Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Cathfaern #37 üzenetére
Gyorsan rákerestem Youtube-on HD minőségben:
Usando o Windows 8 por 30 minutos no desktop
10 percnél látszik, hogy minden csak nem átlátszó, és mindenhol ezt látom, akár képet nézek, akár videjót
-
Cathfaern
nagyúr
"Én itt lepődtem meg, hogy külön jön, és talán nem is az lesz a neve, mint a desktopnak..."
Kénytelen külön nevet adni neki, mert különben az egységsugarú user megveszi a desktop Win8-at, és csodálkozik, hogy nem tudja felrakni a tabletére."Szóval szerintem de, erőltetik nagyon desktopon ezt."
Persze erőltetik, mert azt akarják, hogy az emberek szokják minél jobban, mert az a cél, hogy az MS megoldását szokják meg (és a win-es tableteket, és a wines okostelefont vegyék). De valós használatban, ha el akarod kerülni, akkor az esetek 90%-ban nem fogsz találkozni vele."Lesz a tabra szánt verzión is hagyományos desktop? Erről nem hallottam... van valami link?"
[link]GoodSpeed:
Én csak a developer verziót próbáltam, de emlékeim szerint ott (a megfelelő vga driver felrakása után) ugyanúgy nézett ki, mint a Win7. De javítson ki valaki ha tévedek, vagy változott azóta.[ Szerkesztve ]
-
<MZ/X>
őstag
Én úgy tudtam, hogy lesz a csempés-Metro meg a hagyományos, W7 szerinti elrendezés.
Original's never fit - Socket 370
-
Male
nagyúr
válasz Cathfaern #29 üzenetére
Nekem azért úgy tűnik egyelőre, hogy ők de, erre a 90%-ra számítanak...
Én itt lepődtem meg, hogy külön jön, és talán nem is az lesz a neve, mint a desktopnak... akkor meg már minek ennyire alappá tenni a Metrot a desktop verzión, ha nem akarják erőltetni? Szóval szerintem de, erőltetik nagyon desktopon ezt.
Lesz a tabra szánt verzión is hagyományos desktop? Erről nem hallottam... van valami link?
-
anulu
félisten
válasz Cathfaern #32 üzenetére
jah, kb. start menu nélkül. valamint ott van még, hogy ha oldalra húzogatod, akkor a "megfelelő" helyi ikonok feltűnnek. idegesítő, piszkosul.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
törölt tag
Lenne még egy kérdés:
Ha PC-n billel és egérrel nem a Metro-t használják majd a júzerek nagy részt, és az MS is így gondolja, akkor miért herélték ki az Aero-t?
Nézhetne ki így is
Ez egy freeware cucc Windows 7-re varázsol Metro-t Ja és Aero is megmarad
-
Cathfaern
nagyúr
Az átlaguser így is lesz vele, csak a poweruserek, és a megszokásnak élők sírnak a menük iránt (lásd iPhone sikere)
Male:
Persze, a távlati cél az az érintő képernyőre átállás. De azt kell látni, hogy jelenleg az MS nem akarja az emberek torkán olyan értelemben lenyomni a metrot, hogy csak azt használják. Olyan értelemben persze az orrod elé tolják, hogy kezd el szokni most. De mint mondtam, desktopon metro = bővített start menü.
Szóval persze, az MS azt akarja, hogy az ő rendszerüket szokjuk meg, ez nyilvánvaló. De jelenleg ők se úgy képzelik, hogy egér és billel a gép előtt töltött időd 90%-át metron fogod tölteni."Ha nem akarják desktopon ezt erőltetni, csak tabokra készül, akkor miért is jön másik Win a tabokra?"
Ugyanaz a Win jön tabokra. Ugyebár már abban is lesz desktop felület, elvették azt, hogy ott csak metro legyen. Azért veszik mégis külön az arm verziót, mert az arm nem annyira egységes, mint az x86, kompatiblitás oltárán sokkal több mindent kéne feláldozni, ha teljesen egységes lenne. Sokkal célszerűbb energiagazdasági, sebesség, kompatibilitás okokból, ha összedolgoznak a konkrét gyártókkal, és konkrét gépekre (vagy legalábbis SoC-okra) testreszabják a rendszert. De ez alapvetően rendszerműködésbeli, driver szintű dolgokat jelent, nem olyanokat amikkel a felhasználó találkozik. -
Gabcseee
tag
válasz -=RelakS=- #23 üzenetére
"mert megszűnik a támogatás"
Támogatás ide, támogatás oda, én maradok az XP-nél. (pont)
-
Male
nagyúr
válasz Cathfaern #24 üzenetére
Ha nem akarják desktopon ezt erőltetni, csak tabokra készül, akkor miért is jön másik Win a tabokra?
...vagy miért ez az alapértelmezett felület desktopon?
...vagy miért csinálták meg úgy, hogy amint rákattintasz a start gombra, átdob a metro felületre? Bár ebben már egyáltalán nincs is start gomb a hagyományos felületen.
...miért mondanak olyanokat, hogy minden gépnek érintőképernyője lesz hamarosan?
Szerintem itt inkább te nem látod a mögöttes koncepciót: a desktop piac csökken, nekik ott van hatalmas részesedésük. Hogy túléljenek, el kell érniük, hogy az új piacon (tab, telefon) is az ő szoftverüket akarják az emberek. Ehhez az kell, hogy a felhasználóikat rászoktassák a saját új felületük használatára (megszokták, ragaszkodni fognak hozzá máshol is). Mivel tabra / telefonra alkalmatlan a jelenlegi desktop, így a másik irány járható csak: desktopon, kihasználva a meglévő piaci fölényüket, el kell fogadtatni a felhasználókkal a tabos/telefonos felületüket... megszokottá kell tenni. Ehhez első lépésben az új winben alapértelmezetté teszik az új felületet, de hogy ne legyen akkora felháborodás, könnyebben váltsanak az újra, még meghagyják a hagyományos felületet. A következő winnel jön a következő lépés, a hagyományos desktop teljes eltüntetése (max XP mód szerűen megmarad).
...3-4 év múlva meglátjuk melyikünk látja jól, hogy mi is a cél ezzel a metro felülettel desktopon...
-
Cathfaern
nagyúr
Tényleg ennyire nem értitek az egész koncepciót?
Ugyebár adott a metro felület, ezt alapvetően tabletekre találták ki, az ottani igényeknek megfelelően van kialakítva, a korlátozások is azt szolgálják, hogy tableten ne legyen túl bonyolult, könnyen használható (és stabil) maradjon. Ezzel gondolom mindenki egyetért.
És erre jön a nagy felháborodás, hogy na de ha ez így van, akkor miért kell asztali gépen is ezt használni? Erre egyszerű a válasz: nem kell. A MS se úgy tervezi, hogy (hagyományos) asztali gépen a metro felületen fogod tölteni az időd 90%-át (más a helyzet egy érintőképernyős monitorral, de az egyelőre egy távoli világ, nem elterjedt). Akkor mégis mi a metro desktopon? Ha meg akarjuk érteni, akkor kicsit vissza kell nyúlni az OSX-hez: az apple hozta be először a "dashboard"-ot: egy olyan felületet, amit egy gombnyomásra elérhetsz, kipakolhatsz rá olyan appokat, infókat, ami éppen a pillanatnyi géphasználathoz nem kell, de időnként előkapnád őket, vagy ránéznél ("tool" programok, mint pl. egy visszaszámláló, időjárás kijelző, e-mail értesítő, stb). Emellé adott volt a Vista/Win7 féle start menü, miszerint csak gépelsz, és elő is ugrik amit szeretnél (ami nem power userek körében nagy siker lett).
És már csak össze kell házasítani a fentieket: legyen egy felület, ahol az info/tool appokat ki lehet pakolni, ami egyfajta továbbfejlesztése a "keresős" startmenünek... és ha már itt van egy tabletes felület, miért ne használjuk ki azt erre? És hopp, megszületett a metro.
Akinek nincs szüksége desktopon erre a dashboard-os feature-re, az egyszerűen nem fogja használni a metrót. Valamelyik topicban volt screenshot, aki nagyon szeretné, már van megoldás egyfajta start menüre. De igazából hagyományos felhasználáskor alig találkozik az ember a metro felülettel. És nem is tolja senki a képébe.
Persze az MS most ezt demozza ezerrel, nyilván, mert ez az újdonság, ezt lehet mutogatni az embereknek (azt macerás, hogy a rendszerfolyamatok hogy változtak, mert az emberek 90%-a semmit se értene belőle), illetve ezt kell mutogatni az embereknek, hogy megismerjék az újdonságot, lássák az új lehetőségeket benne, mit tud, hogy lehet használni. -
-=RelakS=-
veterán
csókolom, azért egy valamiről ne feledkezzünk el:
Míg az otthoni környezetben otthon használt alkalmazásoknál lehet ilyeneket játszani, vállalati környezetben, ha pl win2000-ről xp-ről váltanak majd win8-ra, mert megszűnik a támogatás, akkor egy felület átszabás tud fejtörést okozni az IT-nak meg a programozóknak.
Már az, hogy xp-ről win7-re váltottunk néhány programunkban apróbb problémákat okoz (pl eltűnik a toolbar, bár ha a megfelelő helyre kattintunk, a gombok működnek, nem hajlandó másik számítógéppel szóba állni, stb).Ez meg, hogy csak egy böngésző futhat ... még jó, hogy többé-kevésbé kikapcsolható lesz a Metro
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
banhammer
veterán
Miért van az az érzésem, hogy a Windows 8 a Windows ME, Windows Vista sorsára fog jutni?
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
joghurt
addikt
válasz robotjatek #19 üzenetére
Egy új verzió nehogy már kicsit körülményesebb legyen, mint az előző...
A tej élet, erő, egészség.
-
Male
nagyúr
válasz #41133696 #18 üzenetére
Egy tablet azért másra való, mint egy asztali gép (megnézném ahogy egy tabon lefordít egy könyvet, vagy összevág egy filmet, netán programoz...).
Persze akiknek valójában nem asztali gép kell, csak nem volt alternatíva, vagy a jó marketinggel rájuk sózták, ők ki fognak esni.
A b pont hosszútávon lehet, hogy jövedelmezőbb is lenne... persze a hosszabb táv manapság senkit nem érdekel sajnos.
A c is tetszene... a korábbi Start hiánya meg nem nagyon érdekel (tényleg alig használom, ellenben a tálcával... a Win7-es megoldás szerintem zseniális), ellenben a teljesen tapizásra kitalált felület borzasztóan zavar (ahogy ez a totális menü eltüntetős idiótaság is). ...és nem, nem akarok touchos monitort, mert szerintem kényelmetlen tartósan használni ( a különvéleményestől is leszakadna a karom estére ), másrészt ritka undorító a rengeteg ujjpacát nézegetni. -
robotjatek
tag
Hogy egy kicsit tovább árnyaljam a fenti hozzászólásomban lefestett képet:
Attól kaptam agyfaszt eleinte, hogy elég körülményes a kezelése egérrel és billentyűzettel. Tapipaddal meg egyenesen horror. Nem tetszik, hogy ahhoz, hogy elérjek bizonyos menüket, -amik sokszor érthetetlen módon nagyon el vannak rejtve-, a képernyő különböző sarkaiba kell húznom az egeret. Két monitort használva ez különösen vicces tud lenni.
Persze, hamar rászoktam a gyorsbillentűkre, de a windows eddig arról volt híres, hogy kattintgatással mindent meg lehetett oldani. Most egy kicsit körülményesebb ez az út.Tehát nekem többnyire tetszik a dolog, de vannak benne átgondolatlanságok
GoodSpeed: Nem szűnt meg a start menü, csak ez a metros dolog az amit mostantól annak hívunk. Az, hogy bejelentkezés után ez az ami először megnyílik, az más kérdés
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Két élű dolog ez.
Egyfelől a PC kezd kihalni, mert a világ módosabbik felén baromira népszerű a Tablet, meg a többi olyan dolog amely nem PC... Szóval ha hibát akarunk keresni, akkor be kell látni, hogy ebben a célközönség vastagon benne van.
Másrészt pedig az MS-nél nyilván úgy gondolták, hogy ki kell próbálni megkell valósítani, hogy egy olyan rendszer alkossanak, mely egységesen néz ki PC-n Tableten, Okos telón, mert ha nem így lenne még a GOogle gondol egyet és hasonlót játszik az Androiddal. Bár azt megnézném, amikor egy Google OS népszerűbb lesz mint egy Windows...
És igen, ma pont az jutott az eszembe, hogy nem zárható ki 100%-ban az a lehetőség sem, hogy a PC piac annyira összezsugorodott - nekem nincsenek e tekintetben adataim, csak olvasok ezt is azt is -, hogy az MS-nél úgy vannak vele, csinálnak egy ilyen rendszert aztán ha kajálja a nép oké, ha meg nem akkor:
a) kiszállnak a PC piacról - hiszen nekik van konzoljuk is -, amit egyáltalán nem tartok valószínűnek, de hát teljesen nem zárom ki.
b) PC-n ritkítják a Windows megjelenéseket, mondjuk 3 év helyett 6 év lesz - ezt még üdvözölném is
c) Elkönyvelik mint a Vistát aztán majd a 9-ben visszatérnek a megszokott felálláshoz, metro nélkül.Csak ameddig Vistánál relatíve egyszerűbb volt a dolog, addig Windows 8 után nyíltan be kellene vallani, hogy hát PC-n a Metro nem jött be, és start menü start gomb, tálca vissza.
-
joghurt
addikt
(Kipróbáltam más én is.)
Telefonra lehet, hogy kiváló a Metro. (Bár kolléga a WiMo 7.5-jét jobbnak találja nála.)
De könyörgöm, nekem laptopom van, meg desktop számítógépem. EKKORA monitorral. És bibibííí, van hozzá egerem és billentyűzetem is. A képernyőt viszont nem fogom összetapizni. És szép dolog a telefonokon megszokott oldalra lapozós dolog, csak épp a "sima" számítógépeken a függőleges scroll a megszokott. Nem véletlenül az egerek döntő részén is csak függőleges görgő van. Na, most akkor mi is fog történni egy tartalommal görgetés hatására?...És egy böngészőben meg pláne nem akarom, hogy háttérkép jelleggel kint legyenek a leggyakrabban nézegetett oldalaim. Majd én tudom, mit akarok nézegetni, mit rakok home site-nak, bookmark toolbarra, bookmark menübe stb.
Értem én, hogy a Microsoft azt feltételezi, hogy az átlag user hülye, akinek ennyire leegyszerűsített GUI-ra van szüksége. És még simán lehet, hogy igaza is van. De könyörgöm, aki nem ennyire egybites, az hadd használhasson már valami értelmeset! Olyan ez, mint hogy a kifejezetten fejlesztőknek szóló Visual Studio 2012-ben is igyekeznek eldugni a menüből és az eszközsorról a parancsokat, de cserébe beírhatod a keresőmezőbe, hogy "breakpoints", és onnan majd megnyithatod a töréspontos ablakot. "Hát noooormális?"
A tej élet, erő, egészség.
-
Inv1sus
addikt
Igazból előbb utóbb ez lesz. A kézzel irányításé a jövő.
Egyelőre azért nem értem ezt a kezdeményezést a Windopws részéről, mert semmilyen jó, illetve olcsó hardver cuccot nem találtak fel hozzá, pedig nem ártana egy Tom Cruise-os kesztyű vagy ilyesmi.*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
Male
nagyúr
Szerintem sem kéne.... de mégis erőltetik
Aztán ha nem veszik esetleg a Win8-at, akkor a desktop halott, nem érdemes rá fejleszteni szöveg jön majd... mert az fel sem merül majd, hogy netán a felhasználóknak szimplán nem a csempés vacakolás egy agyon butított felületen az álmuk desktopon.
-
fatallerror
addikt
válasz #41133696 #11 üzenetére
jajaja most megnéztem h milyen, a start menü a metros felület
annyira nem aggaszt mert a startmenüt csak a kikapcsoláshoz használom meg ritkább progik keresésére :]viszont akkor ha a metros böngésző ennyire korlátozott mindenki a dektopon fogja futtatni szerintem
don't tell me what i can't do!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
törölt tag
válasz fatallerror #10 üzenetére
Nem teljesen, mert start menü továbbra sincs.
-
fatallerror
addikt
"nem támogatja a kiegészítőket, így a Javát és a Flasht sem"
miért nem? mi összetűzésbe kerül a metroval?
nem próbáltam a win8at de mindenki a metro miatt sír pedig tudtommal választható a régi asztalos külső is nem?
[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
-
Gabcseee
tag
csak azt nem tudom, hogy ilyen konkurrenciák mellett mint a Boot2Gecko és az Android 4.0 for PC ezt az OS-nek látszó csempés giccsparádét vajon viccnek szánták?
Kevésbé flame keltő hsz-eket jobb volna látni.
[ Módosította: stevve ]
-
putti
aktív tag
válasz robotjatek #6 üzenetére
Persze, ebben mind igazad van. Telefonon kifejezetten jó is lehet.
Én úgy tudnám elképzelni a Windows fejlesztését, hogy amit lehet azt még jobban optimalizálok a gépigények csökkentése és az alkalmazások gyorsítása érdekében. Persze nem felejtem el, itt is történtek ilyenek nem is kicsit, de pl a metro felület bizonyos szemszögből jó ahogy írtad, de szerintem nagyrészt tök felesleges asztali PC-re, amivel nincs is gond, de legalább kérdezne rá hogy kell-e vagy sem.
Végülis gondot nem fogok csinálni belőle, ha a Microsoft ebben látja a jövőt, akkor majd hozzászokunk, mert más nem fog Windows-t készíteni, és ha számukra ez jelenti a jövőt akkor hajrá.
[ Szerkesztve ]
-
robotjatek
tag
Már a Vistában is csak arra használtam a start menüt, hogy a start gombot megnyomva, majd a kívánt alkalmazás nevét bepötyögve, elindítsam azt. Ezt ugyanúgy meg tudom tenni itt, Win8-on is. A gép előtt töltött időm 99%-ában a régi Desktopon vagyok, illetve "régi" ablakos alkalmazásokat használok, így különösebben nem zavar a Metro.
Abban egyet értek, hogy nem teljesen desktopra való, ellenben van WP7-es telefonom, ahol viszont szerintem zseniális a dolog. Illetve, itt az asztali gépen is vannak a Metro-s alkalmazásoknak jó tulajdonságai. A live tile-ok pédául nagyon hasznosak, tudnak lenni. Kitűztem két város időjárás-előrejelzését, azonnal látom a Mail tile-on és a lock screenen ha e-mailem jött, a people-ön meg az FB értesítéseim látszanak. A calendarban pedig látszanak a FB-os és Live-os eseményeim, bejegyzéseim. Ha több alkalmazás lesz, még jobb lesz. Kár, hogy a gyáriak ilyen fapadosak. Valahogy WP7-en összeszedettebb a GUI is.Akinek nem tetszik, annak meg nem kötelező a metro appokat használnia, a régiek ugyanúgy megvannak. Összességében nekem tetszik az irány, viszont a desktop azért maradhatna desktop
De hogy ON is legyek: Kíváncsi vagyok mit hoznak össze a Mozillás srácok, Firefox felhasználóként pedig biztosan rá fogok nézni. Örülök, hogy már most nekiálltak, bár az ő fejlesztési tempójukkal ki tudja mire lesz igazán belőle valami
-
putti
aktív tag
Én már csak abban reménykedem, hogy ha valamelyik programozáshoz értő elme aki megunja a metro felületet és eldurran az agya szépen feltöri és csinál valami patchet a metro felület kiiktatására. De mivel gondolom ez nem ilyen egyszerű, nem fog megvalósulni. Szokták mondani : a lepényhal megy előre, a reményhal meg utoljára.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szegény programozók, ezzel szopni fognak, mint a torkos borz.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
putti
aktív tag
Én is kipróbáltam. Telefonokra érintőképernyős kijelzőkre, stb tök jó, de valóban +1 vélemény arra, hogy asztali gépeknél nem kellene erőltetni ezt a visszataszító metro-szexuális jelenetet. Persze ki mit szeret.
Ilyenkor azért felmerül bennem a kérdés hogy ennyire nincs jövője a PC platformnak? Játékok terén is mindenki ezt taglalja. Már csak azért is merült fel bennem a kérdés, mert ha racionálisan gondolkozom, feltételezem azért előtte felmérték a célközönség igényeit, de lehet mégsem. Ez a metro felület valóban nem rossz, sőt érintőképernyőre tökéletesen is jó, de asztalra mondjuk lehetett volna az eddigi megszokott kialakítás, vagy legalább egy opció amivel a metro-t inaktiválni lehet. Én pl. el tudtam volna képzelni olyat is hogy lenne windows 8 munkára és játékra kihegyezve. ( csak valami példa : Windows 8 for Server Windows 8 for Work, Windows 8 for Game, és a metro felülettel Windows 8 Tablet vagy akármi) . De ez csak az én elképzelésem. Én látok benne valamit, de valószínű a mostani oprendszerből kiindulva egyáltalán nem ezeket igénylik az emberek, ami persze nem baj mert ugye mindenki másképp látja a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
havast
aktív tag
Kipróbáltam a notimon a Consumer Preview -ot.
Szerintem asztali környezetben nem kellene erőltetni a Metro UI-t.
Táblagépen viszont kifejezetten jó tudna mutatni..
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest