- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Firefox
- Milyen program, ami...?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- VoIP telefonálás
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Family Link
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tizio
tag
válasz
ugyeletes #81 üzenetére
Ne viccelj, én ezt használom :SMA dugó - FME dugó átalakító 550Ft
nem csak a tű a vastag kívül is vastag.
-
Tizio
tag
válasz
ugyeletes #77 üzenetére
Ja de még is ezt mondják, én meg azt tapaszalom amit mondanak.
Akkor nincs meg neked se a T-Fw? csak keveredne már valaki ide aki tudja hogy mivel lehet FW-t lementeni a routerről. Bárhol kerestem ilyet a neten semmit nem találtam, pedig tutira meg lehet valahogy oldani, ha még piszkosan is, engem érdekel. -
-
Tizio
tag
Tapasztalatok összegzése.
Idei év első negyedévében vásároltam egy Telenor Hipernet pro csomagot és mellé egy HUAWEI B593u-12 routert. (két év tarifa-hűséggel 8990Ft havidíj + akkor még fizetni is kellet a routerért kb: eredeti ár 20%-át)
Mikor haza hoztam, egyből üzembe helyeztem, néhány perc alatt konfiguráltam és használtam az elég jónak mondható internet sebességet. Nagy valószínűséggel még nem működött az a rendszer ami arra hivatott hogy a tarifában foglalt adatmennyiséget ne lépje túl, mert a webes felületen megnézve mindig volt 29.4GB még fel nem használt adatkeret, és semmilyen, szolgáltatói felőli korlátozást nem tapasztaltam.
Nagyából két hónap után eljött a tavasz, szépen kirügyeztek a fák és az addig 1-es jelerősség szaggatni kezdett, illetve házon belül meg is szűnt. Nosza gondoltam semmi gond van ezen külső antenna csatlakozó, megoldom én ezt hamar, vettem is egy 4G képes antennát fel is szereltem ami azóta is fent van a tetőn, és nem képes csatlakozni 4G-hez, de hogy miért még nem lehetett tudni.
Ekkor kezdtem hívogatni a Telenor munkatársait problémámmal.
Túl vagyok jó-néhány telefonos beszélgetésen a Telenor és a Mobilforce munkatársaival utóbbi egy külső cég akik a előző megbízásából külső antennák telepítésével is foglalkoznak.
Nem volt egyszerű megétetni velük hogy mit is akarok én a HUAWEI B593u-12 készülékemmel és egy ISKRA P-22 LTE H-V mobil-internet antennámmal. Általános kérdések és válaszok hangzanak el, melyekből az ügyfélszolgálatosok mindig ezeket a hibákat szűrik le, hibás az eszköz, nem megfelelő az antenna, rosszul van a szoftver konfigurálva, válaszokat adják.
Természetesen minden felvetet lehetőség ki lett vizsgálva, a router jó, az antenna jó, a szoftver beállításai is jónak bizonyultak.
Na akkor mi lehet még a hiba? Sok, az interneten felelhető írást elolvastam, minek hatására azt gondoltam hogy a szoftver a probléma forrása, de mostanára azt kell mondanom hogy csak részben ami egy egyszerű darab dróttal orvosolható, mert hogy mai napi beszélgetésem a Telenor munkatársaival választ adott a hiba okára. Legelső próbálkozásaim közé tartozott amikor a két antenna negatív portját összekötöm és így bekapcsol a szoftverben a külső antenna, na ez nekem is sikerült mindjárt 4-5- jelerősségre ugrott a térerő, de annak ellenére nem volt internet. Van a routerben egy diagnosztikai rész és amikor azt futtatom, általában nincs ip+ dns a szolgáltató felől, de ha ezt nagyon gyorsan az antenna csatlakoztatásával egy-időben lefuttatom akkor viszont minden teszt sikeresen lefut majd kb 10mp elteltével látható a routeren hogy elveszíti az ip-t és visszavált belső antennára.
És itt következik a lényeg, A Telenor 4G (LTE) hálózaton nem támogatja a külső antennával csatlakoztatott eszközöket, mint azt a hátér műszaki csoport ma értésemre adta, csak a 3G hálózaton engednek fel ilyen előbb leírt módon ha azt Mobilforce kft-nél megvásárolható (25000Ft) 3G antennával akarom megtenni, amelyet díjmentesen ők szerelnek fel.
Nem tudom milyen módszerrel tudják kiszűrni a külső antenna jelenlétét de sajnos csak igazolni tudom valóban amint azzal együtt kísérelem meg a csatlakozást pillanatokon belül elveszti a szolgáltató felőli ip+dns páros vagy meg sem kapja.Sory kicsit hosszúra sikeredet.
-
Tizio
tag
válasz
ugyeletes #65 üzenetére
Már rég megcsináltam volna ha nem attól tartanék hogy nem fog működni miután frissítem mert az enyém telenoros és ugyan még nem próbáltam (mert nincs) másik szolgáltató kártyáját beletenni de azt gondolom ez is valószínűleg hálózat függő, és hogyha lecserélem a fw-t majd beleteszem a telenoros kártyát, nem fog működni.
-
Tizio
tag
válasz
ugyeletes #54 üzenetére
Kíváncsian várom a fejleményeket, bő fél éve fent van az antenna a tetőn, de mint azt hiszem már írtam nekem egy antennával jobb lett a jel ha rövidre zártam a két negatív portot de nem volt képes ip-címet kapni, így hát nincs is rákötve a router-ra azóta.
Egyébként szerintem a Dán fw felrakása után már nem lenne lockolt a router, ( cáfoljátok ha nem jól tudnám) és ha bebizonyosodik hogy egy antennával és és Dánfw-vel működik a dolog akkor nagyon nem érdekelne sem a nyelv sem pedig a szolgáltató függőség elvesztése.
Úgy hogy, hajrá nagyon várom a fejleményeket. -
Tizio
tag
Ezen a linken pedig bátrabbaknak FW frissítési lehetőség, felhívnám mindenki figyelmét hogy ez nem Telenor által kiadott frissítés, (mert ők lesz..ják, ez van és kész) tehát lehet hogy nem fog működni, és mivel még senki sem talált rá a Magyar nyelvű Telenoros FW-re ezért kétséges hogy azt visszalehet varázsolni ha ez mégsem működne. Ennek figyelembevételével kattints a linkre.
Huawei B593 fw frissítési útmutató -
Tizio
tag
És itt van az az adapter ami által bekapcsol a külső antenna.
Itt lehet megrendelni, és további infót találni. -
Tizio
tag
Ja az eredeti fw hiánya miatt én sem merem leszedni mert ha nem jön mégse össze szar van, maga az fw frissítés három kattintásbol megvan. Ugyanakor amit eddig talaltam legegyszerűbben kivitelezhető antenna probléma megoldás az egy talán Lengyel gyerek kínálta aki készített egy ellenálást amit simán az egyik sma-ra kell csatlakoztatni a másikra meg az anntenát, itthon persze nem beszerezhető legalábbis sehol nem találtam. A két negatív antenna port rövidre zárása, és egy Antenna csatlakoztatása nálam be kapcsolta a külső antenna port de nem sikerült ip címet lekérni a routernak. Annak én is nagyon örülnék ha idekeveredne egy hozzáértő, és okosakat írna.
-
Tizio
tag
Szia
Látom írod hogy neked is egy ilyen Huawei LTE CPE B593 van amihez vettél egy külső antennát.
Nekem az a gondom hogy beltérben 5-ből 1 v 2 jel erősség van ami nem túl stabil.
Ezért vásároltam egy ISKRA P-22 LTE H-V mobil-internet antennát + egy SMA dugó - FME dugó átalakító .
Hazaérve gyorsa össze is raktam, és meglepődve látom hogy nem érzékeli a külső antennát.
Sok keresés után rájöttem hogy szoftveresen kapcsolja be, ha mind két sma-ra van külső antenna.
Azt már igazán túlzásnak tartottam hogy 11.000Ft-ért vegyek még egyet.
Találtam külföldi fórumokon olyan verziót hogy a negatív szálat össze kel kötni, ez be vált sima drótos verzió be is kapcsolt, ekkor ugyan a jel felugrott stabil 5/4-re de valamiért nem tudott ip címet lekérni a telenor-tol.
Kérdésem hogyan tudtad összehozni hogy bekapcsoljon a külső antenna( gondolom te se vettél kettőt belőle), és ugyanakkor hiba nélkül működjön.
Válaszod előre is köszönöm, illetve ha más tudja rá a megoldás ne tartsa magába.
Új hozzászólás Aktív témák
ma LTE hálózatokon üzemelő, erős, stabil és sokoldalú routert küldött a Huawei. Nem is olcsó, kérdés, hogy megéri-e az árát.
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- Anker B81L6 240W 180cm USB-C kábel (2 darabos csomag)
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Xiaomi 12 Pro 256/12GB / szép állapotban / 12 hónap jótállssal
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest