- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- PHP programozás
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay
- Milyen program, ami...?
- Synology NAS
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
-
IT café
******** Huawei P10 Összefoglaló ********
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vadmeggy
aktív tag
A sotetedestol tartva (369 en vagyok) most mar nem toltom a telefont waze kozben, viszont amikor megalltam betettem a kesztyutartoba rakotve a powerbankot. Amikor visszajottem fel nappal kesobb 70%on volt a telefon es gyakorlatilag tuzforro volt. Feldobott egy ablakot, hogy a keszulek tulmelegedett es bezarta az osszes alkalmazast.
Nem ajanlom ezutan senkinek, hogy tulmelegedett allapotban toltse a keszuleket .
Ha szélesebb lenne, lehetne gyúrópad. Rajta tricepszezne egész Európa.
-
PACSA75
őstag
válasz sityupityu #8996 üzenetére
Nincs valami inteligens mozgásvezérlés aktíválva? Pl magasba emelés, stb...
Vagy csak fekszik az asztalon és bekapcsol a kijelző?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Willanyasz #8994 üzenetére
Ilyet nekem is szokott csinálni. Nem túl gyakran, de előfordul.
wdx Igen, semmi értesítés Legalább is nálam.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
wdx
őstag
válasz Willanyasz #8994 üzenetére
Értesítés nélkül? Mármint nem jön neki üzenete, és csak úgy bekapcsolgat?
Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)
-
Willanyasz
tag
Sziasztok!
Feleségemnek van eme csodálatos készüléke.
Az a bajunk rapcsódikusan bekapcsol a kijelző,utánna újra elsötétül.
Mi lehet a probléma?
Köszönöm üdv Laci! -
kisbarack
aktív tag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz kisbarack #8991 üzenetére
Köszi az infót! (nekem mondjuk a 2. link-et blokkolja a Malwarebytes)
Ezt próbáltad Te is? Huawei Multi-Tool v8 by Team MT (XDA-s link)
Anno én is a root-al akartam kezdeni (hozzá voltam szokva, hogy van), de mivel kissé ellentmondásosak voltak a leírások, hogy működhet-e a dolog Magisk-el (én abban hiszek, szemben a SuperSu-val), ill. ott van a garanciavesztés kérdése (ezzel kapcsolatban most, hogy újra lehet kódot kérni, de csak kb. július közepéig, azt hiszem újra beszélek majd a support-al ...)
TWRP téren is volt egy kis kavarás (ha, máshol nem is az én fejemben biztos ). Az egyik a gyári 8.0-s Oreo-val volt kompatibilis, a másik pedig inkább vm. 8.1-es főzött ROM-al. A lényeg, hogy egyelőre hagytam a root-ot, de nem engedtem el a kérdést örökre. Szóval engem mindenképp érdekel, hogy mire jutsz, ill. jutottál. Fogsz feltenni főzött ROM-ot, vagy marad a gyári? Mondjuk ha lenne "official" LineageOS ... hmm ... az fincsi lenne.[ Szerkesztve ]
-
kisbarack
aktív tag
Ma erősen megszenvedtem hogy nyissam a BL-t, telepítsem a TWRP-t és rootoljam a P10-esem Oreoval, de találtam pár érdekes és hasznos dolgot.
Pl.: root: P10 oreo ezt TWRP-ből lehet feltenni Honor 9 xda-s topikból van és Oreóra jó. Nekem megy!!!
No meg a Huawei multi tool
remélem hasznos dolgok ezek és másokon segítenek
NamasteDefy/+, Lg F6, Xiaomi Redmi 3 pro, Huawei P 10, P30, P40 Pro
-
Zoz
őstag
válasz 7Heads Drago #8987 üzenetére
T-nél a hónapokkal ezelötti 360-as az utolsó ROM
-
PACSA75
őstag
válasz 7Heads Drago #8987 üzenetére
Ha te előlapi kamerával csinálsz ilyen képet ügyes vagy . Tehát a kérdés boci volt.
A 369 (független) es rom tól van arcfelismerés, nem tudom hogy van e T s (szerintem nincs).
-
7Heads Drago
veterán
-
kisbarack
aktív tag
-
kisbarack
aktív tag
Sziasztok!
Nem igen olvastam itt utána a telefonnak sajnos, mert annyira nem pozitív amit látok. Pár napja van a kezemben, használtan vettem. Redmi 3 pro- váltja.
Első blikkre az akkuja névlegesen is kisebb ez látszik a teljesítményén, a kijelző végre szép képet ad. Most nézem vissza mit is tudott az előd 12mpx-eles kamerája. Azért az árért lenyűgöző.
Ma már frissítették is, de vannak furcsaságok, mert a hicare szimpla színésznek írja, míg a rendszerben ez duális. Nem teszteltem, mert csak egy kártyám van, azt is úgy kellett vágatnom
Van amiben tetszik amúgy. Most tesztelgetem és olvasgatlak titeket. Remélem azért jó szolgálatot tesz majd nekem.
A BL nyitás kissé zavaros és a robot sincs még meg, de mindenképp szeretném, mert rengeteg app van ebben is ami nekem fölösleges!Defy/+, Lg F6, Xiaomi Redmi 3 pro, Huawei P 10, P30, P40 Pro
-
PACSA75
őstag
válasz Darkcomet #8973 üzenetére
Azért ez így egy kicsit erős és talán túlzás is, de ízlések és pofonok.
Ha éppen sétálok a családdal és jól érezzük magunkat és ezt egy pillanatképpel szeretném megörökíteni ahhoz nekem bőven elég egy mobiltelefon egy jó kamerával, és ennek a telefonnak bőven jó kamerája van, nekem legalábbis megfelel (nem is vágyom jobbra), tulajdonképpen ezért választottam ezt a modellt. A franc meg hurcolász állandóan magával egy kisképernyős színes tv t azért hogy makró minőségű képeket lőjek. De mint mondtam, ízlések és pofonok. -
Ricardo
titán
válasz donjohnson #8977 üzenetére
Ilyen közeli képet mobill esetében csak makro lencsével tud valaki csinálni. Zoom ide vagy oda. Én is csináltam már pár képet rovarról mobil és lencse segítségével. Igaz egyiket sem P10-zel.
-
veterán
válasz Darkcomet #8973 üzenetére
Én azt azért ezen a szinten mint pl amit ez a mobil is tud, én már nem mondanám alkalmatlannak a fotózásra. Kb 100 ezer feletti kompakt gép kell hogy legyen, ami egy ilyen mobilnál jobb képet készít az optikai zoom-ot leszámítva. Szerintem. Aztán lehet, hogy rosszul gondolom.
-
őstag
válasz kiskami #8974 üzenetére
köszi, már épp neki akartam veselkedni egy manuális fókuszos kommentnek, hogy hiába szép a légy és marad egyhelyben, ha egyszer nem tud olyan közelre fókuszálni a telefon.. én is próbálgattam manuálban, ilyen 5 cm rémlett nagyjából.
szerk.: ja, nagyon megvágva talán, jó fényekkel..
[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
kiskami
tag
Nehezen hihető, hogy meg lehet csinálni azt a legyes képet csak a kamerával. Valami trükköt alkalmazott a fotós.
Ez az 5 mm vastag szörnyeteg a garázs faján mászott felfelé valamelyik reggel. Kb. 6-8 cm-re tudtam fókuszálni manuálisan. A kis képen van az eredeti 12 megapixeles kép tartalma, mellette vágva az alany.
-
Darkcomet
tag
Ha megmondod mire kell figyelnem, akkor talán tudok rá válaszolni. Magyarán gőzöm sincs, hogy kihasználja-e a két kamerát. Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy én nem vagyok nagy mobilfotós, abszolut nem érdekel egy mobil ezen része, mert van rá céleszközöm, és inkább azt használom. Nálam egy mobil kamerája tényleg csak az azonnali dokumentálásra való, az meg tőlem lehet akármilyen is, komolyan fotózni nem egy mobillal szoktam, mert arra alkalmatlan mindegyik.
[ Szerkesztve ]
-
wdx
őstag
válasz Kovaratis #8967 üzenetére
Az se rossz
Pacsa: ha ismernél, tudnád, hogy azelőtt samu párti, utána sony, és most huawei párti lettem, mindezt úgy, hogy eszemben sem volt ilyet márkát választani, mert nem voltak megbízhatók... De azért előtte még kipróbáltam a nokiát, az apple-t, és még sorolhatnám. Amúgy napi szinten javítottam a telefonokat (is), úgyhogy nem egy elvakult fetisizmus nálam most a huawei
[ Szerkesztve ]
-
wdx
őstag
válasz Ernesst #8969 üzenetére
Igen, megváltozott, úgy mint nálad. Fel sem tűnt eddig, megmondom őszintén. Általában csak fényképezek a munkám végett, de nem kell emiatt állítgatni semmit. Ellenben ha pro üzemmódba nyomom, akkor végre jól látszanak az értékek, számomra így jobb is.
-
Ernesst
aktív tag
Sziasztok! Ha már úgyis kamera a téma: Akiknél B369-re frissült, azoknál szintén megváltozott a kamera app felülete? Nálam ilyen lett:
[kép]
Nektek is változott? Így pl ha kinyitod a pro beállításokat, akkor félig a fekete sávban, félig a "képben" vannak az opciók, nem túl elegáns... -
wdx
őstag
válasz sityupityu #8963 üzenetére
Akkor jó, ha mindenki biztos benne. Amúgy látszik rajta valóban, hogy makro lencsével készült, teljesen lesüt róla, de azt nehezen tudom elképzelni hogy minden eszköz nélkül ne tudna ez a telefon egy igen megközelítő fényképet alkotni. Mondjuk ehhez tényleg idő kell, mint mindenhez, plusz kitartás, viszont én nem szoktam mindenre csak úgy legyinteni.
-
veterán
-
Peter.70
addikt
Oreo 369-es van a P10-en, most du-n 20 km es, kb 20 perc navigáláskor nem sötétült a kijelző, végig szélvédő mögött volt. Mikor le vettem elég forró volt a telefon
-
wdx
őstag
válasz PACSA75 #8955 üzenetére
Na jó, nem érek rá ennyire, hogy megvárjam az újabb pácienst... Elrepült a kis genya... Macskáim lerágott füvén szoktak lenni ilyen apró lények, mint mini légy, vagy muslinca... Épp be is fókuszáltam, mire elrepült. No de maradt ez:
-
wdx
őstag
Mondjuk annyiból nehéz a művelet, hogy van itthon 2 vérengző fenevad, akik azonnal elkapnak bármilyen repülő élőlényt, mégha épp fényképeznéd is... Nincs kegyelem... Az se baj, ha nincs szárnya.
Vikooo:
Ezt ki is próbáltad?[ Szerkesztve ]
-
wdx
őstag
Most komolyan?... Tényleg nem veszed észre a hasonlóságot?... Mondjuk én sem de ha picit jobban megnézed, és figyelsz a részletekre is, akkor fogod látni azért.
De tudod mit? Ez ám a kihívás! Meg fogom csinálni ezt a képet muslincával! eccö...
Csak megvárom, míg a ragasztás megköt az állványon, mert eltörtem (hiába, csak 250 ft volt).[ Szerkesztve ]
-
DessertFox
aktív tag
Sziasztok. Oreoról vissza tértem a Nugátra, a sötétedés miatt. Viszont most önállóan letöltötte a frissítést és frissíteni akar. Mintha itt olvastam volna a megoldásról, de nem találom. Van valakinek javaslata, ötlete ?
-
wdx
őstag
Bekapcsoltam a széles rekesz üzemmódot, és nagyítottam 2x-re. Semmi nincs, csak egy 5 forintos, egy asztal, amin terítő van, és maga a készülék puritán.
Épp nem találtam legyet, aki pózolt volna...Tehát, a válaszom, igen. Simán P10-el csinálhatták. Nincs szükség makró üzemmódra. Teszi a dolgát távolról is (kb 8 cm).
[ Szerkesztve ]
-
wdx
őstag
Ezekre nem jó a lencse, csak ha nem gyári kamera alkalmazást használsz. Tudod, összemossa a színes lencse és a FF lencse képét... Made by Leica
Sony Z1 compact telefonon sikerült lencsével kiakasztani a fókuszt, úgyhogy amúgy se próbálkoznék ilyesmivel. Erre ott van a nagyítás, és a széles rekesz kombó[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
Sziasztok, létezik, hogy ezt a képet macró módban Huawei P10-el készítették?
Hogyan kell macró módot előcsalogatni?Kösz
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
wdx
őstag
Mást csinál ez, mást csinál az, de a végeredmény ugyanaz, Nougat.
-
veterán
Kíváncsi vagyok, hogy mennyi időnek kell majd eltelnie, hogy nyugodt szívvel frissítsen az ember...
-
corrino
csendes tag
Szia dreta!
nekem a 360(C432) változat van fent de rájöttem ,hogy nincs szükségem az Oreora főleg nyáron napsütésben:-).
Elmagyaráznád nekem ,hogy lehet visszatérni Nougatra?
Odáig eljutottam a HiSuiteval ,hogy rendszervisszaállítás utána kiírja ,hogy "A készülék rendszere megfelelően fut ,nincs szükség visszaállításra"
Arra tippelek ,hogy lehet fel kellene frissítenem 369re s utána menne a visszaállítás, de nem akarok egy napsütésben teljességgel használhatatlan telefonnal rohangálni így inkább nem kockáztatnék...
Köszönöm -
Dorian
félisten
Ma megjött EZ a tok a telefonhoz.
Tökéletes.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Padree.c2
tag
Sziasztok!
A gyári fülhallgató valami miatt nekem nagyon idegen, a fülemben se nagyon akar megmaradni. Mindenesetre nem erőltetném a használatát. (Ha kell valakinek szívesen oda is adom. - 3*3 sec fülben töltött idő, gyári állapot.)
Van sok egyéb másik fülhallgatóm - headset-em előző telefonok tartozékai (LG G2 és G4-hez adott Beats-ek, és azonos kiosztású "agybadugósak", Sony és 1-2 Moxpad). Ezekkel a hangátvitel tökéletesen megoldott mindkét irányban, tehát a füles és a mikrofon része is megfelelően működik. Viszont a távirányító gombokra egyáltalán nem reagál a telefon.
Van olyan beállítás a telefonon belül, ahol ezt nekem külön aktiválnom kell? Hívás felvétele - megszakítása, zenelejátszó app irányítása, fotózásnál távkioldóként történő használata volt nálam jellemző, így nagyon hiányzik.
Vagy le kell cserélnem a palettámat másik kiosztású headsetre? Ez esetben mire kell figyelnem, hogy működjön a dolog?
Köszi előre is.Pp. ♠
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Valentipeace #8932 üzenetére
"Felajánlja hogy azonnal oda tudok lépni engedélyezni,azonban utána bejön egy üres képernyő ahol a felső sáv ezt írja: "Bezárás a képernyő zárolásakor", viszont egyetlen egy alkalmazás sem szerepel itt és hozzá sem tudok adni."
Endomondo-val ugyanígy jártam. Szerintem ez is az Emui-nak köszönhető. Alapból ez a funkció el van rejtve, mert gondlom helyette van az amit wdx írt (én is ezt csináltam végül az Endomondo-val). A program viszont meghívja azt a bizonyos "activity"-t és mégis oda tudsz lépni.
Korábban - egy rövid ideig - mikor elvették a hónapforduló beállításának lehetőségét, akkor ilyen activity hívással csak oda lehetett ugrani a megfelelő beállításhoz. Aztán a Huawei mérnökei befoltozták ezt a lyukat.(#8934) kovlui
Én ezt használom. Az előző verziója teljesített sokáig a régi telefonomon. Jó, de fizetős. Egy gyors próba erejéig ezt is feltettem. Az ingyenes verzióban nem sok mindent lehet állítani, de így is szépen teszi a dolgát (ennél is van floating button!) -
kovlui
tag
Tudtok ajánlani P10 Oreo alá jó hívásfelvevő appot? Az sem baj, ha fizetős, csak jó legyen. Jelenleg a Call Recordert használom, de nem igazán vagyok megelégedve vele.
-
wdx
őstag
válasz Valentipeace #8932 üzenetére
Szia! Oreo alatt: Beállítások/Akkumulátor/Indítás... Ott megtalálod a kívánt alkalmazást, kézi vezérlés, és pipa mindenbe.
-
Valentipeace
csendes tag
Sziasztok! 3g watchdogba belépéskor feljön a figyelmeztető üzenet,hogy engedélyezzem az alkalmazást a védett alkalmazások között,különben lehet hogy nem fog jól működni. Felajánlja hogy azonnal oda tudok lépni engedélyezni,azonban utána bejön egy üres képernyő ahol a felső sáv ezt írja: "Bezárás a képernyő zárolásakor", viszont egyetlen egy alkalmazás sem szerepel itt és hozzá sem tudok adni. Ezen a módon kívül nem is találom h kéne ide visszalépni, p10lite és más Huawei telefonok használatijában találtam védett alkalmazások menüt de ebben nem. Valaki tudja h tudnám mégis hozzá adni az alkalmazást h normálisan mérje a net használatot,és a telefon ne lője ki ha kedve tartja? Az utolsó eset hívásfelvevőre is vonatkozik, az is kedve szerint működik. Köszi előre is
-
Vikooo
addikt
Tudja valaki meddig lesz támogatva a P10?
Android verzio?
Havi biztonsági folt?[ Szerkesztve ]
-
Zoshi85
aktív tag
P10 voda. Oreo. 8.0
0.373. Ff szerint 3 frissites is van. 374. 375. 378. Megse jon semmi. 378 tartalmazza az arcfelismerest.. De Otan semmi...Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85
-
Vikooo
addikt
369 build nél a WiFi folyamatos aktivitást jelez, úgy mint a P20 -nal a 120 -as build -ben
-
wdx
őstag
Ezt úgy oldanám meg egyszerűen, hogy kivenném a látható kapcsolók közül. Nem egyszerűen meg úgy, hogy kikapcsolnám a bluetooth alapú keresést a beállítások/google/helyadatok/3 pötty/keresési beállítások alatt.
-
Vikooo
addikt
Miért kapcsolódik vissza magától a Nearby? Teljesen kikapcsolom de vissza kapcsolódik és baromira idegesít.
-
veterán
válasz donjohnson #8919 üzenetére
Nem mindegyik készüléken elérhető. Pl a telenoros készülékeken sincs. Ott B360 sem volt hanem csak B365.
-
donjohnson
addikt
válasz hun005a #8918 üzenetére
próbáld meg úgy, hogy ha nem találja a 369-es frissítést a frissítések keresése gombra bökve, akkor próbáld meg a jobb felső sarokban a 3 pontot és ott kiválasztani a legfrissebb teljes csomag letöltése gombot. nekem így találta meg a 369-est.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
hun005a
tag
B171-el jött a teló de nem frissít semmit.
Telecom-os dobozos cucc. -
Peter.70
addikt
Vajon ha most frissitek oreora, vissza tudok majd még egyszer térni ( egyszer már vissza tettem ) nougatra?
-
bubus66
nagyúr
válasz Harcsai #8913 üzenetére
Meg tudom valahogy nézni nyitas nelkul, hogy a kod jo-e? Nem tudod megnézni de eddig még mindegyik jó volt..
Ha elütöd a pid kódot nem kapod meg a számsort...
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
Harcsai
senior tag
válasz Peter.70 #8912 üzenetére
Igen. Igaz csak nagyjabol 25 percig, vaze-el. Egyertelmuen sotetedett, de lehetett latni. 365nel 10 perc utan KO volt.
Remelemnem csak bekepzelem, es szerencses nap volt. En bizom benne, hogy valamennyit javitottak rajta.iPhone11; iPad Air 3; Lenovo Yoga 510-14ISK i3-6006u 8gb
-
Harcsai
senior tag
Lekertem a bl nyito kodot. Mindegy melyik imeire kertem?
Meg tudom valahogy nezni nyitas nelkul, hogy a kod jo-e?
Vagy ha elutottem volna pl a product id-t, akkor mi lett volna? Akkor is ad kodot csak nem mukodik? Vagy error message?iPhone11; iPad Air 3; Lenovo Yoga 510-14ISK i3-6006u 8gb
-
PACSA75
őstag
-
Vikooo
addikt
válasz sityupityu #8893 üzenetére
Azért ez nem ilyen egyértelműen jött le az Apple részéről, eléggé el akarták tusolni az egészet, amikor kiderült, akkor baromi nagyvonaluak lettek....persze a usereknek -tisztelet a kivetelnek- úgy jött le, hogy mekkora királyok, hogy kímélik az elhasznált akksit de az ujal visszanyerem az eredeti teljesítményét az SoC -nek. Ja és akciósan cserélik az akkut! Gratulálok. Szép munka Apple.
[ Szerkesztve ]
-
Ernesst
aktív tag
válasz <Adamsky> #8897 üzenetére
A beállításokban "HDB engedélyezése a HiSuite számára" bekapcsolása után USB hibakeresés nélkül csatlakozhatsz a telefonhoz HiSuite programmal. Tehát pl fejlesztői beállítások aktiválása nélkül. Bevallom, azt nem tudom, hogy milyen más előnye van még, csak furcsa, hogy eddig mindig működött, most nem.
Szerintem jól összerakott PC-s alkalmazás egyébként, és igen, menti az alkalmazások adatait is. Azt nem tudom, hogy az SD-s alkalmazás adatokat is menti-e, én 2 simmel használom.
A biztonsági mentések lehetőségeit lásd a [képen].
Új hozzászólás Aktív témák
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- eFootball
- Óra topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PHP programozás
- Kés topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green , 100% akku, független
- Apple iPhone 14 Pro Max, Silver, 128Gb, 100% gyári akku, 3 hó garancia, független.+ Uag tok
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%
- Samsung Galaxy Note 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával