Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
Elkészült a cefre, egy hordó lett nyersen, darálva, pektinbontózva.
Két hordóval meg előfőzve, ebbe nem raktam pektinbontót. Mindegyikbe került kb 2.5 kiló cukor, 16g fajtaélesztő, már kotyognak ezerrelA hőmérséklet sajna nem az ideális, de még nem küldtem ki velük a garázsba.
Majd próbálok keresni nekik egy helyet ahol állandó 20-22 fok van.[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
Grrr.. a cimborám nem vette fel a telefont a hétvégén, pedig pénteken azt ígérte, hogy jön segíteni
A feleséggel csináltunk meg 60 kilót, a héten lehet egy napot betegszabira kéne menni és befejezni -
kraftxld
félisten
Update:
Márciusban volt szilvaproject és egy magyar sráccal vettünk felesben egy főzőtMég erjed a szilva, úgyhogy hamarosan teszt!
A tervek szerint ilyenkor már Mo-on ittam volna a birspálinkákat, de a nemzetközi helyzet fokozódása miatt csúszik.
De!Ezért az idei birs project se marad el, remélem több sikerrel.
A multkori 3 fáról ismét elhozták a gyümölcsöt, találtam egy nagyon jó fát az egyik iskola udvarán, onnan ma bicaj + hátizsák kombóval elhoztam úgy 10 kanyarban az almákat.
Meg egy másik barátunktól is kaptam egy kicsit. Van még a 2 fa amit meg akarok nézni, és onnan is elhozni a gyümölcsöt, jövő hétvégén meg feldolgozozás! -
kraftxld
félisten
Jelentem a 8 hetes Mo-i nyaralás alatt kóstoltam pár birspálinkát. Nagy része szar, de 1-2 házi az elég jó volt, nekem a boltiakból (10e alatti kategiória) a Zsindelyes jött be a legjobban, hoztam is egy üveggel.
Tegnap a cimbora elhozta a lepárolt cuccot, 7 deci körül lett
Az üzem minőségi védjegye
Valszeg jövőre máshol főzetek.
Következőleg 2 adaggal csinálok, az egyik ugyanilyen technológiával, a másikat meg előfőzöm.
-
kraftxld
félisten
Jaja, lehet itthon főzni gond nélkül. Már kifutottam az időből, jövőre ügyesebb leszek
Majd megpróbálom még banánnal, a helyi Tesco-ban szokott lenni egész banános doboz túlérett cucc (tizenpár kiló) 2000Ft-nyi dollárért, azt még darálgatni meg magozni se kell
Veszek belőle 5 dobozzal és hajrá. -
kraftxld
félisten
Ott rontottam el, hogy kivittem a garázsba és mivel arrafelé hidegebb van, megállt az erjedés.
Vagy túl jó lett és a cimbora megtartja a nagyját
Nincs nagyon hivatalos főzési lehetőség, egy srác nyitott nemrég egy gin főzdét, vele akarok majd jobban összecimbizni és esetleg nála lefőzni legközelebb.
Gyümölcs lesz jövőre is és majd okosabban csinálom -
kraftxld
félisten
Nah, lettek technológiai problémák, végül kb 1 liter pálinka lett belőle
Túl korán vittem ki a garázsba (khhm.. kedves feleség itt idegeskedett, hogy lemérgez minket a szénmonoxid) aztán az erjedés nem fejeződött be a hideg miatt.
Jövőre okosabban csinálom, de remélem a cucc jó lesz ami ebből kifőtt[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
Szépen megerjedt, a garázsban várja, hogy 2 hét mulva felvegye az egyik ismerős és lefőzze.
Sajna egy jó ideig nem tudom megkóstolni majd, mert júni 9-én indulok a kiccsaláddal Mo-ra, és aug 25-én érünk vissza. A kedves ismerős sajnos szeret kóstolgani, remélem marad az anyagból mire visszaérünk -
kraftxld
félisten
válasz
Klaus Duran #7 üzenetére
Ugorj át szeptember elejétől és lehet kóstolni
Most reggel bekevertem a cukrot meg az élesztőt, ezután hagyom a természet erőit dolgozni a nemes ügy érdekében
-
kraftxld
félisten
Nyitó hsz.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Az elmúlt pár héten igazi őszi időnk volt, meg az ismerősökkel beszélgettünk pár dologról. Már eddig is feltűnt, hogy...