Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Nvidia legnagyobb mumusa és ellenfele( nem VGA ügyileg még) Intel. Mindenben keresztbe tesz nekik és évek óta pereskedések és zűrös kapcsolatoki jellemzik kettőjük kapcsolatát.AMD azt csinálja évek óta VGA fronton amit Intel a CPU vonalon, csak itt van egy konkrétan kurrens ellenfele, aki ennek ellenére sem alszik.Most nem érdekelnek majd az idejövő "aranyáron RTX" satöbbi kommentek, ez nem is erről szól. Még amostani gennél is sokan nem az áron vannak fennakadva, hanem hogy " csak" 35-40 % előrelépést hozott NV, minimum 50 % -hoz vagyunk szokva. Na szóval ez az a dolog ami hiányzik Intel oldalon jó ideje.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
persze tök korrekt volt amit leírtál, nincs vele gond. A sztereotípiákból építkező kommenntekre vagyok kibukva, nem is neked szólt.
Intel piaci helyzete megérdemelten tart arra amerre tart, bár nagyon meglepő, hogy még a gyáraikkal sem képesek dülőre jutni, de azt tudom erre mondani, hogy abszolút megérdemlik a zuhanást.
Sajnos a probléma még mindig az, hogy a részvényeikre nem gyűrűzött rá ez igazán, mert akkor lesz az igazi probléma náluk.
Hosszú évekig aki játszani akart, az Intelt vett, mert jobb volt ez tény. 2 éve jött a ryzen, ami játékos fronton azért nem volt egyértelmű választás, legyünk őszinték. Most jött el az idő, hogy igen a 2- vagy az érkező 3. sorozat már ott lesz ahol kell.de ez hosszú folyamat alatt került ilyen mélypontra és van hova feljönni, 6-8 év hátrány / előny nem fog egyik pillanatról a másikra eltűnni.
Ugyan ez igaz Nvidia fronton, hogy 6 éve középkategóriában késéssel, nagyobb fogyasztással, végletekig kihegyezve érkeznek az AMD kártyái, felső házat szinte válasz nélkül hagyva. Tehát itt is tök evidens a piaci részesedésük., hogy itt tart most.( sőt köszönhetnek sokat a bányászatnak) Nvidia Intellel szemben generációról generációra előre lép,fejleszt. Nem egy kategória a két cég, ennyit a lényege a mondandómnak, ráadásul AMD -Intel viszony szerintem jobb, mint Nvidia másik két céghez való viszonyulása.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Nem tudom szerintem - ugye itt csak véleményeket tudunk összeengedni, statisztikák, felmérések nincsenek- ez nem biztos, hogy igaz már.
Fehérváron lakom, van több boltocska is, van extreme digital is és Aqua is, mindenhol ugyan úgy jelen vannak a z AMD cuccai és kaphatóak, mint a többi szereplőé.Mediamarktban egy 1 méteres ryzen/ gaming felirat lóg pár lapos fölött.
AZ más kérdés, hogy egyik cég esetleg több marketinget használ és több pénzt fektet ebbe, de ma ha belépek Iponra, Aqua, Alza bármelyik oldalra ugyan úgy kapok AMD és Intel procit , nvidia és AMD kártyát is attól függetlenül, hogy mindkét piacon a Vörösök jóval kisebb piacrésszel rendelkeznek ( Ami valljuk be azért valahol természetes folyamat hogy kisebb hal kisebb mértékben van jelen marketing szempontjából, nem csak IT területen, hanem szinte bármilyen piaci verseny környezetet figyelembe véve.)[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Van egy régi barátom, számtech kisker boltja van. 2-3 éve beszéltegettem vele erről a témáról, és ő csak akkor hoz AMD-t, ha valaki kifejezetten azt kér, de alapvetően csak Intel (és NV). Szóval itthon azért van egy ilyen torzító tényező, amit a kiskerek képviselnek, ezt alá tudom támasztani. Meg a régi beidegződés. Volt IT-s kollégám is meggyőződéses inteles volt, hallani sem akart az AMD-ről még most sem, hogy a Ryzennel ott vannak újra az Intel mellett. Ki is lett rúgva a srác (no nem ezért ).
#tarcsad
-
félisten
Hát igen kiskerek nem gazán tudnak nagy áruválasztékot tartani,ráadásul elég szar haszonkulcsúak is az IT termékek manapság már,( egy ismerősöm még 10 % -t is magyarázott valami CPU ra, hogy kénytelen annyiért adni, és még így is drágább , mint Ipon pl. tehát számít a pörgési sebesség.
Kénytelen azt tartani, amire van kereslet és amiben minél kevesebb ideig áll benne a pénz. Ugye egységnyi sugarú potenciális vevő Intelt vagy NV-t keres akkor azt tart, mert azt tudja forgatni.
sajnos ez van a használt dolgokkal is ( mert elég sok kiskereskedő árul/ tart azt is), hogy vannak használt cuccok,de például laptopból is alig van AMD , ami van az is elég gyengus vagy hűtés vagy teljesítmény szempontjából. ( ami az előző generációs CPU-k alapján azért érthető)
Ryzenek még nem értek oda, még újan is elég kevés van. Ez majd 3 év múlva máshogy fog kinézni,majd talán most- ahogy írtad is- lesz lassan változás.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...