Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz #16820480 #89 üzenetére
ja nem gulagnak hívják hanem átnevelő tábornak. Mért a Kínai "kommunista" párt ellenségeit mit gondolsz hova rakják?
"mert már ahhoz is jogász kell, hogy levegőt vegyél?"
Mármint hol?
Lehet szerencsés vagyok de tényleg soha nem volt szükségem jogászra. Ill egyszer de akkor meg átraktuk a melót, nem volt "kedvünk" vele foglalkozni. Mindezt úgy, hogy nincs jogász a családban....Az elmúlt 30év eredményei megkérdőjelezhetetlenek. A szélsőséges kapitalista útra való áttérés 100milliókat emelt ki a szegénységből a partvidék mindha egy fejlett olasz iparváros vidék lenne. A kérdés az ár és itt Japán vagy talán jobb plda Korea úgy érzem vhogy sokkal jobban csinálta. (Korea alatt most nem a Kínai segítséggel a világ legnagyobb gulaggava változtatott ÉKoreara gondolok.)
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz #16820480 #87 üzenetére
Nem tudom, hogy bármelyik elmondható mondatról mondható lenne az, hogy az objektív igazság.
Amúgy nem kell azonnal papírosra gondolni és elhiszem "sokaknak" belefér az a szabadságjogokba, hogy embereket vallásukért, gondolataikért gulágba zárnak megölnek, hogy csak egy piciny részt érintsek.
No és a legszebb, hogy "sokan" meg is indokolják, hogy ez így helyes és mennyire szar ahol nem így van.Régen olvastam a konfucianizmus/taoizmusról, lehet vmiket már keverem, majd este lehet belenézek vmelyik könyvbe.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz #16820480 #84 üzenetére
a demokráciának ezeregy gyengéje van és mégis.... ahogy churcil mondá vala:
"A demokrácia a legrosszabb kormányzási forma - nem számítva az összes többit, amellyel az emberiség időről időre megpróbálkozik."amúgy nekem semmilyen bajom nincs semmilyen diktatúrával, amíg az pl az alapvető emberi jogokat tiszteletben tartja. Node ez nem a diktatúrák sajátossága.
A Tao pedig akár a keresztény elvek nagyon szimpi. Bár nem mindennel értek egyet pl engedelmesség részek...don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
amúgy [link] mit is írtam tegnap?
-
Dare2Live
félisten
válasz #16820480 #76 üzenetére
"hiába bocsájtanak akármit népszavazásra, meg lehet úgy fogalmazni a kérdést, hogy azt szavazzák meg, amit a szavazás felvetője akar. biztos vagyok benne, hogy a vizitdíjat is meg lehetett volna úgy fogalmazni, hogy örömmel ikszelnek mellette a birkák."
A népszavazás csak egy újabb példája volt annak, hogy MO Abszurdisztán. Ugyanis ilyen fejlett NYi tipusú demokráciában nincs. (Nem véletlen hívta ez OV világszabadalomnak.)
Felkéne fogni az Europai "parlamentális" demokrácia keményen különbözik a közvetettől ami eleddig egy helyen tudott müködni(és ott nagyon jól) ez pedig a 2000+évvel ezelötti görögország.
(Külön izgi lesz amúgy ha narancsok vmit meg akarnak reformálni/vhol meg akarnak szorítani és erre majd jön a szegfügtől a népszavazás. Ha narancsnak lehetett nekik is éshát az átlagmagyar egy másodfokú egyenletet se old meg, nemhogy értené mi az a bekerülési görbe ami csak egy alapfogalom ami haoz kel, hogy egy eü reformot megértsen vki.)"mondjuk azzal nem tudok mit kezdeni, ha neked az, hogy embereket zárnak börtönbe/ölnek meg sok. nekem nincs vele különösebb bajom, mivel 99%-ban olyan embereket zárnak be ölnek meg , akiket úgyse ismerek mondjuk a Józsi meg a Géza kicsit hiányozni fog, de majd potlom őket...."
ez mien volt?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
kaptam fülest, az indexes kínai kormány extra jogokat kapott a Kínai rendszerhez verzió mondhatni él. mondhatni google belüről hekkelték.
-
Dare2Live
félisten
válasz #16820480 #33 üzenetére
"a jó vezetés viszont a saját érdekei mellett kellő figyelmet tud fordítani a közösség érdekeire"
ez nem rendszerfüggő.japán+egypárt: sokáig egypárt volt koalicioba ígyugy hatalmon. Már nem.
"nálunk is van választás, mégis mire megyünk vele?"
a magyar eset tényleg asbzurd, ettől még a katasztrofális, elk*rt 20év fejlődése vitathatatlan. Én a mai napig nem értem, hogy felhúztak Pécsen 3Tescot + sok auchan lidlt + 2plazat + ew.... és mind nemcsak megéll, de amikor bemegyek mindig bőségesen vannak vevők. Karácsonykor meg horror van. 20éve volt egy skála...
vagy épp a 20éve a dugo iseretlen fogalom volt. Most annyi kocsi van az utakon reggel/du horror.
álami lozungokat sose jó mondani, de az elmult 20évben ~10* annyi autópálya épült mint az azelötti 40ben.....
és mindezt úgy, hogy MO tényleg abszurdisztán...."az emberek érdeke nem sokat számít a hatalom megszerzésekor"
Persze hatalom. De ha meg akarja tartani és ugye ez axioma akkor mit is kéne néznie....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Depression #22 üzenetére
ami magyar volt és nem adták el az vagy csődbe ment vagy milliárdokkal kell támogatni/monopolhelyzetet kell neki adni anélkül csődbe megy.
MOon (is) tipikusan nem müködik az állami tulajdon. Hozzáteszem még egy Japán féle kulturkörben is problémás pedig az egy más világ.
Wonder: Azért Sztálini rendszernek nevezni Kínát pöppet fura. Az más kérdés, hogy a vezetés sok haonlóságot mutat. (itt nem feltételnül a cenzúra, történelemhamisításra gondolok bár tény az is párhuzam.)
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz WonderCSabo #17 üzenetére
Sztálini vezetés kapitalizmussal.....
amúgy dehogynemlehet.
-
Dare2Live
félisten
válasz #16820480 #14 üzenetére
diktatúra "a hátulütője, hogy egyértelműen a közösség érdekeit helyezi fölé az egyénnek"
Mindig ezzel jösz pedig dehogy. A párt legföbb érdeke, hogy hatalmon maradjon."Koreában és Japánban is lényegében egypárt rendszer van, mert ha jól tudom mindig ugyanazok nyernek. "
Nézd már meg kik alakítottak kormányt legutobb japánban és azelött. Jééé különböznek....
Szóval nem. De ami fontosabb ott a lehetőség adott.
Kínában nem.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz WonderCSabo #11 üzenetére
az állami tulajdonnak ehez semmi köze. A rendszer maga kapitalista sött Keynesi szinten szélsőségesen kapitalista. Többek közt ezért is ennyire versenyképes.
"az egyéni szabadságjogok sárba tiprása...."
Ez meg a diktatúrák sajátossága. Nem a komunizmusé.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
"ők viszont elvárják, hogy tiszteletben tartsák az őket befogadó ország törvényeit és hagyományait."
Naja, ha Kína tömeg mészárol arrol nem jelenhet megsemmi.... Helyi hagyomány....
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Újszerű Dell Latitude 7390 2-in-1 Prémium érintőkijelzős-13,3"FHD-i5-8350U-8Gb RAM-256Gb SSD
- Lenovo ThinkPad T480 S széria 8 mag/ 16 GB DDR4 Memória/512 GB NVMe SSD
- Sony xperia M
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
- Macbook Air M1 8GB/256GB SPACEGRAY, eladó garanciával, ajándék tok és USB-C univerzális dokkoló!
- Apple Watch 7 45mm
- ASUS GeForce RTX 2060 Dual OC EVO 6GB GDDR6
- Dell Latitude D410 Laptop+ Ajándék 6db Bontatlan multimédiás cd lemezek
- Macbook Air 13 - 2015 Early - 4GB Ram - 256Gb SSD - HD Graphic 1536MB
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest