- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apika
Közösségépítő
Örömmel látom! Főleg, hogy magyar emberek is dolgoztak rajta...
-
n00n
őstag
Nagy királyság ez az új verzió! Már RC1 óta tesztelgetem és rengeteg hasznos újdonság van benne.
Köszi minden fejlesztőnek.
-
Nagy Gábor
tag
Nem egy rossz darab a 3.5-ös, de maradtak benne még bugok.
Van egy momentán 170 oldalas kéziratom egy ODT fájlban, 189 sorszámozott, képaláírásokkal ellátott ábrával, amit bővítenem kell és csiszolgatni. Ez pedig nem mindig egyszerű.
Az egy dolog, hogy a telepítéshez előbb uninstallálnom kellett a korábbi LO csomagot, erre figyelmeztettek is, de amíg a korábbi kiadásban pár kattintással (Beszúrás/Kereszthivatkozás/ábra /képaláírás kiválasztása/sorszám) az ábrákra, fejezetcímekre, oldalakra mutató kereszthivatkozásokat szúrhattam be, addig a 3.5-össel nem látom a korábban felvett ábrafeliratokat, és pillanatnyilag nem tudok kereszthivatkozást készíteni a képaláírásaimhoz.
A korábbi kereszthivatkozások továbbra is élnek, csak újat nem tudok felvinni.
Talán a 3.5.1-es vagy újabb javító változatokban megoldják. Addig reménykedem, és írok. A szöveg (és benne a hivatkozások) véglegesítése pedig manuálisan fog történni, ha addig ki nem javítják.Ha valaki tud rá megoldást, kérem, írjon!
dr. Nagy Gábor
-
AtHoS
nagyúr
Portable verzió kb. mikorra várható belőle?
Sajnos a portable 3.4.5 picit problémázik az MS Office XP Excel-ben készített táblával. Legalábbis nekem sikerült beletenyerelnem egy olyan problémába, hogy egy Excelben készített xls táblát a portable Calc-ban tovább szerkesztve, majd ismét xls fomátumban elmentve a számként formázott cellákat dátum formátummal mentette el és hiába formáztam át számra vagy bármire, mentés és újranyitás után ugyanúgy dátumként kezelte ezeket a cellákat és #-eket mutatott.
Nem tudom ez a portable verziónak vagy a kérdéses xls táblának a problémája volt-e. Elég idegesítő volt ez gond számomra, mert éppen időszűkében voltam és otthon csak portable LibreOffice van a gépen, míg a módosítandó xls tábla melóban készült és tovább kellett küldenem határidőre olyan helyre, ahol csak MS office volt elérhető. Végül is kínomban egy SS-t küldtem el. Szerencsére nem kellett túl sok adat a táblából
read-only mode on the forum
-
MODERÁTOR
a Calcban a többsörös beviteli mező a cellákhoz
Ez az újítás már nekem is tetszik, bejövős. -
törölt tag
No én is felpakoltam mindkét gépemre
-
ata4100
csendes tag
Bejövős a cucc amúgy, de nagyon tudnám díjazni, hogyha gyorsabban indulna el, egy négymagos gépen vagy 1 percet kell várnom mire megnyit egy powerpointot, aláírom, hogy utána már gyorsabb, de első indulásra nagyon lassú, és sokszor kellemetlen mikor sietnem kéne.
-
-=RelakS=-
veterán
Az OOo jelenlegi verziójában van egy olyan hiba, hogy a draw másoláskor nem viszi a stílust egyik dokumentumból a másikba.
Ez az LO-ban is így van, vagy ott működik rendesen?Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
kiskaktusz
addikt
hamarosan el jön az idő, s kipróbálom
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Rickazoid
addikt
Ennél a Base működik már Linux alatt a 7-es Javaval?
A frissítési értesítés ugye nem került bele a linuxos verzióba? Firefoxnál is szörnyen idegesítő, amikor kiabál, hogy van új verzió. A repo-kból frissítek, mint minden normális ember, várok amíg azok frissülnek. Azt a legrosszabb esetben pár napot igazán kibírom.(#9) ata4100: nem tudom, nálam az első indulás 10-15 másodpercig tart egy 2007-es notebookon T7300-as 2 magos processzorral. Korábbi verzióknál se volt több, frissíteni meg csak akkor fogok, ha a tárolókba bekerül.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
anulu
félisten
javulgat, főleg a sebessége. gyorsteszt alapján az általam használt XML-el megspékelt xlsx-be viszont úgy hal bele, hogy "öröm nézni". nálam továbbra is marad az Office 2010. az mindenesetre látható, hogy próbálkoznak a csiszolásával. akinek sima, mezei napi munkára kell, talán még meg is felelhet (már. ettől az előző verziók még fényévekre voltak).
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Rickazoid
addikt
Mezei napi munkára a 2.x OpenOffice.org verziók is megfeleltek volna szerintem ha abból indulunk ki, hogy a legtöbb felhasználási területe olyan irodai munka, ahol még az sem elvárás, hogy kitöltött tabulátorokat használj kétszáz pont helyett, de a táblázatok is olyan egyszerűek, amilyenek csak lehetnek. Más nagyon meg nincs is, esetleg néhány prezentáció, de az már nem "mezei". ECDL vizsgákon nagyságrendekkel bonyolultabb dokumentumokat kellett készíteni (MS Office-szal, akkoriban még nem volt választási lehetőség, legalábbis nekünk biztosan nem), mint amilyenek például az egyetemi ügyintézők kezei közül kerülnek ki, sőt.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
julius666
addikt
Csak azt a fránya GUI-t cserélnék már le valami jobbra...
-
Gdi
senior tag
válasz julius666 #16 üzenetére
Lehet hogy megköveznek minket, és leszólnak hogy ingyenes szoftver és szeresd, de a kezelőfelülete szerintem is kiábrándítóan rossz. Nem funkcionalitásban, mert abban megfelelően helytáll. Csak az ormótlan gombok a hatalmas margin/padding/spacing miatt azt az érzést keltik bennem mintha az alig 1 éves fiam nyomkodós játékával játszanék.
Amúgy szeretjük és támogatjuk a fejlesztőket
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
anulu
félisten
soha nem az ingyenessége miatt szidtam. hanem mert egy hangyányival bonyolultabb dologra mint a 2x2 erősen useless jelenleg (teljesen mindegy melyik al-részét nézzük), de úgy van beállítva, hogy tökéletes alternatívája az MS Office-nak.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Polesz
addikt
Az összes magyar résztvevőnek egy BIG gratuláció akik nélkül ez a kiadás nem készülhetett volna el! :-)
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
julius666
addikt
Az egészben az a szomorú, hogy olyan ~2 éve talán amikor még csak OO volt elkezdték átgyúrni, emlékszem még itt is volt hír amiben volt is 1-2 screenshot az új, ribbon-szerű GUI- prototípusáról. Nagyon úgy tűnik az a vonal megdöglött.
Pedig mocskosul ráférne, MSO 2007/2010 után valami iszonyat őskőkorinak tűnik, és nem is az hogy olyan hatást kelt, hanem funkcionalitásában is problémás, egyszerűen tényleg jóval több idő (nekem) megtalálni benne a dolgokat. Mindezt úgy, hogy lassan küszöbön az MSO-nak a vélhetően Metro UI-os, gyakorlatilag bármilyen gagyi processzoron elfutó verziója, ami a WOA termékekben ráadásul ugyanúgy ingyenesen(!) elérhető lesz (nem a teljes szoftvercsomag, de a lényeg benne lesz). Persze ajándék lónak ne nézd a fogát, de akkor is rossz nézni ahogy napról napra nő a szakadék.
-
floatr
veterán
válasz julius666 #20 üzenetére
Nem döglött meg, csak nem ez a prioritás.
Azt azért tedd hozzá a WOA-s dologhoz, hogy azzal még gyanítom h fog még futni egy kört pár szervnél a ms, vagy erősen korlátos lesz a tablet-es verzió, illetve ezév végére ígérték a LO android/ios változatát. Gondolhatod h az érintett mamutoknak van ebben is érdeke.
(#18) anulu mso 2k7-ként valóban nem használható, de kissé mintha költői túlzásba estél volna véletlenül.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
nem a 2k7 hanem a 2k10-hez viszonyítottam.az LO-val a legnagyobb bajom, hogy "szüttyög". prezentáció elkészítése nem mp-kben mérhetően lassabb, dia mozgatás kész horror. CPU terhelés minimális, egyszerűen nem tudom, h mit művel a háttérben. 8 mag 8GB RAM, W7 x64. a mostani szignifikánsan gyorsabb, mint az előző verziók közül bármelyik, de ha hatékonyan akarok dolgozni, akkor biztos, hogy nem ezt választom. használja az, aki ráér.
továbbra sem értem, hogy mi a bajod a tabletes Office-szal, miért kéne elmeszelni. ha lefordítják az LO-t, nem lesz kitiltva az sem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz julius666 #20 üzenetére
Azt a ribbon-szerű baromságot jól teszik, hogy hanyagolják, különösen a mai 16:9-es laptopokon. Kolléga MSO 2010-et használ, és a képernyőjének kevesebb mint 2/3-a használható szövegírásra. Vízszintesen meg a fél képernyője üres.
Ami gond, az néhány funkció lassúsága (a fentebb említett prezentáció-készítés, vagy HTML/XML megnyitás), és az MS Office formátumok még mindig elég beteg kezelése. Ha egy Word-beli táblázatot megnyitva az teljesen szétesik LO-ban, akkor az átlag felhasználó ki fogja dobni (az LO-t). Ha a stíluskezelés különbözősége miatt a formázás is teljesen szétesik, ha LO-ban módosítasz egy .doc-t, szintén nem az átállás mellett fognak dönteni.
Vannak az LO-nak hatalmas előnyei, ami nekem, mint szakmabelinek akkor is a javára döntenek, ha ingyen tudok MSO-t használni. Szégyen, hogy az Excel még a 2010-es változatban sem tud rendesen dBase file-okat kezelni. Szégyen, ami az MSO-ban helyesírás-ellenőrzés címén megy. Szégyen, hogy az MSO a magyarul helyesen leírt dolgokat (pl. hónapnevek) automatikusan "kijavítja" rosszra [mi több, a korrekt, római számos rövid dátum formátum még benne sincs]. És persze ott vannak azok a tipográfiai nyalánkságok, amik az átlag felhasználónak fel sem tűnnek, sőt nem is biztos, hogy érdekli - csak nyomjunk hirdetést Arial 24-gyel, meg beadandót Calibri 12-vel.
A tej élet, erő, egészség.
-
Ja, és a 3.5 első indításakor a védelmem visított, hogy a "Nemlineáris megoldó..." plugin az internetbeállításaimban a proxyval kapcsolatos dolgokat akarja módosítani a registryben. Valószínűleg csak egy programozói trehányság, hogy írási módra nyitja meg a registry-t, de az ilyen üzenetek sem a bizalmat fokozzák egy laikusban.
Kiírja felül, hogy egy kiterjesztéshez frissítés érhető el. Megnyomom, hogy csinálja. Erre feldob egy ilyet: "Hiba a(z) Magyar helyesírási szótár, elválasztási szabályok, szinonimaszótár és nyelvi ellenőrző kiterjesztés telepítése közben. A hibaüzenet: Binary URP bridge disposed during call
A kiterjesztés nem lesz telepítve."
Na, ez is jólesik egy laikusnak.A tej élet, erő, egészség.
-
anulu
félisten
részemről soha nem használtam dBase connection-t, viszont access-t és mssql-t igen, azok tökéletesen működnek. nekem pedig ez számít. nem tudom, hogy ezekhez az LO hogy viszonyul.
a ribbonos megoldás (akikkel beszéltem erről) jelentősen növelte a hetékonyságot az első 1-2 nap után, míg megszokták, hogy mi hol van, utána pisztolyt a fejükhöz tartva sem lettek volna hajlandóak visszaállni a régi, menüs rendszerre.
akár tetszik, akár nem, jelen esetben az LO-nak kell alkalmazkodnia az MS formátumokhoz, ha valódi alternatívát akar nyújtani. ha csak annyit elérne, hogy csökken az MSO ára jelentősen, örülnék.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
"Na, ez is jólesik egy laikusnak."
elképzeltem pár ismerősöm arcát a sikítófrásszal
amúgy az érdekelne, hogy pl olyan helyen mit kezd a rendszer egy ilyennel, ahol policyból van szabályozva a Win proxy. bele nem fog nyúlni, az hétszentség. szimplán nem indul el?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Nagy Gábor #29 üzenetére
Közben már megtaláltam, súgóztam. Ezért is kértem, hogy töröljék a hsz-t közben, de köszi a választ.
Van olyan doksim, ami MSO-ban vízjelezett, itt viszont nem látszik a vízjel... Vízjelről jut eszembe... Arra van valami egyszerű megoldás? Vagy csak az van, hogy artként kell betenni a képet, és háttérbe kell küldeni?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
theCREATOR
csendes tag
Remélem hamarosan leváltja mindenhol a MS Office-t.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Nagy Gábor
tag
A Ribbonos rendszerről való véleményeddel részben egyetértek. Sok minden egyszerűbb vele, de ha itt is úgy vezetnék be, mint a M$-nál, azaz a korábbi, menüs lehetőségek megszüntetésével, akkor rajtam törne ki a sikítófrász, és nagy ívben dobnám ki a programot.
A nyílt forrású fejlesztések ugyanis - számomra - két dologról szólnak: a jobbításról és a választás szabadságáról. Engedjék meg nekem, hogy azt is használhassam, amit az elmúlt huszonX évben megszoktam.
dr. Nagy Gábor
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Nagy Gábor #33 üzenetére
Személy szerint Nekem tetszik a Ribbon... De ez tényleg megszokás kérdése...
Véleményem szubjektív...
-
Nagy Gábor
tag
Írod:
Azt a ribbon-szerű baromságot jól teszik, hogy hanyagolják, különösen a mai 16:9-es laptopokon. Kolléga MSO 2010-et használ, és a képernyőjének kevesebb mint 2/3-a használható szövegírásra. Vízszintesen meg a fél képernyője üres.Egyetértek. Sokkal jobb lenne, ha a Ribbon, vagy annak utóda oldalra is felkenhető lenne, mint a Win7-ben a Start menü. Ez még kifejezetten előnyös is lenne a mai széles monitorokon.
Mellesleg ezt nem is én találtam ki. Ha valaki veszi a fáradságot, majd letölti (innen), telepíti és kipróbálja az IBM Lotus Symphony 3.01 csomagot - magyar kiadása is van!!! -, az látja miről beszélek.
Ha nem akartok feleslegesen telepítgetni egy majd 300 MB-os csomagot, akkor nézzétek meg a screenshot gyűjteményt itt
dr. Nagy Gábor
-
anulu
félisten
válasz Nagy Gábor #33 üzenetére
nekem az Office a hatékonyságról szól. se többről se kevesebbről. nem akarok 5-10 irodai csomag közül választani. 1-et akarok használni, azt viszont stabilan. az összes kiegészítő szolgáltatással együtt, ami felmerülhet (pl MOSS).
ez a Lotus Symphony egy vicc ezzel a kinézettel???
[ Szerkesztve ]
-
Nagy Gábor
tag
IMB vicc. De működik.
Én sem akarok választani 5-10 irodai csomag közül, nekem ugyanis jó, hogy 2-3 rendszert használok párhuzamosan. Egyiket erre, a másikat arra, amíg meg nem találom az "igazit".
Ellenben szinte naponta keresnek meg olyan kérdésekkel, hogy melyiket válasszam? És választ, érdemi választ is várnak, elfogadható és hiteles magyarázatokkal. Ezért mindegyiket ismernem kell... Megszívtam.
Ha a környezet M$ (nem az oprendszer, hanem azok a partnerek, akikkel doksikat cserél az ember napi jelleggel), sajnos jó az esélye, hogy a M$ megoldását vagyok kénytelen ajánlani, főleg, ha a kuncsaft a munkahelyén is azt kapja.
Ha olcsó alternatíva kell, és az emberem még az eszét is hajlandó használni, akkor LO, a MultiRáció EuroOffice csomagja (a kiegészítések miatt!), vagy éppen az IBM Lotus Symphony?
Tudod: kinek a pap, kinek a papné. Egyszerűbb munkákhoz remek ez is, ha nem ütközöm a korlátaiba.
[ Szerkesztve ]
dr. Nagy Gábor
-
anulu
félisten
válasz Nagy Gábor #37 üzenetére
kb a WinWord 2.0-nál láttam ilyen kinézetet.
-
Nem a ribbonal, mint GUI-megoldással vitatkoztam. Hanem azzal, hogy az álló lap szerkesztése közben amúgy is függőlegesen szűk monitorból vesz el a korábbinál még több sort. Ha a ribbon funkciói oldalt lennének, akár IBM-féle módon, akár a PhotoShop-félékből megismert palettákon, egy szavam sem lenne.
Szemben ülő kolléga nagy, feltétel és gondolkodás nélküli MS-rajongó. Természetesen a ribbon is a világ legjobb találmánya a számára a WiMo-s telefonja után. Mégis nincs olyan hét, hogy ne szentségelne fél órán át, mire megtalál egy-egy olyan funkciót, amit az MS nem tartott fontosnak kirakni a ribbonra, pedig az Office 2003-ban még kint volt a toolbaron is.
A dBase pedig régi rendszerekben fordul elő gyakran, de néhány egyéb file-formátumnak is részei (például a térképeket leíró ESRI ShapeFile-oknál a térképi elemek nevei és egyéb attributumai egy-egy .dbf-ben vannak). Ha az Excel ennek ellenére nem kezeli, az nem tragédia. De akkor ne legyen kiválasztható a file-típusoknál! A LO korrektül kezeli őket, örülök, használom.
Mindez persze nem változtat azon, hogy Jucika csak a tanfolyamon megtanult verziójú Office-szal lesz képes boldogulni, azon belül is azzal az 5-10 funkcióval, amit naponta használ. Így lesz teljesen tipikus, hogy egy háromszavas hibaüzenetet nem írnak le e-mail-ben, hanem teljes képernyős PrintScreen, Word-ben beillesztés, majd onnan küldés csatolt dokumentumként.
Az IT-menedzser pedig a visszacsorgatott kenőpénz (közszféra), vagy a feleslegesen kiszórható források (versenyszféra) függvényében választ irodai szoftvert.A tej élet, erő, egészség.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez ugye saját, szubjektív vélemény..
A "sor elvételben" igazad van...
Viszont engem személy szerint zavarna, ha egy szövegszerkesztőben oldalt lenne a menü..
Nekem szimpatikus a Ribbon, bár az igaz, hogy van olyan funkció, menü, amit súgó segítségével kellett megkeresni..
De abban igaza van sokaknak, hogy sok MSO-t használónak elég lenne egy OpenSource szövegszerkesztő, jelen esetben pl. a LO...
Véleményem szubjektív...
-
anulu
félisten
"Az IT-menedzser pedig a visszacsorgatott kenőpénz (közszféra), vagy a feleslegesen kiszórható források (versenyszféra) függvényében választ irodai szoftvert."
miért számít "kiszórható forrásnak"? van olyan cég, amelyik komplett rendszert akar, megfelelő supporttal és nem próbál "olcsójánoskodni".
-
anulu
félisten
válasz hackeeeee #42 üzenetére
sokaknak meg egy notepad vagy vi is.
lehet, h elég lenne, egész addíg amíg az első komolyabb feladatot nem kell megcsinálni. vagy gyorsan. a mindkettő meg egyszerre nettó kizárt.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
A vízjelre nincs valami ötletetek?
Véleményem szubjektív...
-
-
törölt tag
felraktam én is, eddig tetszik. csak remélem ezen túl már nem kell majd leszedni az előző verziót. illetve az is egy elég idióta szokás, hogy a lokalizációs beállításokból szedi automatikusan a nyelvet, és nem lehet választani. azért, mert magyar lokalizációt használok, még nem feltétlenül magyarul szeretném használni a szoftvereket.
-
-
Nagy Gábor
tag
válasz hackeeeee #30 üzenetére
Szia hackeeeee!
Most találtam egy kis időt, hogy egy működő gépen nézzek utána a kérdésednek. Írod:
Vízjelről jut eszembe... Arra van valami egyszerű megoldás? Vagy csak az van, hogy artként kell betenni a képet, és háttérbe kell küldeni?
Megint egy pilótavizsgás feladat:
Formátum/Oldal
Itt a beállítópanel Háttér lapján a Típus mezőben alapértelmezettként megjelenő Színt lecseréled Kép-re, megadod a kép lelőhelyét a Tallózás gombról indulva, és beállítod, hol és hogyan helyezze el azt a program az oldalon vízjelként, minden szöveg és egyéb objektum alatt.Ennyi.
dr. Nagy Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Pixel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- LEGO klub
- Sorozatok
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest