Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- XPEnology
- ASUS routerek
- Microsoft Excel topic
- Sérthette a magánszférát a Siri, 95 millió dollárban egyezett ki az Apple
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
SLYM
veterán
ja hát nem mindegy az ember mikor megy nyugdíjba. aki régen ment (valahol ezt hallottam) sokkal kevesebbet kap mint aki mostanába. faterom 3 éve ment el 42 évesen. azért mehetett el ennyi idősen, mert a katonáknál ezt másképp számolják (sulik is beleszámítanak, meg előbb is el lehet ott menni).190 most neki és amikor dolgozott(mondjuk most is dolgozik csak nem ott) a fizuja se volt sokkal több. nem értem másnak a fizujához képest miért ilyen kevés a nyugdíja. hogy számolják ezt ki?
egyébként itt még annyit, hogy hoztak valami ilyesmi törvényt, hogy mostmár aki nyugdíj mellett dolgozik annak máshogy kell adóznia mint régen. pl keresel valamennyit, ahoz még hosszáveszeik a nyugdíjat és így adózod a fizut. tehát hiába keresel csak 100-at akkor is 40%-ot fogsz adózni, mert a nyugdíj is beleszámít. ez is egy lehúzás. ellenben én lassan remélhetőleg elkezdek melózni a mekiben, ott ha diák vagy nem kell adóznod, csak ilyen nagyon keveset. szóval elég csak beiratkozni valami suliba és simán lehet dolgozni diákmunkásként. mondjuk asszem itt limitálva van az órák száma, vagy valami pénz felett is is kell 18%-ot adózni. fasz se tudja hogy van ez
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Nyilvan nem mindenki fog ilyet csinalni, de azert mondtam, hogy a gazdagok megadoztatasa nehez feladat, mert ok sokkal motivaltabban es sokkal nagyobb arzenallal felszerelkezve allnak neki az adozas kikerulesenek, mint egy sima kozember. Hogy egy extrem peldat mondjak: Ralf Schumacher pl hivatalosan Ausztriaban lakik, ahol kulon megegyezest kotott az osztrak kormannyal az adozasarol.
"a 80-90% meg szerintem erős túlzás azért"
Javitsatok ki, de siman EVA-val - minden egyeb hokusz-pokusz nelkul - megy a 70%.
DRM is theft
-
dabadab
titán
"lenyúlni mindenkit ugyanúgy nyúlnak le.A gazdagok mozgástere annyira nem nagy, hogy az adójukat %-ban kifejezve komolyan csökkentse"
Dehogynem. Egy sima jol fizetett alkalmazottnal a berkoltsegnek ugy kb 30%-a marad a dolgozo zsebeben, ravaszan menedzselt, offshore cegeken keresztul okoskodott kombinacioknal ez minden bizonnyal felviheto 80-90% tajara is.
DRM is theft
-
bolcsodal
addikt
Jólvan jólvan..csak akadékoskodtam, ne haragudj. De én pl a fizetésem 40%-át fizetem be a közösbe...és tényleg idegesít, ahogy egyesek minimálra bejelentve veszik meg a 200K-s LCD TV-t, mert ugye ha nem minimálra lenne bejelentve abból "nem lehetne megélni!!!"! Felháborító...
They drew first blood....
-
Oly
őstag
Nem!
Egész egyszerűen a fekete és szürke jövedelmekkel kellene valamit csinálni!
Mert abból nem megy be adó és azért kapnak az ilyenek is különböző extra támogatást... Mert hivatalosan nem keresnek egy fillért sem!
De addig amíg a a nyag ccégek is, mint pl a Révész Eurotransz is minimálbéren jelenti be a dolgozókat és mellette 2-300k-s fizetést kapnak...
Mutass egy olyan kamionsofőrt, aki nem kap minimum 3x annyi fizetést, mint amit leadóz!!!SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
dabadab
titán
Az elelmiszerek adojaval kapcsolat problemakat meg lehet oldani azzal, hogy kidolgozunk egy aprolekos szabalyrendszert, ami figyel az ilyen kivetelekre, a kerdes csak az, hogy az ezaltal elert tobbletadobevetel fedezi-e az ehhez szukseges apparatus mukodteteset - valoszinuleg nem.
Egyebkent Mo-n jelenleg tipikusan nem a gazdagokat, hanem a kozeposztalyt (multik jol fizetett diplomas szakemberei, kozepvezetok, ilyenek) nyuljak le a legsulyosabban: ugyanis ok azok, akik mar eleg jol keresnek ahhoz, hogy a fizetesuk jo resze a legmagasabb adosavba keruljon, viszont nekik gyakran eleg kicsi a mozgaslehetoseguk az "optimalizalasra". Akik tenyleg komoly osszegeket keresnek, azok egyreszt sokkal tobb lehetoseggel birnak, masreszt meg egy csomo modszer nekik mar kifizetodo ill. altalaban sokkal tajekozottabbak az "alternativ" megoldasokat illetoen.
.DRM is theft
-
bolcsodal
addikt
Héhé..nem azt mondtam, hogy amiról halandzsázok alternatívát kínál a mindenki gondjaira.
Mellesleg, mivel kora tavasszal drágább a dinnye, akkor több adót is fizetsz érte..nem?
Én csak azt mondom, hogy az SZJA-t könnyebb elcsalni mint a fogyasztói cikkekbe épített forgalmi adót...mondom én laikus, de nyílván erre is van mód.
Sajnos amiket említessz az a tisztelt kivétel.....mármint a hatalmas összegű adókat befizető illetők. De kövezzetek meg..nekem a szerzői jogról és filemegosztásról szóló idevágó South Park epizód ugrott be elsőre soraidat olvasva.
-
bolcsodal
addikt
Na igen...ezen el kell gondolkozni.
Nyílván ami egyik embernek luxus, az másnak mindennapi. Én inkább árkategóriákban gondolkodnék. Mint pl. a VGA piac belépő-közép-csúcskategória pl. elektronikus cuccok esetében. Élelmiszereknél is ami ritka. drága...Nemhiszem, hogy bonyolultabb rendszer jönne ki, mint a mostani adó-adóvisszaigénylési rendszer...
-
Nade akkor 1 millát keres a család, vagy nem? Ha feleannyit, mindjárt más a leányzó fekvése.
A Tescos páldánál maradva. Nekem van egy barátom, aki nagyjából megfelel az említett paramétereknek (plusz még MBA-ja is van), és fél évig nem talált munkát. A végén már a gyorséttermeket is megpróbálta, de onnan azért hajtották el, mert túlképzett (pedig az önéletrajzát még úgy is erősen megkúrtította). Szóval van olyan, hogy valaki azért nem kap munkát, mert túlképzett.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Hidd el, hogy havi egy milla egy 7 tagú családnak átlagon felüli jövedelem, Simán meg lehet élni belőle. A feleségem pl. középiskolai tanárként, jóval átlgon alul keres (túlórákkal együtt netto 100-at kap). Nekem hiába van átalgon felüli jövedelmem, a kettőnké együtt nem éri el azt (1 személyre lebontva), amit ez az egymilla személyenként jelent a 7 embernek. És meg tudunk élni, e mellett fizetem a sulit, ami fél évente majdnem 200 rugó, sőt még félre is tudunk valamennyit tenni.
Nade, rengetegen élnek havi 60-80 zsetonból úgy, hogy sokat dolgoznak érte. Szerinted iagzságos, hogy a havi egymillás jövedelmű családokat támogatjuk ezen emberek helyett?
Tescoba meg nem vennek fel 3 diplomás, 4 nyelvet beszélő embereket árufeltöltőnek (igen van olyan, hogy ilyen embreke nem találnak munkát).
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
És aki nem tud elhelyezkedni az már ne is kapjon segélyt? Mert van olyan, és nem csak az aluliskolázottak között.
A lényeg, hogy ha a jövedelemhez kötöd a támogatást, épp azok kapnak, akiknek - többnyire - nincs rá szükségük. Gondolj bele mekkora jövedelem kell ahhoz, hogy havi 80-100k támogatást kapj a gyerekekere úgy, hogy ezt az adódból kapd vissza (talán brutto 300k körüli jövedelemnél van ekkora SZJA).
-
Stavi
aktív tag
elnézésedet kérem, természetesen nem azok ellen szóltam, akik szeretetből vállaltak nagy családot... Vagy ha akaratuk ellenére mégis sokan lettek, akkor igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy úgy neveljék a gyerekeket ahogy illik... Elnézést kérek mindekitől akit a hozzászólásommal megbántottam/felhúztam... Remélem mostanra sikerült világossá tennem, hogy mire (kikre) gondoltam, és hogyan...
Privátba hamarabb elérsz... stavi(kukucs)tvn(ponyt)hu.
-
bullseye
addikt
egy plasztikai sebész vagy magánkórházas (persze ki vesz fel frissen végzettet magánkórházba). állami kórházban melózó 1-2 éve végzett kölök nem hinném.
Hosszabb távon persze már kifizetődőbb valszeg neki is doktornak lenni, mint mekiben pultosnak (bár... a pultosból is lehet manager )'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Politika
- LEGO klub
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A25 5G 6/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- OLVASS! Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes 825GB Konzol! 2 Joystick
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest