A Start gomb után a Start menü is visszakerülhet a Windows 8-ba

További jelentős változásokra számíthatunk a Windows 8 következő, várhatóan 2015 elején megjelenő és egyelőre Threshold kódnéven emlegetett frissítésében, állítja belsős forrásokra hivatkozva Mary Jo Foley és Paul Thurrott, a két legismertebb és jó microsoftos kapcsolatokkal rendelkező, windowsos témákat feldolgozó blogger.

Foley szerint a Threshold megjelenésekor három nagy változatra válik szét a Windows 8: Lesz egy tabletes és érintőképernyős felhasználásra szánt, Modern felületes verzió; egy, a hagyományos egeres és billentyűzetes munkát kiszolgáló, az Asztalt előtérbe helyező kiadás; és egy vállalati változat, ami támogatni fogja a céges környezetben szükséges rendszermenedzsment eszközöket, szintén a hagyományos desktop felület használatát helyezi előtérbe, és lehet, hogy csak mennyiségi licenceléssel lesz megvásárolható.

Ugye, mennyire hasonlít a Windows 7-re?
Ugye, mennyire hasonlít a Windows 7-re?

Az otthoni Windows 8 felhasználók azonban két másik, az operációs rendszer mindennapi használatát nagyban befolyásoló változásnak valószínűleg jobban örülnek majd. Paul Thurrott ugyanis azt állítja, hogy a következő nagy frissítéssel visszakerül a sokak által még mindig hiányolt Start menü, és a Modern felületre tervezett alkalmazásokat mindenféle külső segédprogram nélkül is lehet majd ablakban futtatni.

Előzmények

  • Ballmer: Egy Windows a cél

    A Gartner ITXpo rendezvényén felszólaló (még) Microsoft elnök-vezérigazgató szerint a jövő egyértelműen egy olyan Windowsé, ami minden platformot lefed.