Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
alapvetően ha megnézed a jelenlegi helyzetet, egy ideje már ez megy. Mármint valaki bedob eléggé hangzatos, jövőbe mutató, geek, nagyot szóló dolgokat amiket jól meg lehet forgatni a sajtóban, aztán dől a lé, épül a hype, megy az árfolyam fel, eszik és veszik a népek, mert elhiszik, el akarják hinni. Tök mindegy hogy most arról van szó hogy ingyenvizet csinálnak áram nélkül a sivatagban, egy csepp vérből mindentis megmondanak, embert küldünk a marsra de így minnyá, hidrogénes elektromos kamiont csinálok olcsón, vagy ilyesmi, a lényeg hogy legyen minnél hihetetlenebb, kapja fel rá a fejét a tömeg, lehessen beleállni és hozza a pénzt. Ha elég sok a buzzword és nem érti az ember hogy ez most mi akar lenni de egy új életérzés, jövőbe mutató dolog, simán örül neki. Bakker még az sincs nagyon lefektetve hogy ez az egész hogy akar majd kinézni, egyáltalán mi az elképzelés. De nyilván tolni kell mint a mesterséges intelligenciát amit szintén évekig hallgattunk és már a kenyérpirítóba is azt akarták meg iotot, aztán meg nem. Van aki ki tud hátrálni dolgokból néha lásd google amikor rájön hogy ez még mondjuk picit korai a glass-al, de a mókusvakítás az mostanában nagyon nagyon nagyon sok pénzt hoz a konyhára...
-
Necroman_Mk2
őstag
Az informatika több ilyen kihalásos evolúciót megélt már (asztali gép architektúrák, oprendszerek, internetes keresők, közösségi oldalak), a metaverzumnek csúfolt virtuális világok a következők. Kérdés, hogy itt is a jelenlegi nagyok lesznek-e a befutók, vagy ismét egy külső szereplő kerül ki győztesen (ahogy a keresőknél a Google, a közösségi oldalaknál meg a Facebook).
Egyébként a Second Life szerintem egy jobb hasonlat, mint a WoW, vagy bármelyik MMORPG.#6 Zirowe Ki korán kell, az aranyat lel Pontosabban: most még relatív olcsón föl tudják magukat töltetni, mert később ennek meg fogják kérni az árát. Cserébe viszont az egyszeri felhasználó is bármikor találkozhat a kedven idoljával, vagyis annak egy bot által irányított avatarjával.
#9 L4mie Szerintem a könyvet is elolvasta.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
L4mie
veterán
ready player one szerűen akarják tolni... úgy tűnik cukihegynek tetszett a film.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
wolfman
veterán
Miket lehet csinálni pontosan ezekben a metaverzumokban? Miért lesz ez jó az egyszeri embernek vagy bárkinek? Játék, munka, időtöltés?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Zirowe
nagyúr
TIL: létezik olyan, hogy celeb-avatarok piaca..
AZTAKU**A..
Vicces lesz ezeket a cikkeket visszaolvasni pár év múlva, amikor bebukott az egész a fenébe.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
L4mie
veterán
ja tényleg...nekem is mindig a wow jutott eszembe amikor láttam, és tettem fel magamban a kérdést, hogy ez hol új?
Szóval meg lehet venni orgrimmar előtti duellező terület "1m2"-ét és aki ott akar duellezni az perkál....kb ennyi...
Itt inkább az a kérdés, hogy hogy lesz átmozgás a WoW meg az EVE online között? mert ilyeneket magyaráztak.[ Szerkesztve ]
-
waccamár
senior tag
Én nagyjából így látom, de nem vagyok expert és különösebben bele sem ástam magam a témába: Zuckerberg bedobta a fogalmatlanok és boomerek közé a metaverzum kifejezést. Ők még sosem hallottak az MMO-ról, így tök új nekik az egész. Azt vizionálják, hogy majd az emberek VR-sisakban a metaverzumOKban fognak tengeni-lengeni (ahogy pl. a WoW-ban már ezer éve csinálják ugye). Viszont a technológia még nagyjából sehol sem jár (erről nem nagyon beszélnek) tök gagyi az egész. Ettől függetlenül öntik bele a pénzt, meg boldog boldogtalan metaverzumot csinál. Sokan keresnek is vele, mert földeket adnak el metaverzumokban (és valaki meg is veszi, nyilván spekulációs célzattal), meg egyéb módokon szednek ki belőle pénzt.
Én abszolút nyitott vagyok minden újdonságra, de ennek egyelőre sem értelmét sem jövőjét nem látom. Aztán majd persze az idő meg a piac eldönti, hogy igazam lesz-e. Kb. hasonlónak mondanám, mint a 3D TV-k.
-
nihill
őstag
Ahogy látom ez már itt lassan egy meta-multiverzum, mindenki részt akar a tortából, amit persze lehet sohasem fognak berakni a sütőbe, ki tudja...
-
Sanya
nagyúr
Azt hiszem ebből én kimaradok.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
L4mie
veterán
Na most a metaversum az amit a "facebook" csinál vagy más, vagy a más és a facebook által csinált egyben? Elég fura még.
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Microsoft Office és Office 365 topic
- TP-LINK routerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós topik
- Synology NAS
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek