- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
DJS
tag
válasz #24737024 #61 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de szerintem ez az egész utcafénykép egy olyan terület, amire a törvények eddig nem terjedtek ki. Senkinek nem jutott eszébe, hogy esetleg szabályozni kellene azt, hogy kívülről be lehet-e fényképezni egy ház ablakán, vagy hogy ha egy tévésorozatban ilyet csinálnak, akkor az kapjon 18-as karikát, meg ne lehessen leadni este 10 előtt.
De most a Gugli elkezdte, ezért feljelentették, és a bíróság az eset meg a vonatkozó, nagyon általános törvények alapján azt mondta, hogy nem. És a Gugli követte az elvárásokat.
De persze, amíg nem voltak ezek kimondva, addig hogyan követte volna? Ez egy profitorientált cég, abból élnek, hogy kockáztatnak, ha valami bizonytalan. És eddig ez egy bizonytalan jogi helyzet volt, nem?
-
Porcupain
aktív tag
Én szeretem street view-t, mert olyan helyeket nézhetek meg, amit lehet nem is látnék soha. Eddig mindig csak kitakart rendszámot és arcokat láttam. Eddig ha problémáztak az unióba mindig megoldották, gyorsabban mint az MS esetén, szóval ők talán még mindig megalkuvóbbak! Gondolom a jogászaik úgy vélték, hogy kitakarás elég lesz, hát nem lett elég....
[ Szerkesztve ]
velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9
-
törölt tag
ha csak saját magadnak passzióból fotózol, akkor valóban nem. de szerintem ha már kereskedelmi céllal teszed ezt, akkor nem azonos a joggyakorlat. van a kuglinak is európai képviselete, legalább nagyjából illene tisztában lenniük a helyi viszonyokkal. vagy mi másra valók?
-
törölt tag
válasz D4rkAv3ng3r #57 üzenetére
Azért ha jobban beleásnád magad az EU-nak van sok segg és ostoba hozzáállása a dolgokhoz.
Igen, az EU törvényei messze nem tökéletesek, ebben egyetértünk. Ettől függetlenül a Google öntörvényeskedése undorító praktika szerintem. Kik ők, hogy semmibeveszik a helyi törvényeket?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz D4rkAv3ng3r #57 üzenetére
a streetview nem a térkép szerves része, csak egy plusz szolgáltatás. bár alapvetően én sem értek egyet a személyiségi jogok ilyen módon való erőltetésvel, de enélkül is remekül használható a gmaps felénk (meg Európában úgy általában)
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz #24737024 #54 üzenetére
Azért ha jobban beleásnád magad az EU-nak van sok segg és ostoba hozzáállása a dolgokhoz.
Értem én a botrányt az utcák fényképezéséről de csak jó lenne egy részletes térkép utcaszinten nem? A Google Map nekem sokszor segített, hogy megtaláljak egy utcát, még milyen jó lett volna, ha utcaszinten lehetne látni.
-
FixY67
senior tag
válasz #24737024 #55 üzenetére
Javagyúgy... Fene tudja... szvsz baromság ez az EU-s hozzáállás, mert ha az ember nem jár tilosban, akkor mit árt neki egy ilyen kép?
"Háttérzajnak" épp a Discovery megy. Valami amerikai katasztrófáról mutatnak filmet. A filmen szereplők arca gondosan kitakarva, elhomályosítva. Iszonyatosan idegesítő látvány.
Nevetséges dolog, hogy a gengszterváltás előtt csak a honvédséghez így-úgy kapcsolódó objektumok környékén volt megtiltva a fotózás, most meg (konkrétan Magyarországról beszélek) ha este, a bezárt piac környékén próbálom fotózni a naplementét, azonnal megjelenik valami biztonsági droid, hogy ott ne fotózzak......
-
törölt tag
Ez a "nem lehet utcát fényképezni", ez hol van?
Ez egy nagyon leegyszerűsített megfogalmazása a Street View körüli, többnyire EU-s ellenvetéseknek és aggályoknak. Itt gyakorlatilag nem az a lényeg, hogy nem lehet fényképezni, hanem arról szól a történet, hogy a Google sok helyen nem kért engedélyt a helyi hatóságoktól, csak feltűnt 1-2 speciálisan felszerelt személygépkocsival és elkezdték fényképezni a várost. Ez talán működik Amerikában, de Európában (szerintem jogosan) nagy botrány lett belőle.
-
törölt tag
válasz Depression #52 üzenetére
Eddig amik ütköztek az említett országokban, mint pl.: nem lehet utcát fényképezni, mert ott emeberek is vannak, nem lehet könyveket szkennelni, Na meg az újságosok kirohanásai stb. számomra hülyeségek.
Számodra talán hülyeségek, de ezek a törvények, és egyetlen cég, így a Google sem állhat felettük. A törvényeket lehet vitatni, lobbizni a megváltoztatásukért, de amíg érvényben vannak, addig be kell tartani minden cégnek, attól függetlenől, hogy egy kisboltot üzemeltet, vagy a világ egyik legnagyobb IT cége.
Épp az teszi számomra unszimpatikussá a Google-t, hogy "a világot megváltó" szándékukban az amerikai törvények sémája alapján próbálnak eljárni az egész világon. Ha pedig megróvást kapnak emiatt, akkor beindul a marketinggépezet, és minden fórumon igyekeznek úgy beállítani a történetet, mintha ők csak szegény áldozat lennének, akit a csúnya-gonosz EU vagy Kína előnytelen lépésre kötelez. Holott végülis ők voltak azok, akik úgy folytattak tevékenységet egy adott országon belül, hogy semmibevették annak törvényeit.
Utólag legalább többnyire orvosolják a problémákat, de mindig nagy duzzogás és kellő mértékű önsajnáltatás mellett. Az egyszeri user meg persze annyit lát, hogy "megint szivatják a kedves-rendes Guglit aki csak jót akar, mert hát a mottójukban is benn van", az senkinek nem tűnik fel, hogy ők voltak azok, akik törvénybeütköző cselekedetet hajtottak végre.
-
FixY67
senior tag
-
Depression
veterán
válasz #24737024 #38 üzenetére
Bizoyítékokat kérek ezekre az állításokra.
Eddig amik ütköztek az említett országokban, mint pl.: nem lehet utcát fényképezni, mert ott emeberek is vannak, nem lehet könyveket szkennelni, Na meg az újságosok kirohanásai stb. számomra hülyeségek. De az olasz maffia vitte eddig a prímet.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Porcupain
aktív tag
válasz #24737024 #49 üzenetére
Nem kellene kifordíntani a szavaimat, de Te még csak nem is észerűen érveltél a google ellen, csak fikáztad. Engem nem érdekel, hogy Te hogyan akarsz ártani a guglinak, de azért nem kellene mást hülyének nézni. A "visszavehetnél-t" azt arra értettem, amit a böngésző választásomról írtál...
Én egyik cégről se hallotam még ezt a szöveget. Ezt hol olvastad légyszi küljd már egy linket!
Nekem eddig csak apple volt hype, de jó tudni azt,hogy már a google is az.
A guglit is ki lehet kerűlni, maximum csak az adwords hírdetéseket nem, de ezeket általában nem is figyelem. Napi rendszerességel használom az netet, de ritkán szoktam találkozni chrome reklámmal...
-
törölt tag
válasz Porcupain #48 üzenetére
Kicsit visszavehetnél! Te most kb ide jöttél fikázni a google, mert most az a kedved.....
Értem: a Google-ról jót vagy semmit.
Amúgy nem a kedvem ilyen, csak egyszerűen képes vagyok túllátni a rózsaszin ködön. Nem a Google az egyetlen IT cég akinek a politikájával nem értek egyet, de jelenleg az ő térhódításukat tartom hosszú távon a legveszélyesebbnek.
Látom Te nem szereted a hype cuccokat, csak az ipod-t
Van különbség a jogosan népszerű és a hype-olt termék között. Amúgy meg sehol nem láttam még egyetlen "ha iPodról hallgatod a zenét, megmentesz egy kiscicát és a globális felmelegedést is visszafordítod" tartalmú reklámot, blogbejegyzést stb, míg a munkámból kifolyólag a Chrome-ot és egyéb Google-terméket naponta az arcomba nyomják abszurdnál abszurdabb reklámszövegek kíséretében.
-
Porcupain
aktív tag
válasz #24737024 #43 üzenetére
Kicsit visszavehetnél! Te most kb ide jöttél fikázni a google, mert most az a kedved.....
Mint írtam, nem használom a youtubo-t, és korábban használtam már a összes böngészőt, így maradt az FF után a chrome, mert nekem eddig ez kettőt tetszett.
Látom Te nem szereted a hype cuccokat, csak az ipod-t
Gmail mellett van, yahoomail-m is, de mint írta Sheratan, nem lehet csak pénzért klinesre letölteni a leveleket....
-
törölt tag
válasz #24737024 #46 üzenetére
nem tudom, én nem nagoyn látok jelenleg alternatívát. fent van a FF és az opera is, de elsődlegesen már a chromiumot használom, mert ez a leggyorsabb és kényelmesebb nekem. ezelőtt meg évekig FF-ot használtam, nagy megelégedéssel, de az utóbbi időben már nem győzött meg annyira. egyedüül a reklámszűrése elsőrangú.
egyébként nem vettem észre, hogy úgy általában nagyon ugranának az emberek a chrome-ra, nekem nincs olyan (személyes) ismerősöm, aki hallott volna róla. inkább itthon a firefox körül érzem ezt a hájpot, hogy utáljuk az IE-t, szressük a FF-ot. legalábbis egyelőre.én a kezdetektől használok pop3 elérést, mert szeretem, ha megvannak offline is az üüzeneteim, nem mindig van kéznél internet. utóbbi időben a yahoo ezt nem támogatja, a hotmail is nehézkes. de igazából ami miatt szeretem a google-t, az a spam szűrője, annyira hatékony spam szűrést nem láttam még nagyon máshol. illetve kényelmes a beépített gtalk.
ez nem a sztárolás miatt van, egyszerűen tetszik, és azért használom. de péládul a reader-t, gears-t, calendar-t és a többi cuccot ki sem próbáltam még, mert nincs rájuk szükségem. -
törölt tag
válasz #16820480 #45 üzenetére
Linuxon valóban nem minden böngésző érhető el, de ott sem hiszem, hogy a Chrome az egyetlen alternatíva. Emellett remélem elismered, hogy Chrome-ot használni egyfajta divat lett (ahogy anno a Firefox esetében), hála az intenzív marketingnek és gerillakampánynak*, de semmiképpen nem a konkurenciánál jobb minőségnek.
Yahoo! esetében nem tudom, hogy működik a pop3/imap kezelés, mivel nem használtam soha. Egyedül az iPod-ra töltöm le a leveleimet, de az a lehetőség azt hiszem egy külön Apple-Yahoo! egyezség gyümölcse. A Yahoo!-n kívül van még jópár szolgáltató, melyek tudom, hogy támogatják a pop3-at és az imap-et.
UI: Én nem azt próbálom bebizonyítani, hogy a GMail, vagy más Google szolgáltatás nem jó. Többségük a közepes-jó tartományban helyezkedik el. Egyedül csak azt mondom, hogy a sikerük messze nem arányos a minőségükkel, hanem inkább az lvek óta folyó marketinghadjáratnak és gerillakampánynak köszönhető.
*csak én 50-100 közötti Chrome-ot istenítő blogbejegyzést olvastam
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #24737024 #43 üzenetére
én kipróbáltam: safari és IE nem elérhető linuxra, az opera a 10.10-ig bezárólag nem idomul rendesen a gtk-s környezetbe (10.50 még nem jött ki), ezért nem működik vele pár dolog (ibus például). a firefox 3.6 olyan dög lassú, még 2-3 kiterjesztéssel is, hogy az már fáj, tehát jelenleg maradt a chromium, mint legjobb választás.
a yahoo-nál most hogy megy a pop3/imap kezelés? még régebben megdöbbenve tapasztaltam, hogy nem akarta engedni, hogy így érjem el a levelesládámat, csak ha plusz szolgáltatásként előfizetek... illetve a legtöbb program/eszköz ismeri a gmail kontakt szinkronizációt, ellenben a yahoo-val, amit sajnos nem nagyon (kivéve a blackberry desktop software).
-
törölt tag
És hiába vannak a szolgáltatásaiknak külön-külön kisebb megfelelői, ha nincs mögöttük egy világmárka.
Látod, megfogalmaztad a lényeget: az embereknek fontosabb a brand mint a szolgáltatás. A Google lassan egy kiló fekáliát is becsomagolhat egy logóval ellátott papírba, azt is világmegváltásnak fogja tekinteni a sok agymosott user
-
törölt tag
válasz Porcupain #41 üzenetére
Chormera is csak nem rég váltottam át, mert nekem néha már túl sokat fogyasztott az FF
És miért Chrome-ra váltottál és nem Operára vagy Safarira? Kipróbáltál több alternatívát és emellett döntöttél, vagy csak ráböktél a Chrome teleítőjére, mert azt tolta az arcodba a YouTube?
Ez nekem újdonság,hogy gmail hype lenne, illetve, hogy megváltáskánt tekinteténenek rá. Hol hallotad ezeket?
Pl. ismerősöktől, munkatásaktól, fórumozóktól. Volt olyan is, hogy valaki megkérdezte, hogy mi a GMail címem. Mikor mondtam, hogy Yahoo!-t használok, erre úgy nézett rám mint egy földönkívülire.
Már a könyökömön jön ki a sok Google-istenítés és "a Google-on túl nincs élet" dogmatika. Elismerem, hogy volt pozitív hatása a termékeiknek és szolgáltatásaiknak, de a köréjük épült kultusz és ez a kvázi-monopol helyzet, hogy jófórmán minden internetes szolgáltatást valamiyen szinten ők uralnak, nagyon káros szerintem. Nekem személy szerint nem hiányzik egy újabb Microsoft, akit majd ha akarsz sem tudsz megkerülni, és majd ő megmondja, hogy mire és hogyan van szükséged
[ Szerkesztve ]
-
DJS
tag
válasz #24737024 #40 üzenetére
Lehet, hogy vannak ilyen rajongói is, de szerintem van alapjuk. A Google végzett azért egy jelentős fejlesztőmunkát, például a Maps és az Earth lenyűgözi az átlag usert. És hiába vannak a szolgáltatásaiknak külön-külön kisebb megfelelői, ha nincs mögöttük egy világmárka. Én a leveleimet már évek óta rendszeresen költöztettem az egyik fiókból a másikba, mert az egyik megszűnt, a másikat felvásárolták, a harmadik szimplán belassult, a negyedikben nem lehetett 10 megánál nagyobb fájlokat csatolni. Akkor már inkább a GMail.
-
Porcupain
aktív tag
válasz #24737024 #40 üzenetére
Értelek én, bár eddig még én nem találkoztam ilyenekkel. Én a munkám miatt is napi rendszereséggel használom a szolgáltatásának (adwords, adsenes, analytics stb.) a nagy részét, és eddig bevált, mint ahogyan még sokan mások. Chormera is csak nem rég váltottam át, mert nekem néha már túl sokat fogyasztott az FF.Nekem nem is kell több, csak hogy levelet tudja küldeni, a zümmit is kikapcsolatam. Legalább csak 1 jelszót kell megjegyezni Ez nekem újdonság,hogy gmail hype lenne, illetve, hogy megváltáskánt tekinteténenek rá. Hol hallotad ezeket?
Youtube-t pedig ritkán használom.
-
törölt tag
válasz Porcupain #39 üzenetére
eddin me halottam,hogy az valloták volna, hogy ők az "IT világ krisztusi szintű megváltói"
Nem is konkrétan ők vallják, hanem az agymosott rajongóik. Kismilliószor hallottam már, hogy a Google így meg úgy váltja meg a világot, és ilyen jót tesznek velünk, meg olyan jót. A Chrome-ra is mindenki mint az internet megváltására tekint, holott csak egy böngésző, és még csak nem is jobb a konkurenciánál. De hát a marketing mindent elad,a YouTube-on másodpercenként botlasz a "try a new, faster browser" reklámokba. A másik hype-olt termékük, amire mindenki megváltásként tekint, az a GMail, ami pedig nem több és nem is kevesebb egy egyszerű webmail-nél, amilyenből van 100, jobb is, szebb is.
[ Szerkesztve ]
-
Porcupain
aktív tag
válasz #24737024 #38 üzenetére
"jó szarukhoz"
Nekem eddig se volt semmi gondom a googlival, eddin me halottam,hogy az valloták volna, hogy ők az "IT világ krisztusi szintű megváltói" ....
Az egyszeri kis keresőből egy nagy vállattá nőtték ki magukat, de még mindig megalkuvóbbak a törvényekkel szemben mint az ms. Ebben az esetben már ez volt az egyetlen út számukra, nyílván ők is tudták,hogy kifgoják őket tiltani.
-
törölt tag
válasz Depression #28 üzenetére
Ez nálam olyan, mint amikor a jó zsaruk politikai bábukká válnak a filmekben.
A Google-t a filmbeli "jó szarukhoz" hasonlítani enyhén meredek! Kevés nagyképűbb és veszélyesebb cég van a Google-nél, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a hihetetlen mértékű agymosás, melynek segítségével sikerült elhitetniük az egszeri userrel, hogy ők az "IT világ krisztusi szintű megváltói"
UI: Amúgy pont azért ütközik a Google mindenhol politikai ellenállásba (Németország, Svájc, Kína stb.), mert azt hiszi, hogy a törvények felett áll
[ Szerkesztve ]
-
Porcupain
aktív tag
-
attila9988
őstag
Kitiltották őket... hurrá. Így most kevéssé valószínű, hogy a "nagy google internet" létrejön.. illetve meg is kapták ami jár nekik. Ezzel kapcsolatban sting volt az, aki a magyar online sajtóban jól megfogalmazta a lényeget, így ahelyett hogy belemennék az okfejtésbe, idéznék tőle:
"A cég így most lényegileg úgy vonulhatott ki a számára kifejezett kudarcnak számító piacról, hogy az ott elért rossz eredményekért a papírforma szerint vezetőinek nem kell felelősséget vállalniuk, és a kudarcot beismerniük - hiszen ők csak úgymond a kínai cenzúra áldozatává estek, miközben a szólásszabadság mellett próbáltak kiállni."
forrás: http://pcforum.hu/hirek/11910/Kitiltotta+a+Google-t+a+kinai+kormanyzat.htmlSzerintem nagy igazság. Már csak azért is ez a legvalószínűbb, mert a google -t furcsa mód 4 éven át nem zavarta az "elnyomó cenzúra", csak az utóbbi időben...
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Porcupain
aktív tag
válasz #16820480 #32 üzenetére
Nyílván én se arra használom,hogy eljussak egy helyre, csak megnézni a különbüző helyek tájait, mivel sok szép kép is van rajta. Amúgy nálunk is pontatlan a müholdkép és a térkép. A mühold kép pl elég kis felbontású. A bing esetén az egyik fele egy homályos izé, a másik fele pedig résztlesebb mint a googlié
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz #16820480 #29 üzenetére
Hát tényleg az lenen a legjobb, ha a Bing fejlődne erősen és megszorongatná a Google-t. Inkább két erős cég legyen, mint egy túl erős. Egyébként sem rossz azért a Bing, a képkeresője például egész pofás. Csak az a gáz, hogy a magyar verzió jóval butább az "igazi" USA verziónál.
#15: A Google nagyon szépen megvan a reklámbevételekből. Mivel Kína hatalmas piac ezért nem hinném, hogy hidegen hagyná az egész. A hackelés meg teljesen hihető.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Porcupain #31 üzenetére
szerintem akinek esze van, az semennyire, mert olyan pontatlan, mint ide Lacháza
most, amikor mentem ki, meg akartam keresni egy hosztelt a térképen, és kicsit ledöbbentem, hogy tökre el van csúszva a műholdkép és a térkép egymástól (nézd meg balra azt a felüljárókomplexumot hol van a műholdképen. ráadásul a térkép mutatja a valóságot, nem a műhold).
illetve van egy csomó helyen, hogy nagyon részletszegény a térkép. például a guangzhou-i egyetemem lénygében rajta sem volt, pedig elég nagy terület (illetve kb egy utcát jelölt rajta, és azt sem oda, ahol a valóságban van). pedig ezek nem mondhatni, hogy kis és eldugott helyeken lennének. ugyanitt a baidu térképe például remekül használható (ez nem meglepő), és van még vagy egy tucat másik kínai oldal, ahol hasonló online térképet lehet használni. -
Porcupain
aktív tag
válasz #16820480 #29 üzenetére
A bing térképét én se használam, még régen talán az msn live-ét megnéztem.
Tényleg a google térképet mennyire használják ott? Én mindig szoktam lesegetni kína tájait rajta.A bing sok jó találatot ad ki, és egy részletes netes kutatáshoz, nem szabad leragadni a guglinál.
-
Badman 4ever
őstag
válasz WonderCSabo #21 üzenetére
Én is úgy értettem, arra gondoltam, hogy a Google körüli botrány okozná.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
törölt tag
válasz Porcupain #27 üzenetére
meglátjuk majd, hogy mit lépnek majd, ha egyáltalán lépnek. egyelőre szerintem nem nagyon tudnak terjedni, mert az MS bár szoftverekben jól áll arra, de a szolgáltatások terén nagyon el van maradva: térképük gyakorlatilag nem létezik, az egyéb dolgokról nem is beszélve.
viszont én most örülök, mint kutya a farkának, mert a bing kidobott egy olyan oldalt, ami elég lényeges információkat tartalmaz a szakdogámhoz felőlem terjedhetnek -
Depression
veterán
Sajnálom a gugli-t. Eredetileg nem politikai célpontnak tervezték a céget, de mégis akkorára nőtt, és most ilyen dolgokkal is kell foglalkoznia.
Ez nálam olyan, mint amikor a jó zsaruk politikai bábukká válnak a filmekben.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Porcupain
aktív tag
válasz WonderCSabo #26 üzenetére
Azért írtam bele, hogy "is".
Sheratan: Ha kicsit rámenősebbek lennének biztos növelhetnék részesedésüket, mert azért elég nagy piac és az ms-t nem hiszem,hogy érdekli,hogy mit cenzúráz, csak profit legyen!
-
törölt tag
válasz Porcupain #20 üzenetére
szerintem kb semennyire. bár lehet, hogy a bing a win7 és új IE terjedésével változik/változott, de szerintem nem olyan jelentősen. én nem ismerek senkit, aki használná, de megkérdezhetem majd, hogy hallottak-e róla (mondjuk ilyen kérdést eleve csak olyannak érdemes feltenni is, aki számítógépek után érdeklődik). a yahoo-nál szerintem inkább a mail részesedése jelentősebb, a kereső nem olyan túl jó. mondhatni őskövület.
egyébként pár (kínai) ismerősöm azt mondja a baidu-ra is, hogy őskövület, és túl lassan reagálnak a piac igényeire, ami részben igaz is, mert jelenleg ezen a téren az innovációt a google mutatja fel. de ettől függetlenül sok dologban még mindig a legjobbak (péládul részesedésben ) -
Porcupain
aktív tag
válasz WonderCSabo #21 üzenetére
Tudom, de ez nem hiszem,hogy sokat fog kedvezni a baidunak. Sheratan is megemlítette az interjúban, már csak a nyugat iránti vonzalom miatt is az menőbb lesz, ha a binget, és vagy yahoo-t használnak.
-
WonderCSabo
félisten
válasz Badman 4ever #19 üzenetére
Úgy értettem, hogy a politika mozgatására történnek a Google lépései, nem fordítva...
Porcupain: Inkább a Baidunak, az Kínában a fő kereső. Egyébként itt vannak a 2009-es adatok.
[ Szerkesztve ]
-
Porcupain
aktív tag
Ha kivonulnak, és az fog igazán kedvezni a bing/yahoonak.
Sheratan nincs valami infód, hogy ezeket ott mennyire használták?
-
Badman 4ever
őstag
válasz WonderCSabo #17 üzenetére
Aztán a végén még a Google miatt robban ki a III. világháború.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #7 üzenetére
úgy értettem, esélytelen.
-
ddekany
veterán
válasz D4rkAv3ng3r #14 üzenetére
"kínaiaknak nem kellett volna meghackelni a Google szervereit. Utána jött létre ez az egész botrány"
Azért nem kell feltétlenül elhinni, hogy ez a kettő összefüggött...
"meg persze a bevétel miatt a Google"
Ehhez képest mintha épp arra hajtanának, hogy jól kivágják őket az országból... Ha ez nem lenne jó üzlet nekik, akkor nem tennék. (Vagy még csavarosabb a dolog, és úgy van ez lezsírozva, hogy végül nem is vágják ki őket...)
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Na azért egyik felet sem kell félteni. A Google szűrte a találatokat az elején, a kínaiaknak nem kellett volna meghackelni a Google szervereit. Utána jött létre ez az egész botrány.
Természetesen Google-nek sincs igaza, be kell akkor is másik országnak tartani a törvényeit ha azok idióták és szarok akkor is. Itt aki főként rosszul járhatna azok a kínaiak akik nem proxy-znak, meg persze a bevétel miatt a Google. Ha kivonulnának valószínű a kínai kormány örülne.
-
Ste
addikt
válasz attila9988 #10 üzenetére
Van igazság abban amit mondasz. Eléggé megnőtt vajon ahhoz, hogy ilyen sokat megengedjen magának?
Kíváncsi leszek a végkifejletre és a közvélemény reakciójára. A valódi okokat tényleg nem fogjuk megtudni. -
marcias
őstag
Hát mindenesetre elég érdekes helyzet. A Google sztem a dupla vagy semmi esetével játszik. Nyilván a jelenlegi helyzet nem jó nekik, mert a sok szűrés miatt kevés hirdetésük ér célba - kevesebb a bevételük. Már ha egy kis esély is van a szűretlen netre, akkor meg fogják lépni, hátha bejön. Mondjuk az biztos, hogy a kínai kormány nemmel válaszol, csak kérdés, ez a kormányon kívüli szektorokban is ilyen egyértelmű-e, és nem lesz-e ebből belpolitikai probléma (valószínűleg nem).
-
Zigur
senior tag
válasz attila9988 #10 üzenetére
Szerintem a Google-nak van valami szándéka ezzel a lépéssel, lehet hogy azt tesztelik hogy mint ez egyetlen nem cenzúrázott kereső a kinaiak felé többet nyerhet az ügyön.
Szerintem sem lehet egyébként ezzel sokáig packázni a kinai kormánnyal, nem fogják ezt engedni. -
attila9988
őstag
A google -nek nem feladata hogy beleszóljon az egyes országok életvitelébe, politikai meggyőződésébe, vagy értékrendjébe. A google csak egy nagy cég... és ha szolgáltatni akar kínában, akkor tartsa be a helyi szabályokat. Ha nem teszi, akkor nincs joga semmihez.... és ez így van jól. Nehogy már a profitorientált cégek döntsék el hogy a világ mely pontján mit szabad és mit nem.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
ddekany
veterán
Vagy épp a politika Google-i bábjáték eszköze... Ki tudja, a cikkben vázolt sztoriban, ami u.a. a mese mint régen, nem sok logika van. Minden esetere ennek a színjátéknak vége, úgy fest, tényleg az lesz, hogy a Google az emberek szemében demokrácia bajnokaként tündökölve kivonul. Ez önmagában nekik egy óriási nyereség lenne... de hogy aztán miért döntöttek a kínai piac feladása mellett (mert már csak nem önmagában azért), azt kevesen tudják.
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #7 üzenetére
olvasom
a windows meg folyamatosan magátol kékhalálozik -
Narxis
nagyúr
Reméljük a Google-nek sikerült elindítania a demokratikus változásokat ezzel a lépéssel Kínában.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
WonderCSabo
félisten
Ebből kivonulás lesz - a kínaiak nem fogják engedni, hogy az emberek arcába szűretlenül jöjjenek a találatok...
Szerk.: Lehet, hogy jelenleg nem olyan sok a bevétele, de már így is a világ legtöbb internetezője Kínában van. És ez a szám drasztikusan növekszik. Pár éven belül a legfontosabb internetes hirdetőpiac lesz szvsz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest