Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha még nincs ? :
[link]
http://bolthely.hu/taviranyitoaruhaz/id/00898_DV_Set-Top-Box_Alcor_HD_2800_DVB-T_Gyari_Taviranyito[link]
http://taviranyitot.boltaneten.hu/kinalat/20_alcor_taviranyito/868_dv_set_top_box_alcor_hd_2800_dvb_t_gyari_taviranyi/[link]
http://www.argep.hu/trend/ALCO/Alcor-HD-2800-DVB-T.html -
BigT
senior tag
Van valakinek ötlete, hol lehet hozzá távirányítót szerezni? Sajna sikerült megsemmisíteni...
Samsung S7 edge
-
törölt tag
Firmware v1.2.9 - 2014.02.18.
Újdonságok :
Csatornák tetszőleges sorrendbe történő rendezésének lehetősége a felhasználói kéréseknek megfelelően. A beállított csatornasorrend használatához a Telepítés menüben az LCN opciót ki kell kapcsolni.
A médialejátszóba visszakerült a FLAC zenefájlok támogatása.
A videófájlokhoz tartozó feliratok megjelenítése mostantól fekete alapon fehér betűkkel történik. -
törölt tag
Fontos frissítési információk a v1.2.8 verzióval kapcsolatban:
A frissítési folyamathoz SCART kábellel csatlakoztassa készülékét televízió készülékéhez, mivel a firmware frissítését követően előfordulhat, hogy a készüléken található HDCP kulcsot is frissíteni kell a firmware fájl archívumában található hdcp.key fájlt használva.
Amíg ez nem történik meg, a HDMI kimeneten nem lesz kép. A frissítés lépései megegyeznek a normál firmware frissítéssel, azonban frissítési módnak a HDCPKey opciót kell választani Allcode helyett, frissítő fájlnak pedig a hdcp.key fájl megadása szükséges.
Firmware frissítési útmutató
Töltse le, majd csomagolja ki a firmware fájlt, és másolja azt egy USB pendrive-ra.
Csatlakoztassa a pendrive-ot a vevőhöz
Lépjen be a kezelőmenübe, majd válassza az "Eszközök" menüpontot
Válassza a "Frissítés USB-ről" opciót
A Frissítés USB-ről képernyőn az alábbi opciókat állítsa be:
- Frissítő mód: AllCode
- Frissítő fájl: a letöltött, kicsomagolt fájl neve (pl. J1100361-HD-2800-V1.0.8-20110921.abs)
Nyomja meg az "Indít" gombot
A megjelenő kérdésre válassza az "Igen" opciót.
A frissítés során ne távolítsa el a pendrive-ot a készülékből ill. ne kapcsolja ki az eszközt!
A készülék a frissítés után automatikusan újraindul.
Miután a készülék újraindult, állítsa vissza a gyári beállításokat, majd újra hangolja be a csatornákat. -
törölt tag
Kissé kihalt a topic , de miután érintett lettem , megörököltem egy ilyen készüléket , így kissé utánajártam , mert érdekelt , hogy mi is lett azóta . Nos Vannak új FW -k...
Alcor hd 2800
Firmware v1.2.3 (2013.03.29.) - Amennyiben a készüléken v1.1.3 előtti firmware található, kérjük először a v1.1.3 verzióra, majd utána a v1.2.3 verzióra frissítsenek! Figyelem! Az alapértelmezett PIN kód 1234-re változott ebben a verzióban.
A firmware frissítését követően frissítse a készüléken található HDCP kulcsot a firmware fájl archívumában található hdcp.key fájlt használva, ellenkező esetben a HDMI kimeneten nem lesz kép. A frissítés lépései megegyeznek a normál firmware frissítéssel, azonban frissítési módnak a HDCPKey opciót kell választani Allcode helyett, frissítő fájlnak pedig a hdcp.key fájl megadása szükséges.
Újdonságok (v1.1.3):
1.) Javítva: EPG villogás az m2, Duna, Duna2 csatornákon
2.) Javítva: Conax kártya kezelés
3.) Javítva: Teletext megjelenítés Conax kódolt csatornákon
4.) Javítva: Videólejátszás során a lejátszási állapotot az előlapi LCD kijelző is jelzi (PLAY felirat megjelenítésével)
5.) Javítva: Lejátszó funkció használata esetén a képernyőn megjelenő információs sáv hosszabb ideig marad a képernyőn
6.) Javítva: Lejátszás folytatása a leállítás helyéről rendszerüzenet fordításának javítása
7.) Javítva: Feliratozás alapértelmezett esetben kikapcsolásra került
8.) Javítva: Felvételkészítés közben a képernyő felső sarkában villogó "REC" ikon eltávolításra került. A felvételkészítés állapotát a készülék előlapi kijelzőjén a REC felirat jelzi.
9.) Javítva: LCN alapértelmezett esetben ki van kapcsolva.
10.) Javítva: A dátum és az idő távolabb került egymástól az EPG ablak fejlécében a könnyebb olvashatóság érdekében.
11.) További általános, stabilitást növelő javítások[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
Az Alcor HD-1800-as FLAC-ot lejátszik!!
Annak akit érdekel.Igazából nem tudom, hogy a hivatalos firmware-rel megy-e, de létezik egy nemhivatalos "Black" nevezetű firmware a HD-1800-ra, amivel megy az FLAC.
További infók itt.
A Black firmware letöltéséhez a www.digiportal.hu-n kell regisztrálni és a letöltések menü alatt érhető el.Az Alcor HD-1800 egyébként MKV-t lejátssza MPEG4 tömörítéssel, nálam a 720p kissé akadozott rajta. XVID/DIVX AVI-t viszont nem tudja.
-
zsola32
senior tag
jó lenne ha ezt mindenki elolvasná illetve látná vásárlás előtt...
-
batagy
őstag
Hoppá , most olvastam az Alcor fórumot.... Csődeljárás van az Infopatika ellen, aki az Alcor forgalmazója.
Akkor azért nem fejlesztik már több hónapja az Alcor firmware-eket....
Még a HD-2800-on gondolkoztam, jó hogy nem vettem meg. (Jelenleg HD-1800-am van).Na akkor erről ennyit.
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
olvastátok már a hivatalos Alcor fórumot?
elég sok érdekes dolgot írnak mostanában... -
-
El Kebir
őstag
mi az, hogy "2011-2012-es" a codec számít...
"én olyan 1Tb-os vagy 500Gb-os"
szóval 125GB és 62GB-os? , az alcor 2TB-os lemezzel tesztelte...
a készülék hivatalos magyar fóruma (a vélemény menüben) kérdéseidre, ott az alcor képviselője válaszol.
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Geri86
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy a 2012-es xvides filmeket vagy a 2011-ket viszi gond nélkül?
Sima kis szoba antennám van ha rákötöm azzal be tudnám fogni a csatornákat amik ingyenesek?
Hány Gb-os winchester az amit még elbír, mert én olyan 1Tb-os vagy 500Gb-os vinyót csatlakoztatnék rá?
3.0 vagy 3.5 feles vinyóknak ad usb-n keresztül elég áramot vagy a 3.5-es már amúgy is adapteres?
Válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok! -
nemnormalis
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget!!!!!!!!!!!!
-
Teaway
veterán
-
batagy
őstag
válasz nemnormalis #91 üzenetére
Szia!
A Vidanet DVB-T földfelszíni digitális sugárzásban ad?
Nem ismerem ezt a szolgáltatót, de úgy tűnik ez egy kábelszolgáltató. Ha így van, akkor ezzel a set top box-szal nem tudod venni a Vidanet adását, ugyanis a kábeles szabvány teljesen eltér a földfelszíni adástól.
-
nemnormalis
csendes tag
Lehet, hogy hülye kérdés,de ezzel a készülékkel, csak a mindigTV csatornái foghatóak illetve vehetőek fel? Nagyon érdekelne mivel én Vidanet előfizetőként szeretném felvenni a m1 HD-ről a Forma 1-et...
Nem tudom, hogy fontos-e, de az említett csatornát külön is tudom fogni HD-ben. -
nemnormalis
csendes tag
Lehet, hogy hülye kérdés,de ezzel a készülékkel, csak a mindigTV csatornái foghatóak illetve vehetőek fel? Nagyon érdekelne mivel én Vidanet előfizetőként szeretném felvenni a m1 HD-ről a Forma 1-et...
Nem tudom, hogy fontos-e, de az említett csatornát külön is tudom fogni HD-ben. -
flash-
veterán
az RCA kimenet ezen az ezközön az RCA hangkimenet ugye?
még egy kérdés:
ha ebbe az eszközből rca-n a hangot rá lehet kötni egy hifi toronyra? -
batagy
őstag
válasz petermattek #83 üzenetére
Ez alapján nem játszik le ISO-t.
-
petermattek
csendes tag
szvasztok!
dvd iso image fájlt lejátszik?
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=petermattek
-
Teaway
veterán
-
batagy
őstag
"Ha egy mezei DVI-képes monitort rádugok egy ilyen cuccra (vagy mondjuk egy T-Home-os beltérire) megfelelő DVI-HDMI-kábellel, akkor lesz kép vagy sem? Mert a dekódolást elvileg a beltéri egység végzi..."
Bár régebbi hozzászólásra reagálok, de szerintem ez defaultból nem működik. Ugyanis annak ellenére, hogy a HDMI a DVI-vel bizonyos szinten kompatibilis, a Set-Top-Box TV szabványú jelet ad ki. A sima monitor meg PC-s jelet fogad. A kettő nem ugyanaz.
Amennyire tudom, a PC-s monitorok csak akkor tudnak ilyen jelet fogadni, ha HDCP kompatibilisek.
De azért kíváncsi lennék én is az eredményre, talán én is kipróbálom, nekem Alcor HD-1800 van és Samsung 740B monitor, de szerintem nem fog működni.
Valaki másnak van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
-
Desantos77
csendes tag
Sziasztok! Gondolkozom a készüléken. Két kérdés. Lejátsza a divx-et? Nem teljesen tiszta számomra, tud felvenni analóg jelet is? Köszi!
FOREVER SISU!!
-
murga
tag
Sajnos nálam nem segített a használati útmutató, mert egy árva szót sem említ külön felvételi időzítésről... csak az időzítésről.
A menüt már 100x végignéztem, de az időzítésen kívül semmilyen felvételre utaló menüpont nem található.
Az EPG-nél ha ráállok egy műsorra és megnyomom a REC gombot, az teljesen hatástalan, már próbáltam. Csak az IDŐ és az IDŐZÍTŐ funkciók vannak.
Na és most jön a lényeg: Az időzítő indításával előjön egy ablak, ahol be lehet állítani pontosan az időzítés kezdetét, végét, hogy egyszeri, napi, heti, munkanapi időzítésről van-e szó, az induló csatornát, és az Időzítő service-t ami alapértelmezésben csatorna, de át lehet állítani felvételre is. Na nekem ez hozta meg a megoldást, hogy sose állítottam át ezt a funkciót.„Aki meg akarja valósítani álmait, Annak először fel kell ébrednie!”
-
murga
tag
Sziasztok!
PLS HELP!
Vásároltam egy Columbia 2500-as nem plus-os set-top box készüléket.
Sehogy sem találom a menüben és a leírásában sem, hogy előre be lehetne állítani felvételeket.Olyat találtam, hogy EPG-n kijelölve időzítéseket lehet beállítani max 8-at, de az csak azt csinálja, hogy bekapcsolja a készüléket, aztán ha lejár akkor kikapcsolja. Nem veszi fel a műsort közben.
Ezen kívűl, ha a REC gombot megnyomom felveszi a műsort a rácsatlakoztatott USB eszközre.
viszont automatán sehogy sem találom a lehetőséget.Kérdés, hogy ez egy olyan funkció amit hiába is keresek, vagy rossz a készülék, vagy vegyek inkább másikat, ha szeretném ezt a funkciót.
„Aki meg akarja valósítani álmait, Annak először fel kell ébrednie!”
-
Komplikato
veterán
"Elég sok avim van, főleg sorozatok...
Egyéb formátumom nincs, ..."Az oké, de MILYEN kódek? mert csak nem mindegy, hogy WMV7-8-9 vagy DivX/Xvid régi vagy DivX HD, vagy H264 vagy akármi ...
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
kiviszem
tag
üdv.
Hát megvettük kipróbáltuk,most meg okoskodunk.A chipset nem támogatja a feliratok méret és színváltoztatását,ezt a gyártó oldalán írták, viszont ami eddig máson lejátszva olvasható méretű volt ezen a kütyün lejátszva kicsi vékony betűkkel jelenik meg csak egész közelről lehetne elolvasni.
Kérdés a chipset szoftvere határozza e meg a felirat méretét ,vagy az SRT file ?Ha az SRT file határozza meg a felirat betűméreteit,át lehet e méretezni valami programmal nagyobb betűméretre?[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
Na vettem egy Alcor 2800-at is. Menüje kezelhetősége/távirányítója sokkal jobb mint a Wayteq szerintem. Flac-ot is szépen játsza.
Sajnos a DTS-t tényleg nem támogatja. Az 1080p-s hddemo-mra ez is azt mondta túl nagy méret (510MB-os..)
A 720x400-as f1 videot viszont nem támogatott felbontás felkiáltással nem játszotta le. (wayteq igen)
Valamint egyszer kiírta tv nézés közben, hogy nincs jel, amire a Wayteq azt mondta 100% jel arra az alcor 84-et mondott.Részemről maradok a pc-nél, usb-s tunerrel és a mindent lejátszó szoftvereivel.
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
Én is pont ezt nézegetem, az alcornak sokkal jobbnak tűnik a supportja.
De most egy wayteq95cx van nálam időlegesen (ajándék lesz nagyszülőknek)Hétvégén ráereszthetek pár avi-t ha gondolod tesztképpen.
Bár nekem saját használatra DTS hang támogatás is kéne legalább pass-through szinten, amit ezek úgy tűnik nem tudnak, bezzeg a alcor hd1500 kártyafogadós nélküli tudott..
Ami fullhd-t illeti sajnos 1080p mkv-nél memória hibával elszállt a wayteq amit próbáltam.
-
elisha
tag
Üdv!
Elég sok avim van, főleg sorozatok...
Egyéb formátumom nincs, szóval csak az avik kezelése érdekel.
Melyik az ajánlottabb, az Alcor HD-2800 vagy a WayteQ HD95CX?Köszi a választ.
Túlterhelt a szerver...
-
bokrosolajos
őstag
-
Gabor970
addikt
biztos? pl ahol kábelen megy a digi TV digitális adása, ott egy ilyennel azt simán lehet fogni.
Szal ha a kábelszolgáltató szabványos DVB-T jelet ad a kábelen, akkor jó ez a beltéri is.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
verdan
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne az Alcor HD.2800-al kapcsolatban. Optanetes kábeltévém van otthon és szeretném a monitoromon nézni. Lehetséges ez ezzel a kütyüvel? A monitorom LG w2253v, és hdmi kábellel gondoltam rákötni, a dvi-n meg a gép van. Vagy ha esetleg van olyan tunerv kártya ami ezt tudja, esetleg a gép készenléti állapotában is működik akkor az is jó lenne.
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
Gabor970
addikt
biztos nem lineáris. Ha 20.000km-t haladsz, akkor 6000km magas ami a föld görbületéből adódik, ha a felét (negyed körcikk) 10,000km-t, akkor kb 1730km magasodik. A számok erősen kerekítve vannak, a 6000km-nyi földsugárt figyelembe véve, és 40,000km egyenlítőhosszt.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
zsolendo
csendes tag
Urak!
Laikusként kérdezem:
Digikábelen kapom a TV-t és az Internetet. Zenész lévén szeretnék a Mezzo TV-ről felvételeket készíteni kb. AVI minőségben.
Tudtok készüléket ajánlani hagyományos tévémhez?
Vagy TV-t kellene cserélnem?
Köszönöm.Zsolendo -
Thibi
csendes tag
válasz Armagedown #48 üzenetére
A föld görbülete is bezavar: azt hiszem 70 km távolságból vagy 400m magas torony kellene az optikai láthatósághoz (100 km-nél 800m,50km-nél 200m,25km-nél 50m)
A debreceni adó viszont csak 120m magas, viszont az alábbi link szerint decemberben indul a fehérgyarmati adó,az magasabb és a teljesítménye is nagyobb és egy picit közelebb is van Tasnádhoz.
[www.frekvencia.hu/dvb-t-hng.htm]
[debrecen]
[fehergyarmat-penyige][ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz antikomcsi #45 üzenetére
Áh, nem ott lakom , hanem itt
így szerinted van remény a vételre , az antenna Debrecen felé néz , és megy mind a 3 analóg csatorna , sőt még néhány szlovák és ukrán is.
A dvb-tmap.eu szerint a lefedettség határán vagyok.
Van amúgy különbség egy ilyen set top box és egy usb-s , esetleg egy normál dvb-t tuner esetén , az elérhető jelerősség közt , ha az antenna ugyanaz ?[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
szab.tam
nagyúr
válasz antikomcsi #45 üzenetére
nekem 1xrű az életem. kinézek az ablakon, és zuglóból a hhh-i adót látom. sima szobaantenna az ablak melletti komódon...
azért kell erősítő, mert közösítettem az analóg upc-vel a tv hátánál. (nem fogok átdugdosni.)
így a többiek is kapnak a házban a upc mellé dvbt jelet a koaxon. vagy egy kis zizit, ha dvb-t nézek.....
bátyámnak is szerintem így megy a gödöllői analóg kábelben dvb-t jel. valaki közösített a házban....(a köcsög tv gyártók nem tudom mikor tesznek már végre 2 tetves, elkülönített koaxot a tv-re...)
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Csabroncka
addikt
Sokan írtátok, a médialejátszó kiforratlanságát...
A digi portálon többször beszéltünk-tek róla. Ezek a verziók (ezen az áron) áthidaló megoldást jelentenek, semmi esetben sem a távoli kilátásokat. Pontosan ezért felesleges a médialejátszás. A Mostani tv-k, blueray lejátszók legtöbbje tud hálózati lejátszást, no és szinte mindegyikben ott a digitális tuner. Aminek a minősége jellemzően jobb (valamelyik már képes 5v-ot adni az antennának).
A minőségi boxok jó 40e-rel drágábbtól kezdődnek. Nekem egy Wq HD-90CX van. Nem bántam meg, de nem is vártam tőle csodát.Ugyan ez van ezzel az Alcorral. Arra amire kitalálták a maga nevében tökéletes, és jó áron kapható!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
antikomcsi
veterán
válasz Armagedown #20 üzenetére
Annyit írtál, hogy a határtól 70 km-re Erdélyben. Ez lehet Szaplonca környéke is légvonalban, és úgy rémlik arrafelé elég dimbes-dombos a vidék.b
-
szab.tam
nagyúr
általában azért szoktunk vernyákolnia ph-n, ha a tesztelt termék túl van értékelve a végén.
szeritnem ez simán legalább ajánlott plecsnit is kaphatott volna. pláne ennyiért....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
zsola32
senior tag
alapvetőn jó kis szerkezet - 1 hónapnyi tesztelgetést követőn - de a médialejátszó részén még van mit javítani.
.mkv tartalmak döntő többségét nem játsza le.
a TV műsorok képe gyönyörű, ugyanez elmondható a felvett műsorokra is.
én kártya nélkül használom, így 7 szabadon fogható csatorna jön be.
néhány idegesítő dolog:
- felvételkor egyfolytában villog egy "rec" felirat
- tévé bekapcsoláskor hiába van beállítva a box -ra, meg kell erősíteni a bemenetet.
- a távkapcsoló érzéketlenmellette:
- ha kikapcsolom a ketyerét, kikapcsolja az USB-t is
- usb3-at is viszi -
Gyuri27
félisten
válasz antikomcsi #7 üzenetére
Legyen rajt optikai kimenet. Házimozival szóljon rendesen.
Amd - Radeon - Ryzen
-
vanye
senior tag
Ha egy mezei DVI-képes monitort rádugok egy ilyen cuccra (vagy mondjuk egy T-Home-os beltérire) megfelelő DVI-HDMI-kábellel, akkor lesz kép vagy sem? Mert a dekódolást elvileg a beltéri egység végzi...
Stern des Südens!
-
ovecs
senior tag
válasz MrTwister #23 üzenetére
Mindenkinek, aki Bp-en lakik! Nem kell antenna! Egyszeruen 1full fem villaval (50FT) is nagyon jo a vetel (M1, TV2, RTL KLUB)
Egyszeruen a villa 1ik fogat bedugod az antennacsatlakozo kozepebe, egy masik foga pedig erjen a peremhez. Tueles lesz a kep. Regi koleszos trukk[ Szerkesztve ]
Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
gybazsi
senior tag
Köszi a válaszokat mindenkinek. Ezek után valószínűleg beruházok egyre én is a kártyafogadó nélküli verzióból, arra nekem sincs igazán szükségem.
"az LFA a LegFaszább Autó rövidítése" - Bazsó Gábor (Totalcar)
-
djculture
félisten
szóval iso-t nemlátja vob-ot viszi
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Lejárt a szerkesztési idő és ez lemaradt:
Ajánlom mindenkinek a terméket a ntfs-t file rendszert is kezeli és nekem firmware frissités után visz bármilyen hd filmet is. -
djculture
félisten
Jóval alergiásabb az antennára és a kábelezésre és a csatikra.Bárhol érintkezési probléma van azt avval nyugtázza hogy eltünik az egyik vagy az összes mux.Nekem a kistesó 1500 as van,hasonló az is csak nincs rajta kártya fogadó.Nekem az fölösleges úgy is nem fogok fizetni tv adásért.Ha fizetni akarnék akkor van helyi kábelszolgáltató száz+ csatival jóval olcsóbban,ahol ráadásul legnagyobb viharba sincs gond a vétellel.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Nem TV-adás volt, hanem vegyesen filmek, volt köztük L4 @ HP, L4.1 @HP és L5 @HP is, ezeket mind nem tudta lejátszani. Ez volt az egyetlen közös bennük, a felbontásuk és a konténer is más volt (mkv, mp4 -- másokat L5@MP is tudott ugyanebből a konténerből), de mindegyiknél azt írta ki, hogy Nem támogatott felbontás.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
jegesib
aktív tag
Igen ő áll legközelebb a tökéleteshez, bónuszként nem rossz sat vevő sem, viszont ezen teszt szerint: http://www.digiportal.hu/page.php?112 gondjai vannak a divx-el illetve a LAN-t is csak szoftver frissítéshez használja. Nálam adott egy backend szerver, amiről olvasnia kellene a NFS-en keresztül a filmjeimet (ala hálózati media player) ezen felül tudjak rögzíteni vele DVB-T kódolt adást, amihez kell a Connax olvasó. Ilyen masinát ezeddig nem találtam.
-
azbest
félisten
Azt hiszem kis pontosítás nem árt
"Jobb szélen egy lehajtható fedél mögött a kódolt adások vételére szükséges kártyák fogadására kiképzett CI-slot pihen a bekapcsoló- és a csatornaváltó gomb társaságában."
Már a doboz elején lévő felirat is hibás, hisz tudtommal nem pcmcia slot van benne, amit a boxok esetében CI slotnak hívnak, hanem beépített kártyaolvasója van. A CI slotba még kellene egy cam is és abba menne a kártya: [link]
A kodekek terén annyi megjegyzés, hogy az mpeg2, ac3, mp3 mellet biztosan tud He-aac-t is, mert a közszolgálatikon kívül minden adónak he-aac hangja van
Az ali chipset egy újabb változatát használja. A korábbi változatra az alchor hd1800 és waytek 90cx épült (ezek gyakorlatilag meg is egyeztek).
(#12) depmod:
valószínűleg a waytek hd95 -re gondolsz, de azzal csak az ingyenes adókat lehet nézni. Az alchor hd2800 párja a waytek hd95cx (de nem tudom ezek is egymás klónjai -e mint a korábbi sorozatnál).(#13) jegesib:
watek hd-90cxs? Vagy linux-os box-ot akarsz akkor valamilyen dreambox-ot szoktak ajánlani.(#1) .mf:
attól függ melyik High profile, mert a HD tévéadás L4.1-es, ha jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Mi a pontos típusa? Bérházban lakom, így nekem is lakáson belül, ablak mellé a falra felszerelés jöhetne szóba!
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
.mf
veterán
Az attól függ, merre laksz. Budapest XI. ker.ben, Szabadság-hegyre rálátással egy pár méter koaxszal kiváló volt a jel, még rá se kötöttük a végén az antennát, és már ment is
Valaki más kérdezte: igen, normál régi antennával is működik, ősöknek vettem, kipróbálták telken is Szentendrei-szigeten, régi Yagi-antennával kiváló volt ott is a kép.
Antikomcsi: ennek a phtv-s tesztjében mondtak néhány olyat is, asszem mbox 600, de míg ez 12-13k, az 3xk volt...
-
Gabor970
addikt
válasz Armagedown #20 üzenetére
miután nem moldvában élsz
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Armagedown
őstag
válasz antikomcsi #16 üzenetére
Nem tudom hogy állsz a földrajzzal , de köztem és az adók között nincs semmi hegy
70 kmre vagyok légvonalban Debrecentől.
Az antennánk is Debrecen fele van állítva.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Gabor970
addikt
válasz Armagedown #5 üzenetére
amennyiben szentesről vagy békéscsabáról tudod fogni jelenleg az RTL Klub, vagy a TV2 műsorát, akkor van esély a dologra. Az a lényeg, hogy ezek az UHF sávban sugároznak, mennél magasabb a frekvencia, annál inkább szükséges a direkt rálátás. Szerintem ha az első mondatomban levő megvan, akkor egy jó UHF yagi talán megoldja.
kb [ezzel] kezdeném, de ugyanitt találsz jobbakat is, ha elég vastag a pénztárca.
-
R.U.Z.S.I
tag
Érdekes, nekem Wayteq van és szinte egy az egyben ugyanez a menüje.
-
jegesib
aktív tag
válasz antikomcsi #7 üzenetére
Igen én is keresek már egy ideje LAN csatis media playert connax olvasóval DVB-T támogatással, de sajnos kompromisszum mentes nincs a piacon... Ha vki mégis tud ilyenről az írja meg lsz.
-
depmod
aktív tag
A Wayteq ilyesmi lejátszója valahogy jobban bejön, ráadásul 8500ft-tól lehet kapni.
..., akkor a nyuszi b***hatja!
-
Bitlisz
aktív tag
Nem tartom valószínűnek, hogy 70km-re "kisugárzunk", de itt csekkolhatsz egyet, hátha.
Viszont ha nem zöld, akkor komoly tetőantennára lesz szükség, és még így is időjárásfüggő lesz. (Amúgy is tetőantenna kell)[ Szerkesztve ]
-
Stafni
aktív tag
Ki kell próbálni! Elvileg jó, de ki tudja elég e a jelszint.
Én korábbi tesztben azt olvastam, hogy a tunernek nem kell nagy jelszint, a ph! teszt viszont nem ezt mutatja. Nekem nincs közvetlen rálátásom az adótoronyra, nézegettem már a szerkezetet, de elbizonytalanodtam. Nem biztos, hogy ez a szerkezet lesz jó nekem.
Valaki képben van a antennákkal kapcsolatban? -
gybazsi
senior tag
Jónak tűnik a teszt alapján. Az egyetlen kérdésem az lenne, hogy egy sima, régi tetőantennával, amivel analóg adásokat fogtunk, működik-e? Ha igen, akkor lehet h beruházok egy ilyenre.
"az LFA a LegFaszább Autó rövidítése" - Bazsó Gábor (Totalcar)
-
antikomcsi
veterán
Kissé talán telhetetlen vagyok, de ha lenne rajta még egy hálózati csati, akkor azt mondanám, hogy tök jó, ennyiért meg pláne.
Egyébként létezik valami ilyesmi tudású kütyü LAN-nal? 100-as is elég volna, nem feltétlen a giga lan.
-
elefant
őstag
szerintem ha megírod az antenna hungáriának, hogy hol laksz pontosan, akkor biztos válaszolnak.
-
Armagedown
őstag
Szerintetek Erdélyben van lehetőség a Mindig Tv vételére ?
Az analóg adás rendesen fogható.
A határtól kb 70 kmre lakom.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
manoarc
senior tag
Jó kis cucc ennyiért. Valaki tudna ajánlani hozzá egy olcsó kisméretű beltéri antennát ?
{。^◕‿◕^。}
-
.mf
veterán
... s most már teszt is van...
Videókhoz saját tapasztalat: nekem úgy tűnik, hogy H264 / AVC Main profile-t ugyan viszi, de High profile-t már 720p-ben sem.
Amúgy az árért, főleg, hogy Conax-kártya slot is van, kifejezetten korrekt, csak sajnos a médialejátszó korlátozott. Talán még egy-két év, és már az ilyen árszintűeknél is korrekt lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest