Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
mvh576
csendes tag
Megnézem, milyen.
-
AssAssynn
őstag
Mert az informatika hol bonyolult? A programozói szinten? Csak, mert arra nincs szükség ahhoz, hogy boldogulni tudj a világában, és használni tudd az előnyeit. Arra ott van az okostelefonod 2-3 alkalmazása, és kész is vagy. Teljesen lényegtelen, hogy érti-e az ember.
A pénzügyek sajnos nem ilyenek. Nem elég, hogy ott a bankkártyád, meg vásárolsz vele. Az egész fizetésed, pénznemed, stb részét ismeretlenek befolyásolják, úgy, hogy nincs ráhatásod, mégis életbevágóan érint téged."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
waccamár
senior tag
válasz AssAssynn #10 üzenetére
Ez olyan mintha azt mondanánk, hogy az informatikát direkt azért bonyolítják túl, hogy csak a kitalálói boldoguljanak benne Nem, nem azért, hanem mert egy bonyolult dolog. Ahogy minden bonyolult, ha nagyon belemerülsz, komplex és összefüggő rendszerek vannak mindenhol.
A pénzügyi világ is bonyolult, összetett önmagától is.
Nyilván persze ezeken még lehet csűrni-csavarni, hogy bizonyos dolgok még bonyolultabbak legyenek, és a hozzá nem értő számára kevésbé átlátható. -
AssAssynn
őstag
Én meg egyértelműen azt látom, hogy a pénzügyi világ bonyolítása és átláthatatlanná tétele a cél. Azért, hogy csak a kitalálói boldoguljanak benne, és az átlag embert be lehessen csapni mindennel.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
cinemazealot
addikt
"Mindenki profitálna abból, ha az emberek pénzügyileg tudatosabbak lennének."
Na, ebben viszont már nem értünk egyet. Ha 2008 előtt az átlagember tudatosabb lett volna, nem lett volna lufi, ami végül kidurrant és hazavágta a (nem tudatos) lakosság nagy részét. A lufi pedig nyilvánvalóan sokat hozott azoknak, akik azt hagyták felfújódni.[ Szerkesztve ]
-
waccamár
senior tag
Én ebben nem hiszek.
Itt szimplán arról van szó szerintem, hogy nem tudnak elszakadni attól, hogy az iskolának arról kell szólni, hogy irodalom, nyelvtan, történelem, stb.
Évtizedek óta ugyan azt tanuljuk, miért változtatnánk? - kb. ez lehet a gondolatmenetük.
Szerintem úgy vannak vele, hogy e mellé már nem fér más.Mindenki profitálna abból, ha az emberek pénzügyileg tudatosabbak lennének. Még a hipergazdagok is.
De ez megint csak olyan téma, amiről nehéz egy kommentszekcióban "körökre osztva" beszélgetni és meghallgatni a másik véleményét
-
cinemazealot
addikt
Akkor álljon itt egy Google Play link is, ez ugyanis a cikk a megjelenésekor még nem volt elérhető.
Egyébként nekem is vannak fenntartásaim azzal, hogy a 8-14 éves korosztálynak egy újabb okoskütyüs alkalmazást toljunk az arcába (ahelyett, hogy szabadidejükben kint játszanának a szabadban), de egyetértek waccamár kollégával, szükség van az ilyen jellegű képzésre. Persze nem tudom, hogy ez az alkalmazás-e a legjobb mód erre.
[ Szerkesztve ]
-
Lacika112
aktív tag
Nekem erről az ugrott be hogy : úttörő mozgalom rev2.0
Majd biztosan lesznek "érdekes" érmek
Annyira jó hogy a mai gyereknek nem tanítják meg hogy kell feladni egy levelet, megírni egy hivatalos kérvényt, értelmezni egy bérpapírt stb de ilyenekre bezzeg komoly szükség vanha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
waccamár
senior tag
Én aztán abszolút támogatója vagyok minden előremutató dolognak, de egy ilyen alkalmazás mellé (helyett?) alapvető pénzügyi ismereteket kellene tanítani suliban folyamatosan és érdekesen!
Mi is egyáltalán a pénz, hogyan alakult ki, miért nem elég ha többet nyomtatunk, miért és hogyan inflálódik el, mi a hitel, készpénz, befektetés, stb. Már ha felszínesen érintenének ilyen témákat is hasznos lenne. A felnőttek 90%-a sem tudja ezeket.
Hihetetlen amúgy, hogy erről az alapvető dologról, ami az életünk meghatározó része, az életben maradáshoz szükséges dolog, semmit nem tanulunk gyerekkorunkba.
Nagyon ideje lenne már radikálisan megreformálni az oktatást is, mert semmi értelme 50 íróról/költőről tanulni tizenévesen, mert olyan korban nem érdekli a gyereket, még akkor is, ha "alapműveltség".
-
ledgeri
nagyúr
Azért ebben még benne van a hacker Robika a hatodikból (alagsori nevén csak a HR-es), aki mindenkiről a suliban tud valami olyat mutatni a többieknek, ami ciki.... de van az az érme mennyiség, amiért nem teszi.... egy ideig...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
Államilag támogatott "Szerezd meg hát mind"...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Elite: Dangerous
- Mikrotik routerek
- Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- 2024 - Már fut a Steam téli vására (PC)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest