- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- VoIP telefonálás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Batch programozás
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- VPN topic
- AliExpress tapasztalatok
- Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
"A Google szerint a Microsoft egyszerűen tolvaj"
Mi ebben az újság? Ezt eddig is tudtuk...
-
bambano
titán
bagoly mondja verébnek...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
julius666
addikt
Amikor én devizahitelt vettem fel, kitétel volt az is, hogy a szerződés szövegét közjegyző előtt ügyvédnek kell felolvasni, elmagyarázni, értelmezni számomra, pedig nem vagyok egy félkegyelmű, de nem értem a szakzsargont.
Ehh és ezt mindenhol így kell? Mi lakáshitelt vettünk még fel anno (forintalapút nem devizahitelt, bár lehet hogy devizahitelt kellett volna, mert egyelőre még mindig jobban jöttünk volna ki ) és semmi ilyesmire nem emlékszem.
De amúgy igazad van, a devizahitelesek problémája nem annyira a funkcionális analfabétizmusra, hanem inkább az országban uralkodó mérhetetlen sötétségre példa. Amikor "majd lesz valahogy" címen halmozzák az adósságot az emberek, ráadásul teljesen haszontalan Top Shopos meg egyéb "méregdrága de legalább szar is" értelmetlen vackokra.
-
Ezeket konkrétan a darálóba szórják. Sajnos tudom. Ez olyan cég, ahonnan semmi nem megy ki, mert sok évvel ezelőtt már eljátszották párszor az általad leírt mutatványt.
Egyszerűen ennyire hülyék. Az értelmesebb kollegák nagy részét már kirúgták, valamilyen általam felfoghatatlan megfontolás alapján.Mutogatni való hater díszpinty
-
Egy RC kernelben lévő tré intel NIC driver. Mindez azonban nem zavarta Stinget, hogy leírja, amit.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
BonFire
veterán
"Jó, én már meg sem lepődök, hogy a munkahelyemen a kollegák (informatikusok) egy része nem tudja mi a különbség az áram és feszültség között, nem tudja, hogy a soros port nem a VGA csati, kiselejtez a jó gépet, mert büdös neki tápot/ramot cserélni..."
Tudod milyen jó kis gép lesz abból otthonra? Csak egy új táp meg egy jó videozsuga kell bele. 40-ből csúcsgépe van. Tudom. Láttam ilyen gépet, meg a megsemmisítésről szóló jegyzőkönyvet is. Mert az nem úgy van, hogy csak bejelentjük, hogy selejt és a kukába dobjuk. Azt annak rendje és módja szerint meg kell semmisíteni, a műveletről meg jegyzőkönyv kell készüljön. Aki azt készíti, annak a munkatársnak is lesz otthon "okosból" jó számítógépe, így nem árt, ha jóban van a rendszergizdával.
Szóval nem mind arany, ami fénylik. Ha egy rendszergazda valamiért értelmetlennek látszó cselekedetre vetemedik, azt nem feltétlenül butaságból teszi. Éppen ellenkezőleg.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz julius666 #130 üzenetére
"..nem fogok statisztikákat keresgélni neked, de Magyarországon elkeserítően sok a funkcionális analfabéta. Tudnak olvasni, csak nem értik meg a leírott szöveget. Szerinted miért van ekkora szopás pl. a devizahitelesekkel?"
Khm... ebben a formában ez, így nem igaz. Amikor én devizahitelt vettem fel, kitétel volt az is, hogy a szerződés szövegét közjegyző előtt ügyvédnek kell felolvasni, elmagyarázni, értelmezni számomra, pedig nem vagyok egy félkegyelmű, de nem értem a szakzsargont. És meg is tette, és így is volt. Az én hitelemmel nincs is gond. Szépen fizetem, amire szerződtem. Akik szopnak a devizahitellel, azok ezer+ ok miatt szopnak, amelyek közül csak a sokadik a funkcionális analfabetizmus. Sokkal inkább a kapzsiság. A "ha a szomszédnak van plazmatévéje, akkor nekem is legyen"-szindróma.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz attila9988 #127 üzenetére
szellemi fogyatékos ~ ilyen fogalom nincs. Ha a megfelelő terminust szeretnéd használni, az az "értelmi fogyatékos". De ez pont olyan jól mérhető dolog, mint az áramerősség. Tesztekkel, és egy bizonyos szám fölött (80) az illető nem értelmi fogyatékos, akkor sem, ha egyébként síkhülye.
-
zed01
őstag
Te olyan jó munkát végzel, hogy luxuskocsit is érdemelnél. Menj a főnökhöz, borítsd rá az asztalt és kérdezd meg tőle, hogy a kocsim hol van? Minimum egy Ferrari. Figyeld meg, azt is adni fognak. :-)
[ Szerkesztve ]
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
zed01
őstag
Moonman azt áruld el nekem, ha a Microsoftról jelenik meg egy topic, te rögtön ott leszel és véded a Microsoftot. Ez miért van? Nézd, én szeretem a Linuxot, de nem fogok minden linuxal foglalkozó topicba belerondítani.
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
zed01
őstag
Annak se adj hitelt, amit ott kérdésként tesznek fel.
Én úgy tudtam hogy egy béta linux kernel tette tönkre a hálókártyát. Tehát egy olyan kernel, amit sehol nem használtak, senki nem használta, egyik disztribúció sem épül arra a béta kernelre. Azért béta, mert nincs kész. LOL:
[ Szerkesztve ]
-
Csak ahogy oktatták, meg az egész, olyan magyaros volt, és nem sokra jó.
De a műszaki analfabetizmus (a hagyományossal együtt) mindenfele terjed. Ez azért gáz, mert egyre több műszaki eszköz van körülöttünk, amit kéne tudni használni, üzemeltetni, vigyázni rá (?), mert ugye legtöbbször az van, hogy széthajtom az autót, aztán leszarozom, mert nem jó - az én ténykedésemnek köszönhetően - és eladom.
Sajnos a liberálsabb társadalmak egyik velejárója a butaság megjelenése is.@Suker10 : Jó, én már meg sem lepődök, hogy a munkahelyemen a kollegák (informatikusok) egy része nem tudja mi a különbség az áram és feszültség között, nem tudja, hogy a soros port nem a VGA csati, kiselejtez a jó gépet, mert büdös neki tápot/ramot cserélni...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Suker10
tag
Ez szerintem is így van. Az még nagyon kevés, hogy valaki tisztában van a fogalmakkal. Az ilyen felhasználók nem állítanak semmit, jó ha 2-3 gombot használnak egy böngészőn. Ha beállítod a kezdőlapot - azt sem tudják, hogy mi az -, akkor az úgy fog maradni addig, amíg esetleg valamilyen program meg nem változtatja. De sok olyan rendszergazda is van, aki nem ismeri a Binget.
Müzli 38% gyümölccsel: "Száraz, hűvös helyen tárolandó. Az elemzés értékeit a természetes termékek biológiai variáció. Hiszen ebben a gabonafélék természetes termék tartalmazhat nukleáris alkatrészek, részek és kő shell alkatrészek is." De legalább természetes.
-
DJS
tag
Mindez egészen addig nem is volt gond, amíg az internet nem vált a mindennapok részévé. De most hirtelen mindenkinek tudnia kellene, hogyan épül föl egy operációs rendszer.
Nem is volt olyan rossz ötlet az az ECDL...
(A devizahiteleseket ne keverjük ide, a hitelfelvétel sok mástól is függhet, nem csak a szerződés megértésétől.)
-
félisten
" de magyarországon elkeserítően sok a funkcionális analfabéta."
30% körül rémlik."És lövésük sincs az embereknek, mi az hogy internet/böngésző/kereső"
Kipróbáltam most a páromon.
Az internetet megmondta. "Számítógépek összekötve az egész világon"
Böngésző: "Explorer, meg most az is ott böngésző(mutat a monitorra) keresni lehet vele az interneten"
Kereső: " "Pedig ő már majdnem advanced user.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
julius666
addikt
válasz attila9988 #127 üzenetére
csak olvasni kell tudni.. Azt hiszem a 8 általános iskolai év alatt, ennek megtanulása az emberek többségének nem okozhat gondot.
Most idő hiányában nem fogok statisztikákat keresgélni neked, de magyarországon elkeserítően sok a funkcionális analfabéta. Tudnak olvasni, csak nem értik meg a leírott szöveget. Szerinted miért van ekkora szopás pl. a devizahitelesekkel?
Elég sok embert tanítottam már bizonyos programok használatára (amire éppen igény volt) és érdekes módon meg szokták érteni hogy hogyan is kell kezelni őket, az ehhez kapcsolódó fogalmakkal együtt.
Valszeg a probléma nálad abból eredhet, hogy nincsen/kevés olyan ismerősöd van, aki inkompetens a témában mégis gépet kell használnia.
Persze ha ott vagy, és mutogatod, hogy ide kattintasz, beírod ezt, oda kattintasz, azt megérti és meg is tudja csinálni a többség, azonban ha már egy kicsit más, de mégis hasonló dologra lenne szüksége, akkor már el fog akadni. Nincs meg az ez irányú kompetencia, nem ebben nőtt fel az emberek többsége.
És lövésük sincs az embereknek, mi az hogy internet/böngésző/kereső. Keress rá, vannak statisztikák/youtubeon is ilyen utcai villámriportok.
Az autós példád rossz, mert a kormány, kerék a legalapabb alapműveltség része, már egy 4 éves gyerek is tudja.
Az informatika még rohadtul nem. Pedig jó lenne. -
moonman
titán
nyilván lopnak egymástól, de itt most épp nem történt lopás.
a GOogle főoldalon nincs semmiféle flash cucc.
senki nem hiszi, hogy a felhasználókért vannak, bár azon érdemes lehet elgondolkodni, hogy a Google a felhasználóik adataiból él, addig a Microsoft pedig a felhasználók pénzéből, tehát valamilyen szinten csak érdekük, hogy a usernek is jó legyen.
-
Mondjuk szerintem mind a kettő undorító banda, de nem lep meg, hogy lopnak egymástól.
Igazából legkevésbé a userek érdeklik őket.
A Google új flashcuccát a főoldalon meg köszönjük szépen, jó lassú.Ki hiszi még azt, hogy itt bármi a felhasználóért van?
Mutogatni való hater díszpinty
-
attila9988
őstag
válasz julius666 #119 üzenetére
de egyszerűen nem képes felfogni a valóságot, hogy az emberek többsége digitális analfabéta lényegében.
Én meg nem értek az autókhoz. Nincs is autóm. Ilyen olyan okokból nem is kaphatnék jogosítványt. Nem tudok megszerelni egy motort ha baj van vele. DE Tudom mi a kormány, tudom mi a sebességváltó, a gázpedál. Azt is tudom hol jelzi ki a meglévő üzemanyagot, és egyes márkákat is meg tudok különböztetni. Ha megerőltetném magam, bizonyára a motorháztető alatt is megtalálnék ezt azt. Pedig soha életemben nem vezettem, és valószínűleg nem is fogok, ergo egyáltalán nem vagyok szakember, mégis ismerek pár dolgot a témával kapcsolatban....
Ennél jobb példa talán nincs is. Az a ti bajotok, hogy túl fölényesek vagytok, és azt képzelitek, hogy az informatika alap szinten is valami elérhetetlenül bonyorult dolog, amit az átlagember képtelen felfogni... De ez nem így van. És ha valaki a "kereső" fogalmának megértéséhez is gyenge agykapacitással rendelkezik, az bizony szellemifogyatékos kategória.... Ráadásul még az orrába is dugják a választási lehetőségeket, amihez csak olvasni kell tudni.. Azt hiszem a 8 általános iskolai év alatt, ennek megtanulása az emberek többségének nem okozhat gondot. Itt most nem informatikáról van szó, csak arról, hogy egy vacak mezőbe be kell írni mit keresel.... hát mi ebbe olyan állatira bonyolult? Elég sok embert tanítottam már bizonyos programok használatára (amire éppen igény volt) és érdekes módon meg szokták érteni hogy hogyan is kell kezelni őket, az ehhez kapcsolódó fogalmakkal együtt. Nyilván nem megyek bele olyan mélységekig a témába ahogy az az adott embernek már szükségtelenül sok lenne, de elhihetitek hogy nem egy kereső mezőn szoktak fennakadni.
[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
válasz attila9988 #109 üzenetére
Noha megfogadtam, hogy ezügyben nem szólok többet, itt van két gyönyörű, ekletáns példa.
-
törölt tag
-
caizzz
senior tag
In a blog post Yusuf Mehdi, Senior Vice President of the Online Services Division wants to set the record straight between Bing and Google. During Farsight 2011, an event sponsored by Bing, Google questioned Microsoft on their recent search success and then went on to say that Bing has been copying Google's search results.
So in an effort to set the record straight Yusuf said with complete conviction:
We do not copy results from any of our competitors. Period. Full stop. We have some of the best minds in the world at work on search quality and relevance, and for a competitor to accuse any one of these people of such activity is just insulting.
He went on to say that Google set the whole thing up ahead of time by manipulating Bing's search results,Google’s “experiment” was rigged to manipulate Bing search results through a type of attack also known as “click fraud.”
Bing uses anonymous click data as one of the ways to help improve their search results and according to Yusuf, Google took advantage of this feature to trick Bing's search index.
Yusuf goes on to point out that Google has taken a few ideas from Bing, back in June the Google homepage looked almost identical to Bing's when they briefly added images to the background. But according to the post Microsoft doesn't mind when others copy them, they want to help bring and build on great ideas in the industry. neowin
marakujás kőbányai
-
Misály
addikt
Azt eszrevettetek, hogy mekkora fassagon vitatkoztok?
-
BonFire
veterán
Ha valaki kíváncsi lenne rá: itt az egész IE8 beállítási képernyősorozat.
Amúgy én már attól hülyét bírok kapni, hogy ennyi marhaságot be kell állítani böngészés előtt a böngészőben, mielőtt kipróbálhatnám, hogy jó-e vagy nem az a gyorssegéd, meg kipróbálhatnám, hogy melyik a számomra legjobb kereső. Persze ezt utólag is át lehet állítani – mondhatnák –, de akkor mi a faxnak baxtatja a felhasználót ezzel a 9!!! képernyővel. Arról már nem is beszélve, hogy a FF-ból importált könyvjelző eszköztáramból is csupán két elem maradt, amelyiknek volt neve. Merthogy a faviconok világában ezt én ki szoktam törölni, hogy több férjen. Na, itt meg is halt az IE.
A hírhez: hülyeség a MS-t ezzel vádolni. Kész. Műbalhé, bundáskenyér és málnásszóda. Éljen a Windows OS és a Google kereső. Nem kell viszont Linux OS és Bing. Valamiben ez a jó, valamiben meg amaz.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Ha évekig a Google oldalára került keresés után, vagy azért, mert beírta, hogy google.com, akkor mennyire kell hülyének lenni, hogy ne tűnjön fel a Bing keresőlapja?
Ugyanúgy működik (alapszintű használat esetén)? Ugyanúgy.
Más a színe meg más a felirat? Hol nem szarja azt ő le?
Az emberek többségének halvány lila fogalma sincs, mi a pöcsöm az hogy böngésző, kereső. Rámegy a kék e betűre mert ott lakik az internet, beírja a csíkra (keresősáv) hová akar menni aztán szevasz. Múltkor volt itt cafén statisztika a legtöbbször keresett szavakról. Youtube, Facebook...Boldogan "guglizik" neked Gizike a Bingen is.
Mármint melyik júzerek ne jelentsenek mércét?
Akkor ki a mérce? A fanboy, vagy aki mást sem ismer? Nem értem ezt a júzer-kategorizáló dolgot én.Itt arra gondoltam (ami az eddigi hszeim lényege is lett volna), ne az jelentse azt hogy egy kereső hűdenagyonjó mert ennek az analfabéta informatikailag sötét rétegnek többé-kevésbé kielégíti az igényeit. A Wartburg sem kurva jó autó csak mert faszán lehet vele vinni utánfutóval a vasat a MÉH telepre...
Elnézést, ha valamit félreértettem, és természetesen ha nem inged, akkor fel ne vedd
Tessék megnézni, a cikkel kapcsolatban én mit reagáltam. Igen, szemét fanboy vagyok. Kár hogy nem tudom magam sem, kié.
Amúgy ha tényleg csak úgy kerűlnek bele G-s találatok a Bing-be, ahogy moonman leírta, abban én személy szerint semmi kivetnivalót nem találok.
de a Google terén elég komolyan előjön az, hogy a megrögzött fanboyok notóriusan azok az emberek, akik nagy kemény alternatív lázadóként kitartóan szembepisilték éveken keresztül az MS-t, de most ugyanolyan lépések és szituk okán, amiért Gates-éket fel akarták gyújtani, a Géhez úgy tapsolnak, mint átlagos almafan, ha Jobs előhúz valamit a zsebéből.
Én nem igen láttam ilyet a topikban, a vita főként moonman ködös álomképeivel és csúsztató statisztikáival kapcsolatban folyik (kik is fanboykodnak?).
------------------
attila9988-al felesleges az átlaguserről vitázni, régebben volt ezzel kapcsolatban egy hosszú, parttalan vitánk (talán még a clouddal kapcsolatban) és számomra teljesen világossá vált hogy ő szándékosan/nem szándékosan de egyszerűen nem képes felfogni a valóságot, hogy az emberek többsége digitális analfabéta lényegében.
Én személy szerint ma pont találkoztam egy emberrel (amúgy több ilyet is ismerek), aki ha nem google-szerű felületen (egy csík ahová beírod mi kell), hanem annál valami összetettebben kell hogy keresést végezzen, képtelen már rá.
Pedig amúgy teljesen értelmes, egyetemista (szóval nem kőműves), talán napiszinten használja is a netet.Aki nem kényszerül rá (akár hóbortból, akár muszájból), hogy tudatosan használja hosszú időn keresztül a számítógépet, azoknak ez vastagon szopás. Tessék csak belegondolni, kereső, böngésző, internet - ezek mind baromi absztrakt, informatikai kifejezések amiknek semmiféle megfelelőjük nincs a való életben. Aki nem mozog ezen a területen otthonosan, annak ezek valós jelentés nélküli, misztikus kifejezések maradnak.
-
-
moonman
titán
-
Telefunen
őstag
válasz Sweet Lou 6 #66 üzenetére
Az Opera is Bing-et használ alapértelmezetten.
Mondjuk vagyok annyira előítéletes, hogy feltételezzem, az Opera felhasználóinak többsége képes ezen változtatni, ha akar
[ Szerkesztve ]
-
gabor85
őstag
Módosított cím: Tolvaj: a Microsoft egy Google.
-
attila9988
őstag
Ne is.. ha nem tudsz semmi érdemlegeset. Szerinted mindenki annyira h..lye (már bocsánat) hogy nem tud egyetlen fogalmat megjegyezni. Ha tényleg csak ennyi agya van, akkor pl két különböző telefont sem tudna kezelni, pedig erre általában képesek az emberek annak ellenére is, hogy minden teljesen máshol van rajta. Azt is meg tudják érteni, ha két különböző márkájú dvd lejátszó-t kell kezelniük. Mi a fenéért ne értené meg azt, hogy többféle módon kereshet, illetve hogy egyáltalán mi az a kereső?
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
válasz attila9988 #107 üzenetére
Kár, hogy a hozott példák egyáltalán nem relevánsak. Úgy látom, nem akarod megérteni a mondanivalóm lényegét... Többet e témakörben nem koptatom a billentyűzetet.
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
Fenét. Nem kell, hogy tudja, mi az, hogyan működik és hogyan tud változásokat elérni a működésében.
Nem kell hogy tudja mi az? Te tudod mi az a bicikli? Tudod mi az a kenyér? A logikád szerint nem kellene, mert kint áll az udvaron a kétkerekű izé, és ha véletlen nem pont ott lenne ahol szokott, akkor idegbajt kapsz? A kenyeret meg csak meg kell enni.
A te logikád szerint a világon minden termék típusból csupán egyetlen egynek kellene létezni, mert ha kicsit is különbözik, azt már nem bírja felfogni senki sem..... tudod te hogy ez mekkora hülyeség?
-
válasz attila9988 #104 üzenetére
Fenét. Nem kell, hogy tudja, mi az, hogyan működik és hogyan tud változásokat elérni a működésében. "Itt van a kölök gépe, megnézem, mikor megy legközelebb busz Pestre... öhhh... ez most nem úgy néz ki, mint szokott... biztos elrontottam valamit, a kölök meg majd kiabál velem... gyorsan kikapcsolom, én aztán hozzá sem nyúltam!"
előzmény: kölök átállította a default bing keresőt google-re
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
miért nehéz megérteni, hogy az IT-hoz laikus usert nem érdekli egyik kifejezés sem
Nem is kell hogy érdekelje... de ha használja, akkor tudnia kell hogy mi az. Te tudod hogy mi az a csavarhúzó? Biztos tudod, pedig nem vagy műszerész, és nem is érdekel téged a téma. De a csavart feltehetően ki, és be is tudod csavarni.
-
attila9988
őstag
Ha telepíti az internet explorer -t, akkor majd el tudja olvasni hogy mi van az ablakba írva... A böngésző választónál is ki van írva hogy mi az a böngésző... A keresőnek meg a neve is adja magát... Paraszt logika. Kereső? Azzal biztos keresni kell..
Ne magyarázzátok már meg hogy mérnök informatikus diploma kell ahhoz, hogy valaki megértsen egy pofon egyszerű fogalmat. Hihetetlen.
-
válasz attila9988 #98 üzenetére
Nem nagyon tudom, miért nehéz megérteni, hogy az IT-hoz laikus usert nem érdekli egyik kifejezés sem, az meg pláne, ha 3-4 egymás szinonimája. Ha egyszer azt mondod neki, hogy "browser", máskor meg azt, hogy "böngésző", már meg lesz keveredve és ez hatványozódik, ha más olyan kifejezést használsz, aminek nem kettő, hanem 3-4 rokon értelmű jelentése van. Nem érdekli a téma, nem is fogja, csak valahogy elevickél és ha csak az általa keresett információ felét találja meg, már elégedett lesz az eredménnyel.
-
floatr
veterán
válasz attila9988 #100 üzenetére
Szerinted az emberek hány százaléka tudná beállítani magának a keresőt? Szerinted hány százalék szólna akár egy szót, ha egy xp után beültetnék egy win7be, és csak annyit látna, hogy tyűazannyát ezt is átrajzolták...
-
Fecow
aktív tag
válasz attila9988 #98 üzenetére
Te szándékosan kötöd az ebet a karóhoz? Láttad a videót amit linkeltem? innentől kezdve összes demagóg próbálkozásod értelmét veszti. Pöröghetsz rajta, kisarkíthatsz rá nevetséges analógiákat, de attól még a helyzet az lesz ami. Majd szólj ha lecsuktad és karanténba helyezted az összes szerinted IT laikust. Csak vigyázz nehogy valaki beelőzzön valami olyan témakörben amiben épp te vagy segg hülye.
Nyergeld meg a nagyot
-
attila9988
őstag
Szándékosan írtál mindent angolul hogy jobban kihangsúlyozd hogy szerinted mekkora óriási iq szint kell ahhoz, hogy valaki megértse mi az a kereső?
Ne mond már nekem hogy ez olyan óriási dolog... Egy darab fogalom, egy néhány szavas magyarázattal, és kész. Aki ennyit nem tud megérteni, az ne is menjen számítógép közelébe... Ha csak egyszer életében keresett a kuglival, akkor már tudja mi az a kereső. Vagy ha bennvolt egyetlen darab általános iskolai számítástechnika órán...
Nem kel a felsorolt fogalmak mindegyikét ismernie az összes embernek... de ha valamit napi szinten használsz, akkor ugyan tudd már hogy az micsoda.. Nem azt hogy hogy működik, nem a technikai hátterét, hanem hogy az micsoda.....
Kiskorodban ha apádat megkérdezted hogy hogyan kell beletenni a szeget a falba, akkor elmondta neked hogy itt van ez a szerszám, ez a KALAPÁCS. Ütögeted vele a szeget, amíg be nem megy... Nem mondta el neked hogy a vasfejet hogyan öntik ki, meg a nyelet hogy faragják, de azt igen hogy hogy működik, és hogy mi az... érted?Amikor először leültél internetezni, biztos volt valaki, aki elmondta, hogy ha keresni akarsz az interneten, akkor kell b..meg egy kereső... Hogy mi az? Az egy olyan dolog amibe beírod amit keresel, és az megmondja neked hogy az hol van a neten. Igaz? Ha erre az volt a válaszod hogy "őőőő eeeee aaa eztet én nem bírom megérteni" akkor továbbküldenek a doktor bácsihoz. Egyéb esetben ezentúl tudni fogod mi az a kereső....
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
1. "ütlek", de tényleg nem lenne egyszerűbb "laikus"-t (v hasonlót) használni, mint megint egy kis romantika korabeli túlzást belevinni, hadd zörögjön
2. eddig csak a ms-nak "kedvezett" minden úgy általában, és ezzel szembeállítani a mozilla gerillakampányát, meg a gugli kampányait ismét egy kis romantikus túlminősítéssel, kicsit mosolyt fakasztó, miközben fanboiokról oktatsz. Erre céloztam, de sajnállak, hogy ennyire keményen bánnak itt veled (ismét egy kis érzelem/hangulat...)
A market is megérne még pár sort, de akkor sem akartad érteni, most miért akarnád, amikor egyszerűbb felvenni egy pózt, hogy te mindent megpróbáltál, még objektívnek lenni is (szoszó...), de nem tehetsz róla h ennyi "fogyatékossal" (ti fanboi) vagy körbevéve
Kezd télleg kicsit terhessé válni ez a parttalan vita...
-
Fecow
aktív tag
válasz attila9988 #92 üzenetére
Na jó akkor csak úgy szemezgessünk, néhány kifejezést amikkel csak úgy böngészés közben szembetalálkozhat a felhasználó a teljesség igénye nélkül:
browser,webbrowser,websearch, searchengine, search provider, webpage, website, url, link, search term, search query, web search query, search key, web search key homepage, log in, password, phishing, malware, virus, pop up window, banner, secure connection, internet, url, webaddres, (url format) http://www.xyz.com, (email uri format) xy@xyz.com, addresbar, domain, history, browsing history, bookmarks, favorites, tabs, extensions, add-ins, plug-ins, IE, Internet Explorer, Mozzila, Firefox, Mozzila Firefox, Google, Chrome, Google Chrome, Yahoo, Microsoft, Windows, AOL,Igen jól látod néhány dolog többször szerepel szinonimaként, szándékosan. Na most akkor arra világíts rá, hogy akkor a csavar és a csavarhúzó példájában, ha a csavar a böngészés, akkor pl csak ebben a listában melyik a csavarhúzó?
Azt értsd meg, hogy a fogalmak attól függően is lehetnek bonyolultak, hogy érdekli-e az embert vagy sem, szán-e rá időt vagy sem. A matematikusok szerint az n dimenziós terek sem bonyolultak, mégis az embereknek elég nagy gondot feldolgozni, még csak a fogalmat is.
Vagy vegyük az autókat, van aki az utolsó csavarjáig tudja mi micsoda, milyen minőségű/teljesítményű, mire való, van aki meg csak beül azt eljut vele A-ból B-be, anélkül, hogy tudná valójában, hogy működik a gáz pedál, a sebváltó, a fék. Csak azt tudja mikor kell nyomni, mikor kell váltani ennyi (az átlag amerikai még ezt sem mert ott ugye divat az automata).
Na de én kiszálltam, mert ez ultra off, ha IT sznobot akarsz játszani, lelked rajta, de attól a világ még nem fog megváltozni.Nyergeld meg a nagyot
-
Morden24
nagyúr
1. Nem véletlenül raktam idézőjelbe, de azért üss.
2. Nem azt mondtam, hogy nem kedvez az MS-nek. Azt mondtam, hogy nem csak az MS-nek kedvez. Mellesleg te azt mondod, hogy a Google mögött nincsen marketingképezet? Végülis jogos, Google termékeket és szolgáltatásokat csak azok a roppant felkészült, a piacot és a konkurenciát behatóan ismerő emberek használnak, akik tudatos választást eszközölve horgonyoztak le a világ egyetlen olyan cégénél, akiknél kizárólag a minőség és az innováció számít, hiszen valójában a Máltai Szeretetszolgálat IT-divíziója.Ezen felül teljes nyugodtsággal mondom: bátran fanboyozz le és vádolj elfogultsággal, de tedd azt egyrészt annak teljes tudatában, hogy semmivel sem vagy különb, csak a zászló amit lobogtatsz, más színű, másrészt úgy, hogy én legalább ha valamit kritizálok és abban érintett az MS is, akkor nekik is osztom a lapot (ld. Marketplace-téma mobilon, stb.), nem próbálom megmagyarázni, hogy ez valójában miért is kurvajó nekem.
Néha olyan érzésem van, hogy a Google örökbefogadott jópárat az Apple rajongótábor keménymagjából.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
floatr
veterán
Az utolsó bekezdésbe nyugodtan behelyettesítheted az általad említett cégek/vezetők neveit tetszőleges sorrendben -- értelmes lesz. Gondolom magadat nem sorolod egyik oldalra sem
(#93) Morden24 te fogyatékosnak titulálod, szerintem meg max laikus. Nyilván nem kedvez a ms eszközeinek semmi "reklámhadjárat" és még te osztod, hogy ki elfogult.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz attila9988 #92 üzenetére
Pont az a "fogyatékosság", ami egyesek szerint az MS-nek nagyon kedvez az express settings miatt, nyilván a Google-nek egyáltalán nem jön jól a keresőjük, az Android, vagy a Chrome reklámhadjárata alatt.
-
attila9988
őstag
Csak tudod mi az a csavarhúzó, ha máskor nem, akkor az első csavarral kapcsolatos feladat alkalmával megtudod... Nem egy bonyolult dologról van itt szó, csupán egyetlen fogalomról...
-
Fecow
aktív tag
válasz attila9988 #87 üzenetére
Nyugalom, nyugalom!
Még egyszer mondom, én nem kifogásoltam semmit, csak moonman azon megállapítására reagáltam, hogy mit nem lehet a search provider-en érteni.
A szellemi fogyatékosozás meg érdekes, tippre most úgy a világ 70%-át csuklóból lefogyatékosoztad. Tudod, ha valamit a többség nem tud, akkor lehet nem a többséggel van a baj, hanem azzal, hogy te vársz el olyat amit a többség nem akar, ami a többséget nem érdekli. Gondolom te az élet minden területen marha jártas vagy, sőt mi több csak olyanokhoz szólsz hozzá amiben jártas vagy, nemdebár?Nyergeld meg a nagyot
-
Morden24
nagyúr
válasz julius666 #89 üzenetére
Dehogy fog. Összehasonlítási alap nélkül hogyan tűnne?
Ha évekig a Google oldalára került keresés után, vagy azért, mert beírta, hogy google.com, akkor mennyire kell hülyének lenni, hogy ne tűnjön fel a Bing keresőlapja?
Ha új belépő, akkor meg majd eldönti, mit és hogy használ. Rajta áll, hogy használja a defaultot, esetleg elolvassa, amit kell, vagy használja a társadalmilag default "google it"-et.Ez teljesen rendben van, és hozzáteszem igaz is, tényleg van ahol abszolút hozza is a szintet, de nehogy már ezek az userek jelentsék a mércét.
Mármint melyik júzerek ne jelentsenek mércét?
Akkor ki a mérce? A fanboy, vagy aki mást sem ismer? Nem értem ezt a júzer-kategorizáló dolgot én.Ezt a kettős mércét csak te akarod ránkbizonyítani (rám legalábbis biztosan).
Elnézést, ha valamit félreértettem, és természetesen ha nem inged, akkor fel ne vedd, de a Google terén elég komolyan előjön az, hogy a megrögzött fanboyok notóriusan azok az emberek, akik nagy kemény alternatív lázadóként kitartóan szembepisilték éveken keresztül az MS-t, de most ugyanolyan lépések és szituk okán, amiért Gates-éket fel akarták gyújtani, a Géhez úgy tapsolnak, mint átlagos almafan, ha Jobs előhúz valamit a zsebéből.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Nagyon szép amit leírtál, csak elfelejtetted kontextusba helyezni a hsz-em. Moonman a statisztikáival próbálgatta bizonyítgatni, mennyivel hűdejobb a Bing meg micsoda áttörésnek lehetünk szem-és fültanúi. Na én erre reagáltam, hogy az elterjedtség köszönőviszonyban sincs ezzel.
De az oldal, amit kiad, az nem ugyanaz lesz. És az fel fog tűnni.
Dehogy fog. Összehasonlítási alap nélkül hogyan tűnne?
Megjegyzem, ha NEM TŰNIK FEL, akkor az azt jelenti, hogy a szolgáltatással maradéktalanul elégedett.
Ez teljesen rendben van, és hozzáteszem igaz is, tényleg van ahol abszolút hozza is a szintet, de nehogy már ezek az userek jelentsék a mércét.
Egy kérdés: a Google részesedése miért relevánsabb, vagy fontosabb, mint másé? Ezt valaki magyarázza meg nekem. Mármint ha lehet, ne kettős mércével, mert az valahol azért csít
Ezt a kettős mércét csak te akarod ránkbizonyítani (rám legalábbis biztosan). Én az MS monopolhelyzete miatt sem fújolok, sőt a Ballot screent hatalmas fasságnak tartom a mai napig.
-
floatr
veterán
Majd idézzél már akko, hogy kit mire akarok én "oktatni". Arról volt szó, hogy mennyire releváns a bing részesedése a motorja fényében, semmi többről. Egyébként az én képeimen is azt csinálja a legtöbb júzer, amit a te képeddel: "express - next". Más kérdés, hogy mi a kiindulási állapot, mint említettem. Nyilván a vista/win7 nem guglit kínál fel ezen kettőnek meg önmagában nagyobb a részesedése, mint a bingnek, amiből nehéz lenne kihámozni azt, hogy a binget milliók valóban választják a gugli helyet tudatosan, vagy csak next-next-finish
(#86) Morden24 nem várok semmit, ezt magyarázom. De ne akarjon már ebből valaki kihámozni bármi érdemit a bing részesedésére vonatkozóan, mert marhaság. Amúgy épp én is említeni akartam, hogy a guglin már megint nincsen sapka, pedig tőle lopnak
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
Attól még adott a választás lehetősége. Ha valaki szellemifogyatékos, esetleg analfabéta, arról már igazán nem a microsoft tehet. Szerintem teljesen korrekt módon be lehet ma már állítani az explorert is. Én nem vagyok egy nagy microsoft párti marketing ember, ezt gondolom tudni lehet abból amiket szoktam írni. De amivel most kötöszködtök az már kukacoskodás. Mit kellene tenni az explorer telepítőjébe? Egy bazi nagy google logót egy "IDE KATTINTS" felirattal?
-
Morden24
nagyúr
Miért kéne bárkinek is oktatnia bármit? Szó nem volt erről...
Hát pedig ha nem lenne default beállítás, akkor oktathatnád, hogy hogyan is kéne megtenni, illetve mi is az.
A másik opció az, hogy van default beállítás, amit könnyen, sőt mi több, a képedbe nyomva megváltoztathatsz.
Vagy mit vársz, legyen a Google a default, és akkor mindenki lelki nyugalma teljes rendben lenne?(#85) floatr: Jól van, nyuszikát már megint verik...
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Pedig a mondandódban elég sokszor hivatkozol rá, akkor valami mégiscsak van... Az hogy hány százaléknál kezdődik az erőfölény elég jó kérdés akkor, amikor egy desktop oprencer ~95%-al rendelkezik, illetve ahogy egy böngésző erősen csökkenve is még 56% on van (1-2 éve még bőven 2/3-3/4 fölött volt a nagy elemző szerint). Ez valóban elég kevés a piactorzításhoz
A visszautalásra meg csak azt tudom mondani, hogy ha egy böngésző beállításakor a "szokásos" opciót ("az tuti jó") össze szeretnéd mosni egy 3rd party app installere által felajánlott képernyővel, hogy szeretnél-e még installálni ezt meg azt ("ööö... nem"), akkor az télleg elég mókás.
-
Fecow
aktív tag
Nem tudom kinek a feladata, én csak arra reagáltam, hogy mit nem lehet érteni az adott kifejezésen. Annyi, hogy az emberek nem tudják és nem is érdekli különösebben őket, ennyi a történet. Minden más már csak helyes vagy helytelen következtetés, feltételezés.
Nyergeld meg a nagyot
-
moonman
titán
"Miért kéne bárkinek is oktatnia bármit? Szó nem volt erről..."
dehogynem. folyamatosan azt sulykoljátok, hogy a Microsoft a saját keresőjét teszi a saját böngészőjébe a saját operációs rendszerén. meglepő? ettől függetlenül a Google rendelkezik 80% fölötti részesedéssel. meglepő? akkor most miért is kéne a Microsoftnak agyba-főbe reklámozni a Google-t? vagy most tulajdonképpen mit is akartok?
egyébként a te képeiden is ugyanaz van. a usernek annyi tennivalója van, hogy elolvassa, ami a képernyőn van. tudom, megerőltető.
na jól van, lejárt az ebédszünet, megyek vissza csirkét tenyészteni.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Ilyeneket lehet linkelni agyba-főbe, de épp erről beszélek, hogy megnézed a globális részesedését annak az operációs rendszernek, ami valamilyen fatális véletlen során a binget használja alapértelmezettként, akkor nem lennél ilyen meglepett az összefüggések közepette.
Miért kéne bárkinek is oktatnia bármit? Szó nem volt erről...
-
Morden24
nagyúr
Az meg külön jópofa, ahogy téged izgat a gugli nyomasztó 60+% fölénye (lehet h globálisan van az 80-90 is), de az operációs rendszerrel semmi bajod
Nem izgat a Gugli erőfölénye, mert nekem nem lesz jobb a szex attól, ha a Bing lenyomja a Google keresőjét. Azért hoztam fel az erőfölényes beszólást, mert elég bután hangzik, hogy ami az egyik cégnél nálatok undorító piactorzító fujjfujj, az a másiknál egészséges versenyszellem és egyébként is don't be evil. Senkit nem érdekel, hogy melyik garázsból jött a Google tizentököm éve, ahogyan az MS-t sem védi senki azzal, hogy negyven éve honnan indultak. Az van, ami most van.
Explodernél elgé sokáig volt nagy, de a többieknél még egyszer sem lehetett piaci erőfölényről beszélni.
Hány százaléknál kezdődik az objektív erőfölény? Tudtommal ilyen táblázat, leírás nem létezik, de ha te tudsz, akkor plíííz.
A express installnál ugyan listázva van... valami, amit mondjuk te, vagy én tudunk értelmezni, de akik a tömeget adják, azok nem.
Ahogyan a Google Toolbar-t, meg Chorme-ot piggyback-elő pipákat sem sokan értelmezik, de az a múltkor (talán pont általad, de exküzimoá, ha nem) nagyon be lett védve, hogy hülyejúzernemolvas. Ellenben ha MS, akkor szegényjúzerátvanbaszva.
Ha röhögni akarok, a Dumaszínház eredetibb általában
-
moonman
titán
"A express installnál ugyan listázva van... valami, amit mondjuk te, vagy én tudunk értelmezni, de akik a tömeget adják, azok nem."
te ez már nagyon vicces. tehát a usert a Microsoftnak kötelező kioktatni arról, hogy mi az a Google és ugye azt akarja-e használni-e, ugye? ugye? ez azért sok.
ezen egyébként mit nem lehet értelmezni: "Search provider: xyz"
-
floatr
veterán
Mint említetted "alternatív" böngésző, ami már viszont max lelkesedés alapon köszönt be a rendszerbe, nem a ms alapinstall részeként, választani meg lehetett keresőt, de nem volt kérdőív első induláskor, bár aki ezeket telepítette már eleve saját választásaként telepítette a böngészőt is. Az meg külön jópofa, ahogy téged izgat a gugli nyomasztó 60+% fölénye (lehet h globálisan van az 80-90 is), de az operációs rendszerrel semmi bajod Így akkor hogyan számítana bármilyen más platform akár globálisan, vagy az USÁ-ra vonatkozóan?
A kereső kiválasztása meg megint egy érdekes kérdés. Amiről itt többször is beszéltünk, az a piaci részesedés rákfenéje. Ha nagy, akkor csak a gond van vele. Explodernél elgé sokáig volt nagy, de a többieknél még egyszer sem lehetett piaci erőfölényről beszélni.
A express installnál ugyan listázva van... valami, amit mondjuk te, vagy én tudunk értelmezni, de akik a tömeget adják, azok nem.
(#75) moonman nyugodtan szólhatsz neki, ha valami bajod van vele, mert ha jól tévedek, egy hete kezdett itt a csákó
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
azért ez is jó:
cím: "A Bing évek óta másolja a Google találatait"
cikk második sora: "A Google azzal vádolja a Binget, hogy..." -
Morden24
nagyúr
Az összes többi szereplő nem defaultként idáig küzdötte fel magát.
Úgy emlékszem, hogy a Chorme-ig az összes alternatív böngésző - és nem csak Win alatt - default search providerként a Google-t jelölte meg, és nem kínált fel választási lehetőséget. És ha nem csak desktopot, hanem mobil platformot is nézel, akkor ez igen jelentős rész.
Esetleg bejátszhat az is, hogy a Google kőkeményen tolta a médiában a "google it" kifejezést, ami nem kicsiben hozzájárult ahhoz, hogy keresni a neten = használd a google-t.
Nem mellesleg amerikai piacon a Bing már tavaly év közepére befogta a Yahoo 14% körüli részesedését. megmondom őszintén, nem követem naprakészen az ilyen részesedéssel kapcsolatos marhaságokat, de ha jól gondolom, ez az a piac, ahol a Google a hatvantököm százalékával elég erősen piactorzító hatást vált ki bármilyen apró kis ügyeskedéssel, és nem az MS a hozzá képest apró százalékaival.Nincsen ballot, ezt asszem bobsys mondta, de nem jó a megfogalmazás. Express és custom van, ahogy mondod. Ellenben természetesen láthatóan listázva van konkrétan a lapon, hogy milyen beállításokat fogadsz el az express-re kattintva. julius666-tól idézve feltenném a kérdést, hogy ez csak akkor hiba, ha a konkurencia csinálja? Mert a "konkurencia" legalább felajánl valamit.
(#74) moonman Ezt értam előbb én is, nevezve, hogy a címsor/search box eléggé le van szarva, amikor a google oldalról keresnek.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Onnantól kezdve érdekes az egész piactorzítás, ahogy a ms behajóztatta a win hátán az explodert, meg a live search-öt. Az összes többi szereplő nem defaultként idáig küzdötte fel magát. A guglinak ráadásul az altavista és yahoo nyomasztó fölényével kellett megküzdenie, ezt kéne prezentálnia a bingnek is. Esetleg bejátszhat az, hogy az egyszerűbbek számára úgy sikerült megtanulni, hogy keresés=gugli.
Amúgy valaki megdobhatna egy képernyőképpel, ami a search provider ballot-ot ábrázolja, mert én csak olyant találtam IE8-nál, hogy a beállításoknál lehet express és custom settings-et választani, ahol a legtöbb júzer egyből az express-t választja (binggel), vagy eleve az ask me latert
(#71) Morden24 mert ott sem olvastad el, hogy a labs-ban ott ült már időtlen idők óta, azé... Bár nem a lopásra értettem a business-as-usualt, hanem a fasza többfrontos -- többek közt jogi -- háborúról, beszélhetünk arról is h ki mit lop Annak meg mint említettem viszont örülnék, ha a gugli kicsit jobban szűrne, de az alapfelvetés is kicsit vicces, amikor a kis oldalaknál nem csak a keresési spam esetében, de globálisan is ~70%-ban használják a gugli hirdetési rendszerét. De beszélhetünk erről is, hogy mennyire jó a guglinak az a sok lényegében irreleváns szemét.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Engem csak ez a ms féle "business as usual" bosszant, amikor valami nem megy feature alapon, akkor egyre gázosabb eszközöket ragadnak meg, és ez már tizensok éve nem változott lényegében.
Miért van az, hogy amikor a Google plagizálja a Bing-et, akkor nem vered ezt a 'business as usual' tamtamot? Mármint értem, hogy a képzeletedben az MS egy gonosz eltaposó cipőtalp, a Google meg egy feltörekvő ifjú titán, de lassan ideje lenne felébredni. Egyik sem kutyább, ha a felhasznált eszközöket nézzük, pont.
Amúgy meg az afféle Google-favouritism, hogy ez, a topik cikkjéhez kb. hasonló értékű és relevanciájú hír nem jött még le?
[ Szerkesztve ]
-
Brutális eb
addikt
Jaj de jó ez a totyik az MS és a Google is ugyanakkora tolvaj.Öröm nézni a fangirl csatákat.
[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
floatr
veterán
Őszintén szólva baromira hidegen hagy h a bing részesedése 5% vagy 10%. Sőt talán még örülök is h van aki egy kicsit ébren tartja a guglit a marhaságaival, mert akkor élénkebben ugranak rá a fejlesztésekre. Engem csak ez a ms féle "business as usual" bosszant, amikor valami nem megy feature alapon, akkor egyre gázosabb eszközöket ragadnak meg, és ez már tizensok éve nem változott lényegében. Most is megy ez a "más szemében a szálkát..."/"bagolymondja" szitu, ilyenkor mindig kinyílik a zsebemben a bicska
Amúgy bár az IE8-at már elég rég láttam első indításkor, a chrome(ium) -- ezek szerint szintén -- egy ilyen képernyővel indít, de h mi az alapértelmezett, arra ott sem emlékszem. Nyilván vannak lelkes rajongói ezeknek a srácoknak, de az eddigi történetük nagy része arról szólt, hogy izomból oldottak meg mindent.
(#68) hadm a találatból azt veszi át, amit a user kiválogatott, ráadásul mint volt róla szó a megvezetett feltétel szerint. Ez nem volna eredmény-lopás...?
[ Szerkesztve ]
-
hadm
csendes tag
válasz talpalavalo #54 üzenetére
Arról beszélek, hogy találat "átvételnek" csak akkor lehetne tekinteni ami itt történik, ha a Bing a Google, vagy más keresők által szolgáltatott eredményt venné át. DE NEM AZT VESZI ÁT! Hanem egészen egyszerűen megtenulja, hogy a felhasználó az adott keresés után mire kattint tovább. Tehát teljesen lényegtelen, hogy milyen szolgáltatást használva keresett a felhasználó és az is mindegy, hogy az a szolgáltató milyen találati listát adott. Ez pedig nem másolás, hanem tanulás. A felhasználó szerint a keresőkifejezsére nézve releváns oldalak megtanulása. Hol van itt másolás?
Ádám
-
Morden24
nagyúr
válasz julius666 #65 üzenetére
Ismerős? Miért van az hogy az user nálatok csak akkor hülye amikor az a ti igazatokat bizonyítja?
Megint mondom, egyrészt a legtöbb "hülye júzer" lazán a google.com-ról keres, másrészt akkor szerinted mi lenne erre a megoldás? Default böngésző a Google? Vagy indítás előtt elnyomhatatlan 20 perces videoprezentáció a böngésző- és keresőháborúról? Senkinek az igazát nem bizonyítja ez a dolog, viszont VAN.
El kell keserítselek, az userek nagy része funkcionálisan digitális analfabéta.
Ezt kb. mindenki leszarja. A cégeknek nem feladatuk, hogy tanítsanak.
Miért tűnne? Ott a csík ahová írni kell, ugyanúgy működik.
De az oldal, amit kiad, az nem ugyanaz lesz. És az fel fog tűnni. Megjegyzem, ha NEM TŰNIK FEL, akkor az azt jelenti, hogy a szolgáltatással maradéktalanul elégedett. És most mi a fontos? A Google részesedése (ami így is kolosszális), vagy a felhasználó?
Egy kérdés: a Google részesedése miért relevánsabb, vagy fontosabb, mint másé? Ezt valaki magyarázza meg nekem. Mármint ha lehet, ne kettős mércével, mert az valahol azért csít
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Ugye tudjátok, hogy az első elindításnál KÖTELEZŐEN ki kell választani bizonyos elemeket, és ezek egyike a default service provider
"Jaaaj mi a tököm ez dobálja fel az ablakokat megint a winfo$ biztos megint vírusos nyomom az OK-ot hogy eltűnjön végre, megnyomtam mérnemtűntmár el, OKOKOKOK TŰNJ MÁR EL B*ZDMEG, CSAK FACEBOOKRA AKAROK FELMENNI".
Ismerős? Miért van az hogy az user nálatok csak akkor hülye amikor az a ti igazatokat bizonyítja?
amit megváltoztatni annyira egyszerű amúgy, hogy tényleg csak az nem képes rá, aki analfabéta.
El kell keserítselek, az userek nagy része funkcionálisan digitális analfabéta.
Mellesleg egyrészt észreveszi, feltűnik neki első alkalommal, amikor a keresősite-ra kerül.
Miért tűnne? Ott a csík ahová írni kell, ugyanúgy működik.
ami többek között olyanokat közölt, hogy a google.com-ot lazán beírják, vagy beállítják esetleg kezdőlapnak, nem címsorból vagy search box-ból keresnek
Többek közt ezért 4-10% a részesedése a Bingnek és nem 40%.
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
"hogy mennyien nem változtatták meg az alapértelmezett kereső motort."
mindig jót mosolygok az ilyen kis gonosz félmondatokon.
ügye tisztában vagy vele, h minden böngészőben van alapértelmezett kereső és csak az ie-ben a bing? sőt, ami azt illeti az ie-ben nincs is alapértlemezett, mert egyetlenként azzal kezdi az indítást, h megkérdezi mit szeretnél keresőnek és a bing csak az ajánlott. -
Morden24
nagyúr
válasz julius666 #50 üzenetére
Miért kapnák a Bing-et az arcukba...? Nem akarok paraszt lenni, de mikor használtatok utoljára IE-t?
Ugye tudjátok, hogy az első elindításnál KÖTELEZŐEN ki kell választani bizonyos elemeket, és ezek egyike a default service provider, amit megváltoztatni annyira egyszerű amúgy, hogy tényleg csak az nem képes rá, aki analfabéta.Mellesleg egyrészt észreveszi, feltűnik neki első alkalommal, amikor a keresősite-ra kerül. Másrészt pont nemrég volt itt egy cikk, ami többek között olyanokat közölt, hogy a google.com-ot lazán beírják, vagy beállítják esetleg kezdőlapnak, nem címsorból vagy search box-ból keresnek - ha meg igen, lazán rákeresnek arra, hogy Google, mert ezt szokták meg.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Ja bocs, én erre gondoltam: egy januárban megjelent elemzés szerint pedig jobb eredményeket is szolgáltat utóbbinál, mert a rajta végzett keresések esetében a felhasználóknak csak alig 19 százaléka fordult vissza az elsőnek hozott találatokról, szemben a Google majd' kétszer rosszabb 35 százalékos eredményével.
Mert bedobtad a forrásra való kérdés kapcsán, hogy PC Fórum, de bármelyik statisztikát megnézheted, így van. Hát én kerestem, de nem találtam erre vonatkozó statisztikát, PC Fórumra pedig nem kívánok támaszkodni.
És Market Share statisztikákat néztem én is, direkt linkeltem is egy olyat, amire nem lehet rásütni hogy szar lenne de mégis alacsony részesedést mutat a Bingnek, hogy jól látszódjon mennyire szórnak, 10%-os különbségek vannak. Ez azt jelenti, a Bing részesedése a statisztikai hibahatár közelében mozog, ez alapján pedig sok mindent lehet csinálni (lemenni boltba egy sörért, Zulu esőtáncot járni, flamelni) csak komoly következtetéseket levonni nem.
Ellenben erre a 4-10%-os részesedésre (ami elég statikus amúgy, nem látok semmiféle dinamikus növekedést) elég jól illik amit leírtam, hogy ennek a nagy része főleg olyanokból áll, akik vannak elég okosak a searchboxot használni (és nem a google.comra mennek címsorban), de ahhoz sügérek hogy átállítsák a keresőmotort. Illetve a gugliutálókból/MS-imádókból, mert ilyenből is van sok, főleg az elsőből.
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
ezek az eredmények a saját (bejelentkezett) találati listájukon jelent meg vagy a globálisban?
Csak mert 20 ember kevésnek tűnik ahhoz, h látványos változást érjenke le azzal, h kattingatnak. -
floatr
veterán
Hamár ennyire érdeklődő vagy...
Egyrészt a keresetben kifogásolt kódrészletek nem az androidban, hanem csak az android unit tesztjeiben voltak benne. Másrészt tartalmilag összefésülték a két kódot, hogy egyáltalán összehasonlítható legyen, ami kb annyit tesz, hogy ha két ember hasonló kis feladat implementálására kérsz fel, akkor ott is lehet egyezést kimutatni.
Nemrég volt egy blogsorozat, hogy újabb 110%os bizonyítékokat találtak immáron magában a runtime-ban, aztán jött egy válasz, mire a szaklapok annyit reagáltak h ja bocs mégse.Szóval erre a helyzetre alapozni egy ilyen kijelentést kissé infantilis, de akkor az egész .net infrastruktúra is vesszen wp7-estül
Maradtak a "goofiest patent"-ek, amit vagy megsértettek, vagy nem, vagy érvényesek, vagy nem. Gondolom már megelőlegezted nekik, hogy természetesen megsértették
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
-
erdoke
titán
Fent volt a honlapjukon, ellátva a saját EULA-jukkal. Tehát Sun/Oracle saját EULA-val védett (= nem ingyenes, nyílt és hasonló) Java kód kimásol, Androidba bekopiz, Google EULA-val ellát, aztán honlapon elérhetővé tesz. Ezt nem is cáfolta a Google, csak a kódok fontosságáról makogott valamit, szóval a bíróságot nem várnám meg a kijelentéssel.
A legjobb aláírás a héten
-
moonman
titán
na jó, ez itt átment agyatlan fikázásba, úgyhogy én kiszálltam. hogy klasszikustól idézzek: megyek termelni.
-
talpalavalo
aktív tag
Ember miről beszélsz????
Itt csak egy a lényeg, hogy mit ad ki a kereső, az, hogy mire kattint a felhasználó az csak annyit tesz hogy a jövőben felértékelődik majd az az adott találat és előrébb kerül, a lényege egy keresőnek, hogy minél egyszerűbben megtaláld azaz az adott kereső szóra minél fentebb minél előrébb lásd megjelenítve a találatot.... Itt ez a lényeg és ez a releváns a keresőmotor oldaláról, most gondolj bele ha keresel valamit és csak a 2000000. oldalon van amit Te keresel az jó kereső motor??? Nem... -
hadm
csendes tag
Szerintem találati lista másolásról akkor lehet beszélni, ha a Google által adott találati listát dolgozza fel a Bing teljes egészében, vagy részben. De itt erről szó nincsen. Teljesen lényegtelen a találati lista. Egyetlen dolog a lényeges, hogy a felhasználó mire kattint a keresés után. Teljesen értektelen, hogy mi van a találati listán és az is, hogy az honnan jött. Csak az számít, hogy a felhasználó által megadott kifejezésre mi a neki releváns találat. Ennek a funkciónak csak és kizárólag a felhasználóhoz és a felhasználó döntéséhez van köze.
Ádám
-
Ha már eljutottunk idáig, lökjél már ide néhány - bíróság által elfogadott - bizonyítékot a lopott kódra vonatkozóan, légyszíves...
#41 moonman: már a múltkor is javasoltam, hogy ne égesd Magad a pcfórummal... látom, nem sikerült megfogadni a tanácsot. (Azt is megírták ott, hogy a linux tönkreteszi a hálókártyát... aztán kiderült, hogy mégsem a linux, hanem az intel által adott kerneldriver. Annak se adj hitelt, amit ott kérdésként tesznek fel.)
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
1. PC Fórum, de bármelyik statisztikát megnézheted, így van.
Hát erre a visszafordulósdira most egy gyorskereséssel nem igazán találtam eredményt, de ez a "dinamikus növekedés" sem mindenhol megfigyelhető.
2. "mindketten tudjuk honnan a bazi nagy növekedés" - mondjuk azért, mert tényleg jó?
Jó, akkor játszd a hülyét.
Mert alapértelmezetten jön az oprendszerrel. És ki az aki nem fog szórakozni a beállításokkal (valszeg észre sem veszi a változást)? Az aki a legkevésbé ért hozzá. Ők azok, akik a legkevesebbet fognak keresésnél szarakodni, jó lesz az első találat is ha nagyjából stimmel már.Nem hibáztatom az MS-t az üzletpolitikájáért, más is ezt csinálja, csupán emiatt nem érdemes levonni mélyebb következtetéseket. Az átlaguserek azt használják amit az arcukba tolnak, ők meg a Bing-et kapják az arcukba.
A te logikád alapján akkor 2-3 éve az IE6 volt a legtutibb böngésző?
-
floatr
veterán
Akkor már előnyben vagyok hozzád képest, mert én legalább elolvastam Mint ahogy a második résszel kapcsolatban is: eleve válasz volt egy irreleváns felvetésre. De toljuk még tovább a hülyeséget plz tökmindegy miről, de vitatkozzunk...
Amúgy FYI: ekkora piaci fölény esetében (ti desktop win) az árukapcsolás még az ámerikai törvények szerint is gáz, nemcsak az EU-ban. Ezért is vizsgálják időnként a gugli keresőjét, amikor jön "valaki" egy újabb ötlettel, hogy hol lehetne belekapaszkodni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Glenda
addikt
Valaki küldhetne a Googlenek egy Bing Toolbar readmet...
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
kokyt
senior tag
"Találati eredményeket másol, amik nem valós adatokból jönnek, magyarán nem találhatta meg semmiféle kereső motor, csak a bing "ajánló""
Elég komolyan érthetsz a dolgokhoz, ha egy cikkből is leszűröd, hogyan működik egy sok millió dollárból fejlesztett keresőmotor
A vak is látja, hogy sántít a dolog. Miért nem tesztelték mondjuk Ubin vagy Solarison Operával, vagy Tűzrókával? Gondolom, mert a jelenlegi 7-9%-os egyezés helyett kijönne egy büdös nagy nulla."Erre jön egy elég arrogáns piaci szereplő, aki első lépésként azzal teremt magának részesedést, hogy az operációs rendszerének a részesedésével felfuttatott böngészőben alapértelmezetté teszi azt"
Még jó, hogy él az árukapcsolással. Az egyetlen, amit nem értek, hogy miért mindig az MS-el kapcsolatban jön ez elő.
Láttál-e már androidot? Ha igen, akkor légyszíves számold össze az alapértelmezett Gugli szolgáltatásokat benne, és ha kész vagy, akkor javaslom ennek fényében gondold át újra a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Gondolom a Google-féle spam-sceme nem fog izzó betűkkel lejönni, igaz?
-
moonman
titán
"Mégegyszer kérdezem: egy olyan oldalt sorol előre, aminek semmi köze nincsen a kamu stringhez -- mi alapján?"
még egyszer elmondom: az alapján, hogy a user mindig arra a "kamu" találatra kattintott a keresősztring legépelése után. ez a köze hozzá. tényleg ennyire nehéz felfogni?"PC-fórum mint hivatkozási alap"
szinte borítékoltam, hogy csak a beszólogatás miatt érdekes, de annyira ne legyünk már korlátoltak, hogy egy mindenhol lenyomozható market share-t azért nem hiszünk el, mert a pcfórum is megírta. lame...[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Mégegyszer kérdezem: egy olyan oldalt sorol előre, aminek semmi köze nincsen a kamu stringhez -- mi alapján? Egyetlen kapocs van, a gugli felhasználónak tálalt találati listája. Ezt még sting sem tudná kimagyarázni azon a vicces rajongói oldalon. (PC-fórum mint hivatkozási alap )
-
moonman
titán
megint a hüje példák. és látom, még mindig nem érted. ez nem "kamu találat", hanem kattintáson alapuló találat. úgy is felfoghatod, hogy a Bing tanuló üzemmódban működik. meg végülis milyen szar már, hogy a usernek fontos dolgokat találja meg és nem olyat, ami a usert egyáltalán nem érdekli.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz julius666 #37 üzenetére
A Bing lokalizációja sokkal gyengébb kisebb piacokon, köztük nálunk is. Azaz magyar nyelvű keresésben jelentősen alul marad. Próbálj angolul keresni, és vedd észre, hogy sok embernek simán jobb is lehet a Bing. USA-ban, német, spanyol, francia nyelvterületen nincs olyan különbség a Bing hátrányára, mint pl. nálunk.
-
floatr
veterán
válasz #24737024 #35 üzenetére
A java kóddal kapcsolatban azóta sem sikerült érdemi vádat összetákolni. Maradtak azok a pontok, amik még James Gosling szerint is a "goofiest patents" kategóriába esnek
Az egész cécóval kapcsolatban meg, még ha bizonyítható is lenne, akkor sem lenne semmi. Business as usual: na és...? "nálatok is verik a négereket", ahogy már mondtam
-
floatr
veterán
Frappáns válasz, de ebből inkább az jön le, hogy inkább te nem érted az alapproblémát. Macis példa megint: ha a bing is előrébb venné, de csak a "maci" és tsai keresésre, akkor egy rohadt szót nem szólna senki sem, mert saját algoritmus, saját találat. Így műxik a pagerank. Ellenben itt kamu keresési feltétel alapján "talált" valós adatot, amikor semmilyen összefüggésbe nem lett volna szabad hoznia -- persze az összefüggés a felhasználó gugli használata volt.
-
julius666
addikt
A Bing egyébként másfél évvel ezelőtti elindítása óta gyakorlatilag folyamatosan növeli részesedését a keresők piacán a Google rovására, egy januárban megjelent elemzés szerint pedig jobb eredményeket is szolgáltat utóbbinál, mert a rajta végzett keresések esetében a felhasználóknak csak alig 19 százaléka fordult vissza az elsőnek hozott találatokról, szemben a Google majd' kétszer rosszabb 35 százalékos eredményével.
1. Forrást.
2. Ha igaz is, mindketten tudjuk honnan a bazi nagy növekedés és melyik userkategória az akit ilyen módon átszippantott az MS. Nem anyázni akarok, csinálják, csak ezekből a számokból nem lehet levonni túl nagy következtetéseket a Bing milyenségére vonatkozóan.--------------------
A kulcsmondat a hírben:
a Google kísérlete korántsem meggyőző, ugyanis a 100 manipulált keresésből csak 7-9 esetben találtak egyezést, és ez jelentősen gyengíti az érvelésüket.Ez a tanulmány is ugyanolyan bullshit mint az előző.
-
Agyasima
őstag
Ki csinálta ezt a képet? És miért nem szóltak neki, hogy nagyon gáz?
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
törölt tag
válasz attila9988 #14 üzenetére
Gond csak az, hogy nincs érdemi bizonyíték. Addig pedig csak olcsó marketingcélú vádaskodás.
Kicsit kevesebb álszentség nem ártana, emlékezzünk csak az Android Java kód botrányra, mikor teljes osztályokat vettek át egy az egyben az Oracle-től bármiféle engedély nélkül. Az persze nem volt elítélendő, gondolom
[ Szerkesztve ]
-
-
floatr
veterán
Márpedig jobb kifejezést itt sem fogsz találni. Van egy oldalad, ami a grizzly medvék alvásáról ír, beírod h "maci" és ott lesz az eredmények közt mindkettőnél. Az egyik preparálja a találati listáját, hogy legyen az első és tartalmazza az amúgy nem létező részletet, és arra a keresési kritériumra, hogy "zladkkudzaljjdj". Erre a másiknál is hirtelen feltűnik a kamu kritériumra, de helyes tartalommal... Nyilván valami jól magyarázható módon, lelkesen csillogó szemű indiai emigránsok által teljesen naiv jószándékkal fejlesztett ms-varázslat segítségével
(#32) moonman gondolom a macis példa szemlélteti ismét a különbséget. Amúgy ilyen hardcode-olt megoldás pl a wiki, a matekpéldák, meg egy rakat más. Gonosz dolgok ezek. Is. De miért van az, hogy itt van ez a cikk is, és egyből el van terelve -- most leginkább nem a te részedről -- a téma, hogy a gugli még milyen vádpontokban található bűnösnek a ms/apple bíróságán...?
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
-
Inv1sus
addikt
moonman: Na azért nem kell úgy csinálni, mintha a Microsoft nem értene hozzá. Nem egy angyal cégről beszélünk ott se.
Egyébként ez tényleg fölösleges kavarás a Google részéről. Az viszont gáz, ha a Bing rossz oldalakat hozz fel, amiknek semmi közük egy adott szóhoz, csak mert "lop".
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
floatr
veterán
Egy létező oldal látogatottságát méri a saját létező keresési kritériumai alapján, nem pedig egy mesterségesen preparált találati eredményt vesz fel valótlan keresési kritérium alapján.
De látom érzelmi alapon nem sikerül észrevenni a kettő közti bődületes különbséget.(#27) erdoke úhh je, itt is verik a négereket. Ne kelljen már megint visszamenni a xerox rendszerig, hogy sikerüljön felsorolni minden jelenleg irreleváns olyan kérdést, amire annakidején az apple és a ms sem tudott választ adni.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Hehe, tipikusan bagoly mondja verébnek szituáció. Aki egy komplett mobil OS-t lopkodott össze (annak ellenére, hogy mekkora szabadalmi portfóliója van a legnagyobb Android OEM-eknek, mégis mindenki pereli már őket), az mégis milyen alapon vádaskodik ilyen piszlicsáré ügyekben?
-
bobsys
veterán
Nem ugyanezt csinalja a google toolbar?
szerk: latom de
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
moonman
titán
hagyjuk már ezeket a hüje példákat. ez egy funkciója a Bing Bar-nak, ugyanezt csinálja a Google Toolbar is, vita lezárva.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Magyarán megjegyzi, hogy a másik kereső eredményeiből mit szűrtem én ki; erről beszéltem eddig is. Semmi köze az algoritmushoz, az eredményhez annál inkább.
De leegyszerűsítem: 10 egyemista írja az analízis vizsgát. Van egy képzett, 5 félig értelmes, a többi síkhülye. Utóbbiak tudják, hogy hülyék, illetve azt is, hogy a többieknek van köze az egészhez. Az 1. leadja a drótot, 5 másolnak belőle, a többiek pedig kiszemezgetik azt, amit az előbbi 5 relevánsnak talált.
(#21) Sweet Lou 6 De ha csak javítani kellett volna valamin, akkor nem jelent volna meg az életbe soha olyan találat, ami nem is létezik, nemhogy 10%.
(#22) moonman ja még verik náluk is a négereket A yahoo dir nem tudom hogy jön ide, nem egészen ugyanaz a téma, a rangsorolást meg a múltkor kitárgyaltuk. Bizonyítsák be, aztán engem nem érdekel, hogy mit csinálnak vele a szövetségiek. De akkor szedjék darabjaira a wint is, mert a ms megoldásait részesíti előnyben
A hirdetett ügylettel meg hadd ne kelljen már még egyszer foglalkozni így sokévnyi távlatból. Vannak kiemelt fizetett hirdetések a keresés eredményei közt kiemelve/megjelölve -- botrány. A keresési eredményeket viszont valóban takaríthatnák jobban.[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
akkor gondolom a Google algoritmusa is egy fos, mert bizonyítottan felhasználja a Yahoo! Directory találatait, de magát a listát szándékosan hátrébb sorolja, hardcode-olva van egy rakat saját szolgáltatás, ráadásul a többet fizető cégek előrébb kerülnek a listán. szarrá manipulálják az eredményeket, ehhez képest ez egy vihar a biliben. éljen az esélyegyelőség, mi?
-
Sweet Lou 6
addikt
nem értem a problémád. ha a bing egy nagyobb részesedésú kereső találatait is beleveszi a keresési statisztikájába, az maximum csak javíthat az eredményein. de emellett - mint le van írva - nemcsak a google találataiból dolgozik, hanem még több száz más oldal alapján is. tehát ez nem átvétel (hiszen a végleges eredményt a google találatai majdhogynem elhanyagolható mértékben befolyásolják), hanem a keresési statisztika javításának egy módja, amely nem tesz különbséget kereső és nem kereső között, inkább a user keresési szokásainak megismerésére (és ezáltal a kereső algoritmus javíthatóságára) fókuszál.
sweetlou6.wordpress.com
-
Djuree
félisten
hülyék ezek...
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
moonman
titán
"a bing tranzitive jogot kapna a találatok felhasználására"
ezt magyarázzuk, hogy a Bing nem a Google találatokat használja fel. azt figyeli, hogy a user milyen szavak beírása után mire kattint. ha Yahoo!-val, Baidu-val, AltaVista-val végezték volna el a "kísérletet", ugyanez jött volna ki.
#17: "a másiktól származó eredményeket tanulja meg"
nem, nem és nem. a user viselkedését figyeli, azt, hogy mikor hova kattint. semmi köze a Google találati listájához, azt a user dönti el, hogy neki melyik link kell.
úgy kell felfogni, hogy ha én tizenötször beírom az argep.hu-ba, hogy "villanyborotva" és ezután mindig ugyanarra a termékre kattintok, akkor a Bing Bar megjegyzi, hogy melyik villanyborotvát kedvelem. és ennek semmi köze az argep keresőalgoritmusához.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Nem vagyok teljesen képben a dologgal... de ha jól értem, akkor a bing toolbar használói az általuk nézett oldalak adatait/linkrendszerét átküldik a bing-nek és ezért jelenik meg a bing-ben olyan találat ami a google listájában volt.
Jogilag érthető a google álláspontja.
- A találatok listája a szolgáltató szellemi tulajdona. A felhasználó jogosan használja a keresési szolgáltatás találatait.
- A felhasználó megadta a jogot a bing-nek, hogy az adataiban turkáljon a toolbar.
=> ebból nem következik, hogy a bing tranzitive jogot kapna a találatok felhasználására. Ki tudnák szűrni a google oldalait a toolbar által feldolgozott címekből.Pl. legális egy mp3-at letölteni a netről, de illegális továbbadni azt.
Ha tiltva van a google felhasználási feltételekben az, hogy átvegyék a találatokat más szolgáltatók rendszerei, akkor a bing nem veheti át azokat. -
floatr
veterán
válasz Sweet Lou 6 #15 üzenetére
Ezzel az egésszel nekem alapvetően bajaim vannak. Nem az a baj hogy tanul, hanem az, hogy a másik eredményeiből. Arról van szó, hogy ha én relevánsnak találom, akkor a másik is annak találja, de nem magától, hanem az én algoritmusom alapján. Nem készítettek egy jó algoritmust a relevancia meghatározására, nem is lopták el az algoritmust, még csak a viselkedését sem másolták, hanem egyszerűen a másiktól származó eredményeket tanulja meg. Ez nemcsak gáz, de a bing saját algoritmusát is minősíti.
-
moonman
titán
válasz Sweet Lou 6 #7 üzenetére
viccnek vicc, de a Google nagyon ért a szarkavaráshoz. ez a boszorkányüldözés is megtette már a hatását, elég csak beleolvasni néhány hír kommentjébe vagy a Twitterbe. az emberek ijesztően könnyen manipulálhatók. olyanok, mint a zombik.
de még az sem gyanús senkinek, hogy az MS nem kezdett el magyarázkodni, tagadni, elterelni a témát, hanem nyíltan kijelentették, hogy igen, így működik a user behavior tracking. már ha valaki eddig nem tudta volna.
[ Szerkesztve ]
-
Sweet Lou 6
addikt
Persze, hogy nem ugyanaz, csak a jelentőségére akartam célozni (vihar a biliben).
A módszer hasznosságával lehet vitatkozni, viszont ezt beállítani lopásnak, nem enyhe túlzás, hanem nagyon erős félrevezetés és hazugság.attila9988: az, hogy alaptalan a gyanúm. ha az általam bizonyítottnak vélt tény a valóságban 10% alatt van, akkor talán elgondolkozom, hogy normális vagyok-e ha általánosítani próbálom.
[ Szerkesztve ]
sweetlou6.wordpress.com
-
attila9988
őstag
válasz #24737024 #11 üzenetére
Abban mi az undorító ha közzéteszed hogy szerinted valaki jogtalanul felhasználja az általad fejlesztett technológiákat? Honnan tudod hogy kinek van ebben a kérdésben igaza?
-
floatr
veterán
válasz Sweet Lou 6 #7 üzenetére
Azért szerintem az te is látod, hogy a kettő nem egy és ugyanaz (Egyébként a mozaik megalkotója kéne hogy pereljen mindenkit)
Találati eredményeket másol, amik nem valós adatokból jönnek, magyarán nem találhatta meg semmiféle kereső motor, csak a bing "ajánló" (Ez is milyen már bakker, hogy egy másik kereső adatait beajánlom a bingnek )
(#5) moonman a bing az oldalajánlón keresztül megszűrte a hasznos gugli találatokat az alapján, hogy milyen arányban találja a felhasználó relevánsnak
(#11) aronvirginas csak úgy gondolatkísérlet formájában tegyük fel, hogy 10+ éve alatt fejlesztettél egy keresőrendszert csilliárd dollárért, ami elismerést vívott ki a felhasználók körében. Erre jön egy elég arrogáns piaci szereplő, aki első lépésként azzal teremt magának részesedést, hogy az operációs rendszerének a részesedésével felfuttatott böngészőben alapértelmezetté teszi azt, és amellett, hogy mindenféle módon megpróbál kikezdeni, még egy olyan eszközt is használ, ami a csilliárdokat érő rendszereddel kitermelt adatokat közvetlenül "beajánlja" magának. Te mit reagálnál?
Gondolom a dolog nem új keletű, a megszellőztetésével nyilván megvárták azt a pontot, amíg betámadták őket. Ez az egész olyan picipuhás, és természetesen következményektől mentes...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyre szánalmasabbá és undorítóbbá kezd válni a Google És még csak okuk sincs rá, egyelőre a Bing részesedése marginális...
-
Fecow
aktív tag
Na csak kiderült, hogy hogy a Bing is elfogult, csak ő a Google találatok irányába. Ez meg is magyarázná, miért szerepelt a Bingnél is olyan rossz helyen a hotmail. Egyébként meg a negatív morális visszhangot leszámítva, szerintem tök lényegtelen a dolog.
moonman: Én mint felhasználó, hogyan tudom biztosítani a Google első találatát a Bingnek? Tényleg érdekel.
[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Depression
veterán
Azért azt ne felejtsük el, hogy ezt a 7-9 találati arányt kőkemény 100 google használó érte el.
Ha azt a több 100 milliót nézzük, akik ezt használják, az arányok erősen változhatnak.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Sweet Lou 6
addikt
,,a 100 manipulált keresésből csak 7-9 esetben találtak egyezést"
szánalmas Google, nem is vártam tőlük jobbat, csak egy ilyen mondvacsinált hazugságot. Az MS meg perelje be a Chrome-ot, mert az IE 100 tulajdonságából a Chrome-nak is van előre-vissza gombja, címsora, fülei stb. kb. ennyire vicc ez az egész, persze egy kis lejáratókampánynak tökéletes.sweetlou6.wordpress.com
-
moonman
titán
A tapasztalt eredmények mindössze annak köszönhetőek, hogy a Bing a felhasználók által önként biztosított adatokat is felhasználja találatai javításához - és a Google mérnökei a fent dokumentált kísérletük keretében pont ezeket biztosították részére. A tapasztalt eredmények tehát kizárólag ennek - ti. a Google munkatársai közreműködésének - köszönhetőek, és szó sincs arról, hogy maga a Microsoft bármilyen adatot is közvetlenül a Google keresőjéből nyert volna ki a találati listákhoz.
A cég szerint a Google mindössze elterelő műveletnek használja a sztorit, hogy elvonja a figyelmet a céggel szemben a közelmúltban a találatok manipulálásának vádja miatt indult versenyügyi eljárásról. Ezen kívül Redmond szerint a Google jobban tenné, ha inkább a keresőspam visszaszorításával foglalkozna a vádaskodás helyett, amit szerintük valójában direkt tűr meg a találatai között azért, mert a szóban forgó oldalokon az AdSense révén rengeteg pénzt keres maga is - függetlenül attól, hogy azok a felhasználóknak valójában csak bosszúságot okoznak, és csak nehezítik számukra a valóban keresett információk felkutatását.
A Bing egyébként másfél évvel ezelőtti elindítása óta gyakorlatilag folyamatosan növeli részesedését a keresők piacán a Google rovására, egy januárban megjelent elemzés szerint pedig jobb eredményeket is szolgáltat utóbbinál, mert a rajta végzett keresések esetében a felhasználóknak csak alig 19 százaléka fordult vissza az elsőnek hozott találatokról, szemben a Google majd' kétszer rosszabb 35 százalékos eredményével.
ennyi.
[Az idézett szöveg forrása: PC fórum - dajkopali][ Módosította: dajkopali ]
-
Peter Kiss
őstag
Egyébként ez miért is baj? A Google ingyen van, ki mondta, hogy a Microsoft nem használhatja? :facepalm: Inkább fejlesztenének azok a mérnökök, akik bohóckodtak ezekkel az álkeresésekkel.
-
Narxis
nagyúr
Ez azért nem szép dolog a Bing részéről bár abban se vagyok biztos, hogy a Google nem csinál ilyet a többi szolgáltatásával/termékeivel.
Megvan a délutáni programom, popcorn + cola és a twitter olvasása.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Spórolós topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- PS5 Slim Digital - 21 hó garancia
- 2 db Dell 21,5" LED, Full HD, 5ms, VGA, DVI + HDMI, Kecskemét
- PS4 Slim 3 kontroller és 3 játék
- JBL BAR 1000 7.1.4 csatornás Dolby Atmos Soundbar - Új, garanciális akár beszámítással
- harman/kardon Citation 500 fekete & szürke - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással