- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- eBay
- Disney+
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNPablo
tag
Hasonlo a win7hez
-
ranat
csendes tag
válasz xxSanchez #32 üzenetére
A metronak a legtöbb hibája pont az információk nem megfelelő kezelése.:
- Munka közben szeretném látni az aktuális időt és dátumot bármikor
- Munka közben szeretem látni az aktuálisan futó alkalmazásokat (mivel több is fut egyszerre)
- Munka közben egy klikkel szeretnék váltani az aktuálisan futó alkalmazások között.
- Munka közben gyakran akarok megnyitni előzőleg megnyitott állományt
- Munka közben állandóan értesülni szeretnék a leveleimről (Tehát nem akarok 1-et sem klikkelni, hogy megnézzem jöttek-e)
- Munka közben több ablakot kezelek folyamatosan, párhuzamosan. (Ne nevettess a függőlegesen elhelyezhető 4 appal)- Otthon szeretném látni az aktuális időt és dátumot bármikor.
- Otthon folyamatosan szeretném látni ha kapok levelet. (Tehát nem akarok 1-et sem klikkelni, hogy lássam érkezett levél)
- Otthon több ablakot kezelek folyamatosan (két böngésző, cset, jegyzettömb, total commander...)párhuzamosan. (Ne nevettess a függőlegesen elhelyezhető 4 appal)
- Otthon szeretem látni az aktuálisan futó alkalmazásokat (mivel több is fut egyszerre)
- Otthon egy klikkel szeretnék váltani az aktuálisan futó alkalmazások között.Azt gondolom, hogy a metró egyátalán nem való PC-re. Telefonra és táblára oks (Ativ S-em van és nagyon könnyen kezelhetőnek tartom. Akár a szüleim kezébe is adnám.)
PC-n mást várok el egy modern oprendszertől kezelhetőségben. Semmiképpen sem azt, hogy téglalapos így-úgy rendezhető, kezelőfelületet elrejtő menürendszert adjon.
Az meg külön cinizmus, hogy az asztal "visszaállíthatósága" valójába egy app futtatása a metrón.Az, hogy most egy menüt és a volt menü-t csak egy teljes képernyős váltással lehet elérni ez visszalépés az őskorba, amikor a menü valóban külön képernyő oldal volt. A asztal+tálca+értesítő felület+menü pont azért életképes pc-n, mert egyetlen átgondolt felületen biztosít minden olyan funkciót, amire egyidejűleg szükségem lehet géphasználat közben. Egy érintőképernyős, kisebb monitoron nyilván helykihasználás miatt nem megy ez így együtt. Így a metró felület egy okos újítás ezekre a gépekre. Bár funkcionalitásban le van maradva a nagy riválisaihoz képest, de az irány nem rossz. PC-n ez az irány viszont visszalépés.
"Lehet-e gondolni arra, amire nem lehet gondolni soha?" A.E. Bizottság
-
arty
veterán
és a hálózatkezelés ...
amikor nem elérhető felmappelt könyvtárra kattintva berohad az explorer (jóesetben csak az)
amikor a winlogó után megáll a gép és nem tölt be rendesen a win ugyan ezen okból..."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
-
törölt tag
Jogos, figyelmetlen voltam.
De ezzel együtt is: az ES egy részét fedi le pusztán a Windows Server családnak, a PS felhasználásának nagy része pedig cli. Nagy eséllyel az is marad.A Vistánál nagy eséllyel elszállt az fejlesztők agya: szembesültek azzal, hogy nem lesznek 10-15GHz-s procik, inkább a sokszálúság irányába fejlődik a dolog. Emiatt ők is elindultak ebbe az irányba, csak a prociidő szükségletből nem sikerült annyit visszavenni, amennyit akartak és kellett volna a kor adott színvonalán. A Windows 7-hez már fejlődött a világ három évet.
-
-
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #186 üzenetére
A vista is csak azért bukott mert nem olyan gépeken használták amin elfutott volna rendesen. Persze a driver hiánya is bejátszott de leginkább a hardver hiány volt többségben a bukásnál.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Dr.FantastiK
őstag
az eddigi elterjedesi teljesitmenyebol vilagosan latszik hogy a tomegek elutasitjak az 'uj' kezelofeluletet !
De muszaj az MS-nek mingig a sajat karan tanulnia.
mert a VISTA hatalmas bukasa nem volt eleg nekik.
[ Szerkesztve ]
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
Glenda
addikt
válasz #40553216 #183 üzenetére
Pár éve még az volt a nonplusultra. Emlékszem, volt egy gentoos ismerősőm, hetekig győzködött arról, hogy a cli mennyivel jobb. Változik a világ
Én szerettem Debian alatt is a terminalt, sokkal kényelmesebb volt, ráadásul tudtad láncolni a parancsokat. NuGet-nél is a shellt használom, nekem jobban bejön.
Vannak helyek, ahova a shell jobb. Konzumer eszközre véletlenül se, szerverre nagyon is.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
törölt tag
Ebből azért az látszik, hogy nem 100%-osan használható minden esetben gui a PS-hez. Tehát maximálisan fennáll a kijelentése érvényessége: egy teljesen gui-on keresztül kezelhető világból egy cli-ben kezelhető világ felé tettek egy nagy lépést.
-
félisten
Lehet, hogy rosszul használom ezt a szót.
Úgy értettem, hogy pl. egy üveglapot ábrázolhatna, de a lényeg az, hogy természetes látványt nyújtson, mert az szerintem kellemesebb, mint ezek a mostani kockák.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Én azt nem értem, hogy miért nem a desktop hátterén van RAJTA a csepme?
Mellette maradhatna a start menü is bármilyen formában.
A régi menü azért szimpatikusabb számomra a most előkerült koncepcióknál, mert helytakarékosabb, bár ez már ízlés dolga.Nem a csempével van bajom, hanem az örökös váltogatással csempe-desktop között, ami idegesítő. Egy bárhonnan kinyíló minél inkább átlátszó app launcher (= Win7 start menü kb.) segítségével sokkal nyugisabb a munka számomra.
Minél többet használom a munkában (ahol nem rakhatok fel startisback-et) a Win8-at, annál inkább egyetértek Steve Jobs szkeumorf design-hoz való ragaszkodásával, pedig nem vennék apple cuccot soha.
[ Szerkesztve ]
-
xxSanchez
őstag
Heyho.
-
törölt tag
Te miért is látsz ellentmondást abban, hogy ő a Linuxoknál a számára optimális állapot felé való közeledést, míg a Windowsnál az ettől az optimális állapottól való távolodást említi?
"Szerintem pedig Alonso nem tud vezetni. Még kerékpárt se."
Azzal nincs baj, hogy ezt állítod. Még akkor sincs, ha ezt annak ellenére is állítod, hogy előtted, a szemed láttára vezetett le egy teljes F1 futamot, majd a kocsiból kiszállva bringára pattant, és eltekert. Csak mindenki ki fog röhögni, ha továbbra is ragaszkodsz az álláspontodhoz. Ahogy most is történik éppen. Mert az MS visszakozik, de te még le vagy maradva legalább egy fázissal. -
Lomha 8V
addikt
Még nem váltottam 8-ra, szerintem jól tettem.
-
drkbl
őstag
válasz FіkuszKukіsz #150 üzenetére
-
virkir
veterán
De én nem erről beszélek, hanem, hogy minek a szerverre csempe????
Mert így konzisztens az egész.
Aha... te is a bableves+túrós palacsinta menünél megkened jól erőspistával a palacsintát igaz?
Mert úgy konzisztens az egész.
haggyukmár a hüjjeséget"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Glenda
addikt
válasz cskamacska #164 üzenetére
Rendszergazdák azért már általában megtanulják használni a start screent, így ha látják is, másodperc tört részére csak. De ezt is el lehet kerülni.
közben pedig egy tablet szökevény UI-val cserélik le a régi desktopot.
WTF. A desktop nincs semmire se lecserélve.from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
cskamacska
addikt
Egyrészről van egy vonulat, hogy a csodás parancssor felé borítsák a szerverek konfigurációs felületét, közben pedig egy tablet szökevény UI-val cserélik le a régi desktopot. Vagy Metró mellett parancssort futtatni a világ legkonzisztensebb dolga?
Őrült beszéd de van benne rendszer: Metro alatt nem is lehetne megcsinálni azt amit PowerShellben.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
félisten
válasz FіkuszKukіsz #160 üzenetére
"minek a szerverre csempe"
Szerintem két oka van:
1.) Szerintem nagyobb pöcsölés lenne kiszedni belőle, mint amennyire zavaró
2.) Szervert nem csak a szerverteremben használnak, hanem sok esetben a web- és adatbázis fejlesztők is, mert saját szervert futtatnak, saját beállításokkal, hogy jobban tudjanak debugolni, profiler-ezni.
+ hogy a csempéken megjelenő élő diagnosztika sokkal jobb, mint az asztalon. Nálunk ilyen van, és sokak gondolják úgy köztünk, hogy kb. ez az egy terület, ahol tényleg hasznos a csempe.
[ Szerkesztve ]
-
Glenda
addikt
válasz FіkuszKukіsz #160 üzenetére
De én nem erről beszélek, hanem, hogy minek a szerverre csempe????
Mert így konzisztens az egész.Itt alapvető fejlesztési zsákutcáról van szó.Arról, hogy hozzánemértő emberek fejlesztenek op.rendszereket, akiknek fogalmuk sincs az igényekről.
Szerintem pedig Alonso nem tud vezetni. Még kerékpárt se.Szóval, most előbb elpanaszkodod a konzumer termékkel való hasonlóságot (start screen), aztán meg azt, hogy ott a PSH, bezzeg Linuxon, ott viszik a kattintgatás felé az egészet. Kicsit ellentmondásos a hozzászólásod.
-
FіkuszKukіsz
őstag
Persze be lehet állítani, hogy alapból a desktopra bootoljon. De én nem erről beszélek, hanem, hogy minek a szerverre csempe???? Itt alapvető fejlesztési zsákutcáról van szó.Arról, hogy hozzánemértő emberek fejlesztenek op.rendszereket, akiknek fogalmuk sincs az igényekről.
Régen a windowsos rendszergizdákat kattintgatós rendszergazdáknak "csúfolták" az linuxosok/unixosok. Nem tudom, hogy emiatt vagy csak az MS-nél megirigyelték a többiek terminálos pötyögéseit, rengeteg olyan funkciót hoztak be, amit csak PowerShell-en keresztül lehet beállítani. Legjobb példa erre az Exchange szerver. Szinte mindent csak azon keresztül lehet beállítani.Míg a linuxokon minden egyes kiadásban próbálnak felhasználóbarátabb menedzselhetőséget kialakítani, addig az MS-nél pont az ellentettje figyelhető meg.
Romanes eunt domus
-
Glenda
addikt
válasz FіkuszKukіsz #158 üzenetére
A 8.1 óta el tudsz élni úgy Windowson, hogy egy pillanatra se látod a metrót. Csak szólok, ha esetleg lemaradtál róla. Szerveren én sem használom, vagy ha igen ugyanúgy, mint a Win7-est. start->pötyög->enter.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz King Unique #157 üzenetére
Alternatíva csak a hobbi rendszergazdáknak létezik. Aki ebből él, annak az van amit a cég megvesz.
Romanes eunt domus
-
King Unique
titán
válasz FіkuszKukіsz #153 üzenetére
Lehet, de ez már nem az én / mi dolgunk...azért kínál több előnyt is a win8, servernek meg van más alternatíva is, ha nem teszik a legújabb MS féle.
-
Dr.FantastiK
őstag
'' Aki kitalálta ezt az egész Metrót szilánkosra törném a kezét, hogy soha többet ne tervezzen semmit.''
+1
-
Tomcat
őstag
válasz FіkuszKukіsz #153 üzenetére
Minek-minek...? Hát azért hogy a rendszergazdák is bőszen csempézzenek mert kell az és kész.
Akinek meg nem tetszik az használjon ezentúl is hetest. Én azt teszem és tőlem rajtuk ragadhat az összes 8-8.1-8.2 stb. akárhogy is hívják, hidegen hagy. Mindenre ráfaragtam eddig a hetest az elmúlt 1 év alatt valahogy, ezután is rá fogom tudni.Tomcat
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz King Unique #152 üzenetére
Persze ugyanúgy van desktop felület ahogy a win8-ban is van. De egy szerver op. rendszeren minek a csempe?
A win8-nak számomra csak egy előnye van, hogy a 64 bites változatban, ha az alaplapod támogatja a virtualizációt, bekapcsolhatod a Hyper-V-t. A többi csak parasztvakítás.
Romanes eunt domus
-
King Unique
titán
Azért ott is van sima Desktop felület, mert ugye "kétarcú" a rendszer, tehát akkor lenne gáz, hogy ha csak Metro lenne.
Másrészt nem annyira rossz ám az, főleg otthoni usernek, mert vmit muszáj volt dizájnon fejleszteni, hozzátenni, ha csak sima win7 klón lett volna GUI-t tekintve, akkor meg azon sírna a nép, h nincs benne semmi extra, tök olyan, mint a 7, akkor minek vegye meg... -
Rive
veterán
A Start gomb után a Start menü is visszakerülhet a Windows 8-ba
Ejj, no. Az MS üzleti modell is beáll a DLC gyártásra
( )
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
FіkuszKukіsz
őstag
Sajnos ott az MS-nél valakinek nagyon elgurult a gyógyszere. Ha nem tudnátok még a Server 2012-ben is csempés felület van. Annak aztán van értelme. Majd érintőképernyőn fogom a szervert tekergetni. Aki kitalálta ezt az egész Metrót szilánkosra törném a kezét, hogy soha többet ne tervezzen semmit.
Romanes eunt domus
-
Dr.FantastiK
őstag
ideje volt vegre ,, hatha elobb-utobb belassak a MARHASAGUKAT !!? hogy mindezidaig a juzerek kivansagainak tettek ellene !!
-
törölt tag
válasz xxSanchez #139 üzenetére
Ertem én, sajnos hasznaltam mar. Ezért irtam hogy 1 klikk minusz. Az meg hogy mindenben keres... Hááát az államat majd holnap megkeresem, begurult az ágy alá. Kb 10 év alatt 1x kellett volna nagyon, de azt is megoldottam nagy nehezen. Azert ez nem akkora mondás addig, amig otthon követhető mennyiségű a doksi, a cégnél a szervert meg ugyse indexeled be...
[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
Azért mégsem mondott olyan nagy hülyeséget a technet közösség a béta teszt indulása óta.
-
Glenda
addikt
The same report claims that Microsoft has not decided what kind of a design the Start menu should have. The project apparently has an internal name "mini-Start" because it's not designed to take up the entire display like the regular Start screen does in Windows 8 and 8.1.
innenMennyire vicces lesz, ha egy kis Start Screen lesz a menü
-
törölt tag
válasz xxSanchez #137 üzenetére
Jaja. Mekkora jóság hogy elered a user beállításokat pl w8 alatt egy win gomb, egy gépelés egy kattintás árán. W7 ezzel szemben egy win gomb egy kattintás es egy gépelés. Ha tudod mit keresek ugyan annyi megtalálni. Ha beállítást keresel de nem tudod hol kene legyen akkor w7 alatt r1 user legalabb nem,találta meg. A modern ui olvasatomban Max 1 klikket spórol ha tudod merre az elore. De amire rájössz addig 500at kattogsz folosbe
-
xxSanchez
őstag
válasz #06658560 #136 üzenetére
Nem helyettesíti, a modern start menüről lehet indítani a modern alkalmazásokat, ettől függetlenül a desktop ugyanúgy itt van mint a 7 esetében. A Windows 8-as keresőben pedig ki lehet választani, hogy hogyan keressen és melyeket jelenítse meg, ezenkívül pedig a modern alkalmazásokon belül is keres, nem csak a fájljaiban.
[ Szerkesztve ]
Heyho.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Beállok a sorba! Hisz eleve így kellett volna kiadni ezt a 3 verziót! Kezdenek észbe kapni!
De ha ez 2015-ben jön, akkor tényleg nem kapkodnak a fiúk!LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
törölt tag
"Persze, nincs olyan felület ami mindre jó, de közelíteni lehet egymáshoz őket."
Persze, hogy van ilyen megoldás. Úgy hívják: Ubuntu Touch.
Itt egy korábbi verzió. (A név - Ubuntu for Android - ne zavarjon meg!)
"Ubuntu Touch devices can be equipped with a full Ubuntu session and may change into a full desktop operating system when plugged into a docking station.[5] If plugged the device can use all the features of Ubuntu and user can perform office work or even play ARM-ready games on such device." -
cskamacska
addikt
válasz #59070464 #123 üzenetére
Gyorsabb lenne a Win8 Aero Glass felülettel is.
Az a gond az ilyen "nem kell metrót használni Win8-on" hozzászólásokkal, hogy a végcél a desktop teljes éltüntetése volt, bátrabb feltételezések szerint már Win9 is csak a Modern UI-t tartalmazta volna.
És a végfelhasználó a flémelésen, és a Win8 bojkottján kívül pont semmit nem tudott ez ellen tenni. Ha az utóbbi nem is valósult meg, de úgy néz ki a Win8 alacsony eladási adatai csak jobb belátásra térítik a céget.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én csak annyit tudok ehhez az egészhez hozzáfűzni, hogy a Win 8 jelentősen gyorsabb a Win 7-nél, pedig közepes gépem van (i3, HD7790, 8GB, SSD). 8.1-ben fogom és beállítom, hogy a desktop-ra bootoljak. Ennyi. Start menu nekem már nem kell, ott a win + s parancs, sokkal jobb, gyorsabb. A metro-t pedig sosem látom. Minden fut, minden driver működik. Egy másik gépen még a régi E-MU 0202 USB hangkártya is.
-
Pug
veterán
Kezd már a legelcsépeltebb kabaré kategóriája alá süllyedni, hogy Te még mindig foggal-körömmel véded a mundér becsületét és közben közlöd a nagyérdeművel, hogy aki a saját igazságérzetében talál egy kis "elégtételt", mert hiszen sokakkal egyetemben Ő is az open béta óta fogva ezen hármas bontás hiánya miatt ette a kefét, na az inkább "fogja be", mert a software fejlesztés így működik. Pofám leszakad. Szerintem inkább fúj visszavonulót, mert kezded magad a teljes nevetség tárgyává tenni.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Logitech PRO X SUPERLIGHT 2 - EXTRÁKKAL https://hardverapro.hu/apro/logitech_pro_x_superlight_2_extrakkal/hsz_1-50.html
-
-
-
-
Mert szerettem volna újraindítani a szervert, ez lehet valid ok?
shutdown és reboot parancsok ismeretlenek a rendszer számára.
#113: "...a metro/modern ui-val meg nincs semmi gond erintokijelzos eszkozokon..."
Mondjuk egy érintőkijelzős notebookot használni állandóan kinyújtott karral fárasztó, mint ahogy ezt itt le is írta valaki. Tableten, okostelefonon tényleg nincs vele gond és nagyjából itt fejeződik be a használhatósága.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
törölt tag
"wp7 eseteben ugyan ezt eljatszottak, egyetlen egy dolog miatt: induljon el a rendszer ugy, ahogy, es mellette induljon el az alkalmazasbolt, mert hosszutavon az nagyon sokat fog szamitani."
alapvetően minden mobil platform kb így indult, tehát ez egy bevett piaci magatartás érthető okok miatt. ez rendben is van, volt, lesz.
"a metro/modern ui-val meg nincs semmi gond erintokijelzos eszkozokon"
senki se mondta azt a fórumon hogy oda nem való, sőt, mindenki szerint pont oda ideális. azért mondjuk azt hogy így kellett volna kezdeni, mert a felvázolt koncepció élni hagyja a desktop vonalat, és értelmes kezelést biztosít továbbra is tableten (ami megint számomra értelmezhetetlen egyébként, hiszen a tablet masszívan tartalomfogyasztásra kéne, viszont az x86 cuccok jelenleg is csak a laptop és a tablet legrosszabb tulajdonságait egyesítik számomra, de ez egy másik lemez, legalább próbálkoznak, és nem tőlük függ a helyzet hanem a hw-n) tehát jah. így kellett volna kezdeni.
"desktop piac az ms szempontjabol meg elvisel egy par ev "toketlenkedest", mivel lathatoan nem kezdtek el tomegek valtani se valami linux disztrora, sem pedig mac-re."
igen. pont ez a problémája itt sok embernek, szeirntem jogosan.
"szerk.: igen, nyilvan nem lehet igy os-t fejleszteni, viszont az a helyzet, hogy sajnos ok ezt megtehetik."
akkor mégse olyan jogalapot nélkülöző a "hőbörgésünk" hogy na így kellett volna kezdeni
-
Воланд
titán
válasz #56573440 #112 üzenetére
wp7 eseteben ugyan ezt eljatszottak, egyetlen egy dolog miatt: induljon el a rendszer ugy, ahogy, es mellette induljon el az alkalmazasbolt, mert hosszutavon az nagyon sokat fog szamitani.
a metro/modern ui-val meg nincs semmi gond erintokijelzos eszkozokon, a desktop piac az ms szempontjabol meg elvisel egy par ev "toketlenkedest", mivel lathatoan nem kezdtek el tomegek valtani se valami linux disztrora, sem pedig mac-re.
szerk.: igen, nyilvan nem lehet igy os-t fejleszteni, viszont az a helyzet, hogy sajnos ok ezt megtehetik.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
törölt tag
azt akarod mondani, hogy az sw fejlesztés úgy néz ki, hogy kitalálunk valamit ami szerintünk jó, kiadjuk bétában tesztelni, felhördül a nép hogy sszátokmármegmiez, de legyintünk, majd látjuk hogy nem fogy, akkor megpróbálunk úgy tenni mintha megoldanánk egy pár dolgot de jelentős mértékben azért nem piszkáljuk, látjuk hogy továbbra se fogy, majd pár év múlva implementálunk olyan dolgokat amik már most külső programmal elérhetőek?
akkor miért tanítanak sw ergonómiát programozóknak egyetemen? miért költ vagyonokat minden cég piackutatásra, fejlesztésre, és hasonlókra? kíváncsi lennék arra a kutatásra ami szerint a metro/modern ui sikerre van ítélve.
oprendszert főleg ilyen cég nem fejleszthet így. erre láthatóan ők is rájöttek most. ezért nem jogos amit mondanál szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz fordfairlane #96 üzenetére
a mondanivalom lenyege az, hogy egy ilyen osszetett sw eseten nincs ertelme azzal.dobalozni, hogy igy, meg ugy kellett volna megjelennie.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
King Unique
titán
Évente fejlesztik, vmi nagyobb update pakkal a meglévő rendszert, fő rendszert 2-3 évente továbbra is, legalábbis én így hallottam. De ez a 8.2 utólagos - több GUI, strart menü stb. - tényleg megkavart engem is. Pedig nekem semmi bajom se volt 8-assal, de ugyanúgy 8.1 "kettős felülete" is teljesen ok, start menü sem hiányzik egyáltalán
Most azt nem értem, h a következő nagy update majd megtartja mostani 8.1 felületet, v esetleg választható lesz telepítés közben, v átszabja újból, mert akkor a t**om tele lesz...
(#97) cskamacska :
-
RaZroX
addikt
Már nem azért de nem rég még nem azt mondták hogy évente adnak majd ki OS-t ? Most meg 1 frissítésre (Service Pack) kell várni több mint 1 évet ?
Meg komolyan most mi ez az egész ?! Kibelezik a fél rendszert aztán meg vissza adják darabokban mint "frissítés/újítás" és erre kell várni éveket ? LoL... 2017-re talán Blur Glass-t kapunk karácsonyra
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
fordfairlane
veterán
-
drkbl
őstag
Gondolták, segítenek a sok vak, félrekattintós-bezárós-letörlős júzeren, akik elvesznek az ablakok között, de azoknak nem a Microsoft segítsége kell, hanem a rokonok-barátok segítő közelsége
-
WinPho
senior tag
válasz fordfairlane #99 üzenetére
Szerintem nem ezt akarták. Ha ilyesmit akartak volna akkor hamarabb kellett volna, nem akkor, mire már az asztal beleégett az emberek retinájába. Meg gondolj bele, hogy akarhatták, hogy csak modern felület legyen?
I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.
-
-
fordfairlane
veterán
válasz Dilikutya #98 üzenetére
Anno a Win95-nél a legnagyobb változás nem csak a start menü és az asztal koncepció volt. Kettős UI volt abban is, hiszen ott volt a parancssor is, de az új grafikus interfész egyértelműen dominálta a rendszert, és a parancssor háttérbe volt szorítva. A Metroval valami hasonlóval próbálkozott a Microsoft, de nem jött be neki.
x gon' give it to ya
-
Dilikutya
félisten
válasz fordfairlane #94 üzenetére
A dual GUI jó. Működik párhuzamosan a kettő, tehát technikai akadálya nincs, hogy legyen két, teljesen eltérő szemléletű kezelőfelület. A hagyományos, érintetlen régi desktop, meg a Metro, és mindenki maga dönti el, melyiket használja. Hiába a 8.1-ben megjelent checkbox, amivel már indításkor eltüntetheted a Metro-t, ha a felhasználók döntő többsége nem tudja magától beállítani. az emberek jelentős hányada még soha nem nézte meg a tálca jobb gombos menüjében a tulajdonságokat. Első használatbavételkor kéne egy nagy checkbox, hogy melyiket akarod. Megvalósítható. Én be tudom állítani, meg az alap Win8-ban sem láttam bekapcsolás után a Metro-t, de szerintem ez 100 felhasználóból 10-re igaz.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
cskamacska
addikt
-
Воланд
titán
válasz fordfairlane #94 üzenetére
a mondanivalomat a teljes bekezdes tartalmazza, nem egy kiragadott mondat.
-
fordfairlane
veterán
amugy ez az "igy kellett volna kijonnie, miert nem ezzel kezdtek", meg a hasonlo tartalmu kommentek eleg nevetsegesek.
De miért? Ha a start menü visszakerül, a desktop nagyrészt visszaalakul, ha tényleg ez lesz, akkor az maximálisan igazolja ezt a véleményt. Kezdetektől fogva figyeltem, és kritizáltam ezt a dualdesktop koncepciót, a legelső publikus bétától kezdve. Nem a kidolgozást, nem a sebességet, magát a koncepciót. Ha visszavonulót fújnak, az tökéletesen igazolja ezt.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
virkir
veterán
amugy ez az "igy kellett volna kijonnie, miert nem ezzel kezdtek", meg a hasonlo tartalmu kommentek eleg nevetsegesek.
Akkor nevessünk együtt a MS-on, akik már azt se tudják melyik az előre a sok hátraarc után.
És nem, nem hüjjeség.
Már a nyócnál meg lett mondva, hogy semmi baj nem lenne a wc fallal ha nem erőből akarnák lenyomni desktop vonalon hanem egy választható ficsőrként integrálnák mazohistáknak."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
xxSanchez
őstag
válasz #06658560 #56 üzenetére
A modern felületen az alkalmazások megnyitása nélkül tudhatunk meg fontosabb információkat is, időjárást, e-mail-eket, árfolyamot, új bejegyzéseket mondjuk egy általunk kedvelt oldalon, pl: betateam, devportal. Ezenkívül pedig egyszerre kereshetünk több helyen is, jóval gyorsabban mintha külön-külön kéne keresgélnünk. A modern alkalmazások oldalra tűzhetőek, a Skype-ot pedig így használni meglehetősen kényelmes, én szeretem.
Heyho.
-
dabadab
titán
"amugy ez az "igy kellett volna kijonnie, miert nem ezzel kezdtek", meg a hasonlo tartalmu kommentek eleg nevetsegesek."
Igazából nem. Az van, hogy a MS most lelkesen undozza azokat a hülyeségeit, amikről már az első pillanatban is jól látszott, hogy hülyeség, csak azt gondolták, hogy izomból le tudják nyomni a userek torkán. (És ebben mostánaban elég nagy gyakorlatuk lehet, mert az X1-nél is kénytelenek voltak ugyanezt csinálni.)
DRM is theft
-
Én tuti a Yahoo jelenlegi elnökét csábítanám el (szó szerint is) Amit csinált azzal a céggel az nagyon rendben van. Ha odateszik azt a fütyi Elop-ot, aki mellesleg számomra baromi unszimpatikus, akkor lehúzhatják a rolót.
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Воланд
titán
válasz Plazmacucci #82 üzenetére
hogy a metros alkalmazasokat hasznald.
-
félisten
-
Воланд
titán
ha az a celod, hogy kinyird a desktop-ot, akkor nyilvan nem az az elsodleges, hogy azzal foglalkozol, hogy megold, hogy fussanak a metros appok a dekstop-on.
amugy ez az "igy kellett volna kijonnie, miert nem ezzel kezdtek", meg a hasonlo tartalmu kommentek eleg nevetsegesek. ennyi erovel peldaul a win7-tel kapcsoaltban lehetne azt mondani, hogy az xp miert nem igy jott ki. nyilvan igy mukodik a szoftverfejlesztes......
-
xxSanchez
őstag
válasz Plazmacucci #82 üzenetére
A widgetek tiltásának azt mondták az az oka, hogy nagyon sebezhető.
Heyho.
-
félisten
-
Воланд
titán
jah, csak nem lattam, hogy nincs ott vesszo, ahol azt hittem, hogy van.
amugy azert nem lehet csempet rakni az asztalra, mert egyelore a metros alkalmazaskornyezet es a klasszikus win32 elter egymastol.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Plazmacucci #69 üzenetére
Miért nem lehet csempét kirakni az asztalra?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Dilikutya #62 üzenetére
Mert ha nem erőltetik rá az emberre akkor a többség meg sem próbál átszokni (ami teljesen érthető, főleg ismerve a csempés felület kontra pc kérdést), így nem illenének bele az MS oprendszeres jövőképébe. Viszont mivel a nyers erő nem jött be ezen a téren, az eladási számok sem jók és emiatt fej is hullott, még a végén lesz valami használható rendszer, csak pár frissítést meg kell még élni...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
fordfairlane
veterán
válasz lionhearted #70 üzenetére
A minialkalmazások szerepét a Metro aktív csempéi vették át, csak épp átkerültek egy külön felületre, és ott egybeolvadtak a start menü "passzív" indítóikonjaival.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
válasz Plazmacucci #69 üzenetére
Mivel, amit itt felhoztak, hogy mennyire jó a metróban, azt mind tudta már. Tehát semmi szükség rá, beintegrálták.
De ugye, ezt nehezebb elmagyarázni, hogy ezek a "forradalmi" dolgok (email, időjárás, névnapok, RSS) már rég léteztek minialkalmazások körében...több más oprendszeren is...Tegnap még működött...
-
félisten
-
törölt tag
Egyébként, akkor már a minialkalmazásokat is visszahozhatnák
-
DeltaPower
addikt
Pont erről beszélek. Az egy dolog, hogy az intel nem hajlandó drivert csinálni lassan már a 2 éves hardverre se (konzumer vonalról beszélünk), de a Microsoft is derekasan szívatja őket és a többi gyártót is, hogy 1 évvel a win8 kiadása után kihoztak egy olyan "frissítést", amire lehet újraírni a drivereket. Így a hardver és az oprendszer gyártói nyugodtan mutogathatnak egymásra, a support költségeit át lehet irányítani k+f-re ahogy az mostanában divatos.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
< CyberBob >
őstag
Már éppen ideje volt, hogy az MS is észrevegye. Nem kell asztali gépre telefonos rendszer. A retro ui-t meg dolgozzák át teljesen vagy dobják ki.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
fordfairlane
veterán
Nem mondom, hogy a mostani felület tökéletes, de az irány tetszik.
Sokaknak viszont nem tetszik. Az asztali bill + egeres használatot nem lehet hozzáidomítani az érintőképernyős felületekhez. Mikor Jobsék kitalálták az iPhone felületét, nem az OS X-et miniatürizálták, hanem új interfészt terveztek, és fordítva sem megy ez másképp. Lehet őket közelíteni, de egyformára csinálni nem. Van egyáltalán értelme ennek az erőszakos uniformizálásnak, hogy mindenáron azonos felületet akarunk eltérő felhasználású eszközökre?
x gon' give it to ya
-
törölt tag
"A közös futtatókörnyezet pedig az appok miatt"
mivel közös kéne legyen és milyen futtatókörnyezet?
"Nem jó irány szerintem, ha megöljük az egyiket és visszatérünk egy olyan irányra, amitől szabadultunk volna."
ki akart szabadulni a hagyományos desktoptól annyira laptopon és desktop vonalon?
-
Éppen tegnap volt szerencsém egy rövid teszt erejéig egy Server 2012-höz, gúgliznom kellett ahhoz, hogy restartoljam a szervert, mert oda is sikerült a WP felületet applikálni - erre mást nem tudok mondani, csak azt, hogy bravó! Asztali gépen 1366x768-ban vízszintesen görgetnem kellett Win8 Metro-t, mert nem fért ki a sok vacak ekkora felbontásra. Ez egy vicc és valószínűleg az elfogadottsága is nagyon alacsony, azért térnek vissza a régi elemekhez.
-
Dilikutya
félisten
Mivel a desktop és a Metro most is megfér egymás mellett, nem értem, miért nem lehetett kezdettől fogva normálisan választani. Ugyanez igaz a start menüre, bár az akár maradhatott is volna, nem programozói bravúr.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
őstag
Nem mondom, hogy a mostani felület tökéletes, de az irány tetszik. Persze, nincs olyan felület ami mindre jó, de közelíteni lehet egymáshoz őket. Számomra a távvezérelhetőség miatt lenne jó. A közös futtatókörnyezet pedig az appok miatt. Nem vagyok se designer, se fejlesztő így nem tudok konkrét példát mondani, de én ilyesmi átjárhatóságra gondoltam. Nem arra, hogy van a win8-on egy külön metro rész és egy külön asztali rész elszeparálva.
Nem jó irány szerintem, ha megöljük az egyiket és visszatérünk egy olyan irányra, amitől szabadultunk volna. Van elég pénze az MS-nek, hogy felvegyen pár designert és kitaláljanak valami működőt.
Igazából nem is értem, hogy min lepődtem meg ismét. Ugyanez a fejetlenség van a WP-nél is app fronton. A saját alkalmazásainkat hamarabb adjuk ki a konkurencia platformjára, mint a sajátunkra... WHAT? -
nagyúr
Mondom nekem a vga-val volt baj, hogy kékhalálozott. Hiába dobtam fel hozzá a támogatott drivert. És nem a vga volt baj, hanem a 8.1, mert 8 alatt nem volt ilyen. A sebessége nem volt rossz, bár én altatom a gépet, ha nem kell. Amúgy meg az appok bezárása is egy vicc, hogy 2 mp-ig kell alul tartani és akkor lövöd le. Ha cask lehúzod akkor a memóriába eszi magát cask.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
virkir
veterán
válasz #41133696 #55 üzenetére
Az egy dolog, hogy neked szerencséd van éppen de nagyon sok alig 3-4 éves gép tulaja meg bacchatja.
Azért pl a 7-nél nem volt ennyire markáns driver megvonás.
Azoknak a fanoknak akik folyamatosan szajkózták, hogy nemleszstartmenűjusztselesztartmenű meg csak annyi üzennék, hogy... höhö...Narxis
Azt azért el kell ismerni, hogy forradalmi változás.
Csak nem mindegy, hogy a barikád melyik oldaláról értékeled[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Narxis
nagyúr
Ezt magyaráztuk itt is meg máshol is híreknél, fórumokon, de mindig találni lehetett egy elkötelezett MS fan-t aki nem értette meg és bizonygatta, hogy már pedig ez forradalmi...
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
törölt tag
válasz DeltaPower #19 üzenetére
Hát pl Catalystből most is a 13.9-es verzió van fent a 6850-es VGA-mhoz. AMD Chipset driverből sincs újabb. Aztán működik a 8.1 vele. Sőt az AverMedia AVer3D CaptureHD (H727) tévékártyához, az X-FI XtremeMusic (több mint 7 éves kártya!), a Logitech cuccok stb mind remekül mennek 8.1-gyel is, úgy hogy csak a G15 billentyűzethez van frisebb driverem, de az is ment a régivel.
-
Dilikutya
félisten
Minden új operációs rendszer új drivereket hozott, és némelyek nem kaptak már újat. Nem azt mondom, hogy jó ez így, én is telepítettem munkahelyi gépeken a Win7-re vistás GMA900 drivert, de ez nem a Win8.1 "újítása". Sőt, ez nem is a Microsoft hibája. Aki azon van fennakadva, hogy eddig Win8 volt, most 8.1 van, nézze csak meg a verziószámokat.
Windows Vista: 6.0
Windows 7: 6.1
Windows 8: 6.2
Windows 8.1: 6.3
Mondhatni majdnem új rendszerként tekint rá maga a Microsoft is.
Én tettem Win8.1-et 4 éves gépre, és tökéletesen ment. De lehet, hogy régebbi, még Vista matrica van rajta.A Start menü amúgy nekem nem hiányzik. A Start gombnak örülök, megnyugtató, hogy ott van, a jobb gombbal előhívható menüben pedig ott van minden, amit eddig is használtam a Start menüből. A programok listáját sose használtam, vagy asztalról, vagy Total Commanderből indítok mindent.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Húzzanak bele lassan újrakellene raknom a rendszer, akkor váltok 7-ről ha ez így lesz...
-
xmaas
őstag
Azert eleg nagy kbaszas a nepel hogy miutan rank eroszakoljak a buzi csempes feluletuket muszaj megtanulni eligazodni benne most meg majd visszaadjak a rendes start menut ... nem kicsit gerinctelenseg reszukrol .
Mar az elejetol ezt az egesz csempes szart opciokent kellet volna megadni ha erintokepernyos rendszert hasznalsz akkor arra aktivalthasd mert ott igenis van ertelme es mukodik jol de hagyomanyos asztali gepnel ahol egerrel/billentyuzettel dolgozik az ember egy kupac szar magyaran megmondva zero ertelme az egesz feluletnek ha ugyis minden telepitet programod az asztalon fut akkor meg minek varialni a csili--vili csempes akarmin valtogatni osszevissza a nezetet mint a veszett csak plusz ablak valtogatas a semmiert na meg fut is a hatterbe csak azert mert milyen jo nekunk van csempenk ,amugy 8.1 es rendszert hasznalok csak hogy ne mondhassa senki hogy windows utalo vagyok -
fordfairlane
veterán
Már a 5-6 col alatti felületeket is másképp kell használni, mint a 8-10 collos tableteket. A Windows Phone felülete nem ugyanolyan, mint a Windows RT-é, pedig mindkettő érintésvezérelt képernyőre lett kitalálva. Szóval nem igazán értem én sem, hogy ugyanezek az emberek miért gondolták azt, hogy kvázi ugyanaz a felület remekül működni fog tableten és billentyűzet+egeres gépeken egyaránt.
x gon' give it to ya
-
Ezt a homogenitást sem az Apple, sem a Canonical nem merte meglépni, de majd ők a faszagyerekek, majd ők megmutatják! Ugyan semmi alapja nincs, mert egy desktopot, egy szervert, egy notebookot teljesen máshogy használsz, mint egy tabletet, vagy tapitelefont, de ők azért belevágnak...
-
Zotya84
őstag
válasz xxSanchez #39 üzenetére
megy a Tv-programod, és amikor csak egy nyamvadt startmenüre van szükséged megy vissza metróra, ami viszont abszolút overlay-jel rendelkezik és kitakarja az összes futó alkalmazást, még a "mindig látható" opcióval rendelkezőket is. Én kérek elénézést MS-től, mert míg a startmenüben keresek egy programot, akkor is tudok másfele is figyelni...
mod: Bici írta le még jól a #44-ben (bár mióta a bizgentyűk kikapcsolhatóak, az nem zavar)
#48 Oliverda: Teljes mértékben egyetértek!
[ Szerkesztve ]
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
Oliverda
félisten
"Lesz egy tabletes és érintőképernyős felhasználásra szánt, Modern felületes verzió; egy, a hagyományos egeres és billentyűzetes munkát kiszolgáló, az Asztalt előtérbe helyező kiadás"
Már eleve így kellett volna kiadni a 8-at. Ilyen kaliberű változásokat nem lehet egyről a kettőre letolni az emberek torkán, plusz a modern felület egyszerűen alkalmatlan bizonyos célokra, ahogyan például a klasszikus sem jó tabletekhez.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
törölt tag
válasz fordfairlane #28 üzenetére
No, azért nem így van. Új gépet lassan Win7-tel sem kapsz, csak Win8-cal, így meg kell szokniuk. Vagy kivárnak.
(#32) xxSanchez
Meg tudnak jeleníteni. Addig az 1-2 másodpercig, amíg egy akármilyen programot nem indítasz. De az alapidegbaj, az az, hogy a két felület közötti ugrálás még magának a rendszernek sem egyértelmű. Egy metroból indított asztali cucc bezárása után az asztalon marad, fordítva szintén. Miért is? -
fordfairlane
veterán
válasz cskamacska #41 üzenetére
Nem tudom, csak elképzeltem, hogy mi lehetett a vezérgondolat. Részben az lehetett, hogy majd mindenkinek milyen jó lesz a metró. Részben meg az említett oprendszer-migráció lassulása. Persze kérdés, hogy vajon nem gondoltak azokra, akik új notebookot, asztali gépet akarnának venni, de óckodnak a win8-tól (like me?).
x gon' give it to ya
-
DRB
senior tag
Ezzel kellett volna kezdeni! Ennyi...
-
félisten
Én pl. nem gondolom rossz felületnek, csak korlátozottan használhatónak.
Átlag emberek igényeinek biztos megfelel, sőt lehet, hogy jobban, mint a régi asztal.
De amikor munka közben kell valami és a start menü helyett bevillan a csempe az elég zavaró.
Megtalálok rajta mindent, de valahogy idegesítő, hogy folyton képernyőt vált.
Ezen kívül sok programban pont ott vannak a kis gombok, scrollbar-ok, ahol a jobb oldali bizgentyűk előjönnek desktop módban. Ez pl. szörnyű élmény munka közben.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
azon gondolkodom, micsoda mázlija van a microsoftnak, hogy nincs konkurense asztali fronton
egy normális versenyhelyzetben már rég beleálltak volna a földbe... -
törölt tag
"Microsoft lehetne az első nagy oprendszer gyártó, aki homogénné teszi a mobil, tablet és asztali piacok oprendszerét. Erre egy ismét racionális döntéssel vissza a tagoltsághoz..."
és az ms az embereket is homogénné teszi? a mobil tablet és asztali piac beviteli és felhasználási szokásait is homogénné teszi? én akkor már csak egy sört kérek meg az ms új kocsiját a csőrösvontató csajozóskabrió kombi családi egyterű városi offroad 8x8 személyében, ami le tud szállni vízre...
az osx úgy néz ki mint az ios? vajonmiért..."Adják ki a Win7et Win9 néven és meg van oldva minden, nem kell a haladás, nem kell az újítás!"
jah akkora újítás mint a konzolportoknál? press start? érződik is az irányításon az ilyen esetekben hogy ok, használható, de messze nem olyan mint lehetne.
"Sőt, hozzuk vissza a zixpét..."
komoly dilemma lenne, főleg ha driver gondokkal küzködsz
legyen minden homogén. az új win szerver igenis nézzen ki úgy mint a wp8 shiftnégy
-
cskamacska
addikt
válasz fordfairlane #28 üzenetére
Azt hogy? Windows 7-et nem lecserélte a boltok polcain mindenhol a Windows 8?
Egyébként meg szarjanak sünt, brute force módon beleerőltetni a nép arcába döglődő mobil üzletágukat tán mégsem volt olyan kifizetődő.
-
Tomcat
őstag
Ez mind szép és jól is hangzik, de ezek szerint nem csak nekem van némi hiányérzetem arra vonatkozóan hogy 3 év kemény munkája szükséges ahhoz hogy újra kiadjnak egy W7-re nagyban hasonlító és végre asztali számítógépeken is használható GUI-t W8 alapokon.
[ Szerkesztve ]
Tomcat
-
törölt tag
Csak ennyi hozzáfűznivalóm van:
Leginkább az "ez a jövő, egyétek" MS döntésnek és az itteni lelkes "utolsó vérig" propagátoraiknak. Meg persze annak, hogy mégse.[ Szerkesztve ]
-
Zotya84
őstag
Van két tévéprogramom, mindkettőt használd légyszíves metróval, multitask módon, folyamatos láthatóság mellett.
Nekem még nem sikerült. Várom a választ. Ha nem megoldható, akkor a metró egy fos.Megegyezhetünk ebben?
Vadmeggy #34: Milyen igazad van!
[ Szerkesztve ]
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
xxSanchez
őstag
Miért gondolják azt az emberek, vagy akár itt a témában lévő pár ember is, hogy a "modern UI" egy rossz felület lenne? Az összes dolgot amit a régi start menün el lehetett érni azt most a charm barról, vagy pedig a modern felületről lehet indítani. Ezenkívül pedig a csempék nem csak egy képként állnak a kezdőképernyőn, minden fontosabb információt meg tudnak jeleníteni a megnyitásuk nélkül is, E-mail-eket, névnapokat, időjárást, árfolyamot vagy akár más dolgokat is, csak meg kell keresni a megfelelő alkalmazást az áruházban. Kényelmi szempontból pedig szintén nem rossz, keresni is könnyen lehet, csak el kell kezdeni gépelni a keresett dolog nevét és már meg is találja 1 másodpercen belül.
Heyho.
-
Glenda
addikt
válasz fordfairlane #27 üzenetére
Jönni fog, csak még nem ismert mit hoz.
-
ddaydome
senior tag
Azért a reakcióidő az kicsit nagy mostanában! Ha visszakerül a startmenü akkor felteszem és kipróbálom, addig meg bőven megfelel a win 7.
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
fordfairlane
veterán
-
Vadmeggy
aktív tag
Vajon a Microsoftnál mit hittek?
8.0: Srácok nem kell a start menü, majd megszokjátok ezt az új felületet!
8.1: Tessék örüljetek itt egy start gomb, de start menüről szó sem lehet.
8.2: Na jó, legyen igazatok parasztok!Rájöttek 2 év alatt, hogy a felhasználók arcon szarása hosszú távon nem kifizetődő?
Ha szélesebb lenne, lehetne gyúrópad. Rajta tricepszezne egész Európa.
-
satz18
őstag
Én eddig azt olvastam, hogy a köv firssítéssel jön a start menü, a 8.2-vel és az 2014 elején jön.
[ Szerkesztve ]
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
hemaka
nagyúr
Semeddig nem tartott volna bent hagyni alapból a start menüt és választhatna az ember, hogy melyiket kívánja használni... ennyi, pont.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
litvitcsak.a
tag
3 hónapja használom a notimat és az érintőképernyő nyomogatása fárasztó és macerás na meg rém randa a sok ujlenyomat a monitoron. Hamar fel is adtam a használatát, de a tapipaddal sem egyszerü az élet win8 mellet...
Nem lenne rossz a Win8 de mindennapi használatban a metro ui nem az igazi. Ezt már hamarabb is beláthatták volna vagy Balmer bácsi nem engedett a 21ből és ha a fene, fenét eszik akkor is tapicskolni és simogatni fogja a kijelzőt a világ egyik fele, amig a másik anyázik a nem igazán kiforrot egeres adaptáción?
(tavasszal lesz ujra macbook-om addig meg kibirom).[ Szerkesztve ]
iMac 27" | Nexus4 | Kavics a magyar vizsla
-
Az még hagyján, de hány gyártó mondja azt, hogy nem kapsz drivert, vedd meg az új cuccot - lásd még: intel.
-
fordfairlane
veterán
Lesz egy tabletes és érintőképernyős felhasználásra szánt, Modern felületes verzió; egy, a hagyományos egeres és billentyűzetes munkát kiszolgáló, az Asztalt előtérbe helyező kiadás; és egy vállalati változat, ami támogatni fogja a céges környezetben szükséges rendszermenedzsment eszközöket, szintén a hagyományos desktop felület használatát helyezi előtérbe, és lehet, hogy csak mennyiségi licenceléssel lesz megvásárolható.
Végre megjött az eszük. Marhaság volt a touch-first felületet erőltetni minden gépfajtára. Persze, meg lehet szokni, persze, a csempéket meg a gesztusokat is lehet egérrel használni, csak épp nem kényelmes, sokszor határozottan zavaró.
x gon' give it to ya
-
Frigo
őstag
Úgy nézz ki a Ballmer vs Start Menü meccsben az utóbbi bizonyult erősebbnek.
-
DeltaPower
addikt
Ha ehhez is új driverek kellenek majd, mint a 8.0-8.1 váltás során, akkor tuti eldobom az agyam.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
buherton
őstag
Te sem gondolod komolyan, hogy egy mobil eszközre optimalizált felület hatékony lesz az asztali PC, illetve a notebookon. Oké legyen alapértelmezetten ugyanaz a felület, de legyen egy bool ahol azt mondod, hogy te most a normál asztalit akarod használni. Pont emiatt hagytam ott az MS-t, és élek vígan a Linuxomon, mert ott nem vagyok kitéve egyes emberek elmebajainak.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
DopeBob
addikt
OMG, micsoda újítások... nem tétlenkednek a fiúk
MZ/X
-
félisten
-
Pug
veterán
Foley szerint a Threshold megjelenésekor három nagy változatra válik szét a Windows 8: Lesz egy tabletes és érintőképernyős felhasználásra szánt, Modern felületes verzió; egy, a hagyományos egeres és billentyűzetes munkát kiszolgáló, az Asztalt előtérbe helyező kiadás; és egy vállalati változat
Jééé, úgy látszik mégsem akkora baromság az, amit a felhasználók egy része a Windows 8-as agymenés bétája óta hangoztat. Mik vannak, nem jött be a "brute force"?
Plazmacucci:
Egyértelmű, a vállalati. (Vér Istvánnak mi más kéne)
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Logitech PRO X SUPERLIGHT 2 - EXTRÁKKAL https://hardverapro.hu/apro/logitech_pro_x_superlight_2_extrakkal/hsz_1-50.html
-
-
őstag
Ez így abszolút beleillik a One Microsoft maszlagba...
Adják ki a Win7et Win9 néven és meg van oldva minden, nem kell a haladás, nem kell az újítás!
Sőt, hozzuk vissza a zixpét...Microsoft lehetne az első nagy oprendszer gyártó, aki homogénné teszi a mobil, tablet és asztali piacok oprendszerét. Erre egy ismét racionális döntéssel vissza a tagoltsághoz...
-
gézu
őstag
Teljesen igazuk van, nem szar ez, hogy elkapkodjuk.
Amúgy meg, minél jobban görcsölnek, annál inkább vista reloaded érzése van az embernek a win8 kapcsán. Tényleg a startmenű lehet a fordulópont?
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
nagyúr
válasz Plazmacucci #4 üzenetére
Nekem már nem "mai" gépem van, kb. 3-4 éves és a 8 simán ment rajta. Update 8.1-re mert kijött és játék alatt elhasalt a rendszer. Bármit indítottam... Aztán kiderült, hogy azért, mert a kártyám nem támogatott.. Hát k... be legyen támogatva. A 8-con nem volt ilyen gondom, simán jól ment. Azért meg nem veszek egy új gépet, hogy a 8.1 ne fo&&a össze magát...
A skydrive integráció tetszett. Volt benne 1-2 jó dolog, de a 8 nekem szimpibb. Főleg azok után, hogy mennyi panasz van a topikjában a rendszerrel kapcsolatban..."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
infectedmann
őstag
Szerintem már alapból így kellett volna kijönnie a Windows 8-nak. Epic fail ha erre csak most jöttek rá.
-
xxSanchez
őstag
Remélem, hogy nem fog visszakerülni a rendes start menü, már nagyon megszoktam a csempéket és szeretem is őket, egyáltalán nem szeretnék újra régi start menüt használni. 8.1-ben a start gombot se nagyon értettem, hogy mi az értelme, ugyanoda kattint az ember most is, mint ahol 8-ba kellett, csak most ott van egy "kép" is.
Heyho.
-
félisten
-
nagyúr
Amilyen f*s lett a 8.1, remélem a 8.2 is követi majd a sorban... Pedig igen, használtam a 8.1-et és ez a véleményem. A 8 sokkal jobban tetszik mint .1-es verziója...
Remélem a 9 a windows 7-re fog hajazni, nem a 8-ra...."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Kakumix
senior tag
3 év alatt sikerül visszatenni a start menüt? Szorgalmasan dolgoznak a fiúk! Remélem sikerül úgy megoldani az asztali verziót, hogy a csempéket teljesen száműzzék és így azokkal sikerülne kibabrálniuk, akik (már) szeretik a csempéket.
Legyen szép napod!
-
törölt tag
Erre 2015-ig kell várnunk, vagy csak elírás?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Diabetes - Cukorbetegség
- Autós topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Delta Force béta teszt
- PlayStation 5
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!