- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
dandris incoming
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
-
lemusz
addikt
A pillanat amikor első mondat után csekkolod Abu írta-e a cikket - felbecsülhetetlen.
-
veterán
Megfordulni látszik a piac, most az Intel van szopó ágon.
duree54
-
turistakolbi
aktív tag
megyek gyorsan veszek nachos-t és csípős szószt
https://www.twitch.tv/muerte188
-
Picco
addikt
UK amazonon 1-3 hetes varolista van 8th gen Ks intel procikra, gondolom nem egyedi eset.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
bossbob
csendes tag
Nagyon remélem, hogy ez meg is fog történni!
A Bulldózer architektúra után az AMD eléggé mélyrepülésbe kezdett és nagyon nem volt egészséges a piacnak és a vásárlóknak az ami a CPU fronton ment.Reméljük, hogy az AMD fenntartja a zennel megkezdett "trendet" és továbbra is versenyképes procikat fog majd piacra dobni, így kényszerítve az Intelt megújulásra és versenyre.
Ebből mi vásárlók jöhetünk ki a legjobban.A magyarok postájától ments meg uram minket! (MPL kivétel ezalól, mivel az külön entitást képez)
-
flashpointer
őstag
hat ha most valtanom kene threadripper lenne a valasztas, de meg nem hoz annyi kulonbseget a mostanihoz kepest hogy megerje, majd 2 ev mulva meglatjuk milyen lesz a felhozatal.
-
GrotESC
aktív tag
Asztali vonalon akár 20%, szerver oldalon akár 5% részesedés. Nagyon jó kezdet, de egy árversenyhez ez szerintem még nem elég. Egyébként örülök, hogy azért van mozgolódás.
Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
törölt tag
Az hagyján, de a "harmad" láttán még a weboldal címét is csekkoltam. Megijedtem, hogy körbevették az országot a
söröshajók.
Amúgy ha kicseréljük a cikkekben szereplő intel-t sörös-re, és az amd-t fityisz-re, akkor még röhögni is lehet egy jót.
Van ilyen program vagy plugin?[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
-
Perpill mindegy mivan, nem tud arverseny lenni, mert az AMD a brutal Inteles araknak koszonhetoen a Ryzen startnal eleve ugy arazott, hogy kellemes legyen neki, az Intel CPU-k arai meg a keszlethiany miatt eleve felfele mennek.
Amig Intel nem kapja ossze magat, addig arverseny nem lesz. Szerintem kb 2 ev, es lesz valami igazan nagy bunyo a CPU-piacon, addigra talan az AMD is kicsit megszedi magat (rajuk fer), meg az Intel is kiheveri Kraznich zsenialitasat.
Na, akkor kell majd procit venni, mert ha a tortenelem megint ismetelni fogja onmagat, akkor utana valamelyik szereplo (valszeg az Intel, ha mas nem az iszonyatos penzugyi elonye miatt) nagyon el fog huzni megint par evre, es johet megint az evente egyre dragabban +2-5% teljesitmenynovekedes.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
komi77
senior tag
Bakker milyen igazatok van a cikkírót néztem meg legelsőnek a cím után - pedig csípem Abu-t. Amúgy az Epyc-ektől függetlenül én még egy kicsit többet gondoltam a dologba. Elfogult vagyok Amd-ék irányába ezért nem vitaképes a véleményem. Minden esetre drukkolok a pirosaknak és nem bánom ha még ettől is jobb lesz a helyzet. Ezen kívül már csak egy normális vga sorozattal kéne előálljanak és kiegyenlítettebb lenne a verseny.
Szegény ember kézzel nőz.
-
törölt tag
Persze, hogy az ellendrukkerek, meg a fanok meg fogják állapítani, hogy nem igaz.
Akkor is Intelt fognak venni, amikor már csak feleannyi teljesítménye lesz, mint egy AMD procinak.
Sebaj -
Chaser
legenda
( : szivembol szoltal : )
Lassan de biztosan, ezt is megertuk, amd kezdeget felzarkozni
Az intel fanok meg oruljenek, mert igy olcsobban kapjak a spectret es meltdownt ( :Szerk:
opr
Cput akkor kell venni mikor szukseg van ra mar most is hosszu evek utan eleg ertelmes arak vannak, ilyen lenne ram es vga teren nem kopkodnebek a tisztelt forumozok ( :MSI.Navi
A fanoknak mindegy az ar, a teljesitmeny, a vevo hulyenek nezese, ok fanok, mindig azt fogjak venni ami mellett egyszer letettek a voksukat, nem kell megerteni ( :[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
MSI.Navi
tag
Nem tudom egyeseknek miért tetszett annyira az Intel egyeduralma és az hogy évről évre átcímkéztek és becsapták a vásárlókat de biztos lesz valaki aki megmagyarázza hogy ne halljak meg hülyén.
-
senior tag
Laptopban eddig csak Intel volt, asztaliban az Athlon korszak óta csak AMD Minden piacnak az tesz jót, ha van verseny, mert más nemigen ösztönzi fejlődésre a gyártókat.
Pixel 7 + Xiaomi Mi Pad 5 + ASUS ROG STRIX GL502VS
-
törölt tag
Drágulásig mindenki örült. Volt valamilyen szintű verseny, mindkét oldalon olcsóbbak lettek a procik, több kategória is elérhetővé vált "halandók" számára is, szóval nekünk vevőknek kánaán volt. Nekem csak az a lényeg, hogy aránytalanul ne dráguljon az R5 2600, mert a nagyobb kereslet mindenképpen dráguláshoz vezet, ahogy ez történt a vga piacon a bányászláznak köszönhetően. Mondjuk 1 ccx-es R5 2500-nak is örülnék, 60 hz-ig az is bőven elegendő lenne nekem, csak valami oknál fogva nem akarják kiadni, pedig most lehetne kaszálni velük.
[ Szerkesztve ]
-
Kristof93
senior tag
Hajrá! Most jobb termékeik vannak mint az Intelnek.
-
Tomkaa
tag
Nincs mit megmagyarázni ezen, valaki szeret a saját küszöbére szarni másik topikban nekem már ezt elismerték így ebben a formában, egy az egyben.
Innentől kezdve nekem nincs több kérdésem, hogy mi jó és miért Persze vannak a tudatlan halandók talán mint én meg lehet te akik szerint a verseny jó de nem érhetünk fel az ő szintjükhöz -
Segal
veterán
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Chaser
legenda
válasz #92006144 #27 üzenetére
Vga szintu arrobbanas kb kizart, olyan kereslet nem lesz, haztartasonkent 2-3-4-5-x-re nott globalisan a vga szukseglet, cpu-nal biztosan nem lesz ilyen
- meg akkor sem ha cpu-val erdemes lenne banyaszni, bar nem tudom egyaltalan vga-val erdemes-e meg -
Intel meg hadd emeljen, ha amd melle nem emel no a reszesedesuk, toluk fognak tobbet vasarolni, hiaba kovetne intel azt az elvet, h kevesebb db szam magasabb ar mellett ugyanannyi bevetel, ha igy az amd piaci reszesedese no, az ovek csokken, valoszinuleg mar igy is a falat kaparjak kinukban sokszor -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
Értelemszerűen nem lesz olyan szintű kereslet növekedés, de mindenképpen nagyobb kereslet lesz az amd termékekre, amit biztosan ki fognak használni a kereskedők. Ne legyen igazam, csak a bányászlázból részben ezt szűrtem le.
De még mindig azt gondolom, hogy egy 1 ccx-es 2500(x) procival ezt a helyzetet kihasználhatná a kisebbik gyártó. Elvileg a kialakítás miatt olcsóbban előállítható, nincs ccx-ek közötti kommunikáció miatt semmilyen hátrány (bár a második szériára azért ezen is reszeltek), csak lehetőleg forrasszák a kupakot, és akkor csak kaszálni kell a dollárföldeket.[ Szerkesztve ]
-
tomcat78
őstag
Hiába minden...Holnap úgyis előhúz az Intel egy mindentverőűberbrutál procit a fiókból,természetesen olcsón,hogy az AMD csődbe menjen Ja.....vagy lehet,hogy mégsem?
Száz szónak is egy a vége:az Intel vastagon megdolgozott(?) ezért a helyzetért.Intel gépem van,de nem tudom sajnálni őket.Temetni meg pláne fölösleges lenne...."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
Tudom,ezért örülök,hogy valamennyire megtörni látszik az Intel egyeduralma.Asszem nekünk(vásárlóknak) egy kb 50-50 körüli piaci részesedés lenne a legjobb.Akkor valóban verseny lenne a vásárlók kegyeiért.De ez még messze van(ha lesz is ilyen valaha)....
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Solten
őstag
Hiaba vagy csucson, a tetorol nagyot lehet esni (a la Nokia).
Saor Alba
-
Lacika112
aktív tag
Nincs min csodálkozni, a kékek 2 éve olyan szerencsétlenkedési sorozatot művelnek ami nevetséges.
A ~0 fejlesztésük pedig most bosszulja meg magát. Zen megjelent minden kék rajongó nyomta orrba-szájba hogy majd előkerül a fiókból a csodafegyver Azóta is várjuk.
Elkényelmesedtek a kékek és annyira rámentek a profitra hogy nem fejlesztettek kellőképpen.
Nem azért drágulnak az intel procik mert a világ közepe hanem mert nem képesek 10nm en gyártani és mindent 14 en gyártanak.Volt már ilyen oda-vissza, lesz is, az intel név megint leáldozóban mint netbrust korában mert pont ugyan azt csinálták csak más köntösbe. Kérdéses hogy még hányszor fognak ekkora pofonért könyörögni.
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
Taranti
senior tag
Igen, az valszeg én voltam.
Arra utaltam, hogy a kapitalizmus így működik. Bármi áron pénzt, semmi más nem számít (persze ilyen cégek esetében mindig a hosszútávú stratégia az elsődleges.)
Kicsit OFF, de jó példa: a Weinstein féle zaklatási ügyben, amikor kirúgták a saját cégéből, az igazgatóságban ilyen nevek szavaztak, hogy Ibn-Abu Hasszán meg Günther (abszolút nem biztos, hogy pontosan emlékszem, nem is ez a lényeg). További kérdés a mindenféle szembenállásról meg egyéb maszlagról?Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
válasz Lacika112 #39 üzenetére
"Zen megjelent minden kék rajongó nyomta orrba-szájba hogy majd előkerül a fiókból a csodafegyver Azóta is várjuk."
Az melyik forumtars is volt, aki azzal jott, az intelnek mar regen kesz az i7-nel sokkal erosebb quantumprocija, ami erosebb mindennel IS, meg mar le is van belole gyartva egy csomo, csak meg direkt nem adtak ki? Dandris vagy Manbal vagy valaki mas?
szerk:
antikomcsi #42: Nem az a lenyeg, hogy a kardjaba doljon az intel meg az intel fanok. Az a lenyeg, hogy megerosodjon annyira az AMD, hogy tartosan versenyben tudjon maradni, ne forduljon meg egyszer elo olyan, hogy kozel 10 evig reagalni sem tud a piacra. 20%-os piaci reszesedes az AMD szempontjabol oruletes mennyiseg az eddigiekhez kepest, talan soha nem alltak ennek meg a kozeleben sem.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Azért annyira nem rózsás a helyzet. Ha azt nézzük, hogy 10 db. eladott prociból 2 db. AMD, és ez akár 3 is lehet a következő negyedévben, az persze fejlődés, de nem hiszem, hogy emiatt most tömeges öngyilokba kezdenek az Intel hívei.
-
félisten
nem tetszett senkinek, de nem volt alternatíva a Ryzen megjöveteléig ráadásul mindenki arra optimalizált és fejlesztette amire lehetősége volt. Én is örülők ennek, (bár nem cserélek egy darabig procit) de nem szabad elfelejteni, hogy átcímkézés ide vagy oda, az I3 procik ellen harcolt az AMD felső háza évekig és az sem mindig sikerült maradéktalanul . Tehát van honnan feljönniük.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vitamincsiga
tag
És még mekkora lehetne, ha a Ryzen 5 2400GE-t is meg lehetene venni!
Az én 1 db-om - végre halk gép - végtelen %-ot emelne az addig eladott 0 db-hoz képest[ Szerkesztve ]
Jó lenne egy varázsgömb ;-)
-
paprobert
senior tag
Az áremelkedés előtt egy valós dilemma volt, hogy ugyanazért a pénzért az extra 30-50% többmagos teljesítményt veszed az AMD-től, vagy a 10%-kal magasabb minimum FPS-t veszed az Inteltől.
Az áremelkedéssel ez eldőlt. Józan ember most nem vesz Intel processzort, csak ha valami speciális szoftverben kell szerencsétlenkednie.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
félisten
Szerintem az intel direkt csinálja. Tuti ott állnak a taktárban a mostaninál 50%-kal gyorsabb procik fele fogyasztással, csak várják, hogy mindenki elhiggye, higy az AMD elözhet, aztán az utolsó pillanatban bedobják Atomtól Xeonig mindenhol, és röhögnek, hogy "Azt hittétek, kicsi bugyuták, Muhahahahaaa!!"
Sztem a 10nm-rel is csak az a baj, hogy nem tudnak olyan alacsony feszt adni neki, amivel 5GHz alá tudnak menni a Celeronok.Jól mondom, inteles elvtársak?
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Vitamincsiga
tag
Az elérhető árú, kiszámítható tokozású 6-8 magos processzor alternatívát tudott nyújtani a 4/4 i5-ösökhöz képest.
Ilyen egyszerű.Még egy 2-3-as gen i3-at sem érte lecserélni, ha az átlagos munka nem kívánt többet.
A korábbi hozzászólásomban pedzegetett - - Ryzen 5 2400GE nekem tökély lenne. Ha lenne. C2D-ról.
Akinek meg kell a teljesítmény, már csak fél év és a Zen2 16/32-jétől meg fogja kapni. A foglalat nem változik. Az ár is 500$ körül fog mocorogni.És erre végkép nem lesz válasza az Intelnek. 14 nm-en nem kivitelezhető.
Így jövő ilyenkorra - már 64/128 szerver szinten!! - akár az 50%-is meglehet az asztali processzorok részesedése.Az Intel pedig?
2020, vadi új architektúra 5-7 nm-en.
A játékokban ezt úgy mondják: "Vissza a Kezdő Körhöz"Jó lenne egy varázsgömb ;-)
-
Remus389
veterán
Én ezt úgy képzelem, hogy bemegy a vásárló Inteles gépet venni, erre az eladó azt válaszolja, rendben de 5 hét a várakozási idő.
Tudok cserébe AMD-t ajánlani, majdnem ugyanolyan jó és fejleszthető is lesz, hisz későbbi fejesztések is belemennek az alaplapba, akár 16 magos proci.
Vásárló: Meggyőzött! Úgyis közeleg a Karácsony valamit kell venni a fiacskámnak.
Ennyikeh.
Vitamincsiga: Az Intel pedig?
2020, vadi új architektúra 5-7 nm-en.
A játékokban ezt úgy mondják: "Vissza a Kezdő Körhöz" Hát 2021-ben jön a Sapphire Rapids, de egyelőre csak szerverekbe. Szóval, most ezt benézték, reális lehet az 50% akár mondjuk 2021 körül. Durva lenne.[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Pixel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- LEGO klub
- Sorozatok
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest