Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
koryy23
csendes tag
Legyen szíves valaki megmondani nekem,hogy szlovákiában miért olcsóbb 500 euróval a 910-es mint nálunk?
http://televizor.heureka.sk/lg-55eg910v/Nálunk 7 kiló alatt még nem láttam!
-
csibe1
addikt
"Feltűnt Európa partjainál egy új OLED tv"
Akkor felőlünk ott is maradhat a vízen, amíg ilyen áron osztogatják.
Ez a hajlított forma is egy idióta divathullám szvsz, mint a nano SIM.
Egyvalaki elkezdi..." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Strezi
őstag
Maga a panel FHD, de az elektronika benne képes UHD (HEVC) kódolású anyagokat is fogadni. Gondolom megegyezik a költséghatékonyság miatt a jelenlegi UHD-k elektronikájával.
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
veterán
Kezdenek az árak elviselhetőre csökkenni.Remélem jövő karácsonyra már LCD Vs OLED vásárlásnál már nem az ára lesz meghatározó.
duree54
-
veterán
-
Ijk
nagyúr
400k esetleg. De abból is inkább keresek egy megkímélt 65"-os plazmát.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
fordfairlane
veterán
Szívesen megnéznék egy ilyen OLED tévét, meg egy normál LCD-t egymás mellé téve.
x gon' give it to ya
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Sennalacy #29 üzenetére
A piac a kihozataltól függetlenül úgyis beárazta, beárazza az OLED TV-ket a többihez képest. A 4k-s "boom" komolyan keresztbe tett nekik, hiszen az átlag vásárló inkább fizet komolyabb felárat a nagyobb méretért, meg a 4x annyi pixelért, mint egy kicsivel jobb képminőségért...főleg ha beindul a 4k-s Blu-ray szegmens, meg a 4k-s streamek, TV csatornák, vagy akár a 4k-s házi videózás.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Inkább egy 4k-s TV egy jobb IPS panellel. Szeretem az OLED kijelzőt, de nem ennyire.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Partz
senior tag
Abba egyetértek, hogy kell még neki idő mire középkategóriába kerül, de ez már belátható időn belül van. A jelenlegi árakat nézve.
Igazából arra leszek kíváncsi hogy a Samsung mit lép. Valamit muszáj lesz nekik, mert lcd-t nem olcsó felső kategóriába gyártani. A jó local dimming, meg az egyéb színjavító technológiáknak (quantum-dot) köszönhetően. Megint egyre több helyről hallani, hogy készülnek visszatérni az oled piacra, amit nem csodálok ennek fényében.
-
cszn
őstag
Egyrészt az amit mondasz, másrészt meg az, hogy az LCD piac hogyan áll. Az elfogadható képet adó tv-k ebben a méretben (55") 300 környékén kezdődnek. Ha mondjuk lehetne kapni OLED-et 400-ért, az egy rohadt jó vétel lenne. De a gyártók részéről mi ráció lenne benne, ha a képe már 15 méterről is messze jobb a legjobb LCD tévékhez képest is? Ameddig nem lesz OLED tv tömeg, benne rossz és jó termékekkel egyaránt, addig nem lesz elérhető áron OLED tv. Ezt sajnos el kell fogadnunk.
(#25) Partz Az már valami hogy a csúcskategóriában lesz verseny, de mire onnan lekúszik a középkategóriába, szerintem minimum 2 év.
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
Én úgy tudtam ezt a tévét csak az európai piacra szánják, és a tengeren túl nem kapni. A gyártó honlapján sincs kint.
Ez a modell full hd, és jelenlegi ára $2.000. A bejelentési ára volt a cikkben szereplő.
Ebbe a megfizethetőségi vitába nem szeretnék én se belemenni, de a cikk író véleményét osztom. Nálam tv-knél ez a $2.000 környéke, ami már szóba jöhet.
Viszont érdemes pillantást vetni az árak alakulására. Ezek a jelenlegi csúcs tv-k a gyártóktól, mindegyik hdr képes uhd, csak az Lg-nél oled.
Lg 65EF9500: $5.000 (az 55"-os $3.000)
Samsung 65JS9500: $4.500Jövőre valódi árverseny alakulhat ki az oled technológia és a csúcs lcd-k között. Ahogy az Lg korábban ígérte.
bteebi:
Még fut 55"-on az fhd panelgyártás, de ez már elhanyagolható az uhd panelekhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Amíg csak az LG gyárt tévékhez is megfelelő méretű OLED paneleket, addig ez nem fog érdemben megváltozni. Sőt, kétszereplős piacnál se lenne radikálisan jobb a helyzet, szerintem három szereplőtől kezdve számíthatnánk már valami igazi pozitívumra.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Lacok
őstag
Sajnos érezni a konkurencia hiányát mert még mindíg aránytalanul drágák ezek a tv-k.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
bteebi
veterán
Nem úgy volt, hogy idén(től) már nem lesz(nek) FHD felbontású LG OLED TV-k? Amúgy egyáltalán nem megdöbbentő az ára - bár én max. feleannyit adnék érte, sőt szívem szerint még annyit se szánnék rá. Mondjuk abból kiindulva, hogy az egyik tavalyi 55"-os FHD modelljük már 700k körül beszerezhető volt, még relatíve se nevezhető olcsónak. Ráadásul még görbe is, és csúnyább is, mint a tavalyi modell. Félmillió, legfeljebb 600 ezer körül, UHD felbontással viszont már tényleg versenyképes lehetne .
#7: Kukába való? Ilyen hülye hozzáállással konkrétan menthetetlen vagy...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
hypno skate
senior tag
-
jerry311
nagyúr
"...és megkapta a vállalat saját fejlesztésű, bizonyos keretek között személyre szabható, gyors, multitaskingot is biztosító, felhasználóbarát okostévé rendszerét, a webOS 2.0-t..."
Ez azért erős így hétfő reggel.
-
wolfman
veterán
válasz LucasGrant #12 üzenetére
Akkor tényleg b..zott magas ez az ár neki!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
csabi63
senior tag
Ebben az országban, ahol az eladott tévék 90%-a a 200 ezres határ alá esik, nem adnak el belőle 10 darabot.
A hír mindenesetre érdekes, csak három hónapja lett volna aktuális, mert július közepe óta kapható Európában. 2300€ körül van, a szigeten meg 2000 font. A polákoknál pedig 9800 zł. -
MongolZ
addikt
Nem vagyunk egy hullámhosszon, természetesen ironizáltam.
(#16) elefant: Ez nagyon jó, az arab sejkek meg havonta vesznek új aranyozott Rolls-Royce-t, akkor legyenek ők a kiindulási alapok.
Ezek után a 40e EUR-os TV a beugró kategória, az összes többi mehet a csóróknak.[ Szerkesztve ]
-
elefant
őstag
Nem akartam megsérteni senkit, a "megfizetethetetlen" kategóriába az ilyen 8-9000 eurónál/dollárnál kezdődő tévék vannak, legalábbis nálam. Vagy akkor azokat minek kéne hívni? ( tudom,van 40 000 dollárért is tévé).
tényleg nem akarok belemenni a politikába, meg a gazdaságba, de van egy barátom,aki Bécsben lakik, orvos. Kb. 2-3 évente cseréli a tévéjét (mindig felső kategória), a telefonját évente (de van hogy félévente), van egy kurvajó házimozija stb. stb, szóval máshol ez annyira nem elszállt ár.
-
dabadab
titán
válasz LucasGrant #12 üzenetére
Tényleg, jön a 910, ami full HD és 2300 EUR lesz, meg jön a 920, ami 4K és 4200 EUR: [link]
Mondjuk ez szerintem se a "bőven megfizethető" kategória, az olyan 200 kHUF táján lenne
(#14) MongolZ: "Hangszóró, médialejátszó, távirányító... azok a tételek, amik megdobják az árat..."
Nem ezek miatt ilyen drága, a távirányító pl. külön megvéve nincs tízezer forint, médialejátszó meg kb. az összes TV-ben van.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Ixion77
addikt
+1
Ha nem elégíti ki az igényeidet, akkor ártól függetlenül szemét marad.(#3) KAMELOT: Nyelvet és keresett szakmát kell tanulni, és jól dolgozni egy olyan országban, ahol nem kommunista elvek és szokások uralkodnak. Ott egy ilyen TV kevesebb, mint egy havi fizu. Tekintve, hogy 10 évig használható, nem nagy kaland (annak aki egyébként használja, azaz rendszeresen néz TV-t / filmeket).
Bónusz: Az ilyen helyeken van esély olyan adásra is, amin számít, hogy UHD.(#4) wolfman: Ehhez képest: "hogy hamarosan is piacra dob Európában"... Igen
(#5) MongolZ: Egy jobb 32 colos UHD monitor 400 eFt. Ez 55 colos, OLED technológiás, van hangszórója, média lejátszója, távirányítója, stb. Szóval szerintem (ahhoz képest) megfizethető.
(#6) berVi: Arra, hogy ez nem TFT. Aki kényes a képminőségre, annak a különbség ég és föld. Még Mediamarktos körülmények közt is látni lehet a különbséget, otthon pedig feltűnő. Persze ismét csak annak, akit érdekel a képminőség (tipp 10%) és használ TV-t egyáltalán (tipp 80%).
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
törölt tag
Majd ha 500 dollár lesz
-
berVi
senior tag
Igen, ezt en se igazan ertem. 250 korul kapsz ekkora UHD-t IPS/VA panellal, 500 korul mar fullextras. Errol kb. az jutott eszembe, hogy
Mire gondolhatott a kolto?
Szoval max ugy tudom erteni, hogy a korabbi OLED-ekhez kepest olcso, de ez meg mindig keves lesz a sikerhez (vagyis inkabb sok hehe).
-
MongolZ
addikt
Azt hiszem más elképzelése van a cikkírónak és nekem a megfizethető kategóriával kapcsolatban. 700e nettó, azaz 890e bruttó jó magyar forint azért nem feltétlen ez a kategória.
Szerintem. -
wolfman
veterán
Ha csak FHD lenne és nem hajlított, rögtön jobban tetszene, meg persze az ára is.
'hamarosan is'
Ez csak nekem báncsa a szemem?„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
KAMELOT
titán
Nemhogy adnának inkább pénzt! Akkor tudnék ilyet is venni!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
bzoley
veterán
Nem elég, hogy drága, még görbe is.
-
Kékes525
félisten
Az ára már megközelíti azt a felső határt, de még nem éri el, amelyen vásárolnék egy jó TV-ét.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest