Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
eclipse19
senior tag
Hát először is a jó szándékú, vagyis etikus hacker definíció szerint megrendelésre dolgozik.
Ez pár éve még a honi szaksajtóban is világos volt.Itt ugye közel sem erről volt szó, így bárki, aki "etikus hackert" emleget az ügyben ezek szerint "fogalmatlanul" teszi.
Az érintettel egy időben a sajtónak is kiteregetni a dolgot, egyáltalán nem vall jó szándékra.
"Ha esetleg a jövőben egy közbeszerzésnél csak 90%-ot kellene visszaosztani, szívesen jelentkeznék. Már csak azért, mert a MÁV-nál például teljesen ingyen vehettem jegyet, de a Szerencsejáték Zrt. oldalán is tudtam magamnak pénzt kreálni. Röviden kifejezve: a közbeszerzések engem is érdekelnek, magasabb minőségben készítem el a feladatot, ugyanannyit osztok vissza."
A hacker leveléből vett fenti idézet elég érdekes, hogy úgy mondjam, és minimum politikai szándékot és nem jóindulatú szakembert sejtet.
A későbbi támadások volumene egyáltalán nem pár hülye-gyereket valószínűsít a háttérben.
Egyébként pedig a hülye-gyerekség senkit nem jogosít fel törvénysértésre sem az informatikában, sem máshol. Informatikai rendszerbe betörni bűncselekmény, akkor is, ha könnyű volt, mert a rendszer nem volt tökéletes vagy éppen gyengécske volt.
Közszolgáltatást nyújtó rendszer ellen túlterheléses támadást indítani, a rendszer megbénításának céljával (mi mással?), pedig kiber-terrorizmus. És úgy is kell kezelni.BZS lehet, hogy nem informatikus (biztos, hogy nem) ahogy az olvasók többsége sem az. Amit leírt ahhoz nem is kell annak lennie, a konkrét tényeket pedig nyilvánvalóan a TS és/vagy a BKK megfelelő dolgozóival való konzultálás alapján szerezte be.
Ha konkrétan megmondod, hogy a fent belinkelt cikkekben milyen tényeket vagy fogalmakat kifogásolsz és mire alapozva, mi benne a hülyeség, lehet megváltozik az én véleményem is.
(BZS véleményét hagyjuk, az mindenkinek a saját joga)[ Szerkesztve ]
Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
eclipse19
senior tag
Hát...
ha a BKK-val egy időben nem jelentette volna rögtön az Indexnek is a dolgot, akkor talán el is hinném a jó szándékot.
Így viszont bűzlik az ügy rendesen.
És még ott vannak a későbbi túlterheléses támadások is, teljesen véletlen pont a Vizes VB alatt.
Azokat sem egy koli szobából indították.
Elég jól dokumentálták az ügyet a sajtóban.Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
- Fujitsu Siemens Amilo PA2510 laptop + Samsung N145 PLUS laptop
- Egér Modding! Alkatrészek: mikrokapcsolók, enkóderek, kábelek, talpak, gripek, stb.
- Eladó alcor awc 1080p webkamera
- Eladó Acer Nitro V15: Ryzen 5-7535HS, rtx 4050, 16gb ram, 144hz, 512gb m2 ssd, GARANCIA
- Playstation 5 Pro + Hardver Disc + Talpazat!!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest