Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz attila9988 #93 üzenetére
Pedig abban a szegmensben is komoly változások vannak. Az ARM oda is betör. De az X86, X64 sem az már, mint régebben. Én asztali környezetben is ARM Androidot használok (Android miniPC -t). Persze komoly számítási feladatokat igénylő munkára nem alkalmas még Linux alatt sem, de egy átlag user napi médiafogyasztásához, kapcsolattartáshoz bőven elég. Mindez egy Pendrive -nál alig nagyobb méretben, hangtalan üzemmel és max. 8Wattal. A letöltésre, torentre, adattárolásra is pazarlás a PC. Egy NAS sokkal kényelmesebben kezelhető, állandó üzemre van tervezve és az adat bármilyen eszközzel, bárhonnan elérhető. De ha egy kicsit "klasszikusabb" vonalnál maradunk, akkor érdemes a Zotac -nál körülnézni, hogy hol is tart ez a PC -s vonal.
-
attila9988
őstag
válasz #79335424 #101 üzenetére
Te sem igazán értetted hogy mit akartam írni. Nyilván valakinek jó a nas -al bíbelődni. (nekem mondjuk nem annyira), meg nyílván valaki szereti a hatalmas méretű mobil telefont. De én nem is állítottam ennek az ellenkezőjét.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
törölt tag
válasz attila9988 #102 üzenetére
A NAS pont azért van, hogy a hálózati fájlműveletekhez ne kelljen a PC -vel "bíbelődni". Pontosan a mobil számítástechnikai eszközök térnyerése tette népszerűvé a soho szegmensben. Az adat így egy eszközön összpontosul és ezt használja az összes többi. Sokkal kényelmesebb, mint PC -vel. A gazdaságossági szempontról és az öko lábnyomáról nem is beszélve. Még egy modern laptop is nagyságrendekkel több energiát igényel. Letöltéshez, torrenthez, szerver módhoz nagyon pazarló.
-
attila9988
őstag
válasz #79335424 #103 üzenetére
Nem kell nekem elmagyaráznod hogy mi az a nas, természetesen tökéletesen tisztában vagyok. De egyrészt az eredeti hozzászólás nem erről szólt, másrészt meg abban sincs igazad, hogy mindig az lenne az optimális megoldás. Nekem pl pont nem... De ennek semmi jelentősége, mert csak említettél egy újabb eszközt, amit meg lehet venni, ha kell, és ami szintén nem valószínű hogy el fog tűnni, még ha több mobil telefont adnak is el, mint NAS -t....
Szóval igen, hasznos cucc. De nem erről van szó.„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
törölt tag
válasz attila9988 #104 üzenetére
Már bocs, de Te kezdtél bele egy másik vonalba, amikor a PC és a Laptop hegemóniáját jövendölted. Ennek sincs semmi köze a címadó íráshoz, ráadásul totál ellentétes az értékesítési mutatókkal. A számítástechnikában semmilyen technológia sem örök érvényű. Biztos, hogy amire ma PC -ként, Laptopként gondolunk, az is el fog tűnni. A Te szavaiddal élve, egy pazarló, gazdaságtalan szörny. Egy őskövület. A lehetséges alternatívák képességei folyamatosan bővülnek és csak idő (már nem is olyan sok idő) kérdése, hogy mikor érik el egy PC szintjét. Nem arról van szó, hogy minden területen kiszorítanák a PC -t, hanem arról, hogy átveszik tőle az általános használat szerepkörét és a PC praktikussága néhány speciális területre korlátozódik.
-
aseknuss
csendes tag
Gyanítom itt már nem a fogyasztó diktál... Rég óta nem.
Micsoda őrület volt a 90es évek közepén a mobil megérkezése,ha belegondoltok a trendek változásába ,sosem a felhasználó volt a lényeg.
Első körben megalkották a technikát ,majd elkezdték a designe-t hozzáfaragni ezután jött a méret hiszti
Igen az volt a király akinek kisebb van!
Ma is ez a trend ,csak épp fordítva.
Viszont azt látni kell,hogy ez a fajta mobil haldoklik a végstádiumban van.
Már jönnek a flexibilis kijelzők amit akár össze is tekerhetsz egy ceruzára,mégis 40cm széles kijelződ lesz!
A másik vonal pedig a szimpla üveg lesz ami a filmeken már jóideje megvan.
Szóval no para srácok nem lesz 8" telefon a trend! Most még ki kell szórniuk a rengeteg legyártott amoled oled ips panelt és aztán jöhet az új világ![ Szerkesztve ]
-
skyli
senior tag
válasz torreadorz #67 üzenetére
"az már kritizálás ha valaki megjegyzi hogy a ti telefonjaitokhoz már táska kell" - ez konkrétan beszólás, mert nem kell hozzá táska. én a 6 colosomat eddig csak nadrágzsebben hordtam farmer, fürdőnadrág, halászgatya
-
winhate
őstag
válasz torreadorz #108 üzenetére
" egy pajszert is elrejthetek a nadrágszárban, de azért nem lesz kényelmes leülni benne "
Ez szenzacios
Tökéletesen megfogalmaztad a lényeget.Hogy egy kis finomságot bedobjak a közösbe:
A telefon számítógép akart lenni ,de csak tablet...
[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
attila9988
őstag
válasz #79335424 #105 üzenetére
Már bocs, de Te kezdtél bele egy másik vonalba, amikor a PC és a Laptop hegemóniáját jövendölted.
Én ilyet nem tettem. De idézd azt a részt, ami szerinted ebben a topic -ban erre utalt.
A számítástechnikában semmilyen technológia sem örök érvényű.
Szövegértéssel gondjaid lehetnek, hiszen én ilyet sem állítottam.
Biztos, hogy amire ma PC -ként, Laptopként gondolunk, az is el fog tűnni.
Csak épp nem úgy, ahogy te gondolod. A beviteli, és megjelenítési lehetőségek mindenképpen kellenek számos feladathoz. Ezeket telefon méretű cuccossal soha nem fogod tudni megoldani. Egyszerűen azért nem, mert a fizika törvényeivel ellenkeznek. Az pedig egyetlen piaci szereplőnek sem sikerülhet...
A lehetséges alternatívák képességei folyamatosan bővülnek és csak idő (már nem is olyan sok idő) kérdése,
Mondj nekem egy alternatívát.... én egyet sem ismerek, és a cikkben sem szerepelnek ilyenek. Ha te ismersz, akkor add elő.
Nem arról van szó, hogy minden területen kiszorítanák a PC -t, hanem arról, hogy átveszik tőle az általános használat szerepkörét és a PC praktikussága néhány speciális területre korlátozódik.
Pl a szövegszerkesztés mennyire számít speciális területnek? Mert hogy ahhoz is kell használható méretű eszköz.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
válasz #79335424 #110 üzenetére
Itt van egy hatalmas tévedésed.... a mobil cucc azért mobil, mert magaddal akarod vinni. Itt viszont vannak bizonyos méretkorlátok. Ezek a hatalmas cuccok sokaknak bőven kényelmetlenek mobiltelefonként. Innentől kérdéses, hogy a valamivel kisebb okostelefonoknak jelentenek -e ezek ellenfelet, vagy sem....
A tabletet sem nagyon hordja magánál az ember, szóval ezt a phablet cuccot sem fogja, mert egyszerűen nagy....„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
margithid
veterán
válasz attila9988 #112 üzenetére
Fentebb írtam, hogy haver 5.5"-os note 2-je elfér a farmerzsebben tokkal.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz attila9988 #111 üzenetére
"Pl a szövegszerkesztés mennyire számít speciális területnek? Mert hogy ahhoz is kell használható méretű eszköz."
Teljesen speciális terület. Munkán kívül mikor szerkesztettél utoljára szöveget? (értsd: megnyitottad a wordöt, és olyat írtál bele, amit túlmutat némi jegyzetelésen). Programozás egy külön témakör, bár nyilván oda megint kell a billentyűzet. De a programozók aránya is nagyon kicsi a teljes számítógépfelhasználók táborához képest.Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Polllen
nagyúr
Én belekóstoltam ebbe, aztán másfél év után rájöttem, hogy ahol a nagyobb kijelző valós haszon a számomra, ott egy tablet-t is tudok használni, ami meg még nagyobb és jobb.
Ellenben mocskosul zavar akár csak egy szimpla bevásárlásnál is, hogy egy kézzel nem tudom mondjuk kényelmesen megnézni a bevásárló listát.
Majd lecseng ez is és valami más veszi át a helyét. Addig is remélem lesz aki gondol rám és gyárt kisebb készülékeket.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
törölt tag
válasz attila9988 #111 üzenetére
Meglep, hogy épp a szövegszerkesztést említed. Azt gondoltam, hogy valami zűrösebb példát hozol fel. Mondjuk CAD, vagy videószerkesztés. Sztem az Office alkalmazások területe lesz az elsők között, aminél leghamarabb áttörés érhető el. Pont a minap próbáltam az AndrOpen Office -t miniPC -n (fullHD monitoron). Konkrétan egy MK802IV -en. Nem mondom, hogy hibátlan, de azért meglepett az eddig próbált Androidos Office alkalmazásokhoz képest. De egy ilyen kütyüt, mint említettem, lehet használni Linux -szal is. Ott már van valos multiwindow. De az ARM Windows is egyre jobban terjed. Képzelj el egy olyan irodai környezetet, ahol az adat nem a klienseken tárolódik, hanem központi szerveren (NAS ugyebár) és a kliensek csak használják. 10-20 ilyen eszköz hatalmas energiamegtakarítás, ugyanennyi PC -hez képest. De hogy a phablethez is kapcsolódjon, én már az S2 -t is használtam MHL adapterrel monitorra kötve. Bevitelhez Logitech m555b -t és Apple bt. bill -t használtam (most is ezeket használom). Miért kéne ehhez külön PC, ha az Office alkalmazásokat ezek az eszközök is tudják futtatni?
Ami a hordozhatóságot illeti, ezt már ezerszer kiveséztük. Életmód kérdése. Van úgy, hogy heti 3000km vezetek (kamion). Fontos, hogy minden nálam legyen és nincs lehetőségem klasszikus PC -re. De nem is kell. A Tab nem a legtutibb, mert kell a SIM (lehetőleg LTE -s a VOIP miatt) és ilyenből nem túl széles a választék. Ilyen távok levezetésénél nem praktikus a szűk nadrág. Elnyomja a bélést és nem hegyitúrára indul az ember, ha kiszáll az autóból. Legfeljebb a kútra, ahol a napi kommunikációját bonyolítja. Hidd el, erre a legjobb egy phablet![ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
válasz Cathfaern #114 üzenetére
Teljesen speciális terület. Munkán kívül mikor szerkesztettél utoljára szöveget?
Most is azt csinálom, amikor neked megírom ezt a pár sort pl...
értsd: megnyitottad a wordöt,
A wordöt azt konkrétan akkor nyitom meg, ha muszáj, mert valamilyen munkához kell. Ettől függetlenül sok más szerkesztővel tengernyi szöveget írok meg minden nap. (neked is word fétised van úgy látom) Bár ez nem tudom miért is tartozik ide... Én azt kérdeztem hogy szerinted mennyiben speciális dolog az, hogy pl én itt megírom neked ezt a választ. Mert hogy már ez is szövegszerkesztés, és pár perc alatt megírom az egészet.
Programozás egy külön témakör, bár nyilván oda megint kell a billentyűzet. De a programozók aránya is nagyon kicsi a teljes számítógépfelhasználók táborához képest.
Programozásról most nem beszéltem, de ahhoz is nyilván kell számítógép. Viszont ehhez a témához valóban nem igazán tartozik.
-
törölt tag
válasz margithid #113 üzenetére
Senki nem mondta hogy nem fér el. Nyilván van olyan ruhadarab aminek van akkora zsebe amiben elfér, meg nem is mindenki ugyanakkora méretü ruhákat hord.
De pl. az én 5 colos telefonom nem fér el a farmerem zsebében kb. két centi kilóg belőle. Ingzsebbe meg totál esélytelen betenni. Leülni meg aztán végképp nem kényelmes vele. 6 colos "telefonnál" meg aztán mindez duplázva. Több kollégámnak van ilyen phablet méretü telefonja, napi szinten látom hogy a készülék vagy az asztalán pihen vagy a kezében. Kimegyünk a tárgyalóba és viszi végig kézben a telefont, mert esélytelen hogy eltegye zsebbe, ráadásul még ha be is szenvedné két perc múlva vehetné ki mert leülni már nem tud vele (vagy nem kényelmes).
Szóval nem kétlem hogy a lambada gatya zsebében jól elfér, de _átlagos_ zsebméretben általában nem, de legalábbis kényelmetlen. És most megint lehet jönni hogy de én 2 méter 10 centis vagyok és az én gatyám zsebében elfér stb, de azért nem ez a jellemző (a többihez meg lásd a pajszeres példa).De a lényeg, engem ez az egész piszkosul nem érdekelne, ha lenne kisebb méretben is normális telefon. Konkrétan azért van 5 colos telefonom, mert az előző 4 colos amivel tökéletesen meg volt elégedve tönkrement (leejtettem) és amikor szétnéztem a piacon, akkor szomorúan realizáltam hogy k.rvára nincs egy darab normális 4 colos telefon sem.
Igy most én is a nagyméretü telefonnal rendelkezők táborát gyarapítom, lehet húzni a strigulát hogy "mindenki nagy méretü telefont akar" közben meg k.rvára nem. És már most félek hogy mi lesz, ha másfél-két év múlva megint új telefont kell vennem, mert lehet hogy addigra már csak 10 colos telefon lesz + ajándék hátitáska... -
attila9988
őstag
válasz #79335424 #116 üzenetére
Meglep, hogy épp a szövegszerkesztést említed. Azt gondoltam, hogy valami zűrösebb példát hozol fel. Mondjuk CAD, vagy videószerkesztés.
Per pillanat valami teljesen hétköznapi dolgot akartam felhozni. Szöveget szerkeszteni pedig teljesen hétköznapi.
Sztem az Office alkalmazások területe lesz az elsők között, aminél leghamarabb áttörés érhető el.
Amióta veled beszélgetek itt, minden mondatomhoz hozzáképzelsz egy csomó dolgot, amit nem is írtam oda. Pl én nem írtam neked irodai programokról. Próbálj már meg néha arra válaszolni, amit leírok. Én szövegszerkesztésről beszéltem. Ez pedig nem jelenti azt, hogy irodai csomagokról lenne szó.
De az ARM Windows is egyre jobban terjed.
Tényleg? Ha van valami, ami abszolút nem terjed, akkor az az....
Képzelj el egy olyan irodai környezetet, ahol az adat nem a klienseken tárolódik, hanem központi szerveren (NAS ugyebár) és a kliensek csak használják.
Bármit el tudok képzelni, meg annak az ellenkezőjét is.... de ez ismét nem a téma része... az ilyen képzelgésekből jönnek ezek a hülye jóslatok is, amiket az elemzőcégek dobálnak ki. Nézd meg miket jósoltak 2008 -ban... aztán nézd meg mi lett abból valóság, és mi nem.
10-20 ilyen eszköz hatalmas energiamegtakarítás, ugyanennyi PC -hez képest.
Ez viszont hazugság... nézz kicsit jobban utána, mennyit fogyaszt ma egy notesz, vagy egy pc. A p4 korában még mondhattad volna ezt.
De hogy a phablethez is kapcsolódjon, én már az S2 -t is használtam MHL adapterrel monitorra kötve. Bevitelhez Logitech m555b -t és Apple bt. bill -t használtam (most is ezeket használom).
Ez a kedvenc témám... amikor valaki előjön azzal, hogy karácsonyfa módjára fel lehet díszíteni a mobiltelefont is.... és? Akkor hol van itt az előny amiről beszélsz? Ha pc -t építek a telefonból, csak épp a teljesítmény nincs meg mögötte, akkor minek is csinálom ezt?
Nem kell félreérteni, a telefon jó arra, amire való.... de nem értem miért akarják sokan mindenáron másra használni azt....Miért kéne ehhez külön PC, ha az Office alkalmazásokat ezek az eszközök is tudják futtatni?
Miért kéne telefonból építeni egy transformert az asztalra, ha egy rendes számítógép kényelmesebb a feladatra, és nagyságrendekkel többet is tud?
Van úgy, hogy heti 3000km vezetek (kamion). Fontos, hogy minden nálam legyen és nincs lehetőségem klasszikus PC -re.
És mivel mindenki kamionsofőr, ezért nem is lehet megfelelő senkinek sem semmilyen eszköz, csak a phablet...
Azt nem érted te sem, hogy a csavarhúzóval nem feltétlen muszáj beverni a szeget is..... még akkor sem, ha éppen trendi. A trendi dolgok jönnek mennek, a használhatóak meg folyamatosan kellenek. 10 év múlva lehet hogy nem lesz tablet, de az biztos hogy számítógépek lesznek. Hogy aztán intel proci lesz -e bennük, vagy lesz -e még microsoft, meg windows, az teljesen lényegtelen. Számítógép lesz, használható teljesítménnyel, és programokkal, valamint rendes beviteli eszközökkel...
Egy laptop szerinted miért néz ki ma is úgy ahogy? Mert az összecsukható formánál hatékonyabb nem nagyon van ahhoz az eszközhöz... ilyen egyszerű. A fizika meg nem igazán fog megváltozni a következő 10 - 20 évben sem azt hiszem... trendi cuccok persze mindig is lesznek... na és? Ne ess abba a hibába, hogy a trendiséget tartod a világ mozgatórugójának, mert nem az. Legfeljebb a hype faktor növekszik körülötte, hogy rád tudjanak sózni minden szart, amire nem is biztos hogy szükséged van....
-
attila9988
őstag
válasz #82729984 #119 üzenetére
Majd egyszer úgy viheted a kezedben a telefont, mint egy a4 -es irattartót... tök jó lesz... felemeled a fejedhez mint a 80 -as években a kazettás magnót, és beszélsz....
-
törölt tag
válasz attila9988 #120 üzenetére
Boncolgathatjuk bármeddig a témát, különböző érveket és ellenérveket felsorakoztatva. A lényeg sztem az, hogy senki sem jelentheti ki, hogy a phablet nem praktikus eszköz. Pontosabban kijelentheti, csak nem lehet valós a kijelentés. Valós csak az lehet, hogy SZÁMÁRA nem praktikus.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz attila9988 #117 üzenetére
Ilyen értelemben szerkesztesz szöveget, de szerintem egy fórumba íráshoz tökéletesen megfelel a virtuális billentyűzet is. 10 ujjas gépelés sebességét nem lehet vele elérni, de nagyon kevesen vannak, akik így tudnának gépelni. Ezért is hoztam fel a wordot, mert szerintem full PC legfeljebb csak olyan szövegszerkesztéshez kell, amikor több 10 oldalas doksikat szerkesztget az ember (szóval a szó szerinti "szövegszerkesztés"-re, nem csak a "szövegírásra")
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
attila9988
őstag
válasz Cathfaern #123 üzenetére
Először is... a word, az csak egyetlen egy szövegszerkesztő, ráadásul nem is feltétlenül a legjobb, tehát ne legyen már egyenlő a szövegszerkesztéssel....
Másodszor. Az előző, hosszú hozzászólásomat is pár perc alatt írtam, és azt bizony már szerkesztettem, nem csak írtam. Egy olyanhoz már meglehetősen kényelmetlen a virtuális billentyűzet, pedig még az sem túl hosszú.
-
Baggins86
aktív tag
Úgy látom én valami nagyon expert user lehetek, mert az én telefonom 6", tudom egy kézzel kezelni és elfér a farmerem zsebében. Nem a hátsóban, az oldalsóban (de a hátsóban is). Akinek phablet kezelési tanács kell, jelezzen bátran, munka után a belvárosban szívesen segítek bárkinek.
1.óra - Hogyan fogjuk helyesen a phabletet - a 4 ujjas támasz.
2.óra - Öltözködési tanácsok - a feszülős farmer és a cicanaci kukázása.
3.óra - Gyakorlati óra - telefon használat egy kézzel, fogásváltásokkal.
VizsgaÍrj, és garantáltan megtanulod használni a phabletet. Nem lesz többé kifogás, hogy a 4,5" nagy, vagy a 4" telefon sem fér el a zsebedben.
Csoportos és egyéni foglalkozásokat is vállalok kedvező áron. -
skyli
senior tag
válasz Baggins86 #126 üzenetére
ez nagy volt
De egyetértek mindennel ráadásul általában mindkét lettünk szabad. A flexnél meg még az se baj ha kilóg a zsebből, ha hajlítással kifelé teszem be, akkor nem vájódik a csípőmbe se a nőknek meg, bér kisebb a zsebük, de minden nő hord magánál kis kézi táskát -
szab.tam
nagyúr
"az úgynevezett phabletek (az olyan okostelefonok, melyek kijelzője 5,5-7 hüvelyk)"
valahol azért problémák vannak a kategória meghatározásnál.
(azaz betartásánál.)
ezt olvasva nekiálltam a mobilarenán szűrve rákeresni teszteket a phablet-ekre.
ha 5.5" az alsó határ, akkor miért ad ki találatként a listában sokkal kisebb kijelzőjű okostelefonokat is?(ja, most nézem, valszeg ez mobilarénás bug, hiába szűrök, visszadob minden rovatra...)
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
davidsone
addikt
végülis érthető még épp elfér a zsebben és inkább patkány mint egérmozi
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
spenglerjoci
tag
Amúgy lehet hogy csak nekem furcsa kicsit, de ez az 5,5 coll-tól fölfele szerintem nem egészen stimmel. Már el is felejtette mindenki a phabletek phabletjét? Vagyis a Galaxy Note N7000-ret? És az 5,3 collos. Igaz hogy az teremtette a kategóriát, de már nem tartozik bele? Vagy hogy van ez?
-
szab.tam
nagyúr
válasz spenglerjoci #133 üzenetére
ha egy picit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy pont erről elmélkedünk, hogy mi határozza a kategória méretét.
de igazából erre egzakt méret nincs.talán annyi, hogy 5"-nál biztosan nagyobb, és kb. 7"-ig.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
őstag
válasz spenglerjoci #136 üzenetére
A Wikipedia szerint:
Phablets typically have screens that measure (diagonally) between 5.3 to 6.9 inches (135 to 180 mm)
De ez nagyon szubjektív,nekem 5.1-6.9-ig[ Szerkesztve ]
Nem az érdekel,hogy hova postázod,hanem hol van a termék!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest