Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyix
őstag
bluray szar. Drága, drága, drága, és kicsi is és emellett még drága.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Apollyon
Korrektor
Még jó hogy nem számolod bele a plusz étel költségeit amit akkor égetsz el amikor vásárolod és pakolod az új házimozit.
De aki vesz / van rendszere otthon az valószínűleg több filmet néz otthon mint Te, másrészt ugyanúgy eljár moziba, kiknek mi az igénye. Neked nincs szükséged rá, rendben van de ne is csinálj úgy mintha rád akartam volna erőltetni.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
dabadab
titán
"vigyázni az atommal, mert az se olyan jó az 1080p lejátszásában, és maxra terhelődik."
Nyilvan nem GMA450-es vackot kell venni, hanem Iont, az ugy ~10% koruli CPU hasznalattal siman viszi a 15-20 mbites h.264-et.
WonderCSabo: Blurayen is h.264 van, szoval a codec az tok ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
bambano
titán
válasz Depression #44 üzenetére
Múlt idejű dologhoz nem kell ütemterv.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
attila9988
őstag
Az egyetlen igazi probléma az árral van. Amíg az nem indul látványos csökkenésnek, addig hiába reklámozzák nekünk a formátumot.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
WonderCSabo
félisten
A BDRIPek megközelítik a Blu-ray film minőségét, a helykülönbség az ügyes kódolás és a kodek mássága miatt van. 4.5GB a rövidebb filmenkenk, 9 a hosszabbaknak teljesen elég. A sorozatoknak, rajzfilmeknek még ennyi hely se kell. Hasonlítsd össze ezzel.
-
Depression
veterán
2012-ig mi fog történni? Elvileg ugye jan. 1-én, azaz kb. 2 év alatt?
Mert ezt a dátumot már milliószor hallottam, de ami a legtöbb embert érinti, az nem a földfelszíni sugárzás, hanem a kábelTV. A UPC/digi-nek van valami ütemterve?
A legnézettebb csatornák RTL klub/TV2, Viasat mikor fog átállni?
Mert a sugárzási forma nem jelent egy az egyben HD adást is.
Szépen lassan mindenki áttér HD-TV -re, hisz már szinte csak azt kapni, de hogy mikor lesz HD adás, azt senki sem mondta eddig.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Enton
addikt
"A Gfk statisztikája szerint körülbelül 40 000 Blu-ray lemezek lejátszására alkalmas készülék (asztali lejátszó vagy PlayStation 3) található a magyar otthonokban, miközben a HDTV-k száma meghaladja a 800 ezret. A hozzáférhető Blu-ray filmek száma mindössze 200."
Azért nem épp a legjobb arányok.
Habár én épp a másik fele vagyok, van HDTV, de nincs BR lejátszó."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Ijk
nagyúr
Hát azért egy legalja kategória 32" lcd tv, és egy műanyag dobozos 5.1-es rendszer valóban kijön relatíve olcsón, de a házimozi élményt még csak súrolni sem fogja. Egy 40" LCD tv 200k-ról indul, BD lejátszó 70-80k, középkategóriás HT erősítő 100k, mélynyomó 50k, 5 hangfal 30k/db, és már rögtön el is érted a fél misit, pedig még csak nem is drága cuccokból vásároltál be. Legalábbis egy mozit egy ilyen rendszer már képes felülmúlni. És akkor még vedd meg a filmeket 8k-ért. Maradjunk annyiban, hogy nekem ez akkor lenne megoldás, ha már nem tudnék a pénzemmel mit kezdeni.
Egyébként a fapados rendszer kerül úgy 150k-ba, persze 32"-on nem látod az 1080p előnyeit, hangrendszer búg ahogy tud szerencsétlen. Ha elmegyek moziba, akkor otthagyok mondjuk 2k-t, évente mondjuk ötször, így 15 évig járhatnék a fapados rendszer árából. És akkor még nem számoltam a filmek árával és a villanyszámlával, habár a moziba is el kell jutni valahogy/人◕ ‿‿ ◕人\
-
bjay
csendes tag
a kommentekből már sejtem, hogy ki-hogy van ezzel a blúréjjel, szerény személyem is a többek véleményén van, vagyis a kínálat bővítése mellett vagyok/volnék, és persze a lejátszó és/vagy megjelenítő eszközök megfizethetősége mellett... Ami ugye mostanban nem nagyon lesz fizu-barát..
- Katona! Mit érez, amikor látja hazánk zászlaját lobogni? - Szelet. :D
-
Zirowe
nagyúr
Van aki kezdetnek azzal is megelégszik és nem rendelkezik denevér hallással
Plusz eléggé drágák még azok a rendszerek, ami a br hangzását teljesen kihasználják.
Túl drágák.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Apollyon
Korrektor
Ha a nulláról indulunk akkor valóban annyi. De 10 éve is 100K-ba került egy tévé, és akkor az átlag fizetés is kevesebb volt.
Hja és sztem már most is lehet kapni 1080p-s tévét 100K-ért, igaz nem 40 colosat, de lehet
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Zirowe
nagyúr
220k egy normális tv+100k htpc+80k egy normális 5.1-->majdnem fél millió
Teljesen normális ár, de nem is kell az egészet egyszerre kikölteni, hanem szépen lassan, sorrendben.
És ez egy hosszútávú befektetés.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Apollyon
Korrektor
Én is szoktam moziba járni, de sztem a moziban a film szar minőségű, szemcsés meg az a pötty is néha feltűnik a sarokban hogy a gépész cseréljen tekercset
Sztem jobb az otthoni élvezet, bár nem olyan nagy képernyőn, de a hang 5.1 itthon is (bár moziban nem de otthonra jó az is), és bármikor kimehetek. Ebből a szempontból azért jobb a BD, de nem nyolc ropiért per film.
-
Zirowe
nagyúr
2012-ben aktuálisabb lesz, amikor végleg lekapcsolják a földi analóg sugárzást.
De az még messze vanWe've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Ijk
nagyúr
Őszintén szólva ha adódik egy jó film, megnézem moziban. Egy BR lazán 6k felett van, nem sok filmet tudnék mondani ami megér ennyit, főleg ha már láttam. Egyébként a HD szabványt főként ugye a pénz és az lcd tv-k miatt találták ki. A filmek jelentős többségén alig jelent nekem többletélményt.
Az lcd-tv szerintem leginkább a divat miatt jött be. Most ha végiggondoljuk csakis HD tartalomnál van értelme. Ennek ellenére kevés a BR és az is marha drága, magyar HD adás még most kezd megjelenni, és a külföldi műholdas csatornákat sem hinném, hogy annyian használnak itthon, mint ahány lcd tv-t eladtak. Hazai viszonylatokat tekintve engem még bőven kiszolgál a jó öreg crt, a HD sorozatokat meg úgyis a gépen nézem/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Apollyon
Korrektor
Igen ezért nem voltam benne biztos, de elviszi bár ha én építenék akkor valszeg én sem azt tenném bele
Nah látod erről beszéltem már Te (vagyis a haverod) is "skippeled" a médialejátszót, ha én nem is építenék külön ilyen gépet, legrosszabb esetben akkor is rá lehet kötni a "rendes" gépet a TV-re, ezek után meg tényleg nem sok értelme van a fapad lejátszónak
-
Zirowe
nagyúr
Hát, azért vigyázni az atommal, mert az se olyan jó az 1080p lejátszásában, és maxra terhelődik.
Én most rakok össze havernak htpc-t, elvileg max terhelésen fogyaszt 60-70watt körül, nem kell bele vga, elég az integrált. Kb 100k lesz, mert mindent újonnan veszünk bele+igényes és drága ház.
Ezek bőven elegendőek egyébként 1080p-hez (dxva-val 1080p-s film 6%os proci terhelés):
asrock m3a785gmh/128m alaplap+athlon II x2 245 proci bőven elég minden htpc feladatra!We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Apollyon
Korrektor
Valóban.
A HTPC viszont sokoldalúbb, és azért csak médialejátszásra nem kell négymagos proci, ha jól tudom már egy Atom is elviszi a HD filmeket, a VGA karik meg mar szinten olcsóért vannak amiknek erre bőven elég a tudásuk.
Nem azt mondtam hogy most, csak sztem több értelme van a HTPC-nek mint egy optikai lejátszónak – nem kell a lemezekkel szórakozni.
Másrészt ki tudja meddig fogják nyomni a Blu-rayt ha mégis bedől, viszont a htpc-d meg akkor is jó lesz ha bedöglik a formátum (ez most egy erős spekuláció volt).
Edenyke: Így van, és már nem is olyan drága a téka, főleg az online
-
Zirowe
nagyúr
Jaja, én is így tervezem.
Htpc már és operatív, már csak a br drive árának kell lejjebb mennie, hogy kerüljön bele olyan is.Aztán majd az lesz, mint pár éve a dvdnél: amíg drága a műsoros lemez, addig majd tékából kölcsönzöm
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Apollyon
Korrektor
Azt is írtam
Hja és szerintem a HTPC-k megjelenése után már sztem ezek Blu-ray lejátszó eszközök halálra vannak ítélve (leszámítva ugye a pc-be építhető B-ray meghajtót).
-
Zirowe
nagyúr
Igen, de itt most az online,legális tartalomról van szó.
A br rip meg nem igazán az.
The Dark Knightot töltöttem le teljes br lemezen és volt kb 50giga.
Egyébként meg 720p-->4,4giga, 1080p-->9-10giga körül, de ez mind rip! (persze a br lemezen is lehetne spórolni pár giga helyet, ha ott is "cropped" lenne a kép, vagyis ha levágnák a helyet foglaló fekete csíkokat, de minek, amíg van hely a lemezen )We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Apollyon
Korrektor
Egyet értek az itt lévő tömeggel. Drága, kicsi a kínálat, és lejátszót is kell venni ami szintén drága. Amellett nekem sem kellenek a HD reklámok és ne lopj figyelmeztetések.
Másrészt szerintem már nem a legjobb technológia, inkább nagyobb pendrive, ami jóval ellenállóbb, és elfér a zsebemben. Persze a pendrivenak is vannak hátrányai.
Én azt mondom hogy az optikai adattárolásnak nem sok jövője van, legalábbis nem PVC alapú lemezeken. Egy külső vagy egy belső vinyó megvásárlása sztem célszerűbb, ha meg van pendrive is arra meg ráfér bőven egy film, a netről lerántható filmek úgyis 25GB alattiak, és már nincs horroráron a 32GB-os pendrive.
-
Zirowe
nagyúr
Mondjuk azért az mpeg4es tuner sokat dob a dolgon, és anyum is megtanulta értékelni a hd és full hd anyagok szépségétEgy baj van az online terjesztéssel viszont:
egy jól megtermett két rétegű br lemezen 50gigányi adat van.
Egy chello előfizetés, ami korlátlannak van hírdetve, max 300gigát enged tölteni következmények nélkül egy hónapban.
Szóval, még ha baromi gyorsan is jönne le a br lemez fizetősen és legálisan, max 5filmet tudnék megnézni (mert a 6.-al már elérném a havi limitet és másra is kell a net ).We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
k.
őstag
A képarány nálunk megoldott!Teljes képen nézik a 4:3at a Bravian.
Egyszerű mert a sony beépitett egy spéci modot ami ugy vág le alul fölül hogy simán ki tudja teljesre tenni-M1nél a legtetején a sarokban van pontosan a logo-és a kép is nézhető.
Sajnos nálunk a szülők-inkáb anya- alig érdekeltek ebben.Szóval mivel én szeretném megveszik de egyébként ott állnának a boltba még mindig...
Mondjuk tény hogy tudják mi az a bluray ps3 stb ami azért 50 év fölött nagy dolog(Anya 53 apa 56 ) ugy hogy anyu kollégái-van köztük 30as is- nem tudják!Mire nem jó egy gyerek nemdö -
ClioRS
őstag
Maga az öltet jó, de értelmetlen. Egyrészt nem fognak az emberek azért megvenni 6-7-8ezerért filmeket, hogy egyszer megnézzék. Mert sok olyan film van, amit egyszer meg lehet nézni és kész. Ez pedig emberenként változó. Itt páran említettétek az Online vásárlás lehetőségét, ami sokkal jobb szerintem. Leszeded, megnézed, ha kell kíírod, ha nem akkor kuka. És ezt nem ennyi pénzért, hanem jóval kevesebbért. Nem tudom, hogy a kiadók mikor fognak rájönni, hogy újítani kell, így ebben a formában nem fog megmaradni a piac, pont az internet miatt...
A másik dolog pedig, senki nem fog elkölteni a hozzávalókra ennyi pénzt. Nem felvágásból, de mi megtehetnénk, hogy vegyünk lejátszót, írót stb... de felesleges. Annyival nem nagyobb élmény, hogy az ember ennyit költsön rá. -
Zirowe
nagyúr
(bocs,lejárt az időm)
Szóval ide nem összefogás kéne a népszerűsítésre, hanem egy hatalmas nagy árcsökkentés!We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz Depression #15 üzenetére
A 800k nem a háztartásokra vonatkozik?
Mert szerintem igen, ilyen "publikus helyek" nem számítanak, szerintem.Azért mondjuk az lcd tv nem fogyaszt kevesebbet.
Nekünk 72centis crt tv-nk volt, lecseréltük egy 107centis full hd-ra (ismeretségi körömben még van egy pár embernek, mind kihasználja, és mind kp-ban vettük, inkább spóroltunk rá), ami fogyaszt kb 250wattot.
Anyukám szobájában van, ugyebár gép van rákötve, meg van benne mpeg4 tuner.
Gépről nézve a sima, felkonvertált divx és a 720p és 1080p-s filmek baromi jók, de anyum "sajnos" szokott még a tv-vel még sima kábelt és műholdat nézni, 16:9-ben szétnyújtva a 4:3ast (bár én mindig beállítom neki rendesen a képarányt), de neki úgy szétnyújtva is tetszik és élvezi.
Asztali br lejátszó baromi drága, lemezek is.
A gépbe az író is még nevetséges áron van.
Ha lesz valaha is br lejátszóm, az csak a htpc-be épített br író lesz, külön erre nem fogok áldozni.[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Depression
veterán
Az a 800k TV az én szemszögemből:
Minden második kirakatban van egy, minden bankban/postán van néhány, minden nagyobb üzletben a plafonról lógnak 10 méterenként, reklámoknak, tehát eladott darabok.
Ismerőseim között 2-nek van.
Ők is drágálták, de tönkre ment a régi, és legalább részletre ki tudják fizetni 2-3 év alatt.
Ezeket is győzködhetik, hogy ne a régi DVD-t nézzék, hanem költsenek még egy TV árát házimozira. És ne a 990Ft-os DVD-lemezt vegyék, hanem a 7x annyiba kerülő bluray-t.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
alien24
tag
mozijegy arban (1000 ft, max 2000) szivesen vennek, a mozis megjelenes napjan reklam es figyelmeztetes mentes BD -t. 3 dolog fontos szamomra: a minoseg, az ar, es a megjelenes napja. azt a lehetsoeget hasznalom ki amelyikto la 3 dolgot leginkabb vissza kapom.
ha warez hamarabb van mint mozi akkor azt (persze kameras ne merdekel), ha mozi a gyorsabb akkor oda megyek (90%ban ez nyer). BD meg sosem volt gyorsabbhttp://ahapc.hu kiraly webaruhaz: reszletes es pontos leirasok, alacsony arak
-
k.
őstag
-
Szőröstalpú
tag
Szerintem egyértelműen a lemezek akadályozzák az elterjedést. Ha valak mostabában vett tv-t, akkor az jó eséllyel legalább hd ready, ez tehát nem akadály. Lejátszó pár tízezer forintért már kapható. A hangnak meg jó az is, amin a dvd szólt (ott nem volt jelentős eltérés). Marad a lemez: drága és kevés van: netpiacon 7! db van raktáron, xpressen 50, ez nem kínálat... (árgépen több lejátszó van )
A másik az ár: 6-7 között (inkább az utóbbi). Ez meg nagyon sok.
Mondjuk azzal is egyetértek, hogy nem biztos, hogy a fizikai adathordozót kellene eröltetni 2009-ben -
fpeter07
veterán
7000ft-os BD filmektől mit várnak? Egyszer megnézném és bemenne a sarokba...
-
lpmorpheus
csendes tag
Edenyke: Drága az élet.
Viccet félretéve, veszett fejsze nyele. Majd akkor fogja a jónép lecserélni a DVD lejátszóját BluRay lejátszóra, ha elromlott és nem lehet már kapni. ;) Az fogyasztók többsége észre sem venné a különbséget egy DVD film és egy BluRay film között, és ha észrevenné sem érdekelné őt annyira, hogy erre több tízezer forintot áldozzon.
"Sajnos", a TV-k esetében nem csak ez volt a laikus emberek számára a motiváló erő, hanem első sorban a gazdaságosság: LCD kevesebbet fogyaszt, kisebb helyen elfér, meg "szélesvásznú", mint a mozi. (Az más kérdés, hogy alapvetően szarul néz ki, de ez a laikus embert nem érdekli, neki az a lényeg, hogy szééééles meg naaaagy ... (no comment). Persze, az is vicces, hogy a legtöbb készüléket ~26-37" között értékesítik, ami nem hiszem, hogy nagynak számít.
https://en.wikipedia.org/wiki/A_Life_on_Our_Planet
-
PuMbA
titán
válasz WonderCSabo #6 üzenetére
Ja ,viszont amerikában jól tolják a Blu-ray-t - 1513 film van jelenleg és ugyanannyiba kerül a film DVD és a Blu-ray változata.
Itthon semmi esélye nincs amíg a HDTV nem terjed el ( USA-ban már a háztartások 50%-ában van). Blu-ray lejátszót gépbe már lehet kapni 20k alatt,de még mindig nem elég olcsó.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Drága a műsoros lemez.
Drága a lejátszó.
Drága az író.
Drága az üres lemez.Amíg legalább az első kettő nem oldódik meg, addig felejtős!
Viszont meglepő, hogy több, mint 800ezer hd tv van itthon.
Elég szép adat!We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Sweet Lou 6
addikt
Itt azért az is közrejátszik, hogy míg a HD felbontású TV-k elérhető árban vannak, addig a komplett HD rendszer (amit bambano is írt) a legtöbb ember számára túlárazott.
sweetlou6.wordpress.com
-
WonderCSabo
félisten
Amíg ilyen a kínálat és ennyiért adják ne is csodálkozzanak. Aki ismeri a HD-t leszedi a netről, aki nem az meg elvan a DVDkkel.
-
bambano
titán
válasz Depression #3 üzenetére
De az csak az egyik probléma, hogy mennyi a lemez...
vegyél új tv-t, vegyél új házimozi hangrendszert, különben olyan nagyot nem dob a bd az egészen, ha nincs, amin hallod, látod...
és ez egy normális minőségi szinten milliós mondat volt.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
GegeWarrior
senior tag
Ebben az országba akarják a Blu-rayt népszerűsíteni, hisz a DVD piac maholnap összeomlik Érdekes...
REKVIESZKÁT IN PÁCSE!
-
Depression
veterán
Engem ha csak nem puskával a hátamban, biztosan nem vesznek rá.
Majd ha a DVD árlában lesz, majd akkor esetleg elgondolkozom rajta, de addigra már az sem kellesz..
Hozzáteszem, most volt divx-es DVD lejátszó 3k pénzért valamelyik nagy üzletláncnál.
És még annyit sem szánok rá, ha ezt is telepakolják átléphetetlen 'ne lopj' és reklámblokkokkal.[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Erasmus
őstag
igazad van, bár a dvd-t gyűjteményt nem kell lecserélni. de tény: drága az átállás.
amiben nem áll a vhs-dvd váltással a párhuzam, az az, hogy ma már a fizikai adathordozó nem lényeg - ezt felejtették el a cégek. ma lehúzod a netről a blu-ray minőségű filmet, és csókolom, lejátszod számítógépen, netre köthető médialejátszón, akármin. nem 8-10 ezer forintos diszkeket kéne nyomni, hanem a digitális kínálatot bővíteni, meg persze megteremteni az online értékesítés infrastruktúráját.
-
Vtwo
senior tag
Nehéz lesz rávenni a népet a DVD gyűjtemény lecserélésére(pláne hogy pár éve már megtette a VHS-el) egy kissebb vagyonért.A Bluray lejátszó se 2fillér.És ott a Full HD tévé beszerzése is (elvégre akkor van értelme a Bluray-nek).
És ez "nyugaton" se megy olyan iramban ahogy azt a gyártók(lejátszó,film,tv) szeretnék.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest