- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sweet Lou 6
addikt
,,Egyébként a rendes blokkolás nem mindig jó. Operában pl. okoz néha gondot az igazi elrejtés, mert a bénább oldalak széteshetnek, ha nincs ott a reklám." - ez azért van, mert a reklámmal együtt letilt más, nélkülözhetetlen funkciókat is, én is tapasztaltam.
sweetlou6.wordpress.com
-
Penge_4
veterán
"Egyébként a rendes blokkolás nem mindig jó. Operában pl. okoz néha gondot az igazi elrejtés, mert a bénább oldalak széteshetnek, ha nincs ott a reklám."
És mennyivel jobb ha ezek a bénább oldalak csak betöltődés után néhány másodperccel esnek szét?
"pl. A div-ben nem lesz benne a kép, ezért a mellé rakott akármi ott fog kezdődni, ahol a képnek kellett volna."
Tudsz mutatni ilyet?
Sweet Lou 6: "ez azért van, mert a reklámmal együtt letilt más, nélkülözhetetlen funkciókat is, én is tapasztaltam."
Nem tilt le, csak tartsd nyomva a Shift-et (ezt ki is írja), mikor csak az adott elemet akarod blokkolni.
De ha te a http://prohardver.hu/images/* címet blokkolod, akkor ne a böngésző legyen már a hibás, ha a bannereken kívül a fejlécet is legyakja.
A Lex1-féle Adblock már nth-child-eket használ, szóval biztonságosabb ilyen szempontból. Viszont az meg néha éppen ezért zavaró, hogy ugyanaz a DIV egy másik aloldalon újra megjelenik.
-
nagyúr
Meg tudom erősíteni, FF az Ajnasz féle 2 filterrel(Adblock és Element Hiding) az összes reklámot tiltja keretestől együtt, nincs rosszul működő oldal és nekem egyet se kellett manuálisan hozzáadnom. Bár az aláírásomban szereplő tűzfal és antivírus is tartalmaz reklámblokkolót, azokban inkább globális filter működik, csak néhány magyar hostot találtam a listájukban.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
törölt tag
az egyik égető probléma az, hogy nem működik benne az ibus szövegbevitel, ez teljesen kizárja, hogy elsődleges böngésző legyen. a másik meg hogy nem épül rendesen a gtk felületbe (még a 10.53béta sem), és a kép kirajzolásával is vannak gondjai időnként (e inkább csak a béta rovására írható).
nézegettem még az iron-t is régebben, de ahhoz nincs repó, meg igazából ami nekem kell, azt tudja a chromium is. ráadásul ebből mindig a legfirssebbet kapom, napi kiadás szintjén.
Penge_4: linuxon van hozzá szoftvertározó, onnan érdeme telepíteni. így meg a többi frissítéssel együtt jön ez is, mert a rendszer kezeli.
-
Dave™
nagyúr
Te jó ég, megnéztem a linken a listát a Chrome adatkezelésére vonatkozóan, és elszörnyedtem - ezt komolyan feltelepítik emberek a gépeikre, kényszer alkalmazása nélkül? Maradok nagy nyugodtan az Operánál, és örülök, hogy pici a részesedése, addig sincs a támadások középpontjában
-
törölt tag
igen, mivel sokat kell gépeljek kínaiul, így ha nem működik egy böngészőben az ibus, akkor az egyenlő azzal, mintha nem működne a billentyűzet nem értem amúgy miért van, mert skype alatt megy, és az is Qt-s program... a GTK integrációt elvileg a következő verzióra ígérték, ami be is jöhet még, de billetnyűzet nélkül akkor sem fog kelleni.
megnéztem ezt a nagy kémkedést, de ezért nem fogok két főverzióval régebbi szoftverre váltani (jelenleg 6-os chromium van fent). ennek a nagy része ilyen mumus az ágy alatt jellegű ijesztgetés (például a suggestion konkrét szolgáltatáshoz tartozik: amikor gépelsz a címsorba, akkor élőben keres neked és dobja fel a találatokat. szerintem hasznos funkció, és sokkal gyorsítja a keresés menetét). az updater nem így működik linux alatt, a könyvjelzőimet amúgy is szinkronizálja a kuglis accounttal, szóval nem pont a client-id fog érdekelni, az meg hogy mikor települt és hasonlók... ja, és minden értelmes szoftver küld hibajelentést az összeomlásokról a fejlesztőknek (apropó, ez a "sends data to google servers" akkora vetítés... ennyi erővel akárhányszor emailt küldesz egy gmail-esnek, annyiszor küldesz adatot a G szervereknek is...).
mindegy, nem akarok senkit lenézni, de szerintem sokan feleslegesen aggódnak az ilyesmik miatt. abba most ne menjünk bele, hogy bár nem teljesen ugyanaz a helyzet, de ez a személyiségi jogok és privátszféra eltúlzása ahhoz is vezet(het), hogy mivel egyre több dolgot tudnak eltitkolni az emberek a külvilág elől, és ez rengeteg lehetőséget rejt magában a bűnözés számára. egy olyan közösségben, ahol kvázi mindenkiről mindent tud, ott ez nem lehetséges igazán (például régebbi falusi közösségek). persze itt más a helyzet, mert ez egy cég, nem egy közösség, de én magáról az elvről beszélek.Sweet Lou 6: nem tudom, én eddig 10 percnél tovább képtelen voltam KDE-t használni, annyire nem tudtam megszokni (plusz szerintem rondább is a gnome-nál), de még az a jó, hogy van választási lehetőség böngészők közt. lehet, hogy az operások is KDE-t használnak, és azért arra felesztik...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest