- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
Nem értem egyébként, hogy ki és miért csinálja azt, hogy a Windows 10 helyett a 7-et telepíti fel.
A 10 előnyei a 7-tel szemben:
- A Microsoft szemében a 10-nél régebbi rendszerek nyűgök, és sokkal kevesebb figyelmet szentelnek nekik, sokkal több vírust bekaphatsz, hiába van vírusirtód.
- A 10 architektúrája alapjaiban modernebb, kevésbé sebezhető, kevesebb a hiba, fagyás stb.
- Az új hardverek a Windows 10-zel működnek együtt a legoptimálisabban, játékok és konvertálás alatt figyelhető meg, hogy a 10-nél régebbi rendszerek rosszabbul hasznosítják a számítási kapacitást.
- A csempék, értesítők, áruház és hasonló - számomra - felesleges dolgok leszanálása után a Windows 10 nemcsak, hogy szinte teljesen ugyanolyan, mint a Win 7, de még puritánabbá is alakítható. Letisztult, logikailag jól szerkesztett minden.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nem ártana azért a w10-et kicsit rendbe rakni. A szutyok defender kikacsolhatóságát megoldhatnák, illetve a frissítések keresésének kikapcsolhatósága is jól jönne. Marhára nem vicces céges környezetben, hogy nem lehet normálisan szabályozni a frissítést. A defender meg minek fut, ha van fent normális vírusirtó? A startmenü hibát is orvosolhatnák végre, meg az erőforrás használatot is optimalizálhatnák. Azt hiszem más bajom nincs a win 10-zel.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
8th
addikt
...
-
ztoldy
senior tag
Nekem azért kellett visszatenni a Win7-et, mert onnantól fölfelé minden rendszeren akadozott a filmek hangja. Mikrolaggok voltak. Ezt nem tudtam megszüntetni egyetlen módszerrel sem, ami a neten fellelhető.
Win7 alatt semmi probléma nincs, így sajnos nem is tudom használni az újabb rendszereket, pedig Win10-et használnék.
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
veterán
Az új hardverek a Windows 10-zel működnek együtt a legoptimálisabban
Ez bizonyára így van.
A régi hardverek viszont nem mindig működnek optimálisan az újabb Windowsok alatt, ezért akinek nem up to date hardwere van, az nem jár jól a Win10-el.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
Egyébként megjegyzem, ha mondjuk a Toyota közzétenné, hogy nem javasolja a 2000 előtt gyártott autóinak a használatát, mert azok nem biztonságosak, akkor ugyan mi lenne a sajtóvisszhang
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
>Mindent megtett a Microsoft, hogy az emberek frissítsék operációs rendszerüket Windows 10-re.
Először ment az update erőszakos tukmálás, utána jött a Win7 végtelenbe fulladó frissítés-keresése, most meg majd nem jönnek frissítések.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
prabhu
senior tag
Microsoft marketing bullshit.
-
Brandynew
őstag
válasz Donki Hóte #6 üzenetére
Az lehet, ezt most inkább azokra értettem, akik megvesznek egy hiperszuper PC-t (GTX 1080 és minden mi jó), és feltesznek rá egy Windows 7-et, sőt, ismerek olyat is, aki a mai napig a Windows XP-re esküszik.
-
Viktor77
titán
válasz Brandynew #15 üzenetére
Mint mondottam volt, nem kezdem el sorolni. Az én problémáimat végképp nem, nem releváns. Guglizz.
De mondok egyet, ez sokaknál előjön. Felteszem a vga drivert, de a 10 úgy dönt, hogy ő tud jobbat. Felteszi sunyiban, amit csak akkor veszek észre, mikor a telepítés közben villog a képernyő. Ránézek az Eszközkezelőben, hopp, máris fent van egy olyan driver, ami még véletlenül sem jó a gépemhez, szenvedhetem vissza a régit.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
-
ncc1701
veterán
Bszki, nagyon jó a humor érzéked, h ezeket szmájli nélkül le tudtad írni, kalap le.
Részemről az FM2+ foglalatos alaplapomra nem megy fel a w10. Nem látja a rákötött ssd-ket. Szenvedtem vele 1 órát, töltögettem vadul drivereket, oszt hagytam a vérbe, semmi bajom a 7-essel.
-
ttt
senior tag
válasz Brandynew #12 üzenetére
Home-on is? Hol? ( A defendert ki tudtam kapcsolni, de a frissítési keresést/frissítés csak elhalasztani tudom - lehet az én hibám )
Igazából még a "telemetria"-nak álcázott lokalizált adatlopásuk miatt orrolok, de csak akkor, ha bedurvulva 10%-ot visz a prociból, a winyóm meg szétkerregi magát. :S (Nem, nincs ssd-m és míg gyak az áruk a pofátlanság teteje, nem is lesz.) -
-
tatararpad
őstag
Nem is tudom miért bántják, 300 Mhz-s proci kellett neki 128 MB RAM-mal, és ha belegondolok még ma is szinte mindenre jó lenne az XP amit ma csinálok egy PC-n játékon kívül. Francnak se hiányzik Cortana meg Windows Ink, meg Sticky Notes, játék mód, meg napszakkövető színhőmérséklet, meg egyéb parasztvakítások. Csak sajnos már eljárt fölötte az idő.
-
8th
addikt
Egyik asztali gépem egy Fujitsu előtelepített Win7 Pro-val. Kíváncsiságból frissítettem Win10-re. Nem gyengén belassult a gép és a képernyő frissítéssel is voltak gondok. Két napig gugliztam és miután nem találtam rá megoldást a weben feladtam és visszakúszott szépen a Win7. Az viszont sokat elmond, hogy az ms hosszú ideig mint valami cukros bácsi ingyen osztogatta a 10-et fűnek fának és még így sem kellett a "kutyának sem".
...
-
törölt tag
- Policy a munkahelyen. És csak az SM két szép szeméért nem rohannak megjavítani azt, ami jól működik.
- Adott program nem kompatibilis eléggé a W10-zel.
- Nem az OS, amiért pc-t használ, hanem a programok. Azok meg jól mennek W7 alatt is.
- Nem akarja, hogy majd az MS, vagy az OS eldöntse helyette, milyen programot használhat-mikor frissítéskor valamit a W10 lazán letöröl, esetleg drivert helyettesít a sajátjával.
- stb.#21: Ezen azért annyira nem power júzer igények, hogy csak a Pro verzióban lehessenek benne.
[ Szerkesztve ]
-
Trevize1987
aktív tag
Inkább az a baj, hogy amíg ingyen lehetett frissíteni, addig azért nem volt még a helyzet magaslatán a 10. Most, hogy már használható, már nincs tukmálás és nincs ingyen. Persze trükközni lehet, de a lényegen nem változtat.
-
FF23
senior tag
Nincs valami grafikon, hogy az ingyenes egy év lejárta után miként alakul a W10 részesedése?
RT-AX58U v1
-
PeL
addikt
Számomra a Win7 előnyei a 10-el szemben:
- kapásból kevesebb erőforrást eszik (rengeteg háttérfolyamat van a 7-hez képest)
- nincs tele és nem telepít kötelezően 500 féle alkalmazást amit a büdös életben nem fogok használni
- kiforrott platform, nem küzd inkompatibilitási problémákkal
- DX12 miatt még értelmetlen váltani, alig van játék ami normálisan kihasználja (bár a DX12 is kb csak egy marketingfogás)
- nekem ne csináljon tabletet a gépemből azzal az idiótán kinéző csempe GUI-val
- megszoktam a 7-et, annak idején XP-ről is nehezen váltottam 7-esreRészemről biztos nem váltok még, max ha feltétlen rá leszek kényszerülve. Addig hátha rendberakják a 10-est is mert ahogy látom van ott is még gond bőven
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Nem tudom, hogy itt-e a helye, de bekérdezek:
Én is XP-t használok egy régi notival, nethez, filmekhez ez elmuzsikál.
De idén már szeretnék egy erősebb notit, ha lehet m.2 ssd-vel 2tb hdd-vel, dvd-vel, ha ez 150 alatt megkapható valahol.
Milyen rendszert tegyek majd rá?
W7, W8.1, W10? 32, 64?
Én sem szeretem, ha magátol okoskodik az op.rendszer, ha ezt csinálná, az legyen kikapcsolható.[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
fordfairlane
veterán
sokakban felmerülhet, hogy a szoftvergyártó túlzó módon kommunikálja le a különbségeket a két rendszer között,
Felmerülhet? Túlzó módon kommunikálja le? Bennem az merült fel, hogy folyékonyan hazudik.
x gon' give it to ya
-
Simba86
senior tag
csempe GUI???
te nagyon le vagy maradva...
win10-ben nincs csempe, ha nem akarod...
én rühelltem a win8.1-et is, szóval tudom, miről beszélek, a win10 számomra pont megfelelSiemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
ttt
senior tag
válasz Brandynew #21 üzenetére
Azt azért érzed te is, hogy ezek nem extra igények. Pl egy bekapcsolom/használom laptopnál is jó lenne ha a hálózatot vezérelni tudnám azon túl, hogy megosszam avagy sem az állományaim. Ez nem egy "extra" igény, főleg nem egy "póverjúzer fícsör".
De alapvetően nem nagy probléma és ha már csak egy home árát szántam rá, hát így jártam - igaz ez lesz az utolsó Win liszenszem Öt év múlva dobhatom úgy is a kukába, mert nem hinném hogy akkorra nem lesz újabb "lehetőségem" váltani egy még jobbra, de azt majd jobban megválogatom. -
elithun
őstag
Annyira bénán kommunikálják a 10-et. Amúgy jó rendszer lett, de nem lett mérföldekkel jobb, csak fejlődött. Váltani meg azért érdemes, mert elvileg ez lesz az utolsó Windows, és ezt frissítik tovább (ez közben már lehet változott). Nem nagy dolog az egész, de valahogy annyira izzadságszaúan próbálják pumpálni, hogy már gyanúsnak érzi az ember, hogy miért kell ennyire tukmálni.
Én váltottam már pár hónapja, működik jól, nincs vele semmi baj. Csak tényleg nem értem miért próbálják szupersztárnak beállítani, mikor egy békésebb kommunikációval már szerintem jóval több ember átállt volna.
„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”
-
Psychopeti
senior tag
a frissítések ellenére sem biztonságos a Windows 7
Nah persze... Csak azért mondják hogy térjünk át a 10-re...
Nekem jó a 7-es és még szerintem használni is fogom sokáig. A frissítéseket meg azóta ki is kapcsoltam mióta nem lehet kiválasztani hogy melyiket akarom felrakni. És szerencsére még eddig nem kaptam be semmi vírust sem. De ez azért is lehet mert látogatok meg mindenféle ismeretlen oldalt
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
VIC20
őstag
válasz Psychopeti #37 üzenetére
,,A frissítéseket meg azóta ki is kapcsoltam mióta nem lehet kiválasztani hogy melyiket akarom felrakni. "
Bocs, le vagyok maradva, ez tényleg így van?
Vagy ezeket a havi ,,kumulatív" frissítéseket érted ez alatt? -
fatal`
titán
Én épp a downgraden gondolkodom, a w10 sok esetben egy bughalom. Pl. egy ideje hiába állítom kézire GP-ben a frissítést, akkor is letölt (azzal se foglalkozik hogy épp terhelve van-e a gép pl. játékkal, nekiáll frissíteni), a VPN lista bugos, a start menü néha eltűnik, néha működik csak épp a keresési találatok helyett rak egy üres fehér view-t a találati lista helyére. Más probléma egyelőre nincs, de nem érzem, hogy többet nyújtana akár a 8.1-nél, akár a w7-nél.
(#38) VIC20: W10 alatt sosem lehetett állítani, hogy mit tegyen fel belőle és mit ne. Ez a másik problémám vele.
[ Szerkesztve ]
-
Clorf
tag
Nálam olyan van, hogy win7 el a Dell Lattitude gépemen minden ment. Win10 Pro, és _valamiért_ pont a legjobb "feature" nem hajlandó települni. Nevezetesen a "Dell power managment", olyan hibával hogy nem támogatja az op rendszert (és kipróbáltam az összes létező verziót, ugyanaz a hiba kthx win10/dell).
"The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"
-
Ismerősöm Lenovo Thinkpad-jével ugyanez van. Csak ott a Win10 önhatalmúlag eltávolítja a power management modult, majd azonnal a kardjába dől. És innen csak rendszer visszaállítással lehet életre kelteni.
Természetesen a játék pár nap után kezdődik elölről...(#44) Viktor77
Ez igaz. Csakhogy.
Amikor a win7 -> win10 frissítés ment, miért nem sírt az update advisor, hogy baj lesz.
Másrészt ez a power management bő fél évig jól ment win10 alatt. Aztán jött a szülinapi meglepi...
Harmadrészt, az OS ne döntse már el, mit távolít el kérdés és főleg felhatalmazás nélkül.Szerk.
Megjegyzem nekem nincs különösebb bajom a tízzel. Munkára használom, teszi a dolgát.[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
sh4d0w
félisten
-
cinemazealot
addikt
+1
Van itthon egy 2010-ben vásárolt LGA1156-os konfigom, ami volt hogy már köhögött, de a mai napig is teszi a dolgát az akkor vásárolt Win7 64 Home-mal. Amikor az MS beharangozta a Win10-et, nem tette közzé azonnal az adatgyűjtéssel és egyéb közfelháborodást keltő feature-rel kapcsolatos kontrollokat, csak amikor már elszabadult a pokol. A célja egyértelműen az volt, hogy egy (titokban) még kiforratlan, de egyébként ingyenesnek marketingelt új szoftverrel egy új Big Brother érát teremtsen, ami egyfelől gusztustalan lépés volt tőle, másfelől tényleg elgondolkodtató, hogy vajon meddig lesz a jelenleg is tökéletesen működő vasam támogatott a Win10 által. Vagy idővel csak azért dobjam ki és vásároljak újat, mert Redmond úgy dönt?
Idővel (pl. 2020-tól) úgyis muszáj lesz váltanom, de milyen már az, hogy 3 évvel a Win7 kiterjesztett támogatásának vége előtt egyértelműen le merik írni, hogy a Windows 7 nem biztonságos??? Ez azért enyhén pofátlan...
(#46) sh4d0w
Jó, hogy mondod: Win10-zel csak nagynéném laptopján futok össze (max. félévente), de sok-sok (kb. 23) év Windows használat után az nehezemre esett, hogy megtaláljam, hol kell beállítani azt, hogy egy WiFi kapcsolatnál DHCP helyett statikus IP cím kiosztást használjon az a nyomorult![ Szerkesztve ]
-
Clorf
tag
Éppen ez az, VAN win10 es driver XD
De _valamiért_ nem szereti a win10 PRO verziót, Win7 Ulti-n ment minden XD. LOGIC.(#45) Syl
Ó igen, nálam az az első amit teszek egy Win10 telepítés után, hogy futtatom az DWS-t és az OOSU-t. Mert ha nem lövöm ki az automata driver update-et akkor visszarakja az elavult intel iGP drivert meg ilyen finomságok.
Asztali gépen meg a VGA drivert rakná vissza az elavultra, csak úgy.Külön vicc: 2007es gép, Samsung Np-Q70. Bármilyen Win rendszerrel az Nvidia drivert 1x lehet telepíteni, ha frissítenél akkor elromlik a telepítés és többé nem lehet semmivel sem rápakolni a drivert, és ismerem a fórumos metódusokat amivel kilehet írtani az előző verziókat. (Mert gondoltam W10-ben már nem lesznek ilyen malőrök.)
[ Szerkesztve ]
"The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"
-
VIC20
őstag
Most találtam egy olyan Win7-es telepítőt, amibe beintegrálták a frissítéseket 2016. december 31-ig bezárólag - kivéve a telemetriát bevezető cuccokat. Erős a kísértés, hogy feltegyem azt, aztán letiltsam a frissítéseket, fél év-egy év alatt meg majdcsak kijön a következő ilyen telepítő.
Nincs valakinek ötlete, hogy milyen alternatív frissítési megoldások léteznek, amelyek a Microsofténál - abszurd, röhejes, de igaz - biztonságosabbak? (Legalábbis a személyes adatok védelme szempontjából.)
Bevallom, nekem nincs időm minden egyes frissítésnél utánakeresgélni, hogy ez vajon mennyiben sérti a jogaimat, amelyekre azonban elég kényes vagyok. -
cskamacska
addikt
Ez rendkívül egyszerű, mert új géphez Win8/8.1 ami talán még kaphatsz itt-ott, annál jobb a Win10, Win7-et meg már szerintem pult alóli poros OEM DVD-ként sem kapsz, réges rég nem forgalmazzák. Magyarul megnyugodhatsz, mert a legújabb és legjobb Windows 10 Experience-ben lesz részed, ha akarod, ha nem.
FF23: Mostanában amit el tud a Win10 érni, hogy a Win8 tulajok váltanak rá. Meg a Linux tábor erősödik. De tényleg fura látni, hogy hiába lehet már csak Win10-el új gépet kapni, a részesedése mégsem növekszik látványosan.
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest