- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Mezei napi munkára a 2.x OpenOffice.org verziók is megfeleltek volna szerintem ha abból indulunk ki, hogy a legtöbb felhasználási területe olyan irodai munka, ahol még az sem elvárás, hogy kitöltött tabulátorokat használj kétszáz pont helyett, de a táblázatok is olyan egyszerűek, amilyenek csak lehetnek. Más nagyon meg nincs is, esetleg néhány prezentáció, de az már nem "mezei". ECDL vizsgákon nagyságrendekkel bonyolultabb dokumentumokat kellett készíteni (MS Office-szal, akkoriban még nem volt választási lehetőség, legalábbis nekünk biztosan nem), mint amilyenek például az egyetemi ügyintézők kezei közül kerülnek ki, sőt.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Nagy Gábor
tag
A Ribbonos rendszerről való véleményeddel részben egyetértek. Sok minden egyszerűbb vele, de ha itt is úgy vezetnék be, mint a M$-nál, azaz a korábbi, menüs lehetőségek megszüntetésével, akkor rajtam törne ki a sikítófrász, és nagy ívben dobnám ki a programot.
A nyílt forrású fejlesztések ugyanis - számomra - két dologról szólnak: a jobbításról és a választás szabadságáról. Engedjék meg nekem, hogy azt is használhassam, amit az elmúlt huszonX évben megszoktam.
dr. Nagy Gábor
-
Nagy Gábor
tag
IMB vicc. De működik.
Én sem akarok választani 5-10 irodai csomag közül, nekem ugyanis jó, hogy 2-3 rendszert használok párhuzamosan. Egyiket erre, a másikat arra, amíg meg nem találom az "igazit".
Ellenben szinte naponta keresnek meg olyan kérdésekkel, hogy melyiket válasszam? És választ, érdemi választ is várnak, elfogadható és hiteles magyarázatokkal. Ezért mindegyiket ismernem kell... Megszívtam.
Ha a környezet M$ (nem az oprendszer, hanem azok a partnerek, akikkel doksikat cserél az ember napi jelleggel), sajnos jó az esélye, hogy a M$ megoldását vagyok kénytelen ajánlani, főleg, ha a kuncsaft a munkahelyén is azt kapja.
Ha olcsó alternatíva kell, és az emberem még az eszét is hajlandó használni, akkor LO, a MultiRáció EuroOffice csomagja (a kiegészítések miatt!), vagy éppen az IBM Lotus Symphony?
Tudod: kinek a pap, kinek a papné. Egyszerűbb munkákhoz remek ez is, ha nem ütközöm a korlátaiba.
[ Szerkesztve ]
dr. Nagy Gábor
-
Nem a ribbonal, mint GUI-megoldással vitatkoztam. Hanem azzal, hogy az álló lap szerkesztése közben amúgy is függőlegesen szűk monitorból vesz el a korábbinál még több sort. Ha a ribbon funkciói oldalt lennének, akár IBM-féle módon, akár a PhotoShop-félékből megismert palettákon, egy szavam sem lenne.
Szemben ülő kolléga nagy, feltétel és gondolkodás nélküli MS-rajongó. Természetesen a ribbon is a világ legjobb találmánya a számára a WiMo-s telefonja után. Mégis nincs olyan hét, hogy ne szentségelne fél órán át, mire megtalál egy-egy olyan funkciót, amit az MS nem tartott fontosnak kirakni a ribbonra, pedig az Office 2003-ban még kint volt a toolbaron is.
A dBase pedig régi rendszerekben fordul elő gyakran, de néhány egyéb file-formátumnak is részei (például a térképeket leíró ESRI ShapeFile-oknál a térképi elemek nevei és egyéb attributumai egy-egy .dbf-ben vannak). Ha az Excel ennek ellenére nem kezeli, az nem tragédia. De akkor ne legyen kiválasztható a file-típusoknál! A LO korrektül kezeli őket, örülök, használom.
Mindez persze nem változtat azon, hogy Jucika csak a tanfolyamon megtanult verziójú Office-szal lesz képes boldogulni, azon belül is azzal az 5-10 funkcióval, amit naponta használ. Így lesz teljesen tipikus, hogy egy háromszavas hibaüzenetet nem írnak le e-mail-ben, hanem teljes képernyős PrintScreen, Word-ben beillesztés, majd onnan küldés csatolt dokumentumként.
Az IT-menedzser pedig a visszacsorgatott kenőpénz (közszféra), vagy a feleslegesen kiszórható források (versenyszféra) függvényében választ irodai szoftvert.A tej élet, erő, egészség.
-
-
nagash
senior tag
Pontosan.
Komoly, gyors feladatok esetén nem ér rá az ember szöszmötölni.
Én otthon (játék, Linux analfabéta családtagok (magamat is beleértve)) Windows 7-eket használok MS Office 2007-el.Munkára használt notin Ubuntu 10.04 fut LO 3.4.x., mert olcsón és legálisan kell a munkára az eszköz.
A mai napig szívok a makrórögzítéssel és ami a leginkább gáz, az a körlevél. Nem tudok, csak és kizárólag levelet írni. MSO-ban bármit össze lehet mosni.Ennek ellenére, vagy mindezek mellett elég az LO, mert alap feladatokra kell.
Majd az idő megmondja, de az irány jónak tűnik.
Knoblauch macht einsam.
-
bambano
titán
én is erre gondoltam...
úgy, hogy 40%-ot levesznek, a maradék 60% meg csak ígéret, a fene se írna könyvet félévekig... ha egy fél éves munkámért összesen 150k-t se kapnék, de azt is 2-3 év alatt, akkor már dafke ingyen adnám, pusztuljanak a könyvesboltok. és akkor duplán veszítene a bolt, mert egyrészt nem látna pénzt tőlem, meg nem vennék meg a konkurens író könyvét se.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Ringman
nagyúr
a jegesemberek is biztosan sírtak, mikor a hűtőszerkrényt elkezdték forgalmazni, csak kisebb volt a lobbierejük.
egyébként a műszaki könyvek tényleg kurvadrágák, nagy részük magyarul pedig az én szakmámban (építőmérnök) kb 1980-ban volt forgalomban utoljára
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest