Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz #16729600 #397 üzenetére
Nemcsak a munkaképes inaktívak befizetései hiányoznak, nagyon sok típusa van a közterhek alól kibújásnak. Csak néhányat említek: munkaképes rokkantnyugdíjasok, 40-50 évesen nyugdíjba vonultak, felsőoktatásban értelmetlenül lézengők, minimálbér után fizető fekete jövedelmesek, full fekete jövedelmesek, alkalmazotti munkát végző kényszervállalkozók, stb.
Szerinted én fogom ezeket a "fehér" piacra visszavezetni, mert én mindig a versenyszférában dolgoztam, és mindig teljes jövedelem után, átlag fölött adóztam? A hideg ráz attól, hogy politizálnom kelljen.
Azt viszont nem tartom elfogadhatónak, hogy azért kelljen sok Nyugat-európai országban alkalmazottnál lényegesen magasabb adót fizetnem, hogy a fenti, szintén kirívóan magas arányú inaktívak helyett helytálljak.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz #16729600 #374 üzenetére
Ebben az országban az a legnagyobb baj, hogy túl sokan nem fizetik meg a közösbe azt, ami járna, magyarul kivonják magukat a közteherviselésből. Ha szerinted pont az a pár százezer idióta SZJA-ja hiányzik, akik messze az uniós átlag fölött voltak adóztatva (és akik még nem vonták ki magukat), miközben semmivel nem kaptak vissza többet, mint az utolsó útszéli adócsaló, akkor nagyon súlyosan tévedsz. Persze csak felültél valami populista propagandának, ami az oszd meg és uralkodj elv alapján uszít pontosan a legjobb adófizetők ellen.
A legjobb aláírás a héten
-
Blyan
félisten
válasz leslieke #389 üzenetére
Tudom, hogy éjszakánként egyszer történt meg, amit nem tudtam, hogy ez amúgy szabvány mindenfelé és mi vagyunk úttörők, vagy csak a bankok eddig genyóztak és most ezen változtatnak.
No mindegy, kösz azért!
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
válasz gtasystem #386 üzenetére
Mindenki várja, mert fene sem akar szopódni a bankok közi átutalással.
De amit nem értek, vagy nem tudok, hogy ez itthon oldódik meg és a Giro rendszer ezt amúgy is lehetővé tette, csak nálunk genyóztak, vagy ez általános eljárás?[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
gtasystem
őstag
-
Blyan
félisten
Hát... ilyen az, amikor be kell stoppolni az egykulcsos adórendszer okozta hiányt.
Előrelépés ugyan nincs, de aki jól járt az egykulcsos dologgal, az inkább fizet ilyen olyan adót, mert még mindig jobban jár, mintha az szja csökkenéssel megkapott 100-200ezer forintról kéne lemondania (bár azelőtt sem keresett igazán keveset).
Ez ilyen. ja....[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A másik nagy gond szerintem, hogy átalakultak az értékrendek,A gazdasági, társadalmi racionalitások helyett a hit lett a domináns és ezt most nem vallási értelemben értem.Hit egy személyben, hit egy eszmében, hit egy politikai vonalvezetésben.Nekem személy szerint semmi szükségem messianisztikus, küldetés tudattal bíró vezetőkre.Végezzék el a munkájukat tisztességgel, értsenek a szakterületükhöz kiválóan.Semmi pátosz nincs a személyükben, ugyanolyan munkát végeznek mint bárki más ebben az országban.Annyi különbséggel, hogy az én adó forintjaimból ( is ) van kiemelkedő fizetésük,szolgálati gépjárművük és ingyen kajájuk.Lesznek hát szívesek.a föld bolygó gazdasági törvényszerűségei szerint működni és nem egy lila ködbe vesző pátoszos tekintélyelvű politikai zsoltáros könyv szerint. Ellenkező esetben a következő választásoknál seggbe rúgom Őket a voksommal.Nem merengő hitvita kell, hanem ésszerűség.Peace.
[ Szerkesztve ]
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz leslieke #377 üzenetére
Már nem azért, de ezek után ki szavazna rájuk. Emlékeim szerint Pesten még a tüntetési helyeket is levédette vagy mi. De mindegy, én már tudom, hogy kikre fogok szavazni. Csak tegyék helyre azt ami most nem helyes.
Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?
-
djculture
félisten
válasz fordfairlane #373 üzenetére
Igen a mobiltársaságok bírni fogják mert úgyis rajtunk fogyasztókon verik le. Csak kérdés hogy a huszadik adó meg lejmolás bevezetése miatt mi bírni fogjuk e?
-
leslieke
Jómunkásember
Viktor simán megteheti, hogy nem tart választásokat.
Ezt nem meri meglépni. Azt viszont már igen, hogy a választási körzeteket - hivatkozva a csökkentett parlamenti létszámra (ami miatt valóban újra kell osztani a területeket) - úgy alakítják ki, hogy figyelembe veszik az előző választások eredményeit, és így az nekik kedvezzen.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Sn[4k3]
senior tag
Mivel 2/3-os többség van, az alkotmányt már így is átírták, Viktor simán megteheti, hogy nem tart választásokat. Viszont van egy olyan sejtésem, hogy sem a Fidesz, sem az MSZP nem fog trónra kerülni, szerintem a Jobbik viszi majd a pálmát.
Remélem nem sértek ezzel a viccel alapelvet, de annyi igazság van benne:
Titkár (súgva): - Ő a magyar köztársasági elnök.
Obama: - A Magyar Köztársaság elnöke?
Titkár: - Nem, mert olyan nincs, hogy Magyar Köztársaság.
Obama: - Akkor mi van?
Titkár: - Magyarország.
Obama: - Tehát ő Magyarország elnöke?
Titkár: - Nem, ő a köztársasági elnök.
Obama: - Egy nem létező köztársaság elnöke?
Titkár: - Sajnálom, ezt én sem értem pontosan.
Obama: - Ha jól tudom, náluk alkotmányos demokrácia van, nézz utána, hogy mi
van az alkotmányukban!
Titkár: - Az a helyzet, hogy nincs alkotmányuk, hanem alaptörvényük van.
Obama: - Akkor az alaptörvényben az van leírva, hogy ő a köztársasági elnök?
Titkár: - Nem, az az alkotmányukban van leírva.
Obama: - Jó, hagyjuk. Hogy hívják?
Titkár: - Dr. Schmitt Pál.
Obama: - Mivel nem tudom, hogy jó-e ha elnök úrnak szólítom, vagy sem, ezért inkább maradok a doktor úr megszólításnál, rendben?
Titkár: - Nos, az a hír járja, hogy az alma materében éppen ma ült össze egy bizottság, hogy visszavonja a doktori címét, mert állítólag plagizált a disszertációjában.
Obama: - Akkor lehet, hogy már nem is doktor?
Titkár: - Hát, könnyen lehet. Inkább kerüljük ki!Azt hiszem ilyesmi vicc volt Horthy Miklós ellentengernagyról is, de legalább aktuálissá tettèk
Az alaptörvény helyére az alkotmányt, Magyarország helyére a Magyar Köztársaságot kérjük vissza.
Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?
-
Brutális eb
addikt
válasz #16729600 #374 üzenetére
+1.
Lesarkított de kb ennyi.A butaság százmilliárdokban volt mérhető....Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
törölt tag
válasz fordfairlane #373 üzenetére
Nem kellett volna egykulcsos adó és akkor nincs ez a hatalmas rés a költségvetésen.Nem kellett volna hepciáskodni az IMF-el és akkor nem a piacokról kellett volna finanszírozni az államadósságot dupla kamattal.És végül nem kellene azt mondani, hogy ezek az adók nem a lakosságot terhelik , mert a szolgáltatók sima liba , hogy áthárítják a fogyasztókra.
-
fordfairlane
veterán
Nem is értem mi az egész mögött a koncepció
A költségvetési mérleg egyensúlyba hozása, ismertebb nevén a hiánycél. Ezt kell elérni, méghozzá idén, hogy 2013-tól ne vonjanak meg támogatásokat. A mobilcégek meg bírni fogják. Nagyon sok jel mutat arra, hogy Magyarországon a 3 nagy mobiltársaság kartellezik.
x gon' give it to ya
-
barnam_
nagyúr
válasz Mr.Grincs #370 üzenetére
Nem is értem mi az egész mögött a koncepció
Beszedünk egy csomó pénzt, és egyre kevesebbet adunk. Így egy ideig lesz valami a zsebben, de egyrészt az emberek kevésbé költik a pénzt, ami gazdasági csökkenéshez vezet ; másrészt hogy 2 év múlva nem ők nyerik a választásokat, az hét szentség... majd újra megszavazzuk a szegfűseket, aztán kezdődik minden megint előröl -
gtasystem
őstag
válasz djculture #364 üzenetére
ja az más..ha nincs választék az problem..viszont én nem egyszer váltottam már bankot és azt tudom hogy az otp az egyik legdrágább bank m.o.-on..és ez nem vicc..
és láttam már olyat is hogy előttem a sorban a hajléktalanruhás nénike vett fel pénzt az atm-ből, amiről én tudtam hogy 500ft-ba fog kerülni neki, de ő valószínűleg nem..és ez nem egyedi eset, nagyon nem nézik meg az emberek hol folyik el a pénzük..a bankok meg durván kihasználják ezt..
aki egy kicsit is beleássa magát és megnézi a különbségeket az árakban, az rájön hogy egyszerűen gusztustalan ami nálunk megy..
gyakorlatilag a nagy többség ilyen téren teljesen analfabéta és ezt rabolják le a bankok jelenleg..szabadrablás megy, ezért van itt ilyen nagy nyereség..[ Szerkesztve ]
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
Mr.Grincs
veterán
Okádék ez a rohadt ország már, erre már nem lehet mit írni tényleg..Neharagudjatok de ez sok. Lesz itt még Lehúzás terv 985.2.43 béta is nem csak ez a hülyeség amit kitaláltak. Baleseti adós is egy vicc, csak a leváomlásról szól itt minden már csak már elég feltűnően..
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
lujó55
addikt
válasz mrhitoshi #367 üzenetére
teljesen igazad van, de azért én érzek még egy enyhe politikai cselszövést a dologban, ne legyen igazam.
ha létrejön egy nemzeti mobilcég ahol alacsonyak az országon belüli tarifák és nem kell adót fizetned az adatforgalomért, sőt még kedvezményt is kapsz, akkor te maradsz-e a kéknél, rózsaszínnél, vagy pirosnál?
ha meg ez a nemzeti cég kiterjeszkedik eu-ba és megszedi magát, mint a mol, ezzel jelentős gdp-t produkálva kishazánknak, akkor nem hiszem, hogy idegesíteni fogod magad, hogy szegény németek, de rossz nekik, hogy roamingozniuk kell. -
mrhitoshi
veterán
Másrészt. Azért mostanság eléggé középpontban van M.o. A múltkor is csak rólunk cikkeztek külföldön, nem gyengén zuhant a Ft, ezért nem is lenne szép szélsőséges módszereket alkalmazni, bár személyes véleményem elég szélsőséges, szóval ezt most hanyagolnám. Nem szeretem a politikát, mert csak spekuláció, és hazudozás az egész, mint a tőzsde, de valahol most egyetértek a kormánnyal.
Legjobban talán az zavar, hogy nem csak itt nálunk pofátlanok, hanem az egész EU-ban, --> Roaming, és a most tervezett Roaming plafonhoz képest, az országbeli díjak sokkal magasabbak lesznek.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
lujó55
addikt
válasz mrhitoshi #352 üzenetére
dehogy akarják ezt.
be kell tömni a költségvetési lyukakat és kész. ennyi. a többi már csak maszlag és duma, hogy a tőkés kizsákmányolás, meg hogy EU gyarmat vagyunk, stb. ha viktor vitte volna az országot az eu-ba, akkor nagy talpnyalás lett volna, de nem így történt, ezért ellenséges a hozzáállása és oda mutogat (nekünk). kint meg teljesen mást mond (rólunk).
ha tényleg a kapitalista liberalista trapista kizsákmányolók megbüntetése lenne a cél, akkor nem így csinálta volna, hanem úgy, mint hugo chávez. na ő, nem kekeckedett, ott nem lehetett terheket áthárítani a lakosságra.
senki nem örül ha nyúzzák a bőrét, ráadásul nekünk családi 0Ft-os csomag van. Most azzal mi lesz. Mi annak tükrében kötöttük a szerződés és hűségnyilatkozatot, hog tényleg ingyen beszélünk amennyit akarunk. Néha össze is jön a 6 óra egy hónapban, tehát a felső plafont fogjuk fizetni. De szerintem ki fogjuk bírni, spórolunk máson. amíg arra is ki nem találnak valami megszorítást. -
djculture
félisten
válasz gtasystem #356 üzenetére
otp.. Itt más nincs csak takarékszövetkezet meg otp automata. Otp-t ráadásul postán is lehet intézni, nem kell beutazgatni 800ft ért szolnokra. Máshoz megyek ugyanott vagyok ha utazgatni kell és avval elmegy kétszer annyi mint amibe az otp kerül.
K&H meg eleve nem mennék, anyámnak ott volt kamatozó számlája és ha én nem találom meg 5 év után a papírokat akkor simán benyelték volna a pénzt. Több mint 1 milla volt rajta és úgy kellett kiimádkozni tőlük pedig megvolt a közjegyzői irat meg minden.[ Szerkesztve ]
-
-
Sn[4k3]
senior tag
Én OTP-s vagyok, elsősorban azért, mert a legtöbb rokonom (és általában az üzletfeleim) is itt vannak, gyorsabban mozog a pénz bankon belül, mint két bank között. Az az 5-800Ft meg szerintem nem olyan földhözvágó. Nameg, OTP kb. mindenhol van, ATM-ek is.
-
arty
veterán
Nem tudok hozzászólni, én (itt) 1 forintot sem fizetek. Ehez képest az otps kollegák 5-800forintokat elbankolnak havonta. És hiába beszlek nekik. Más cég, más kollegák, de ugyan az az érdektelenség mint anno.
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
erdoke
titán
Én sose voltam OTP-s, de a feleségemmel van egy közös számlánk, és látom az én bankjaimhoz viszonyuló költségeket. Ha a fiók- ás ATM hálózatot is figyelembe veszed, a különbség kb. negligálható. Az pedig nem túlságosan meglepő, ha valamivel jobb kínált kondíciók ellenére is kevésbé bízik a hazai közönség egy Raiffeisen bankban, mint az OTP-ben.
-
arty
veterán
Nem a mai napról beszéltem, '96-98 tájáról. Akkor vezette be az otp a 100ft-os havi értesítő díját, én akkor azonnal azt mondtam, hogy viszlát. Kollegáknak (mindenki otp-s vagy postabankos volt, előtte csak ezeket lehetett cégnél választani!) vittem be prospektusokat, díjtáblázatokat, mondván most kell lépni, mert különben azt fogja gondolni az otp, hogy bármit megtehet, utána meg mindenki bevezeti a havi százast.
kb 60 kollegáról beszélünk. Tudod mennyit sikerült meggyőznöm, hogy jöjjenek át oda, ahol nemcsak 100ft nincs, de pénzfelvéti díj, utalási díj, semmi se?
0-t.
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz [O]-[C]-[B] #331 üzenetére
arányokról beszéltem. a normális adókon és járulékokon felül a telekomnak van ugye a különadó és most még ez a kétforintos adó is. elhiszem, hogy az olaj és a bank nagyobb biznisz
-
sylas
tag
Minap néztem nagyot, üziben kapom jelenlegi egyenleget, aztán kikerekedett a szemem - 1600ftot beszéltem pár nap alatt holott sokkaltam hiszen nem beszéltem annyit, amikor 1600 kb lement
Felmentem voda oldalára és nagyon megugrottak az árak - pedig még telefonadó sincs
És a 3 szolgáltató közül a voda lett a legdrágábbA témába meg sztem egyre többen fognak alkalmazásokat használni(jelenleg még én sem tartozom azok közé) - pl (vieber, whatsapp) - netcsomag kell(de van olyan érzésem a szolgáltatók is effelé mennek, lásd percdíjak.
Szóval a telefonadó bevezetése után megfog növekedni az alkalmazások használata, már ha a szolgáltatók nem viszik feljebb a netárakat, de a telefonadó nem arra vonatkozik.
A múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"
-
veterán
Mások munkája, pénze és bármilyen magánjellegű dolga magányügy. Mint ahogy a tiszteletet sem a leghangosabb kapja. Ezt tartsuk szem előtt még a megosztó témáknál is.
Köszönöm
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz [O]-[C]-[B] #344 üzenetére
Ha ennyire vak vagy, az nem az én hibám. €20 vs ~70€, de ha valamilyen csoda folytán egy ALL INCLUSIVE-ért annyit kellene fizetni, mint a Mozaik XXL-ért, még így is sokkal több mindet kapunk az előbbiért: +1000 SMS egyéb belföldi szolgáltatókhoz (induljunk ki abból, hogy a Mozaik havidíját 1000 percre költjük), hálón belül ingyen hívás, SMS.
Ja, hogy keressek többet,hogy kifizethessem az indokolatlanul magas sarcot? Kösz, inkább kimegyek Ausztriába egyetemre és keresek diákmunkával 8-12€-t óránként.
[ Szerkesztve ]
-
[O]-[C]-[B]
tag
Én nem látom ezt a 3x-et továbbra sem... hiszen beugrottál a reklámfogásba, és egyáltalán nem számoltad a járulékos költségeket.
Egyébként ez a vita már elfáradt, azon vagy fennakadva, hogy drága a telefon. Ezt 2 módon orvosolhatod:
- többet keresel
- szolgáltatót váltasz vagy alternatív telefonálsz (VOIP)Ha egyik sem kivitelezhető, akkor pedig kénytelen vagy lenyelni a békát.
Jó éjszakát kívánok a hűvös Duna-partról....
-
őstag
A magyar állam 10 millió ft/fő/munkahely állami támogatásban részesíti a multit+ az adókedvezmények,igaz hogy a magyar gdp nagy részét a multik adják,amit ki is visznek.
Szóval azért nem fenékig tejfel a multiNem az érdekel,hogy hova postázod,hanem hol van a termék!!!!!
-
törölt tag
válasz [O]-[C]-[B] #340 üzenetére
Azt még illik hozzátenni az Osztrák aktuális helyzethez, hogy a nemzeti és legnagyobb szolgáltató az A1.Ahol is az új belépőket általában ingyenes aktiválási kedvezménnyel várják, már jó régóta.A jelen pillanatban is így van.Ausztriában a piacvezető A1, vagy inkább az eseti kedvezményes akció miatt az Orange a favorizált szolgáltató.Semmiképp a T.
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz [O]-[C]-[B] #340 üzenetére
#334-ben kérted számon rajtam. Nekem ~3x-os különbséget sikerült felmutatnom…
-
[O]-[C]-[B]
tag
#300: 4x-es különbséget sikerült kiszámolni. Szó szerint nem mondtam, hogy Te voltál, bár úgy emlékeztem Te voltál . Mind egy.. lényeg hogy ez a horribilis különbség nem áll.
A €49.99-et meg szétdobtam 24 hónapra...
Ugyan a bruttót fizeted, de a cégek árszabását vizsgálod nem célszerű és korrekt ha az ÁFÁ-s árat veszed alapul, mert az torzítja a mérést és a cégnek mint entitásnak aztán zéró ráhatása van az adott ország áfatörvényére.[ Szerkesztve ]
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz [O]-[C]-[B] #338 üzenetére
Azt is mondd már meg, hogy én hol említettem 4-5x különbségeket A lényeget viszont még mindig nem vágod: nézd már meg mit tartalmaz az ALL INCLUSIVE és mit a Mozaik XXL úgy, hogy az előbbi sokkal olcsóbb, mind az osztrák átlagbérhez, mind magyar szemmel képest. A belépési dìj meg nyílván egyszeri. Nettósítani meg még mindig fölösleges, ha a bruttót fizeted.
[ Szerkesztve ]
-
[O]-[C]-[B]
tag
Számold hozzá a €20 szolgáltatási díjat, az €50 belépési díjat is kérlek, kijön egy €50 körüli érték a €66 helyett... Továbbra sem látom a 4-5x-ös árakat. Mind ez nettóban: €35 vs. €52.
Az internet nem korlátlanabb, mint a magyar T-nél, 3GB után jön a 128kbit.
Azért kell nettósítani, mert az ÁFA mértéke az országtól függ és nem a szolgáltatótól. Ha a szolgáltató fix díjon számlázna mindenhol akkor is drágább lenne nálunk, mert itt 27% az ÁFA, míg az osztrákoknál 20%.
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz #16729600 #336 üzenetére
Csak kiragadtam a legelső tarifát az osztrák T-Mobile-tól és a legdrágábbat a magyartól. Nem gondoltam, hogy lesz benne ekkora egyezés (az 1000 perc), de szerintem simán látható, hogy harmadannyiért (relatíve) százszor annyit kapunk. Ennyit a kolléga képben levéséről. Ezt nekem egyetlen percbe telt kideríteni. Ja, a Mozaik XXL-re még nem számoltam be az új adót, abból az ezer percből lesz 965.
Azért írtam egy kommentet a modkerbe is, mert engem durvára kiakasztott az, ahogy lenézi azokat akik kénytelenek monoton fizikai munkát végezni. Én éppen ebben a helyzetben vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz [O]-[C]-[B] #334 üzenetére
ALL INCLUSIVE
1000 belföldi perc, hálón belül ingyenes
1000 belföldi SMS, hálón belül ingyenes
korlátlan mobilnet
€19,90Mozaik XXL
A havidíj leforgalmazható (1000 perc)
3GB internet
20.000Ftszerk.: minek nettósítsam, ha a bruttót kell nekem kifizetnem?
[ Szerkesztve ]
-
mrhitoshi
veterán
Jó a koncepció, de a megvalósítás problémás.
Remélem, előállnak valami netes koncepcióval, mert ha nem, akkor lehet bemutatom a középső ujjam az összes szolgáltatónak, és pá.PS4
-
azbest
félisten
kíváncsi vagyok hogy mennyi GDP-t termel egy olyan fogyasztói társadalom, ahol állandóan csökken a fogyasztás a megszorítások miatt
-
törölt tag
válasz [O]-[C]-[B] #326 üzenetére
Velőtrázó félreértés áldozata vagy, én egy szóval sem említettem, hogy vegyél komolyan, vagy komolyabban.Pláne innen a szalag mellől a csomagológyárból nem kérhetek Tőled ilyen megtisztelő figyelmességet.Mindenesetre továbbra is arra kérlek, hogy sületlenségeket ne magyarázz az Ausztriai viszonyokról
[ Szerkesztve ]
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz [O]-[C]-[B] #326 üzenetére
Minek személyeskedsz? Azt hiszed, hogy te különb vagy bárkinél is? Itt osztod az észt, de valóban gőzöd sincs az osztrák viszonyokról. Pont neked kéne visszavenned magadhoz.
-
arty
veterán
válasz viharhozo #319 üzenetére
Arról az országról beszélsz, ahol rengetegen a mai napig otépések. Hiába jött a rengeteg bank, 0ftos számlákkal, miegymással, nem kellett a magyar birkának.
Egyszerűen erre a mentalitásra felesleges "áldozni", le kell őket (minket) húzni, amennyire csak lehet. Ez a valódi piaci morál.
-
arty
veterán
válasz viharhozo #300 üzenetére
ez így elég egyoldalú. oda kéne tenni a másik oldalra az adótartalmakat is (és nem csak az áfára gondolok, de az itthoni különadókra is)
szerintem nem CSAK a mohóság miatt drágább ennyivel az itthoni ...
-
bambano
titán
itt páran dobálóznak mindenféle általánosított kijelentésekkel, amiket az, aki olvas híreket, csuklóból tud cáfolni, aki meg nem, fél perc guglizás után.
arra jó példa, hogy bizonyításra kerüljön, egy-két általánosítás mekkora marhaság. kár, hogy sokan nem értik, hogy a legtöbb ilyen téves kijelentés cáfolatához egy darab ellenpélda is elegendő.
a matávról meg vagy jót vagy semmit, úgyhogy semmit.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
arty
veterán
vicces példa ez a matáv (utálom, de...). az átlagdolgozó relative jól keres, mindenki be van jelentve, a honi multik közül arányaiban a legtöbb adót fizeti - idén pl triplán adózik majd az év második felében.
remek választás volt
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz [O]-[C]-[B] #320 üzenetére
És ehhez annyi fűznék hozzá, hogy bruttó árak ezek, tehát a 23%-os horvát és 27%-os magyar ÁFÁ-val terheltek.
-
viharhozo
addikt
válasz [O]-[C]-[B] #302 üzenetére
Szerinted tok jo, h a telekomcegek itthon negyszer annyit szamlaznak, mint innen kicsit balra (ugy, h a koltsegeik meg alcsonyabbak is), mert rendesen befizetik az adokat.
az hogy a piac mit hajlandó megvenni és mennyiért nem az üzleti morált tükrözi, hanem a piaci morált.
Semmifele piacrol nincs szo, ha piac lenne, nem tudnak a piaci ar sokszorosaert adni a szolgaltatasukat.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
djculture
félisten
válasz [O]-[C]-[B] #316 üzenetére
Percdíjak összehasonlítása sokat mond én is találok neked olyat aminél 60+ft a percdíj.
Az egész csomagot kell egyszerre nézni havidíjastól és hogy mi foglaltatik bele. Most nem érek rá vele kínlódni de gyanítom ott is találni olyat ami fele annyi mint itthon ha kiszámolod.[ Szerkesztve ]
-
[O]-[C]-[B]
tag
Horvátországról volt szó vs. Magyarország... jó lenne nem write-only módban futni.
0,95 kuna egy perc HT-nél, ami 37 ft. A Vodafonenál 25 ft-os magán percdíjam van... Nos nem látom a rekonrd árakat... -
Sn[4k3]
senior tag
válasz [O]-[C]-[B] #309 üzenetére
Az internet is drágább és a telefon is.
Pontosan hol is? Polgár Jenő elvtárs ma reggel vallotta be a Hír TV-ben, hogy mi világcsúcsot tartunk lehúzások terén és emiatt vezetik be az új adókat Ebben a topikban is kitárgyaltuk, hogy mennyire más akár Romániában vagy Ausztriában a telekommunikációs árszabások. Hol kapsz te itt 20 euróért (kb 7k HUF) 2000 percet, 2000 SMS-t és 2GB adatforgalmat?[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz [O]-[C]-[B] #309 üzenetére
"Az internet is drágább és a telefon is." Ja hol a holdon? Ne hülyéskedjünk már elég megnézni a német és magyar t-mobilos árakat.
-
erdoke
titán
válasz [O]-[C]-[B] #302 üzenetére
"az hogy a piac mit hajlandó megvenni és mennyiért nem az üzleti morált tükrözi, hanem a piaci morált"
Van 3 mobil szolgáltatónk, és filléres különbség van az ajánlataik között. Ha ezt összeveted az említett külföldi árakkal, akkor eszedbe se jut, hogy nálunk a vásárlók ennyire kevéssé árérzékenyek. Bárhonnan nézve egyetlen következtetést lehet levonni: nincs verseny, mesterségesen magasan tartják az árakat.
Ezt figyelembe véve telibe sz@rom, hogy az általam megfizetett négyszeres díjból még be is jelentik Gipsz Jakabot, nem zsebbe kapja... Mekkora szívesség! LOL[ Szerkesztve ]
-
gtasystem
őstag
válasz [O]-[C]-[B] #310 üzenetére
nahát, hogy mik vannak..
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz gtasystem #306 üzenetére
Nem mondtam hogy átverés, azt mondtam csalóka. Van ahol (pld Szerbia) €20-ból két fő a fővárosban egy komoly vacsorát is elkölt másik ország fővárosában (pld. Németország) ugyanez 2 személyre €80-100. Sokra mész a 2-3x akkora minimálbérrel, ha az árak egymás ötszörösei.
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz #16729600 #305 üzenetére
A hús másfélszer annyi, mint itthon, a kenyér és a tej szintén.
Az autók is drágábbak, bár az nem jelentős, a szolgáltatási szektor szintén másfélszer olyan drága (bulihelyek, italok, cigaretta), az éttermek kb. kétszer annyiba kerülnek.
Az internet is drágább és a telefon is.
Egyedül az üzemanyag olcsóbb, mert ott nincs ekkora jövedéki adó.
A lakások bérlése kb ilyesmi áron van, de egy tengerparti bérlet kb. 2x akkora mint egy siófoki (nyilván nem ua. az Adria mint a Balaton, de...). A ruházati cikkek egy picivel drágábbak, bár a márkás ruházat nagyjából ugyanannyi, mint hazánkban.A gtasystem által linkelt €373/€295 minimálbérben pedig ez az átlag +50% nem figyelhető meg a horvátok javára. Maximum +25%...
[ Szerkesztve ]
-
callmeakos
veterán
Csodásmesés.....
All→M8
-
Vangelis
félisten
-
gtasystem
őstag
válasz [O]-[C]-[B] #304 üzenetére
értem..tehát az egész EU-s minimálbértáblázat csak egy jó nagy átverés, megtévesztendő a tudatlan népeket..és éljen a multi mert tulajdonképpen korrekt, hiszen akár csinálhatná azt is hogy nem fizet adót..és tegyük össze két kezünket imára hogy ilyen jó dolgunk van..
világos..Vangelis: az más, akkor tényleg nem egyszerű..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz [O]-[C]-[B] #299 üzenetére
Szép definiciók,csak a tányérba kolbász kell,az asztalra meg kenyér.Közgazdaság tankönyvet még egyetlen receptben, sem kalóriatáblázatban nem láttam, mint elfogyasztható élelmiszert.Ami tény és nem kell hozzá wikipédia szócikk sem: rengeteg gyerek éhezik, egyre nagyobb a mély szegénység nem csak a hátrányos etnikai rétegekben, hanem a pár éve még magát a középrétegek között tudok sokaságában.De persze nem vitatom, nekik lehet egy ilyen PPP jelzőszám vigasztalást és áhított megnyugvást nyújt
[ Szerkesztve ]
-
gtasystem
őstag
válasz [O]-[C]-[B] #299 üzenetére
de ettől azért még a minimálbér lehet összehasonlítási alap?
pláne azonos övezetben, szomszédos országok között..
csak költői kérdés és már feladtam..[ Szerkesztve ]
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz viharhozo #300 üzenetére
Adózásról és foglalkoztatásról volt szó... az hogy a piac mit hajlandó megvenni és mennyiért nem az üzleti morált tükrözi, hanem a piaci morált.
Ha lenne egy ország nem olyan távol, ahol a 200ft-os CD-ket 400-ért el lehet adni, nyilván nem tennél oda egy vállalkozást hogy kétszer annyiért eladd a termékedet. Értem én hogy divat ez a szidjuk a multikat, de ne legyünk már álszentek...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest