Új hozzászólás Aktív témák
-
dadada
tag
OK! WiFi hálózat, IPSEC, netán megosztasz az egyik szerverről a másik szerveren keresztül adatokat, mivel WiFi van és nem bízol a WPA2-ben IPSEC-et akarsz használni. És ennyi meghal a rendszer.
Most már érted?
Pl én így jártam, mire az MS rendszermérnök aki tervezte ezt a szuper hálózatot, köpni nyelni nem tudott, maradt a vezetékes hálózat.
Ennyi pénzért működjön! És legyen garancia! -
VladimirR
nagyúr
"Ne haragudj, de szerinted mit jelent egy termék esetén vállalalt garancia? esetleg az általad említett terméktámogatás nem minősülne garanciális "javításnak"? hmm?"
ha elolvastad az eredeti hirt, lathatod magad is, hogy itt nem errol van szo
az elso pontodra nem reagalnek, ha megengeded, nem latom ertelmet
-
dadada
tag
Van valamilyen MS technológia aminek nem jut eszembe a neve emiatt nem fogok, most neked feltenni egy VHD-t de azzal bizony nem megy az IPSEC. Bocs nem jut eszembe, de nem is érdekel hál az égnek nem MS-el dolgozom már, és megkönnyebbülés.
Amúgy semmi baj az MS-el, ha máshogy állnának a folgokhoz, addig, viszont legyen garancia, ha már így van. -
Penge_4
veterán
Kicsit továbbgondoltad és falrafestett ördög...;)
Szerinted ingyen van a munkaerő? A kis szoftvercégek szívják meg a legjobban, mert folyton reszkethetnek, hogy valaki nem-e fogja feljelenteni őket, aztán bukták az éves költségvetés felét.
Nagyon is jól meg van oldva, néha még akkor sem akarják a garanciás cserét, ha nem user error.
Igen, van ez az eset, meg van, amikor a felhasználó akar visszaélni a garanciával. De például amit VladimirR is írt, bizonyítsa be, hogy nem egy third-party szoftver okozta a problémát, ugyanis friss Windows esetén nem áll fent a probléma. Na erre mit lépsz?
A kartell megállapodás tilos, de nem tudom feltűnt-e már...néhány játék mikor elindul az egyik graf esetleg proci gyártó logója fel-fel villan
Más az, ha a logó felvillan (gondolom mint támogató), és más az, hogy megveszek egy baromidrága gépet egy baromidrága játékkal és akkor a játék gyártója azért nem ad garanciát, mert ATI videókártyám van Nvidia helyett, vagy fordítva. Másrészről ez rohadtul kedvezne a Dell-nek és a többi brand gépkonfig eladásának.
hiszen nem fizettél érte, mit kellene a fejlesztőnek megtérítenie...;)
Az okozott kárt, amit a kárbecslők megállapítanak, ha adatvesztés vagy munkaidőkiesés történik, ugyanis a supportért ott is fizetnek. A cégvezető két szép szeméért senki nem fog kimenni, hogy majd karbantartja nekik a gépparkot, sőt a telefonnál sem fog 0-24 órában ülni, hogy várja a kérdéseit.
Amúgy a kijön az új verzióval van itt a gond...szvsz...kérdés, hogy mikor jön ki, ha kijön...
Ha még görcsölhetnek az esetleges perek miatt, akkor lényegesen később, mint amúgy.
és van olyanom is, ami vista megejenésekor jött ki és már vistán sem megy...;) feltételezthetően az első csoport tagjai tudnak vmit titkot.
Igen, de a második csoportban vannak olyan sokak számára nélkülözhetetlen szoftverek, mint a Total Commander (ami még a Vistán is a c:\ gyökérbe akar települni és nincs belőle 64 bites Delphi fejlesztőkészlet ide vagy oda).
-
dadada
tag
Igen ez igaz, és nehéz ügy, ebben igazad is van. De az olyan cégek mint az APPLE, MS, , SONY igen is vállaljon garanciát a szoftvereikre. Mivel minden esetben az a kifogás a nyílt szoftverekkel szemben, hogy ezekre van support, meg vállalják a felelősséget, ha baj van, ki?
-
Polllen
nagyúr
válasz VladimirR #155 üzenetére
Elolvastam mégegyszer...arról szól a cikk, hogy a szofterfejlesztőknek garanciát kell vállalniuk a termékeikre...tudod létezik olyan, hogy garanciális javítás, csere, meg még egy két nyalánkság...
Ha picit használjunk a fejünket, egy szoftver esetén garanciális javítás = szoftver frissítés...
Ha programot nem rendeltetés szerűen használtad, vagy egyértelműen nem a program hibája (pl reinstall segít), akkor nem kell garanciális javítás...
Vagy neked mi jött le a cikkből, mesélj?
Az első pontra nem is kell reagálni, fogyasztóvédelemre szükség van.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
dadada
tag
Itt az élő ellenpélda IIS vs Apache, az IIS a béka segge alatt sincs, mégis az APACHE-t használja a föld 60 - 70 % és nyílt forráskódú.
De mendhatnám a WAMP, LAMP, AMP ahogy tetszik, nem csak kis cégek használják. Szóval ennyit a pénzes szoftverekről. A WINDOWS SERVER 2003 egy szuper program, stabil okos, és jól használható pláne a kis beépített vackainak köszönhetően, de support nélkül nem az igazi. Vagy még egy lehetőség, Elmész egy MCSE-re, és akkor kevesebb meglepetés ér.
Most egy 600 fős cégnél dolgozom, és megvagyunk Win Server nélkül. Ez lehet, hogy szégyen ,mert megvan a domain egyértelmű előnye, de azért az a felvetés már régen megbukott nálam, hogy a pénzes szoftver csak a jó, és megbízhatóan működő szoftver. Garanciával. -
Polllen
nagyúr
Feljelenteni??? Mi ez ÁVÓ??? Ez fogyasztóvédelem, nem statárium, meg pereskedés...
Szegény kis szoftverfejlesztők? na neee...szegény kis kínai fröccsöntök, hogy reszkethetnek, hogy vajh az EU fogyasztóvédők átengedik-e a kis gagyi játékaikat...Nem akarom bántani a kicsiket, de ők is tudnak programozni és rendes szoftvert írni...ennyi...a kóklerek meg menjenek a sunyiba...
Tudom, hogy a cikk alcíme sok mindent vizionál, de ha azok a szabályokat vezetik be, mint a fogyasztási cikkekre nem lesz kártérítési per...nem kell mindig mást látni bele, mint ami le van írva...A gyártónak azt kell szavatolnia, hogy a gép tudja, amit ráírtak és nem veszélyes...és ha gyártási hibás, cserélik, javítják...ennyi...
Ez egy szoftvernél kivitelezhetetlen????
A többi pontra inkább nem reagálok, mert egyrészt soha se lesz vége, másrészt meg nem érdekel
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
dadada
tag
Rendben azt én is tudom, de vannak szintek a support szerint is, és ott is van szintezés vagy nem, és ez pontosan annyit tesz, hogy mennyit vagy hajlandó fizetni ezért a partneri szintért!
De szólj ha tévedek, mi semmit nem fizettünk nincs is support, ami jó lenne.
De szerencse, hogy van az MS-nek support oldala, meg ott az eventid.net azért mindig van válasz, ha bajod van, de az nem support! -
LGLuke
őstag
Nyílván nyílt forráskódura nem lehet ilyet kérni, de csak abban az esetben, ha az író ingyenesen "árulja"/osztja meg. Ezt előző hsz-omban kifejtettem.
Mivel valaki a szabad idejében írt egy programot, amit közzétesz ingyenesen, azt nem lehet kötelezni rá, hogy a szabad idejében hibákat javítson.
Nem folytat üzleti tevékenységet, így nincs is szerződés köztetek, illetve nem olyan szerződés jön létre, mint a fizetős szoftvereknél.[ Szerkesztve ]
-
tuser
aktív tag
Konkretice miért is nem ? Linuxra eddig se volt gari, nem is fizettem érte. A szabályozásnak a fizetős programoknál van értelme. Mint ahogy előttem is írták ... a piacon vett kamu/lopott/hibás/ ... telefonra nincs gari, ez egyértelmű. Viszont amit az ember csillivili csomagban nem CD árban vesz, arra minimum az eladó köteles garanciát vállalni ( aki natürlich a cégen veri el, aki a fejlesztőkön ).
vlad, holdember :
Mostani specifikációkon meg jókat lehet derülni ... Windows 98 vagy jobb oprendszer ... Szerintem megegyezhetünk, hogy egy Ubuntu is lazán kerterbe veri ( magyarul : jobb ), mégse fog rajta futni a tökömlököm játék/office/lejátszó/....
Konkretizálni kéne a tesztelt rendszereket. Pl. lehetne :
Windows XP, 1 GHz CPU ( featurelista felsorol ), 512 MB RAM ( SD/DDR/DDR2/... ? MHz ), 64 MG Video ( PCI/AGP(abból is milyen )/PCI-E/..., featurelista ), 3 GB HDD ( ebből mennyit kell szabadon hagyni működés közben ), illetve milyen mellételepített programok esetén érvénytelen/-es a gari.
Aki nem tartja be/máson/-képp használja, visszatér a jelen helyzethez -=> Toll a fülébe !
Jaaaaaa .... Hogy ez kényelmetlen, mert akkor tán dolgozni is kéne, s nem csak az eddig megírt/beszerzett sorokat összefoltozgatni ? Hát ... Tudom sajnálni.
[ Szerkesztve ]
4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3
-
LGLuke
őstag
-
bambano
titán
Ha megnézted volna az általam hivatkozott részt, ott az áll, hogy bár szerinted ingyenes cuccra nem kell garancia, mégis lehet, hogy lesz. Nem azt vitattam, amit írtál, azt írtam le, hogy felmerültek a tieddel ellentétes vélemények is, és ha azok valósulnak meg, akkor baj van.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
LGLuke
őstag
Elolvastam! Csak pl kizártnak tartom, hogy egy egyetemi diák, aki ír egy amőba játékot házi feladat gyanánt JAVA nyelven, majd leadja az egyetemen, ezzel párhuzamosan feltölti valahová, akkor garanciát kelljen vállalnia érte.
Itt szerintem inkább arról lesz szó, hogy a linux és más ingyenesen is letölthető nyílt forráskódú szoftverek, valamint fizetős szoftverek, melyekhez lehet vásárolni supportot, azok ne csak a multiknak szóljanak, hanem egyszerű felhasználóknak is.
Ha én bejelentek egy hibát az MS-nek, hogy gond van az Office-szal, akkor azt lehet soha nem javítják ki, pedig fizettem a termékükért. Viszont, ha egy olyan cég jelenti be, amely kiemelt ügyfél, mert 1000db wint és officet vásárolt, akkor már más a helyzet. A másik pedig, hogy minden EU-s országban azonos garanciális feltételek legyenek. Ne az legyen, hogy nálunk 1 év kötelező, akkor 1 évet kapsz, Németországban meg 5öt ugyanarra a szoftverre.
Valószínű inkább ezeket akarják egységesíteni. Nem az fog változni, hogy teljesen tökéletes programot kell írni, hanem muszáj lesz a supportnak a kis felhasználókat is kiszolgálniuk, vagy azok polgári peres eljárás során kőkeményen érvényesíthetik jogaikat. -
anulu
félisten
ok, h 600 fos ceg, de mennyi gep? 15-20? folotte sok sikert a problemamentes supporthoz
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
miert ne kene? nezzuk a kov peldat: adott egy server (random pingvin), amit sokan (nem par szazan) hasznalnak. kijon egy program, ami bizonyos feladatra tokeletesen jo adott cegnek (open-source), de telepites kozben belenyul dolgokba, meg kernel patch kell hozza, meg akarmi. tfh 3 ora leallas kell, addig nem elerheto. utana nem hajlando elindulni az adott server rendesen, borul ossze-vissza.
bizonyithatoan anyagi karod lett. szerintem ilyen esetre pl igenis kell a garancia. az, h Ver Istvan az otthoni cuccan kernelt forgat es megborul, vagy felrak egy security patchet, a kutyat nem erdekli.
ahol viszont komoly penzben merheto kar keletkezik, ott kell."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
LGLuke
őstag
Nem, csak akkor ha fizetsz a supportért. Egy ingyenes szoftver fejlesztője nem fogja a szabadidejét a hülyeségeiddel tölteni! Ha azt mondod neki, hogy havi 20k HUF-ot fizetsz, vagy egyszeri fizetéssel kiváltod a következő x évre, akkor igen. Egyéb esetben mehetsz a pics@ba. Neked nem kötelező azt használni, vehetsz fizetős szoftvert, ahol kötelező a support.
-
bambano
titán
Ne mindig csak a saját szemszögedet nézd. Nézd a másik oldalt is. Pl. én vagyok Gipsz "kóder" Jakab, jelenlegi szabályozás keretében kiadom a munkámat.Te meg eldöntöd, hogy kell vagy sem. Ha nem tudod felvállalni a munkámban rejtőző rizikót, veszel valamit és megoldod úgy.
Ha kijön ez a szabályozás, azt fogom gondolni, hogy nem elég, hogy kiadtam ingyen a munkámat, nem elég, hogy ezen emberek sokat kaszálnak, még én áldozzak a 0 bevételemből (keresztfinanszírozás ugye), hogy ő még többet kaszálhasson? Francokat, nem adom ki többet, amit csináltam.
Ezek után neked nem lesz választási lehetőséged, hogy opensource-t vagy pénzest használj, mert nem lesz opensource. A pénzes költsége meg majd megy az égbe.
Amikor szoftver garanciáról beszélünk, nem két érdekcsoport: a szabályozó tahóság meg a fogyasztó focizik, hanem három, a harmadik a fejlesztő. Az ő álláspontjuk ismerete és megfontolása nélkül döntést hozni életveszélyes.
Most tekintsünk el attól, hogyha te teszt rendszer nélkül üzemeltetsz és teszteletlen cuccot raksz fel egy sokszáz useres szerverre, az kaszkadőrség, akár pénzes akár nem a rendszer, amit használsz.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
LGLuke
őstag
Egyetértek, csak opensource fölösleges, mert lehet zárt kódú freeware is.
Többieknek:
Gondoljatok bele, hogy ingyen a szabad idejében ír egy szoftvert valaki. Jól sikerül, ezért sok-sok ember használja, mert megkönnyíti az életét. Erre jössz te, hogy neked viszont összeakad egy másik szoftvereddel, ezért köteleznéd a szerencsétlen programozót, hogy ne mennyéémádolgoznib@szod, hanem nekem ingyé fejlesszé! Hogy is van ez?
Te ingyen dolgozol a munkahelyeden? Akkor ő sem fog ingyen.
Írhatsz neki mailt, ha van kedve és ideje javítja jófejségből, de ha nincs ideje, vagy már nem fejleszti a szoftvert, akkor nem.Ezért mondom, hogy fizetős progiknál adott a szituáció, de ingyenes progik esetében csak akkor lehet számon kérni, ha fizetsz a supportért. Nézzétek meg, linuxnál is lehet vásárolni supportot. Akkor van rendelkezésre állás, meg bizonyos időn belül elhárítják a problémádat. Ha viszont csak letöltöd de nem kérsz supportot, akkor vagy javítják a hibát, amit jelentesz, (ha pl sok embert érint akkor lehet,) vagy nem.
Ha mégis bevezetik, hogy ingyenes progiknál is kötelező inygen dolgozni és patchelni, akkor soha többé nem ír senki ingyenes progikat, illetve magának ír és nem teszi közzé, azaz bambano által említett szindróma alakul ki. Nem lesz freeware/opensource szoftver és nem tudsz mit használni csak fizetőset!
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
erre van egy tok jo otletem
ezentul nem "adom ki" az OS programjaimat, tehat nem mondom azt hogy itt a program, toltsd le, hasznald
hanem felrakom a sourceforge-re a forrast ugyanugy, mint egyebkent, es odairom hogy a program (pontosabban a forrasa) pusztan oktatasi celokat szolgal, nem tenyleges hasznalatra valo
ezek utan csak nem kerhetnek garanciat valamire ami tulajdonkeppen nem is program, hanem csak egy bemutatott forraskod
vagy nagyon hulye vagyok?
-
LGLuke
őstag
Ez esetleg kibúvó lehetne, de a probléma az, hogy az átlag user nem fogja leforgatni a kódokat, így pont a freeware/opensource lényegét veszted el, azaz egyszerűen, könnyen telepíthetőség hiánya miatt nem terjed el.
Soha nem lesznek olyan elterjedt ingyenes szoftverek, mint totalcommander, vagy winamp.
Senki nem meri megírni ingyenesen, ha az egyből kötelezettséget von maga után. Ráadásul csak a pro userek fogják kipróbálni, mert az átlag , mint fentebb említettem azt se tudja hogyan kell lefordítani a kódot, ezért esélye sincsen elterjedni... -
dadada
tag
akkor majd a legtöbb cég rászokik az apple meg a Linux féle minden egybe oprendszerekre. Majd az MS is fog mindent tenni a windows-ba, és majd akkor nem kell külön telepített, szoftverekre garancia, meg egyre kevesebb lesz a kompatiibilitási probléma is. Persze ez csak teória.
-
doc
nagyúr
vehetjuk ugy hogy ez mar megtortent, a wordben eleg sok segedprogram van:
szovegszerkeszto: (word processzor) wordpad
szovegszerkeszto: (text editor) notepad
kepszerkeszto: paint
hangszerkeszto: -nem tudom a nevet, de van -
audio/videolejatszo: media player
stbpersze nyilvan nem pl painttel fogsz nekiallni fotot retusalni
inkabb letoltod az ingyenes Gimpet, vagy ha sok penzed van es/vagy ezzel keresed a kenyered, akkor veszel egy fenykepboltotez meg nem oldja meg a kompatibilitasi problemat...
-
félisten
És ezek közül egyik sem olyan, aminél ne lehetne 2 perc alatt jobbat találni ingyen.
Tényleg, a Ms miért erőlködik, és minek csinál ilyen kis gyengusz progikat? Nem lenne jobb betenni valami ingyenes alternatívát notepad++, gimp, stb.?
Hol hoz pénzt ezeknek a fejlesztése? Azt az energiát fordíthatnák hibajavításokra, optimalizálásra, és/vagy több fontos újításra.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
LGLuke
őstag
Látom nem nagyon olvasgatod a fórumot.
Most volt botrány pár hónapja abból, hogy az MS kitúrja a többi szoftvergyártót a piacról, mivel beépített progikat ad az OS-hez. Pl. Internet Explorer. EU is vizsgálta a dolgot, hogy kárt okoz-e pl Operának vagy Firefoxnak.
Nyílván ezért nem adhatnak professzionális szoftvereket ingyen az OS-hez, mert azt nem lehetne indokolni, hogy miért van egy profi képszerkesztő az OS-ben, mikor az nem kellene, hogy része legyen.
MS pedig nem fogja a Windowsba beépíteni más gyártó termékét, hiszen annak bugjait nehezebb tesztelni, nincs meg a forráskód, nehezebb javítani, így körülményesebb is a dolog, ígyis sokat szidják őket a sok hiba miatt. Más cég termékeiben levő hibákat meg eleve nem tudnák javítani, max workaround lenne állandóan. -
Penge_4
veterán
hiszen annak bugjait nehezebb tesztelni, nincs meg a forráskód, nehezebb javítani
Ha a forráskód megvan, akkor is. Nézz meg pár véleményt például a Linuxos FF-ról. 10-ből 8 ember anyázik, hogy hulladék a Windows-oshoz képest és kénytelen Wine-al a Win-es változatot futtatni mert az gyorsabb és bugmentesebb. Pedig mindkettő nyílt.
A Linuxos Operáról sincsenek sokkal jobb véleménnyel, akik mindkét rendszeren használják gyakran mondogatják, hogy a Win-es változat stabilabb, bugmentesebb.Bár itt inkább a problémát abban látom, hogy alacsony prioritása van egy 1%-os OS-nek, nem pedig abban, hogy Linuxra nehéz lenne fejleszteni, vagy bugos lenne.
Indokolt, hogy legyenek benne gyárilag olyan cuccok, mint Notepad, Wordpad, Paint.
A WMP és az IE más lapra tartozik.
Például vegyünk egy egyszerű netes streaminget. Milyen multimédiás beépülőkre van szükség? WMP (wmv), QuickTime (mov), RealPlayer (rm), Flash (flv, swf), SilverLight, DivX WebPlayer (avi, divx)
Ez a 6 beépülő kapásból szükséges csak a streaminghez, de akkor nem beszéltem még a PDF-ről, Java-ról, a DejaVu-ról, ActiveX-ről, Google Gears-ről, O3D-ről, és egyebekről.
Én az EU helyében átmennék diktátorba. Kiválasztunk egyetlen(!) formátumot (technikai specifikációk alapján a legjobbat) és az lesz a szabvány. Az adott formátum gyártóját 3 lehetőség elé állítani: 1: Vagy vállalja, hogy a formátumot elérhetővé teszi minden létező platformra, vagy ha ezt nem vállalja, akkor megnyitja a forráskódot, ha egyiket sem, akkor megy a süllyesztőbe és ugrunk a második legjobb formátumra.Az IE esetetében az MS helyében a szalagos eszköztár taktikát alkalmaztam volna. Kijön az IE8, van 6 hónap támogatás az IE6-ra és IE7-re, ez alatt mindenki vagy megírja szabványosra az adott oldalát, legyen az céges intranetes hálózat vagy Pistike Gportálos oldala, ha nem, akkor megszívta. Nincs visszafele kompatibilitás. Szabványok vannak és pont.
-
VladimirR
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- Ajazz First Blood F15 teal gamer egér (PAW3389, 68g)
- Logitech G302 Daedalus Prime gamer egér
- (új) Mchose M7 fekete gamer egér - (PAW3395, 3 üzemmód, 52g, Realtek chip)
- (új) Ajazz AJ159 Apex 8K sunset orange gamer egér (PAW3950oc, 56g, dock kijelzővel, 3 üzemmód)
- MSI Radeon RX 5600XT Mech OC HIBÁS VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest