Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
- Total Commander
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
itt elég jól össze van foglalva a téma lényege.
-
-
spiii
csendes tag
Sziasztok!
Véletlenül keveredtem ide és nagyon megdöbbentem a híren :-)
Már csak azért is mert az IBM-nél dolgozom és minket valahogy elkerült ez a hir....
Szóval szeretném pontositani a dolgokat:
A nyár elején (valóban) mindenkinek telepiteni kellett a Symphony-t, és "megkértek" minket hogy használjuk is, de ez nem azt jelentette hogy innentől kezdve csak ezt használjuk, a hir lényege az hogy az IBM nem vesz új MS Office licence-t, hanem az új gépeken már csak a Symphony lesz.
Ha a program sebességben utóléri az Office-t szerintem gond nélkül át is tér rá mindenki.
Levelezésre soha nem használták az Outlok-ot, nem is szabad IBM-en belül. Arra van salyát Lotus Notes-a az IBM-nek ami nagyon jól és megbizhatóan működik. A World sem túl gyakori, inkább az Excel és Power Point fog hiányozni, de az is csak szokás kérdése.
Az hogy az IBM áttér a Symphony-ra inkább azért lényeges mert igy lesz 30-50 ezer tesztelője aki napi szinten bombázza majd a fejlesztőket hibajelentésekkel :-) és köszönőlevelekkel :-) igy ha sokan áttérnek az új progikra biztos nagy szárnyalásba kezd és sok sok frissités és hibajavitás jön majd ki.
Az IBM egy büroratikus és túlszabályzott rendszer, ha bele döglik sem fogja elismerni hogy nem jó a Symphoni és nem használják a dolgozói.Mégegyszer a lényeg: A már meglévő licence-t kifuttatja az IBM és csak az új gépekre nem telepitenek Office-t (ill. külön kérésre és indoklással mégis lehet ilyet kapni)
-
Nagy Gábor
tag
Kedves !
Írod: ... Max fél év múlva az IBM-nél felkelés tör ki és megkövezik a nagyokos fejeseket akik ezt kitalálták.
Én ezt nem hinném. Adatbázis-kezelésre, csoportmunkára és levelezésre ott vannak az IBM saját, a Symphonyval jól együttműködő termékei (Notes, Domino, Sametime stb.). Miért kellene feleslegesen licencelni az MS Office csomagokat az IBM 360 ezer gépére. Ez még az IBM számára is komoly összeg.
Mellesleg hasonló lépést lépett meg a Novell is pár éve, bár ők többnyire a Windowst is lecseréltél saját SUSE Linuxukra. És ők sem bánták meg.
dr. Nagy Gábor
-
Napfénysüti
nagyúr
Symphonyban ha táblázatnál különálló cellákat akarok kijelölni az nem megy a CTRL billel??
Més que un club!
-
Hugo85
aktív tag
válasz #06658560 #199 üzenetére
Egyrészt én leginkább azt tudom, amit ők mondtak magukról. Semmiképp nem olyan nagyok, mint lehetnének, mert ha mondjuk legkésőbb 2002-ben újragondolják a PC-s piacot, minimum notebook részlegük még lehetne, és azért annak volt egy presztizse. Persze a profit az első, a hírnév is csak azért kell, hogy nagyobb legyen a profit. Azt nem mondtam hogy összcéges szinten nem nyereségesek, be is tenné az ajtót, ha nem lennének.
Nem a PC-s piac feladása volt szerintem a hiba, hanem az csak a PC-s szektorban elkövetett késlekedés, változásra képtelenség eredménye volt. Én nagyon sajnálom, hogy nincs már IBM PC, de ők nyilván átgondolták, hogy miért lépik ezt meg, biztos nekik volt igazuk, elvégre nem lehetett könnyű döntés megválni kvázi a gyökerektől.
Azért nem magasztalnám az egekbe például a cég marketingjét (legalább is Magyarországon semmiképp), tekintve, hogy 2008-ban is az volt még a fő prioritásuk, hogy (a még mindig burtálisan magas spontán, és szinte 100%-os támogatott márkaismertséggel rendelkező) brandjükről új képet alakítsanak ki, és végre tudasítsák a szélesebb néptömegekben is (nyilván a partnerek és a konkurencia ezzel tisztában van), hogy mit csinálnak, és túljussanak az IBM=PC (vagy az IBM=hardver gyártó képen), holott 2005 óta nem sok közük van a PC-khez. Persze lehet, hogy ez csak a magyar piac betegsége volt, de őszintén szólva nem hiszem, és ha így is van, a magyar cég azért szintén igen jelentős.
Szóval lehet akármilyen nagy a "nagy kék", azért vannak gondjaik a céges struktúra változása kapcsán, bár ez nyilván következik a mamutcég jellegből is.
Just for the record: Nem vagyok IBM ellenes, sőt régebben még az is felmerült, hogy esetleg dolgozhatnék náluk, bár nem IT részlegen, de sajnos ebből (részben a pénzügyi válság miatt) nem lett semmi, pedig örültem volna neki. Sokra tartom a céges kultúrát, és a cég multját, de ettől még lehet és van is negatív véleményem bizonyos tevékenységükről, lépéseikről.
Arra pedig megkérnélek, hogy mellőzd a párosujju patások jelzőként való használatát, és próbálj kicsit finomabban nyomtékosítani, ha szükségesnek érzed. -
orbano
félisten
nézd, az outlook harmadik verzióját nyögöm, és egyik idióta hibát lecserélik benne a másikra. ezen felül mondhatni igen aktívan használom a .NET fameworkot, mint programozó, és igenis nevetséges amit művelnek. és pont lesz@rom, hogy az offiszon mit fényeztek, ha az emberek 99%ának jó a régi is, de rá lesznek kényszerítve az új megvásárlására előbb-utóbb. Persze ez még el is menne, ha olyan alapvetű dolgok normálisan működnének mint az outlook beérkezett email értesítője...
ha olyan hibák vannak egy programcsomagban, mint amiket a M$ produkál, akkor vagy manipulatív férgek, és előbb utóbb rájuk férne egy iszonyú pofáraesés törvényi szinten, vagy egyszerűen balfaszok, és képtelenek ekkora méretű kódhalmazt normálisan kezelni. Szóval végülis igazad van, a mentésgük megvan, hogy ne legyenek hülyék, de az az én oldalamról ez édes mindegy.A vér nem válik VAZZE!™
-
Vargnatt
tag
válasz attila9988 #200 üzenetére
Igen, tudom, hogy ezért nem tették, azért írtam a végére, hogy ez nekik nem érdekük. Csak jó lenne már magunk mögött hagyni végre a doc/ppt/xls korszakot, és velük együtt az örökös alternatív office-csomag kompatibilitási hibákat. Ezért is örülök, hogy az IBM be merte vállalni ezt a lépést, minden kockázata ellenére. Minden kezdet nehéz...
Amúgy tuti, hogy a mezei júzer az új MS formátumokban is csak egy újabb olyan dolgot fog látni, amit (az ő tudomása szerint) csak az Office 2007-tel tud majd megoldani rendesen (és valahol azért így is van), szóval esze ágában nem lesz alternatívát keresni. Szokásos MS vásárlói pszichológia
Egyébként ha jól emlékszem, a pdf szabvány is valami 15 megás pdf file és többezer oldal, mégis rendesen támogatott minden platformon, még FreeDOS-on is
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. (Mohandas Gandhi)
-
attila9988
őstag
válasz Vargnatt #192 üzenetére
Amúgy azon filóztam, az MS-től nem lett volna egy logikusabb lépés az, ha a saját XML-alapú új formátumai helyett inkább az ODF-támogatást vezette volna be
Nem. Tudod hogy miért? Hogy megmaradjanak az általad is említett problémák:
Office-formátumú doksit, akkor valami vagy már eleve el van csúszva benne a megjelenítéskor, vagy ha módosítom vele a file-t, akkor eléggé el tudja buherálni pl. a doc-ba beszúrt táblázatokat, és ez elég kellemetlen tud lenni, mikor újra MSOffice alatt nyitom meg a dokumentumot.
Az ms csak és kizárólag azért készített új formátumot, mert néhány amerikai kormányzati szerv úgy döntött, hogy csak szabványos formátumot kezelő irodacsomagot lehet használni. Ha marad az ms is az odf -nél, azzal gyengíti saját pozícióját, ezért inkább némi trükközéssel, és pénzel keresztülverte a saját, összecsapott formátumát az ISO -n, és most örülhetünk a 6000 oldalas ooxml "szabványnak", ami még csak nem is igazi xml. Mert hát nem is az ms lenne, ha nem úgy alkotta volna meg a formátumot, hogy azt minél nehezebb legyen támogatni bárki másnak... ezzel kvázi biztosítva a monopólium fennmaradását.
Persze ettől még sokan mennek szembe vele, és ez csak jó. Komolyabb ellenfelek csak jót tesznek az ms -nek is hidd el..
[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
törölt tag
Folyamatosan azt írkálod nem olyan nagyok, mint lehetnének. Ezzel azt sugallod a pc piac feladása-ami azért a nagy notebook reformok előtt már elindult-hiba volt. Ami annak a fényében, hogy a cég az elmúlt tíz évben folyamatosan növelte nyereségét egy 2003-as hullámvölgyet leszámítva, s jelenleg görgetetten számolva az éves profitja 12 milliárd USD felett van ez igazán szitnén a marhaság kategóriába tartozik.
-
Hugo85
aktív tag
válasz #06658560 #197 üzenetére
"Az miért rossz döntés, hogy egy cég nem akarja apiac minden szegmensét lefedni,s csak gyes területekre fókuszál? Miért szórja szanaszét a pénzét, erőforrásait, ha egyes területeken sokkal hatékonyabb tud lenni?" - Hol írtam, hogy nem jó döntés. Azt írtam a PC-s szegmensét bukta a cég, mert az nem követte teljes mértékben a piac elvárásait, késlekedtek, azt hitték tudnak szembepisilni pl a notebook piac változásaival, de a jelek szerint nem tudtak. Pont, hogy nagyon sokfelé tejeszkedtek az évtizedek folyamán, bejöttek a szolgáltatások, szoftver a hardver mellé, meg üzleti tanácsadás, sőt ha jól értem még különböző finanszírozás is (pénzből pénzt csinálni valahogy mindenkinek jobban megy). Aztán pont az egyik legrégebbi üzletágtól váltak meg, nyilván ez volt a racionális döntés, nem vitattam egy percig sem (ők látták a számokat), ám lehet, ha korábban megreformálják azt, akkor nem kell így tenniük. Persze, mivel - ahogy azt hiszem ezt már le is írtam - a piac maga is drasztikusan megváltozott, és az anno még csak OEM tajvani, sőt kínai cégek jó ideje saját márkákat hoztak létre, elkezdték kinőni magukat, és mára utolérték a "nyugatot" (sőt) nagyon nehéz a helyzete egy amerikai (és így jóval magasabb költésgekkel dolgozó) cégnek. A Dell és a HP ennek ellenére még eléggé jelen van a laptop piacon, a desktop az meg még nehezebb kérdés (anno a Tulip is egy név volt, ma már csak emlék). Ennyi.
"Az OS-es részt akkor kezelhetjük egyszerűen baromságnak, amit korábban írtál?" - Nem néztem utána elég behatóan a témának, ez tény. Amúgy azt csinálsz amit szeretnél, azt hiszem felnőtt ember vagy és én nem vagyok az apukád
-
törölt tag
Az miért rossz döntés, hogy egy cég nem akarja apiac minden szegmensét lefedni,s csak gyes területekre fókuszál? Miért szórja szanaszét a pénzét, erőforrásait, ha egyes területeken sokkal hatékonyabb tud lenni?
Az OS-es részt akkor kezelhetjük egyszerűen baromságnak, amit korábban írtál? -
ReFleXx
addikt
Hát nekem sántít eza hír miszerint a cég dolgozoinak ~92%-a átállt volna már a Symphonyra.
Nálunk még mindig nagyon sok embernek ott az ms office a gépén.
Tavaly nyár vége óta érkezett kolegáknak már alapból Symphony-t tettek fel (nekem is), azóta már nem is vesz a cég licenszet csak nagyon extrem esetben kismillió jóváhagyással. Szóval 0 az esely ra.Eleinte nagyon köpködtem, Az 1.0-as OO-ra épülö Symphonyt kaptam amivel volt kompatibilitási problémám némely doksit rosszul formázva jelenit meg.
Ezért feltettem mellé az OO legfrisebb változatát és azt használtam. Mondjuk ez is ugyanolyan rosszul jelenitette meg, de ennek a szinvilága jobban tetszett a Symponynál ;)Nemreg dobtak egy körlevelet hogy frissithető a Symphony 1.3-s verzióra. Felraktam és azóta próbálok azt is használni de még mindig nincs sok tapasztalatom.
Annyi rossz még az OO-ba hogy a magyart raktam fel és elég nagy hülyeségek vannak elnevezve a dolgok. Például a pivottábla adattünérnek van keresztelve.Na majd csinálok egy tesztet a Sympny 1.3-al és az angol OO-val
Egyébként csak megszokás kérdése, én rálettem kényszeritve hogy ne használjak ms officet és azt kell mondanom simán lehet boldogulni nélküle is.
Ha vannak ilyen finnyás doksik akkor azokat az wordview-el vagy az excelviewerrel nézem meg ami egy butitott ms office alkalmazás. Csak olvasásra használható, de ingyenes és gyors.Másik dolog hogy ugye a Symphony és OO fut linux alatt is. Vannak olyan kolegák akik már linux alol tolják és jól elboldogulnak.
Van egy olyan érzésem hogy a Windows is ugy fog jarni mint az Office és átfog majd idővel térni a cég linuxra amennyire csak lehet.....2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Hugo85
aktív tag
"Ez nagy tévedés - csupán az a lényeg, hogy a súlypontot áthelyezték a szolgáltatás üzletágra, a szerverek (és a power CPU-k) kivételével kiszálltak a hardvergyártásból, miután már nem tudták addicionális értékeket előállítani" - mondtam én mást? Szerintem a miértje más a PC-s üzletág leépítésének, nem pedig ilyen csodálatosan eufémikus és átszellemült, mint a "miután már nem tudták addicionális értékeket előállítani". Nem érte meg, ilyen egyszerű. Ez egy cég, nem valami karitatív alapítvány...
"Azt azért érdemes megnézni, hogy az IT szolgáltatási területen ki a legnagyobb... Ennyit a hülye döntésekről." - igen, nagyok, de lehetnének sokkal nagyobbak. Ha nem késlekedtek volna. Amúgy nem írtam, hogy hülye döntéseket hoztak, vagyis de, csak rögtön kijavítottam, hogy inkább lemaradtak, mint a borravaló, de szerncsére mára (sőt már jóval régebben) ők is belátták ezt.
"Az, hogy operációs rendszerük nem volt, elég nagy marhaság, szerinted az AIX micsoda? Uborkásüveg? Jah, meg mire való, ha nem szerverre? Kávéfőzőre?" - "AIX (Advanced Interactive eXecutive) is the name given to a series of proprietary operating systems sold by IBM for several of its computer system platforms, based on UNIX System V with 4.3BSD-compatible command and programming interface extensions." - [Wikipedia].
Tehát semmi köze a UNIX-hoz ugye? Bár nem nyílt forráskódú, és nyilván nem keveset tett hozzá az IBM az elmúlt 20 évben. Igazad van, létezik, ennek nem néztem elég mélyen utána, tévedtem. Amúgy azért esett szépen a részesedésük a szerver piacon is az elmúlt pár évben, de még mindig a legnagyobbak. Pénztárgépek piacán is nagyok, de nagyon jönnek fel a konkurensek (pl. a HP), mert sokszor sokkal olcsóbbak, de kb ugyanazt tudják nyújtani."A Thinkpadből meg most vettem egy 600-as típust... PII, 300 MHz és még mindig semmi baja." - Ezt sosem vitattam, és sosem fogom. Én is azt mondtam, hogy a TP-ek az örökkévalóságnak készültek sok-sok éven át, de akkor sem követte az IBM a piacot. Pedig a piac (azaz a "sok marketing által meghülyített konzumer") diktál, még ha az általános vélekedés formálható, és formálják is. Ezért ma már nem készült IBM Thinkpad, max a (kínai) Lenovo. Ez van... Te, én, sőt az egész PH! akár fejre is állhat, hogy kár az IBM PC-s üzletágáért - mert tényleg kár - de ettől még semmi sem fog változni.
#189 - Bevallom férfiasan, ezt most látom először
-
Vargnatt
tag
Hát, kíváncsiságból felraktam ezt a Symphony-t, így a user interface tetszik, és azért a lényeges dolgokat némi keresgélés után meg lehet találni, és a lényeg, hogy sokkal gyorsabban indul az OOo-nál, és én legalábbis stabilabbnak is érzem.
Nekem ezekkel az alternatív office suite-ekkel az szokott lenni a gondom, hogy ha megnyitok velük egy MSOffice-ban készült régi (nem XML-alapú) Office-formátumú doksit, akkor valami vagy már eleve el van csúszva benne a megjelenítéskor, vagy ha módosítom vele a file-t, akkor eléggé el tudja buherálni pl. a doc-ba beszúrt táblázatokat, és ez elég kellemetlen tud lenni, mikor újra MSOffice alatt nyitom meg a dokumentumot. OK, tudom, hogy figyelmeztet erre mentéskor, de ha egyszer doc-ra van szükségem (mert mondjuk valahol le kell adnom, ahol nem biztos, hogy van OOo), akkor kénytelen vagyok abba menteni. Szóval ezért inkább a régi gyors MSOffice 2000-t használom rendszeresítve, a kellemetlen meglepetések elkerülése miatt.
Amúgy azon filóztam, az MS-től nem lett volna egy logikusabb lépés az, ha a saját XML-alapú új formátumai helyett inkább az ODF-támogatást vezette volna be teljes körűen a 2007-ben alapértelmezetten, plugin nélkül? Jó, nyilván nekik ez nem érdekük, csak egy gondolat volt...
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. (Mohandas Gandhi)
-
Napfénysüti
nagyúr
Pontosan. Én is 2 hónapja vettem egy T-s Thinkpadet. Pedig nem vagyok üzletember és nem is volt olcsó gép. De akartam már egy minőségi hordozható notebookot aminél nem kell parázni hogy tönkremegy. Erre pedig a Thinkpad név garancia. Lehet hogy némileg lejjebb adták a mércét a Lenovonál de még így is sokkal jobb mint egy konzumer gép.
Més que un club!
-
leeate
senior tag
Az összeférhetőségi dolgokkal lehetnek gondok, de ha célszoftvernek beválik, és kielégíti a vállalat igényeit, akkor nincs vele semmi baj.
Csak ilyen hülye nevet adni neki... én egy autós játékra asszociálok belőle, utána pedig a lós***ra. Bocsánat
[ Szerkesztve ]
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
Vargnatt
tag
Olyan is van már azért:
[Portable Ubuntu][ Szerkesztve ]
-
Ez nagy tévedés - csupán az a lényeg, hogy a súlypontot áthelyezték a szolgáltatás üzletágra, a szerverek (és a power CPU-k) kivételével kiszálltak a hardvergyártásból, miután már nem tudták addicionális értékeket előállítani. Azt azért érdemes megnézni, hogy az IT szolgáltatási területen ki a legnagyobb... Ennyit a hülye döntésekről.
Az, hogy operációs rendszerük nem volt, elég nagy marhaság, szerinted az AIX micsoda? Uborkásüveg? Jah, meg mire való, ha nem szerverre? Kávéfőzőre?
A Thinkpadből meg most vettem egy 600-as típust... PII, 300 MHz és még mindig semmi baja.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
WN31RD
addikt
válasz attila9988 #178 üzenetére
Van, akinek a netbook megfelelő kompromisszum, mert jó a szeme, nem hurkák az ujjai, nem 50 weboldalt néz egyszerre, van, aki akár filmet is megnéz rajta, vagy egyszerűbb szöveget, táblázatot szerkeszt, amelyet mobilon már nem tudna kényelmesen csinálni, cserébe sokkal hordozhatóbb, mint egy átlagos laptop, és ez mindennél fontosabb szempont lehet akár. Azon háborogni, hogy másnak megfelelő az, ami neked nem... hát... vicces és értelmetlen dolog, finoman szólva.
(Én sem vagyok a netbookok célközönsége.)
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Hugo85
aktív tag
válasz Major Major #175 üzenetére
Hogyaza, ez nem jutott eszembe. Sajnos nem bírom a hülyéket kezelni, és ráadásul még fel is idegesített, mert a szeretett gépemet fikázta éppen. Amúgy is, még ha azt is gondolta, hogy ez egy régi szar, és csak ilyet engedhetek meg magamnak (nem bakker, ilyenre van szükségem) akkor is bunkó, mert akkor a feltételezett anyagi helyzetemen röhögött.
A Nokia E51-et is kiröhögik rendszeresen.
Addig azt hiszik, hogy egy régi szar semmit sem tudó mobil, amíg nem kezdek Mp3-at bömböltetni (broáf) rajta. Az, hogy BT-n keresztül épp szinkronizáltam a naptárral a laptopon, vagy felléptem Skype-ra Nimbuzz-on, megírtam egy e-mail az összecsukható BT-s billel, és az előtte megírt Excel táblát Zip-be tömörítve csatoltam és hitelesített SMTP szerveren kiküldte HSDPA-n a nagyvilágba, miközben már épp szinkronizált is akkor a postafiókommal, mert letelt a 15 perc. Vagy majdnem bárhol felmászok wifin a netre és akár YouTube-ot is nézhetek, és hogy 100 gramm az egész, 10 mili vastag és fém és még a laptopomra is csinál akár 3,6 megabites netet. Na ez pont senkit nem érdekel, mert "nemtaccsos", "miez a kicsi szar kijelző", "hánymegás a kamera? kettő? csak? és vakujasincs?", "hányjáték van rajta? egyse? deszar!".
Az emberek nem fogják fel, hogy nekem erre van igényem, és azt se tudják, hogy nekik mire van, csak azt, hogy az enyém tuti szar, mert nem ez van a reklámokban...Amúgy én már csak mosolygok az ilyen embereken.
#178 - Csak a tisztánlátás végett: [link], [link], [link]. Azért ezek még mindig a legolcsóbban megkapható hordozható gépek. És ezek újak.
Mondom amúgy, ne a saját igényeidből indulj ki, nem te vagy az omega és az alfa, ismerek olyan embereket (lányokat főleg), akiknek tökéletesen megfelel a netbook. A számológépes hasonlatod erősen sántít. Inkább valami PDA lenne a helytálló, de az ilyen tudásúak rendre drágábbak.#181 - "Nem divatos" - oké, akkor ebben állapodjunk meg . A szépség relatív, ezen teljesen felesleges vitázni, de szerintem, az én nem reprezentatív felmérésem alapján a többségnek nem tetszenek az IBM gépek, és az a lényeg, nem az, hogy neked, vagy akár nekem igen . Az X200-X300 pedig már inkább újvonalas gép (és már Lenovo), ott már a kinézet sem teljesen a régi, kezdenek elmozdulni, nem mellesleg szuper masina, és kicsi, könnyű, vékony, arról el is hiszem, hogy bejön egy nőnek (meg bárkinek).
[ Szerkesztve ]
-
WN31RD
addikt
"De tény, hogy egy TP nem igazán a "szoba dísze" egy modern lakásban. Fekete, konzervatív, sok éve változatlan, funkcionális forma."
Miért ne lehetne a szoba dísze? Miért hátrány, hogy fekete, konzervatív, sok éve változatlan? Szerintem inkább elegánsan visszafogott és professzionális."Őszintén szólva nem sok nőt láttam akinek ThinkPadje volt"
Nem reprezentatív minta, de én többet is ismerek, aki szereti a ThinkPadet. Lehet, hogy nem kifejezetten gyakori, de akad. Néhány napja pl. egy ThinkPad X200s-en kezdett el pötyögni egy fiatal lány mellettem a repülőn.Szóval "nem szép" helyett inkább "nem divatos" lehet a megfelelő kifejezés szerintem.
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
attila9988
őstag
válasz fordfairlane #177 üzenetére
Nem tudomásul venni, hogy ez most felfutóban van, és hogy népszerű.
Ez igaz. Azt még hozzá tenném hogy gyakran kérdezik tőlem hogy ezt vagy azt hogy lehet a frissen vásárolt netbook -on ami "olyan kis aranyos", én pedig azt válaszolom hogy sehogy, mert ez nem notebook.. No ilyenkor jön a nagy rácsodálkozás..
Ha esetleg korábban megkérdeztek róla, és én elmondtam róla a véleményem, akkor még hozzátehetem hogy "én megmondtam", egy kellemes kaján vigyorral az arcomon búcsúzhatom ilyenkor a delikvensektől, mert bár segíteni szerettem volna korábban, ők nem hallgattak rá,..„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
1. 10-11 colos kijelző már bőven használható, de a kisebb is. Igény kérdése. Nekem a 12 colos subnote is kicsi, mert nem tökéletes a szemem.
Az enyém se túl jó. Így jártunk..
2. Van már netbook bőven 100 alatt is, pláne használtan.
A használt, az használt. Én újakról beszélek. Azok pedig igenis piszkosul drágák, ahhoz képest amit adnak. Ez pedig tény.
3. Marhaság, hogy az atomot megfekteti egy flash banner. Mennyit használtál atomos gépet Jó, nyilván nem kell megnyitni egyszerre 36 tabot, miközben a háttérben renderelsz
Ha elkezdesz vele normálisan netezni, akkor nagyon idegesítő tud lenni a kis atom. Ha már netbook, legalább had netezzek vele rendesen. Kár hogy sajnos még azt sem lehet.
4. Filmet nézni megfelel, amíg nem HD-vel szórakozol (ekkora felbontással minek)
Aki ilyen kicsibe filmet tud nézni, az meg is érdemli.
5. Az, hogy nagyobb, az NAGYON NEM POZITÍVUM, a netbook lényege, hogy kicsi és könnyű, és hosszú ideig működik, miért olyan nehéz ezt elfogadni?
Rendben. Ez igaz. Könnyű hurcolni. De minek?..
6. Mi az, higy kicsi a billentyűzet? Kinek? Egy 50 kilós lánynak is az? Meg mihez képest, a HTC TouchPro 2 QWERTY billentyűzete meg elég nagy a kedves biznicmeneknek
Nézd. Lehet hogy én félresikerült emberpéldány vagyok, de az én ujjaim bizony nagyobbak mint a netbook célcsoporté.. Ha elkezdek gépelni vele, elég sok dupla karakter keletkezik elég hamar. És a használt gépek egy jelentős része pont ezért kerül eladó sorba...
7. Netbookon nem sűrűn programoznak emberek, de egyébként pár sort meg lehet azon is írni, ha nagyon kell
Persze hogy nem programoznak rajta. Mivel arra nem jó. Írtam is.
8. A netbook nem egy mindenes, hanem másodlagos gép
Vagy inkább egy harmadlagos. De ha van egy jó számológépem ami mondjuk 1500 ft, akkor már csak negyedleges..
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
fordfairlane
veterán
válasz attila9988 #173 üzenetére
Nekem nincs netbookom, valószínűleg nem vagyok a célközönségbe tartozó, még csak azt sem mondom, hogy teljesen átlátom, mi a sikerének titka, mindenesetre egy valamit nem lehet tenni, főleg ha valaki az informatikai piacból él: Nem tudomásul venni, hogy ez most felfutóban van, és hogy népszerű.
x gon' give it to ya
-
Hugo85
aktív tag
Persze, persze. Izlések és pofonok, a szépség szubjektívm, nem volt szerencsés a megfogalmazás, csak rövidíteni akartam (nekem is inkább tetszenek, mint nem, bár nekem a külső a funkcionalitás alá van rendelve erősen, bár az idétlen színes IBM logótól a fekete gépen hülyét kaptam).
De tény, hogy egy TP nem igazán a "szoba dísze" egy modern lakásban. Fekete, konzervatív, sok éve változatlan, funkcionális forma. A baj nem is ezzel van, hanem, hogy az összes ThinkPad így nézett ki. Nem volt választás, pedig a piac diktál, nem az amit az IBM elképzel. Őszintén szólva nem sok nőt láttam akinek ThinkPadje volt, illetve nem sok olyan embert, akinek az informatika ne foglalt volna el különleges helyet a szívében. Hány hozzá nem értő ember vesz meg egy számára csúnya/elavultnak kinéző, felfoghatatlan és számára szükségtelen funkciókkal rendelkező, ugyanakkor piszokdrága gépet.
Most leírom, hogy egy idegesítő pöcs (bocs a kifejezésért, de tényleg az volt), hogy elkezdett röhögni azon amikor a D610-en a multibayben kicsérltem a másodlagos aksit CD-íróra egy egyetemi szeminárium után, hogy kiírjam a tanárnak a ppt-ket CD-re. Ott röhögött, hogy ebben a CD helyére kell rakni az aksit, de gáz, biztos még floppy is van rajta (egyébként igen, lehetne ). Milyen 20 éves gépem van (jó, tényleg nem fiatal, de lehetett volna egy D630 vagy T61 is), és képtelen volt egyáltalán megpróbálni megérteni, hogy ez az egész mi célt szolgál, és hogy plusz 2,5 óra működési időt ad Egy ilyen embernek próbáld elmagyarázni, hogy mit jelent a "dokkolható" vagy a "TPM chip/platform", pedig egyrészt srác volt, másrészt fiatal és egyetemi hallgató, harmadrészt volt gépe és használta.
Gondolom látod az összefüggést a példám és az előtte levő eszmefuttatás között.#173 - Jaj, könyörgöm ne!!! Hányszot kell még ezt eljátszani, leírni ugyanazt. Fogadd el, hogy létezik netbook, fogadd el, hogy nem te vagy a célközönsége. Talán fáj?
Azért néhány gondolat:
1. 10-11 colos kijelző már bőven használható, de a kisebb is. Igény kérdése. Nekem a 12 colos subnote is kicsi, mert nem tökéletes a szemem.
2. Van már netbook bőven 100 alatt is, pláne használtan.
3. Marhaság, hogy az atomot megfekteti egy flash banner. Mennyit használtál atomos gépet Jó, nyilván nem kell megnyitni egyszerre 36 tabot, miközben a háttérben renderelsz
4. Filmet nézni megfelel, amíg nem HD-vel szórakozol (ekkora felbontással minek)
5. Az, hogy nagyobb, az NAGYON NEM POZITÍVUM, a netbook lényege, hogy kicsi és könnyű, és hosszú ideig működik, miért olyan nehéz ezt elfogadni?
6. Mi az, higy kicsi a billentyűzet? Kinek? Egy 50 kilós lánynak is az? Meg mihez képest, a HTC TouchPro 2 QWERTY billentyűzete meg elég nagy a kedves biznicmeneknek
7. Netbookon nem sűrűn programoznak emberek, de egyébként pár sort meg lehet azon is írni, ha nagyon kell
8. A netbook nem egy mindenes, hanem másodlagos gépKomolyan nemértem ezt a netbook ellenességet. Nekem sem tetszenek, nem is veszek, de nem is kényszerít rá senki, viszont felfogom, hogy valakinek megfelelő lehet. Miért fáj neked, hogy más mit csinál?
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
válasz fordfairlane #172 üzenetére
netbook mániára már időben reagáltak.
A netbook -okkal kapcsolatban egy dolgot nem értek.
Úgy szokták őket emlegetni hogy "olcsó" mininoteszek, pedig egyáltalán nem azok. Hogy lehet olcsónak nevezni egy 10 colos kijelzős, gagyi atom cpu -s, elavult gagyi chipset -es, gépet, amit 100 000 -ért vesztegetnek... Kicsit többér jelentősen használhatóbb, nagyobb, okosabb notebook -ot kapok. Akkor hát miért is "olcsó" a netbook? És egyáltalán mire jó? Mert a jelenlegi teljesítményével csak egy hordozható kalkulátor... Még egy flash banner is kifekteti az atom -ot, a java applet -ekről meg jobb nem is beszélni... Tehát akkor netezésre nem jó. Filmet nézni nem jó, gépelni kényelmetlen, ergo mindenfajta beviteli tevékenységre sem jó, (programozás, szövegszerkesztés, miegymás) így aztán képekkel való munkára sem jó, már csak a kijelző miatt sem. DVD -t sem dughatok bele, legfeljebb pendrive -ot, de annak sincs sok értelme. Akkor mi a frászra jó egy ilyen Sza.... kis akármi?. És miért lenne olcsó amikor kb 20 000 ft -ot ér, és adják 100 -ért? Sőt állítólag még emelni is akarnak az átlagos eladási áron.Számológépet 200 ft -ért is vehetek. Mp3 lejátszót, de még mp4 -et is apró kijelzővel ugyebár, de 10 000 -ért kapok. Mobilja pedig mindenkinek van, így a maradék "netbook feature" is nálunk van.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz attila9988 #170 üzenetére
Akkor is hamarabb és határozottabban kellett volna rámozdulnia az IBM-nek a consumer vonalra. Egyértelmű, hogy az SL-lel meg az Ideapad családdal az olcsóbb piac felé nyitni kellett, ezt muszáj volt meglépni. A netbook mániára már időben reagáltak.
Ettől függetlenül a T megmaradhat, mint prémium kategória. Más gyártóknak is van ilyen/ ehhez hasonló minőségű/árkategóriájú termékvonaluk.[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
attila9988
őstag
hogy egy-két elvakult minőségbuzin
No igen. Kérdés hogy most mit vehet az, aki a thinkpad -eken nevelkedett...
Illetve az, hogy a lenovo mennyire akarja megtartani azt a presztízst, amit a thinkpad név képvisel.
Egyébként szerintem nem csúnyák ezek a gépek. Süt róluk a profizmus. Nem "báltáncos" darabok, hanem "nyakkendős üzletemberek". De valakinek ez a stílus jobban tetszik.„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Hugo85
aktív tag
válasz attila9988 #168 üzenetére
Ugyan azért adták el, amiért a desktop üzletágat. Nevezetesen, hogy egy-két elvakult minőségbuzin (pl. én is ) kívül nem igazán vett már senki ThinkPad-et, vagyis bőven nem eleget, mert drágák voltak és rondák (és piszok jók).
Csak az üzleti felhasználók egy részéből nem lehet megélni, márpedig R szériát nem igazán vett sok földi halandó, a T-t meg csak biznicmenek engedhették meg maguknak, illetve csak nekik volt szükségük rá.
Az IBM nem kapcsolt, hogy a notebook éppen kezd mindenki kiváltsága lenni, és nem csak a tehetős profiké, így le is maradt a fejőstehénről, ellentétben a többi konzumer gépet is gyártó konkurenssel (HP, Dell is adott ki, és ad is ki ugye olcsóbb, csinibb, butább gépeket). Ezért is lett eladva a Lenovo-nak, aki amúgy (amennyiben jól emlékszem) már évek óta bérgyártotta a ThinkPad-eket, csak a tervezés is megszűnt ugye IBM lenni, meg a név is Lenovo ThinkPad-re módosult. Meg azért is, mert a távolkeleti konkurensekkel iagazán nehéz egy amerikai cégnek lépést tartania (jóval kisebb a működési költségük bizonyos területeken).Mondom, az IBM (sok üzletágban, de nem az összesben!) ült az elszáradt, töredező babérjain, amit az IT szektor semelyik részében sem lehet büntetlenül megtenni. Ez ilyen egyszerű...
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
Szerinted miért adták el a PC üzletágat?
Én csak a notebook -ok etalonjának számító thinkpad részleg eladását nem értettem. Azok tényleg igazi masszív, megbízható termékek voltak. Hogy a lenovo mit kezd velük, azt majd meglátjuk. (olyanok ezek a gépek a piacon, mint anno a quantum fireball -ok voltak a hdd -k között. Kár hogy a maxtor tönkretette azt is. A régi hdd -iket falhoz vághattam akkor sem mentek tönkre.. Thinkpad -ből is 5, 6 éves darabok vannak a közelben, amik tökéletesen hibamentesek a mai napig. )
Még mielőtt megvádolsz azzal, hogy MS bérenc vagyok
Én ugyan nem.. Itt a forum -on csak egy emberről tudom biztosan hogy melyik hírre mit fog reagálni, ha abban ms termékkel kapcsolatos dolgokról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz Nagy Gábor #163 üzenetére
ne kapaszkodj már te is a szavakba, pontosan tudom, hogy miről beszélsz, de nem erről volt szó. azt akartam kifejezni, hogy azért tudott elterjedni, mert Windows-os. a Linux meg nem "Windows-os".
attól, hogy Windows-on is képes önállóan futni még nem fogja elterjedté varázsolni.
-
Cathfaern
nagyúr
Tehát:
1. Adottak a userek, akik képtelenek normális használni a képeket, illetve a prezentációkészítő szoftvert.
2. Adott egy olyan munkahelyi környezet, ahol közvetítőként az internetet kell használni, ami mindenképp egy lassú csatorna.
3. A 2. pont mellé még adott, hogy a cég vezetői valószínűleg nem akartak áldozni elég pénzt a sávszélességre.És innentől kezdve a Sharepoint hibás azért mert a 40mb-os prezentációval lassú dolgozni?
-
Nagy Gábor
tag
Khmm.
Kedves anulu!
Talán nem véletlen a névválasztásod...1. A Microsoft oldalairól letölthető egy FileFormatConverters.exe nevű csomag, ami a korábbi MS Office pakkokat készíti fel (2000-től kezdve) a 2007 dokumentumformátumainak a használatára. Letölthető innen
2. OpenOffice 3.xx és származékai már olvassák a .docx, .xlsx stb. fájlokat.
3. A Lotus Symphony 1.3 olvassa a docx és .xlsx fájlokat és annak mented, aminek akarod.
4. Keress rá a google-ban: "docx converter" Nálam rengeteg találat volt, például ez a gyűjtemény: link
Szóval csak körül kellene nézni. A fentiek elég régen kint vannak a neten.
dr. Nagy Gábor
-
Hugo85
aktív tag
Moonmannek abban mindenképpen igaza van, hogy az IBM-nek nem megy olyan jól a szekér manapság. Legalább is a 80-90-es évekhez viszonyítva semmiképp sem, amikor PC=IBM volt (ma meg ugye nem is gyártanak PC-t...).
Erőteljes profilváltást eszközöltek pár éve (egész desktop PC és Notebook üzletág eladása mondd valamit? ) és (még) most (is) ezt akarják tudatosítani az emberekben. Szoftver fejlesztők IS szeretnének (jó a Notes, meg jó pár dolog létezik évek óta, de egyrészt csak céges felhasználásra voltak használhatóak, másrészt kétes minőségüek) lenni (meg üzemeltetők/szolgáltatók, meg üzleti tanácsadók, sőt még kvázi pénzintézet is) emellett természetesen marad a három hardveres üzletág: a chiptervezés/gyártás, szerverek és a pénztárgép platformok, amiben még mindig igen erőteljes a piaci pozíciójuk.
Szerintem alapvetően a szabad szoftver irányultságuk ott keresendő, hogy a Microsoft a legtöbb téren erős konkurencia nekik, ugyanakkor évek óta nem volt operációs rendszerük (ami egy szervergyártónak ugye elég vicces), így maradt a Unix/Linux, hogy azért mégse csak WinServer fusson az összes szerveren, meg XP/Vista az összes desktop/portable gépen. Ehhez ugye jó volt valami hangzatos ideológiát összehozni, így jött ez a szabad szoftveres dolog, ennek a folyománya az OpenOffice alapú Symphony, mert például a Lotus Notes mindig is igen keményen fizetős volt/még mindig az.
Szóval itt azért nem olyan egyértelmű a háttér, a váltás céges szinten Symphony-ra edig mindenképpen egy sajtóviszhangot kiváltani akaró lépés volt szerintem, ami egyrészt megerősíti az emberek bizalmát a LS-ban (360.000 légy, izé akarom mondani "nagy kék dolgozó" nem tévedhet ), másrészt ugye megismerteti velük. Amúgy is, ki a fene (külsős) fogja ellenőrizni, hogy tényleg semmilyen gépen nem fut Office, ha meg igen, mindig lehet mondani, hogy még "átállási fázisban" vannak, elvégre egy ekkora cég tehetetlensége hatalmas?
#158 - "Bizonyára ezért az IBM a legnagyobb, mert hülye döntéseket hoznak.." - nem bakker, azért a legnagyobbak, mert a 70-80-90-es években a legnagyobbakká nőtték ki magukat, és még a hülye döntések (ez nem jó szó, inkább a NAGYON megkésett reagálás a piac változására) hatása sem volt elég ahhoz, hogy egy ekkora vállalatot és a világ legismertebb informatikai brandjét (ami igen erős a világ legismertebb akármilyen brandjei között is) tönkretegyék. Amúgy te néha olvasol, tájékozódsz is, vagy csak találgatsz és 10-en éves emlékeket idézel fel, majd megdönthetetlen tényként tálalod őket? A számok szerint az IBM-nek nem megy olyan jól, és ezt ők is tudják. A piac rendkívül gyorsan változott, ők nem követték semennyire. Szerinted miért adták el a PC üzletágat? Mert már nem tudták hová tenni a belőle befolyó pénzt?
Még mielőtt megvádolsz azzal, hogy MS bérenc vagyok, ott az aláírásom azt "kuki meg".[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz attila9988 #158 üzenetére
gyerekes vagy.
-
attila9988
őstag
olyan vagy, mint a jó bulvársajtó.
Azt írtad a váltással kapcsolatban, hogy "nem csoda, hogy ott tart a vállalat, ahol, a vezetőség nem a józan ítélőképességéről híres."
Bizonyára ezért az IBM a legnagyobb, mert hülye döntéseket hoznak.. Nem érzed az ellentmondást?.. Ezért gondoltam, hogy mivel te "hülyéknek" nem dolgozol, inkább elmész olyan helyre, ahol vesznek neked ms termékeket amennyit akarsz..
Tehát. Te meg olyan vagy mint egy foci drukker. Tök mindegy mit csinál a csapat, te mellettük állsz, és mindenki hülye aki nem a te véleményeden van, még akkor is ha ő a győztes csapatban játszik.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Értelme?
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
moonman
titán
"nevetséges amit az M$ művel fejlesztés címén..."
szeretnél te annyira nevetségesen fejleszteni. neked amúgy mi a fejlesztés? ne csak az Office logót nézegesd, hanem néha olvass is utána, mit fejlődött a háttérben mondjuk akár a 2007-es óta az egész. okostojás.leginkább a többiekre férne rá egy kis fejlesztés, nevetséges, amit az MSOffice-hoz képest csinálnak és még alternatívának merik nevezni a szarjukat - látod, ilyet én is tudok írni.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz attila9988 #148 üzenetére
"Mármint hogy a világ egyik legnagyobb informatikai vállalata?"
nem az egyik, hanem a legnagyobb. ettől még sehol nincs régi fényéhez képest."Szerinted a vezetőség alkalmatlan, mert leváltják a kedvenc céged irodacsomagját a sajátjukra..."
olyan vagy, mint a jó bulvársajtó."Egyébként miért nem dolgozol ott? Eljöttél, vagy elküldtek? Mert ami azt illeti, a vezetőséggel szembeforduló, okoskodó, mindig mindent jobban tudni vélő alkalmazottakat sehol sem szeretik, mert rombolják a csapatmunkát, és a munkamorált..."
nem mintha sok közöd lenne hozzá, de én váltottam. jelenlegi helyemen része vagyok a vezetőségnek, úgyhogy köszi a jótanácsokat. -
floatr
veterán
válasz fordfairlane #151 üzenetére
Annyira szarul megy most nekik, hogy a LS weboldala nem elérhető. Namost vagy hirtelen megugrott az érdeklődők száma, vagy a ms kiütötte a szervereiket
-
David75
őstag
Pár éve mielőtt nem nézegelődtem fórumokon addig el sem tudtam képzelni hogy szerethet valaki a microsoft termékeket mert nálam mindig lehúzás szaga volt a dolgaiknak,ha lehúznak akkor már kapjak valami egyszerűbb jól kezelhetőbb cuccot (apple vagy konzolnál sony).
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
fordfairlane
veterán
válasz attila9988 #148 üzenetére
Eddig sem ment jól az IBM-nek, mint az közismert (Közismert? Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb! ) de most, hogy a kitűnő MS Office-t felváltották egy nyilvánvalóan gyengébb képességű szoftverrel, bele se merek gondolni, mi lesz ott!
Nyilvánvaló, hogyha az IBM (illetve egy IBM méretű cég) is képes működni MS Office nélkül, az elég komoly presztízsveszteség az MS számára, így hát a hívőknek muszáj lehúzniuk az IBM-et reflexszerűen.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
floatr
veterán
Szerintem túlragozzátok egy kicsit a témát. Az IBM szerint elérte a LS azt a stádiumot, hogy kiváltsák vele magukat. Gondolom most beindulnak a belső feature requestek, felpörög a fejlesztése, amiből remélem az OOo is profitálhat valamelyest.
Azt meg kijelenteni, hogy valaki (cég, vezetés) hülye/alkalmatlan, mert egy ilyen döntést hoz -- ráadásul a döntés politikai hátterének ismerete nélkül -- nem kis önelégültségre vall.
-
orbano
félisten
Lassan tényleg ráférne a piacra egy jó konkurencia, nevetséges amit az M$ művel fejlesztés címén...
A vér nem válik VAZZE!™
-
attila9988
őstag
nem csoda, hogy ott tart a vállalat, ahol
Mármint hogy a világ egyik legnagyobb informatikai vállalata?
a vezetőség nem a józan ítélőképességéről híres
Bizonyára ezért tart "ott ahol" ugyebár....
Szerinted a vezetőség alkalmatlan, mert leváltják a kedvenc céged irodacsomagját a sajátjukra... Hát azért meg ne haragudj, de amit mondasz, az vall a nem túl józan gondolkodásra..
De biztos igazad van. Vacak ez az OOo, mert ilyen kis "szutyok" cégek is alkalmazzák, mint az IBM, sőt. Még van képük erre alapozni egy saját megoldást is..
Egyébként miért nem dolgozol ott? Eljöttél, vagy elküldtek? Mert ami azt illeti, a vezetőséggel szembeforduló, okoskodó, mindig mindent jobban tudni vélő alkalmazottakat sehol sem szeretik, mert rombolják a csapatmunkát, és a munkamorált...
[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
Ha egy prezentációban képeket használsz nem csak szöveget akkor teheted bármilyen formátumba. Egy júzer soha nem fog tudni a méterre figyelni. Vagy manuálisan a teljes hálózaton a képek méretére teszel korlátozást vagy csináslz egy progit ami végig gyalulja naponta és kisebbre konvertálja őket, de ez sem 100% os megolás mert mi van ha frissen készült10mp -s képekkel szórja meg a 2 oldalas prezentációt aztán jön a csodálkozás hogy a 100mb os prezentáció lassan kúszk ide oda...
Vagy ha mondjuk elkezdenek randa függvényeket használni excelben és valamit valahol elfelejtenek aztán ott ragad mint terület foglaló egy oldalas excel tábla de 100MB -al.. a helyzet ua. -
attila9988
őstag
Ennek nem nagyon látom értelmét. Inkább mindenkinek el kellene döntenie mit akar használni
Egy vállalatnál ahol majd 400 000 dolgozónak kell megfelelően együttműködnie, nem úgy mennek a dolgok hogy majd ők csak úgy eldöntik egyenként hogy mit akarnak használni..
-
bobsys
veterán
egy 40megas prezentaciot megyitni sharepointon nem hosszabb ido mint barmilyen mas file serverrol
40 mega azert akkor is sok, most nezem itt az egyiket ami 40 oldalas, kepekkel,flow chartokkal, abrakkal minden szirszarral sem tobb mint 5 megaMelyik cégnél alkalmaznak külön embert hogy majd egy doksi kezelő weboldalt adminisztrálgasson 8 órában? Kismerje minden porcikáját és azzal szórakozzon h jó és stabil legyen?
nem kell 8 oraban adminisztralgatni, megy az magatol, csak rendesen ossze kell rakni (tudod megtervezni, dokumentalni,tesztelni) az elejenEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Benőke
őstag
Melyik cégnél alkalmaznak külön embert hogy majd egy doksi kezelő weboldalt adminisztrálgasson 8 órában? Kismerje minden porcikáját és azzal szórakozzon h jó és stabil legyen?
Szinte sehol. Megkapja egy 120-130% -ban kihasznált It csapat hogy na mostantól ilyet használunk. Beizzitják aztán ennyi.Egy stabil és villámgyorsat azért megnéznék
A villámgyors ugye nem azt jelenti hogy elkezdi töltögetni aztán malmozunk felette? -
Benőke
őstag
Tudom h régóta létezik, de nem ez az egyetlen ami régóta létezik. Lehet hogy kiforott de fényévekkel megkönyítette volna a munkánkat ha nem lett volna. Mire levánszorgott egy 40Mb os prezentáció rólla meg vissza ment, mindezt ugye egyszerre nem egy ember csinálja egy 1000 fős cégnél hát az faintos Sok a 40Mb? Sajna a júzerek ekkorákat fognak gyártani...
-
Benőke
őstag
Már bocs de hol köpködtem én? Szeretném ha kiemelnéd a szövegből!!! Most de azonnal!!! Vagy had abba a hazudozást...! Ha nem olvasod el rendesen mi a francnak válaszolsz?
Dühítő
Szimplán megjegyeztem hogy nem kaptam szerencsére docx -et ennyi. Jó hogy ilyen, de aki belenéz egy text editorral és úgy akarja szerkeszteni annak csak gratulálni akarok, nem ez benne a ficsőr, hanem az hogy kompatibilissé lehet tenni az oylan Office csomagokat mint az IBM féle Symphony.
Egyébként pedig az a baj hogy hiába találja ki csak hányignere van az embernek hogy már megint egy újjabb sz@r amit lehet tologatni. Ami az MS féle hegemónia nélkül nem is lenne probléma. Persze hogy utállja az ember. Mért miért mit vártál? A júzerek nagy része utálja nem azért mert Open meg mitom én ezekre magasról tesznek, az a baj hogy megint egy újabb marhaság amire figyelni kell. A mezei júzerek szivesen meglennének enélkül is.
Annak ellenére hogy OOo -t és Syphony -t használok már mindenhol, otthon is és mnkahelyen is mindig DOC -ban mentem el mert a retek sem akar a formátumokkal küzdeni. -
kuzzikan
csendes tag
jah, cska azt elfelejtik említeni, hogy régebbi masináknál olyna rohadt lassú az egész, hogy a "cég"nél is mindenki az openofficet használja, mivel a symphony ugyanaz, csak "saját" shellekkel, ami úgy viselkedik mint az elektromos fűnyíró a benzineshez képest, nembeszélve a folyamatos crashekről, melyek verziószámtól 100%osan függetlenek
-
anulu
félisten
szerintem nem az SPS fejlesztőit, hanem a site manager-eket kell csesztetni. van hozzá a jófajta SPS Designer, amivel szó szerint olyan oldalt raksz össze, amilyet akarsz.
ha valaki next-next-finish-el rakja fel az SQL + SPS kombót (lehet így is), akkor egy lassú izé, ellenburger ha hozzáértő hozzáreszeli az adott feladathoz, akkor stabil és villámgyors.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
bobsys
veterán
eleg regota letezik az sps
csak erteni kell hozza, nem pedig vaktaban felkattingatni, es akkor nincsen vele problema (akarcsak az ISA serverhez amirol szinten rossz velemenyed van)[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
moonman
titán
"Nem kaptam még docx -et hála istennek"
nem tudom, mit kapálózik az Open XML ellen mindenki, sokkal értelmesebb formátum, mint a régi binárisok, akár Office nélkül is bele tudsz nézni, mert egy zip az egész. persze tudom, divat úútálni minden újat, amit az MS kitalál, de néha talán gondolkodni is kéne a szemellenzős köpködés helyett.
-
Benőke
őstag
Még jó h csak lehetőség. Hát a feljesztőket összefogók alaposan el b...k ők voltak a hozzá nem értők. De majd javítanak rajta. Az ötlet jó meg a kinézet is jó csak szokni kell mert nem olyan egyszerű, aztán lehetne használni ha nem halálozna el állandóan.
Szokás szerint a mögöttes tartalom nincs kidolgozva még alaposan. Kell még néhány verzió. -
Benőke
őstag
"Nem titkolom, egyszer feltettem a Word 2007-et, mert egy okos .docx fájlban adott listát,
persze semmi nem kezelte...
Van erre valamilyen konverter, akár pl. AbiWord vagy bármi alá?"Nem kaptam még docx -et hála istennek, de van egy konverter ami Office 2003 -alá konvertálja be a doksit. Ezt onlájn tudja minden féle extra segítség nélkül. Duplakatt rajta majd egy kis molyolás után megnyitja...
-
zoltanz
nagyúr
Szerintem mért ne használhatnának OpenOffice -t az IBM fő támagatója a Linux -nak és a nyilt forráskódnak, ha jól tudom. Persze utánna ne sírjanak a rendszergazdánál.
-
Benőke
őstag
"sok sikert nekik a csoportmunkához. gondolom majd összereszelnek egy Sharepoint alternatívát is."
Volt szerencsém használni, hát nem tudok dicshimnuszokat és ódákat írni rólla, örülök h itt az IBM -ben ezt a ...... -t nem használják.
Az ötlet jó meg szép is de használati értéke joval jobb is lehetett volna, meg nem nagy élmény hetente nyösztetni a szervert hogy menjen mert valamelyik doksi miatt meint összedőlt a rendszer. -
Hugo85
aktív tag
Erről ez jut eszembe:
Megmondtam én nekik tavaly, hogy fektessenek nagyobb hangsúlyt a Symphony-ra . Mondjuk csak nem csináltak fiataloknak szóló kampányt...
Egyébként ha jól emlékszem, a Symphony egy OO-alapra építkező valami, csak egyszerűbb. Szóval azért nem valami forradalmi, de az IBM szabad szoftveres irányultsága jóA Lotus Notes meg egy határ instabil fos, 9 hónapot szenvedtem vele előző munkahelyemen, és a Lotus effektív a legrandább szitokszó volt a cégnél
-
fordfairlane
veterán
Az OS/2 2.0 már csak tisztán IBM fejlesztés volt.Ha jól emlékszem, 1992. elején jött ki.
32 bit, védett multitask, stb, a Microsoft hol állt még ekkor ehhez...14 hónapnyira, mivel ekkor már 2-3 éve fejlesztették az NT-t, ami aztán '93 közepén jelent meg.
x gon' give it to ya
-
moonman
titán
30 főnél még természetsen megoldható. de melóhelyemen és egyéb nagyobb cégeknél már kvázi képtelenség - legalábbis egyik pillanatról a másikra. az átszervezés, portolás, oktatás költsége sokkal nagyobb lenne, mint az éves SA volume licencek tovább használata. a másik pedig, hogy minek bolygassunk meg valamit, ami jól működik. Windows-on is nyílt formátumokat használunk, a web és ftp szervereink ugyanúgy elérhetők, a szolgáltatásaink futnak, nincsenek leállások, a biztonság is rendben van... ha nem romlott el, nem kell megjavítani.
(ez amúgy fordítva is igaz, az a cég, aki más platformon kezdett, annak sem éri meg csak a váltás kedvéért váltani.)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Viszont, ha egy cégnél már egy ideje bevált az OOo vagy a Symphony, és egyéb progik nem kötik a céget a windows-hoz, akkor kézenfekvő a váltás.
Nem reprezentatív, de ex-melóhelyen OOo-ra váltottak pár éve, és a Vista megjelenése után Ubuntura váltottak az új gépeken. Azóta is ezt a párost használják. Itt is van egy XP-s gép Office2003-mal, hogy ha bármi kompatibilitási gebasz van, lehessen konvertálni.
Amíg ott dolgoztam, ez a gép csak néha kellett, és tudtommal azóta virtuális gépre költözött, mert kellett alóla a vas.
Ez csak egy kis 30 fős cég, de mutatja, hogy windows nélkül is van élet - ha nem is mindenhol nélkülözhető.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
bambano
titán
Nem virtualizációról beszélek.
Van user mode linux, ami egy olyan kernel, ami kívülről egy felhasználói processznek látszik, belülről meg teljes linux api, vagyis futhat benne egy oprendszer.Ennek megcsinálták a win32 apira való portolását. Egy windowsos exe, elindítod, megadsz neki egy fájlt, amint diszknek láthat és van egy linuxod belül.
#114: én nem firtattam a terjedéssel kapcsolatos mondatodat.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
anulu
félisten
végülis, ha így nézzük, valóban. nálam is fut egy. hyper-v alatt..
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
juliabrilke
veterán
A gond csak az, hogy már jó ideje közölték velünk, hogy telepítsük fel és csak azt használjuk.
-
Dare2Live
félisten
befutni = terjedni
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
MichaelSD
őstag
Nem tudom, mi ebben az egetrengető. Előírták vállalati szinten, hogy ezt a szoftvert kell használni, nem azt. Nem hinném, hogy itt történik meg először.
Pont. Nem tudom mi probléma ezzel. Mondjuk minek használnának más irodai szofvert ha van sajátjuk?
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
moonman
titán
na akkor tegyük tisztába egy kicsit.
"Dehogyis MS fejlesztés. Együtt kezdtük el, 1985-ben, szerződésben."
gondolom mindenki sejti, ki mekkora részben járult hozzá a fejlesztéshez. nem véletlenül kérték fel az MS-t."A GUI az OS/2 1.1-ben jelent meg, ez lett a Win 3.1 kinézetének alapja."
mivel ők találták ki, semmi kivetni valót nem látok benne. (tudom-tudom, a Mac-ből nyúlták úgyis)"Ezután rugta fel az MS a szerződést."
az a "felrúgta" úgy nézett ki, hogy IBM görcsösen ragaszkodott az IBM platformhoz, a kód nehézkes volt, semmi 3rd party-hoz nem volt driver és marketing híján tized annyi fogyott belőle, mint a Windows-ból. ezek után nem meglepő, hogy a Microsoft egyszerűen kilépett a dologból."Az OS/2 2.0 már csak tisztán IBM fejlesztés volt."
hogy is mondtad? "Tehát nézhetném úgy is, hogy ezek alapjai nem is saját eredeti ötlet, csak utólag építettek ezekre." ja és annyira jól ment nekik egyedül, hogy kénytelenek voltak belelicencelni egy teljes Win3.1-et (Win-OS/2), hogy használni is lehessen."Az OS/2 2.0 már csak tisztán IBM fejlesztés volt.Ha jól emlékszem, 1992. elején jött ki.
32 bit, védett multitask, stb, a Microsoft hol állt még ekkor ehhez... Ekkoriban az MS-től a Win 3.1 - 3.11 jött ki..."
meg az NT 3.1, ami szintén 32 bites volt (jórészt)."De vehetnénk az MS-DOS-t is. Az sem MS ötlet volt, csak "úgymond" megvásárolták, nem egészen tiszta eszközökkel a Seattle Computer Products-tól..."
jó, nem tudom, hányszor rágjuk még meg ezt a csontot. a történet a következő: az IBM-nek szüksége volt egy OS-re, ezért megkereste Bill Gates-t, mert úgy tudták, hogy a CP/M az ő tulajdonában van. kiderült, hogy nem, ezért átcammogtak a DR-hez. az üzlet azért nem jött létre, mert a DR jogdíjat akart érte, az IBM pedig csak egyszeri licencdíjat akart fizetni, és a nevét is meg akarta változtatni PC DOS-ra. ezek után az IBM visszacammogott a Microsofthoz, ahol Bill a történelem legnagyobb blöffjét lőtte el, azt mondta, hogy van szoftverük. miután megállapodtak az IBM-mel, Bill megkereste a DR programozóját, Tim Paterson-t, akitől egy kísérleti szoftvert a QDOS (86-DOS)-t megvásárolta 50.000 dollárért. mondom megvásárolta, pénzért. ezek után pedig nem kevés fejlesztés kellett hozzá, hogy majd' egy évvel később MS-DOS-ként megjelenhessen. nem mellékes szálként Paterson ezzel egyidőben a Microsofthoz ment dolgozni, majd két év múlva otthagyta őket és saját céget alapított. szarul járt, szerintem is. lehet, hogy nem minden szempontból 100%-ig egyenes volt a módszer, de sem törvénysértést, sem üzleti vétséget nem vétett senki."Tehát nézhetném úgy is, hogy az oprendszerek, DOS, Win, ezek alapjai nem is saját eredeti ötlet, csak utólag építettek ezekre."
ha így néznéd, akkor nem is állhatnál messzebb az igazságtól. nehogymár a későbbi fejlesztéseket mind azzal magyarázzuk, hogy egyszer x okból vettek pár száz sornyi kódot."Ami volt ahol bejött, volt ahol nem, nem véletlen hogy az IBM igencsak beelőzte őket."
lehet, hogy lemaradtam valamiről, de mikor és mivel előzte be az IBM őket? vagy akárki mást. OS/2 leszereplése óta csak vergődnek."Nem egy ilyen húzása volt az MS-nek, pl. manapság ugye a licenszek nem egészen jogos használata. (Mondjuk ki, lopták.)"
ha kimondod, akkor nem ártana bizonyítani is. mikor, kitől, mit, és hol a bírósági végzés."Nem titkolom, egyszer feltettem a Word 2007-et, mert egy okos .docx fájlban adott listát, persze semmi nem kezelte..."
hát sokkal okosabb, mintha doc-ban adta volna. egyébként Word Viewer?[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
válasz Dare2Live #99 üzenetére
komoly cégek most frissítenek friss rendszerre, illetve virtualizálnak.
nem hiszem, hogy pont most feccölnének egy csomó drága időt arra, hogy "szabad, nyílt" (lol) formátumba konvertálással, illetve a csoportmunka feladásával foglalkozzanak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest