- Több évre leszerződött a Spotify és a Universal Music Group
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Paul McCartney szerint nem szabad hagyni, hogy az AI kifossza a művészeket
- 65 milliárd dollárt költ AI-ra idén a Meta; készül Trump AI-akcióterve
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz sz.balazs.95 #48 üzenetére
Mikor költözöl és hova?
-
törölt tag
attól még, hogy itt egy angol sim-el fogadott hívás ugyanúgy ingyen lenne neked, mint angliában, nekem még magyar sim-ről nemzetközi díjat kellene fizetnem hogy felhívjalak.
A roaming eltörlése csak arra jó, hogy külföldön ne gondolkozz azon hogy telefonálj vagy se.
Esetleg egy román sim-el netezz... de itthon nem fogsz tudni külföldi számot használni, úgy mint egy magyart -
sz.balazs.95
veterán
-
Keem1
veterán
válasz sz.balazs.95 #41 üzenetére
Biztos hogy nem, mert roaming eltörlésről van szó, nem a nemzetközi díjakéról.
Ha te Orange-s vagy akkor a magyar hálózatos ismerőseid nemzetközi hívás díját fizetnék. -
Graphics
Jómunkásember
válasz sz.balazs.95 #41 üzenetére
Ez az EU már szerintem lassan papíron lesz csak... Kelet meg fogja venni-enni kilóra...
Eurázsiai unióban több a ráció...
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
sz.balazs.95
veterán
válasz FlasH-BacK #35 üzenetére
Itt inkább arról van szó, hogy ha nem lenne roaming, akkor elvben országokat átivelő szolgáltatók jöhetnének létre:
Azaz nem lenne ilyen-olyan T-Mobile/Telekom, hanem lenne mondjuk Telekom EU, ami minden országban ugyanaz.
Másrészt akkor itthon lehetne Orange, Tele2, stb. szolgáltatók SIM-jeit használni, és sanszos, hogy olcsóbb lenne, mint az itteni, tehát a (nemlétező) piaci versenyt is egy kicsit felrázná, illetve a szolgáltatóknak könnyebb lenne egy egész Európát átfedő hálózatot kialakítaniuk.Mondjuk valószínű, hogy ehhez más is kéne. Pl. egy tökös EU, elszánt célokkal.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Graphics
Jómunkásember
Szerintem is többen mernénk telefonálni külföldre..
Bullshit maszlag, hogy most 3 évig megint semmi az ügyben... a telkomos cégek lezsírozzák egymást közt, meg akivel kell...
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Keem1
veterán
válasz dajkopali #38 üzenetére
Így van Pali, nincsenek határok (Schengen), ha a telkóban is unió lenne, akkor ugyanúgy nem számítana, hol vagyok telefonáláskor, mint tankoláskor, városnézéskor vagy bevásárláskor. Sokan azért nem telefonálnak kint, mert drága. Ellenben ha ugyanannyi lenne mint itthon... Nem hogy megtérülne a roaming kiesése, de a nagy számok törvénye alapján még hasznot is hozna. Biztos vagyok benne, hogy gazdaságos lenne.
-
dajkopali
addikt
a korábbi döntésnél, amelyet Kroes asszony szorgalmazott, az volt az egyik fő érv, hogy ha nem lenne barangolási díj, az közvetlen és közvetett hatásait tekintve sok milliárd euróval dobná meg az EU gazdaságát - pont azért, amit írsz, hogy az Európában rendszeresen utazók - és nem kevesen vannak ilyenek - egyrészt nem mérlegelnék a kommunikáció költségeit, hiszen jelentősen olcsóbb lenne, másrészt a gát lebontása minden gazdasági tevékenységre áldásos hatású lenne, hiszen gyorsabb lenne az információáramlás
én nem tudom, hogy ez tényleg így van-e, de elég meggyőzően hangzik"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Keem1
veterán
Nem értem őket. Ezentúl, ha külföldre megyek, pénzt termeltem volna nekik (telefonáltam volna), de így nem fogok. Évente 2-4 alkalommal utazom külföldre, rendszeresen 0 forintos távközlési költséggel. Wifin keresztül intézem ezután is a hazatelefonálást. Barmok ezek, nem politikusok.
Itthoni díjért telefonálnék kint is, de roaming díjakért biztosan nem.FlasH-BacK: közös érdekről hallottál már? Ha én Ausztriába megyek és ottani hálót használok, pont kiegyenlíti, ha egy osztrák jön Magyarországra és telefonál. Mint a UPC Wi-Free
[ Szerkesztve ]
-
FlasH-BacK
senior tag
Azért kicsit vegyük figyelembe a dolog másik oldalát is: ahhoz, hogy valaki egy másik országban is használni tudja az otthoni szolgáltatásait, kell néhány dolog: meg kell egyezni a látogatott és az otthoni hálózatnak, ki kell építeni a kapcsolatot, bekonfigurálni, stb. Utána az adatoknak valahogy "közlekedni" kell, ehhez nemzetközi kapacitást kell bérelni, elosztó-központ (STP) sem árt ha van.
Ez mind mind pénzbe kerül, és Európában mára nem mondható, hogy bármelyik szolgáltató halálra keresné magát, a piacok annyira telítettek.A sok k-EUrópai meg ne rinyáljon hogy az osztrák-német-angol fizujából nem futja egy helyi SIMre, aki meg évente nyaral 1 v 2 hetet külföldön, azt sem a roamingdíj fogja földhöz vágni. Akinek nem inge, persze ne vegye magára.
-
ericssonfan2
tag
Egyszerűen nem normális dolog, ami itt telekommunikáció címszó alatt történik a XXI. században...
És hogy "politikailag" egy ilyen döntést csak úgy meg lehet hozni...
"A music lover listens to music with his sound system. An audiophile listens to his sound system with music."
-
Na, lassan akkor tényleg jöhet a digi-s (román) előfizetői sim.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
atike
nagyúr
...csodás. De nem meglepő. A gazdasági érdekek formálják a politikát is... Kíváncsi lennék, hogy kinek mennyibe fájt egy ilyet kibulizni. Na meg ki mennyire örült. Igen. Eurósítva.
-
-
bambano
titán
engem az érdekelne, hogy amikor a dajcse telekom hálózatát használom, az miért roaming?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Csapoati
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #23 üzenetére
A pénz erősebb alapelv.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Penguin95
senior tag
Gondoltam, hogy ez lesz. Na nem baj, majd ezután is sűrűn fogom használni a roamingot.
-
sz.balazs.95
veterán
Véletlenül nem EU alapelv többek között a szolgáltatások szabad áramlása az EU tagállamok között?
Komolyan, az EU-nak azt kéne tennie, hogy erre hivatkozva két lehetőséget adna a szolgáltatóknak: Vagy eltörlik szépen a roaming díjat, vagy menjenek a fenébe Afrikába vagy Ázsiába "szolgáltatni".
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Polllen
nagyúr
Nyaljanak sót.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
-
Dr. Akula
félisten
Semmi gond, akkor ezután se használjuk a telefont külföldön. Úgy kerek 0 Ft-ot nyernek vele a (nem)szolgáltatók.
-
Tomi326
csendes tag
Pedig már ideje lett volna eltörölni a roaming díjakat! Mocskos üzlet az egész
-
dajkopali
addikt
ez kb. olyan helyzet, mint pl. nálunk az egyetemi tanárok kinevezése: az EiT nem dönthet, csak a Parlament, de a Parlament az ajánlások alapján hozza meg döntését
ezek egyike - az igazán fontos Európai Bizottság (vagyis az EU "kormánya") javaslata mellett - az EiT ajánlása
klasszikus hatalmi harc: az EP dönthet az EiT ajánlása ellenében, de akkor azt kockáztatják, hogy a határozatot az azt ellenző kormányfők nem hajtják végre
önmagában ez egy kiváló rendszer, hiszen nem ad senkinek teljhatalmat, de vannak esetek, és ez is ilyen, amikor ez nagyon komoly konfliktushoz vezet"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
philoxenia
MODERÁTOR
Á, adni kell kis pénzt a Diginek hogy egész Európában tudjon szolgáltatni és kész...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Graphics
Jómunkásember
S.arf.szú banda ez.. Ott kenegetik őket, ahol lehet...
Gondolom itt is volt susmus.
-
Narxis
nagyúr
Most kellene egy világméretű tüntetés Brüsszelbe.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
dajkopali
addikt
a szavazás pontos eredményét nem ismerem, de nyilvánvaló, hogy azok a turisztikai szempontból célországoknak számító államok nyomtak igent, ahol komoly bevétel a roamingdíj (Spanyolország, Olaszország, Franciaország stb.)
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
dajkopali
addikt
nem, az Európai Tanács az államok vezetőiből áll, van ugyan miniszteri bizottsága, de az külügyi kérdésekben érdekelt: "The members of the European Council are the heads of state or government of the 28 EU member states, the European Council President and the President of the European Commission."
[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
azbest
félisten
Bármelyik állam szívesen lát adóbevételt. Az áfa, amit beszednek a semmiért fizetett roaming díjból, az is jó pénz.
-
Sanya
nagyúr
Szégyen
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
pigster
senior tag
az államok vezetőit sikerült meggyőzni
Hogyan? -
gerii
addikt
Szégyen amit művelnek...
(#8) pigster: mondjuk stratégiai partnerek, + kis mellékes.
[ Szerkesztve ]
-
Aucor
senior tag
Milyen meglepő... Pénz beszél, kutya ugat.
Pedig jövőre váltani akartam német kártyára... tudom, bilibe lóg a kezem... -
alevan
őstag
Rohadjanak meg. Már kezdtem örülni, hogy a 3 SIM kártyából 1-et lemondhatok. Az viszont nagyon gáz, hogy míg Romániában korlátlan netem van mobilon 5€-ért, addig Magyarországon ahol többet ülök, még a levélszinkront is kikapcsolom a Vodás kártyámon, hogy ne menjen feleslegesen el a netem.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
dabadab
titán
-
leslieke
Jómunkásember
Felelős döntést hoztak.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Narxis
nagyúr
Nem történt semmi különös, megvették kilóra a politikusokat.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- iPhone topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Autós topik
- Gitáros topic
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- X13 Gen2i 27% 13.3" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P1 Gen3 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H T1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- MacBook Air 13 (Late 2020) A2337 EMC3598 27% 13.3" Retina LCD IPS M1 16GB 256GB magyar vbill gar
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i5-1245U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Honor 90 12/512GB dobozos szép gyári független 1 év jótállás
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest