Hirdetés
- A Microsoft és az OpenAI felhős üzletének megszüntetését kérte a Google
- III. Károly az Apple-höz, a ChatGPT az iPhone-okra érkezik
- A Google is erőművek mellé akarja az AI-t kiszolgáló adatközpontjait
- Nyomoznak a Google és a Meta titkos reklámszövetségéről
- Itt az OpenAI újítása, mindent eláraszthatnak az AI által gyártott videók
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
A telepítendő alkalmazás a Store-ban van? Vagy apk-ként tölthető? Mert ha utóbbi akkor sokaknál nem települ. (alapból)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Érdekes, ritkán találnak meg az ilyenek, de ma én is megkaptam.
Azonnal látszott, hogy fake, még úgyis, hogy rengeteg helyről várok csomagot.[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
MODERÁTOR
-
DS39
nagyúr
válasz Viktor0610 #3 üzenetére
Jobbik eset.
Mert aki power user, fel fog tűnni, hogy fake a link miatt, aki 1.0-s valószínűleg az ismeretlen forrású apk telepítés nincs engedélyezve. -
MODERÁTOR
-
DrDobos
őstag
Ket ismerosom is rakattintott az adott linkre, de lattak, hogy ez valami felrement dolog lehet, es egyikojuk sem kattintott sehova, hanem kilepett az oldalrol. Ez esetben nem valoszinu a fertozodes?
Samsung Galaxy A55 5G
-
mrszitya
senior tag
A letöltődő telepítőt elindították, végigfuttatták-e az kérdés?
Pl. egy ESET, Kaspersky, vagy Bitdefender mobil vírusirtót érdemes lehet telepíteni és lefuttatni, ha meg akarnak nyugodni. (Ezek már detektálják az egyes variánsokat, de folyamatosan változtatják a vírus kódját, így talán érdemes mindegyiket lefuttatni, aztán lehet törölni őket).
A támadás valódi célját jól szemlélteti a lenti kép (link)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
-
elfelejtette
veterán
Direkt megnéztem ma reggel az asszony P Smart Z-jén, és nem is találtam már ilyen menüpontot az Adatvédelemnél, ahol engedélyezni kell, hogy Ismeretlen forrásból telepítés...
Amúgy rohadtul mocskos, gusztustalan egy világban élünk, az olyat, aki ezt kitalálta, azt is csak addig rugdosnám, amíg mozog."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
akaido
addikt
Majdnem megszippantottam, mert az SMS-t megnyitottam, de a "FedEx" csomagkövető programot már nem telepítettem, "nagyon enyhén" gyanús lett az egész...
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
elfelejtette
veterán
A másik topicban azt írták, hogy elvileg ha csak a linket megnyitod, már akkor is települhet.
Mondjuk az az érdekes, hogy más meg azt mondta, hogy a megnyitott linken ahol rá kellett nyomni a telepítésre, ott konkrétan részletezték azt is, hogy hogyan lehet kikapcsolni az ismeretlen forrásból telepítés tiltást..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
akaido
addikt
válasz elfelejtette #20 üzenetére
Na akkor lehet mégis "szivacs" van...
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
akaido
addikt
Az ESET mobile Securityt a Mindenre kiterjedő ellenőrzéssel lefuttattam, nem talált "ártányfírget"
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"A másik topicban azt írták, hogy elvileg ha csak a linket megnyitod, már akkor is települhet."
Szinte biztos, hogy tévedett aki ezt írta. Persze elvileg lehetséges, hogy ennyire benézett valamit egyes telefonok gyártója, mikor testre szabta a rendszert, de sokkal valszínübb, hogy ez az értesülés a téves, és csak letölti az APK-t, de nem indítja el a telepítést.
-
elfelejtette
veterán
Itt a hozzászólása: [link]
Ettől függetlenül persze tévedhet.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
ddekany
veterán
válasz elfelejtette #24 üzenetére
Nincs konkrétum ott, szóval valószínűleg csak az van, hogy főleg mobil esetén, sokak fejében a letöltés és a telepítés fogalma összemosódik. Böngészőben futtatható álományra kattintás az csak letöltés. Csak letöltéstől meg nem kell életre az apk.
[ Szerkesztve ]
-
kilua
senior tag
válasz elfelejtette #18 üzenetére
"és nem is találtam már ilyen menüpontot az Adatvédelemnél, ahol engedélyezni kell, hogy Ismeretlen forrásból telepítés"
Pedig kell lennie, különben nem lehetne telepíteni a fortnitehoz, YouTube vancedhez, adguardhoz hasonló appokat, lehet hogy máshogy működik, mert senki sem panaszkodik hogy nem tudja telepíteni a fortnitet.
Szerk.: Rákerestem a securitynél van [link]
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
BatchMan
senior tag
Ma már a 3. sms-t kapom, mind más helyről.
Az elsőt felhívtam, de előfizető nem kapcsolható.
Egyik szám sincs az általam ismert számok között.
Egy régi mobilon (Samu Note4) inkognitó módban próbáltam megnyitni a linket, de nem nyílt meg semmi. -
elfelejtette
veterán
"Az elsőt felhívtam, de előfizető nem kapcsolható."
Érdekes...
Akkor hogy küldték el? Lehet, hogy otthoni mobilinternet csomaghoz kapcsolódó sim, amin nincs hanghívás aktiválva?"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Goose-T
veterán
A feleségem telefonjára is jött egy ilyen SMS, fel is telepítette a programot, de nem csinált semmit, ezért letörölte. Redmi Note 7 telója van, gyári MIUI-val, szerintem ezeken egyszerűen működésképtelen a cucc, mert a MIUI miatt nem tudja a gyári alkalmazásokat felülbírálni, így semmit sem tud csinálni. Átnéztem jól a telefonját, semmi nyomát nem találtam a FedEx apk-nak. Megnyitottam a saját telefonomról is a linket (Poxo X3 NFC, szintén MIUI), nekem le sem töltötte egyáltalán az APK-t. A gyári víruskereső sem talált semmit. A bankban is megvan még a pénzem.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
GéBé
tag
Sziasztok!
Én 1 nappal a nagy felhajtás előtt kaptam ilyen sms-t és mivel pont aznap rendeltem csomagot rá is kattintottam.
Az első pillanatban láttam, hogy ez kamu oldal így be is zártam az oldalt, a böngészőt is és töröltem az előzményeket. Elvileg nem telepítettem semmit.Szerintetek iOs esetén is lehet félnivalóm, vagy így, hogy nem telepítettem semmit így nem gáz?
köszönöm
-
cuebler
senior tag
válasz elfelejtette #32 üzenetére
én is felhívtam, fel is vették. szegény pasi elmesélte, hogy igen, vírus, bekapta és én vagyok a harmadik szerencsés betelefonáló, de igazából csak nevetett rajta.
a mobilinternetes gondolatmenet azért nem állna meg, mert az nem nyitogatna meg automatikusan sms-ből linkeket
én mondjuk eredetileg is arra tippeltem, hogy az sms-ek nagy része fertőzött telefonokról megy tovább, igazi vírusként viselkedve."Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."
-
elfelejtette
veterán
"a mobilinternetes gondolatmenet azért nem állna meg, mert az nem nyitogatna meg automatikusan sms-ből linkeket"
Automatikusan nem is, nekünk is ilyen mobilnet van, és sms-ben küldik az e-számlát link formájában. És ha arra jön egy ilyen vírus sms, azt is megnyithatja a tulaj, ha nem figyel, és azt hiszi, hogy a számla jött meg."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
cuebler
senior tag
válasz elfelejtette #37 üzenetére
igazad van, abból indultam ki, hogy nekem az ilyen kártyák kamerákban vannak, ott meg nem opció az sms-olvasgatás
"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."
-
Diabolis
aktív tag
válasz KonzolKartel #2 üzenetére
Érdekes, ritkán találnak meg az ilyenek, de ma én is megkaptam.
Azonnal látszott, hogy fake, még úgyis, hogy rengeteg helyről várok csomagot.
[link]Egy olyan hír alatt, ahol leírják, hogy ne kattints a linkre, te beillesztesz egy linket?
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
Jakesz
addikt
Sikerült ma rákattintanom a linkre... Nem hozott be semmit, egy pillanatnyi ablakfelugrás volt látható. A telefont gyorsan újratelepítettem. Van mitől félni?
[ Szerkesztve ]
-
cuebler
senior tag
ismét kaptam, másik számról úgy látszik még mindig van, aki megnyitja
mondjuk most valami egyedi számról kaptam.[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest