- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
-
IT café
******** Huawei P10 Összefoglaló ********
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
-
Caldera
aktív tag
Szerviz napok keretében vidd el hivatalos márkaszervizbe és garantáltan gyárit kapsz fillérekért. Én a feleségem P9-esébe cseréltettem így és 2300,- Ft volt a számla mindennel együtt (főnökömnek Mate 9-be 2500,-ért cserélték ugyanott).
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
Atek000
csendes tag
Szia!
Én ezt rendeltem az öcsém és az én p10-embe. Eddig teszi a dolgát, mint az eredeti. Persze a kicsi kínai erre is azt mondja, hogy original
HUF 2,198.98 27%OFF | Hua Wei Orginal Telefon Batterie HB366481ECW Für Huawei ehre 8 ehre 8 lite ehre 5C Ascend P9 huawei P10 P9 lite G9 3000mAh
https://a.aliexpress.com/_BU0Dq8Huawei p10 Dazzling Blue / Lenovo MiiX 510
-
emeritus
tag
Alappal vélelmezhető, hogy a több a hamis, mint az eredeti akku, sőt az sem kizárt, hogy valamennyi az. Nem tudok biztos bolti forrást. Az ár, a méret és a súly gyakran árulkodó. Ugyan másolat is lehet jó minőségű, de én inkább saját márkás utángyártót választottam.
[ Szerkesztve ]
Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.
-
emeritus
tag
Az csereakku eredete fontos kérdés. A Huawei azért (is) ad három év garanciát az akkura, mert az eredeti általában ki is bír ennyit. Sajnos a neten sok a gyengébb, másolt, eredetinek mondott akku. A P9 akkucsere a Szerviz Napok alatt újra kedvezményes: ez jó lehetőség akkor, ha lejárt a garancia.
Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.
-
Caldera
aktív tag
Ott kellett hagyni, mert sok volt a rendelésük (pénteken leadtam, kedden mentem érte), egyébként kb. 1 óra a csere. Előtte adatmentésre készülj, mert a GDPR miatt a helyszínen FR, csak úgy veszik át.
[ Szerkesztve ]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
-
Ceree
senior tag
Találtam képet, nekem is ilyen volt a gyári:
A gyári messze túlszárnyalja az összes általam tesztelt egyéb, utángyártott fóliát. (Bár az tény, hogy tapintásra az üveg még mindig a legjobb, de összességében nézve a lekerekített kijelző miatt előjövő egyéb hátrányokkal együtt már nem.)
Másolat_eredetije
-
<Adamsky>
nagyúr
"Amúgy meg ez a főverziózás tiszta kamu ... "
Hú, erről én is hosszasan tudnék beszélni (okoskodni). De, nem akarom jobban szét-off-olni a topic-ot. A lényeg: igen, mára oda jutottunk, hogy évente új rendszer (főverzió) "kell" (itt jegyezném meg, hogy az MS ezt más sokkal szimpatikusabban csinálja a Win10-el...). Készülék esetén még rosszabb a helyzet. A nagy konkurens (Xiaomi) pl. 6-7 havonta (!) hoz ki új modellt (sokszor egészen minimális újítás mellett).
A P10-re visszatérve. Azt hiszem abszolút nem fogom megbánni, ha nem jön rá 10-es Android. Egyelőre nem látom az előnyét, de a hátrányairól (pl. vágólap alkalmazások kinyírása) már többet olvastam. Én maximálisan elégedett leszek, ha a Pie-on kicsit csiszolgatnak, és míg nálam lesz a készülék (még ~2 év) jönnek rá a sec. patch-ek.(#13990) cellpeti
"Miért is hátrált ki a Google mögülük?"
A Google és sok más cég az amerikai kormányzat intézkedéseim miatt kényszerpályán van. Értsd: nem kereskedhetnek a Huawei-el. Most épp türelmi időszak van, vagyis a tiltások fel vannak függesztve. Szóval elvileg "minden OK", de közben rohadtul nem ... ezért is reszelik ezerrel a HarmonyOS-t, ill. megy a matek, hogy mi legyen akkor, ha lecsap Damoklész kardja.[ Szerkesztve ]
-
Ceree
senior tag
A foverziovaltassal kapcsolatban teljesen egyetertek, ezek mestersegesen generalt igenyek.
Kivancsi leszek az uj Mate bemutatora, ami a pletykak szerint mar Google szolgaltatasok nelkul jon... Meglatjuk. Lehet, hogy droidon alapulo lesz, ha nem is hongmeng, de erdekes lesz nagyon.
Másolat_eredetije
-
Ceree
senior tag
Ez azert nem igaz, aprilisig jott 3 oreo security patch, majd a pite, ezt kovetoen pedig az emui frissites kapasbol egy patch-el. 2017 aprilisi keszulek, ha ugy veszem, ez eddig tobb, mint ket ev, es az nem kizart, hogy biztonsagi jon meg.
Nezz korul a piacon, Apple es Pixel cuccon kivul mutass olyat, amelyik 4foverziot elt meg. Akkor jogosnak ereznem, hogy kevesled, ha ez altalanos lenne, de nagyon nem az. Sok telefon el meg csak egy foverzio update-et, vagy meg azt se.
Ettol fuggetlenul en is orultem volna a dark temanak, az andorid/emui 10-nek, de szerintem belathato, hogy miert nincs realitasa utobbinak, vagy az elobbi miert kerul tiltasra. (Ha en lennek a ceo, a politikai esemenyek miatt a fejlesztoket en sem a 2eves eszkozok frissitesere, hanem a hongmengre tettem volna/tennem at. Az oled letjogosultsagat pedig valahogy igazolni kell, ha nem megy hardver szinten, mehet szoftverrel... Felhasznalokent nem ertek vele egyet, de uzletileg ez is logikus lepes.)
Másolat_eredetije
-
<Adamsky>
nagyúr
Nálad nincs az, amit írtam?
(#13880) xcsabo
" ... van a 9.1 témák közt gyárilag sötét is ... " - hol? Én lassan ki merem jelenteni, hogy nincs jó fekete / sötét téma. Na, jó van egy-kettő, amit nem próbáltam (mert nem is tetszett). -
qltsar
veterán
Ahogy Adamsky is irta, tobb helyen torz a tema, nem jelennek meg infok, illetve a notificationok olvashatatlanok az ertesitesi savon, nameg nem sotet a notibar, viszont az ertesitesek hattere tok fekete, szerintem nagyon ronda igy, a settingsrol meg ne is beszeljunk.
Viszont talaltam egyet, aminel eddig annyit vettem eszre, hogy hianyzik a statusbar (azaz elveszik a feketeben), de normalisak az ertesitesek, es fekete az egesz:
link
Meg persze a huaweies alkalmazasok neha erdekes szinuek, de azokat meg nem nagyon hasznalom, igy kompromisszumokkal, de ideiglenesen turhetonek tunik.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Sajnos a settings, a theme app. és még sok más helyen nem látszik az értesítési sáv. A Messages / SMS app is fura (ha több üzenet van, akkor az az értesítési sáv mögé tud futni). A dialer-ben annyi apróságot találtam, hogy az elmulasztott hívásokat nem emeli ki (tud van erre egy külön szűrő, de nekem ez így akkor sem tetszik).
Más: nem tudom, hogy ehhez kellett-e a 9.1, de nemrég jött egy SMS, hogy a Telenor bekapcsolja a készülékemen a VoLTE-t. És meg is tette. Ott a kis ikon bal felül, és van ki-be kapcsoló gomb a beállításokban is hozzá. Kíváncsi leszek, hogy a mindennapokban mennyire jön majd be. Jól tudom, hogy ez a VoLTE csak akkor működik, ha a másik fél is VoLTE képes készüléket használ?
-
Ceree
senior tag
Legutolsó álláspont szerint amit olvastam, a biztonsági frissitesek is maradnak, csak a huawei nem kap korai hozzáférést hozzájuk, így akkor jut el hozzá, hogy rászabja a telókra, amikor már kijött, emiatt késhet a többi gyártóhoz képest. Írtátok páran a több hónapos késést, ez sem volt mindenkire igaz, én pl. hónap végén mindig kaptam az aktuális csomagot. Nougat után Pitéig...
A pite amúgy biztosan kiadott főverzió amúgy, és a 3. ami kijött a telóra, szóval ahogy Adamsyk is írta, ez lenne a vége (mondjuk Emui 9.1-el, amit még beígért a gyártó.
De amúgy még minden nagyon képlékeny, várjuk ki a végét.
Másolat_eredetije
-
<Adamsky>
nagyúr
Igen, ez azt írja, hogy "kis késéssel" kap majd a Huawei hozzáférést. Ez kb. majdnem ua. mintha nem is kapna. Egyébként nagy a kavarás. Valahol ezt írják, valahol pedig azt, hogy egyáltalán nem fog kapni semmit. Vagyis minden aktuális készülék meg fog ragadni azon a sec. patch level-en, amin most van, és a főverzió fejlesztésének is csak akkor kezdhet neki a Huawei, ha azt már gyakorlatilag hivatalosan is kiadták. Szóval ott is jó nagy csúszással lehet számolni. A Google-ös szolgáltatások pedig az újabb készülékeken - elvileg - később se lesznek elérhetők (lehet próbálkozni GApps telepítésével)
(#13467) Kami11
Bocsi, nekem nincs ilyen tapasztalatom. Nem adta el, ill. nem vettem még használtan Huawei készüléket.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
CzGöbe
tag
Én 1-2 havonta menteni szoktam PC-re az adatokat, pláne azt, ami nem szinkronizálódik valamelyik felhőbe is. A SD kártyákban azóta nem bízok, h egyszer egyik napról a másikra használhatatlanná tette az egyik régi telóm...
#Amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek, de mivel a föld ovális, éljenek a techno partyk tovább' is!
-
gegekutas
aktív tag
Az hogy a térerő problémát megoldja nálad, az egy dolog, már ezért is megéri használni neked, de ha a másik fél nem használja, nem lesz olyan jó minőségű a hang, és nem lesz olyan gyors hívás felépülés mint amire szánva van a volte funkció. Nekem otthon internet alapú a vezetékes telefonom, ha voltéval hívom, a hívásindítás után rögtön csörög, mig volte nélkül pár másodperc mire meg csörren.
-
veterán
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Na, a "tuti megoldás" - legalábbis addig míg a Huawei ki nem óhajtja javítani a hibát - hogy ki kell tenni egy Orux-os widget-et. Még használni se kell, csak legyen kinn. A "fused locations provider" persze nem árt, ha bekapcsolva marad. A Locus-t - még - nem teszteltem...
-
<Adamsky>
nagyúr
Most reggel bekapcsoltam, de direkt nem indítottam log-olást, hogy lássam mi a szitu ilyenkor. Majd hazafelé ...
... de nem fűzök hozzá sok reményt, mert alapvetően nem a GPS vétellel van gond, hanem, hogy log-olás esetén kilövi az app-ot, ill. "hibernálja" azt, amivel az alkalmazás már nem tud mit kezdeni.Idézném az Orux-os fejlesztőt: "Huawei uses its own power management systems, with non-standard and non-public policies. This is the problem."
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Log-olni szoktál? Mert nekem az a tapasztalatom (Locus-al legalábbis), hogy akkor lövi csak ki az EMUI. Ma megnézem, hogy mit csinál az OruxMaps-el, ha csak szimplán futtatom.
(#11360) johnsmithnex
A Pixel 3 nekem is megfordult a fejemben, de az árához képest túl sok kompromisszumot tartalmaz számomra.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nekem is egy hét eltérés van a garancia és a vásárlás dátuma között. Teljesen bontatlan volt a telefon. Egyébként ha jól emlékszem régebben többen is beírták ezt ide, kétlem, hogy mindegyik bontott készülék lenne.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
veterán
-
<Adamsky>
nagyúr
Én is remekül elvagyok a 8-ason. Ugyan a sötétedést direkt nem teszteltem, de normál használat mellett most nekem nem is jött elő. Az utóbbi két hétben négy alkalommal is voltam evezni (jó meleg volt). A telefon ott volt velem a hajóban, egy vízhatlan zsákban (amiben gyanítom még kicsit melegebb is volt). Folyamatosan ment az Endomondo, és ha nem is sokat, de azért készítettem pár képet is. Meleg volt a telefon, de semmi gond nem jelentkezett.
(#10721) benfolds
A szövegben, - amit link-eltél - érzek némi ellentmondást.
"Change location mode to High Accuracy in the phone's GPS settings" - vagyis: mobile network, wifi, GPS
Viszont, ha valami nem OK, akkor....
" ... switch it to device only .... " - vagyis: (csak) GPS
"The app uses only GPS for tracking ... " - akkor miért írták az elején a "high accurancy"?
Illetve - jobban végig gondolva az olvasottakat - ezek szerint a mobile network és a wifi mégis bezavarhat?
Vagyis alapból nem gond a "high acc." mód használata (amikor minden megy), de ha a felhasználó valami anomáliát tapasztal, akkor váltson csak GPS-re. Jól értem?(#10722) Vikooo
Igen, csak úgy tűnik, hogy előfordulhatnak esetek, amikor a Huawei féle megoldás önmagában nem elég, és kell a battery management-es "kivétel". Gyanítom fordítva nem működik (vagyis battery-s exception van, de a Huawei féle app. management-ben "auto"-n van az alkalmazás).
Ez lehet megérne egy kérdést a support felé...[ Szerkesztve ]
-
dreta
tag
Biztosan 2 év jótállás vonatkozik a mi telefonunk akksijára? Mert a jótállási jegyben egy kicsit kacifántosan van megfogalmazva. Jó lenne egy megerősítés a Huaweitől. A +1 évet már kevésbé boncolgatnám, ha valóban 2 év van rá, annak már örülni kell, nem sok gyártó ad ennyit rá.
-
PACSA75
őstag
Szerintem nem rontották el, csak nektek nem tetszik. Olyan készülék még nem született, amelyik mindenkinek minden szempontból megfelelt, azaz tetszett.
Nem is értem mi a gond a notch al (főleg hogy el is lehet tüntetni), nekem kifejezetten bejön, de ízlések és pofonok, ÉN tiszteletben tartom ha valakinek nem tetszik, ami nekem igen😁. -
Darkcomet
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- Hálózati / IP kamera
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest