Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz gtasystem #200 üzenetére
horvátoknál nincsenek multik? epic fail, ott van például a mol meg az otp.
(#213) hcl: "A benzinen pl. az van, hogy az útadóval és egyebekkel növelt benzinárra jön rá a jövedéki adó, holott az adózatlan összegra kellene.": nem, nem ez van. a benzinnel például az van, hogy a nagyker árra jön rá a jövedéki adó, a készletezési díj, stb. és erre húzzák rá az áfát. tehát ott is van adózott adó, csak nem az, amit írtál.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
gtasystem
őstag
állj.. azt nem mondtam hogy biztosan működik..
csak kinéztem de aztán nem vettem bt-s headset-et..úgyhogy erre ne alapozz..
én mindig úgy veszek ilyesmiket hogy vissza is tudjam vinni ha mégsem jó..neked akkor tényleg célszerű lenne rákérdezni a skype-topikban..biztos használ valaki ilyet..[ Szerkesztve ]
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
Kloden
senior tag
...inkább be sem írok semmit mert ki lesz moderálva mint a múltkor. Mindenesetre 2014-ben tudom mi a dolgom... mint eddig is mondjuk...
"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
Ringman
nagyúr
-
Dany007
veterán
Igazából ez is meg az is benne van.
Le van írva, hogy politikai hovatartozást sértő hsz tilos. Alatta meg le van írva, hogy aktuálpolitikai is hsz tilos. Kb. mint ez a cikk úgy ahogy van. Azt viszont már nem részletezi, hogy az aktuálpolitika vonatkozik-e külpolitikára, gazdaságpolitikára vagy sem.
És bizony volt már csúnya moderáció csupán gazdaságpolitikai téma miatt is! Mikor épp melyik nem tetszik. Szóval ez igen tágan van értelmezve. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy már vagy a 15. cikk jelenik meg erről az adóról. Aminek mindössze annyi köze van a szakmához, hogy a telefonálásra vetik ki. Sőt ha azt vesszük magának a telefonálási tarifáknak sincs sok közvetlen köze az Informatikához. Az egyetlen aminek tényleg lenne köze a szakmához az az, hogy hogyan lehet elkerülni ezt az adót. Lásd Skype és Viber témák, ötletek, tanácsok.
Viszont, mint látod amikor ilyenről kérdezek majdhogynem elküldenek egy másik topicba@gtasystem:
Köszönöm! Tehát akkor ezzel biztosan működik.
Persze, visszavihetem, de ha itt van már olyan akinek van működő akkor minek kockáztassak? Amúgy v.színű webshopból rendelném meg. Vagyis a visszavitel nehézkes és körülményes, de minimum időigényes.[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz DarkByte #238 üzenetére
Külön tétel biztos nem lesz, mert ezt az adót a szolgáltatóknak kell fizetni. Szépen okosan beépítik majd a havidíjba/percdíjakba. Amit valószínűnek tartok: megemelik a havidíjat egy bizonyos összeggel (mivel előfizetőnként havi maximum 700Ft-t kell fizetni), plusz a percdíjakat is. A különbséget meg köszönik szépen, elteszik a már így is óriási profit mellé.
-
DarkByte
addikt
Engem most az kezdett el foglalkoztatni hogyha flottás kártyám van amiben mellesleg a teljes előfizetési díjat is le tudom beszélni másodperc alapon akkor a plusz adót amit az eddigi ingyenes flottán belüli dumálás után most már ki kell majd valószínűleg fizetni, honnan vonják majd le? Vajon meg tudják-e oldani hogy a havidíj terhére menjen vagy majd szépen külön tétel lesz a számlán mert ez lényegében egy ÁFA szerű valami.
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz Vangelis #230 üzenetére
Dettó... barátnőm Erdélyben lakik, meséltem neki VOIP-al milyen olcsón tudok hívni. Ő nem is értette a lelkesedésem, mert náluk sokkal olcsóbbak a percdíjak. Konkrétan Orange-nál 7€-ért prepaid csomagban van:
2800 perc / SMS hálózaton belül
100 perc / SMS külföldre
100 MB mobilnet -
Sn[4k3]
senior tag
válasz Vangelis #230 üzenetére
Auzstria:
All in 20
2000 perc
1000 SMS
2GB adatforgalom20euró / hó
Ingyen ki lehet vele hozni egy Lumia 710-et (csak azt néztem)
Ezt még egy Vodafone Matrix 7 sem hozza háromszor annyiért
Ezért is megyek majd (remélhetőleg Bécsbe egyetemre).
Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?
-
Vangelis
félisten
Romania:
Dolphin 5
300 perc a hálózatban
300 SMS-t a hálózatban
30 belföldi perc
Az összes 5 euró / hóOrange
-----------------------------
Samsung Galaxy S II
99 €
Mega 25
25 €
250 perc / SMS nemzeti
1500 perc / SMS hálózati
500 MB Mobil InternetFogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz Somesz1988 #227 üzenetére
Hacsak nem lesznek az eddigieket elnézve tüntetések, lázadások és ki nem lesz csikarva egy előrehozott választás. Mindegy, a sima választásokig (ha lesznek...) is megleszek nagykorú, ezen ne múljon.
Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?
-
Ringman
nagyúr
van egyébként sykpe topic
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Sn[4k3]
senior tag
Nekem a pofám leszakad a mostani kormánytól. Ma reggel véletlen Hír TV-t néztem, épp a telefonadó volt terítéken. A "Magyarország megújul" narancssárga tábla fölött nem tudom, hogy ki állt (őszintén: magasról leszarom - már bocs) és szónokolt, de legalább töredelmesen bevallotta, hogy itt a legdrágább a telefonálás. Az új adó bevetését azzal akarták indokolni, hogy így akarják rábírni a szolgáltatókat az olcsóbb árszabásokra. Ezek hol élnek? Melyik az az idióta cég aki nem a plusz profitra megy és ráadásul új adó közeledtével nem hárítaná át a költségeket az ügyfelekre, hanem egyenesen árat csökkentene? Komolyan mondom, cirkusz az ami az országházban folyik. Mikor lesznek a következő választások? Addigra majd szavazhatok...
Kíváncsi leszek, hogy a Djuice árszabása miként fog megváltozni. Idestova két éve 29,5 Ft-ért beszélhettek ott a kártyások bármely belföldi hálózatba. Most lesz kerken 31?
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Köszönöm! Akkor legalább az egyikkel nincs min agyalni tovább.
Nekem is meglepő. És valószínűleg 90%-ban marketing fogás ez a certificated BT headset.
Csak azért bennem van, ha veszek egy 5-8k-s cuccot és mégse jó a skype-hoz akkor b...hatom.
Amúgy ez itthoni HTPC-ről lenne használva. Csak bedugom az adaptert usb-be a headset a dohányzóasztalon és kész. Én meg hívom az asszonyt telefonról. Ő meg legtöbbször itthon van a gyerekkel. -
Vangelis
félisten
Akkor én előttük járok én már mindenemet elvesztettem és most kemény 47ezret kapok havonta. Annak meg le akarják tiltani a felét.
Hát mi lesz még itt.
Hajrá FITYESZ (rothadnátok meg)
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Somesz1988 #218 üzenetére
Internetadó az ezzel az adóval merült fel, de azt gyorsan el is vetették.
Véleményem szubjektív...
-
Ringman
nagyúr
BT adapter szerintem mindegy, kb ezer forint környékén lehet kapni.
meglepődnék a skype-certified headsetek kizárólagos jóságán (vagy lehet a többi 99,99%-ig jó ) - bár még nem használom a programot - de sokan a laptop beépített mikrofonjával használják.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
arty
veterán
válasz [O]-[C]-[B] #197 üzenetére
Mond ezt az azoknak argentin embereknek, akik 9 év alatt mindenüket elvesztették a nagy helyreállásban.
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
picur220
veterán
válasz szab.tam #203 üzenetére
Arra gondoltam, hogy holnaptól akkor lehet gondolkozni, holnaptól senki nem telefonál. Vagy mondjuk azt mondani nekik, hogy akkor holnaptól az összes országgyűlési előfizetés díja a 40-szerese lesz, kivetettétek az adót, mi meg emeljük a díjakat, ha nem tetszik, fel lehet bontani a szerződést. Nem kéne hagyni, hogy 262 hülye miatt szívjon az egész ország, elvileg demokrácia van, szóval a népé lenne a hatalom. (mondjuk a nép meg az ők kezükbe adta...) Meg lehetne oldani a problémát...
Bár kicsit más téma, de ugyanez van az üzemanyaggal, csak ott a másik oldalról kellene megközelíteni a dolgokat, mondjuk megegyeznek a nagy szállító cégek, meg kihirdetik az embereknek, hogy jövő héten senki se tankoljon. Ha tényleg megcsinálnák az emberek, elkezdene gondolkozni az állam...[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz [O]-[C]-[B] #194 üzenetére
"Ha a megoldás lett volna a fő szempont OV a 2. hónapban államcsődöt jelent és hitelmentesen tiszta lappal indul az ország, és mostanra normalizálódott volna a likvid tőke áramlása."
ez micsoda naivitás persze, 2 év alatt helyreáll egy ország a csőd után
nem is értem, miért nem mennek csődbe az országok 3-4 évente... 2 nehéz év után mindig jönne a mennyország[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Somesz1988
csendes tag
válasz hackeeeee #214 üzenetére
Ja és a lényeget kihagytam: ha már egyszer fizetek a szolgáltatónak (mint látjuk ....sokat) akkor minek még1x ugyanezért máshova??? Volt már vészmadár TV és Internet adóról is! Egész Európa meg lassan a világ már rajtunk röhög, szánalmas.
Ja és újból felhozták az ingatlanadót is (szerintem nem adják fel egyhamar),fizess azért, mert az alpból is embertelen hitelcsapda és egyéb körülmények között vért izzadva végre nyugodtan lakni mersz valahol. Ha mégse akkor irány az utca, de a hajléktalanoknak is börtön jár(hat). Na akkor most hova tovább,? Csodálkoznak, hogy nincs kedük itt "élni" mindenki menekül amerre tud és akinek van lehetősége, de majd jön az hogy BÁRMI ÁRON EL INNEN mert munkát vállalni sincs értelme. Kimegy az ember szomszédos országokban és konyhai kisegítő vagy sima felszolgálói munkával (amihez itthon "5 év szakmai tapasztalat") 1000 euro feletti bért kap. Na mind1 lesz még új a nap alatt
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben piros-fekete 27-0 :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Somesz1988
-
arty
veterán
válasz stranger28 #193 üzenetére
Szerintem nagyonis érti, de te pedig nem akarod érteni őt
A szolgáltatók azért tudnak minket kihasználni, mert
1.) hagyjuk
2.) az állam is hagyja a rossz szabályozással (csak primkó és bonyolult módon adóztatnak, semmi más nem telik tőlük)."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Somesz1988 #212 üzenetére
Szinte mindegyik szolgáltatónál hasonlóak a feltöltőkártyás tarifák...
Valahol talán ez burkolt marketing, hogy elgondolkodjon az előfizető azon, hogy váltson előfizetésre.
Véleményem szubjektív...
-
-
Somesz1988
csendes tag
válasz hackeeeee #205 üzenetére
Igen feltöltőkártyás, Vitamax clubb Az a hatalmas méretű egyenlet nem olyan jó mint amilyennek látszik kaptam már bíztató sms-t és 2 hétig (!) beszélheted le az a 2500 ft-ot aztán eltűnik....
Régi rendszerben piros-fekete 27-0 :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Somesz1988
-
Dany007
veterán
Na ha már politizálni nem lehet, akkor próbáljunk szakmánál maradni.
Ajánljatok nekem BT-s headsetet és adaptert PC-hez, Skype-hoz. Nem akarok 15-20k-t költeni rá. Láttam már olcsón különféle boltokban, de nem tudom kompatibilis-e a Skype-al.
Igazából Skype-ot se használtam huzamosabb ideig már 2004 óta. Viszont azt olvastam valahol, hogy csak a "Skype certificated" BT-s headsetek 100%-ig jók. Viszont ezek meg olyan 15-20k-ba kerülnek.Szóval olyan kéne, ami biztosan jó a Skype-hoz - lehet vele hívást fogadni és letenni - valamint 10k-ig bezárólag megáll az ára. Természetesen BT adapter is kéne a PC-be hozzá.
Előre is köszönöm az ajánlásokat. -
Vangelis
félisten
válasz Somesz1988 #204 üzenetére
Én kint voltam angliában. Kb 2 hónapot és vettem egy feltötltös kártyát.
3,5Ft ért beszéltem az itthoniakkal.
.....Szörnyű ami itt van.
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
hackeeeee
Jómunkásember
Amúgyis, annak idején annak kellett adót fizetnie azért, ha nem volt családja, ezt ugye eltörölték, valami gyerektelenségi adó, vagy mi a szösz... Ugye úgy volt h lesz megint, de nem lett, de már felvetődött megint, asszem.. Szal, ez nem lenne újdonság.
Véleményem szubjektív...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz szab.tam #203 üzenetére
Csak pl. Vodánál a mobilnet hobbi és profi már lezárt csomag. Helyette zsebnet van.
Nade, amúgy arra meg még nem válaszolt senki, hogy akkor ez az összeg akkor nettó? Tehát, 700/2500Ftáfa? Mert elvileg erről is volt szó, hogy rámegy még az áfa is.
(#204) Somesz1988: Elég gáz a csomag, feltöltőkártyás? Vagy valami régebbi előfizus csomag? Mondjuk a T-mobile-nál, Telenornál is vannak olyan árú percdíjak, hogy csak pislogtam nagyokat...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Somesz1988
csendes tag
Hát ez remek. Oké, majd a matekosok kiszámolják mi merre hány méter meg mennyibe kerül de a végén úgyis az előfizetők/felhasználók szívnak majd ami a havi / percdíjakon látszani fog. így is POFÁTLANUL DRÁGA. Én Vodás vagyok és a sok ismerőssel beszélek ingyen 7végén vagy 25/ p. az még elmegy, de máshova meg 57(!) ft/perc!
és nem másodpercalapú
Lassan már oylan , mintha közeli szomszédos országban külföldről telefonálna az ember!Aztán majd végső elkeseredésükben jön a házas élet adó (házasságon kívül, illetve ha nem utódlás céljából, ami a védekezést drágítja mégjobban)
És végül a szingli adó! pl. 18-25, és 25-40 év között X Mert mondjuk " Az ember társas lény, és nem követed ezt a normatívát"
Bocsánat de ezt le kellett írnom, offoltam de EZT IS KINÉZEM BELŐLÜK!
-
szab.tam
nagyúr
válasz banhammer #25 üzenetére
"Majd telefonálunk a Skype-pal vagy "...
hogyne. persze. talán inkább a "vagy":
voda mobilweb
és a bűvös mondat az aprótetűben:
"Az internet alapú hangátvitel (vagyis VoIP) ezekkel a csomagokkal nem engedélyezett."más.
azért jó, hogy maximálták az összeget. nekem olyan lezárt magán előfizetői csomagom van, (gold plus), hogy fix 15k-t fizetek, de ebben benne van 1000 perc hálózaton kívül + 6000 perc voda. (és ha meghaladnám, akkor is valami elfogadható tarifájú percdíj.
én össz kb. 2000-2500 percet szoktam felhasználni.
így útólag visszaosztva 6-8 ft-ért beszélek.
ehhez egy korlátlanul rávert 2 ft/ perc adó elég jelentős lett volna.
(most ez attól függetlenül, hogy benyelik, vagy áthárítják...)(#202) picur220
a törvénytelen kartellezésre, vagy a sima sztrájkra gondoltál?[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
picur220
veterán
válasz [O]-[C]-[B] #194 üzenetére
4. szolgáltató majd akkor fog üzemelni, ha Bp-n működik az 5-ös metró...
Amúgy a telefonadóra nagyon egyszerűen tudnék válaszolni a szolgáltatók helyében, csak össze kéne fogni egy kicsit.
-
"És pontosan ez a kapitalizmus lényege."
Mi? A kartellezés?
Gondold át még egy párszor...A kapitalizmus lényege a verseny, és az amiatt folyó (elsősorban műszaki) fejlesztés.
Mint leírtam, verseny már csak látszólag van.A kis-nagy cégek nem tudom, hogy jönnek ide. A valódi kapitalizmusban is voltak nagy cégek, és kicsik is.
Ja, és a valódi kapitalizmusban sokkal kisebb volt a cégek befolyása a politikára, manapság meg, hát...[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest