Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Proxmox VE
- Bittorrent topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
Aktív témák
-
törölt tag
Ha hosszú is voltál, legalább rendesen kifejtetted a dolgokat.....
Én tökéletesen 1-et is értek veled!! (ha számít, ha nem) -
Foobar
tag
Phobos: abban igazad van, hogy az Nvidia mostanában bizony elég tisztességtelen módszerekhez folyamodik, de gondolom ezzel mindenki egyetért... De szegény AMD-t hagyd már békén! Le sem tagadhatod, hogy Intel-párti vagy... Nem kéne elkötelezned magad egyik gyártó mellett sem, aztán a konkurenciát meg jól leszólni, hidd el, mindegyiknek vannak jól és rosszul sikerült termékei, valamint jó és rossz időszakai is. Én a magam részéről soha nem voltam semmilyen gyártó elvakult híve, pl nekem úgy tűnik, hogy jelenleg a processzorok világában az Intel előrébb tart, mint az AMD, egy 3 Ghz-es, 800 Mhz FSB-s, HT-s P4-et ma semmi sem überel... De nekem ennek ellenére AMD procim van, mert ERRE VOLT PÉNZEM! Örülj neki, ha megengedheted magadnak, hogy Intel procit vehetsz. Ha más nem is, de az olcsóság mindenképp az AMD mellett szól.. De ha nem a felsőkategóriás procikat nézzük, ott hidd el, teljesítményben sem rosszak az AMD vasak. Tehát most ilyen Athlon XP 1700+ - 2400+-ra gondoltam. Ez egy jó sorozat szerintem, mármint a ThoroughBred-B-s. A Bartonok is jók, bár annyival nem jobbak szerintem, mint amennyivel drágábbak (egyelőre). Amit írtál: ''Egy normál összehasonlítás akkor lenne reális, ha pl egy fizikailag 2000 (2400+) Amd-t egy 2000 -es Intel -el mérnének össze.'' ez tiszta hülyeség, bocs hogy ilyet mondok, de az a helyzet, hogy egy Athlon XP 2400+ (ami asszem 1,93 Ghz) simán ver egy 2 Ghz-es P4-et... Bármilyen hihetetlen, ez így van, az AMD procik teljesen más technológiával készülnek, hogy milyennel, azt ne kérdezd, fogalmam sincs, ezt csak az AMD mérnökei tudják:) Mindenesetre az tény, hogy az AMD-k alacsonyabb órajelen ugyanazt a teljesítmény hozzák, mint a P4-ek magasabbon, ezt hidd el, én már sok tesztet olvastam, még ha ide most írok is először, mert nemrég találtam rá az oldalra. Jelenleg az a helyzet, hogy az AMD Barton 3000 teljesítménye (sőt a 3200-é se) nem éri el a 3 Ghz-es P4-esét, szóval az AMD most hátrányba került, de pl egy Athlon XP 2000+ teljesítménye (1666 Mhz) még elérte egy 2 Ghz-es P4 teljesítményét. Ha lenne rengeteg pénzem, vennék én jelenlegi csúcs P4-et, de most csak az előbb említett Athlon XP 2000+ hajtja a gépem...és azért nem rossz ez, ma még elég. Bocs hogy nagyon hosszú és off voltam. :D
-
UHHH
senior tag
En inkabb ugy hasonlitanam ossze, hogy:
Amd Athlon XP 1700+ (1467MHz) Brutto 13 625 Ft, s megy gond nelkul 1913 MHz-en.
P4 Intel Celeron 1700MHz 13 375 Ft, és egy nagy ... :)
Vagy hogy az XP 1467@1913 -mal 55 fps-sel konvertalok barmit /dual ddr333/,
mig egy P-IV 2000-rel /igaz, sdrammal/ 30-40 fps-t erek el DR DIVX-szel.
A P-IV kicsit sokszor dragabb volt, mint az XP...
Ergo AMD forever. :) -
Hamutartó
csendes tag
Nem meglepő,hogy az Nvidia csal,hiszen az Fx sorozat teljességgel kudarc.
Nem véletlen volt az,hogy több hónapot késtek. -
Agyzuzo
addikt
Mistral:
CPU AMD K7 ATHLON XP 2400+ (THOROUGHBRED) BOX 32890 / 41112 Ft
CPU INTEL P4 S478 2.40GHZ / 533MHZ (NORTHWOOD) 32387 / 40483 Ft
És akkor a P4-et még csak nem is tuningoltuk... :)Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
GaBBoR
tag
Ok.
Most egy Hertás árlistát néztem, nem tudom mikori. Viszont valószínű, hogy az AMD-is olcsóbb.
Megnéztem a DEPO-nál
AMD Athlon XP 2000+ = 12.028 / 15.035 Ft
Intel Pentium 4 1.5 Socket 478 = 1 28.600 / 35.750
( Most nincs kedvem levonni még 5%-ot :) )
( Bár lehet, hogy rosszat hasonlítok össze ) -
Agyzuzo
addikt
Nem értem miért kell az ezeréves kártyákon lovagolni még mindig... Az ATI is onnan indult, ahonnan az AMD - a mai színvonalukat kell nézni. Az pedig magasabb, mint az nVidiáé. Ennyi.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
-
erdoke
titán
Azért, mert ezek játékdemók, és a lényeg az lenne, hogy amikor játszol, a jobb kártyát használd. A játékban pedig tudsz kamerát váltani, stb, a kártyának pedig tudnia kell kiszámolni azt is, amit be tudsz állítani. Elvégre ezek a kártyák nem a demónek készülnek, hanem a valós alkalmazásokhoz. Illetve a hírek szerint mégse teljesen...:(
A legjobb aláírás a héten
-
McJames
senior tag
-
Hory
aktív tag
Hulyeseg.
Nem az azonos orajelu cpu-kat kell osszehasonlitani, hanem az azonos _aruakat_. Mert mi van akkor, ha csinalok egy 1MHz-es kulso orajelu cpu-t, ami _kulso orajelenkent_ parezer utasitast hajt vegre? Akkor en egy kurvajo cpu-t csinaltam? Nem, csak ha teljesitmeny/ar viszonyban a konkurrencia ala tudtam menni.
Gondolkodjunk mar, gyerekek... -
Egon
nagyúr
''Tudod mi az a jobb kártya? Nem azt jelenti, hogy pusztán gyorsabb 3D-ben!
Egy ati rage pro és egy tnt képmínőségét nem lehet összehasonlítani.''
Ahhha...
1. Mint említettem, a cégnél ilyen kártyát használtam, évekig. A képminőség, mint olyan, egyrészt szubjektív (a teljesítmény meg _nem_!), másrészt max. egy noname TNT(2)-vel összehasonlítva jobb az Ati Rage (olyan van a netes gépben), egy _márkással_ összehasonlítva a különbség elhanyagolható.
2. Akkor mégis, milyen kitételre használjuk a ''jobb'' kifejezést?!? Amíg a leggyorsabb kártya cím birtokosa volt az nV, az Atisok éltek ezzel a nehezen megfogható, sovány vegasszal, hogy ''deszebbaképe...'' Most egy kicsit fordult a helyzet: viszont a ''128 bit kontra 96 bit'' miatt sokak szerint az nV-nek van szebb képe... Akkor most melyik a ''jobb''?!?
3. Bírom, amilyen stílusban beszólsz embereknek (pl. DcsabaS-ra gondolok). Ha én összekeverném a MS és a SS alapú anti-aliasingot, akkor egy darabig csöndben maradnék - vga ügyben legalábbis..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
''Elég szomorú, hogy neked minden hozzászólásban le kell ugatni az ATi-t és az AMD-t.''
Úgy vélem, hogy egyrészt a hozzászólásaimnak csak kisebb százaléka flame, mint pl. segítségnyújtás, másrészt nem pont te vagy az, akitől bármiféle kritikát is elfogadnék - ahhoz előbb a saját házad táján kellene söprögetned (_én_ pölö nem mentem be egy olyan topicba sem, ahol Atit árultak, lefikázni keményen a cuccost...).
Egy igen szélsőséges hozzászólásra reagáltam, ami rajtam kívül még vagy féltucat embert hozzászólásra késztetett. Ezen túlmenően leírtam a véleményemet az alapkérdésről is - és nem emlékszem hogy dícsértem volna az eset kapcsán az nV-t. Talán olvasd el mégegyszer.
Ezen túlmenően, a magam részéről örülök, hogy neked bevált a váltás. Ettől függetlenül, _én_ biztos nem fikáznám le a korábban (valszeg) megelégedéssel használt termékek gyártóit (legalábbis amennyire te szoktad az nV-t), hiszen ezzel magadat is minősíted (''kiazahülyeakiilyetvesz?!?'')."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
zsoltee10
addikt
A csalás az csalás sztem is, de azért az arányokra figyelni kell szvsz. Azért nem mindegy, hogy 8% vagy 48% a csalás. Bár még kiderülhet, hogy az Ati is sokat csalt. Elvégre ő támogatta a tesztprogit. Rég nem semleges a 3dmark. :( Utoljára talán a 3dmark99 volt az ami a nyers teljesítményt értékelte. Tény, hogy az Nv bajban van, ezért kellett csaláshoz folyamodnia. Azért én remélem, hogy az nv40 majd odateszi a teljesítményt az asztalra, és az Ati kártyájának teljes értékű ellenfele lehet. Verseny rulz. :(
-
esteban
senior tag
En meg rohogok rajtuk. :))
iBook + RedBull :)
-
McJames
senior tag
Bevezetésnek egy kis fekete humor: Már megint bebizonyosodott, hogy az nVidia mérnökei sokkal jobb drivereket írnak... :) :)
Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.
-
Bgs
senior tag
Aranyok termeszetesen vannak. De itt az ATI fan-ek tobbsege azzal jott, hogy 8% az OK, node az nvidia 48%-a az folhaborito, gyomorforgato csalas. En erre reagaltam. Az ATI ugyanugy csalt. Eppen annyit, hogy az nvidia csalasaival, a tesztekben pariban legyenek. Ot is csak az erdekelte, hogy igazodjon a vegeremenyhez. A kulonbseg csak annyi, hogy a jobb hardver miatt kisebb csalas is eleg neki.
Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
Bgs
senior tag
Hohooo!!!!
Hogyan is lett itt varazsutesre 100-150% ?????
Eloszor is 8 vs 48 volt a cikkben. Az altalam emlitett peldaban hasonlo aranyokrol van szo. Szerintem igenis ugyanarrol van szo...
Egyebkent ha mar a FM hazatajan jarkalunk akkor szerintem erdemes lenne arrol is elgondolkodni, hogy az nvidia kiszallasa utan mennyiben kezdtek el ATI-ra optimalizalni a tesztet. Ezek gyarilag beepitett trukkoknek is tekinthetoek amit az nvidia probal kiegyenlitein a sajat oldalan. Szerintem ez az egesz egy nagy ossznepi konyokoles (FM-NVIDIA-ATI) aminek mar jo ideje semmi koze az objektiv teszteleshez. Aki komolyan szeretne tudni mit tud a kartya az utannanez a hardver adatoknak ill. az adott programok eredmenyeinek amiket hasznalni akar.
Olyan, mint amikor a gyerekek veszekednek, hogy kie legyen a szebbik jatek mikozben ha jobban korulneznek lathatjak, hogy 5 perc mulva indulas :DD
Van aki beszall a hadonaszasba van aki nem ...Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
tocsa
senior tag
Szerinted két bűncselekmény között nincs különbség? Te jó ügyvéd lennél.
Azért csak talán ismerd el, hogy egy 8milliós és egy 150 millós csalás között van különbség.
Öszemosol két dolgot. Mindketten csalók. De a mértékben igenis van különbség. Az már más kérdés, hogy a való életben több Tocsiknyi csalást elkövetők ép bőrrel megússzák, mig egy egy tönkrement kisvállalkozó börtönbe kerül.Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
kevin.1
csendes tag
Ha adnom kéne a No Comment..feliratot akkor, az Nvidia kapná.
Az ATI 1-8%-a még megbocsátható, az Nvidia 20-25%-a viszont nem. Az Nvidia CSALT mégpedig SOKAT CSALT. Igy próbálva gyorsabbnak mutatni a videókártyáját az Ati-nál.
Szerintem nagy gondok vannak az Nvidiánál, hiszen az 5600 sorozat egy félresikerült széria, de nem jobb a helyzet az 5900-nél sem, mind technikailag, mind képminőségben, mind sebességben elmarad az ATI mögött.
Szerintem se az 5600, se az 5900 nem fogja behozni a fejlesztésre szánt több 100 millió dollárt ez pedig az Nvidia csődjéhez vezethet..az elcseszett nforce driverekről és a bugos nforce2 chipekről - amelyek recsegő hangot adnak a hangszórókban -, már nem is beszélek.
Az Nvidia kapkod, és csal. Észre kéne vennie hogy már rég nem ő az első a videókártyák piacán hanem jó 6-8 hónapja már az ATI vezet.(bár valószinüleg tudja ezt az Nvidia is..)
A szomorú az, hogy ez egy olyan verseny, ahol nincs második hely. Azt a kártyát veszik amelyik gyorsabb és jobb mint a másik.
Nekem Geforce 4200 ti -m van. Ez az utolső széria ami még sikerült az Nvidia-nak. :( -
tocsa
senior tag
Nem különböznek?
8%-os versus 100%-150%-os teljesitmény csalás között neked nincs kölönbség?
Gondolkozzá má el ezen.
Azért is sokkal undoritóbb, amit az nVidia csinált, mert pont annyira csalt, hogy verje az ATI-t. Hánynom kell.Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
Xmas
tag
''Az nVidia meghajtója a GeForce FX-chipek számára kedvezőbb saját Shader-programokkal helyettesíti be a 3DMark 2003 hasonló részeit, ám a vizuális végeredmény megmarad. ''
''de nem árt tudni, hogy az AMD is több olyan úgynevezett patch-et adott ki, amelyek nagyobb teljesítményre sarkallták a processzorokat.''
Az, hogy voltak egyértelmű csalások, az egy dolog.
Én úgy tudom, hogy az optimalizálás hasznos, és hátrányba kerül az, akinél ezt nem végzi el a programozó. Márpedig a FutureMark elsirathatja régi múltját, mert elkövette az elemi hibát. Támogatást fogadott el azoktól, akiknek ''független'' mértékegysége kívánt lenni. Aztán az egyikkel meg is szakítottak miden kapcsolatot. Innenstől a részrehajlás árnyéka vetül rá. És az nVidia szerintem teljes természetességgel igyekszik ellehetetleníteni a FutureMark teszteredményeit. Én pl. felajánlanám, hogy egyes fontos függvényeket, melyeknél definiált bemenet, kimenet van, ott a gyártó készítse a kódot. Pl.: shader programok és egyéb izgalmas dolgok. (A definiált függvénynél a bemenő, kimenő értékek alapvetően előírják a belső pontosságot...)
Szóval várom már nagyon, mikor hal meg a FutureMark... -
Jaq
tag
''a kamera által nem látott, illetve mutatott''
Ez lehet csalas, de ertelmezhetjuk ugy is, hogy nagyon ugyes!
Ha amugy sincs a kepernyon, minek kiszamolni?? :P -
Bgs
senior tag
Szerintem a csalas csalas. Nincs ertelme azt mondani, hogy 'de hat az ATI csak kevesebbet csalt'... ''Gezat es Jozsit is rajtakaptak lopason. Geza 800000-et lopott, Jozsi csak 150000. Ezert Jozsit felmentjuk!''
A fentiektol fuggetlenul: Az mar egy erdekes kerdes, hogy milyen konkret technikai trukk minosul csalasnak es mi optimalizalasnak. Szerintem, ha ugyanazt a kepet produkalja akkor optimalizalas. Ha nem ugyanazt, akkor meg mindig tobb lehetoseg van. Lehet szo, a mostani driverekben oly nepszeru 'quality vs. performance' beallitasrol is es egyertelmu csalasrol is. Itt mar egyre inkabb szubjektiv. (De fuggetlen az elert eredmenyutol...)Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
Il Padrone
senior tag
Mondjuk az nem zavarna, hogy a videokartya gyartok patcheket adnanak ki a jatekokhoz, mert ugye ok ismerik legjobban a chipjuket, es ha nem a minoseget rontjak, akkor csak nyerunk vele. (a jatekprogrmaozo ''hibait'') javitja ki.
A 3dmark meg egyszeru, nem erdemes hasznalni, nekem nincs fenn a gepemen, minek.
Az meg mar legyen a 3dmark fejlesztok baja, hogy atverik a semlegesnek mondott superprogramokat.
De amig az a cel, ugy vesznek emberek videokartyat, hogy mit szol a 3dmark alatt, addig ilyen ovon aluli utesek mindig lesznek.
(Egyik gyartot sem kell felteni, ahogy emlekszem az ATI Rage Pro drivere tartalmazott quake alatti ''gyorsitot'', sajnos a kep rovasara).
UdvIl Padrone
-
igi
aktív tag
Egy kis adalék ahhoz, hogy miért nem tudta sokkal jobban növelni a piaci részesedését az ATI az nVidiaval szemben:
Az ATInak nincs megfelelő nagyságú gyártókapacitása, nem tud annyi GPU-t (vagy VPU-t? :)) ) gyártani, amennyre a piacnak szüksége lenne :(
üdv:igithis is the beginning of a beautiful friendship
-
Power
senior tag
''A lényeg hogy az ATI mindig is jobb kártyákat gyártott. ''
''Khm... Nézz meg egy Ati Rage Pro-t (1 vagy 2, tökmindegy), és rájössz... A cégnél volt az egyik gépben, teszteltük. Hasonló körülmények között (CPU, RAM stb.) kb. a _tizedét_ produkálta 3DMark99-ben (akkor még az volt), mint egy Riva128 (!!!), és a TNT idején jött ki... No comment...''
Tudod mi az a jobb kártya? Nem azt jelenti, hogy pusztán gyorsabb 3D-ben!
Egy ati rage pro és egy tnt képmínőségét nem lehet összehasonlítani.
''''A Radeon megjelenéséig az Ati a béka s*gge alatt volt párszáz méterrel a 3D-gyorsítók terén (volt 3dfx, Matrox, S3, és a futottak még kategória _után_ Ati...), míg az nV a kezdetektől jelen volt és van is (egyedüliként...).''''
Ez igaz. DE az nV sehol nem volt, amikor az ATi már videókáryákat gyártott. Egyébként is tökmindegy ki, hol volt, a lényeg mindig a most-on van.Power
-
HiperG
addikt
válasz Flashcash #59 üzenetére
Hát ja sajna így van :(
Nem is olyan régen még azt kérdezték egymástól az ismerősök hogy ''milyen dzsíforszod van?'' :O
Az AMD télleg jobb ár/teljesítmény arányban, az alaplapok hozzá is olcsóbbak.
Egyébként az AMD-s alaplapok jóval felszereltebbek is. Ld. pl.:
-8X AGP
-DDR400
-ATA133
Ezek az inteles deszkáknál sajna épp hogy kezdenek kijönni (i875). -
HiperG
addikt
Elég szomorú, hogy neked minden hozzászólásban le kell ugatni az ATi-t és az AMD-t.
Nézd én 1 évvel ezelőtt Intel-es és nVidia-s voltam. Mindenki azt mondta, hogy azok menőbb jobb a cégek a többi bélsár.
Najó ''hülye azért nem vagyok'' nézegettem a teszteket.
eredetileg hogy volt, hogy Geforce 4 MX 440-t veszek, aztán felmerült az ATi is.
Kezdetben vonatkodtam tőle, de bárkit kérdeztem meg mit tanácsol, mindig a 9000 Pro merült fel.
Processzorcsere úgy zajlott, hogy árlista alappján rájöttem hogy mindössze 15000 Ft-t kell rádobnom az akkori 1,5 Ghz-s P4-embe (+rdram,+alaplap), és máris kijön egy AMD Athlon XP 2200+ procis konfig.
Itt is szintén vonakodtam, de a teszteket olvasván és a tanácsokat hallgatva végülis megvettem.
Az eredmény: Mind2 cég nagyon bevált :) -
Agyzuzo
addikt
válasz szasza_xp #51 üzenetére
''Ja, biztosan, csak sajnos, még mindig használhatatlan!''
Mert NEKED aztán sok tapasztalatod van ilyen téren...
Érdekes, én 2 éve egész jól megvagyok az ATI drivereivel... Nahát.Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Flashcash
Közösségépítő
Sokan temetik az Nvidia grafikus részlegét mert az ATI jelenleg ár/telj. viszonyban jobb termékeket állít elő.
De a valóság az hogy a legtöbb vásárló nem ért olyan szinten a vga kártyákhoz és nem nézeget hw teszteket, inkább márkanév ismerősök véleménye alapján választ.
Ez alapján a Geforce széria sikere még jó ideig eltart mert a vásárlók megveszik az aktuálisan legnagyobb számmal jelölt vga-t mert az jó. :)
Hasonló ez az Intel vs. AMD ár teljesítmény viszonyhoz.
Ha jól emléxem az Intel piaci részesedése 75% felett van az asztali gépekbe szánt processzorok terén. Az AMD valahol 12-18% körül mozog.
Ha én ránézek a két procira azt látom hogy az 1,4-2Ghz-es (szerintem legelterjedtebb irodai, átlag otthoni) szegmensben kapható AMD XP procik ára és teljesítménye jóval kedvezőbb mint az Intel P4 Celeron/P4 Northwood prociké.
Az alaplapok ugynazt tudják, mindkét platformhoz kaphatóak nagyon jó kedvező árú lapok széles választékban. Ugyanolyan DDR 266/333/400 stb. ram memóriákat használnak.
Ez alapján a piaci részesedésnek sokkal egyenlőbbnek kéne lennie.
De mégsem az :DD mert nem csak az ár/teljesítmény arány a döntő hanem még rengeteg más szempont is. (reklám,hírnév,hiedelmek stb.)
Tehát a felhasználók nem pusztán az ár/telj. alapján döntenek mint egy tapasztaltabb felhasználó. -
Keitaro
addikt
Á megvan... csak hülye frissítés IE-ben. :DD Bocsi ^^
-
Keitaro
addikt
Eltünt a hozzászólásom O.O
-
Keitaro
addikt
Egyszer valaki leírhatná milyen driver gondjai vannak... Nah majd körülnézek, mert lehet én vagyok az első de nekem utoljára S4-emmel voltak gondjaim. De azzal nagyon :)
-
Zsiba
senior tag
Öcsém, hogy egy ilyen sz@r kis híren hogy egymásnak tudnak esni emberek...
Nem unjátok még az ATi vs. Nvidia, Intel vs. AMD, Fradi vs. UTE vitákat???? :)''One Ring to rule them all...''
-
AND1
őstag
Ebből látszik hogy nem 3Dmark-re kell alapozni egy vga teljesitményét (mert sajna már hinni sem lehet a pontszámoknak)..főleg ezek után.
Én is lefuttattam az új vga-m vásárlása után a 3 MArk-ot. (a mother nature-t látni kell !!!:) )Egyre kevsébé érdekelnek már az ilyen benchmark-ok.
Na de az a lényeg hogy a game mennyen,szép legyen és élvezni lehessen a játékot...Egy régi PH-s.
-
engusz
veterán
Nem értem az embereket már hónapok óta...
Miért kell fikázni 2 gyártó közül azt, akinek éppen lasabb szériájú kártyája van kint(nVidia)? Próbálkozik, de nem jön össze (FX5800). Aztán dobbant (FX5900) és kb ugyanott van mint az ''ellenfél'' (R9800).
Emlékszem Én is, hogy annó az ATI-k nem éppen a gyorsaságukról voltak híresek. El kell ismernem, hogy képük viszont szebb volt. Akkortájt miért nem ment ekkora fikázás? Nem emlékszek rá, hogy ekkora viták lettek volna...
Lehet, hogy teljesen hülye vagyok, de azt sem értem, hogy miért büszke az user magára és miért isteníti azt a céget aki gyártotta a kártyáját?
A ''csaláshoz'' visszatérve... ...Tényleg nem szép dolog. De, mint már mondták a kollégák, Én is biztos vagyok benne, hogy mindkét cég csal rendesen! Az egy dolog, hogy éppen milyen programnál derűl ki és, hogy az mennyire népszerű.
Bevallom, hogy nVidia kártyám van, de elgondolkoztam egy ATI-n. Igen, azért mert gyorsabb. De mellette nem fikázom az nVidiát. Nincs rá okom. Mivel a mostani kártyájuk (Ti4200) tökéletesen üzemel.
Érdekes dolgok vannak errefelé 2003-ban :)Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Joz76
tag
válasz szasza_xp #48 üzenetére
Azért a Detonator sem fenékig tejfel. Csak az a szokás, hogy fikázzák az Intel-t, hogy azonos órajelen agyonveri az AMD, a nVidiát mostanában azért fizázzák mer csal (mondjuk ez jogos), az ATi-t meg azért, mert sz*r drivereket csinál. Szinte megszokásból megy már ez a dolog, pedig az utóbbi időben az Ati driverei sokkal jobbak, mint mondjuk 1-2 éve.
JozJoz
-
Panther
HÁZIGAZDA
Szerintem az Intel-AMD vita itt, e topicban nyugodtan lezárható (azoknak szól akik még mindig csinálják), ha vkinek kedve szottyan folytatni, nyugodtan megteheti az 50 db ''Intel vs AMD'' topic egyikében. :)
Az eredeti hírhez pedig: hát ez elég csúfos. Azért ekkora visszaeséshez már rendesen kell csalni... nVidia nálam újra bizonyított. Ennyit róluk... ekkora egy rohadt csíter bagázst! Elmehetnek a .... (érezzék magukat felszúlítva a gyors, négylábú, sörényes állattal való közösülésre)[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
szasza_xp
senior tag
Azért adnak el több Nvida-t, mert ahhoz van müködőképes driver! Az ATI meg prüszköl a catalystal! Legalábbist ezt lehet levonni a forumokból.
“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
szepeb
csendes tag
Bocs, de az érvelésedet nem teljesen értem. Először azt írod, hogy a jelölés az amatőrök miatt van, mert azok csak a mhz-t nézik, ezek szerint az a véleményed, hogy egy 2400+ os amd ugyanott van, mint egy 2400Mhz-es intel.
Aztán meg kitalálod, hogy a 2400+ os amd-t egy 2000-es intellel kéne összehasonlítani, merthogy úgy lenne reális. Most akkor mi is a véleményed? mert szerintem te is ha reálisan gondolkodsz, akkor tudod, hogy igazándiból a 2000-es intel ellen van esélye az amd-nek, és nem azért írja rá a 2400+ -t merthogy az megfelel a 2,4 es intelnek(amit mindenhol állít) hanem azért, mert nem képes felvenni a versenyt az intellel, nincs megfelelő technológiája a magasabb Mhz-ek elérésére, és valahogy át kell verni a felhasználót, hogy az azt higgye,h ogy egy amd versenytárs az intelnek. Pedig a valóság az, hogy már jóideje le van maradva(árban is(drágább egy 3000+ mint egy 3,0 P4) , teljesítményben is)
Talán majd az amd 64 változtat valamit, de addig nem kéne érzelmi alapon véleményt nyilvánítani és a saját kedvencet dicsérni, mert ha megméred akor simán kijön, hogy lassabb. Az AMD-nél csak egy csúnya marketing fogás a jelőlés, ennél talán már csak az Nvidia jelölésrendszere az undorítóbb(lásd FX 5200) bár az Ati sem szeretne lemaradni (lásd 9100,9600) -
Peat;)
veterán
Hát nemtom,az nvidiának jól megy az alaplapi chipset,meg a konzol grafikus mag(xbox) Tehát fejleszteni kell neki a grafikus termékeit,de ha a befektetés nem térül meg (fx5800-nál tuti) a végén akár ki is vonulhat a pc-be szánt vga piacról és lemehet egy sis szintű integrált vackokra.(ezzel keres a legtöbbet egy felmérés szerint) :( Remélem minden helyrejön és majd egy amd-intel árháború indul itt is,csak minél hamarabb!
-
rudi
nagyúr
Elég nagy gáz lehet NVidiáék háza táján. Ott volt a csalókás gf4MX sorozat, nemrég kitudódott a 8 helyett 4 futószalag az FX5800nál, most meg jön ez a futuremark csalás...
OFF
nem tudom szó nélkül hagyni Sav hozzászólását:
Gratulálok! Jól megaszondtad nekünk! Most biztos büszke vagy magadra ;)
ONResistance Is Futile. You will be assimilated!
-
bdav
őstag
hát 03-ban franc se tudja... lehet annak van igaza, aki azt mondja hogy összevissza mér... de sztem csak dx9 karikat kéne vele tesztelni, a többihez elég a 2k1se is...
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
Peat;)
veterán
Az ati persze,hogy jobb de:míg az ati támogatta a 3dmark2003 létrejöttét(állítólag ez több százezer dollárt jelent),az nvidia nem támogatta.Tehát:az tuti,hogy jobb az ati,de az is hogy nem ennyivel! A g4ti4200 is 1400 körül teljesít benne és a 9000 pro meg 1300...........ez szerintem kicsit fura nem?
-
Fiery
veterán
-
gesuz
senior tag
Hmm... de a futuremark csak az nvidia csalását akarta kivédeni és így derült ki az ati é is:)
Kiváncsi lennék miért érnémeg 2-8% csalni.Szerintem van ott több isKötelemfakasztó - A könyvek legnagyobb hibája, hogy nincs bennük CTRL+F. ''Or do something that's never been done''
-
gesuz
senior tag
Azért az AMD nem technológia fölénye van hisz akkor kiadnák a valódi 3Ghz bartont és asztalalá söpörné az intelt.Mielőtt azt hinné valaki, hogy flém topickot akarokcsinálni akkor elmondom hogy AMD proccom van:)
Más:
Mellesleg ez tök jó nem a szoftvert optimalizálják a hardverre, pontosabban a driverre, hanem fodítva:)Kötelemfakasztó - A könyvek legnagyobb hibája, hogy nincs bennük CTRL+F. ''Or do something that's never been done''
-
turho
addikt
Ugyanúgy meg lehetne nézni, mitől gyorsult be anno a radeon8500 meg a ti4xxx széria....Valószínű egy idő után nem optimalizálás zajlik a driverekben...
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
PaladiN
aktív tag
Azért alkalomadtán nézz körül egy kicsit mielôtt ilyen véleményeket írsz le itt.
Az ATI csak nemrég vette át a vezetô szerepet (R8500) elôtte az nvdia nem véletlenül volt piacvezetô, pontosabban nem véletlenül lett az.
Az intel vs. amd-ben sincs teljesen igazad mivel az igaz hogy az amd alacsonyabb Hz-en tudja uazt mint az intel, de árban már közel sem jönnél ki azonos freki alapján. Az amd mostanában már rendesen megkéri a csúcsprocijaiért az árat (nemcsak teljesítményben van már pariban az intellel)
És egyébként mihez kezdenél a freki alapján való összehasonlítással, mi lenne abban a reális? Mert sokáig nem jutnál vele az biztos. Az ár/teljesítmény alapján érdemes hasonlítgatni, abból meg annyi van mint égen a csillag.Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.
-
KEndre
HÁZIGAZDA
Nekem mindig a sportoló és a drog esete ugrik be ilyenkor, a vizsgálatokat ott is lehet mindig egy ideig manipulálni, de egyszer eljön az igazság pillanata. Egyébként az élet számos más területén is állandó manipulációnak vagyunk kitéve, mért pont itt lenne máshogy? :(((
Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!
-
Hun'reeth
őstag
Sajnos ilyen világban élünk! Szvsz nincs min csodálkozni.
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
marso
tag
a cikk rosszul emliti... az ati kevesebb mint 2 % ot lassult osszesegben (nvidia 2x%), naturnel eri el a 8% ot, de ott sem felrenderelt kepeket hasznaltak, hanem kicsereltek 2 shader utasitas sorrendet, tehat ez szamomra optimalizaco nem csalas, mindenesetre ati beismerte hogy ezt megtette, es kiszedi a kovetkezo driverfrissitesnel, nvidia pedig lecsalozza a futuremarkot. Azon is erdekes elgondolkozni, hogy kinek erdeke a manipulat adatok, egy programgyartonak aki abbol el hogy hiteles tesztprogramot ir, vagy annak aki az ''enyem a leggyorsabb kartya'' gyartoja.
-
HÁZIGAZDA
Te is tudod, hogy ez így direkt sarkítás. Miért nem mennek azonos órajelen a procik? Az Intel valóban gyengített az IPC-n, de pont azért, hogy a cucc magasabb órajelen fusson. Más tervezési megközelítés, de ennyi.
Inkább azonos áron lévő termékeket vess össze! :)ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Mazlee
aktív tag
Hi!
most abszolut nem akarok egyik oldalra sem állni mert Geforce-om is van meg Radeonom is.
oké, kiderült az NVidia turpissága. a radeonosok rögtön. na ugye megmondtam hogy ez milyen gagyi stb stb...
de azt honnan tudjátok hogy az ATI nem csalt-e valami másban amit még nem ''vettek észre''?
lehet hogy 2 hét mulva megtalálta valamit és kiderül hogy az ATI meg ott csalt.
szerintem ne szidjuk a 2 gyártót mivel mind2 kielégiti a vásárlóközönséget.Rájöttem úgy lehetek leggyorsabban Jedi ha először lopok magamnak egy fénykardot
-
Phobos
aktív tag
De részemröl a vita lezárva.
AMD és ATI párti vagyok.Nem lesz hazája senki másnak, Erdély örökre Erdély marad.
-
-
Egon
nagyúr
''A lényeg hogy az ATI mindig is jobb kártyákat gyártott. ''
Khm... Nézz meg egy Ati Rage Pro-t (1 vagy 2, tökmindegy), és rájössz... A cégnél volt az egyik gépben, teszteltük. Hasonló körülmények között (CPU, RAM stb.) kb. a _tizedét_ produkálta 3DMark99-ben (akkor még az volt), mint egy Riva128 (!!!), és a TNT idején jött ki... No comment...
A Radeon megjelenéséig az Ati a béka s*gge alatt volt párszáz méterrel a 3D-gyorsítók terén (volt 3dfx, Matrox, S3, és a futottak még kategória _után_ Ati...), míg az nV a kezdetektől jelen volt és van is (egyedüliként...).
''Egy normál összehasonlítás akkor lenne reális, ha pl egy fizikailag 2000 (2400+) Amd-t egy 2000 -es Intel -el mérnének össze. ''
Nos, először is: az AMD a s*ggét verné a földhöz örömében, ha el tudnák érni azt az órajelet, ahol az Intel tart. Mivel más utat választottak (az AMD végre nem az Intelről koppint, hanem az Alpha-ról: úgy látszik saját kútfőből nem megy...:( Amikor a marketing kerül előtérbe, akkor ilyen dolgok születnek. Csalódtam az nV-ben. Viszont gyorsan megjegyzem: az Ati ezt anno a Q3-engine-t használó gamékkal csinálta meg: nagyobb sebesség, lényegesen rondább látvány... A különbség annyi, hogy ott játék szivatott meg, és nem egy tesztprogram... Az is legalább ennyire aljas húzás volt..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Andix
csendes tag
Azért az túlzás, hogy az ATI mindig is jobb kártyákat gyártott.. Az viszont tény, hogy most jobb kártyákat gyárt. Mondjuk én azért még kiváncsi lennék, hogy objektív tesztelővel, normál játékokban mit nyújt az 5900Ultra a 9800Proval szemben.
(PH! mikor teszteli már végre őket??? :) ) -
Fiery
veterán
Azert adnak el tobb nVIDIA-t, mert me'g mindig jobb a neve, mint az ATI-e. A GeForce termeknev me'g mindig jobban cseng, mint a Radeon -- fuggetlenul az ilyen csalasoktol meg a porszivo FX5800-tol.
Ha visszaemlekszel, a 3Dfx haldoklasa kornyeken is nagyon sokan vettek Voodoo3-at -- pedig akkor mar volt sokkal jobb is (TNT2, TNT2 Ultra).
Fiery -
Fiery
veterán
SZVSZ a csalas tenye szamit csak, a pofatlansag merteket pedig a piaci helyzet indokolja az nVIDIA reszerol. Ez a 2 ceg (meg a tobbi is) elmehet a sunyiba, de talan a legjobb lenne megkerdojelezni az osszes nepszeru 3D benchmark program (incl. jatekok) letjogosultsagat. Sajnos a videokartya driverek erosen optimalizalva vannak a kulonfele jatekokra, es most mar a benchmark progikra is.
Fiery -
Phobos
aktív tag
Különben lehet, hogy minden gyártónál visszaesne 1-2 % -ot a teljesítmény, de a Nvida próbálkozási már felháborítóak!
És még mindig több Nvidia-t adnak el mint ATI-t!
Miért van ez???Nem lesz hazája senki másnak, Erdély örökre Erdély marad.
-
Phobos
aktív tag
ja ez igaz.. de ott jóval kisebb a visszaesés a patch feltelepítése után.
A lényeg hogy az ATI mindig is jobb kártyákat gyártott.
Szerintem ugyan ez az INTEL és az AMD közöt.
Ott is fizikailag kell összehasolnlítani a procikat. Ha csupaszon nézzük, PL: egy INTEL P4 3000 -es fizikailag is ennyi Mhz-megy míg a AMD pocija több száz Mhz-vel kevesebben. Ez a hasonmlító jelző az AMD-nél csak az amatőrök miatt van, mert azok csak azt nézik, hogy az egyik ennyi MHz- a másik pedig csak annyi, és jóval többen az INTEL-t vennék meg.
Egy normál összehasonlítás akkor lenne reális, ha pl egy fizikailag 2000 (2400+) Amd-t egy 2000 -es Intel -el mérnének össze.Nem lesz hazája senki másnak, Erdély örökre Erdély marad.
-
Agyzuzo
addikt
Erre szokás mondani: Mindenki a medencébe pisál, de pofátlanság a rajtkőröl csinálni. Jelen esetben az nVidia jóval aljasabb módon machinálta meg az eredményeket. Az ATI alig hangyányit, szükség amúgy sem nagyon lett volna rá, mert sokkal jobb a kártyájuk... Pl. a Mother Nature tesztnél az nVdia 48%-os esése sehol sincs az ATI 7,6%-os eredményéhez képest...
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Phobos
aktív tag
Nvidia... no comment
A másik ami nagyon zavaró, hogy amikor ide jön valaki VGA-t vásárolni, és kérdi, hogy milyet vegyen, olyan amatőrök is hozzászólan. Nem is olyan rég olvastam valmelyik fórumban, amikor valaki egy GEF FX 5200 -est javasol, hogy milyen tuti kis kártya. HA valaki nem ért hozzá, ne hülyítsen meg másokat is...Nem lesz hazája senki másnak, Erdély örökre Erdély marad.
Aktív témák
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest