Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
spenglerjoci #136 üzenetére
A Wikipedia szerint:
Phablets typically have screens that measure (diagonally) between 5.3 to 6.9 inches (135 to 180 mm)
De ez nagyon szubjektív,nekem 5.1-6.9-ig -
szab.tam
nagyúr
válasz
spenglerjoci #133 üzenetére
ha egy picit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy pont erről elmélkedünk, hogy mi határozza a kategória méretét.
de igazából erre egzakt méret nincs.talán annyi, hogy 5"-nál biztosan nagyobb, és kb. 7"-ig.
-
spenglerjoci
tag
Amúgy lehet hogy csak nekem furcsa kicsit, de ez az 5,5 coll-tól fölfele szerintem nem egészen stimmel. Már el is felejtette mindenki a phabletek phabletjét? Vagyis a Galaxy Note N7000-ret? És az 5,3 collos. Igaz hogy az teremtette a kategóriát, de már nem tartozik bele? Vagy hogy van ez?
-
davidsone
addikt
végülis érthető még épp elfér a zsebben és inkább patkány mint egérmozi
-
szab.tam
nagyúr
"az úgynevezett phabletek (az olyan okostelefonok, melyek kijelzője 5,5-7 hüvelyk)"
valahol azért problémák vannak a kategória meghatározásnál.
(azaz betartásánál.)
ezt olvasva nekiálltam a mobilarenán szűrve rákeresni teszteket a phablet-ekre.
ha 5.5" az alsó határ, akkor miért ad ki találatként a listában sokkal kisebb kijelzőjű okostelefonokat is?(ja, most nézem, valszeg ez mobilarénás bug, hiába szűrök, visszadob minden rovatra...)
-
skyli
senior tag
válasz
Baggins86 #126 üzenetére
ez nagy volt
De egyetértek mindennelráadásul általában mindkét lettünk szabad. A flexnél meg még az se baj ha kilóg a zsebből, ha hajlítással kifelé teszem be, akkor nem vájódik a csípőmbe se
a nőknek meg, bér kisebb a zsebük, de minden nő hord magánál kis kézi táskát
-
Baggins86
aktív tag
Úgy látom én valami nagyon expert user lehetek, mert az én telefonom 6", tudom egy kézzel kezelni és elfér a farmerem zsebében. Nem a hátsóban, az oldalsóban (de a hátsóban is). Akinek phablet kezelési tanács kell, jelezzen bátran, munka után a belvárosban szívesen segítek bárkinek.
1.óra - Hogyan fogjuk helyesen a phabletet - a 4 ujjas támasz.
2.óra - Öltözködési tanácsok - a feszülős farmer és a cicanaci kukázása.
3.óra - Gyakorlati óra - telefon használat egy kézzel, fogásváltásokkal.
VizsgaÍrj, és garantáltan megtanulod használni a phabletet. Nem lesz többé kifogás, hogy a 4,5" nagy, vagy a 4" telefon sem fér el a zsebedben.
Csoportos és egyéni foglalkozásokat is vállalok kedvező áron. -
attila9988
őstag
válasz
Cathfaern #123 üzenetére
Először is... a word, az csak egyetlen egy szövegszerkesztő, ráadásul nem is feltétlenül a legjobb, tehát ne legyen már egyenlő a szövegszerkesztéssel....
Másodszor. Az előző, hosszú hozzászólásomat is pár perc alatt írtam, és azt bizony már szerkesztettem, nem csak írtam. Egy olyanhoz már meglehetősen kényelmetlen a virtuális billentyűzet, pedig még az sem túl hosszú.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
attila9988 #117 üzenetére
Ilyen értelemben szerkesztesz szöveget, de szerintem egy fórumba íráshoz tökéletesen megfelel a virtuális billentyűzet is. 10 ujjas gépelés sebességét nem lehet vele elérni, de nagyon kevesen vannak, akik így tudnának gépelni. Ezért is hoztam fel a wordot, mert szerintem full PC legfeljebb csak olyan szövegszerkesztéshez kell, amikor több 10 oldalas doksikat szerkesztget az ember (szóval a szó szerinti "szövegszerkesztés"-re, nem csak a "szövegírásra")
-
törölt tag
válasz
attila9988 #120 üzenetére
Boncolgathatjuk bármeddig a témát, különböző érveket és ellenérveket felsorakoztatva. A lényeg sztem az, hogy senki sem jelentheti ki, hogy a phablet nem praktikus eszköz. Pontosabban kijelentheti, csak nem lehet valós a kijelentés. Valós csak az lehet, hogy SZÁMÁRA nem praktikus.
-
attila9988
őstag
válasz
#79335424 #116 üzenetére
Meglep, hogy épp a szövegszerkesztést említed. Azt gondoltam, hogy valami zűrösebb példát hozol fel. Mondjuk CAD, vagy videószerkesztés.
Per pillanat valami teljesen hétköznapi dolgot akartam felhozni. Szöveget szerkeszteni pedig teljesen hétköznapi.
Sztem az Office alkalmazások területe lesz az elsők között, aminél leghamarabb áttörés érhető el.
Amióta veled beszélgetek itt, minden mondatomhoz hozzáképzelsz egy csomó dolgot, amit nem is írtam oda. Pl én nem írtam neked irodai programokról. Próbálj már meg néha arra válaszolni, amit leírok. Én szövegszerkesztésről beszéltem. Ez pedig nem jelenti azt, hogy irodai csomagokról lenne szó.
De az ARM Windows is egyre jobban terjed.
Tényleg? Ha van valami, ami abszolút nem terjed, akkor az az....
Képzelj el egy olyan irodai környezetet, ahol az adat nem a klienseken tárolódik, hanem központi szerveren (NAS ugyebár) és a kliensek csak használják.
Bármit el tudok képzelni, meg annak az ellenkezőjét is.... de ez ismét nem a téma része... az ilyen képzelgésekből jönnek ezek a hülye jóslatok is, amiket az elemzőcégek dobálnak ki. Nézd meg miket jósoltak 2008 -ban... aztán nézd meg mi lett abból valóság, és mi nem.
10-20 ilyen eszköz hatalmas energiamegtakarítás, ugyanennyi PC -hez képest.
Ez viszont hazugság... nézz kicsit jobban utána, mennyit fogyaszt ma egy notesz, vagy egy pc. A p4 korában még mondhattad volna ezt.
De hogy a phablethez is kapcsolódjon, én már az S2 -t is használtam MHL adapterrel monitorra kötve. Bevitelhez Logitech m555b -t és Apple bt. bill -t használtam (most is ezeket használom).
Ez a kedvenc témám... amikor valaki előjön azzal, hogy karácsonyfa módjára fel lehet díszíteni a mobiltelefont is.... és? Akkor hol van itt az előny amiről beszélsz? Ha pc -t építek a telefonból, csak épp a teljesítmény nincs meg mögötte, akkor minek is csinálom ezt?
Nem kell félreérteni, a telefon jó arra, amire való.... de nem értem miért akarják sokan mindenáron másra használni azt....Miért kéne ehhez külön PC, ha az Office alkalmazásokat ezek az eszközök is tudják futtatni?
Miért kéne telefonból építeni egy transformert az asztalra, ha egy rendes számítógép kényelmesebb a feladatra, és nagyságrendekkel többet is tud?
Van úgy, hogy heti 3000km vezetek (kamion). Fontos, hogy minden nálam legyen és nincs lehetőségem klasszikus PC -re.
És mivel mindenki kamionsofőr, ezért nem is lehet megfelelő senkinek sem semmilyen eszköz, csak a phablet...
Azt nem érted te sem, hogy a csavarhúzóval nem feltétlen muszáj beverni a szeget is..... még akkor sem, ha éppen trendi. A trendi dolgok jönnek mennek, a használhatóak meg folyamatosan kellenek. 10 év múlva lehet hogy nem lesz tablet, de az biztos hogy számítógépek lesznek. Hogy aztán intel proci lesz -e bennük, vagy lesz -e még microsoft, meg windows, az teljesen lényegtelen. Számítógép lesz, használható teljesítménnyel, és programokkal, valamint rendes beviteli eszközökkel...
Egy laptop szerinted miért néz ki ma is úgy ahogy? Mert az összecsukható formánál hatékonyabb nem nagyon van ahhoz az eszközhöz... ilyen egyszerű. A fizika meg nem igazán fog megváltozni a következő 10 - 20 évben sem azt hiszem... trendi cuccok persze mindig is lesznek... na és? Ne ess abba a hibába, hogy a trendiséget tartod a világ mozgatórugójának, mert nem az. Legfeljebb a hype faktor növekszik körülötte, hogy rád tudjanak sózni minden szart, amire nem is biztos hogy szükséged van....
-
törölt tag
válasz
margithid #113 üzenetére
Senki nem mondta hogy nem fér el. Nyilván van olyan ruhadarab aminek van akkora zsebe amiben elfér, meg nem is mindenki ugyanakkora méretü ruhákat hord.
De pl. az én 5 colos telefonom nem fér el a farmerem zsebében kb. két centi kilóg belőle. Ingzsebbe meg totál esélytelen betenni. Leülni meg aztán végképp nem kényelmes vele. 6 colos "telefonnál" meg aztán mindez duplázva. Több kollégámnak van ilyen phablet méretü telefonja, napi szinten látom hogy a készülék vagy az asztalán pihen vagy a kezében. Kimegyünk a tárgyalóba és viszi végig kézben a telefont, mert esélytelen hogy eltegye zsebbe, ráadásul még ha be is szenvedné két perc múlva vehetné ki mert leülni már nem tud vele (vagy nem kényelmes).
Szóval nem kétlem hogy a lambada gatya zsebében jól elfér, de _átlagos_ zsebméretben általában nem, de legalábbis kényelmetlen. És most megint lehet jönni hogy de én 2 méter 10 centis vagyok és az én gatyám zsebében elfér stb, de azért nem ez a jellemző (a többihez meg lásd a pajszeres példa).De a lényeg, engem ez az egész piszkosul nem érdekelne, ha lenne kisebb méretben is normális telefon. Konkrétan azért van 5 colos telefonom, mert az előző 4 colos amivel tökéletesen meg volt elégedve tönkrement (leejtettem) és amikor szétnéztem a piacon, akkor szomorúan realizáltam hogy k.rvára nincs egy darab normális 4 colos telefon sem.
Igy most én is a nagyméretü telefonnal rendelkezők táborát gyarapítom, lehet húzni a strigulát hogy "mindenki nagy méretü telefont akar" közben meg k.rvára nem. És már most félek hogy mi lesz, ha másfél-két év múlva megint új telefont kell vennem, mert lehet hogy addigra már csak 10 colos telefon lesz + ajándék hátitáska... -
attila9988
őstag
válasz
Cathfaern #114 üzenetére
Teljesen speciális terület. Munkán kívül mikor szerkesztettél utoljára szöveget?
Most is azt csinálom, amikor neked megírom ezt a pár sort pl...
értsd: megnyitottad a wordöt,
A wordöt azt konkrétan akkor nyitom meg, ha muszáj, mert valamilyen munkához kell. Ettől függetlenül sok más szerkesztővel tengernyi szöveget írok meg minden nap. (neked is word fétised van úgy látom) Bár ez nem tudom miért is tartozik ide... Én azt kérdeztem hogy szerinted mennyiben speciális dolog az, hogy pl én itt megírom neked ezt a választ. Mert hogy már ez is szövegszerkesztés, és pár perc alatt megírom az egészet.
Programozás egy külön témakör, bár nyilván oda megint kell a billentyűzet. De a programozók aránya is nagyon kicsi a teljes számítógépfelhasználók táborához képest.
Programozásról most nem beszéltem, de ahhoz is nyilván kell számítógép. Viszont ehhez a témához valóban nem igazán tartozik.
-
törölt tag
válasz
attila9988 #111 üzenetére
Meglep, hogy épp a szövegszerkesztést említed. Azt gondoltam, hogy valami zűrösebb példát hozol fel. Mondjuk CAD, vagy videószerkesztés. Sztem az Office alkalmazások területe lesz az elsők között, aminél leghamarabb áttörés érhető el. Pont a minap próbáltam az AndrOpen Office -t miniPC -n (fullHD monitoron). Konkrétan egy MK802IV -en. Nem mondom, hogy hibátlan, de azért meglepett az eddig próbált Androidos Office alkalmazásokhoz képest. De egy ilyen kütyüt, mint említettem, lehet használni Linux -szal is. Ott már van valos multiwindow. De az ARM Windows is egyre jobban terjed. Képzelj el egy olyan irodai környezetet, ahol az adat nem a klienseken tárolódik, hanem központi szerveren (NAS ugyebár) és a kliensek csak használják. 10-20 ilyen eszköz hatalmas energiamegtakarítás, ugyanennyi PC -hez képest. De hogy a phablethez is kapcsolódjon, én már az S2 -t is használtam MHL adapterrel monitorra kötve. Bevitelhez Logitech m555b -t és Apple bt. bill -t használtam (most is ezeket használom). Miért kéne ehhez külön PC, ha az Office alkalmazásokat ezek az eszközök is tudják futtatni?
Ami a hordozhatóságot illeti, ezt már ezerszer kiveséztük. Életmód kérdése. Van úgy, hogy heti 3000km vezetek (kamion). Fontos, hogy minden nálam legyen és nincs lehetőségem klasszikus PC -re. De nem is kell. A Tab nem a legtutibb, mert kell a SIM (lehetőleg LTE -s a VOIP miatt) és ilyenből nem túl széles a választék. Ilyen távok levezetésénél nem praktikus a szűk nadrág. Elnyomja a bélést és nem hegyitúrára indul az ember, ha kiszáll az autóból. Legfeljebb a kútra, ahol a napi kommunikációját bonyolítja. Hidd el, erre a legjobb egy phablet! -
Polllen
nagyúr
Én belekóstoltam ebbe, aztán másfél év után rájöttem, hogy ahol a nagyobb kijelző valós haszon a számomra, ott egy tablet-t is tudok használni, ami meg még nagyobb és jobb.
Ellenben mocskosul zavar akár csak egy szimpla bevásárlásnál is, hogy egy kézzel nem tudom mondjuk kényelmesen megnézni a bevásárló listát.
Majd lecseng ez is és valami más veszi át a helyét. Addig is remélem lesz aki gondol rám és gyárt kisebb készülékeket.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
attila9988 #111 üzenetére
"Pl a szövegszerkesztés mennyire számít speciális területnek? Mert hogy ahhoz is kell használható méretű eszköz."
Teljesen speciális terület. Munkán kívül mikor szerkesztettél utoljára szöveget? (értsd: megnyitottad a wordöt, és olyat írtál bele, amit túlmutat némi jegyzetelésen). Programozás egy külön témakör, bár nyilván oda megint kell a billentyűzet. De a programozók aránya is nagyon kicsi a teljes számítógépfelhasználók táborához képest. -
margithid
veterán
válasz
attila9988 #112 üzenetére
Fentebb írtam, hogy haver 5.5"-os note 2-je elfér a farmerzsebben tokkal.
-
attila9988
őstag
válasz
#79335424 #110 üzenetére
Itt van egy hatalmas tévedésed.... a mobil cucc azért mobil, mert magaddal akarod vinni. Itt viszont vannak bizonyos méretkorlátok. Ezek a hatalmas cuccok sokaknak bőven kényelmetlenek mobiltelefonként. Innentől kérdéses, hogy a valamivel kisebb okostelefonoknak jelentenek -e ezek ellenfelet, vagy sem....
A tabletet sem nagyon hordja magánál az ember, szóval ezt a phablet cuccot sem fogja, mert egyszerűen nagy.... -
attila9988
őstag
válasz
#79335424 #105 üzenetére
Már bocs, de Te kezdtél bele egy másik vonalba, amikor a PC és a Laptop hegemóniáját jövendölted.
Én ilyet nem tettem. De idézd azt a részt, ami szerinted ebben a topic -ban erre utalt.
A számítástechnikában semmilyen technológia sem örök érvényű.
Szövegértéssel gondjaid lehetnek, hiszen én ilyet sem állítottam.
Biztos, hogy amire ma PC -ként, Laptopként gondolunk, az is el fog tűnni.
Csak épp nem úgy, ahogy te gondolod. A beviteli, és megjelenítési lehetőségek mindenképpen kellenek számos feladathoz. Ezeket telefon méretű cuccossal soha nem fogod tudni megoldani. Egyszerűen azért nem, mert a fizika törvényeivel ellenkeznek. Az pedig egyetlen piaci szereplőnek sem sikerülhet...
A lehetséges alternatívák képességei folyamatosan bővülnek és csak idő (már nem is olyan sok idő) kérdése,
Mondj nekem egy alternatívát.... én egyet sem ismerek, és a cikkben sem szerepelnek ilyenek. Ha te ismersz, akkor add elő.
Nem arról van szó, hogy minden területen kiszorítanák a PC -t, hanem arról, hogy átveszik tőle az általános használat szerepkörét és a PC praktikussága néhány speciális területre korlátozódik.
Pl a szövegszerkesztés mennyire számít speciális területnek? Mert hogy ahhoz is kell használható méretű eszköz.
-
winhate
őstag
válasz
torreadorz #108 üzenetére
" egy pajszert is elrejthetek a nadrágszárban, de azért nem lesz kényelmes leülni benne "
Ez szenzacios
Tökéletesen megfogalmaztad a lényeget.Hogy egy kis finomságot bedobjak a közösbe:
A telefon számítógép akart lenni ,de csak tablet...
-
skyli
senior tag
válasz
torreadorz #67 üzenetére
"az már kritizálás ha valaki megjegyzi hogy a ti telefonjaitokhoz már táska kell" - ez konkrétan beszólás, mert nem kell hozzá táska. én a 6 colosomat eddig csak nadrágzsebben hordtam
farmer, fürdőnadrág, halászgatya
-
aseknuss
csendes tag
Gyanítom itt már nem a fogyasztó diktál...
Rég óta nem.
Micsoda őrület volt a 90es évek közepén a mobil megérkezése,ha belegondoltok a trendek változásába ,sosem a felhasználó volt a lényeg.
Első körben megalkották a technikát ,majd elkezdték a designe-t hozzáfaragni ezután jött a méret hiszti
Igen az volt a király akinek kisebb van!
Ma is ez a trend ,csak épp fordítva.
Viszont azt látni kell,hogy ez a fajta mobil haldoklik a végstádiumban van.
Már jönnek a flexibilis kijelzők amit akár össze is tekerhetsz egy ceruzára,mégis 40cm széles kijelződ lesz!
A másik vonal pedig a szimpla üveg lesz ami a filmeken már jóideje megvan.
Szóval no para srácok nem lesz 8" telefon a trend! Most még ki kell szórniuk a rengeteg legyártott amoled oled ips panelt és aztán jöhet az új világ! -
törölt tag
válasz
attila9988 #104 üzenetére
Már bocs, de Te kezdtél bele egy másik vonalba, amikor a PC és a Laptop hegemóniáját jövendölted. Ennek sincs semmi köze a címadó íráshoz, ráadásul totál ellentétes az értékesítési mutatókkal. A számítástechnikában semmilyen technológia sem örök érvényű. Biztos, hogy amire ma PC -ként, Laptopként gondolunk, az is el fog tűnni. A Te szavaiddal élve, egy pazarló, gazdaságtalan szörny. Egy őskövület. A lehetséges alternatívák képességei folyamatosan bővülnek és csak idő (már nem is olyan sok idő) kérdése, hogy mikor érik el egy PC szintjét. Nem arról van szó, hogy minden területen kiszorítanák a PC -t, hanem arról, hogy átveszik tőle az általános használat szerepkörét és a PC praktikussága néhány speciális területre korlátozódik.
-
attila9988
őstag
válasz
#79335424 #103 üzenetére
Nem kell nekem elmagyaráznod hogy mi az a nas, természetesen tökéletesen tisztában vagyok. De egyrészt az eredeti hozzászólás nem erről szólt, másrészt meg abban sincs igazad, hogy mindig az lenne az optimális megoldás. Nekem pl pont nem... De ennek semmi jelentősége, mert csak említettél egy újabb eszközt, amit meg lehet venni, ha kell, és ami szintén nem valószínű hogy el fog tűnni, még ha több mobil telefont adnak is el, mint NAS -t....
Szóval igen, hasznos cucc. De nem erről van szó. -
törölt tag
válasz
attila9988 #102 üzenetére
A NAS pont azért van, hogy a hálózati fájlműveletekhez ne kelljen a PC -vel "bíbelődni". Pontosan a mobil számítástechnikai eszközök térnyerése tette népszerűvé a soho szegmensben. Az adat így egy eszközön összpontosul és ezt használja az összes többi. Sokkal kényelmesebb, mint PC -vel. A gazdaságossági szempontról és az öko lábnyomáról nem is beszélve. Még egy modern laptop is nagyságrendekkel több energiát igényel. Letöltéshez, torrenthez, szerver módhoz nagyon pazarló.
-
törölt tag
válasz
attila9988 #93 üzenetére
Pedig abban a szegmensben is komoly változások vannak. Az ARM oda is betör. De az X86, X64 sem az már, mint régebben. Én asztali környezetben is ARM Androidot használok (Android miniPC -t). Persze komoly számítási feladatokat igénylő munkára nem alkalmas még Linux alatt sem, de egy átlag user napi médiafogyasztásához, kapcsolattartáshoz bőven elég. Mindez egy Pendrive -nál alig nagyobb méretben, hangtalan üzemmel és max. 8Wattal. A letöltésre, torentre, adattárolásra is pazarlás a PC. Egy NAS sokkal kényelmesebben kezelhető, állandó üzemre van tervezve és az adat bármilyen eszközzel, bárhonnan elérhető. De ha egy kicsit "klasszikusabb" vonalnál maradunk, akkor érdemes a Zotac -nál körülnézni, hogy hol is tart ez a PC -s vonal.
-
attila9988
őstag
Egy szép grafikonnal ezt lehet majd interpolációval 20 évre levetíteni, hogy addigra már x billió okosóra fog fogyni, hiszen tegnap még csak százezret adtak el, ma meg mondjuk kétszázezret, szóval akkor holnap nyilván valóan háromszázezret fognak, ha meg tovább húzzuk a csíkot, és egy szép prezentációban bemutatunk fasza kis marketing dumákat, meg mosolygó embereket, akiknek a karján jól látszik az okosóra...... akkor kész a siker....
Francnak nem lettem én marketinges.... ezek ilyen porhintésért vagyonokat kapnak...
-
-
ClioRS
őstag
válasz
attila9988 #94 üzenetére
1 év, max 2... Majd jönnek a nagy növekedéssel, mert ugye azok szép számok lesznek, aztán lehet belőle hülyeséget generálni
-
attila9988
őstag
Tényleg... az okosóra mikor lesz a "jövő"? Már várom azt a jelentést, amikor azt hozzák ki győztesnek.
-
attila9988
őstag
Minden héten valami másé a jövő.... pár éve még a netbook volt.... aztán az okostelefon, majd a tablet.... most meg ezek a szörnyek amit telefonnak csúfolnak... A pc meg kihalt már vagy tizenötször a 90 -es évek közepe óta (a piackutatók jóslatai szerint), mert már akkor is több papír zsebkendőt adtak el mint pc -t....
Nem is értem miért figyel bárki is ezekre a piackutató idiótákra.... a cigány asszonyt is kérdezhetnék, és kártyából hasonló pontossággal kirakna bármit...
Attól meg aztán senki ne féljen hogy a használható eszközök eltűnnének a piacról. Ez ki van zárva. Lesz majd egyre több és több játékszer, de ettől még a használhatóak is maradnak. pc -nek, és laptopnak nincs alternatívája. Nincs ami a fejére nőhetne. A darabszámok ugrálhatnak fel, le.... éppen merről fúj a napszél, de eltűnni nem valószínű hogy fognak, hiszen használható cuccokra mindig is szükség lesz.Egyszerűen abszolút logikátlan hogy a használható méretű, és teljesítményű, valamint funkciógazdag eszközök eltűnnének a piacról. Lehetetlen.... mert akkor számtalan feladat elvégezhetetlen lenne, sok közülük meglehetősen hétköznapi igénynek is tekinthető, mások kevésbé, de sokszor szükségesek.
-
margithid
veterán
Nekem igazából a jobb üzemidő miatt tetszenek a nagyobb telefonok, haverom note 2jét próbálta, hát hatalmas, de mutatta, hogy simán elfér a farmerzsebben. Lumia 1320 elgondolkodtatott engem is, kezd elég jó áron lenni, de kínai rendelésen is gondolkodom, ott is rengeteg 5+"-os jó minőségű és akkuidejű telefon van jó áron.
-
pomm
tag
Erre gondolsz?
Amúgy a 7" tabommal is lehet telefonálni,csak valahogy nem jutott soha eszembe. Tartalom fogyasztásra is karcsú -szerintem- egy netbook-kal jóval kényelmesebb volt netezni. Még az ipad mini az amire azt modnom, hogy -viszonylag -bár- kompromiszummal- alkalmasint kivált egy netbookot (notebookot az sem).
A tabot most szereltem be a kocsiba, mert gps-re, zenére, filmre oda tényleg jó.
A gond vezérléssel van. Ugyanis:
A laptopot az ölembe veszem és használom két kézzel. A tabot az ölbe rohadt kényelmetlen használni. Van itthon ipad 2 billzettel, de még az sem kényelmes ölbe. Ha kézbe veszem már a 7"-os is két kezet igényel. A kijelzőre való benyúlkálásból adódnak az elgépelések (kocsiban rögzítve pl. tényleg kényelmes, plusz itt már állítható a dőlésszög és az rögzíthető is.)
Sokan említik az aksit. Nagyobb tablet, nagyobb akksi, nagyobb kijelző, nagyobb fogyasztás. Az iphone4-em is elmegy két napot ha csak telefonálok és böngészek, cserébe egy kézzel elnyomkodom.
Amiatt én nem félnék hogy nem lesz választék kisebb kijelzővel, majd a piac azt is diktálja, ha valóban van rá igény.
Azon viszont mosolygok, hogy kb 10 éve még kiröhögtek a qtek 9000-mel, hogy milyen nagy, pedig én már akkor erre használtam (telefon, e-mail és még egy debian is elrohangált a win mellett rajta)
Mindenesetre én is gondban vagyok, hogy ha le kell cserélnem az iphone-om mit vegyek, de lehet, kompromiszumként, egy iphone5s-sel beérem és pár évig kiszolgál. A gyerek kapott egy htc desire 500-at, nekem már az is kényelmetlen (kis kézzel születtem) az 5s még a 4" elmegy a 4.3" pont akkora, hogy kényelmetlen...
-
kisza25
félisten
tudtam, hogy minden trend visszatér, de a téglatelefonokra nem gondoltam
(volt ennél nagyobb is, de nem jut eszembe a típus neve
)
-
törölt tag
válasz
SkyLine3000 #83 üzenetére
Ez kissé túlzás, de van némi alapja. Ne gondold, hogy a Smartwatch új dolog, vagy azt, hogy az egyetlen módja a hívásjelzésnek! Emlékszel arra a kis kütyüre, ami bejövő híváskor villogott? Volt olyanból nem műszerfalra való verzió, ami nem villogással jelzett. Azóta persze sokat fejlődött a technológia.
OhMiBod
Vibease
MagicMotion -
dlaccc
aktív tag
Elég lapát kezem van, és így 5,5" a max egy kézzel... a fölött esélytelen egy kézzel. Bármilyen szuper okos ügyes gépek lesznek ezer% hogy nem fog elterjedni hogyha csak két kézzel lehet használni.
-
Tikakukac
titán
időarányosan mennyit buszozol,és mennyit heversz vagy én a kanapén,ahol nem vagyunk lekorlátozva egy kézre?
Rohadt sokat, a nap felében matatás van, rohangálás stb. és a viszonylag kevés de hirtelen hívások meg bogarászások miatt nem dugok a fülembe semmit.
Miért kellene anyázni
Képletesen értendő, mint mindig az elmúlt sok évben.
-
törölt tag
Ez is csak felhasználói szokás kérdése. Talán a híváskezelés az egyetlen, aminél egykézzel fogom a telót (a 4,2 -est is). Írni is fektetett nézetben, két hüvelykujjal szoktam (vagy egér, bill). Egy kézzel sokkal lassabb. Egy droidon a felhasználói felület szinte minden eleme testreszabható. Arra az oldalra helyezem a parancsikonokat, ahova akarom és akkor még bele sem kezdtünk a testreszabás igazi mélységeibe.
-
Freiherr
őstag
válasz
Tikakukac #78 üzenetére
Látod,mennyival másabb,ha így írod le normálisan?
Ezt adom neked,akkor probléma,de időarányosan mennyit buszozol,és mennyit heversz vagy én a kanapén,ahol nem vagyunk lekorlátozva egy kézre?Szóval erre értettem én,hogy ez részletkérdés.
Miért kellene anyázni,ha neked más a véleményed,mint nekem?Nálam ez nem jellemző.
-
Tikakukac
titán
Köszönöm az elismerést.
A kérdés továbbra is: amikor nem szellemileg hanem fizikailag vagy korlátozva 1 kézre akkor mi történik? Gyorsan rászólok a buszra, hogy álljál már meg, mert átnyúlnék a bal felsőbe?
Hint, még mielőtt édesanyámat: nem azzal van a baj, hogy 6"-os telókkal rohangálnak az emberek, mert kit érdekel. Azzal van a baj, hogy az a piac, amire a most már Mini telókat kéne gyártani úgy eltűnik/eltűnt, mint a sicc.
-
ClioRS
őstag
Aki az egykezességet hozza fel, az azért mondja, mert egy kézzel akarja használni, nem bonyolult dolog
Azért ezt a gondolatmenetet amit leírtál, futtasd le mégegyszer
Nem az van, hogy van 1 termék, aztán ha az nagy, akkor tessék két kézzel használni, választás nincs.
Ennyi erővel én is mondhatnám neked, hogy figyu, itt van 4", szokj hozzá, hogy nem 5-6"-os.
-
Tikakukac
titán
Jobban belegondolva igen, vegyen mindenki magának ilyen robotkarokat és máris nem lesz gond azzal, hogy ne adj Isten úgy használj telefont, hogy közben a másik kezeddel eszel/iszol/fogsz valamit/egyéb hihetetlen cselekvést végzel. Sokáig fog ez a dolog még téged zavarni, az evolúció malmai lassan őrölnek.
-
Freiherr
őstag
Engem az tud zavarni,mikor azzal az indokolják a phablet-ellenességüket sokan,hogy nem lehet egy kézzel kezelni.And?Nem kötelező egy kézzel használni,marginális probléma,az ergonómia már más kérdés,de megoldható az is.
-
törölt tag
Vagy az Anysoftot. Abban meg a karaktereket tartalmazó sorok száma állítható. Nagy kijelző=több sor=soronként kevesebb karakter=szélesebb gombok. A gonbok magassága pedig szintén állítható. Álló és fekvő nézethez lehet külön beállítás és a Magyar ékezetes karakterek is szerepelhetnek az alap kiosztásban
-
törölt tag
válasz
torreadorz #67 üzenetére
Sztem kevered a dolgokat. Egyszerűen csak kommunikálunk, véleményeket ütköztetünk. Miért ne lehetne más véleményed? Természetes, hogy nem egyforma gondolataink születnek ugyanarról a dologról. Ha nem így lenne, az lenne csak igazán gáz. Gondolj bele, mi lenne, ha a nők egységesen értelmeznék a kicsi és a nagy fogalmát!
Viszont pont ebből adódóan sztem tök értelmetlen azon vitázni, hogy mi a kicsi és mi a nagy. Totál szubjektív. Világosan leírtam, hogy én maximálisan megértem, ha valakinek egy phablet nagy. De ebből butaság azt a következtetést levonni, hogy általánosságban nem praktikus csak azért, mert esetleg Neked nem az. Az összes ellene szóló érv teljesen szubjektív. Ami ma a közizlés szerint esetleg hülyén néz ki, az pár hónap, vagy év múlva teljesen természetes lehet. Remélem, nem kell példákat sorolnom a történelemből. Láttál már két csajt smárolni? Hmmm.... És két bajszos pasit? Na, az hülyén néz ki! Szerintem! Szerintük nem.
Ugyanez a zseb érv. Szerintem nem szőrszálhasogatás, ha azt állítom, hogy a ruhák elég eltérő zsebméretekkel rendelkeznek. Mennyire helytálló az érved, ha belerakom a phabletet a zsebembe és nem lóg ki? Akkor most ki kéne jelentenem, hogy az érved nem valós? De a Te zsebedből viszont kilóg! Micsoda paradoxon! Na, akkor a Te állításod kamu, vagy az enyém, vagy csak más a zsebméretünk?gghrtz:
Csak a magad nevében nyilatkozz! Én csak kommunikálok. Az egész témában nincs annyi, hogy ideges legyek tőle. Sőt, inkább szórakoztat. -
nextman
aktív tag
Font pl. most jelent meg egy cikk, nubia z7 mini.
Megnyitottam, kijelzo merete 5 coll.
Hat ez nekem oriasi, mitol mini ez??? -
gghrtz
őstag
válasz
torreadorz #67 üzenetére
Nem megsértődünk, hanem idegesek leszünk, hogy valaki megint az egyértelműt hajtogatja, és nem veszi észre, hogy nem telefonálás az elsődleges felhasználási terület.
-
torreadorz
csendes tag
válasz
#79335424 #62 üzenetére
Én viszont azt nem értem hogy nekem miért nem lehet más a véleményem mint neked?
Csak ti phabletesek gondoljátok úgy hogy az már kritizálás ha valaki megjegyzi hogy a ti telefonjaitokhoz már táska kell. Valójában ez ténymegállapítás. 5 colos méret felett, főleg tokban már nem fér el biztonságosan zsebben egy phablet (értsd: félig kilóg, állandóan aggódni kell nem esik-e ki, vagy ha ráülsz nem törik-e ketté stb).
Ezen felül az is érdekes, hogy szerinted a phablet elsődleges célja nem a telefonálás, ehhez képest viszont állandóan besértődtök ha bárki bármit megjegyez a phabletek telefonálási képességével (például hogy péklapátot tartotok a fületekhez). Ha ez sokadlagos funkció akkor miért is sértődtök be rajta állandóan?
Ha valaki nekem azt mondja hogy mekkora sz@r a mini cooperem mert nem lehet normális utánfutót rákötni akkor kiröhögöm. És nem kezdek el hisztizni meg magyarázkodni ahogy ti teszitek.
Szóval maradjunk abban hogy én megértem a ti álláspontokat, de akkor ti is értsétek meg a többiekét. És ha nektek nem igazán számít a telefonálási képesség, akkor ne sértődjetek be azon ha valaki megjegyzi hogy ezek a cuccok nem praktikusak telefonálni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
skyli
senior tag
válasz
torreadorz #61 üzenetére
Én már a Galaxy tab 1-nél ismertem olyan lányt akinek az volt a telefonja
talán farzsebbe is belefért neki, pedig az 7 colos és jó széles a pereme is... És az tablet
akkor még a Note sehol sem volt
-
törölt tag
válasz
torreadorz #61 üzenetére
Azért azt megjegyezném, hogy ezek nem mobiltelefonok, hanem olyan számítógépek, amikkel telefonálni is lehet. Remélem, érted a különbséget! A mobiltelefon ezekhez képest "célhardver". Az összehasonlítás legalább annyira értelmetlen, mint a Smartwatch összevetése egy karórával. Semmi közük egymáshoz azon kívül, hogy mindkettő csuklón hordható. A phablet fő felhasználási területe nem a telefonálás. Nem értem, hogy egyeseknek miért nem egyértelmű, hogy amire a tulaj használja, arra sokkal kényelmesebb a nagyobb kijelző. Tényleg egymás életmódját, öltözködését kritizáljuk? Nyilván van olyan, akinek ez a méret túl nagy a kényelmes hordozhatósághoz. De ha mindenkinél ez lenne a helyzet, akkor nem lenne ekkora felvevő piaca ennek a kategóriának. Én egyáltalán nem érzem úgy, hogy egy láncra kötött vasgolyót cipelnék. Viszont sokkal kényelmesebb a használata, mint egy kisebb kijelzősé.
-
torreadorz
csendes tag
Erről nekem mindig az iskolatáskás kislányos reklám jut az eszembe, hogy "és anya ebben hordtátok a tabletet?"
Csak az én variációm igy néz ki:
"és anya ebben a táskában hordtátok a telefont?"Ahogy haladunk ez nem is elképzelhetetlen 1-2 év múlva, hogy már külön táskát árulnak már a "mobil" telefonok számára...
-
csernak75
senior tag
Esetleg ez jó lessz: [link]
Egyből az elején: "Bár a sajtóanyagban a PlayStation 3-as, Xbox 360-as szintre beharangozott külcsín nagyzolásnak tűnt, valójában hűen tükrözi a valóságot: a karakterek és helyszínek rengeteg háromszögből épülnek fel, a mozgások tényleg emberire sikerültek, a különböző felhasznált effektusok pedig lélegzetelállítóak. "
-
Tigerclaw
nagyúr
A "szakemberek" ebben az esetben marketingesek, nekik meg a lényeg nem az ideális telefon piacra dobása, hanem minél többféle készülék rásózása a piacra. Ami változhat az annyi, hogy a felső és középkategóriás telefonok elérhetőek lesznek normál és phablet méretben is, hogy mindenki megtalálja a neki valót.
-
Dealer95
őstag
Mekkora méretre gondolsz?
(Ne kijelzőméretet, hanem komplett fizikai méretet írj kérlek)Eddig nekem is kisebb telefonjaim voltak.
Pl.lade, Defy, Lumia 800, de aztán jött a Sony Xperia S a Sony Xperia T, most meg a G Flex.
Egyre nagyobbak. Persze mivel sokat netezek így egy 4,2-4,5"-os kijelző már nagyon megterhelte a szemem olvasáskor.Én nem a kis méretet, hanem a cserélhető aksit hiányolom nagyon....hisz ha már normális aksit nem raknak beléjük, akkor egy pótaksival orvosolni lehetne, de hát ettől is megfosztanak.
-
nextman
aktív tag
válasz
Thocy a ZAGY #49 üzenetére
Igy van, semmi bajom azokkal akik nagy telefont szeretnenek, csak az zavar, hogy nincs valasztasi lehetoseg, mert kicsit nem gyartanak.
-
Oppenheimer
nagyúr
Boldog phablet user vagyok
-
Thocy a ZAGY
tag
A félreértések elkerülése végett: eszünkben sincs szapulni azt, aki tepsifont szeretne (akármiért is, elfogadjuk, hogy neki az a jó), csupán az a problémánk, hogy (nekünk) normális méretű telefont alig-alig találni, mert nem, vagy csak nevetséges hardverrel gyártanak. Ezek az új "mini"-nek nevezett valamik is nagyok.
-
Dealer95
őstag
Nekem 6"-os telefonom van (160,5 x 81,6 x 8,7 milliméter + tok), és az összes farmerom zsebében elfér tokkal együtt...
Akinek a 4,5" kell, az vegyen olyat, de ne szapulja azt, akinek mások az igényei és nagyobbat vesz és nem egy mini kijelzőt akar bámulni.Ott van a Sony Z1 Compact, LG G2 Mini, jön a Z3 Compact, S4 Mini, S5 Mini stb.
Nekem pl. azért kellett 6" mert sokat netezek rajta stb. és egy normális hardverrel rendelkező teló + tablet már majdnem 150-200k.
Illetve a 4,5"-os telókba nincsen normális aksi és nem akartam magammal mindig töltőt vinni.
Így pedig a 3500-as aksival kibírok 2 napot is majdnem. (7 óra kijelzőidő) -
winhate
őstag
"phablet lesz a piac királya"
A puposak ajánlásával.
Dokik meg köszönik a + munkát.A gép vagy laptop elött nem leszel pupos( annyira ).
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka #42 üzenetére
Igen, a mellény belső zsebében tartom, de nem azért hordok bőrmellényt, hogy legyen helye a tepsifonnak. Kb. 30 éve motorozok és több, mint 20 éve vagyok coloros klubtag. Nekem ez a ruhadarab természetes, az életem része. Mit kéne hordanom a HD -n? Zsakettet?
-
maláj
addikt
Motorola Moto G ami nálam van már 1 ideje ami 4.5" és nem is lesz nagyobb - ez pont ideális az "átlagos" méretű
********kezemnektepsit gyárthatnak felőlem akármennyit akkor is 4.5" lesz a max amit veszek (ha kell országhatáron kívülről is
)
-
gghrtz
őstag
Nem tudom miért olyan hihetetlen, hogy vannak emberek, akiknek kell az ekkora méret. Pl. sokat használja tartalomfogyasztásra, DE
1, nincs pénze/nem akar kiadni pénzt tabletre
2, nincs kapacitása cipleni
3, egyszerűen csak feleslegesnek tartana 2 eszköztNekem egy 5"-es telefonom van, meg mellette egy vinnyócas tablet.
De netezni még az 5" is kicsi. -
Döglött Róka
veterán
Ovtaska, bormelleny, egyeb fogamzasgatlo otletetek van meg?
-
Tikakukac
titán
4.3" amit még bírok használni, felette kész, egyszerűen nincs lapátkezem. És innen indulnak a komplikációk, ugye.
-
kpal
nagyúr
1520 en is veszek hamarosan
legalabb abba mar normális aksivan .
-
Most ez a cool,mert erre irányítják a jó népet,persze ehhez is kell a vásárló must have-je,mert hiába akarták a 3d-s tv őrületet,de a vásárlók többsége nem így ítélte meg,aki látja elöre a trend-t több évre az király lesz
-
Tigerclaw
nagyúr
Eddig is magasról tettem a trendre, ezután se lesz máshogy. Ha már a jövő telefonjáról beszélünk, nálam az irány inkább a Galaxy Gear S és mellé egy tablet.
-
Crafter32
őstag
Szerintem nagyon nevetséges mikor vki egy hatalmas "telefonnal" sétál a füléhez tartva ami szinte eltakarja az egész fejét. Mikor valahogyan be kellene fejezni a hívást , akkor le kell tenni tesco szatyort kezéből, mert egy kézzel lehetetlen a hívást befejezni. Hab a tortán, hogy hová is tegyem a telefont? - ennél jobban kényelmetlenül nem lehetne viselkedni, de legalább trendi
-
gtasystem
őstag
a megoldás az övtáska..
nekem már a 4,5-es mobil is a használhatóság szélén van..
amúgy szerintem egyszerűen csak el akarják adni azt a sok kijelzőt, ezért egyre nagyobbak, az emberek meg veszik a phabletet mert akkor nem kell telefon és laptop sem ha van egy ilyen és még mindig mobilnak nevezhető.. -
anulu
félisten
kösz, de ha ping-pong ütő kell, akkor nem mobilszolgáltató boltjába megyek, hanem sportboltba
-
gghrtz
őstag
válasz
SkyLine3000 #33 üzenetére
Hát, tudod hogy van ez. A nőknél 14 cm felett kezdődik az élvezet.
-
SkyLine3000
addikt
Soha nem kellenének ekkora dögök. Nekem a 4,5 coll a felső határ. Amikor megvettem az Lg F6-ot, még ez is nagynak tűnt. Ettől feljebb tuti nem fogok menni.
És kiknek a kezében látom ezeket a péklapátokat nagyrészben? A nőknek a kezében. Hiába. Kell legalább 5,5 coll a fészbukhoz... -
BandiHUN
veterán
...az előbbiből egy gondolatébresztő kérdés...ha vajon a legócskább app is képes értesítéses üzenetekkel bombázni,reklámokat az arcomba tolni,stb,akkor vajon miért maradt ki ebből a böngészőm,és miért nem született a webnek is egy módszer,hogy mobilon nézve egy oldalt,képes legyen a telefonon értesítést aktiválni?Mikor egyébként szinte minden képes rá a leggagyibb játékokig?A kis 1megás ótvar játék küld "SMS"-t,hogy elkészült a kiválasztott "csillámpónim",akármim x óra múlva?Csak én nem látom,hogy egy dolog nagyon kimarad pont a mobilnetből?Nem is kéne FB app...
Miért nem érdek egy kiegészítés a nethez,ami a mobilozóknak biztosít "jelzéseket" a net felől?
Remek példa,hogy aktív a fórum,lecsukom a telefont,a kód úgy van megírva,hogy pl.5 percenként tol egy auto refresh-t(ez működik,mert frissített reklámokat kell ám arcba tolni,létező technika...),és ha üzim jön,a böngésző képes egy szokásos üzipittyegést kitolni mint ahogy a reklámok,hírek is érkeznek az appokból?Ja,közben készül az új motor,bocs a dupláért
-
BandiHUN
veterán
...az előbbiből egy gondolatébresztő kérdés...ha vajon a legócskább app is képes értesítéses üzenetekkel bombázni,reklámokat az arcomba tolni,stba,akkor vajon miért maradt ki ebből a böngészőm,és miért nem született a webnek is egy módszer,hogy mobilon nézve egy oldalt,képes legyen a telefonon értesítést aktiválni?Mikor egyébként szinte minden képes rá a leggagyibb játékokig?
Miért nem érdek egy kiegészítés a nethez,ami a mobilozóknak biztosít "jelzéseket" a net felől?
Remek példa,hogy aktív a fórum,lecsukom a telefont,a kód úgy van megírva,hogy pl.5 percenként tol egy auto refresh-t,és ha üzim jön,a böngésző képes egy szokásos üzipittyegést kitolni mint ahogy a reklámok,hírek is érkeznek az appokból? -
BandiHUN
veterán
Valamennyire az embereket is terelgetik a nagy telefonok világába...simán mert az akksik nem fejlődnek sehová,általánossá vált a full HD,de nagyobban megcsinálni olcsóbb,a dolog kívánja az egyre erősebb processzorokat,amikkel szintén nem tudnak mit kezdeni,kell a nagyobb akksi...a kör bezárul.És az user is azt várja el,hogy a telefonja nyújtsa netre(FŐLEG),facebookra az asztali élményt...
Olvastam róla,hogy a legújabb processzorok grafikailag az Xbox 360 szintjéig jutottak...
DE ne felejtsük el,az a gép alaphangon 205W-os fogyaszással jött ki,és a slim is eszik egy százast még mindig.
Amíg nem lesz akksireform,a gyártók kénytelenek ebben is mozogni,egyszerűen bizonyos akksiméret alá csúcstelefont nem lehet pakolni.ÉS a méret fix.Ha a fene fenét eszik is,az akksi normális üzemidő mellet x négyzetcentiméter.Ez van.A kijelző bírja a zsugorítást.Az elektronika elfér pár négyzetcentiméteren a legújabb szupermobilban is.Lassan már alig kér helyet.
Mi adja a teló méretét?Kell egy akksi,ami x méretű,kell egy kijelző,ami eladhatóvá teszi az egészet,és kell egy hát,ami használhatóvá teszi az egész miskulanciát,merevséget ad a kijelzőnek,házat ad az akksinak.A tudás...már maga lényegtelen.LCD és akksi köré építenek hardvert,a többi elfér szinte akárhol,nem is véletlen,hogy jönnek a highend papírmobilok jó kijelzővel,perfekt tudással,mellé karcsú akksival.Inkább meg kéne nézni,mi a búbánatos fenének egy hordozható eszközbe ekkora számítási kapacitás,miért kell full hd kijelző 5 colon,mikor a 42colos tv-m is annyi,és általánosságban miért akasztja meg a telefont egy vacak FB-messenger páros is amikor az app fasorban sincs amallett,mikor egy sokkal gyengébb ASZTALI GÉPEN felmegyek FB-zni...
Más lényegtelen.Mit eszik a nép?FB-t.Mellé TALÁN a tökéletesközeli internet,de ugye flash nincs,nem kéne hozzá erőgép.Ja,hogy a sok tetves reklám megeszi a gépet?No comment.
Még a játékok se indokolnak erőgépet kézbe...
Az egérmozin is nevetek...hisz annó simán megoldotta egy processzor dedikált célhardverrel integrálva a videonézést.Na ne mondja már senki,hogy a full HD és a 4K 8magos procit akar...elég látni a médiadobozkákat...az 5éves technika vígan viszi a full hd-t...
Mesterségesen duzzasztott igény ez az egész ultratelefon-phablet mánia.Mint ahogy a legtöbb tepsivásárló is csak FB-zik,telefonál,stb a hypeolt szuper 8magos 2 gigás masináján...
Az emberek 95%-a le tudja zavarni a net,szociális,stb.igényeit 4 colon,sima HD-ben,2 magon,1 gigán...jaaa,hogy erre nincs eszköz?Vagy kifutó?Ez van.
Nevetséges,hogy egy nyamvadt FB,ami kivonatosan ér fel a netes társával,puritán,stb,mesterségesen felzabálja a középkategóriát...mert az én eszem szerint egy ilyen app kéne,hogy foglaljon pl.500k tárhelyet,stb...
Vicc,hogy elindítom a böngészőt,bejelentkezek a mobil fészre,és alig eszik.Ja,az nem frissít auto.Ja nem tud notificationt(értesítést)?Pár kb.Nem is erőltetik,hogy a böngészők is tudjanak közölni eseményt a weboldalakból,mert akkor minek a rohadt app?Belépek a PH-ra,és jön egy üzim például,és jelez a teló,mintha SMS-em jönne?..nagy dolog.CSAK senkinek nem érdeke.Volt ész.Nehogymár rájöjj...a market legerőforrásigényesebb appja(ami alap,kell,és sokszor eleve eltávolíthatatlan) csak egy "átverés". -
Bogyi007
veterán
Most egy Nokia 625 a fő telefonom a maga "kis" 4.7"-es méretével,de már azt veszem észre magamon hogy bizony néha kicsinek érzem. a következő telóm szerintem nagyobb lesz.
-
Simi87
senior tag
Már az első mondatban van egy szarvashiba.
köszönjük. -
DS39
nagyúr
hát nem tudom, valóban látszik egy ilyen trend, hogy az emberek megveszik az egyre nagyobb tepsiket is, régebben az 5 col számított phabletnek, most már egy csúcstelefon bír ilyen vagy ennél nagyobb kijelzővel.
nekem nem tetszik ez a trend, hogy ismét belépünk a táskatelefonok világában, mint 20 éve. azzal a különbséggel, hogy most csak mérete van, súlya nincs.
személy szerint maradnék annál a méretnél, amit egy kézzel kényelmesen lehet használni, és egy szűkebb farmer zsebbe is elrakhatom. még ez a kategória is lehet 4,5 col, ha nem nagy a káva.
a notebook összevetés meg parasztvakítás, mindig több telefont adtak el mint PC-t, '95-'05 között is, egy családban volt 1 PC, de 2-3 mobiltelefon. amellett persze értelme nincs, hiszen ha vkinek munkára kell a gép, arra nem elég egy okostelefon/phablet/tablet kijelzőmérettől függetlenül.
-
csernak75
senior tag
válasz
Fritz Teufel #25 üzenetére
Teljesen igazad van!
Nekem ez a telefon a tökéletes: Alcatel Idol X [link]Igaz hogy 5"-os de mégis csak 67,5mm széles!
Ettől nagyobbat nem is tudom hogy tennék zsebre!
-
Fritz Teufel
addikt
Egyetértek, ez a 2in1 kategória jó megoldás lenne. De az Asus ezekbe is brutális méretű eszközöket szuszakol. 64-66mm szélesség lenne az elfogadható, ha mobiltelefonról beszélünk.
Sokan itt a kijelző méretével jönnek. Ezzel nem értek egyet, a kijelző mérete nem biztos, hogy egy mobilitás szempontjából használhatatlan készüléket rejt. Példa: Sony Xperia 4,6" és 64,9mm széles, vagyis keskenyebb mint a Samsung Galaxy S2 ami nálam a mobil méret maximuma. Másik példa: LG G2 mini 4,7" és 66mm, ami megegyezik a Galaxy S2-vel.
Vagyis 4,7"-os kijelzővel is lehet valami keskenyebb mint egy Samsung Galaxy S2! Csak akarat kérdése lenne a dolog. -
törölt tag
Én meg az ellenpélda. Egyértelműen a phablet a favorit. Telefonálni tudok headsettel, sisakban amúgy sem tudnám használni a telót. Bőrmellény, nagy belső zsebbel. Símán elfér, nem zavar. Az autó is elbírja. A netezés, multimédia alap, ahhoz meg jó a nagyobb kijelző. Egyébként is többet használom fekvőben, mint állóban. Még az autóban is az a "normál" elhelyezése nálam. Egy Tabon elgondolkodnék, hogy vigyem -e, vagy sem és ezáltal persze pont akkor nem lenne nálam, amikor kéne. Nem érdekel a divat, én az igényeim szerint választok. De teljesen megértem, hogy másnál, más szempontok dominálnak. Ez így természetes, nem éljük egyformán az életünket.
-
nextman
aktív tag
Mar vagyunk annyian, hogy kimondhato, hogy itt van egy lefedetlen piaci res
-
-
gghrtz
őstag
Azért tablet 2 in 1-ból is jó sokat eladnak már. Én is most vettem. Teljesen vállalható készülékek ezek.
-
GeorgeV
aktív tag
A kissebbet nem látom, a nagyobb meg nem fér a zsebembe. Galaxy Note
-
M@trixfan
addikt
Ezt valaki nagyon szeretné, hogy így legyen. Magát a nagy képernyőt mint felületet szerintem mindenki szereti, nekem is mindig nagyon tetszik. Csak sajnos nem lehet normálisan egy kézben használni ha cipekedés közben felhívnak, nem fér be az öltöny zsebébe, kényelmetlen telefonálni. Lényegében csak a valós használat közben rossz a piac új királya
-
Fritz Teufel
addikt
Ijesztő tendencia, hogy az üzleti mobiltéltelefonok is elvesztik a mobilitásukat. Lassan már az üzemben is táskával kell járni, mert a telefont nem lehet zsebre csapni.
Még a Sony az, aki tartja a lelket az emberben, hogy talán majd le tudja cserélni a mobiltelefonját csúcskategóriás mobiltelefonra. Nálam a 66mm szélesség a használhatóság felső foka, ezt még éppen nem ejtem el használat közben.
Amikor először megláttam a boltban a Z1-et vagy a Galaxy Note 3-at, egyet léptem hátra, mert annyira megdöbbentett a méretük. Számomra ezek már kimerítik a tablet kategóriát. Most olvastam, hogy az új Huawei már 81!!!mm széles lesz. Ez valami döbbenetes. Mocskos pofátlan módon rájátszanak ezekre a méretekre, hogy minél használhatatlanabbak legyenek napközben, így gerjesztve a keresletet a gagyi és eldobható kiegészítőkre (amik persze az értékükhöz képest méregdrágák).
Még az iPhone-ban reménykedtem (bár nagyon sokba kerül - a fenntartása is, de legalább használható lett volna), de ahogy látom az adatokat a jövevényekről, már a kisebbik is átlépi a mobilitás határát.Legalább valaki gyártana hagyományos telefont flagship kamerával...
-
ClioRS
őstag
Eldar neve mond valamit?
Ilyenek ezek az "elemző" cégek... Mondanak egy csomó dolgot, általában hülyeségeket, aztán abból a sok cuccból a nagy számok törvénye alapján csak bejön valami. Mint az általam említett embernél is
-
törölt tag
+1. Multkoriban nézegettem 4 colos okostelefonokat és gyakorlatilag zéró kinálat van.
Viszont kiváncsian várom mikor fordul meg a tébolyda és lesz az a menő hogy minél kisebb telefonod legyen
Mert egy idő után telítődni fog a piac és amikor már mindenki 22 colos telefonnal szaladgál akkor majd az lesz a menő akinek elfér a tenyerében
-
vicze
félisten
Mutasson már valaki egy statisztikát, hogy az IDC jóslataiból mennyi jött be?
(Vissza szoktam néha nézni, és mondjuk úgy, a WP már 10% felett van világ szinten és a BB-vel versenyez.)
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem teljesen értem a notebook-phablet relációt. Szerintem az éppen uralkodó trendi mobilokból mindig sokkal többet adtak el, mint laptopból. Most akkor menjünk vissza az első okostelefonok vagy az első színes kijelzős mobilok, esetleg a legelső mobilok idejébe, hogy kiderüljön mindig többet adtak el belőlük, mint notebookot?
Azt imádom a piacelemző cégekben, hogy a gyártók és a szolgáltatók pénzéből élnek, ezért abban érdekeltek, hogy az általuk formálni kívánt trendekbe teljes gőzzel beleálljanak. Ékes példa erre a 3D televíziók hatalmas sikereire vonatkozó prognózisok, aztán csak nem jött be és ma már (MEGINT) a kutyát nem érdekli a 3D. Újabb 10 év múlva megint előveszik és megint megpróbálják letömni a vásárlók torkán.
-
Gabor970
addikt
szó-szó.. nekem sokkal kevesebbet van bekapcsolva a notebookom, mióta van a fonepad. Olvasni, fórumozni, netbankozni, pókerezni, levelezni, chatelni tökéletesen megfelel. Természetesen nem tudnék csak tablettel meglenni szgép nélkül, ám mondjuk biztosan sokkal később fogom lecserélni a notebookot, ha az csak azért kell, hogy legyen min nagyritkán egy cd-t megirni, vagy excel, word doksit megcsinálni, adóbevallás... Erre jó egy öreg is.
-
ALBY
senior tag
Vagy azt lehet megvenni amit gyártanak.
"Kijelentés: A nagy 5+"-os telefonok fogynak, nem veszenk az emberek 4"-os telefont" Ja tényleg, mert nem lehet kapni ha akarsz sem! (ami van még boltban azt hagyjuk, ipari hulladék)
(Kicsit öniazolás lesz belőle , az értelmes véleményet meg leszarják úgyis, majd ők megmondják.)
Van nem is egy gyártó, akinek nincs is 5" alatt telefonja,
aztán lehet mondogatni hogy a nagy telefonok fogynak...És igen, az üzeletről szól minden,
arról nem hogy tényleg számomra hasznos legyen a termék,
épp csak anniyra hogy még megvegyem. -
Vasinger!
nagyúr
Véleményem: [link]
-
törölt tag
válasz
Mooka-Miki #7 üzenetére
Na ez az amire a művelt angol azt mondja, hogy thinking outside the box. Zseniális.
-
Mooka-Miki
senior tag
Az a baj, hogy az emberek nem tudnak elvonatkoztatni a megszokott dolgoktól. Például képzelj el egy phabletet, amiben kellően erős SOC van amitől rendesen felmelegszik az eszköz terhelés alatt: Elindítasz rajta egy bechmark-ot és legalább nem fog fázni a hátsód a tömegközlekedésen, vagy az autóban sem kell bekapcsolnod az ülésfűtést. Vagy ha munkahelyen huzatos helyen ülsz csak a hátad és a szék támlája közé illeszted és kellemes melegség árasztja el a tested és a lelked.
-
hito
nagyúr
-
Djuree
félisten
a sok idióta meg hogy hurrogott mikor megvettem a note-ot. én már akkor mondtam. ennyit erről...
-
ALBY
senior tag
Több fagyit adnak el mint notebookot! Pusztulóban a notebook piac!
A különböző holmik nem helyettesítik egymást, mint másra másra jók kis átfedéssel,
ha jól választunk szépen kiegészítik egymást a kellő mennyiségű redundanciával.
De ha megveszem a legdrágább telefont, attól alkalmatlan leszek úgy is arra amit egy notebookkal csinálnék.Persze van az a gyökér, ma is láttam egyet a telefonbótban (azóta ezen kuncogok),
aki emailt írni nem tud, számítógépe nincs, mikor szóba jött egy dokumentim miatt, hogy hozzon egy pendrive-ot azt se tudta mi az, de a lényeg hogy vett jó okosss nagy telefont egy valag pénzért.
Ha ez a trend akkor gratulálok. -
saelin
veterán
5,5 coll még ok, de a felett... Tudja mindeki, hogy mire gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az IDC előrejelzése szerint már idén több nagy képernyős okostelefont adnak el, mint laptopot, és az alig kétéves típus a következő években meghatározó lesz. A hagyományos piacok telítődnek, a fejlődők növekedést mutatnak, és az utóbbiakon az okostelefon az uralkodó.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- TCL LCD és LED TV-k
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Ford topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.