Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
waccamár
senior tag
válasz AssAssynn #10 üzenetére
Ez olyan mintha azt mondanánk, hogy az informatikát direkt azért bonyolítják túl, hogy csak a kitalálói boldoguljanak benne Nem, nem azért, hanem mert egy bonyolult dolog. Ahogy minden bonyolult, ha nagyon belemerülsz, komplex és összefüggő rendszerek vannak mindenhol.
A pénzügyi világ is bonyolult, összetett önmagától is.
Nyilván persze ezeken még lehet csűrni-csavarni, hogy bizonyos dolgok még bonyolultabbak legyenek, és a hozzá nem értő számára kevésbé átlátható. -
waccamár
senior tag
Én ebben nem hiszek.
Itt szimplán arról van szó szerintem, hogy nem tudnak elszakadni attól, hogy az iskolának arról kell szólni, hogy irodalom, nyelvtan, történelem, stb.
Évtizedek óta ugyan azt tanuljuk, miért változtatnánk? - kb. ez lehet a gondolatmenetük.
Szerintem úgy vannak vele, hogy e mellé már nem fér más.Mindenki profitálna abból, ha az emberek pénzügyileg tudatosabbak lennének. Még a hipergazdagok is.
De ez megint csak olyan téma, amiről nehéz egy kommentszekcióban "körökre osztva" beszélgetni és meghallgatni a másik véleményét
-
waccamár
senior tag
Én aztán abszolút támogatója vagyok minden előremutató dolognak, de egy ilyen alkalmazás mellé (helyett?) alapvető pénzügyi ismereteket kellene tanítani suliban folyamatosan és érdekesen!
Mi is egyáltalán a pénz, hogyan alakult ki, miért nem elég ha többet nyomtatunk, miért és hogyan inflálódik el, mi a hitel, készpénz, befektetés, stb. Már ha felszínesen érintenének ilyen témákat is hasznos lenne. A felnőttek 90%-a sem tudja ezeket.
Hihetetlen amúgy, hogy erről az alapvető dologról, ami az életünk meghatározó része, az életben maradáshoz szükséges dolog, semmit nem tanulunk gyerekkorunkba.
Nagyon ideje lenne már radikálisan megreformálni az oktatást is, mert semmi értelme 50 íróról/költőről tanulni tizenévesen, mert olyan korban nem érdekli a gyereket, még akkor is, ha "alapműveltség".
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle Premium Edition
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Office Professional Plus 2013, 2016, 2019, 2021, 2024 licenckulcsok - MEGA Akció!
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest