Új hozzászólás Aktív témák
-
Partyface007
őstag
nekem pro-m van itthon disabled-en van mindkét szerviz (DiagTrack dmwappushservice) és úgy is marad
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DataCollection\AllowTelemetry 0-n van
biztos ami biztos GPO-ban is 0-ra van állítva (ez mondjuk felesleges mert csak enterprise-on működik)
illetve host file ba beszúrtam ezeket a bejegyzéseket és működik a windows update illetve a privacy beállításokat úgy hagyta ahogy én beállítottam
nyilván ha MS nagyon el akarja rejteni a kommunikációt a cég felé akkor meg fogja oldani....
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
3rd party alkalmazást windows buherálásra XP (nlite) óta nem használok, csak a baj van velük. Ill service-eket is max deaktiválni szoktam, ha vmi gubanc van, akkor ne kelljen nekiállni az egész gépet újrarakni.
Eddig egy win10-es gépet csináltam a családban, a telepítőből DISM-mel kiszedtem a modern appokat (sose használjuk) a számológép kivételével, ill megvolt a group policy buhera - ezt régebben is csináltam, igaz akkor csak az autorun-autoplay-blokkolást állítottam be.
Most látom, hogy pl az IE beállításai teljesen megcsinálhatók GPE-ből is, ami gondolom kicsi extra védelmet jelent, ha egy kártevő az internetbeállítások manipulálásával akar előrehaladni. Szakik szeretnek ilyesztgetni, hogy majd működésképtelen lesz a gép - miért? a házirend pont erre való, az ember központilag megszabja mi mit csinálhat, a céges IT pont ezt csinálja. Ép ésszel kell persze hozzányúlni, de az eredmény az alap konzumer-verziónál lényegesen biztonságosabb rendszer.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
"a Windows 10, mint szolgáltatás részeként frissítések kerülhetnek kézbesítésre a Bing keresés, a vizuális megjelenés, a stílusok és a keresőkódok folyamatos fejlesztése"
Ez azért nekem is elég átlátszó indok... Amúgy a group policy-t is rendesen átnyálazták a srácok, annak ellenére megy ki, vagy csak az r=1 felhasználó által tipikusan megtalált csúszkákat húzták be (a "disable telemetry" semmi, egy rakás egyéb van még különböző pontokon eldugva)? A multkorában rendesen végigmentem a gpe-n, és ha 100 módosítást nem csináltam, akkor egyet sem, ill inaktiváltam (!=eltávolítás) a diagnosztikát.
A polkorrektség kedvéért azért a srácok ránézhettek volna, hogy milyen adatok mennek ki a win7-win8 keresőjéből és egyéb komponenseiből.
"even with no Live tiles pinned to Start (and hence no obvious need to poll for new tile data), Windows 10 seems to download new tile info from MSN's network from time to time, using unencrypted HTTP to do so"
Tessék, nem arról volt szó korábban, hogyha adatroamingoláshoz kilövöm a live tile-t, akkor nyugi van?? Mi van akkor, ha az ember teljesen kiirtotta a metro-appokat? Akkoris nekiáll üresbe töltögetni - ahogy az office nem telepített komponenseit "frissíti"?
A telemetria-kilövés kérdéskörről már tudtunk, csak az enterprise-ban lehet teljesen deaktiválni. Hogy miért épp a onedrive szerverrel kommunikál, rejtély.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
tlac
nagyúr
jah, hogy oda van elrejtve...
akkor már egyszerűbb a service-eknél kikapcsolni az egészetMeg érdemes törölni a DiagTrack/UsrTrack servicet és azt amit mindenki szajkóz a furcsa nevűt (korán van még de valami dwm-el kezdődik vagy mi).
dmwappushservice
viszont tudod, hogy ez pontosan mit csinál? -
gabor7th
addikt
Teljes mértékben egyetértek, akár én is irhattam volna... Az irány amibe megy a Microsoft rossz. Én nem is fogom követni oda. Remélem sokan mások se. A Windows 8 is megbukott, remélem ez is, és a dolgok normális irányba mennek majd. A Linuxokat mindenesetre már tanulmányozom.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
-
NomadND1
senior tag
A FB pontosan ezt csinálja a telefonodon. Az miért nem zavar?
"
Az alkalmazásnak a következőhöz van hozzáférése:Eszköz- és alkalmazáselőzmények
•futó alkalmazások lekéréseIdentitás
•fiókok keresése az eszközön
•saját névjegykártya olvasása
•fiókok hozzáadása vagy eltávolításaNaptár
•naptári események hozzáadása vagy módosítása, e-mailek küldése a vendégeknek a tulajdonosok tudomása nélkül
•naptári események és bizalmas információk beolvasásaNévjegyek
•saját névjegyek olvasása
•kapcsolatok módosításaHely
•pontos (GPS- és hálózatalapú) tartózkodási hely
•hozzávetőleges (hálózatalapú) tartózkodási helySMS
•szöveges üzenetek (SMS vagy MMS) olvasása
Telefon
•hívásnapló készítése
•hívásnapló beolvasása
•telefonszámok közvetlen hívásaFotók/Médiaelemek/Fájlok
•USB-háttértár törlése/módosítása
•USB-tár tartalmának olvasásaKamera
•fotók és videók készítése
Mikrofon
•hang rögzítése
Wi-Fi-csatlakozási információk
•Wi-Fi kapcsolatok megtekintése
Eszközazonosító és hívásadatok
•telefonállapot és azonosító olvasása
Egyéb
•háttérkép méretének módosítása
•adatok fogadása az internetről
•fájlok letöltése értesítés nélkül
•rezgés szabályozása
•futó alkalmazások átrendezése
•futtatás indításkor
•megjelenítés más alkalmazások felett
•ragadós üzenet küldése
•kapcsolódás Wi-Fi-hez és a kapcsolat bontása
•fiókok létrehozása és jelszavak beállítása
•hálózati csatlakoztathatóság módosítása
•készülék alvó üzemmódjának megakadályozása
•háttérkép beállítása
•parancsikonok telepítése
•állapotsor bezárása/kinyitása
•akkumulátorstatisztikák beolvasása
•szinkronizálási beállítások olvasása
•szinkronizálás be- és kikapcsolása
•Google-szolgáltatások konfigurációjának beolvasása
•hálózati kapcsolatok megtekintése
•hangbeállítások módosítása
•teljes hálózati hozzáférés"[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
de basszus, te ket kulonbozo dolgot mosol ossze. amit most ideztel az az advertising id-rol szol, amire ez vonatkozik, a fentebb bemasolt szoveg meg az error reportingra meg a direkt feedback kerdesekre.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
"Full data includes all Basic and Enhanced data, and also turns on advanced diagnostic features that collect additional data from your device, such as system files or memory snapshots, which may unintentionally include parts of a document you were working on when a problem occurred. This information helps us further troubleshoot and fix problems. If an error report contains personal data, we won’t use that information to identify, contact, or target advertising to you. This is the recommended option for the best Windows experience and the most effective troubleshooting."
szoval hol van ebben, hogy mindig mindent gyujt es nem csak hiba eseteben tortenik adatkuldes? mert ez az error reportingra vonatkozik. meg most komolyan arrol a szolgaltatasrol vitatkozunk, ami mar kb visto ota letezik?
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
a feedback frequency-t never-re kell allitani.
az, hogy fut a service es az, hogy kuld-e adatot ket kulonbozo dolog, ezt wiresharkkal peldaul ki lehet deriteni. es ha mar wireshark, meg lehet nezni vele, hogy mi, mit es milyen gyakorisaggal kuld. persze ezzel meg senki nem foglalkozott, csak szepen felrevertek a veszharangot az eula elolvasas utan, de technikailag mar senki nem jart utana az adatgyujtes mukodesenek.
az update kezelese meg azert lett kiveve a felhasznalok kezebol, mert a windows 10-tol kezdodoen rendszeresen fognak erkezni az ujdonsagot is tartalmazo frissitesek, amik a fejlesztoi platformot is erinteni fogjak. es ha nem is nezzuk a fejlesztoi platformot, akkor meg mindig maradnak a biztonsagi frissitesek. amint tobb szereplot beengedsz a frissitesek kezelesebe az egyseges platform helyett kapsz egy szep toredezett platformot (lasd android). entreprise moge meg infra kell (wsus, wub) es maris lehet kezelni a frissiteseket.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
es mindezert van pofajuk 199 dezsot vagy 55e ft kerni!!!
haat kapjak be!
remelem lesz ebbol is "diak" verzio!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
- Új Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest