- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Már csak a harmadik Kínában az Apple
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen routert?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hálózati / IP kamera
- Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
azért jelenek meg és mondom ezeket, mert a Kínával kapsolatos hírek után jellemzően attól hemzseg a fórum, hogy bejön egy rakás ember, aki jó esetben az indexről/újságból tud pár infomációmorzsát Kínáról, és kijelenti, hogy ott milyen szar, mekkora elnyomás meg hasonlók. illetve, hogy mindenki azt hiszi, hogy "mi" vagyunk a jók, a követendő példa, és majd "mi" megmutatjuk a fejletlen országoknak, hogy hogyan kell csinálni.
sarkított, eltúlzott és egyszerű példa, de kb mint amikor az Avatárban jöttek az emberek, hoyg majd ők megmutatják a primitjv bennszülötteknek, hogy mekkora gyökerek, mert nem tudják értékelni a technológiai fölénnyel ékező hódítókat. -
Polllen
nagyúr
válasz #16820480 #35 üzenetére
Én úgy 3-4 éve hallottam/foglalkoztam utoljára Kína gazdaságával. Akkor még rengetegen éheztek és a gazdasági fejlődésük hatalmas környezetpusztítással járt /gyakorlatilag a saját életterük tönkretételével/, mivel elavult technológiákat alkalmaztak.
Én azóta nem hallottam arról, hogy új "kínai csodaként" emlegetnék a kínai modellt, így nem hiszem, hogy 4 év alatt kinőtték évtizedek rossz gyakorlatát... Így nem merném azt sem mondani, hogy hatékonyan működik, azt meg főleg nem, hogy "nem olyan rossz"...Persze az afrikai éhezőknél mindenképpen jobb.
Ha számokat nézünk - nem néztem aktuális adatokat - de szvsz nincs benne az első 100 országban, ha az egy főre jutó GPD-t nézzük. Sőt a 90-s évek végén a magyar harmada lehetett... *hirtelen ezt találtam* [link]
Szép dolog, hogy dinamikusan fejlődik és 10-15 %-s vagy nagyobb növekedést produkál, de ugye ez azért van, mert nagyon lentről indult. Ha egy 1000 fős faluban van 1 tv és egy másik család is vesz, akkor ugye az már 100%-s növekedés. Juhé...De ettől még mindig csak 2 családnak van tv-je...
Ráadásul ennek a növekedésnek az ottani emberek isszák meg a levét...(+ a környezet és így mindenki más is)
Tudom nagyon off, de általában ha Kína szóbakerül, megjelensz és azt mondod, hogy nem olyan rossz...Mihez képest? Éheznek, nem igazán tisztelik az emberi jogokat, stb-stb...
Attól, hogy az egyik legrégebbi és legősibb kultúra szvsz még nem legitimizálja a szocializmusból megmaradt rezsim ténykedését. Pl. cenzúra, hogy a leg-leg-legegyszerűbb emberi jogot említsem.[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
ddekany
veterán
Ezek az állami tulajdon jó/rossz viták meg... azt azért fel kéne fogni, hogy ez, hogy állami vagy sem, önmagában nem minősít. Ha az állami tisztségviselők motiváltak és a körmükre néznek ha nem végzik jól a munkájukat, az teljesen más eredményt hoz, mintha -- csak egy szélsőséges példa -- direkt minél hitványabb, korruptabb emberekkel tolom lassan teli az állami cégeket, hogy aztán mikor az állami cég már teljesen szétrohadt így, bagóért megszerezhesse azt a piacot a "kapitalista" pajtásom. Szóval pl., abból, hogy itt ilyen-olyan a BKV, nem következik, hogy a tömegközlekedést úgy általában baromság állami kézbe tenni.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Az, hogy BIOS-ban engedélyezed a DEP-et, még nem jelenti, hogy az OS mindenhol alkalmazni fogja. Lásd XP-s ablakot #37-ben.
#37: A memory leak-nak semmi köze a DEP-hez. A memory leak az az, amikor a program elfelejti felszabadítani a már nem használt memóriaterületeket, ezért folyamatosan egyre több memóriát foglal. A DEP a stabilitást meg csak olyan értelemben növeli, hogy hamarabb elszáll a program, mintsem hogy valami még rosszabbat tenne. De elszáll. Másfelől néha elszállnak olyan programok is, amik semmi rosszat nem akartak, csak nem voltak még felkészítve a DEP-re. Én amúgy hónapok óta "opt out" DEP-el használok XP-t, és eddig csak 2 programot kellett felvennem a kivételek közé.
-
törölt tag
válasz MichaelSD #38 üzenetére
lehet, hogy állami tulajdon nem kell, viszont a jelenleginél sokkal erősebb állami kontroll igen. a teljesen liberális, ellenőrizetlen gazdaság vezet oda, ami most van (és ami '29-ben volt)
a mi "rendszerváltásunk" idején Kínában már több volt a magántulajdon, mint az állami. a kötelező 50%+egy kicsi állami tulajdon arány csak a kínai-külföldi vegyes tulajdonnál van. ők majd' 10 évvel korábban kezdték az átalakítást, mint mi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MichaelSD #38 üzenetére
ezzel nem teljesen értek egyet. bár nem értek annyira a gazdasághoz, de a józan paraszti ész azt mondaná, hogy az a lényeg, hogy megfelelő egyensúly legyen az állami és magántulajdon közt. nem Kína ipara hatékony, hanem az állami tulajdonból fakadó lehetőségek (péládul amit írtam a föld kisajátítását). az iparuk viszont nem azért nem hatékony szerintem, mert állami tulajdonban van (hatalmas része nem is az, nézd meg mennyi magáncég létezik ott is), hanem mert vég nélkül pumpálják bele a pénzt, és ezért nem szorul rá, hogy hatékony legyen. hallottam ilyen történeteket, hogy egy cég akart menni gyárat bérelni valahova, és két telep úgy versengett érte, hogy konkrétan a teljes gyártósort és épületet felhúzták, mire egyáltalán odamentek tárgyalni a befektetők. na, ezért nem hatékony szerintem.
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #11 üzenetére
csak 1 friss példa
állami tulajdon vs. magántulajdon
és
magánbank (pénzügyi világválság) vs. bank államosítás (a válság "megoldása>a köz pénzéből)
ez utóbbi nem Kínában, nem Kína miatt.
arról már nem is beszélve, hogy a világ ipari termelésének nem kis része ott folyik, és az ott termelt áruk után befolyó adókból finanszírozzák az államok a saját működésüket (és nem kis részt közvetlen kínai kölcsönökből, pl. amely állampapír eladásban testesül meg).(#18) qwertly
kik vitték oda a termelést? (amit így persze mérhetetlenül könnyebb lemásolni, mint a 19. századi módszerrel, amikor nyugatra küldtek embereket, hogy eltanulják a nyugati technológiát.)(#26) Dare2Live
az összes közüzem (víz, villany, fűtés, gáz) mind magyar volt, sok mg-hoz kapcsolódó ipari cucc (legutóbb pl. cukorgyárak) szintén, stb., stb. -
moonman
titán
válasz deathtania #41 üzenetére
teljesítménynövekedést a dep bekapcsolásával?
-
Depression
veterán
válasz Realradical #24 üzenetére
Ezek minden országban támogatott intézmények. A sikereseket elajándékozták.
[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
bambano
titán
Valaki szólhatna már a jenkiknek, hogy vannak olyan események, amikre nem szükséges külügyminiszteri szinten reagálni. Pár postafiók feltörése például tipikusan ilyen.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
MichaelSD
őstag
válasz #16820480 #14 üzenetére
Azért baj az állami tulajdon, mert nem hatékony. Kína a nagy mérete és jelenlegi olcsó munkaereje miatt jön fel, nem a hatékony ipara miatt.
Nem kell állami tulajdon ahozz, hogy a picaot az állam rendbe tegye. Sok más eszköz van. Az államosítás az egyik legrosszabb.A többivel egyetértek...
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
azbest
félisten
Win xp alatt nekem rengeteget javított a stabilitáson (és egyúttal kiderül mely progik memory leak-esek és borítanák meg a rendszert)
Nem csak intel procin van ilyen, sőt... hardveres támogatás nélkül is van egy valamennyire használható szoftveres módja. http://en.wikipedia.org/wiki/Data_Execution_Prevention
[ Szerkesztve ]
-
domi007
őstag
A DEP hogy keveredik az IE beallitasai koze?
Hiszen az Intel/processzorhoz kotheto cucc, es csak BIOS-bol lehet piszkalni (tudom, mert mar piszkaltam biztonsagi laborban )DOMy
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #34 üzenetére
persze, túlzás, csak megfordítottam a mondatot, hogy lehessen látni a hasonlóságot
egyébként azért azt tudni kell, hogy azt a sikerességet a nyugat egyrészt katonai fölénnyel, másrészt pedig az egyes győzelmek után kikényszerített gazdasági előnnyel (a pénzbeli jóvátételen kívül például még ilyen külföldiek számára területen kívüliséget biztosító rendelkezések, és a többi). ha érdekel a dolog, akkor kiváló olvasmány erre Jacques Gernet: A kínai civilizáció történelme.ja, egyébként én nem mondtam, hogy ez a kínai módi a lehető legjobb és tökéletesebb megoldás, csak azt mondom, hogy elég hatékonyan működik, és nem olyan rossz az embereknek sem. illetve azt is, hogy szerintem nem szerencsés, ha egy olyan külső hatalom próbálja megmondani, hogy mit csináljanak, akinek leginkább az fáj, hogy most nem ők vannak a csúcson.
-
WonderCSabo
félisten
'18-19-ik században a nyugatiak sikerének ára a kínai birodalom bukása volt.'
Azért ez egy picit túlzás, hogy az ára _a_ kínai birodalom bukása volt. Nyugat sikeres volt, terjeszkedett, elfoglalt csomó területet, és Kínát is lenyomta, félgyarmati sorsba taszította.
A nekem szóló részről: kínai modellt akkor sem tartom jónak, bár a néhány állami tulajdonnal 100% egyetértek, sőt a szükségszerű piaci beavatkozásokkal is.
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #17 üzenetére
úgy gondoltam, hoyg vannak dolgok, aminek szinte kötelező állami kézben lennie, egy működőképes államhoz. az, hogy ezen felül még más dolgok is vannak állami kézben, az nem olyan nagy gond. egyrészt péládul az általad emlíŧett bevásárlóközpontok, nos Kínában is van Carrefour, Walmart, Auchan és Tesco is, meg még egy rakás hasonló is. az, hogy ezek mellett állami is van, az egyrészt elfér, másrészt pedig az állam így is tud például beavatkozni a versenybe, ami a szabad kapitalizmusban elharapózhat. az egyik eszköz arrafelé a hamis lemezek visszaszorítására például az, hogy a boltokban is nyomják le az árat, hogy megérje megvenni az embereknek. egy műsoros cd ára hivatalos forrásból olyan 15-20rmb (1rmb = 27huf), dvd is haosnló áron van, vagy ha nagyon népszerő, akkor esetleg 30-40. jól látszik az éles különbség, hogy ezt az üzletpolitikát nem alkalmazzák Hong Kongban, ahol sok más szempontból is szabadabb a piac, és ott egy sima vcd 40-50hkd (1hkd = 23huf), egy dvd meg 80-100 körül indul...
a diktatórikus vezetés valóban nem ázsiai vonás, de inkább arrafelé maradt meg divatban úgy, hogy közben lényegében fejlett országokról beszélhetünk (hogy kizárjam a gondolatmenetből a harmadik világbeli rezsimeket). mindent összevetve azért nem mondanám sztálini diktatúrának, mert az nem működött, itt pedig sokkal megfontoltabban, és ésszerűbben vezetnek, ezért fejlődik őrült tempóban az ország. illetve nincs meg az a személyi kultusz, stb (és ez csak még többet fog változni a jövőben szerintem).
qwertly: a 18-19-ik században a nyugatiak sikerének ára a kínai birodalom bukása volt. most fordult a kocka. (amúgy megyek is )
Dare2Live: nyilván minden hatalmon levő érdeke, hogy ott is maradjon. legendaszámba megy, ha valaki önként feladja a pozícióját. a jó vezetés viszont a saját érdekei mellett kellő figyelmet tud fordítani a közösség érdekeire (és elsősorban a saját közösségének érdekeire).
jó, Japánnak nem néztem utána, nem nagyon foglalkozom velük, csak valahol olvastam, hogy sorozatban azonos párt szokott nyerni. ezek szerint nem így volt.
nálunk is van választás, mégis mire megyünk vele? de hogy tovább menjek: sok nyugati országban is az nyer, akinél a nagyobb lobbi van. az emberek érdeke nem sokat számít a hatalom megszerzésekor.moonman: szerintem sem fognak, már a másik topicban írtam, hoyg miért. amúgy az MS valóban jobban áll náluk, de szerintem elsősorban nem a keresőpiacon. inkább ugye az oprendszereknél (még ha rengeteg kalóztermék van piacon), illetve email és messenger téren. állítom, hogy azok közül a kínaik közül, akik külföldi IM-et használnak, 90% körül van az msn használók tábora, 9% skype, és 1% a maradék összes többi. emailből meg nagyon nagy százalékban hotmail és yahoo. a gmail nagyon ritka, és még aki használja is, az sem hallott a gtalk-ról.
a baidu ellen nagyon nehéz szerintem versenyezni. még akkor is, ha akár az ms, akár a kugli teljesen lokalizált portálrendszerrel vonulna be. és még ezen felül is az ms-nek szerintem jobb a megítélése, mert ahhoz már hozzászoktak a tömegek. igaz ehhez az is hozzájárul nagyon, hogy nem veszik komolyan, hogy azokért a termékekért fizetni is kellene. ezen meg jelenleg nem tud változtani az anyacég, mert nem képes diktálni azon a piacon. szerintem még ha mondjuk hatékonyan képesek is lennének fellépni a kalóz szoftverek ellen egy teljesen idegen országban (amikor még a nyugati világban is komoly nehézségekbe ütköznek ezek a próbálkozások), akkor sem biztos, hogy az erőfeszítés egy fillért is hozna vissza a cégnek, mert nem sokan tudnák/akarnák megvenni a szoftvereiket. ezért "jobb" a google-nek, mert ők nem pénzben szedik a sarcot, hanem más területen (reklámok, adatok), és szerintem ezt nem akarja engedni a kínai kormány, ahogy a facebook-ot sem látják szívesen az országban. -
Dr_Syrex
senior tag
hát igen, a Baidu ha jól tudom több, mint 60%-ban uralja a kínai kereső-piacot.
Mellesleg képzelem, mennyire sajnálja, hogy részben felelős a guglit ért támadásért, szerintem a kicsit és a semennyire között
[ Szerkesztve ]
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
moonman
titán
"Balmer részéről szerintem egy korrekt lépés (még akkor is, ha csak marketing értékű, hogy ellentétes véleményt hangoztat a kuglival)."
Google sem fog kivonulni szerintem, túl nagy piac az nekik is, ők sem bolondok. (bár Kínában talán a Microsoftnak kicsit nagyobbak a lehetőségei, úgy tudom, ott a Baidu eléggé elterjedt már.)
-
moonman
titán
-
Dare2Live
félisten
válasz Depression #22 üzenetére
ami magyar volt és nem adták el az vagy csődbe ment vagy milliárdokkal kell támogatni/monopolhelyzetet kell neki adni anélkül csődbe megy.
MOon (is) tipikusan nem müködik az állami tulajdon. Hozzáteszem még egy Japán féle kulturkörben is problémás pedig az egy más világ.
Wonder: Azért Sztálini rendszernek nevezni Kínát pöppet fura. Az más kérdés, hogy a vezetés sok haonlóságot mutat. (itt nem feltételnül a cenzúra, történelemhamisításra gondolok bár tény az is párhuzam.)
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
WonderCSabo
félisten
válasz Dare2Live #20 üzenetére
Jajj tudjátok hogy mire gondolok, de felesleges vitatkozni veletek.
Depression: Előbb kifejtettem, hogy a természetes monopólumnak, és a további, sheratan által felsorolt dolgoknak valóban állami tulajdonban kell lenni, ezzel egyetértek. Persze nem olyan vezetéssel, mint nálunk...
-
Realradical
őstag
FŐTÁV-BKV-ELMÜ-Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt
Csupa nagyszerű cég...
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
Morden24
nagyúr
Van egy pár, folyamatosan sztrájkolnak is.
Sectumsempra - For Enemies
-
Depression
veterán
Bárcsak itthon is maradt volna néhány állami cég. Ugye, hogy nekünk mennyivel jobb, hogy eladták őket külföldi pénzhajhász cégeknek!
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Dare2Live
félisten
válasz WonderCSabo #17 üzenetére
Sztálini vezetés kapitalizmussal.....
amúgy dehogynemlehet.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
diktatúra "a hátulütője, hogy egyértelműen a közösség érdekeit helyezi fölé az egyénnek"
Mindig ezzel jösz pedig dehogy. A párt legföbb érdeke, hogy hatalmon maradjon."Koreában és Japánban is lényegében egypárt rendszer van, mert ha jól tudom mindig ugyanazok nyernek. "
Nézd már meg kik alakítottak kormányt legutobb japánban és azelött. Jééé különböznek....
Szóval nem. De ami fontosabb ott a lehetőség adott.
Kínában nem.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
qwertly
addikt
Azért nem fényezném a kinakiat annyira az ö sikerük árra a nyugatiak bukása.Úgy-hogy a annyira szeretik egyesek menjenek és lakjanak ott .De nem sokká akkora pofájuk lesz,hogy csak nézzünk.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Semmi bajom nincs ezzekel az állami tulajdonokkal amiről te beszélsz, bárcsak nálunk is így lenne. Kínában nem csak ezek vannak, pl. bevásárlóközpontok,stb.
A diktatórikus vezetés nem feltétlenül ázsiai tulajdonság. Mindig is voltak diktatúrák, és lesznek is. Valóban, ott ahol óriási a lakosság és a terület, nem lehet máshogy vezetni egy országot. Ázsiában valóban sok ilyen ország van.
Mindent összevetve engem Kínai mindig is egy sztálini kommunizmusra emlékeztet, csak jó gazdaságpolitikával.
-
Dare2Live
félisten
az állami tulajdonnak ehez semmi köze. A rendszer maga kapitalista sött Keynesi szinten szélsőségesen kapitalista. Többek közt ezért is ennyire versenyképes.
"az egyéni szabadságjogok sárba tiprása...."
Ez meg a diktatúrák sajátossága. Nem a komunizmusé.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
"ők viszont elvárják, hogy tiszteletben tartsák az őket befogadó ország törvényeit és hagyományait."
Naja, ha Kína tömeg mészárol arrol nem jelenhet megsemmi.... Helyi hagyomány....
-
törölt tag
az állami tulajdon nem tudom miért olyan nagy baj. azért van az állam, hogy bizonyos dolgokat biztosítson a közösségnek, és az ilyeneket (energiaügy, egészségügy, közigazgatás, stb) nem szabad kiadni/eladni egy nem a közösség érdekeit képviselő egyénnek. ebben szerintem jobb az a gyakorlat, ami náluk van. az más kérdés, hogy ott is rengeteg problémát okoz a bürokrácia, de ne felejtsük el, hogy a bürokráciát is a kínaiak találták fel pár ezer éve...
a diktatórikus vezetés megint érdekes, és ez szerintem egyszerűen ázsiai sajátosság. Kínában soha nem volt más rendszer, és általában jól működött a történelem során a dolog. de ha megnézed a fejlettebb országokat, akkor Koreában és Japánban is lényegében egypárt rendszer van, mert ha jól tudom mindig ugyanazok nyernek. másrészt pedig a diktatórikus módszerek hatékonyabban működnek (lásd például, hogy hány hajón van/volt demokrácia). a hátulütője, hogy egyértelműen a közösség érdekeit helyezi fölé az egyénnek (és itt vissza is jutottunk az emberi jogok kérdéséhez lényegében). ott ha egy autópálya épíéséhez ki kell sajátítani néhány telket, akkor nem tökölnek hónapokat/éveket azzal, hogy a területi önkormányzat nem engedi, aztán a megyei önkormányzat nem engedi, aztán a tulajdonos nem engedi, és végig kell perelni mindegyiket rengeteg pénzből, hanem felbecslik az értékét, és kisajátíják annyiért. viszont több ezer embernek lesz útja, míg egy-két ember kicsit rosszabbul járt. -
x007
tag
Az elsőt leszámítva nem feltétlenül kommunista elemeknek nevezném őket.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Egyetértek.
btw.
Látjátok mennyire alkalmazza a Google a don't be evil szlogent? Segíti a Microsoftot termékeinek tökéletesítésében."As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
-
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz attila9988 #5 üzenetére
"A szabadság hazájának nevezik, de nem hinném hogy szabadabbak az emberek mint akár kínában."
Tudod, a látszat. Az amerikaiak az "amiről nem tudsz, az nem is létezik" elvet alkalmazzák...
(#4) sheratan: "...Balmer részéről szerintem egy korrekt lépés..."
Újabban az MS eljátssza a jófiút, hogy ők nem a "gonosz" nagyvállalat. Lsd.: EU vs. IE. Egyébként szerintem is jól teszik. Politikailag így korrekt, alkalmazkodnak a helyi törvényekhez, szokásokhoz.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
attila9988
őstag
ebben még lenne is valami ráció, ha Kína nem kommunista ország lenne
Kínát ne úgy képzeld el hogy mao kabátos zsoldosok sanyargatják a két szem rizsen élő állampolgárokat. Hidd el nekem, hogy náluk kevesebb a gazdasági probléma, mint nálunk. Szegény emberek nyilván vannak, mint mindenhol a világon. De az csak nyugati propaganda hogy Kína a nagy vörös gonosz..... Tudom jól hogy hogyan élnek arra, van több kínai ismerősöm is, akiktől hallottam eleget.
És nagyon is igazuk van ezügyben. Nehogy már egy amerikai vállalat pattogjon a világ legnépesebb országának kormányával szemben.... az hogy mi itt magyarországon mindenkinek megengedünk mindent, és legfeljebb magunkban morgunk néha hogy "sz..r a világ", nem jelenti azt hogy másnak is így kell tennie.
[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
s újra csak felszólította Kínát az emberi jogok tiszteletben tartására.
Azért mekkora pofátlan állam amerika. Mindenkinek meg akarják mondani hogyan kell élni. A szabadság hazájának nevezik, de nem hinném hogy szabadabbak az emberek mint akár kínában. De még ha úgy is lenne... mi közük van ehhez? A kínaiak helyében egyből kitakarítanám a google -t, nem kivonulna, hanem ki lenne rugdosva.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
törölt tag
a gyakorlatban nem sokkal kommunistább Kína, mitn kis hazánk. de ha te ilyeneket kijelentesz, akkor nyilván jobban tudod...
amúgy Balmer részéről szerintem egy korrekt lépés (még akkor is, ha csak marketing értékű, hogy ellentétes véleményt hangoztat a kuglival). akármilyen országról van szó, ha oda akar menni egy cég, akkor bizony be kell tartsa a helyi törvényeket, és illik a szokásokhoz is alkamazkodni. ez ninc másképpen az USA-val sem: aki oda akar menni, arra bizony vonatkoznak az ottani szabályok. ha nem tetszik, nem kell odamenni.
Hilary meg egyszerűen "hilarious", mi köze ennek a támadásnak az emberi jogokhoz, meg úgy egyáltalán? -
gabor85
őstag
ők viszont elvárják, hogy tiszteletben tartsák az őket befogadó ország törvényeit és hagyományait.
ebben még lenne is valami ráció, ha Kína nem kommunista ország lenne[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB !!! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 1TB !!! Black Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ROG Strix G513QM 15.6" FHD IPS Ryzen 9 5900HX RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- P15v Gen2i 27% 15.6" FHD IPS i7-11850H T600 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv gar