Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blyan
félisten
Én is megbeszélhetném a saját különböző nemzetiségű kollégámmal (hogy villogjak én is egy kicsit, van egy pár world-wide), csak amelyik csóválja rá a fejét, az bár értetlenkedik, de azt is belátja, hogy az országa sokkal előrébb jár (vegyük az államháztartási hiányt, de említhetnénk a politikai kultúrát is) mint a mienk. És legfeljebb megkérdi: Te Darth, f@szért nem jössz hozzánk dolgozni?
Amire én azt tudom válaszolni, hogy igen, hülye vagyok. Azt kellene tennem.A sarki kocsma lenézése sem túl szép dolog.
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
Meg sem merem kérdezni kire szavazol 2 év múlva.
Amúgy azt mondom, hogy fizess annyit, amennyit két éve fizettél. Akkor sem haltál éhen. Vagy igen, és ez túl személyes a kis f.szodnak?
De tudod mit szarok rá igazából, ezt az országot mindig is a személyes érdekek vezéreltek, 30 éve is, meg most is. Nagy kaland, ez Abszurdisztán, a kelet nyugatja.
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
Mennyit érint? Pont annyit amivel választásokat lehet nyerni, ugyan kétharmadot nem, de azért most tesznek, hogy kétharmad nélkül is lehessen érvényesülni.
De tudod mit? Legyen, nem a szavazóréteg a lényeg, csak jófejkedünk, mert a környező országban is így megy. Pedig embereknél megrovóan csóváljuk a fejüket, hogy olyan kiadásokkal élnek, amire ugyan nincs pénze, de mivel szomszédnak is az van hát kell neki.
Egy ország esetében ez pont ugyanilyen.És amit nem értesz meg, és belátom, hogy nem akarod, mert a zsebedre megy, pedig ha eléggé patrióta vagy emögül ki tudsz nézni, hogy az egykulcsos adórendszerre a mai meg a két három évvel ezelőtti Magyarország NINCS felkészülve, NEM alkalmas.
Mert KELL az a pénz, amivel a kormány jófejkedik, kell az államkasszába, mert az berhopadt.
KELL az 150-190 milliárd forint évente, amit most azokkal az adókkal akarnak összeszedni, amikkel emellett kéne pénzt beszedni, a keletkezett lyukat foltozni.
És persze kellene az, hogy a kiadásokat is csökkentsék. Csak azt nem akarják, pedig nem kéne ennyi értelmetlen adót (chips adó, nevetséges), és különböző szektorokkal (bankrendszer, távközlés) túlfeszíteni a húrt.De ez az én véleményem, persze biztos benne van az is, hogy én csak pár ezerrel járok jobban, de ettől még így gondolom. És inkább legyen annyi a fizetésem, mint 2010-ben, és fizetnék hülye adókat, ha azt látnám ennek értelme van, sőt reális célja van. Mert ha csak az a célja, hogy Te itthon maradj (nem a személyed ellen szól, félre né ertsd), akkor még jegyet is veszek, ahova csak szeretnéd. :=)
És nem csak kifizetem a nálam kétszer jobban keresők plusz kedvezményét, amibe az egykulcsos buli került.Jehova (lehet kövezni )
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Persze, és akkor miből lesz bevétele az államnak? Mert a telefonadóból nem túl sok...
Az két legnagyobb bevétele egy államkasszának az SZJA meg az ÁFA, amiket ugyan lehet csökkenteni, ha a gazdaság amúgy eltartja az országot.
Hát itt ilyenről szó sincs.Az a baj, hogy itt k.rva nagy lehúzásra lenne szükség, csökkentések nélkül (ÁFA, SZJA), plusz a kiadási oldal bitang nagy megnyirbálására. Ez kb két év alatt helyrebillentené a kasszát, legalább is a hitelminősítők szemében (igaz nem egy politikai sikerút, hiszen a választásokra pipa lesz a nép. azt ki akarja?)
Csak az a baj, hogy jólélni mindenki szeret, a politikusok is... (kiadási rész nem csökken, sőt) és szüksége van egy bizonyos rétegre, aki azt mondja hogy háhá, hiszen ez pénzt ad nekem. Akkor megválasztom (ez az értelmetlen egykulcsos adórendszer).Kiesik egy csomó pénz, rengeteg, éves szinten több száz milliárd. Mivel szedjük vissza? Hát majd csak találunk valamit, ami kívül esik az ésszerűség határán, de legalább a szavazóréteget nem bántjuk nagyon.
Kb ez a mai politika.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
A környező országok nem ez az ország, nem ez a kasszahiány. Egy "diktátor" (amit említettél) tenne a környező országokra, sőt arra is, ki hogyan járna ezzel idehaza, a lényeg a pénz befolyjon.
Másrészt semmi nem indokolta az állam szempontjából az egykulcsos adórendszert (mert a gazdaság nem képes kompenzálni, adóval sem megy rendesen), kizárólag a választói réteg kielégítése volta cél. Értsd fizetség a 2/3-ért, előleg a következőért.
A mostani adók ha be is tömik a hiányt, érdemi előrelépést, a kassza megtöltését nem fogja elősegíteni, főleg, hogy a kiadási oldal nemhogy csökkenne, de nőtt a választások óta.
És a különböző szektorok felmérgesítése sem élénkíti a gazdaságot.[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz leslieke #389 üzenetére
Tudom, hogy éjszakánként egyszer történt meg, amit nem tudtam, hogy ez amúgy szabvány mindenfelé és mi vagyunk úttörők, vagy csak a bankok eddig genyóztak és most ezen változtatnak.
No mindegy, kösz azért!
-
Blyan
félisten
válasz gtasystem #386 üzenetére
Mindenki várja, mert fene sem akar szopódni a bankok közi átutalással.
De amit nem értek, vagy nem tudok, hogy ez itthon oldódik meg és a Giro rendszer ezt amúgy is lehetővé tette, csak nálunk genyóztak, vagy ez általános eljárás?[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Hát... ilyen az, amikor be kell stoppolni az egykulcsos adórendszer okozta hiányt.
Előrelépés ugyan nincs, de aki jól járt az egykulcsos dologgal, az inkább fizet ilyen olyan adót, mert még mindig jobban jár, mintha az szja csökkenéssel megkapott 100-200ezer forintról kéne lemondania (bár azelőtt sem keresett igazán keveset).
Ez ilyen. ja....[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Villanyszerelés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- leslieke
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elektromos cigaretta 🔞
- TCL LCD és LED TV-k
- Macrodroid
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest