Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stavi

aktív tag

válasz tkazmer #31 üzenetére

elnézésedet kérem, természetesen nem azok ellen szóltam, akik szeretetből vállaltak nagy családot... Vagy ha akaratuk ellenére mégis sokan lettek, akkor igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy úgy neveljék a gyerekeket ahogy illik... Elnézést kérek mindekitől akit a hozzászólásommal megbántottam/felhúztam... Remélem mostanra sikerült világossá tennem, hogy mire (kikre) gondoltam, és hogyan...
    :R

Privátba hamarabb elérsz... stavi(kukucs)tvn(ponyt)hu.

• Stavi

aktív tag

válasz QuippeR #8 üzenetére

Jogos, elég félreérthetően fogalmaztam. Semmi bajom a nagycsaládosokkal, sőt örülök, hogy vannak ilyenek. Kevesen vannak akik be merik vállani a több gyereket, jól meg kell gondolni, hogy: 1. képesek-e eltartani őket. 2. tudják-e biztosítani számukra megfelelő nevelést, iskolázottságot, műveltséget, és minden egyéb dolgot ami ahhoz szükséges, hogy kellő képen szocializálódjanak, a meglévő társadalom hasznos tagjává váljanak... A legtöbb magyar mérlegeli ezeket a dolgokat, és aszerint dönt. Nem ismerek számokat, - most hasra ütök,- de szerintem 20 roma családból 19-re ráillik a nagycsaládos jelző, míg 20 magyar családból talán 1-re. És szerintem a romáknál, nem feltétlenűl azért van nagy család (nemritkán 10+ gyerek), mert annyira család centrikusak...

Amit szeretnék tisztázni az, hogy nem a nagycsaládosokat ítélem el, hanem azt (azokat) aki csak azért csinál millió gyereket, hogy belőlük éljen... (van szülész ismerősöm, és elég bizarr dolgokat mesélt arról, hogy egyesek, hogyan teszik szándékosan tönkre (mind testileg, mind szellemileg) a születendő gyermeküket, csak azért mert egy fogyatékos gyerek után több pénzt kapnak...) És sajnos ha ez a tendencia folytatódik, akkor lassan a kisebbség lesz a többség... És akkor kíváncsi lennék, ha nem lenne elég tisztességesen dolgozó magyar ember, nem lenne elég adó, akkor ugyan miből jutna segélyre...?

• Stavi

aktív tag

én beveztném azt, amit kínába annó a népesség gyarapodás ellene tettek...
    Azt tenném, hogy 2 gyerekig fizetnék támogatást, felette nem... (kínába ha jól tudom, 2 gyerektől a szülők fizetnek az államnak)
    ... kivéve ha az első két gyerek iker, vagy egynemű (fiú)... (és mondjuk szeretnének egy lányt is)
    járható út lenne, szerintem ha nem féltenék a politikusok a szavazataikat... Értelmes magyar ember nem vállal 2 gyereknél többet, esetleg hármat max... akinek meg több kellett eddig, annak meg arra volt jó, h hozza a pénzt... tudnék rá példákat mondani... de szerintem ti is... énis jól felhúztam magam, utálom az ingyenélőket... pláne ha így élnek vissza a jogaikkal...

Új hozzászólás Aktív témák