Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
-
FTeR
addikt
nem hiszem, h tudnék olyan nagy durranást mondani neked, amit el is fogadnál. rengeteg apróság volt, ami Me-ben könnyebb volt. látványos talán csak a quick acces panel volt, ami xp-ben olyan jellegzetes. vistában sem tudnék egetrengetőt mondani, mégis fapadosnak hat az xp fél év használat után. (szerk: GUI kapcsán, mm volt kedves felsorolni a nem guis dolgokat)
Me előtt voltak dolgok, amik mentek 9x-el és voltak dolgok, amik nt-n. a Me-vel sikerült elérni egy kellő kompatibilitást. Me-ről xp-re váltva egyáltalán nem volt akkora különbség a felhasználó élményben, mint 98-ról. sőt, rosszabb is volt a gépigény miatt.
már hagyomány, h a winek első éve katasztrófális, vista javított ezen a megbízhatóság terén, de elhasalta a kompatibilitásén. talán a s7 lesz az első win, aminek nem lesznek ilyne gondjai. köszönhetően annak, h ms eltolta a fázisokat. w7 beta minősége korábban már rc-t ért és a mostani rc már rég rtm lett volna. azért is mondják azt, h az rtm egy sp1-es win szintjének felel majd meg.
Me-nek nem adatott meg ez az életciklus, mint fő os. de aki nme ugrott egyből xp-re a gépigény miatt, az nagyon jól el lehetett vele.a sysres-sel mi is volt a gond?
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
újdonságok az ME-ben:
System Restore
System File Protection
Sound Mixing: Windows Me provided drivers to allow multiple applications to play sound simultaneously, unlike Windows 98.
Windows Image Acquisition (WIA - beépített szkennelés-támogatás)
Windows Movie Maker
Windows Media Player 7
Windows DVD Player
Image Preview (intézőben kép-előnézet)
új TCP/IP stack
Home Networking Wizard
Network Driver Interface Specification (NDIS)
Universal Plug and Play
Automatic Updates (bizony)
Compressed Folders (zip intézőből)
On-Screen Keyboard
natív USB mass storage támogatás
MSN Messenger
Windows Me also includes Internet Explorer 5.5 and various changes to the Windows Explorer shell, inherited from Windows 2000. For example, Search was now integrated into Windows Explorer, rather than being a stand-alone application, and IE 5.5 supported a new Print Preview feature.és ezek csak azok, amik konkrétan az ME-ben jelentek meg. na ezek közül mennyit is örököltek a mai Windows-ok?
-
FTeR
addikt
pedig használtam. ha figyelmesen elolvasod, akkor írtam, h se-re telepítve jó kis rendszert lehetett kapni és még azt is megjegyzem, h magában telepítve elég gyengusz volt a driverek végett.
a dos-os megjegyzésnek az volt a lényege, h ms ezzel a lépéssel küldte nyugdíjba a dos-t. alapjáraton nem volt benne elérhető, hanem bele kelett hekkelni az indítófájlokba. így az átlag user számára nme volt dos és még cmd-ből sem ért el egy rakat parancsot, addig akinek nagyon kelett elő tudta varázsolni. azt belátom,h félreérthetően fogalmaztam, ezt meg. extraként rakat későbbi alap win szolgáltatás, alkalmazás és GUI elem a Me-ben mutatkozott be, ami melett a 98 fapadosnak hatott.
a lényeg az lett volna, h alig egy év elteltével jött az köv win. szted most hogyan emlékeznénk az xp-re, ha még sp1 előtt jött volna a köv verzió?#67
2 váratlan problémával is szembe kellett néznie az ms-nek. az egyik, h az előre megjósoltak szerint nem duplázódot az MHz, hanem 3giga alatt megtorpant és helyette a párhuzamosítás jött (2+2!=4). a másik a szörnyen fapados netbookok.
az egész okfejtésemnke az lett volna a lényege, h korábban 1-1 win között sokkal nagyobb különbség volt erőforrás igény szerint, sokkal kevesebb idő után, mint xp és vista között, mégis a vista szemére vetik ezt. tehát nemhogy rosszabb ebben mint az xp, hanem még jobb is.
arról az önbeteljesítő jóslatról nme is beszélve, h szar a vista. a kezdeti driver problémák miatt (igen amiatt mentek lassan a játékok, h nvidia meg ati bénázott*) beépült a köztudatba, h szar viszta. márpedig, az emberek, de még a szagértők többsége sem a szakmai érvek alapján dönt.#68
nem mint érdemet írtam, ténymegállapítás volt.
egy os/platform sikerét mindig is a rá elérhető alkalmazások határozták meg. a win sem úgy indult, h minden app elérhető volt rá. abban, h a rendszer kompatibilis lett majd később maradt a régi verziókkal és a platform vonzó fejlesztési terület komoly munkája van az ms-nek és nem a piacir részesedésből fakad, hanem fordítva a piaci részesedés a gyümölcse. természetesen egy szint felett már öngerjesztő a folyamat.//btw, az miért is nem bukás, h a linuxal induló netbook szegmesben már szinte egyiknél sem kapni linuxal gépet és a nagy elvárásokkal induló fejlesztések (midori) kihaltak?
a sok próbálkozás után egyedül a legújabb ubi tűnik használhatónak.érthető? nem a technológiai szempontok vagy a fejlődés menete számít, hanem a sajtóvisszhang.
-
moonman
titán
az ME megette az NT drivereket, mivel hibrid drivermodel volt benne. az, hogy kellett alá egy DOS 7, vagy minek hívták akkoriban, más kérdés. stabilitásban szerintem semmi gond nem volt vele. nem volt jogosultsági rendszer és büntetlenül szét lehetett cseszni, ennyi baja volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest