Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Hieronymus #135 üzenetére
„Első kerékhajtás esetében nem lehet játszani a fékkel vagy a gázzal a kanyarban.”
Nyilván a WTCC-ben is sokat szerencsétlenkednek és szenvednek az első kerék hajtása miatti hátrányokkal. Azért tűntek el a hátsó kerekesek, mert akik utóbbiakat vezették, lovagias alapon inkább tökön szúrták magukat, és első kerék hajtásra tértek át, csak hogy izgalmasabb legyen a verseny. Ahogy a World Endurance résztvevői is tizenpár évig csak röhögtek az Audin és a Peugeot-on a béna traktoraik miatt. Mert azok nem valók versenypályára.„optimális sodródás”
Legeslegeslegoptimálisabb (szép szó, mi? ) sodródás az, amelyik annyira nem látszik és érződik, hogy nincs is. -
törölt tag
válasz F_Gergely #59 üzenetére
Én ritkán állok meg , de igazad van. Azon még sosem idegesítettem fel magam, mert más előttem betartotta a szabályokat. Korábban csak motorom volt, azzal településen mindig betartottam a szabályokat (sebességet is), azon kívül í sebességet szinte soha, bár agyament gyorsan sosem mentem. Falvakban akkor is 50-bnel mentem, ha tudtam, hogy a pár száz méterrel korábban megelőzött kamionos 70 alatt nem nagyon jön mögöttem. Még élek.
-
törölt tag
Igen, általában gyorsabb. Ez a hely viszont olyan, hogy kereszteződés közvetlenül egy – amúgy alig használt, de szar állapotú, emiatt lassításra kényszerítő – vasúti átjáró mellett, és iránytól függően egy kanyar előtt vagy után van. Tehát ténylegesen lassabban mész ezen a szakaszon, mint az alárendelt úton.
A stop tábla annyiban nem más, hogy ehhez is tartoznak szabályok, amiket a forgalomról függetlenül be kell tartani. Ahogy a záróvonalon sem mehetsz át, csak mert 10 km-re nincs senki a környéken. Ráadásul nem hiszem, hogy pár száz méter után ne lenne valahol kereszteződés, ahol már elég egyszerűen megoldható a megfordulás. Ezzel együtt is értelmetlennek tűnik a záróvonal. -
törölt tag
Ez, mondjuk, akkor érdekes, ha az egyik kameránál valaki egy olyan autó mögött van, amelyiket a másik kameránál már megelőzött, de közben végig záróvonal van.
(#16) Lauda
„Az autopalya/autout peldaul egy igen veszelyes terulete a kozlekedesnek.”
Meglehet, bár mintha a statisztikák (össz úthossz, autószám, megtett km) nem ezt mutatnák.(#45) Lauda
Nem. És a másodszori felszólításod után is: nem. Mert a kitétel ez volt: „mintha kezben tartanad a telefont”. A kézben tartásnál eleve a szemed is elveszed az útról, mikor fizikailag felveszed a telefont, nézed, hogy jól húzod-e el az ikont, és vezetés közben vagy csak egy kézzel fogod a kormányt és esetleg váltasz is, vagy a válladdal szorítod a füledhez, így meg félrehajtod a fejed, emiatt másképp érzékeled a teret. Egy dologban ugyanolyan: arra is figyelsz, amit hallasz és amit válaszolsz. De ez nem különbözik attól, mint amikor beszélgetsz valamelyik utassal vagy amikor a rádiót hallgatod.„mert megint nem arra reagaltal”
Helyesebben nem arra reagált, amit te fontosnak tartasz a mondanivalódból. Mert ebből neki más a fontos.(#34) Danex
Engem bringázás közben két-három éve „elütött” egy stoptáblától kijövő autó. Már messziről láttam, hogy jön a kereszteződéshez, és valahogy beugrott, hogy nem fog megállni. „De, megáll.” Nem állt meg. Az elütés szerencsére csak annyi volt, hogy mindketten megálltunk, úgy, hogy hozzáért az első villához. Megrémülve kért bocsánatot, mert nem látott, meg ilyenek. Ezután elmagyaráztam neki, hogy 1. ha a gyerek – ahogy szokott – most a gyerekülésben lenne mögöttem, akkor leszedném a fejét; 2. ha Nyíregyházától Sopronig senki nincs az úton, a stop táblánál akkor is meg kell állni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Asus rog Rx 580 8gb TOP edition. Cserélném ráfizetéssel
- Seasonic Platinun SS-860XP Active PFC F3 pc tápegység
- gamer laptop, csere gamer pc, i9 14gen, rtx 4060, 16gb ddr5, 2tb m.2, 2év gari, számla, doboz
- Amd 3950x 16/32 / asus x570-e gaming / g-skill 32gb ddr4
- 8800GTS 320mb vagy 640mb(az se baj ha 2)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest