Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
umfrider
senior tag
-
addikt
Ha hosszabb távra tervezed akkor a +2gb ram és a hosszabb támogatás miatt a 14-et (megkapta a13p prociját és főkameráját)
én így tettem 3 évig használom aztán meg kapja a gyerek még 3 évre
így most fájt az a + 70k, de biztos jól fog később jönni a + ram
ha csak 2 évre tervezel akkor szvsz elég a 13
19- ben ugyan ilyen indokok miatt vettem a 11- et az xr helyettui: ha tudsz garis nem szolgáltatótól kihozott 13 prót szerezni az még egy jó választás lehet
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
pulffy
őstag
Üdv.
Leendő új iphone tulajként melyiket vegyem 13 vagy 14?Why? Because we fucking can! Because we fucking can, and if we can, we do.
-
sawwy007
csendes tag
Sziasztok
Olyan kèrdèsem lenne hogy ahogy észrevettem és kutatom a netet nem lehet màr kapni 13 promaxot?! Minden mobil szolgàltató és üzletek csak a iphone 14 es telót toljak legyen az sima vagy promax. Ahogy olvasgattam szinte ugyan azt tudja a 13 mint a 14 csak új külsőbe bújtatták bele, nem tudom az mennyire igaz hogy vibrál a 14 kamerája és sokan nimcsenek vele megelégedve tekintettel az àra miatt, kerdes hogy ezt sikerül e kijavitani, vagy lesz e mèg valami probléma vele? iphone vàsàrlàs előtt àllok így kikérem a vèlményeteket
Üdv -
Ricardo
titán
válasz Luck Dragon #94 üzenetére
Mégis .
iBloomberg: Csökkenti az iPhone 14 és 14 Plus gyártási volumenét az Apple
"Tegnap hivatalos forrásból származó információk erősítették meg, hogy gondok vannak az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max gyártásával, a kínai Covid-19 lezárások és korlátozások ugyanis érintik a Foxconn legnagyobb összeszerelő üzemét Csengcsouban, ahol a Pro telefonok készülnek. Ezért az Apple hosszabb beszállítási időkre és várakozási időkre figyelmeztet, a magyar webshopban 4-5 hetes várólistával veszik csak fel a rendeléseket."
A sima és a plusz meg nem fogy annyira (Milyen meglepő) mint várták.
"Korábban voltak arról hírek, hogy az iPhone 14 Plus nem teljesíti az elvárt számokat, ezért az Apple utasította beszállítóit, lassítsanak a modellhez szükséges elemek gyártásával. Míg a Pro és Pro Max modellek iránt hatalmas a kereslet, addig az alap iPhone 14 és a 14 Plus kisebb érdeklődést generál, több helyen, például Kínában jelentősen visszaesett az alapmodellek iránti kereslet."
-
Ricardo
titán
válasz Luck Dragon #94 üzenetére
Ebben van valami.
-
-
Ricardo
titán
Kíváncsi vagyok mennyire hat ki az eladásokra.
Videón, ahogy menekülnek a dolgozók a világ legnagyobb iPhone-gyárából -
-
Szabi®
addikt
válasz Luck Dragon #89 üzenetére
Pontosan, ő meg ugye S10-ről vált, ahhoz képest egy 13-as iPhone is hatalmas ugrás.
-
-
janeszgol
félisten
370 ezer ft az i13. Az i14 pedig 450 ezer ft. Ez 80k difi. Ezért kap erősebb GPU-t, 2 GB ramot, valamivel jobb kamerát, fejlettebb BT-t (5.0 helyett 5.3). Plusz nem tudhatjuk, hogy szoftveresen milyen kasztrálást kap az i13. Egyről már tudunk (kamera szoftver, indokolatlan az, hogy az i14 fícsörjeit nem kapta meg a 13).
Szolgáltatónál még kisebb lehet az árkülönbség. Telekom:
i13: 346k
i14: 407kEz 61 ezer ft különbség mobilS + korlátlan netnél. Egy olcsóbb csomaghoz (10 GB net és semmi perc, ami havi 4 ezer forint) 381k vs 442k, ami szintén 61k difi.
-
Egyetértek veled, 13-as most jobb vétel.
De az ,hogy megvárni a következő generációt, nem biztos hogy jó ötlet. Lehet megrágábbak lesznek, de az is lehet az sem hozz sokkal több újdonságot. Arról nem is beszélve, hogy kiesik még egy év.
Most nehéz ezt kiszámolni.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Szabi®
addikt
válasz janeszgol #85 üzenetére
Mert egy 13 nem húzna ki 4 évet ? ne vicceljünk már ... Ez IOS nem android, sokkal jobb a task managementje ... iPhone x-eket (meg még régebbi készülékeket) használnak a mai napig, és nincs vele gond. Pedig az sem épp mai csirke. Több mint 100 ezer felárat 2gb ram nem ér, sem nekem, sem itt sok más hozzászólónak sem. Ezt jóindulatból írta mindenki, nem trollkodásból. Ha neked megéri, szíved rajta, bár én megvárnám a következő szériát. Hátha nem csak 2 gb ram többletet tud villantani az apple az elődhöz képest.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Szerintem meg megéri a felárat. S10-e van, ami 4 éves. Kell az a plusz 2 GB ram a következő 4 évre.
waccamár sorban: 13 Pro, 14. 13 Pro van még az MM-ben. (Sajnos jóval drágábban, mint volt. 470 ezer ft a 128 GB-os. De ennyiért van a 14 is.)
Ha nem érdekel a 120 Hz, akkor vedd meg nyugodtan a sima 14-et. -
Szabi®
addikt
"" Nyilván ha már 11-12-13-am lenne akkor eléggé no brainer, hogy a 14 nem nyújt annyival többet, de így, mint totál új user, mit gondoltok, mi lenne a jó választás? Bár tudom, nincs jó választás, csak egyénre szabott...""
A 14 semmiképpen nem éri meg a nem kevés felárat. Neked egy sima 13 is bőven kielégítő lenne ... -
veterán
Én is droidról jöttem, ha a a pénz nem szűk keresztmetszet 14 vagy 14plus szeritem a méret miatt neked kell már dönteni. Ugye a 14ben van plusz 2gb a 13hoz képest meg a kameránál videónál van pluszban ez a cinematik mód is. Viszont ha nem akarsz sokat költeni simán jó a 13 is. A 13 pro meg még jobban megéri.
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
waccamár
senior tag
Én most döntésképtelen vagyok... Világ életemben androidom volt, most egy S10-em van. Mivel Macbook lett a napi laptopom (és baromira bejön) így mindenképpen iphone-ra akarok váltani.
Szóval én most lépnék be... De mi lenne a jó választás? Sima 14 bőven kielégítene... A Plus-on is gondolkodom, bár MM-ben nem tudtam normálisan megfogdosni őket, a lopásgátló sokat veszít a használati érték megítéléséből
Vagy vegyem a Plus vagy sima helyett a Pro-t? Miért? Egyáltalán nem hatnak meg a feature-ök...
Vagy maradjak a 13-nál? Nem annyival olcsóbb.... A 14 szervizelhetősége jobb, ergo olcsóbb... Plusz újabb modell, jobban tartja az árát...
Szóval ezen dilemmázok... Nyilván ha már 11-12-13-am lenne akkor eléggé no brainer, hogy a 14 nem nyújt annyival többet, de így, mint totál új user, mit gondoltok, mi lenne a jó választás? Bár tudom, nincs jó választás, csak egyénre szabott...
-
Ennek örülök
Én felváltva használom120Hz-et (Ipad Pro) és a 60Hz-et (Ipad, SE2020) . Amikor hírtelen váltok egyikről a másikra akkor érezni, de utána nekem is hozzászokik a szemem. Ez ilyenA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
veterán
válasz Luck Dragon #78 üzenetére
S22ről váltottam. Ott ugye a kijelző 120hz ettől féltem a legjobban. Kb 1 nap alatt megszoktam a 60hz-et. Nyílván sokkal jobb lenne a 120 de azt hittem jobban meg fog viselni a 60hz szerencsére nem így lett.
3njoy the Lif3
-
-
veterán
Bár lett volna 13 pro mikor vettem a 14et , de sehol nem volt pedig néztem pár helyen. Amúgy droidról jöttem és semmi gondom nincs a 14el. Minden szinten kielégíti az igényeimet. Súlyra is ideállisabb nekem.
De lassan már az öngyilkosság is megfordul a fejemben annyira savazza mindenki.3njoy the Lif3
-
Cannabis7
senior tag
válasz turbulencia8 #49 üzenetére
Mostantol ugyanazzal a kabellel toltheted a telefonod mint az ipaded.
-
veterán
válasz Luck Dragon #74 üzenetére
Használtan is sokkal jobb vétel, ha van rajta garancia. Legalábbis számomra no brainer lenne, de kinek hogy!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
-
veterán
válasz Elit3Zotya #72 üzenetére
Nem is kérdés. Aki ilyet vesz a helyett az meg is érdemli..
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
addikt
13 Pro oda vissza pofánverdesi.
Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version Eladó..!!!
-
-
A Molyember
tag
Rendben, akkor a szolgaltatasok aremelesenek a vilagon mindenutt jelenlevo inlfaciohoz van koze, a lenyegen nem valtoztat, hogy dragabb lett.
-
nozs23
addikt
válasz A Molyember #68 üzenetére
Globalisan arat emeltek a szolgaltatasoknal, ennek nem sok koze van az arfolyamhoz. Minden termekuket elerte mar az arkorrekcio. Macet nyaron, iPhone-t szeptemberben, iPadeket meg most par napja.
-
A Molyember
tag
Ahogy azt már többen is leírták, ennek 450-ért semmi keresnivalója a piacon ebben a formában. Még Apple mércéhez képest is irdatlan fos az ár/érték aránya. Ráadásul úgy tűnik, még csak most kezdenek belelendülni a nagy árkorrekcióba, a sima Apple Music előfizetés 1490 helyett 1790, a Családi Apple Music előfizetés 2790 lesz novembertől 2290 helyett. A diákra már nem emlékszem mennyi volt, de az 899 lesz. Gyanítom ezen is emeltek. Jövőre valószínűleg az iCloud+ sem ússza meg.
-
sting2
addikt
Ezzel a telefonnal " kiválthatnám" a Sony Zv1 kamera videós részét szerintetek?..
Konkrétabban :
Kizárólag kijelzőről (4K prezik) felvett, oktató, segítő jellegű videók.
Melyek fix környezetben, állványra helyezve, 1 szögből vannak felvéve..[ Szerkesztve ]
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
Magam részéről elkezdtem nézegetni i14P , közben látom , hogy az árukeresőn már jelzi , hogy 14%-os áresés tapasztalható , igaz itt szürke üzletekről beszélünk , de hátha egyszer csak követik a hivatalos eladók is és érdemes lesz akkor vásárolni , mindamellett hogy egyáltalán nem kelendő ez a modell.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Wesiz
tag
nem mondom hogy a mobilarena hozzászólásainak száma a tökéletes mérőeszköze annak hogy mennyire érdekes egy termék, de azért az beszédes hogy alig 60 komment van egy iphone teszt alatt 3 nap után. máskor ilyenkorra már (több) száz komment szokott lenni, de nem csoda hogy ez a topic ilyen gyorsan érdektelenségbe fulladtm, ilyen unalmas iphone frissítés még talán nem is volt (a pro kivétel, itt a cikkben is tárgyalt "sima" iphone-ra gondolok).
60: tablet fronton tényleg a legjobb választás egy ipad, sajnos más gyártók nem is veszik komolyan ezt a piacot, de telefon oldalon nagyobb a verseny és az iphone-ok sokkal kevésbé megérősek úgyhogy ott (szerintem) jobban megéri odafigyelni mint tabletnél, ott tényleg egy több éves alap ipad-del is nagyon jól tud járni az ember.
-
Snoop-y
veterán
"Ezzel még nem is lenne baj, ha itthon nem ugrott volna 450 ezerre az induló ár"
Ezt Viktoreknal reklamaljatok szerintem. Nalunk csontra ugyanannyiba kerul mint amennyiert a 11 Pro-t vettem anno
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
törölt tag
Kar volt azt a hsz-t belinkelni tesztbe. Ott több a “szakértő” legyen az hobbiból, költekezés szempontjából, hogy mire adja ki, vagy diplomás informatikus aki fogékony a technológiára, gyengébbik nemet már meg sem merem említeni.(nálunk lasszóval fogjak őket az egyetemek) Utálom ezt az ország alapján való általánosítást…USAban tényleg szifon őrület van, de azért megnézik ott is, hogy ne IPS paneles vagy 4GB ramos telót vegyenek és a 60Hz kontra 120Hz sem ismeretlen számukra.
-
Murdock1981
tag
Mindig is androidos voltam, mindig néztem a specifikációkat mikor telefont vettem és szentül vallottam, hogy sosem fogok apple terméket venni annyi pénzér olyan hardware-rel. Aztán jött az ötlet, hogy kell egy tablet. Kb mindenhol azt a tanácsot kaptam, hogy ha hosszabbtávra tervezem, akkor ipad. Gondoltam itt az ideje kipróbálni és vettem egy ipad9-et. Szóval itt ez a tablet és kb fogalmam sincs, hogy milyen hardware van benne, mert nem is érdekel, hiszen bekapcsolás óta mindig azt csinálja amit kell és gyorsan, reszponzívan teszi egy nagyon könnyen használható rendszerrel. Szerintem ezeknek az eszközöknek így kellene működnie mindegyiknek. Megveszem, használom, örülök és pont. Szóval elképzelhető, hogy a következő telefonom apple lesz, bár az árakkal nagyon nem vagyok megbarátkozva.
-
Starz561
tag
"Hatalmas drágulás az elődhöz képest"
Mégha a telefon tehetne erről, nem akarok apple fanatikus lenni, de szerintem ezt felesleges volt negatívumként emlegetni.
Összeségében egyébként, tartalmas teszt volt.
[ Szerkesztve ]
Esetleges elírásokért, elnézést. :)
-
nozs23
addikt
Most komolyan azon a 4 ponton fogsz rugozni. Senki le se szarja. Lehet melegebb volt a 14 a teszt elkezdesekor. Ugyanaz a chip van benne (igazabol meg +1 gpu core). Vagy arra utalgatsz, hogy hazudtak es meg 0,001%-al direkt belassiottak a chippet? Kapott +2GB ramot, ezerszer tobbet szamit mint ez a hibahataros hangyapocsnyi kulonbseg.
-
Szabi®
addikt
válasz Hieronymus #54 üzenetére
Én nem kérdőjeleztem meg a mérés pontosságát. Ugyanakkor elég visszásnak tartom, hogy kiadnak úgy egy készüléket, hogy lassabb mint az előd, vagy a legjobb esetben ugyanolyan sebességű ... (de itt ez sem áll fent)
Nem nem mertek fejleszteni, hanem nem is akartak. Ugyanaz a soc van ebbe is mint az elődbe, rutin már lett volna kicsit reszelni. Úgy voltak vele így is megveszik.#47 ujvendeg Köszönöm, szép tartalmas iromány, csak nem egy írói vénájú fórumozóhoz van szerencsém ?
"" mérnöki szempontból egy Iphone és egy android alapú készülék - a kamera-szettet kivéve - annyiban hasonlítható össze, mint pl a vadalma és a narancs: mindkettő gyümölcs, és ezzel végeztünk is: másban nemigen hasonlítanak.""
Ezzel a részével sajnos nemigen tudok egyetérteni. Ugyanis a két konkurencia készülékei hardveresen nem, mint szoftveresen térnek el lényegében egymástól. hardveresen minden hasonlítható mindennel. És hasonlítják is ....
[ Szerkesztve ]
-
"Merthogy itt a sima 13 eszerint erősebb, mint a 14. Minden teszt fázisban ... Kevesebb rammal .."
A mérési pontosság határán belül vannak az eltérések. Illetve a lassulás, a megnövekedett memória mennyiségnek köszönhető. A megnövelt mennyiség többlet erőforrást köt le a processzorban.Azt gondolom, hogy nem mertek a telefon áttervezése mellett jelentős fejlesztést végrehajtani. És/Vagy nem lettek készen a processzor következő fejlesztésével.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
YellowFlash
aktív tag
450E+, 60Hz, USB 2.0
jesszum...They don't know... PepeLaugh
-
markknight
veterán
Amúgy se ártana egységesíteni már. Macek már elég régóta arra váltottak és fogalmam sincs MIÉRT erőlteti az Apple ezt a lightningot.
-
Tibee86
nagyúr
Remélem csak egy átalakítóval a dobozban.
-
turbulencia8
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy fogják tálalni az USB-C-t jövőre.
-
ujvendeg
tag
Szabi úr, őszintén sajnálom, hogy félreértjük egymást, nyilván bennem a hiba, mindazonáltal az "amerikai" - kisbetűvel írandó. Sőt: egy rövid kis kioktatásban nem kellene beleszőni alapvető ellentmondást: ha a középiskolások úsznak a hitelben (ez üres általánosítás), hogyan lehetséges, hogy pár év múltán ők lesznek az óriási vásárlóerő. Egy kicsi, húszmilliós országban is nyilvánvalóan nagyobb a vásárlóerő, mint nálunk. Nem itt a helye, ideje, hogy kitárgyaljuk egy birodalom méretű ország gazdasági állapotát. Még egyszerűbben igyekszem fogalmazni: vannak olyan gazdag rétegek, sőt az Államoknak olyan gazdag, országnyi tájegységei, amelyekről ugyanezen hatalmas ország egészen másik részében élő polgárai sem álmodhatnak amazok lehetőségeiről - nemhogy mi, magyarok, a mi különlegesen nehéz történelmünkkel. Megismétlem, tartom: van a mi népünk létszámánál jóval nagyobb létszámú amerikai társalmi réteg, jobb híján nevezzük felső-középosztálynak, akik számára a mifelénk műszaki értelemben teljesen indokolatlanul istenített Apple-termék "eldobható" papírpohár. Ha "beszélgetni" óhajtana velem, állok elébe, de műszaki, számítástechnikai, mérnöki tényeket kérek, és nem hitet egy telefonmárkában - mérnöki szempontból egy Iphone és egy android alapú készülék - a kamera-szettet kivéve - annyiban hasonlítható össze, mint pl a vadalma és a narancs: mindkettő gyümölcs, és ezzel végeztünk is: másban nemigen hasonlítanak. Egy zárt rendszer, egy bizonyos alapokon - amelyből egy giga-cég egy sorozatot futtat, ezzel szemben - találomra mondom - pl. a Samsung csak Európában kb 70 féle típust tart piacon. Ugye, nem kell megkérdezni ezek után, hogy mi is az innováció. Sajnálom, hogy nem jelent meg a kicsiny kép, megdöbbenne, hogy egy Xiaomi 12X makrofotója mennyivel inkább fénykép, mint a 14-es makrója, tehát még a kamerától sem esnék hasra, noha a Xiaomi telefon-ontó cég még véletlenül sem próbálkozik az amerikai piacon, mivel ott a tapasztalat: amint innovációban, minőségben, formában, és lényegében minden másban, s ezzel főképp az eladásokban a Huawei megelőzte az imádott Iphone-t, abban a pillanatban - abszolút mondva csinált okból - meg is ásatták a céggel a saját sírját. Száz példát mondhatnék, de tán a legismertebb: a maga idején oly népszerű S10e: eleve más processzorral került át az óceánon, és nyilván tudja, volt egy 5G-s verziója is, csak nem Európa részére. Mi értelme volt az évekig tartó fölényeskedésnek, hogy nem hajlandók áttérni a type-C kábelre - most, bár fogcsikorgatva, bejelentették, hogy jó két hónap múlva ezt a kábelt adják - mert a teljes európai piacot elvesztették volna, a Google az EU-tól - kis túlzással - hetente kapja a sokmilliós büntetést adatgyűjtésért, angol nyelvű lapban alig egy hónapja jelent meg, hogy rólunk, felhasználókról, a Google gyűjti a legtöbb adatot - és erre hivatkozva akasztották le a rendszerükről a Huawei-t, az pedig, (nem ön írta), alig egy hete jelent meg, és nem kevés magyar lap is átvette a hírt: az Apple 14%-al emelte az Iphone árait. Az állandó célozgatás pedig, hogy nálunk ez vagy az a telefon drága - minősít. Mert a tény az, hogy egyetlen európai országban sem olcsóbb lényegesen, sőt nem egy országban elég komoly összeggel drágább. S a drágítás legelsősorban a gyártóktól ered. Egy szellemes tesztelő írta ezeken az oldalakon, hogy a Xiaomi-nál működik az átcímkéző gép. Ez igaz. De egy példány van belőle az Apple-nek is. A 14-es igen komoly haladás a 13-hoz képest: kár, hogy ennek tényleges nyomait én pl. alig találom. Abban egy szóval sem vitáztam, nem is vitáznék: az Államokban a gazdagok, a valóban gazdagok, a magyar leggazdagabbakhoz képest csillagtávolságra vannak, de a nyomorult szegények semmivel sem rendelkeznek reménytelibb kilátással, mint Európa szegényei. A gépkocsikat pedig végképp ne tessék hasonlítgatni, mert az már kezd mókás lenni....Egyébként az "ős", amire Henry Ford azt mondta: kerekekre ültettem Amerikát, egy magyar mérnök, Mr. Galamb műve....
-
nagyúr
Én sem, de nem is én vagyok a célközönség. Amióta pro vonal van, más nem jön számításba, 120Hz-et nagyon meg tudja szokni a szem, onnantól "nincs megállás". Nemrég, még áremelés előtt vettünk egy M1-es ipad air-t, mák,hogy az asszony használja, én meg ha ránézek, a 60 Hz miatt úgy látom,hogy szaggat, pedig abban aztán van erő rendesen, de pusztán a képtrissítés miatt nem érződik számomra.
-
Gáben81
senior tag
Én csípem az Apple-t, van is több cuccom, elégedett is vagyok velük, de ezért nem
adnék egy lyukas garast sem . -
judas13
addikt
13-ast is tettem a kosárba, /minit/.
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
janeszgol
félisten
válasz LurkerSheik #42 üzenetére
A memoria miatt az, illetve szoftveresen is azza teszi majd az Apple. Lasd 13, 14 kamera szoftveret mar most.
-
senior tag
Miután a soc ugyanaz az i14p semmivel sem lesz időtállóbb mint a 13 pro.
A gyengébb kijelző és magasabb árral pedig még rosszabb vétel
is.
i13pm is van ráadásul babakékben.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
-
Richie86
senior tag
Igen hosszútávon persze időtállóbb a 14. De a 13 Pro-val nem veheti fel a versenyt. Jó sokáig megtartom az biztos.
-
Richie86
senior tag
válasz janeszgol #35 üzenetére
Korábban úgy voltam vele, hogy megvárom a 14-est, és akkor eldöntöm, hogy azt veszem, vagy ha nem annyira nagy durranás a 13-at/13 Pro-t. De július vége felé olvastam azért sok helyen, hogy várhatóan nem lesz nagy újdonság a sima 14, a 14 Pro meg drága lesz, illetve várható egy áremelés is (a régebbi modellekre is egy árkorrekció). Szerencsére komolyan vettem ezt a "pletykát" s végülis be is jött. Ma már áldom, hogy így döntöttem
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz Luck Dragon #31 üzenetére
13 Pro*
Nem a PM -
Szabi®
addikt
Azt lehet hogy nem nézik, viszont ebben a cikkben benne van, mint tesztelési tényező.
Igen ne legyen jelentős fejlődés minden évben, ez jogos, és gyorsak is ezek a készülékek.
De a sebességbeli visszalépést mi indokolja ?Merthogy itt a sima 13 eszerint erősebb, mint a 14. Minden teszt fázisban ... Kevesebb rammal ..
[ Szerkesztve ]
-
Richie86
senior tag
Mindig bizonyosságot nyer, hogy jó ötlet volt beruházni augusztusban a 13 Pro-ra
-
jack982
aktív tag
ez egy túlárazott kaki
főleg a kamerája, tiszta lensflare. -
-
waccamár
senior tag
Csak ugy bedobom: A 13 vs 14 vitaban kimaradt meg a 14 elonyere szolva a jobb javithatosag miatti atgondoltabb osszeszereles.
-
janeszgol
félisten
válasz Luck Dragon #8 üzenetére
Én nem. Már több YT videó alatt is kifejtettem a véleményem. 13 PM vs 14 esetén természetesen a 13PM a nyerő.
Viszont a 13 vs 14 esetén a +2 GB ram bőven megéri a 60 ezres felárat szerintem. Már aki 2+ évben gondolkodik ilyen drága telefonnál. Aki kettő évente cserél, az vegyen sima 13-at a 14 ellenében. -
félisten
válasz markknight #27 üzenetére
Aki egy kicsit is járatos és van józan esze...
... az a kifutó évadokból választ magának iPhone-t."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
markknight
veterán
Hatalmas szégyen, hogy ezt így kiadták, de nagyobb hogy beraktak egy 14 plust is a palettára. Aki egy kicsit is járatos és van józan esze, az nem fogja megvenni ezt a készüléket, kőkemény pénzkidobás. Inkább a 14 Pro vagy a sima 13, esetleg a 13 pro.
-
Szabi®
addikt
ujvendeg Kolléga! Sikerült kissé kisarkítani, és bővíteni a hozzászólásomat, és annak lényegét.
" nincs, nem létezik ilyen fogalom, hogy az "amerikaik nézete", az "amerikaiak szokása" - "
Akkor olvasd el figyelmesen, mert én egyik megfogalmazást sem használtam, reagáltam egy a cikkben linkelt hozzászólásra. Azt meg hogy az Amerikai vásárlóerő bizonyos preferenciák alapján dönt vásárlás terén megintcsak igaz. Nem tudom te hol éltél, mekkora részt jártál be, az erős ferdítés, hogy az amerikaiak "kézmosás" szinten vesznek ilyen eszközöket, mintha csak zoknit vennének.
Ezt te sem gondoltad komolyan, egy olyan országban, ahol egy 18 éves középiskolásnak már több ezer dollárnyi hitele van ... De erről elvitatkozhatunk naphosszat, hogy miért nincs a másiknak igaza.
Viszont ha szted az én hozzászólásom "értelmezhetetlen" akkor az is az, amire írtam reagálásként. Abban igazat adok, hogy ez a brand nálunk bőven túl van értékelve, de nem is bírunk akkor vásárlóerővel mint ők, és le is vagyunk maradva sok tekintetben attól az országtól. Tehát náluk egy Bugatti Veyron sem vált ki kb. semmilyen ovációt.[ Szerkesztve ]
-
hegedus001
aktív tag
válasz AxBattler #10 üzenetére
Az asszony 2-3 hónapja vett egyet. Megunta a (cseszegetést részemről ) régi Huawei P20-at már. Gombja is kiesett már
A kijelzőn kívül (ami csak szerintem nem az igazi (i13 mini amoled utáán) ) mindene a mai napig helytáll. A kamera az amiben már érezhetően van elmaradás, de bőven szép képeket tud lőni elég fény mellett. nagyon jó telefon az nekem csak a méretével van bajom, batár nagy
-
ujvendeg
tag
Szabi Kolléga! Kellő tisztelettel! Ez egyszerűen így értelmezhetetlen. Én is éltem ott - de már eleve, az ország méretéből, és a földrajzi irányok Európában alig elképzelhető távolságából, a távolságból is - is! mondom - következik, hogy az életszemlélet, és minden, ami ebből levezethető teljesen más a nyugati parton, mint a keleti parton. Innen-felől - legalább nyomokban - sokkal inkább felfedezhető az európai szemlélet, mint az első főváros tájékán, amin ott ezer km-eket, azaz mérföldeket értenek. Magyarán és röviden: nincs, nem létezik ilyen fogalom, hogy az "amerikaik nézete", az "amerikaiak szokása" - homlokegyenest más szellemű észak, más dél, más kelet, más nyugat, vadidegenként néz egy farmer egy nagyvárosi polgárra, tehát pl. az Iphone-al kapcsolatban még csak halvány kérdés, gondolat, vélemény sincs olyan jelentőséggel, mint mifelénk, arról most nem is beszélve, hogy az Iphone európai kontingenségnek nagy része Kínában és Indiában készül. Ha annyira muszáj leegyszerűsített, sarkos, ellentmondást nem ismerő véleményt írni, azt mondanám, egy Iphone milyensége a középréteg számára kb. annyi jelentőséggel bír, mint a tej csomagolása. Ott ez a minálunk kiváltképp szánalmasan imádott tárgy a mindennapok velejárója, s ha nem tetszik, elhajítják, és vesznek másikat: aki ezt ott nem engedheti meg magának - mert ilyenek is vannak, bőven - a legalsó társadalmi réteg. A rajongók számára pedig mellékelek egy angol informatikai szaklap tesztjéből kivágott fotót, mondjuk: találja ki, melyik kép készült makro módban Iphone 14-el, merthogy a másik egy Xiaomi 12X makro-fotója, egy kaktuszról. Igen, az értékelhető fotó nem Iphone-fotó. Nem fogok esküt tenni, mert nem szoktam nagyokat mondani. És a Xiaomi éppen nem a szívem közepe, de kicsikét értek a mobilhoz. Ha... de ez sem biztos.
[ Szerkesztve ]
-
-
Hallosz
senior tag
Már minden bőrt lehúztak róla, így kommentelni sincs mit
Az ütközés észlelés és műholdas vészhívás hasznos, de ezt jónéhány autó is tudja iPhone nélkül is. -
mad823
őstag
Tulajdonképpen szerintem az van, hogy évente felesleges is ennél markánsabb fejlesztéseket eszközölni, ugyanis azokból a
hülyékbőlvásárlókból nincs túl sok, akik évente cserélgetik a telefont. A kétévente cserélgetők már sokkal többen vannak, ergo ennyi időnként pont bőven elég szemmel is látható fejlesztéseket hozni, hogy legyen mire upgradelni.[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
Szerinted hány iPhone vásárló nézi össze a Geekbench eredményeket? Sok érdekük nincs abban, hogy nyers erőben előrelépjenek, mert így is messze mindenki előtt vannak. És mindenre is elég, amit egy telefonon csinálni akarsz. Konkrétan 4K Dolby Vision videót tudsz rajta szerkeszteni és vágni, ha ilyen fétised van.
Illetve amit még nem látsz ezekből a számokból, hogy energihatékonyságban elég sokat fejlődtek még úgy is, hogy nyers erőben nem egetrengetőek a year-to-year updatek. -
Szabi®
addikt
"Igazabol nem versenyeznek senkivel.""
Dehogynem. Minden egyes bemutatott készülék az elődjével versenyez nem ? Még házon belül is ... Amikor 4 készülék közt alig van difi az két dolgot jelenthet, vagy a 11-es iphone volt nagyon erős, és számottevően nem tudták megugrani, vagy nem fejlesztettek cpu fronton. Számok alapján inkább utóbbi narratíva a valós.
[ Szerkesztve ]
-
Toltotollkin
junior tag
Aki szereti az Apple telokat annak ez biztosan jo lesz
Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak. Oscar Wilde
-
485
aktív tag
"Dedikált zoom kamera nincsen, fotózás előtt nagyítani egyébként csak digitálisan lehet."
2x-es optikai zoom van, nem? -
félisten
válasz Luck Dragon #8 üzenetére
Ja, most én is elgondolkodtam.... egy 11-esen.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
nozs23
addikt
Az egyeduli emlitesremelto az a szin. Szerintem evek ota a legjobb szin a piacon.
-
Most inkább 13-ast választanám .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
jbcs
tag
Szódával elmegy.
-
Szabi®
addikt
-
Szabi®
addikt
Sajnos a cikkben linkelt hozzászólás saját tapasztalatok alapján nemigen fedi a valóságot, ezt 14 évnyi Amerikában tartózkodás után mondom.
Ők is ugyanúgy preferenciák alapján választanak, mint mi, ott is vannak komplexebb elvárások, és kevésbé összetettek, mint ahogy itthon is.
Sőt az iMac gépeket a fiatalabbak ott támadták a legjobban a világon az utóbbi 5 évben, a gyenge grafikai teljesítmény, és a nívósabb "AAA" játékok szegényes felhozatala miatt. (tehát elvárások vannak ott is)[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
Hétvégi buli topik indul!!!
-
veterán
Igazából egyet kell értsek a cikkel. Ez tényleg csak egy új bőr lett az előzőn, még ha belülről máshogy is készült el a készülék javítás szempontjából szinte teljesen megegyezik tudásra a 13-al.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- ZIDOO médialejátszók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- Óra topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest