- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
nagyon kevered a szezont a fazonnal... ha megveszel egy netplus dominós mobilnetet akkor azzal max.30megabittel tudtsz netezni...(havidíjasnál már a 200megás alap mobilnetnél ez a sebesség 300megabit) ha a netplusra rendelsz maratont(ami csak alkalmi bővítő) akkor megy fel 30ról 300ra netsebesség,de a maraton csomag is csak akkor fogy ha a netplus lefogyott, tehát netplus-on 30,maratonon 300... ha közben megújul a domino netplus csonag, akkor a maraton és a 300megabit passívba kerül és újra élvezhető a 30megabit.. ha a maraton elfogy, és nem veszed meg újra,akkor maraton lejárta után újra max.30al tudtsz netezni a netplus-szal... a maraton akkor is megmarad, ha nem tudja a rendszer megújítani a netplust egyenleghiány miatt, a havidíjasoknál azért nincs maraton, mert minden hónapban fixen megkapják a netet...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
persze, akinek reggeltől estig a füléhez van ragadva a telefon annak mondjuk úgy megérheti... amúgy leültél már kiszámolni hogy az elmúlt hónapban mennyit fizettél ki előfizetésre,mennyit beszéltél és az feltöltősbe mennyi lett volna? nekem NextS-em volt,8000Ft/hó... ugye hálózaton belül ingyen... a legtöbb ismerősöm 30as... 192ezer 2évre... 1hónapban max 10-11órát beszéltem átlag...de így sem használtam ki
nekem olcsóbbra jön ki a feltöltés mint a havidíjas... eddig kb. spóroltam 90ezret 1 év alatt mióta feltöltős vagyok
-
-
st3v3np3t3r
nagyúr
az én telefonom elméletileg max.600Mbit/s(Cat12) letöltésre képes LTE-A-n
,pesten van is olyan környék ahol 4G+ot ír ki a telefonom
sőt, a Note4em anno 450Mbit/s sebességre volt képes mikor itthon még csak max.150Mbit/s volt...
gsmarena szerinti keresés alapján 247 készülék képes LTE-A-ra...
de ugye míg nincs ekkora sebességet támogató nethozzáférés addig csak elméleti sebesség...
a 30/10 nekem is elég, 4K-t nem fogok streamelni mobilneten
de a 32k/32k akkor is nevetséges
-
st3v3np3t3r
nagyúr
nekem 3000 fél évig elég, neked havonta fix 3500... 6hónapra nekem 3000, neked 21000... tehát miről is beszélünk?
ha netet is beleveszem akkor 5000 fél évre, neked akkor is 21ezer... én még mindig olcsóbban jövök ki mint te havidíjaskéntkali: 4G+/LTE-A min.300tól kb.akár 600Mbit/s-ig, vagy 900ig... a készülék lista nem férne el a hozzászólásban...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Snowy_owl #38 üzenetére
ez teljesen jó... a nagyobb csomagok max.300Mbit/s-et engednek.... mérd le Budapesten a Rákóczi út Nagy Diófa utca sarkánál vagy a Blaha Lujza tér környékén... ott lesz 4G+/LTE-A lefedettség... ott 300felett kellene hogy mérjen ha nincs korlátozás... persze ha LTE-A képes a telefonod
hozzáteszem... megint csak a havidíjasok a kiskirályok a telekomnál... Dominósok max.30/10el netezhetnek csak, még 4GB-os csomaggal is, a havidíjasok meg már a 200MB-os csomaggal is max.300-al...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
justflash #28 üzenetére
persze... de EU szinten még mindig drága nálunk...
egy ismerősöm franciában dolgozik, kinti előfizetése van, 20€ , minden korlátlan... itthon ugyan a telekomnál 22ezer(kb.72€)... igaz, hogy alacsonyabbak lettek a net árak, de EU-s viszonylatban akkor is drága. 1perc kint átlag 2-3cent... 7-10Ft! nekem anno 39Ft-os percdíjam volt előfizusként...
a lassítási módszer nevetséges, és ahogy írtad, a mostani netárakhoz képest elavult... 450Ft-ért lehet venni már 200mega netet, 1évvel ezelött ugyan ez a csomag 900Ft durván...
a facebook lite/messenger lite lehet eldöcög 32/32őn...de a normál fbnek és messengernek sokszor kevés, ezért tartani 4appot meg nagy hülyeség... legalább emelhetnék 64/64re...még az talán elég lenne... de hát ez magyarország... itt a befolyt pénz a lényeg, nem az ügyfelek igénye
-
st3v3np3t3r
nagyúr
a leállítással nincs gond, de a lassítás nevetséges...voltam előfizus... volt részem lassításban párszor... az a 32/32kbit/s semmire nem jó... az emaileket nem tudtam letölteni, se a fb se a messenger nem működött ilyen békafing sebességgel...mikor az email fejléceket le akartam tölteni, állandóan időtúllépési hibát dobot a telefon, az fb azt írta hogy nincs internet, a messenger csak annyit jelzett hogy kapcsolódás...majd nincs internetkapcsolat... ez az olyan "van,de nincs" és "van,de minek"... a lassításnál még a lekapcsolás is jobb... 128/128kbit/s lenne az ideális a mai használathoz... de ez a 32/32 kbit/s nevetséges... egy dologra nagyon jó, hogy bosszantsa az ügyfelet... többször írtam a telekomnak ez ügyben hogy a 32k/32k lassítás a mai kommunikációs technológiákhoz édes kevés...annyit írtak vissza,hogy továbbították az észrevételt...
32kbit=4kb
128kbit=16kb
az a baj hogy az ez a 32kbit annyira lassú hogy mire elküldi a szükséges adatokat, addigra legtöbbször letelik a válasz idő...ezért hibásnak érzékeli a kapcsolatot... de hát mit várunk... fejős tehénnek nézik az ügyfeleket... -
st3v3np3t3r
nagyúr
az érdekes... mivel a lassítást már 2017.decemberében megszűntették... ha elfogy keret,lekapcsolják a netet, nincs lassítás már... mondjuk az a 32k/32k-t dughatták volna oda ahova gondolom... még egy betárcsázós modem is gyorsabban kommunikált anno, főleg annak akinek volt anno 256k-s adsl-e...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest