Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD

veterán

válasz hcl #194 üzenetére

Ez egyébként régi beidegződés. Régen úgy volt, hogy az emberek tanultak valamit, aztán dolgoztak...és dolgoztak...majd egyszer csak nyugdíj. Aztán amit a melóban felszedtek az rajtuk ragadt, de explicite mint továbbképzés vagy autodidakta tanulás...az nagyon kis százalékban volt jellemző. Ez mostani generációkba is továbbment, csak van pár olyan terület aminél ez nem működik.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

• ddekany

veterán

válasz hcl #194 üzenetére

A "jobb felsőoktatás" definíciójától függően lehet tetszőlegesen hatékony... :) A 4 hónap mondjuk nyilván kevés, de ahol 1 éves a "gyorstalpaló" ott simán el tudom képzelni, hogy lenyomják azt a 3+1 éves főiskolát, amit anno elszenvedtem. Főleg mert gondolom ezeknél megfizetik az oktatókat, meg motiválóbb lehet nekik a környezet... Már eleve az, hogy az összes "diák" akar is (gondolom, hiszen pont ezt akarták tanulni, és pont ebből akarnak megélni). Fősulin a legtöbb tanárból finoman szólva nem sugárzott a lelkesedés.

"az emberek már nem akarnak tanulni"

Nem tudom, lehet, de én ezt nem tudom felmérni. De ha így van, miért? Sokkal motiválóbb a környezet a tanulásra, mint mikor én voltam gyerek. Kb. bármi amire Te a leginkább kíváncsi vagy karnyújtásnyira ott van az Interneten. Az is sokkal látványosabb és korlátlanabb, amit manapság hobbi szinten csinálhat az ember... főleg ami a számítógépeket illeti. Ja, és akkor én és a korosztályom még szockós idők végén volt (kis)gyerek, amikor még egyáltalán nem volt benne a levegőbe ez a "nyugati" karrier építés meg önmegvalósítás, mint most. Ennek ellenére mi voltunk érdeklődőbbek? Nagyon furcsa ha így van.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák