Új hozzászólás Aktív témák
-
prsq
aktív tag
Van-e valakinek tapasztalata mobilcserés telefon garis problémájával, vagy én leszek az első?
Alcatel 3080, panaszkodnak, hogy nem hallanak (illetve igen, de nagyon rosszul), ha bedugom a headsetet, akkor igen. Szóval a mikrofon buggyant meg. 3 napja még jó volt, két napja ez a gond, hiába váltogattam 3G/4G között. (2G-re meg nem áll fel, szóval más baj is van.)
Készleten már nincs, cserélni nem tudják, szóval passz, hogy mi lesz. (Euronics)
[ Szerkesztve ]
-
prsq
aktív tag
válasz Chereiose #458 üzenetére
Ez nem a szállításról szólt, hanem a 10k-ról.
Én is csináltam emag-nál mobilcserét, ott is volt 390 Ft-os szállítás, de amikor bementem, mondta a srác, hogy hát mivel az nem játszik a támogatásnál, azt simán törli, mintha nem is lett volna.
A 390 ft az a sorbanállási díj.
[ Szerkesztve ]
-
prsq
aktív tag
válasz Viktor0610 #445 üzenetére
Pontosabban max. 40e Ft támogatást. (Ha a kiválasztott telefon ára nem éri el a 40e ft-ot, akkor annyit amennyibe kerül.)
-
prsq
aktív tag
Már a februári beváltásnál is lehetett (akkor még több típust is).
NEM KaiOS-es* és kapható 4G-s butatelók a teljesség igénye nélkül:
Nokia 105, 110, 220, 225
Alcatel 3085, 3080
Cat B40
Blaupunkt FL06 (Mobiwire Oneida)Két érdekesség: Blaupunkt Guardian, Maxcom MM41D.
* KaiOS-sel van Nokia, Alcatel, Energizer, Maxcom.
[ Szerkesztve ]
-
prsq
aktív tag
Pénzszórás.
Aki már akarta/tudta, igénybe vette.
A plusz 4 hónap aktivitás esetleg számíthat. -
prsq
aktív tag
A leírtak szerint ha csinálod, az rendben lesz.
Az ügyfélkapu nem hülyeség, de ha van sok felesleges időd, hagyd ki nyugodtan.
(A boltban ellenőrzik a leadandó telefon IMEI-jét, hogy benne van-e az adatbázisban. Ha nincs, akkor hiába mentél. Ügyfélkapuval te is ellenőrizheted előre, sőt előregisztrációt csinálhatsz, amivel gyorsítasz 5-10 percet a kb. félórás procedúrán, de a lényeg, hogy biztosan nem potyára mész.)
-
prsq
aktív tag
-
prsq
aktív tag
Tegnap voltam az Euronicsban mobilcserén.
Érdekesség: Ők úgy tudták, hogy csak 20001 Ft feletti áru telefonokra lehet cserélni. Felvilágosítottam őket, olvastak, telefonáltak egyet, aztán gond nélkül lezajlott a mobilcsere.
-
prsq
aktív tag
-
prsq
aktív tag
válasz Donki Hóte #321 üzenetére
A telefonoknál szokták jelölni kis zászlócskával. Pl. így.
-
prsq
aktív tag
Azért ez nem ennyire egyszerű, nem a Telekom bírál. Ha az említettektől bekerül az IMEI adatbázisba, akkor lehet. (Azt elhiszem, hogy senkit nem érdekel, hogy az IMEI mellett milyen dátum szerepel.) De ha nem kerül be, nem fogadják el, mert simán bukják a 20e Ft-ot.
[ Szerkesztve ]
-
prsq
aktív tag
A 4/64-es vagy a 6/128-as?
-
prsq
aktív tag
A kereskedői gyik-ben (csak abban, az útmutatóban nincs róla szó) van két sor:
"Tabletre, mobil stick-re, vagy éppen kisállat nyomkövetőre stb. nem vonatkozik a támogatás, csak a mobiltelefonokra."
Érdekesség, hogy csak ez a szöveg van kék színnel az egész dokumentumban, nem lennék meglepve, ha utólag került volna bele.
Ezek szerint "usb modem"-re vonatkozik, nem?
Tényleg a 2-es pont lehet az igazság az előzőben írtakból.[ Szerkesztve ]
-
prsq
aktív tag
válasz arnyekxxx #270 üzenetére
A MM nem hajtott el, viszont az NFFKÜ ma mást mondott mint tegnap. Jellemző.
Az MM-ben annyit mondtak, hogy eddig ilyen még nem volt, írnak az NFFKÜ-nek. Benne volt, hogy tegnap mit válaszolt nekem az NFFKÜ, plusz az előregisztráció száma (ami ugye támogatott IMEI nélkül nem is lehetséges), és erre az jött ma válaszul - félóra múlva visszahívtak a MM-ből - , hogy mobil sticket nem lehet.
Két verziót tudok elképzelni.
1. Ma más ügyintéző van az NFFKÜ-nél, mint tegnap volt.
2. Az "usb modem"-ről gőzük nem volt, hogy az mi, a "stick", na az leesett.Szóval nem csak az a felállás lehetséges, hogy nincs az IMEI listában olyan, aminek benne kéne lennie, de a fordítottja is. Átgondolt és jól szervezett program ez.
(Ja, és a múltkor nekem azt mondták, hogy a készülék onnan ki sem kerül, megsemmisítik még ott. Most már nem ezt mondták, elviszik mindet, el kell rakniuk.)
OK, én sem bíztam benne igazán, hogy összejön, de egy próbát megért.
[ Szerkesztve ]
-
prsq
aktív tag
Mivel én is látom/érzem az ellentmondásokat, pont ezért írtam az NFFKÜ-nek, hogy állásfoglalást kérjek.
A válasz szerint az IMEI adatbázis a mérvadó. Nem én találtam ki, rájuk hivatkozok. Aztán majd lesz valami...
-
prsq
aktív tag
válasz arnyekxxx #264 üzenetére
Ja, ha már ellentmondás....
A kereskedőknek szóló GYIK-ben ez van:
"A mobiltelefonnak olyan állapotban kell lennie, amely alkalmassá teszi arra, hogy az IMEI szám megállapításra kerülhessen (akár a készülék névjegyéből, beállítási adataiból, akár a *#06# hívásával, akár a készülék akkumulátora mögött a gyári számot is tartalmazó matrica segítségével). A betört kijelzőjű készülékek átvételének, amennyiben az IMEI szám megállapítható, nincs akadálya."
Ennyit a "készülék működőképes"-ről.
(De ezt is belinkeltem fentebb. Mi most nem is egymással vitatkozunk. Te kit is "védesz" most valójában?)
[ Szerkesztve ]
-
prsq
aktív tag
Újabb válasz (tényleg gyorsak): mindenben az általuk leírtak a mérvadóak, tehát ha a kereskedő mást mond/ír, akkor elmehet a búsba. (Vagyis pl. nem kell bekapcsolhatónak lenni a lecserélendő telefonnak.)
Csak hát ugye a fentebb belinkeltek szerint az NFFKÜ-nál is van ellentmondás.
-
prsq
aktív tag
válasz arnyekxxx #260 üzenetére
Beleírtam, hogy egy 3G-s usb modemről van szó, persze. (A stick szó nem szerepelt. )
A lista szerintem a 3G esetében csak az adatforgalmat csináló IMEI-ket tartalmazza, megnéztem másik duál SIM-es 3G-s telefont, az első IMEI nem jogosult, a második igen. (A telefon fél éve mindennapos használatban van, az első sim Vodafone Tuti+, a 300 Ft utáni ingyendumás, vagyis van beszédforgalom bőven, a második sim Telekom, adatra, egy Maraton csomaggal.)
-
-
prsq
aktív tag
Valami hozzáértő alkotta ezt tényleg.
Az útmutatóban ezt találtam:
"A támogatásra jogosító 3G és 2G képes mobilkészülékeknek az alábbi követelményeknek kell megfelelniük:
- SIM kártyával rendelkező hanghívásra is alkalmas mobilkészülék, amelyhez valamely magyarországi mobiltelefon-szolgáltatást nyújtó szolgáltatónál (a továbbiakban: Szolgáltató) egyéni előfizetés kapcsolódik, és olyan állapotban van, amely alkalmassá teszi arra, hogy az IMEI szám megállapításra kerülhessen (a mobilkészülék működőképes);"Tehát az usb-s modem ezek szerint nem jó.
DE! Következő bekezdés:
"Az IMEI adatbázisba azoknak a hangkommunikációra is alkalmas, egyéni előfizetéshez tartozó mobilkészüléknek az IMEI számai kerülnek be, amelyek a Szolgáltatók forgalmi adatai alapján megalapozzák az adott mobilkészülékkel rendelkező természetes személyek jogosultságát a Támogatási Programban való részvételre."
Az IMEI adatbázisban benne van a modem, jogosult.
Szóval?!
-
prsq
aktív tag
Van egy 3G USB-s modemem, megnéztem az IMEI-jét. (Volt tavaly használva, teszteltem netsebességet apósomnál.)
Benne van, jogosult a támogatásra!
Vajon ezt bevihetem?Az útmutatóban sehol nem találtam ilyet, hogy csak kijelzővel rendelkező készüléket lehet.
De aztán kereskedői GYIK-ben találtam egy bekezdést, miszerint:
"A csereprogram keretében kizárólag mobiltelefon készülék leadására van lehetőség, SIM kártya nélkül. A mobiltelefonnak olyan állapotban kell lennie, amely alkalmassá teszi arra, hogy az IMEI szám megállapításra kerülhessen (akár a készülék névjegyéből, beállítási adataiból, akár a *#06# hívásával, akár a készülék akkumulátora mögött a gyári számot is tartalmazó matrica segítségével). A betört kijelzőjű készülékek átvételének, amennyiben az IMEI szám megállapítható, nincs akadálya. Amennyiben a fentiek nem vezetnek eredményre az IMEI szám
megállapítása tekintetében, akkor a mobil szolgáltatójától kell segítséget kérnie."
Ebből az is kiderül, hogy amit korábban nekem mondtak, hogy csak bekapcsolható telefont vesznek át, nem igaz. -
prsq
aktív tag
-
-
prsq
aktív tag
válasz Donki Hóte #224 üzenetére
Nem kötelező, se az ügyfélkapus regisztráció, se az előzetes IMEI ellenőrzés.
De jobban jársz, ha megnézed előre, mintha ott koppansz.(Az előzetes IMEI ellenőrzéshez nyilván szükséges az ügyfélkapus regisztráció megléte. )
[ Szerkesztve ]
-
prsq
aktív tag
Az emag árainál tűnt fel, hogy csak 20e Ft feletti telefonokat listáznak, pedig a támogatás az olcsóbbakra is él, mint pl. Nokia 110, 215, 225.
-
prsq
aktív tag
válasz Donki Hóte #199 üzenetére
Nem, bár az Ügyfélkapus szerződés még nem érkezett meg, azt nem tudom megnézni.
-
prsq
aktív tag
Mobilcsere program megvolt.
Tapasztalataim (hátha jól jön):Az ügyfélkapus regisztráció több mint ajánlott. Az IMEI alapján meg tudod nézni a lecserélendő készüléket, mert ők is azzal kezdik, ha nem találja, saját szakállára nem engedi, mert bukja a támogatást. Sokkal jobban jársz, ha lekérdezed, és csinálsz előregisztrációt (utóbbi sokat nem számított, de annyit igen, hogy nem kézzel írogatott be
mindent, csak összevetette az iratokat a kinyomtatott előregisztrációs papírral.)
(Plusz oda kapod a támogatási szerződést. Akinek nincs, annak kinyomtatják-e, nem tudom.)Szegeden, a Media Marktban voltam - a mobilcsere program második napján - , az alább leírtak arra érvényesek, nyilván máshol, máskor lehetnek eltérések.
--------------------------------------------
Egyáltalán nincsenek tömegek. Tegnap este beugrottam, de egy kezdő kis hölgy volt az ügyintéző, folyton telefonon kérdezgette a kollégát, meguntam, eljöttem. (Ha nem jövök el, nyerek 5e Ft-ot, lásd később). Legalább 30-40 perc volt egy ügyfél. Nem a drága telefonokat viszik, Redmi 9-et láttam, meg volt egy bácsi, aki Nokia 800-ra pályázott.Ma visszamentem, nem volt senki. Küldözgetnek össze-vissza, ügyfélszolgálat, majd a telefonért, ügyintézőhöz, mind máshol, elég kiforratlan még. A kiválasztott telefont nézd meg hogy van-e, egyrészt, hogy ne potyára állj sorba, másrészt meg kell is, anélkül nem kezdenek bele, oda kell vinni (te nem viheted, odaviszik neked).
A helyszín kulturált, ülőhely, hitelügyintézős üvegfülke az egyik sarokban. Még nagyon betanulós, sorvezetőből, az egyik gyakorlottabb emberke tanítja be a másikat. Sok szkennelés, sok nyomtatás.
Csak bekapcsolható telefont fogadnak el! Abból kell kiírnia az IMEI-t (nálam a doboz is ott volt, rajta az IMEI, de az nem elég). Csak a kereskedő nézi meg, a hatóságot már nem érdekli, a kereskedőtől ki sem kerül a régi készülék, ott semmisítik meg. Csak a telefon kell, semmi tartozék, töltő se.
Ha email címet adtok meg az előregisztráción, gondoljátok meg, mi az, a szerződés alapján jöhet rá állami propaganda.
Tegnaphoz képest 5e Ft-ot drágított a MM az általam kiszemelt készüléken, ezt annyira nem díjaztam, de addigra benne voltunk a közepében. Mentem volna az emagba....
-------------------------------------------------
Az emagos leírásban szerepelt, hogy 2021 második félévében adatforgalmat bonyolított telefonokra érvényes a kedvezmény. Ebben lehet valami, mert egy Dual SIM-es telefont cseréltem be, amiben az elsődleges kártya Voda volt - Tuti+ , beszédre -, és a második Telekom - Maraton, adatra. És csak a második IMEI-t fogadta el érvényesnek.
Ha később a 2G-s telefonokra marad keret, akkor ott az adatforgalom már nem játszik.
Akárhogy is, azért érthető, hogy az egész a még használatban lévő telefonok cseréjére van kihegyezve a dolog, nem lehet a kutya szájából bevitt Nokia 3210-zel besétálni, hogy adjatok érte 20e Ft-ot.[ Szerkesztve ]
-
prsq
aktív tag
válasz Donki Hóte #196 üzenetére
A MM tegnaphoz képest emelt.
Így 5e-rel többet fizettem. -
prsq
aktív tag
"Emellett még van lehetőség előregisztrálni is. És akkor előre kb megnézik, hogy megfelel-e a készülék. "
Előregisztráció csak jóváhagyott IMEI alapján lehetséges. Amíg nincs ilyen, nem is ajánlja fel. -
prsq
aktív tag
válasz Donki Hóte #169 üzenetére
-
prsq
aktív tag
Köszi.
Az emagnál ezt írják: "2021. július 1. – 2021. december 31. közötti időszakban valamely magyarországi 3G vagy 2G hálózaton adatforgalmat bonyolítottál."
A MM-nél ezt: "2021. július 1. és december 31. között legalább egyszer használt hanghívásra, adatforgalomra, vagy sms küldésére/fogadására."
Csináltam egy ellenőrzést IMEI alapján, és úgy tűnik, az első az igaz. Az első SIM Vodafone-os volt, a második Telekom, utóbbi volt az adatSIM, és ahogy fentebb írtam, csak az első IMEI-re írta, hogy jogosult vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
prsq
aktív tag
Technikai jellegű kérdés (bocs, ha már volt):
"ki is választhatja új készülékét, melynek kiskereskedelmi árához 20 ezer forint támogatást biztosít" az NMHH
Annyival kevesebbet kell fizetnem (és a kereskedő kapja meg a támogatást), vagy majd kapok valami bonyolult módon vissza 20e Ft-ot?
Most kérdeztem le Dual SIM-es telefont, az első IMEI-re nem vagyok jogosult, de a másodikra igen.
-
prsq
aktív tag
Aztán nehogy itt is "CSOK-hatás" legyen, és holnaptól minden használható 4G-s készülék ára megemelkedjen....
(Amit én kinéztem, az épp ma délután lett több 3e Ft-tal. Vajon van-e köze a holnapi dátumhoz? )
-
prsq
aktív tag
-
prsq
aktív tag
Akkor én nem vagyok tipikus.
Android 8.1 van rajta, minden app van, amit akarok, email kliens vagy 4, netbank, itthon wifi, cégnél wifi, 3g lefedettség még van a legtöbb helyen.
Lecserélhetném, de utálom a nagy tepsiket, és pont lesz@rom, ha nincs mobilnet. Akinek kell, elérhető vagyok. Ha internetezés alatt f@sbookot értesz, akkor nincs rajta internet. Az kéne még. Böngészni valóban ritkán szoktam rajta, mivel a legtöbb esetben van előttem rendes gép, szép nagy monitorral, rendes billentyűzettel, stb, minek szívatnám magam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Óra topik
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest