Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
"Annak érdekében, hogy továbbra is elérhetővé tehessük a legkorszerűbb telekommunikációs szolgáltatásokat a korábbi évekhez képest jelentősen nagyobb adóteher mellett, 2012. július elsejétől tarifamódosításra kényszerülünk. Az új tarifákat tartalmazó Általános Szerződési Feltételek 2012. május 31-től érhető el itt a honlapunkon. " [link]
-
azbest
félisten
Egyébként azt sem nagyon értem, hogy miért nem kezelik rugalmasabban a költségvetési pénzek tárolását. Az államkicstár nem fizet kamatot a nála lévő intézményi betétekre. Az egyik egyetem néhány kara betette a pénzét pár napra a bankba és ennek a kamatából felépült egy kollégium (na jó, csúsztatok, nem épült, hanem egy lepusztult régi laktanya tiszi szállója lett átépítve kollégiummá).
Nameg amikor beszerzési stop van, akkor befagyasztják azokat a pénzeket is, amit a külföldi partnerek fizettek a kutatási projektekért, mert azt is azon az egyetlen számlán kell tartani, ami az intézményé. Ki nem sz@rja le, hogy esetleg nem kap valaki fizetést vagy nem lehet megvenni a kutatáshoz való felszerelést és hogy ahhoz a pénzhez az államnak semmi köze.
Hamarabb gépelik le a majmok Shakespeare összesét, minthogy értelmes világunk legyen:
Végtelen sok majom és írógép tétele[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz #13260800 #558 üzenetére
Nézd, ha a költségvetés egy főre eső havi 116 ezres költekezését nézzük, akkor a kis fika falum évente 4 milliárdot kellene hogy elköltsön (óvoda, iskola, rendőrség, segély, nyugdíj, utak....) . Ennek már kellene legyen valami látszatja is. De tudom hogy a falu ennek töredékét sem kapja, mert másra megy el. De ez országos szinten bárhol elmondható. Létezik nyilvánosan elérhető költségvetés, amiben szerepel viszonylag pontosan hogy milyen területre mennyit költenek? Eddig ha kerestem mindig csak nagyon felületes írásokat találtam, sőt még a költségvetés összegét is mintha tabu lenne leírni, mindig csak százalákokat írnak, meg hogy mennyivel többet költenek... de a 14 ezer milliárdot nem nagyon írják le. Iszonyatos nagy pénz a kátyúkért, a rossz közbiztonságért és a kórházban meghalásért.
-
azbest
félisten
Egy picit más irányból is érdemes megnézni az új adókat. Az a pár milliárd kerekítési hiba kategória, amit ebből nyerhetnek, mégis eléggé megérezzük a bőrünkön.
Ja jól tudom 14 ezer milliárd a költségvetés, azaz 14,000,000,000,000 ft.
Ez azt jelenti, hogy fejenként havi 116 ezer forintot költ el az állam. Azért ennek nagyobb látszatja is lehetne.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
kíváncsi vagyok hogy mennyi GDP-t termel egy olyan fogyasztói társadalom, ahol állandóan csökken a fogyasztás a megszorítások miatt
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Gitáros topic
- Hardcore café
- Total Commander
- PlayStation 5
- Vicces képek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest