Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
Mmm, igen szimpatikus... Csak ha ennek megreped a burkolata, akkor nem leég az asztal alatta, hanem mindenki megvakul az irodában
Szuper technológia...AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
domi007
őstag
"Hol van az a (m)etiles üveg?
Bocsi haver, a (m)etilt azt már leküldtem
Akkor takarodj innen a .....***'(Narancs, Tetves és Dugó-ParaPéntek)
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
dabadab
titán
válasz #06658560 #21 üzenetére
"A nanotechnologias akkuk eloretoresevel meg meg varjunk egy kicsit, jelen allas szerint nem a kozeljovo termekei."
Annyira nem, hogy mar evek ota lehet oket kapni. A fo hatranyuk az, hogy az energiasuruseguk kb fele a sima LiIon akksiknak, szoval egyelore nem fogjuk oket laptopokban latni.
DRM is theft
-
ngabor2
nagyúr
a metanolban az a jó, hogy ipari szinten nagyon olcsó előállítani, sőt, az egyik legolcsóbb szerves vegyipari termék. másik nagy előnye, hogy nem csak kőolaj alapon lehet csinálni, hanem bármilyen szénforrás és víz felhasználásával, tehát ha "elfogy a kőolaj", attól még lesz MeOH.
itt meglátásom szerint az óriási előny nem a nagy energiasűrűség, hanem az, hogy bármikor, nagyon gyorsan tölthető. ha 2 dl cuccal megy 20 órát, amit 15 másodperc alatt lehet neki betáplálni, akkor elég izmos alternatíva a leggyorsabb li-pol akksinak is, amit "pár percig" kell tölteni néhány óra üzemidőért. lehet függetlenedni a konnektortól.
és szerintem nem csak a notiknál van ennek jelentősége. vészvilágításhoz például egész jó megoldás, itthon egy 3W-os ledes villanykörtém van, az egész asztalt bevilágítja. mekkora fényt adna 3 ilyen? egy folyosót be tudna világítani. de bármilyen, kis energiaigényű biztonsági cuccot felhozhatnánk.
a hátránya egyelőre a kis teljesítmény-leadás, thát nem tud pillanatnyilag se annyit leadni, mint bármelyik más típusú akksi, de gondolom ez még egy szintig javítható.
-
shtml
őstag
válasz Cathfaern #25 üzenetére
Nem érzek. Feltételezem, hogy Kopi nem olyan rosszindulattal fogja fel a dolgot, mint te.
Továbbá semmit nem pontosítottam, már a legelején is pontosan azt írtam, amit később:
Azt azért hozzá kell tenni, hogy a hőerőművekben sok egyéb szennyezőanyag (kén, CO, nitrogénvegyületek) is keletkeznek, plusz nem kis mennyiségű radioaktív anyagot is kibocsájtanak.
Azzal, hogy a pontosítás szót használod, azt sugallod, hogy elsőre pontatlanul fogalmaztam, pedig dehogy.
[ Szerkesztve ]
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
-
shtml
őstag
válasz #06658560 #19 üzenetére
Érdemes még ezt is elolvasni. Az derül ki belőle, hogy a szénerőművek által kibocsájtott urán-235 és tórium-232 energiatartalma nagyobb, mint az elégetett szénből kinyert energia mennyisége.
Elgondolkodtató még akkor is, ha tudjuk, hogy ezen anyagokat nem a szénből lehet a leggazdaságosabban kitermelni.
(#23) WonderCSabo:
Vagy még inkább halott.[ Szerkesztve ]
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
-
shtml
őstag
válasz #06658560 #19 üzenetére
A nanotechnológiával készített akkumulátorok (szupernagy felületű elektródák) valóban nagy ugrást vetítenek elő. Ezzel szemben a DMFC hatásfoka nemigen fog 50% fölé menni, ezáltal nem biztos, hogy az üzemeltetésük olcsó lesz. Na de várjuk ki, amíg megjelennek.
Ezt a radioaktiv anyagkibocsatast hogy gondoltad?
Úgy, hogy a szénüzemű erőművek nagyságrendekkel több radioaktív anyagot bocsájtanak ki a légkörbe, mint az azonos teljesítményű atomerőművek:
-
törölt tag
"Az akkumulátorok (lítiuim-ion) nagy ugrás előtt állnak, mind kapacitásban, mind feltöltési sebességben. Ezért nem célszerű a DMFC-t a mai akkumulátorokhoz hasonlítani."
Ja, folyamatosan, mar vagy tizenx eve. Mondjuk a tuzeloanyagcella is 40+ eves elkepzeles.
Ezt a radioaktiv anyagkibocsatast hogy gondoltad?
-
shtml
őstag
Az akkumulátorok (lítiuim-ion) nagy ugrás előtt állnak, mind kapacitásban, mind feltöltési sebességben. Ezért nem célszerű a DMFC-t a mai akkumulátorokhoz hasonlítani.
A DMFC hatásfokban és méretben is fejlődhet, de a méretbeli fejlődés korlátozott, mert a metanolhoz szükséges tartály mérete adott. Ha nő a hatásfok, akkor elvileg csökkenthető a tartály mérete, de szerintem a legtöbb felhasználó inkább a nagyobb leadott teljesítményre ill. hosszabb üzemidőre szavazna.
-
ujoimro
tag
Engem még az érdekelne, hogy mennyire környezetbarát a technológia, meg mennyibe fáj egy ilyen patron.
Az üzemanyag cella teljesen környezetbarát, a melléktermék víz és széndioxid. Az árat megtudhatod Te is, ha leugrasz bármelyik gyógyszertárba és veszel magadnak 2dl 95%-os metanolt. Ezt az árat már valószínűleg a teljes számítógép-ipar sem tudja majd feltornászni, hiszen annyi külömböző egyéb felhasználási területe van, és olyan egyszerű előállítani.
Valszleg 2012-ig még ezt is fejlsztik
Az a baj egy-egy új technológiával, hogy általában a már meglévő megoldásokhoz hasonlítják. Lehet hogy az akumlátorok közel állnak teljesítményben, de hány millió munkaórát fektettek a tökéletesítésükbe? Ugyanaz a fáma, mint az SSD-kkel kapcsolatban. Hol volt a merevlemez öt-tíz évvel a megjelenése után? 20MB? És hol vannak most? Az akumlátorokat évtizedek óta fejlesztik (a tranzisztoros rádiók óta). Ha kiszorozzuk hogy hányszorosára nőtt a kapacitás, akkor bőven van még potenciál a technológiában. Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
shtml
őstag
Úgy tudom, a metanol igen környezetbarát módon állítható elő.
A DMFC környezetszennyezése (CO2) használat közben valamivel nagyobb, mint az akkumulátoré, mert a teljes hatásfok rosszabb. A DMFC hatásfoka jelenleg 25% körül van, a villamos energia termelése, eljuttatása a fogyasztóhoz és az akku összesített hatásfoka ennél jobb. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a hőerőművekben sok egyéb szennyezőanyag (kén, CO, nitrogénvegyületek) is keletkeznek, plusz nem kis mennyiségű radioaktív anyagot is kibocsájtanak.
Az árára én is kíváncsi vagyok. Szerintem jó ára lesz, csak az a kérdés, kinek: A gyártók vagy a fogyasztók számára.
-
-
shtml
őstag
Nekem egyre inkább úgy tűnik, nem lesz nagy durranás ez a DMFC, legalábbis a hírben említetthez hasonló paraméterekkel. A 20 óra már eleve nem a címben említett 24 óra, az eltérés felfelé számolva 20%, ami nem kevés.
Feltételezem, hogy a 20 órát az átlagos, 10 wattos teljesítménnyel számolták, így a cella kapacitása egy töltéssel 200 Wh. Ez nem olyan egetrengető többlet pl. a nemrég itt is bemutatott Asus N20-as szubnotesz 86Wh-s kapacitásához. Tudom, ez még így is több mint kétszeres kapacitás, de én akkor is többet vártam a DMFC technológiától. Ráadásul ez is csak 2012-ben lesz kapható, addig pedig elterjedhetnek a gyorsan tölthető és igen nagy kapacitású újfajta akkumulátorok.
Világos, hogy pl. kirándulásra egyszerűbb magunkkal vinni pár liter metanolt, de az ilyen nem túl tipikus alkalmaktól eltekintve úgy érzem, el fog olvadni a DMFC előnye, mire ténylegesen megjelenik a piacon és elterjed.
-
veterán
A jelenlegi körülmények között az utántöltő egységnek több hasznát látom, mint a beépített akksinak. Viszont ha széles körben elterjed ,akkor jó lehet.
Most még inkább örülök annak, hogy amikor hazamegyek, akkor nem azon kell gondolkodnom, hogy milyen szinten is áll az akksi, hanem csak bedugom a röfibe és töltődik, miközben használom.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
einstein
senior tag
Ezzel a metanol patronnal az a baj, hogy macerásabbnak hangzik, mint hogy az ember fogja és rádugja a konnektorra. Egyrészt be kell menni a boltba patronért, másrészt mi van ha elfelejtjük.
[ Szerkesztve ]
-
Kriza
őstag
Mennyibe kerül egy ilyen "metanolpatron"? Meg aztán elég a 10W átlag egy notinak?
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kobe
veterán
végre valami átütő dolog
-
Noddy
senior tag
-
7
addikt
Én csak azon gondolkodom, hogy mi van akkor, ha a környéken nincsen olyan bolt, vagy bármi, ahol lehet kapni új patronokat. Áramforrásra még mindig jóval több helyen tudunk rákapcsolódni, mint olyan boltra bukkanni, ahol ilyen terméket adnak. Bár ez persze változhat 2012-ig, de szkeptikus vagyok kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- VoIP telefonálás
- Samsung Galaxy S20 FE Snapdragon topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B365 Intel i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB GDDR5 Sharkoon Slider 550W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB GDDR5 ZALMAN Z1 CM 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB GDDR5 ZALMAN Z1 Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD 1060 6GB GDDR5 FD Core 1000 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M Ryzen 5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB GDDR6 CM TD500 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest