Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragadozó
Ármester
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Piftuka
veterán
"Amúgy miért sok az izzó? 3-5 évet simán kibír egy izzó A projektort nem arra kell használni hogy azon nézze az ember a faszbukot meg a napiszart... Az igényes mozizáshoz való meg igényes játékhoz..."
Éppen emiatt gondolkodom azon, hogy talán mégsem egy nagy képernyős LCD televíziót veszek házimozizás céljára, hanem egy megfizethető projektort és vásznat.
Legalább 3-4 éve szeretnék egy minimum 55 colos képméretű, felső-közép kategóriás TV-t, maximum 300.000 forintban limitált árban, emiatt eddig a projektor szóba sem jöhetett. (Hasonló tudású modellek milliós árkategóriában versenyeztek.)
Ez a cikk és annak mindegyik "főszereplője" viszont elgondolkodtatott.
Itt a fórumon hol lehet erről a témában érdemben beszélgetni?
"Aquila non captat muscas."
-
Hobbbyt
őstag
válasz Tigerclaw #19 üzenetére
Nem vagyok milliomos mégis működik a dolog.
Híradóra jó az 5 éves 102 centis Samsung lcd-is ami új korában se került 100e be. a Projektorom is csak 140e (bár ebben most készülök feljebb lépni)
Ha ezt a kettőt össze adjuk, pont egy új csúcsmobil ára jön ki.. és mint ahogy láthatjuk ez nem úri mulatság (vagy mindenki adósságba veri magát egy telefon miatt )
Persze a minőség ára exponenciálisan nő szinte mindenhol. De egy hobbyra nem is szabad nézni hogy mennyit költünk
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Hobbbyt
őstag
válasz Tigerclaw #17 üzenetére
Na ez csak annyira lehet téves amennyire csak lehet.
A legtöbbünknek igenis lapul egy TV a vászon alatt, és nem véletlenül.
250-300e FT-tól már kapható 58-60 colos (~150 centi) TV. Viszont 150 centi még jóindulattal se nevezhető akkorának ami képes vissza adni a mozis hatást. Árukeresőn 2 millió forinttól kezdődik az akkora méretű TV (85 col ~213cm) amit én megoldok egy 140e FT-s projektorral. Ez azért nem mindegy.. főleg hogy a magam 85 colos vetített képméretével igen csak a kicsik közé tartozom (nincs lehetőségem nagyobbra) a legtöbben 3-4 méteres képátlóval operálnak ha vetített képet néznek, azt a méretet pedig semennyiért nem kapod meg LCD-ből.Az aranyközép út az ha van egy projektorod lehúzható vászonnal a mozikra, komolyabb filmezős pillanatokra.. amit ha nem használsz, nem foglalja a teret és kilátást. A híradót, balázs showt és stb. pedig nézed TV-n akár fényes nappal előkészület nélkül.
-
Tigerclaw
nagyúr
Azért fura lenne tartani egy projektort a mozizáshoz meg egy TV-t minden másra...és persze update tartani mindkettőt... legalábbis ha nem vagy milliomos. A csak projektor sem igazán megoldás, mert fényes nappal be kellene sötétíteni ha épp nézel valamit. A TV összességébes abszolút jobb megoldás, és ilyen áron már 150cm-es TV-t is lehet kapni akár 4k felbontással is. A projektor továbbra is megmarad réteg terméknek, főleg céges felhasználásra és azoknak, akiknek van külön házimozi termük mozizásra.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
D.Va
senior tag
válasz fornettisuti #15 üzenetére
még a legcsövesebb prezis 800*600-as projektorba is 60 ezer az izzó (miközbe a projektor volt 90 )
A projektor egy ilyen műfaj, akinek ez nem tettszik az vegyen TV-t...
Ja hogy az nem 3 méteres? Bocsi ez van...
Az igazi házimozihoz nekem pl nagyon kicsi egy 120 centis TV... az nem igazi házimozi szerintem...
De mindenkinek más az igénye...Amúgy miért sok az izzó? 3-5 évet simán kibír egy izzó A projektort nem arra kell használni hogy azon nézze az ember a faszbukot meg a napiszart... Az igényes mozizáshoz való meg igényes játékhoz... nem a barátök közthöz meg ilyen marhaságokra...
De az ilyenekház kár a Full HD-s TV is... -
fornettisuti
veterán
-
-
D.Va
senior tag
válasz Tigerclaw #10 üzenetére
Láttam már pár (belépő 300-400 ezer körüli) 4k-s tévét... Ha most valaki hozzám vágná, én nem cserélném el a full hd-s projektomra...
Azért a 3 méteres képátló überelhetetlen 4k ide 4k oda...
És egy jól beállított full hd projektor igen ütős képet produkál... Filmre jelenleg majdnem tök felesleges a 4k szerintem... A kemerabeállítások sokszor úgyis "fókuszosak" (homályosak), a gyors jeleneteknél meg megint nem jön ki a 4k különbség... Gamingre jó lehet, de oda meg vas is kell... Arra meg felesleges a 4 k (még) hogy tömörített youtube 4k videókat nézzek... -
klepto
addikt
Én arra lennék kíváncsi, hogy ennyiért már LED-es, vagy sima lámpás-e a projektor; és hány üzemórát bír ki egy égővel ha lámpás, valamint mennyi egy égő hozzá?
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Tigerclaw
nagyúr
A megfizethetőről nekem azért még kicsit más a véleményem. Ilyen árakkal még továbbra is egy TV mellett döntenék egyértelműen, sőt ahogy a 4k-s TV-k olcsóbbak lesznek még egyértelműbb lenne a döntés. Az egyetlen kivétel ha sokat költözködnék (albérlet, kollégium, stb.), ahol egy nagy TV logisztikai problémát jelentene.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
D.Va
senior tag
itt egy régi videó az enyémről, de ráadásul itt még nem is normális vászonra hanem egy sima kezeletlen szürke gipszkarton lapra volt vetítva a kép és még így is rendben van a kép... (a végleges vászon még sokat dobott a képen...)
Én most kb 2,8 méteres képátlóval nézem, kb 2,5 méterről és teljesen jó a kép. Szépek a színek is...
Ami nagyon jó benne, hogy nagyon flexibilis az optikája, nagy zoom, és jobbra balra, fel, le nagyot lehet igazítani rajta (kb 1 métert is tud az optika igazítani a vetített kép elhelyezésén) Én nem bántam meg hogy ezt vettem... sokat agyaltam rajta anoo h milyet vegyek... de szerintem legközelebb is valószínű h epsont veszek, nekem bejött... (de azt majd max akkor ha ilyen árban lesznek 4k-sak... ) -
Hobbbyt
őstag
válasz Kronos3000 #4 üzenetére
Nem tudom, hogy miről beszélsz.. millió projektort lehet kapni 100e alatt is.
-
Kronos3000
senior tag
Már azt hittem tényleg megfizethető.Biztos van akinek de nem nekem.Jó lenne egy 100e alatti projektor,nem baj ha kicsi a felbontása.
Wasabi...
-
Hobbbyt
őstag
3LCD... kár értük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest