- OpenMediaVault
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brave
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Sweet.tv - internetes TV
- Bittorrent topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Almonen
aktív tag
Nekem még mindig akadozik a net. Pedig alapból korlátlan.
-
enginev3.0
félisten
"nagy örömmel lépett előre a mostba a korlátlan mobilnet segítségével a hétvégén."
Na igen, ezek szerint ők is tudják, hogy a múltat előfizetőiknek a múltat adják
-
nagyon kevered a szezont a fazonnal... ha megveszel egy netplus dominós mobilnetet akkor azzal max.30megabittel tudtsz netezni...(havidíjasnál már a 200megás alap mobilnetnél ez a sebesség 300megabit) ha a netplusra rendelsz maratont(ami csak alkalmi bővítő) akkor megy fel 30ról 300ra netsebesség,de a maraton csomag is csak akkor fogy ha a netplus lefogyott, tehát netplus-on 30,maratonon 300... ha közben megújul a domino netplus csonag, akkor a maraton és a 300megabit passívba kerül és újra élvezhető a 30megabit.. ha a maraton elfogy, és nem veszed meg újra,akkor maraton lejárta után újra max.30al tudtsz netezni a netplus-szal... a maraton akkor is megmarad, ha nem tudja a rendszer megújítani a netplust egyenleghiány miatt, a havidíjasoknál azért nincs maraton, mert minden hónapban fixen megkapják a netet...
-
MrCsiT
addikt
válasz
st3v3np3t3r #72 üzenetére
kicsit off ez itt, de ezzel:
"a feltöltőkártyás netcsomagnál max.30/10 a sebesség"nagyon nagy probléma van:
- A Domino Maraton feltétele, hogy legyen egy Domino csomagod. (Tehát, előfizetéshez nem fogod tudni megrendelni.)
- A Domino csomag ugye a feltöltős.
- A sávszélességek lapon a "Mobiltelefonos internetezéshez ajánlott díjcsomagok" részen én nem látom a Maratont sem a 30-as sem a 300Mbps-es sávban, vélhetően nem frissítették az oldalt.
- A Maraton csomag weboldala egyértelműen és világosan 300Mbps-t ír, akár a legkisebb, 200MB-s adatcsomag megvásárlásánál is.Ehhez képest, 2 db akár 450 Mbps-t is tudó mobillal megmérve a speedtest.net appal, 30/10-hez közelítő értékekeket kaptunk.
Van egy céges Tkom előfizus telóm is. Ahol azzal 45/45-öt mértem (OK, elfogadom, hogy vannak technikai korlátok, természetesen) ott a Note 5-nél az app mutatója és a kijelzés felment 45-ig, majd kb. 1,5 másodperc alatt visszamászott a 30-as értékre, és oda betonkeményen be is állt. Ez nyilvánvalóan szolgáltatói korlátozásnak tűnik, miközben a megvásárolt adatcsomagnál nem ezt írták oda.
Ezért írtam az Ügyfélszolgálatnak, mert ez nincs rendben.A Domino csomag az elérhető legjobb feltöltős ajánlat jelenleg, mert:
- feltöltöd x Ft-al (amire, ha előtte a +BONUSZ szót elküldted a 1414-re akkor még feltöltési bónusz adatkeretet és perceket is kapsz);
- megveszed a 4GB-s Maraton adatcsomagot rá (hívhatod bővítőnek, de akkor a "0"-t bővíted "nem-0"-ra, plusz a weboldaluk is "Internet csomag"-nak hívja) ami addig él amíg a SIM-ed érvényes, tehát nemhogy akár 1 évig, de ha ismét feltöltöd min. 2500 Ft-al a kártyát, akkor akár több évig is. A lényege, hogy nem vész el a kifizetett adat soha, nem úgy, mint a többiek által kínált feltöltősöknél jelenleg.
- aktiválod a Domino MOST opciót, és 9 Ft/perc vagy sms-ért beszélsz T-n belül, amúgy meg 19 Ft/perc vagy sms-ért.A 30 Mbps-es korlátozás konkrétan ellentmond a Maraton adatcsomag megrendelésére buzdító weboldalon leírtaknak.
-
Még mindig tart a korlátlanság, de Budapesten sehol sem volt még csak mérvadó lassulás sem a hétvégén, pedig sűrűn lakott, illetve forgalmas helyeken néztem, valamint nézem most is.
Vidéken - a neted sebességéből következtetek csak - meg pláne kicsi az esély, hogy a korlátlanság okozta komolyabb terhelés miatt lehetett olyan, mert ott meg a két T-nek összeadódik a hálózata és a kapacitása van. -
-
<Lacy85>
addikt
Tök jó lehetett ez a hétvégi korlátlan net.
Felénk épp a 4G-jük volt döglött egész hétvégén.
Vezetékes nethez van gyorsító opció, ami valamiért péntek óta teljesen meghalt.
Így újra élvezhettem a 10Mbit fergeteges sebességét. A gond ott van, hogy 30megás a netem. 4G nélkül még a 10-et is alig tudja kiköhögni.
Telekom, én így szeretlek. -
MrCsiT
addikt
válasz
st3v3np3t3r #39 üzenetére
Elvileg, a domino-s Maraton csomag weboldala szerint nem 30/10-el hanem 4G-n akár 300Mbps-el is netezhetsz (a feltöltésre ugyanakkor ott nem adtak meg adatot.)
A weboldal más részén azonban valóban azt írják, hogy nem azonosak az elérhető max. sebességek. (A Maraton internet csomagok ezen az oldalon nem is szerepelnek.
Fentieken túl, 33/10-et mértem az imént 4GB-s Maraton csomaggal, így mégis űgy tűnik, el kell hinnem amit írsz, holott az első fenti link mást állít. Kicsit átverésnek érzem ezt így, ebben az esetben.
-
Azért Telenor is megerőltethette volna magát a plusz adattal... Először vasárnap délig írták a korlátozást. Utána minden órában emelték egy órával, én meg fizettem volna befelé a számlákat (három telefonszám is van a családban). Este hét után sikerült is. Nem a karbantartás a baj, de akkor mondják azt, hogy sorry egész hétvégén nem lesz semmi. Persze, tudom, máskor is lehetne fizetni, messze még a határidő, de az app egy értesítést sem tud kipréselni magából, én meg szépen elfelejtem, erre ők szépen pakolják az ezrest a havidíjra a késés miatt.
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #66 üzenetére
Leírtak alapján neked ha kihúzzuk a zsinórt a barlangok között, közben megeszünk két barack befőttet, rátesszük a zsinórra, az is tökéletesen jó és elég lenne!
-
-
válasz
st3v3np3t3r #64 üzenetére
Nem kell túlozni, nincs reggeltől estig a fülemhez ragadva - ráadásul itthon sokszor kihangosítva telefonálok, úgy egészségesebb -, átlag napi 1 óra már bőven sok - jellemzően hálózaton belül telefonálok csak, hálózaton kívül nagyon ritka -, hogy megérje, nem nehéz kiszámolni, már ezzel ráfizetnék Domino csomagban és akkor még nem beszéltünk a korlátlan mobilinternet hiányáról, amennyit mobilnetezek átlagban havonta a korlátlanban 8898 Ft-ért, az a legjobb ár-érték arányú Domino nettel is minimum a háromszorosába, de sokszor a négyszeresébe sem férne bele, ráadásul nézegethetném, hogy mennyi van még, megint tölteni kell rá, szóval triplán esélytelen a dolog.
Nincs ezen mit számolgatni, bár megtettem már többször is kíváncsiságból, amikor néhányan próbálnak meggyőzni a saját igazukról, hogy nem éri meg a havi díjas előfizetés, de nálam rendre elvérzik a Domino, még az adott tekintetben legszerényebb hónapban is többszörösen.
Nálunk is vannak olyan családtagok, akinek a Domino éri meg jobban, mert keveset telefonálnak - hosszabb beszélgetések esetén mi hívjuk őket, mert nekünk korlátlanul belefér -, mobilnetezni meg nem szoktak, vagy csak nagyon ritkán/keveset, de az a felhasználói szokás nagyon eltér a miénktől és pont ez a lényegi különbség, hogy kinek melyik konstrukció az előnyösebb. -
persze, akinek reggeltől estig a füléhez van ragadva a telefon annak mondjuk úgy megérheti... amúgy leültél már kiszámolni hogy az elmúlt hónapban mennyit fizettél ki előfizetésre,mennyit beszéltél és az feltöltősbe mennyi lett volna? nekem NextS-em volt,8000Ft/hó... ugye hálózaton belül ingyen... a legtöbb ismerősöm 30as... 192ezer 2évre... 1hónapban max 10-11órát beszéltem átlag...de így sem használtam ki
nekem olcsóbbra jön ki a feltöltés mint a havidíjas... eddig kb. spóroltam 90ezret 1 év alatt mióta feltöltős vagyok
-
válasz
st3v3np3t3r #62 üzenetére
Milyen látszólagos? Itt figyel minden hónapban a számlákon a második és a harmadik előfizetésen -20 - 20% Telekom kedvezmény, ami nem kevés.
Olyan előfizetéshez vásárolok készüléket, amit bőven ki is használok, tehát ha nem vennék készüléket, hanem csak az előfizetést használnám, akkor is kifizetném és annyit fizetnék, így egy fillérrel sem kerül többe, nem is értem azokat, akik ilyen esetben hozzáadják például a készülék árához a havi díjat...
Adott használati szokások mellett, egyszerűen nincs olyan Domino konstrukció, ami megfelelne és megérné nekünk, ez van...
Aki keveset telefonál és mobilinternetezik, annak jó lehet a Domino, de nálam ott elakad a dolog, hogy korlátlan mobilinternet kell, amellé sokat is telefonálok.
Ezért is jobb, hogy a Domino csomagosokat nem szoktatják hozzá a nagyobb mértékű mobilinternetezéshez, utána vakarnák a fejüket, hogy a legnagyobb 4 GB-os Maraton alig elég valamire, bár egyszerre több opció is aktív lehet, töltögessék csak az egyenleget... -
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #49 üzenetére
[Troll on]
Igen. Az ilyeneket kell mindig visszahivosgatni az előfizetőknek, vagy valami fontosról miattuk maradunk le, mert két nappal később mondja el mint kellene, mert akkor találkozunk személyesen...
[Troll off] -
válasz
st3v3np3t3r #59 üzenetére
Régebben azonos összegbe került a Domino és a havi díjas megfelelő opció, de egy ideje nem véletlenül drágább a Domino, a hálózaton belüli korlátlanság 3990 Ft kontra 3000 Ft, a teljes korlátlanság pedig 14.990 Ft kontra 12.000 Ft, mobilinternetnél meg nincs is korlátlan lehetőség Domino csomagban, aztán említhető még a 20 - 25%-os Telekom kedvezmények, amik csak havi díjas előfizetésekre érvényesíthetők...stb.
Aweriot: Olyanra és nem vállalkozom, pláne nem késő este, de a számológép szerint 1820,4 óra lenne 32 kbit/s sebességgel.
-
-
válasz
st3v3np3t3r #49 üzenetére
Neked 3000 fél évig elég, nekem meg van olyan napom hogy ha dominósként használnám akkor 1-2 hívás elvinne ekkora egyenleget. Nyilván nincs értelme ezeket a dolgokat hasonlítgatni.
-
az én telefonom elméletileg max.600Mbit/s(Cat12) letöltésre képes LTE-A-n
,pesten van is olyan környék ahol 4G+ot ír ki a telefonom
sőt, a Note4em anno 450Mbit/s sebességre volt képes mikor itthon még csak max.150Mbit/s volt...
gsmarena szerinti keresés alapján 247 készülék képes LTE-A-ra...
de ugye míg nincs ekkora sebességet támogató nethozzáférés addig csak elméleti sebesség...
a 30/10 nekem is elég, 4K-t nem fogok streamelni mobilneten
de a 32k/32k akkor is nevetséges
Új hozzászólás Aktív témák
it Péntektől hétfőig korlátlan mobilnet napok a Telekomnál, +1GB az EU-ban roamingolóknak, ha elfogy az adatkeret, az ügyfélszolgálat csak korlátozottan lesz elérhető.
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest