Hirdetés
-
IT café
Huawei P40 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sumptuous
senior tag
válasz
FingR86 #6294 üzenetére
Igazából de, az is jó lenne, főleg, hogy nem is töltök új appokat.. De ez így mégiscsak vagányabb, hogy """van"""play áruház...
Szeretek kísérletezni.
Mióta ajánlva volt itt a gyári böngésző, nem is használom a chrome-ot..illetve a gmail is kuka, helyette bőven megfelel a gyári email kliens. Nincs push, de 15 percenként frissít. És nincs benne reklám sem. Még a végén gsm sem kell, szép lassan kikerülöm.
Egy dolog bosszant csak, a böngésző hiába menti el a jelszavaim az oldalakra, egy esetleges FR után esélyem sincs visszaszerezni őket, mert nincs semilyen felhő mögötte..
A google automatikus kitöltés nagyon jó, használ valaki valamilyen alternatívát, amelyik bevált helyette? Pl.: LastPass, Keeper?
-
gt4r4
tag
Sziasztok!
Pár napja vettem meg a p40 prot, p20 pro-ról váltva, nagyon tetszik jó kis telefon lett, a gms hiánya engem nem zavar, mindent megoldottam, fizetni meg amúgy se akartam telóval soha. Első kérdésem, ha rakok üveget a kamerarára, az ront a képminőségen? Vagy bírja a gyári üveg is? A p20 pron nem volt semmi védelem, csak amit a tok túllógott, egy hajszál karc van csak rajta 2,5 év után, de ugye a p40 pro-nál sokkal nagyobb a felület is. -
-
Sumptuous
senior tag
válasz
FingR86 #6290 üzenetére
Még mindig azt, sajnos nem valami stabil. Kb.: 8-10 óránként törölni kell a gsf adatait, majd újraindítani a telefont repülő módban. Van, hogy 2 napig is bírja, de van, hogy már 3-4 óra múlva záporoznak a play protect értesítések. Így nem merem ajánlani. Sok verziójú "google play services" és "google services framework"-öt is próbáltam, különböző helyekről, de igazán stabilat még nem találtam. Viszont amíg működik, addig tényleg jön minden értesítés, és minden google-vel összefüggő dolog hibátlanul működik. (csak a google pay nem.)
A legnagyobb problémám, hogy elvileg az akkumulátor beállításainál lévő "Alkalmazásindítás" menüben meg kellene jelennie a google play keretrendszernek, hogy a háttérben való indítást ki lehessen kapcsolni, de nálam nem jelenik meg sehogyan sem. Szerintem emiatt is olyan, amilyen. Viszont az adathasználatnál megjelenik, ott a háttéradatok tiltva vannak, de ez sajnos nem elég.Még mindig a 10.1.0.121-es emui-t használom, lehet emui 11-ben már megjelenne az említett helyen. Ha időm engedi, kipróbálom majd.
-
-
Sumptuous
senior tag
Így van. Cserében ingyen van a számla, nincs kártyadíj, (van plasztik kártyám) jól működik az app, hamar válaszol a support. Ha pedig nem egy másik bankkártyárol töltöd fel, hanem átutalással akkor az is ingyenes. Ha a bankártyát válsztod feltöltésre, akkor viszont levon 0,5%-ot. Majd kiszámolom hogy egy hazai bankhoz képest hogyan járok jobban. Ahogy néztem a k&h drágább lenne, ha csak érintéses fizetésre használnám. Tehát nem oda jönne a fizetés, csak havonta menne rá mondjuk 250 költőpénz, és csak érintéses vásárlásra használnám, akkor az icard jobban megéri. De nem számoltam utána, lehet tévedek.
-
Sumptuous
senior tag
Én pár hónapja már használom. Jól működik, nem volt még vele gondom. Azt mondjuk nem tudom, hogy mennyivel drágább így a vásárlás, mert csak euro-t tudsz rátölteni, és azt váltja át a vásárlásnál. PL: 1000Ft-ot 2,87€-val fizettem ki. [kép] Ez jó, nem jó? nem tudom. :D
A google pay-es vásárláshoz képest annyi hátránya van, hogy muszáj feloldani a telefont, belépni az appba ujjlenyomattal és ott a tap and pay-t kiválasztani, és csak ezután érintheted a terminálhoz. Szerencsére van kirakható widget, ami egyből az ujjad kéri és már érintheted is a telefont.. De azért a g.pay még mindig sokkal kényelmesebb.
-
sonice
tag
Sziasztok.
Nfc fizetés hiányában Icard jo alternativa lehet? Biztonsagos, jol működő app? Esetleg hasznalja vki?
Tul sok infot eddig nem talaltam itt rola. Koszi -
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ilen telót, és olyan kérdésem lenne, hogy melyik a legfrissebb firmware ehhez a telóhóz, konkrétan a száma érdekelne.
Nekem 11.0.0.176 van fent. -
illjo
senior tag
Pár hónapja én is láttam youtube on a megoldást, de akkor, már nem emlékszem,arab v kínai srác nem angolul beszélve ajánlotta. Fel is tettem volna, de a csak kínai nyelvűség miatt, meg bizalomhiány miatt letöröltem. Így már jobban bízom benne systemhacks nekem valamilyen szinten garancia. Hiszen a gms topikom is javarészt az ő videoira épül a mókolásban.
Ha tényleg stabilabb mint gspace és dualspace, az jó. -
illjo
senior tag
válasz
#72445440 #6262 üzenetére
Akkor a vodafone tisztességes tájékiztatást ad. Na innen kezdődik a fogyasztói felelősség, mármint hogy utánanézzen, konkrétan ez őt hogyan érinti. Mert természetesen, a példákon, egy vázlatos tájékoztatáson túl azért az nem elvárható, hogy személyre szabott csomagot kapjon a lehetőségeiről. Egyébként akár azt is, már ha kérdez, élőszóban. És már bocsánat, én lesz..om, hogy feltartom.a sort. Legyenek felkészülve arra, ha kérdeznek valamit, akkor legyen elég emberük arra, hogy a kiszolgálás jelentős várakozás nélkül megvalósulhasson.Pont ezt a kultúránkba beágyazódott hozzáálást kritizálom. Ahol egymást tesszük felelőssé a hülyeségünkért, tájékozatlanságunkért, ahelyett, hogy a szolgáltatók felelősségét firtatnánk, hogy ne csak a pénzünk kelljen nekik. Hogy ne csak szlogenek szintjén legyenek fogyasztóbarátok és lehessek önmagam, ha náluk vásárolok. Mert amíg mi nem kéntszerítjük ki magunknak.a tisztességes, ügyfélközpontú hozzáállást, semmi érdekük hogy jelentősen változtassanak rajta. Hozzánk nyugatról csak a külcsín, markering és a kommunikációs fordulatok, azaz a hablaty vert gyökeret, meg a fiatalos csapat aki teamben dolgozik és meetingeket tart értekezlet helyett.😃 Hogy a fogyasztói kultúrát megtöltsék valódi tartalommal, az már problémásabb ügy.
Mint sokminden problamának, ennek.is az eredőjét abban a 40 évig tartó rendszerben és az általa adott mérgező megoldásokban látom, amit sokan ma már csak történelemkönyvekből ismernek. De mégis generációk adják tovább észrevétlenül más tekintetben is az ott keletkezett mentalitást. -
sonice
tag
Sziasztok.
Errol a hibauzenetrol esetleg tudtok valamit? Egyre többször dobja fel. Koszi."shield running in half integration"
-
Lecs@
addikt
Hali. Felraktam, jónak tűnik. Ourplay. Nem tudom volt-e már. https://www.youtube.com/watch?v=6Hp1oWseId8&t=524s
-
illjo
senior tag
Ok, egyezzünk meg akkor annyiban, hogy kicsit mindkettőnknek igaza van😃
Igazából az én elveim szerint a fogyasztóvédelem már a szolgáltatások, termékek értékesítésénél elkezdődik, nem pedig ott, amikor már panaszt kell kezelni, vagy szankcionálni kell a fogyasztóvédelmi szabályok megsértését. Én azt az elvet vallom, hogy a pénzemért lehessek nagyon nagyon hülye is! Hogy ne kelljen szakértővé válnom adott szolgáltatások igénybevételekor, termékek vásárlásakor, ügyek intéézésekor. Engem pont azért bosszant, hogy mindent előtte le kell csekkolni, ezer helyen utánanézni. bele kell ásni magam, jobban kell értenem hozzá mint az adott termék értékesítőjének, ügyintézőjének. Hogy ne verhessenek át.Mert ráadásul, ha megtörténik, rendkívül alacsony a jogérvényesítés szintje, bár ebben azért van már előrelépés. És a magam részéről azért tartom hibásnak azt a fogyasztói hozzáállást, hogy igenis ez a MI kötelességünk, mert járjunk már utána, mit veszünk a pénzünkért, mert ezzel kvázi felmentjük valamilyen szinten azokat, akik a nagyobb haszon reményében, lustaságból, vagy csak simán, a munkájukhoz való hozzá nem értés miatt minket akarva vagy akaratlanul megtévesztenek, akár meg is károsítanak stb. Nálunk ennek kultúrája van és tűrik nagyon sokan. És ugye megy a társadalmi.empátia zéróhoz közelítő mértéke szerinti 'ahhüllye jól megszívta, megisérdemlihaekkora barom' hozzáállás.És jólesően elmosolyodhatunk, na bezzeg ez velem nem történhetne meg, ennél nekem több eszem van.
Én nem véletlenül szoktam felhozni.példaként: hogy amerikában nem azért írják bele a mikro használati utasításába, hogy ne tegyél bele macskát, mert az nem tesz jót neki, mert bödületesen sötét ott mindenki egytől egyig, hanem azért, mert ott bírósági úton MŰKÖDIK a fogyasztóvédelem. Szóval a magam részéről én arra teszem a voksom, hogy nézzen az eladó, szolgáltató szuper hülyének, ezért kapjak mindenre kiterjedő tájékoztatást, döntési alternatívákat az helyett, hogy hosszasan beleássam magam számomra amúgy nem érdekes dolgokba is a fentiek szerint és röhöghessek azon, aki nem volt elővigyázatos. -
cH1
aktív tag
Elolvas egy darab tesztet pl itt az arénán, de tegyük fel hogy még ahhoz is lusta, csak néz egy tech2 videót, hogy mégis mi a jó fenét vesz, rögtön az első dolog lesz amit kiemelnek neki. Ennyi meg ilyen drágább telóknál már tényleg elvárható lenne. Ha meg főleg totál sötét, akkor menjen be boltba, kis szerencsével ott majd személyesen tájékoztatják. Egyedül azokat sajnálom akik szolgáltatótól kérnek valami olcsóbb telót előfizu mellé, mert amúgy még egy sim kártyát se tud kicserélni otthon, és a kedves értékesítő rájuk sóz egy Y vagy Psmart telót mert épp Huaweire van az extra jutalék, és csak ezt az apróságot felejti el mondani, vagy letudja annyival, hogy nincs rajta Google, amiből a többség azt feltételezi hogy csak a keresőt nem fogja tudni használni.
Egyébként már eltelt több, mint egy év. Alig találkozok olyan vevővel aki ne tudná milyen szankciók súlytották a Huaweit, és a többség amúgy azt hiszi hogy már nem is android van a készülékekeken és sorra meglepődnek amikor megmutatom nekik a saját P40 Promat és látják hogy kb minden működik rajta. Mert a többségnek még mindig fb/messenger/insta/youtube kell csak meg hogy szép képeket csináljon a telefon.
Ettől függetlenül nagy betűvel akár azt is ki lehetne írni, hogy nincsenek rajta Google szolgáltatások, nincs playstore, de aki tényleg totál informatikai analfabéta és nem ért hozzá azon ez se hiszem hogy segítene. -
illjo
senior tag
Pont ez ellen a hozzáállás ellen sorakoztattam fel az érveimet. Amely hozzáállásban a legbosszantóbb, állandóan visszatérő elem a 'meg is érdemli'
Kérlek, próbálj elvonatkoztatni attól, hogy te értesz hozzá. És képzelj el egy NAGYON átlag telefonvásárlót. Aki elolvassa ezt RÉSZLETES leírást a termékről.Miért kellene azt gondolnia, hogy máshol még kaphat plusz információkat azokon a RÉSZLETES információkon túl, amit a leírásban megkap? Ráadásul olyan információk, adatok, amiknek jó háromnegyedét nem is érti? Annyit talán megért, hogy JÓL MEGSZOKOTT ANDROID, van sok tárhely, sok memória, több kamera mittudoménmi. Most tényleg keresgetnie kellene, hogy 'na de van azon gms'? Mikor azt se tudja mi az..Mert a petal searchel mindent megtalál úgyis.. Oda van írva.. Gőze sincs miért írták oda.Aztán, ha mégiscsak alapos ember és ránéz, hogy ne dobja ki feleslegesen a pénzét, esetleg Rákeres még máshol is. Aztán talál egy ugyanilyen specifikáció leírást, jó esetben odaírva hogy hms. Amiről fingja sincs, simán átsiklik felette, mint a többi 75% számára nem ismert dolog felett. Szerintem, ha egy termék jelentősen eltér a tömegek által jól megszokott dolgoktól, félretájékoztatás, ha meg sem említik.
A második résszel egyetértek. -
cH1
aktív tag
Egyfelől aki ennyi pénzért vesz bármit úgy hogy utána se néz, az meg is érdemli, másfelől meg az összes viszonteladó csak magának csinálja a problémát azzal, hogy nem hívja fel rá a figyelmet, mert 14 napos netes elállás után értékesítheti újra a terméket érték csökkentett bontott csomagolású áron...
-
illjo
senior tag
válasz
#72445440 #6255 üzenetére
Ha jól látom, egy szóval sem említik, hogy nincs rajta gms, helyette odateszik, hogy jól ismert android, amit a nagyon átlag user amúgy is kever a gms el. Mindig ekézik aki tudta nélkül vett hms telefont. Elég részletes leírás specifikációk stb.miért kellene valakinek keresgélnie még máshol az után, amiről azt sem tudja mi az, míg fel nem hívják (hívnák) rá
a figyelmét. -
kp78
addikt
válasz
Aryon87 #6253 üzenetére
Telekom TvGo és Természetjáró app ami kicsit hiányzik még.
Előbbit ígérik, utóbbi válaszra sem méltatott, pedig nem a Play Áruházban érdeklődtem, hanem emailt írtam. -
Aryon87
félisten
válasz
Mr Anderson #6241 üzenetére
GMS mentesen használom a telefont lassan1 éve (május végi). Talán a kényelmes nem hivatalos PH appról kellett csak lemondanom. mindenmás, amit a korábbi telóimon is használtam elérhető. G. Fotókat és Drive-t jó ideje PC-n használom csak, így azokra sincs szükségem már telefonra, ha meg mégis épp nagyon kell, böngészőből elérem arra a 2 percre, míg áthúzom a cuccot.
Powerampot nem használtam sokáig, aztán megvontam a vállam és megvettem HMS alá is, így 2 felületen is megvan1 doboz cigi ára se vagy 1db 32cm-es pizza. Nem a világ vége
-
thedivision2
aktív tag
válasz
Szia !
HMS-el használom én is, kb Google Táblázatokon kívül mindenre találtam alternatívát. Táblázatok is működik böngészőből, de azt inkább engedjük el...
Amúgy ennyi pénzért jelenleg nem tudok jobb telefont. iPhone 11-ről váltottam és nagyon jó döntés volt.
-
illjo
senior tag
válasz
Ebben nemcsak megoldások vannak leírva, hanem valaki vázlatosan képet kaphat arról is milyen gms nélkül
[link] -
sajby
senior tag
válasz
Ezt csak ő tudja,hogy ráfog-e fázni
-
rdt89
addikt
válasz
Helló. Olvasgass itt vissza rengeteg ilyen jellegű információ van 50-100 hozzászóláson keresztül. Egyébként függ az appoktól amit használ. Én több mint 1 éve használom HMS-el és sokkal jobb mint a GMS, pláne, hogy meglátszik üzemidőben is.
-
FingR86
őstag
futtatott már vki itt antutut a készüléken ? pontszám esetleg ?
-
FingR86
őstag
na örülök h többeknek is ért vmit a chrome megoldás
én meg már azt hittem mindenkinél frankó minden.
szóval csak sumákság ment és csend -
rdt89
addikt
válasz
FingR86 #6234 üzenetére
Én a gyári Huawei böngészőt használom, de gondolkodtam már, hogy a Chrome-ra áttérek, de emlékszek pont az általad leírt hiba miatt hagytam fel vele, s nem is gondoltam, hogy ez megoldható, elkönyveltem a Google remek optimalizálásának.
Köszi a megoldást és leírását, így lehet ismét visszateszem a böngészőt!Más:
Nekem tegnap kezdte először és ajánlotta fel játék közben, hogy a kép bal felső sarkából bármikor előhuzhatok egy kis ablakot, ahol mindenféle jóságot lehet állítani a játékhoz. Rögzített kijelzőfényerő, ne zavarjanak mód. Eddig is lehetett állítani, de külön helyen, nem játék közben. Ez lehet a .176 frissítéssel jött, de nekem nagyon adja. -
-
rdt89
addikt
-
illjo
senior tag
Az új telepítéskor az egyel régebbit teszi fel alapból. Ha azt a verziót megnyitod és beléptet fiókodba, utána már fel lehet a sima yt vancedot frissíteni legújabbra. Ami bugos elég régóta, gondolom legfrissebb verzióig így is marad és ez a procedúra szükséges. Jelzik is, ezért teszi fel az egyel régebbit először és telepítés után azonnal frisebb verziót jelez a v manager, amit legtöbben egyből frissítenek belépés nélkül. Csak sokan nem olvassák el.😃
Én így csináltam és mindenből legfrisebb van -
illjo
senior tag
válasz
#72445440 #6222 üzenetére
Nekem tényleg gyors, semmi bajom vele idaérintem és viszi is. Ok, az igaz, hogy ha minden magyar bankkártyával menne, akkor az átjárhatóság nagy előny lenne. De itt is véhülis arról van szó hogy a k&h bank ügyfelei kapták meg a szolgáltatást a saját kártyájukra, saját appjukkal. Nem az van, hogy gpaybe felvihetsz kh kártyát. Ha a simple t otp nem korlátozta volna be és elérte volna minden más banktól regisztrált kártya nfc fizetését, meg napi vásárlást nem korlátozta volna le 60k ra, vagy mennyure náluk, senkit nem érdekelne gpay magyarországon.Mindenki, akit érdekel, ezzel fizetne mindenhol.nfc, simple fiók stb akármelyik banknál is van. Mondjuk gondolom ez volt a cél
-
illjo
senior tag
[link]Beléptem a harmony os official fb csoportba
-
illjo
senior tag
válasz
Janaboy #6218 üzenetére
Hát, én nem tudom, annál mi lehet gyorsabb, hogy feloldom kijelzőt, odatartom terminálhoz a telefont és fizetek. Ráadásul google pay el is ugyanezt csináljuk. Bankkártya beregegisztrálás, felhőbe felmennek kártyaadatok digitalizálva, amiből meghatározott számú tokent leküld telefonra, és azzal fizetünk, közben golyamatosan tölti fel a fogyó tokeneket.Simple is így működik.
És sokkal több a magyar szolgáltatóknál netes fizetésre a simple fiókos, vagy simple qr kódos lehetőség, mimt google pay. Nyilván, hiszen eddig gpay csak revoluttal, curve al stb ment -
illjo
senior tag
válasz
siemensfun #6216 üzenetére
Hát, én ezt nem értem annyira, miért jó. K&H nál eddig is volt pl nfc fizetés. Valahogy nekem nem áll össze a hasznossága. Nem nfc fizetésre pedig mi az előnye? Legtöbb magyar szolgáltató pl simple fizetést ad meg a sima bankkártyás, bepötyögős mód mellé.
-
siemensfun
tag
Egy kis érdekesség : [link]
K&H Google pay fizetés. -
illjo
senior tag
Hms alatt alkalmazással, nem böngészőből.(bocs, csak van, aki azt is számításba veszi), amiket felsoroltál,megoldhatóak. De pl chrome ba nem tudsz bejelentkezni, youtubra app 'csak' a youtube vanced van, ami gms alá is ajánlott annak, aki meg akarja károsítani googlet és nem fizetne prémium funkciókért😃Waze csak úgy megy, ha bejelenykezel waze fiókodba. Ha nincs, regelni.csak gms telefonról lehet.A phine klón jó átvinni, de előbb utóbb úgyis frissíteni kellene, az meg sztem nem pálya, hogy gms en lefrissíted, majd átklónozod a frisset megint. Van, aki szerint nem jó, nekem új verziója óta hibátlan az aurora store, amiben ugyanazok vannak mint playben.
Itt bővebben a témáról, megoldásokról is:
[link] -
HwGuru
csendes tag
Sziasztok!
Biztos volt már ezerszer téma, de vki hátha kisegítene rövid válasszal.
Szóval facebook, messenger, viber, youtube, chrome, waze futnak ezen a telefonon, azaz van olyan verziójuk, ami letölthető, és működnek?Köszi a választ!
-
p2pp
őstag
Ma a K&H Bank app nem volt hajlandó működni.
Frissítést szeretett volna.
Szerencsére még megtartottam a P30 Pro-t és így
1 nagyon jó tippet kapva újraklónoztam a Phone Clone-al.
De azért ezt minden hónapban eljátszani.
Szerencsére gyorsan ment miden. -
stilo18
addikt
Sziasztok.
Múltkor elskippeltem a telefon vásárlását, most megint előjött...
Egy kérdés a múltkorim után.
YouTube használatakor megoldható, hogy a telefonon nézett videót két kattintással indítsam a tv youtube alkalmazásában? Tehát látja egymást a két alkalmazás?
Köszönöm előre is.
-
belan
addikt
A TPU gél tok Ipaky "Wheat Straw ,tudnátok segíteni ez a féle toknak milyen anyaga van vagy állaga hasonló mint szilikon tok-é?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Minden adott volt, hogy a P40-nel a Huawei átvegye a mobilpiaci elsőséget, aztán ugrott a Google-licenc, a vírussal meg a vásárlókedv. A piac legjobb kameramobilja szárnyaszegett ragadozó.
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest