Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szabonagyur #2929 üzenetére
…és ez így is van rendjén.
-
Vandie
tag
válasz
ProEvoFan #2921 üzenetére
Töltés nélkül nem fogja bírni szerintem. Nekem két éves de délután 4 fele már töltőre kell tennem, én reggel 8-kor kezdem nyúzni, de nekem munkaeszköz is, tehát folyamatos bejövő hívások, böngészés, táblázatok, applikációk, messenger és WhatsApp megy. Ennek ellenére szerintem jól járnál vele, nagyon stabil társ a mindennapokban.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
kajarin #2923 üzenetére
Pl 3 órán keresztül megy a háttérben a youtube, hallgatom/nézem a szokásos műsoraimat. Közben böngészem a netet is. Ez a kombó a jelenlegi samu telómnak az aksiját kinyirja.
Mivel egy telefonra max közel 200ezret szeretnék költeni, és most az MMben 215k az iphone 13, gondoltam akár kipróbálhatnám, mert sosem volt apple telefonom. Elvileg még 4 évig jön rá frissítés, ami nekem tökéletes.
Gondoltam az iphone 15 plusra is, de az 350k. Itt 100% hogy remek az üzemidő.Használt telefont nem szeretnék.
Kb ennyi a történet. -
kajarin
csendes tag
válasz
ProEvoFan #2921 üzenetére
Egy új akksival simán. Persze függ attól hogy mit értesz erős YouTube és böngészés alatt. Nekem jelenleg 80%-os akksival, 1200 ciklussal kb. 6-6.5 óra SoT-ot tud (100-0%), ennek nagyrésze Facebook, Instagram, ami kifejezetten eszi az akksit.
Csak YouTube és böngészés ha nem rossz a térerő, szerintem nem eszi az akksit, kihozható 1 nap simán. -
ProEvoFan
nagyúr
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az iphone 13 kb meddig birja aksival?
Erős youtube, böngészéssel kibirja reggeltől estig? -
Vandie
tag
válasz
AMD Power #2916 üzenetére
Két éve váltottam Samsungról. 10 éven át S szériáim voltak, tehát nem a gagyik. Ott kattantam egyet, hogy nekem IOS kell, mert már zavart a Samsung pár hülyesége (persze ez szubjektív). Mindenki mondta hogy bánni fogom és ne, kivéve két Iphone-os ismerősöm akik szintén akkoriban váltottak, az egyikük I12-re. Már aznap éreztem, hogy jó döntés pedig sokáig össze-vissza nyomkodtam. Beleástam magam a használati kézikönyvbe ami a telefonon van és egy hét múlva már imádtam. Most ott tartok hogy nyáron váltok vagy I15-re vagy 16-ra. Két hétig volt nálam egy Honor telefon pár hete és alig vártam, hogy visszaadhassam. Szóval életem egyik legjobb döntése volt. Ilyen stabil telefonom még sosem volt. Egy röccenése nem volt a 2 év alatt. Szerintem ez a 13 az Apple egyik legjobb modellje. Azóta lett munkás telefonnak egy használt XS-em is, arra pedig még jönnek a frissítések.
-
AMD Power
titán
Kicsit több mint két hetes után azt kell mondanom ,hogy nem véletlenül kerül ennyibe egy Apple telefon. Most már kezdünk egyre jobban összeszokni! A következő telefonom is Apple lesz.
-
AMD Power
titán
Közel 2 órája megy a beköltözés az új telóba. Most éppen a legújabb Apple frissítést szedi le. Egyelőre nagyon szoktam, de gondolom pár nap és megszokom. Ha lesz kérdésem, akkor jövök.
-
merqree
őstag
válasz
AMD Power #2895 üzenetére
2021 decembere óta használok iphine13-at.
Samsung S10ről váltottam, a legjobb döntésnek tartom.
Azóta vettem egy iPad Pro-t, a feleségem is iphone13-at használ.
Évvégén lehet beújítok egy 17pro-ra, ha lesz.
Még a gyári akksi van benne, ha lecseréltem, akkor kap új akksit, és megkapja a gyerek első telefonjának. -
AMD Power
titán
válasz
pauliboy23 #2898 üzenetére
Én úgy tervezem,hogy ha tetszik/jó akkor egy ideig használom és utána veszek majd egy újabbat.
-
AMD Power
titán
Most reggel rendeltem egy Apple 13 128GB-t.
-
válasz
Šolaire #2893 üzenetére
Számomra autóban volt igazi és pozitív változás, hogy már nem kell a tartókarokkal vacakolni
, kioldót megnyomni és a befogadható telefon mérettel törődni. Ehhez csak odatartom és máris felcuppan.
Igazán jó ötlet volt, emelem kalapom az Apple előtt, hogy kitalálta. Persze, a kiindulópont a vezeték nélküli töltés hatékonyság-növelése volt a pontos illeszkedés által, de az egyebek is jó dolgok (kártya tartó, autós tartó). Érthető, ha más gyártó is átvette ezt az innovációt. -
AMD Power
titán
Smart Switch elérhető az Apple store-ban?
-
válasz
AMD Power #2884 üzenetére
[link] Move to iOS
[link] leíráaNálam nagyon jól működött Galaxy S7 és iPhone 6S között. Ugyanakkor mások számára nem sikerült vele az átvitel. Szóval vegyes a kép.
A fotók ugyanúgy elérhetőek Google Photos-ban, a doksik Drive-on, névjegyzék, naptár a Google fiókban, tehát ezeket nem kell átvinni, ha a felhőben megvannak. Jegyzetek szintén. Nekem az SMS volt fontos, azokat szépen át is hozta. -
AMD Power
titán
Köszönöm!
Lenne pár laikus kérdésem:
- Samsung Fit 3 okoskarkötő működik e Apple 13-al?
- Xiaomi Redmi Buds BT füles működik e a 13-al?
- "Minden" most futó alkalmazásom menni fog ( Google fotók, Google előfizetések, Gmail (céges) -
AMD Power
titán
Sziasztok!
Most egy Samsung A54 5G használok. Több mint 25 éve van mobilom de Apple még soha nem használtam. Szerintetek érdemes lenne egy Apple 13 128GB lecserélni a Samsungot?
Főleg a kamera minőség ami érdekel. -
Párduc
junior tag
Szervizbe való leadás előtt kell gyári alaphelyzetbe állítás vagy elég, ha kijelentkezek az Apple ID-ból?
-
hotibi
aktív tag
Köszönöm urak az infókat!
-
hotibi
aktív tag
Üdv! Érdemes ebben a telefonban gondolkodni? Az akkumulátor cserénél itt is csak a gyárit fogadja el a készülék szofvere?
-
Kanczy
veterán
Sziasztok!
Szeretnék csekket befizetni, de (most először) a Safari / iCsekk kitalálta, hogy nem dobja fel a billentyűzetet, amikor be kell írni a kártyaadatokat. Az iCsekk szokás szerint átirányít Safariba (azt hiszem legalábbis) a Simple oldalára (az a másik, hogy a Simple nem enged jelszót létrehozni, csak 10 percig teker az appban a kis kerék), majd nem történik semmi.
Van erre esetleg valakinek megoldása?
Köszi!
-
-
KubanitoS
veterán
válasz
fornettisuti #2855 üzenetére
Biztosan így van. Céges autóimmal van a gond, egy 2020-as Octaviával, majd az utód 2023-as Karoq-kal is ugyanazt csinálja. Az asszony telefonja szintén i13 és ott is ugyanaz van.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok,
Nálam ez ezeréves hiba, illetve neten is lehet olvasni róla, de csak elvétve, szóval lehet csak i13-at érint.
Skoda/VW/AUDI kocsikkal párosítva a telefont, nektek nem marad maximum hangerőn a készülék a kocsi leállítása (a kapcsolat megszakítása) után? Én már megszoktam, hogy minden egyes alkalommal úgy marad és kézzel kell levenni, de azért marha zavaró.
A telefont a megjelenésekor megvettem, szorgalmasan frissítgetve is van, a hiba évek óta fennáll. Toyotánál nem csinálja pl.
-
-
Én most újítottam be egyet, ráadásul még garis Júliusig (MM).
4 hónappal ezelőtt cserélték kompletten gariban, akku 100%. Full gyári tartozékos. Elég olcsón sikerült megvennem, úgyhogy boldogság van. Nem tudom milyen árat akarsz érte, de minden annyit ér, amennyièrt megveszik. Túlzottan ne szállj el, mert rajtad marad. -
Antosz
tag
Legutóbbi frissítés óta appok random lefagynak nekem. Valakinél ilyen hiba? Kifogyott már OTP app, kripto Mining app, stb.
-
-
ricsip
addikt
Sziasztok, először is nem vagyok iphone user, nem használtam ilyet sosem.
van nálam egy iphone 13 128GB (A2633). Nincs használatban már lassan 2 éve, gyakorlatilag újszerű állapotú, emiatt az akksi is kb 95%-os, ami reális érték. (Szeretném eladni, de nem tudom mennyi lenne a reális ára.)
Viszont mivel folyamatosan ki van kapcsolva, nincs soha töltőn. Bekapcsolom pár havonta, és ennyi idő alatt is sokat merül (kb 40-50% lesz a 100%-ról). Van ezekben tudtommal valami tracking, ami eszi kvázi-off állapotban is az akkut folyamatosan? Ha igen, ki lehet ezt kapcsolni valahol, és hogyan?
-
Bib
őstag
válasz
fornettisuti #2830 üzenetére
Ja távol áll tőlem, nem akarok én vitatkozni, meg nem is érdekel ki hogy tölti. Elektromos autókat is javítok, nagyfesz akkukat is melyek Li-ion akkuk. Nagyon sokat tudnék róluk mesélni, de nem teszem. Neked van igazad, minden úgy van ahogy írod!
-
Kbali
nagyúr
válasz
fornettisuti #2830 üzenetére
Egy töltési ciklus akkor jön létre, amikor felvett az előző töltés óta 100%-nyi kapacitás, amit jelen esetben 2-3 töltéssel fog összejönni (30-70 között). Szerintem tök felesleges ezen rugózni, a telefon van értünk, nem mi a telefonért/akksiért - pláne nem a következő tulajért. Az i13 még az a készülék, aminél megéri a gyári akksicsere ára.
-
fornettisuti
veterán
Ugyan ott vagyunk, ahol eddig, elbeszélsz mellettem vagy nem érted amit írtam vagy nem akarod és csak a magadét hajtod, ami nekem nem fáj; ellenben értelme kevés.
Dióhéjban, ha még a biztonsági tartalékok között használod min.20% és max 80% között, az annyit tesz, hogy ~30% és ~70% között használod, ergo nem használod ki a rendelkezésedre álló részt, ami több töltési ciklus fog eredményezni.
-
dementor
senior tag
válasz
fornettisuti #2827 üzenetére
Így van ez laptopok esetében is. Komolyabb BIOS-os gépeken paraméterezhető a töltés kezdete és vége százalékban. Mobilok esetében viszont különösen hasznos az általad említett töltés vezérlés.
-
Bib
őstag
válasz
fornettisuti #2827 üzenetére
Ez kevésbé tézis, 20-80% az ideális állapot, a töltésről volt kérdés, nem a szoftveres ráhagyásról.
-
fornettisuti
veterán
Ezt a tézist el is felejtheted, ugyanis (többek között) telefonoknál régóta szoftveresen korlátozva van (battery management), hogy sem 0%, sem 100% ne legyen a töltöttségi állapot. Van biztonsági alsó és felső sáv, ami alá nem fog merülni üzem közben, illetve fölé nem fogod tudni tölteni (csepptöltés).
-
törölt tag
[link]
lithium polymer battery, or more correctly, lithium-ion polymer battery
lényeg a li-ion technológia alap, az már részletkérdés újakban már nem folyós hanem zselés a trutyi, a lényeg változatlan li-ion módszer, ezért nevezik így a gyártók, tehát az első állításod téves, amire reagáltam a gyártó leírásával, hogy de az van benne, li-ion.
A li-ion polymer nyelvészkedés pedig ha nem tévedek olyan kategória mintha én azt mondanám utcán láttam egy rendőr pisztolyát, te kijavítanál igazából az szolgálati maroklőfegyver. Oké… -
Antosz
tag
válasz
#48138511 #2822 üzenetére
Igen. Ugyanis van a lipo akku ami lithium-polymer. Meg van a li-ion polymer. Ez két külön technológia. És most fognak bejönni az új akkuk a Lithium-silicon polymer akkuk. Vékonyabb. Nagyobb teljesítmény. Csak sajnos még elég hamar elhasználódik mert a szilícium megeszi az anód és katód elektródákat.
-
Doki42
őstag
18.3.1 frissítés tölthető.
-
Antosz
tag
válasz
#48138511 #2818 üzenetére
Nos nem egészen így van. Igazából ezek az akkuk Lithium -ion Polymer néven futnak. Csak sokan ezt nem tudják. A 18650 - 21700 cellák lithium ion akkuk. A lapos puha felületű akkuk polymerizált technológiával készülnek. Egy lithium ion akku 3,6V általában standard feszültség. A polymer 3,7-3,8V.
-
kajarin
csendes tag
-
Mindig mentésből állítom vissza a telelefonomat, amikor újat veszek és 2016 óta lényegében ugyanaz a mentést használom, csak a telefonokkal együtt változik. (SE1 -> SE3 -> 13 mini -> 15)
Sosem kellett resetelnem, pedig jó pár ios verzió volt azóta. Egyedül akkor csináltam, amikor eladtam egy telefont, vagy gyári szervízben akkut cseréltek. -
kajarin
csendes tag
válasz
dementor #2808 üzenetére
Minden este töltőre teszem, bármennyi is legyen a töltöttsége (régi 5w-os töltővel, illetve fél éve 7.5w-os, konnektorba épített USB-c csatlakozós). Nap közben sokszor Apple CarPlay miatt rá-rá dugom és töltök, ha kell ha nem. (Ha olyan autóban ülök amiben csak vezetékes CarPlay van, ugyanis munkám miatt rengeteget ülök különböző autókban 1-1 órát a nap során, és sokat tömegközlekedem, így a Google térkép és a waze is szinte folyton megy. Egy éve már rá kell töltenem napközben is.)
Egy szóval nem nagyon vigyáztam rá.. -
embe
nagyúr
A feleségem telóján az Időkép alkalmazás zabálja a mobilnetet. Már töröltem, újratelepítettem. Mi a bánat lehet vele? Ugyanaz a beállítás mindkét telón, nálam gyakorlatilag nem is fogyaszt semmit, a feleségemnél 500-600MB. havonta! Pedig mostanában ha ránéz utána be is zárja az alkalmazást.
-
kajarin
csendes tag
válasz
dementor #2799 üzenetére
1129 ciklusnál tartok, megjelenés után 1-2 héttel vettem kézbe a telefont, azóta nyúzom. 81%-os most. Ez az első tél, hogy a hidegben kint már nem bírja jól, simán beesik 30% alatt a töltöttség ha kint vagyok vele huzamosabb ideig, és ne adj isten nyomkodom is..
Talán kihúzom akksicsere nélkül a 17 megjelenéséig. (Majdnem váltottam S25 ultra-ra, de rájöttem hogy túl nagy. És hiányozna az iOS-ből sokminden..) -
rin33
senior tag
válasz
merqree #2803 üzenetére
Megszoktam hogy az Androidra és a Windows-ra időnként ráfér egy reset/újra rakás (vagy ROM csere
) amitől érezhetően gyorsulnak.
Nekem az iOS használata (kb 2 éve) érzésre olyasmi mint az asztali linux disztribúciók: nem lassul idővel, alig szemetel a rendszer, csak akkor kezd laggolni ha ennek súlyosabb oka van, pl. megtelik a tárhely. Ha nem merül fel valami komolyabb hiba, frissítve van rendszeresen akkor évekig meg lassulás nélkül. -
merqree
őstag
Nekem 21 decembere óta megy a telefonon, csak a frissítések miatti újraindítások voltak. Más okból még csak újra sem indítottam, és nagyon ritka, amikor a bankok alkalmazásait zárom be. Eszembe sem jutott ez az "androidos" beidegződés, pedig ezelőtt csak Androidos telefonjaim voltak...
Ahogy nézem, 1:1
-
rin33
senior tag
Sziasztok!
2-3 év használat után érdemes factory resetet csinálni?
Volt 2 iOS főverzió frissítés és sok app megfordult a telefonon ez idő alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma 15%-kal jobb üzemidőt hozott egy minimális vastagodás és néhány gramm plusz tömeg. Megjött a szenzoros képstabilizátor, kisebb lett a notch, duplázódott az alap tárhely, és a tavalyi modell nyitóáránál olcsóbb is az újdonság. Ez az iPhone megéri az árát!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Last Epoch
- Milyen videókártyát?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Parkside szerszám kibeszélő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest