Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz #79484416 #19699 üzenetére
Az "a" egy tömb, ez onnan látszik, hogy az elemek (illetve jelen esetben csak egy elem van) definíciója egy kötőjellel kezdődik.
A tömb eleme meg egy dictionary, aminek két eleme van, x és y. Ezt úgy is át lehet formázni, hogya:
- x:1 y:5Ha a JSON ismerős, akkor ez ezt jelenti:
{
"a": [
{
"x": 1,
"y": 5
}
]
}Az x és az y egyébként nem azonos pozíción kezdődnek, mert az így nézne ki (és érvénytelen lenne, mert az x-es sor azt mondaná, hogy az a egy tömb, az y-os sor meg azt, hogy az a egy dictionary):
a:
- x:1
y:5[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
coco2
őstag
válasz Vision #19693 üzenetére
Az a 409 jelent mást is, mint például újabb adatot cserélni régebbire, ami nem feltétlen menet közbeni conflict.
Esetleg elgondolkodhatsz még a 423-ason.
(Nem maradtak szabik év végére?)
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
sztanozs
veterán
válasz Vision #19696 üzenetére
Ha az implementacio kokany, akkor mindegy mit definialsz az eredmeny ugyis ez lesz:
try:
r = client.post(url, data=data)
r.raise_for_status()
parse_response(r.json())
except Exception as e:
print(e)[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
veterán
Köszi. 2xx-et van értelme túlcizellálni? Ugye siker esetén default 200-at adnék vissza, de ha igazán szépet akarok, akkor lehetne 201 is, hiszen feltétel, hogy egy rekord perzisztálódjon.
A 409-es duplikáció csupán elméleti lehetőség, elvileg sosem jöhet ilyen kérés, mert kliens oldalon is le van státuszolva. De most szépen le akarok kezelni mindent, mert az implementáló csapat igazi kókány brigád.
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz Vision #19693 üzenetére
409 jonak hangzik:
[link]HA nem tudod feldolgozni, akkor 409, ha vissza tudod adni a "helyes" entry-t akkor 303.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
veterán
REST státusz kérdés: ha a hívott erőforrás duplikációval utasítja el a kérést, akkor milyen kódot adjak vissza? Jobb híján 409-et írtam ki.
Háttér: a hívott fél perzisztál, viszont unique kell, hogy legyen.
-
coco2
őstag
Gotham chess-nek van egy friss videója chatGPT-ről, érdekes, amennyire el tud néha mászni az analítika. Ha valakit még érdekel a téma - ami volt itt nem túl régen - nézze meg.
-
pmonitor
aktív tag
válasz sztanozs #19690 üzenetére
És ezekre hogy talál rá valaki, ha 1 konkrét témában keres vmit? Igazából a nagyon kicsi részletekből nagyon sok minden megtalálható a neten. De amint túllépjük a nagyon kicsi részleteket, akkor ez egyre kevésbé mondható el. Na én ezekre próbálok ráálni(max. közepes részletekig). Pl. ezek közül mindegyik fellelhető a neten. De ha azt nézzük, hogy így egyben(összefoglalva)? Így már mindjárt más a kép. Pedig így egyben sem éri el a közepes terjedelmet/bonyolultságot sem. És ez csak a legegyszerűbb példa volt.
A programozgatásban az a szép, hogy általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy ez csak így jó, és nincs más jó megoldás. A nagyon alapvető dolgoknál van csak ilyen. Pl. Ha 1 programnyelvben van szám típus, akkor a számokat abban tároljuk, nem stringben. De kevés ilyen van, amit kategorikusan ki lehet jelenteni. Na, befejezem, mert még a végén én is rászokom a rizsázásra, pedig nem regényírogató vagyok, hanem programozgató...http://www.bferi.hu/download.php ; http://bferi.hu/egyeb.php
-
sztanozs
veterán
válasz pmonitor #19689 üzenetére
Mivel unatkozom, linkelgetek neked, hatha te is unatkozol es random kodokat szeretnel olvasgatni. De itt hagyom, hatha tanulsz belole...
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
pmonitor
aktív tag
válasz sztanozs #19688 üzenetére
Nem is olyant szeretnék elmondani(leírni), amit eddig ne tudnátok, hanem olyant, amit mások is használhatnak(dll injection). Ahogy erre utaltam. Jééé!! Hiszen itt kód is van!! Ebből talán bárki tud tanulni. A rizsából nem biztos. Pl. az ott szereplő(feltehetően működő) kóddal tud kísérletezni, tapasztalni, ismeretet szerezni, megismerni a win működését. A dumából ezt nem tudná. De írhatsz használhatóbb leírást, mint ahogy az a codeproject.com-on van.
Összefoglalva: engem nem érdekel, hogy nek(ed/tek) újat tudok-e mutatni, hanem hogy vkinek hasznos lehet-e, amit ide rajzolgatok/linkelgetek. Sztem amit megadtam link(és a mögötte álló letölthető kód) hasznos lehet sokak számára. Azért mert ott nem csak rizsa van, hanem működő példakód is.Most fáradt vagyok. De amikor csak van szabadidőm, akkor épp ilyenekkel foglalkozom. Legfőképpen itt.
http://www.bferi.hu/download.php ; http://bferi.hu/egyeb.php
-
sztanozs
veterán
válasz pmonitor #19687 üzenetére
szvsz nem mondtal el semmi olyat, amit eddig ne tudtunk volna, szoval ez sem tobb barmi rizsanal. Ilyen szivatast gyerekkoromban (amig elt a rossz emleku net send) en is csinaltam azokkal a kollegakkal szemben, akik nem voltak hajlandok leszedni a read receipt-et a leveleikrol.
-
pmonitor
aktív tag
válasz #79484416 #19682 üzenetére
Mondjuk nem is kellenek szálak. Elég, ha végtelen ciklusban elindítjuk a MessageBox-ot. A program már ettől használhatatlanná válik(le lehet lőni a feladatkezelőben, de attól még nem végzi el a dolgát). Az is kérdés, hogy pl. az állományokhoz enged-e hozzáférést az EDR. Mert ha igen, akkor az már súlyos fenyegetés. De az egészből csak azt szerettem volna kihozni, hogy amint írtam, a kód többet ér az egyszerű "rizsánál". Hiszen a program utasításokból áll. Nem (félre)beszédből.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz #79484416 #19684 üzenetére
Linux? Céges környezetben windows és / vagy mac vannak személyes munkára. Linuxot ftp-nek, verzió követőnek használnak intraneten, levelezésre és website-nak interneten - kihagytam valamit?
Ja igen, a process limit. Hát, windows 10-en én egyenlőre nem találkoztam a koncepcióval. A 11 behozta?
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz #79484416 #19680 üzenetére
Annyi a kitétel a riasztásra, hogy a DLL alá van-e írva. Pénz kérdése.
Edit:
>Max. lefagy. Ennyi. Ez még nem jelent súlyos fenyegetést.
Távvezérléssel elindítasz egy shell parancsot a gépen, ami a hálózati adattároló szerverről összecsomagolja a céges munkát, és kiküldi egy website-ra. Ha akkor csinálod, amikor egyébként adatmentések mennek a cégnél, senkinek fel sem fog tűnni +1 konzol képernyő. A helyi gép nem fog szólni, elvégre az ő állományaihoz hozzá sem érsz. Az adat szerver sem fog pampogni, mert engedélyezett a hozzáférés. Ez csak egy példa volt.
[ Szerkesztve ]
-
pmonitor
aktív tag
válasz sztanozs #19678 üzenetére
>Egy messagebox pedig lassuk be nem tul nagy fenyegetes
using System;
using System.Threading;
using System.Windows.Forms;
namespace WinFormsApp1
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
while (true) new Thread(() =>
{
MessageBox.Show("Ártalmatlan vagyok!!!");
}).Start();
}
}
}Javaslatom: senki ne indítsa ezt el!!!
-
sztanozs
veterán
válasz pmonitor #19677 üzenetére
A DLL injection (es DLL hooking) egy szeles korben hasznalt technika nem csak rossz, de hasznos celra ia (ahogy a cikkben a szero az elso mondatban is irja). Az EDR eszkozok termeszetesen nem fognak reagalni minden injection esemenyre, hanem mukodesi parameter alapjan riasztanak. Egy messagebox pedig lassuk be nem tul nagy fenyegetes
-
pmonitor
aktív tag
válasz sztanozs #17639 üzenetére
Pontosan itt van egy példa a dll injection-ra. "Ma" 2023-ban! Tehát hiába tud a legtöbb EDR cucc alapból riasztani ilyenre, mégis jelennek meg ezzel kapcsolatos leírások - még 2023-ban is! De látszik, hogy a kódolásnak jelentős előnye van a rizsával szemben...
ui.: sajnos be kell ismernem, hogy ez a leírás jobb, mint az enyém. És az is látszik, hogy nem "tabu"-téma a dll injection.
-
coco2
őstag
Fordult már meg valaki openVMS-en hálózati kapcsolatok körül? Egy doksiban azt találtam, hogy nem találtam sem a poll() funkciót, sem a struct pollfd -t aszinkron udp adatcseréhez. Tényleg nincsen implementálva?
[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
őstag
válasz kovisoft #19673 üzenetére
MQL5, és kiderült, hogy csak a teszt környezetben volt jól beállítva az az input érték, élesben nem. Így már érthető, hogy miért nem jó.
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
kovisoft
őstag
válasz VikMorroHun #19672 üzenetére
Nem tudom, milyen nyelv ez, de nem lehetett a kiírás az if blokkon kívül?
-
VikMorroHun
őstag
Ez nagyon durva.
Van egy ilyen rész a programban:HA ( MathAbs( dupla_pontossagu_tomb[0] ) > dupla_pontossagu_input ) //jelen esetben 0.02
csináljon valamit, plusz írja ki a naplóba: dupla_pontossagu_tomb[0], sztringként
elág végeNézegetem a tegnapi naplót; szépen működik. Töröltem a kiírást, mert fölösleges (csak ellenőrzésnek kellett). Aztán nézem tovább a naplót, és látom ám, hogy ez mindent kiírt, akkor is, ha a tömb 0. eleme lényegesen kisebb volt, mint a küszöbérték - ebből kifolyólag hibásan is működött. Most az abszolút érték számító függvény hibás, vagy dupla pontosságú értékeknél nem csak az egyenlőséget, hanem a kisebb/nagyobb relációt sem lehet vizsgálni?
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
sztanozs
veterán
Nemi olvasnivalo, hogyan lett (a teljes erteku funkcionalitast megtartva) optimalizalva a Doom az rPi2040 mikrokontrollerre: https://kilograham.github.io/rp2040-doom/
-
VikMorroHun
őstag
ChatGPT egy négy éves gyerek szintjén sakkozik. GothamChessnek van erről egy zseniális videója.
btraven : Akkor jöhet a Stockfish.Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
veterán
Na, nyugalom van Uhrin Benedekek! Ez nem egy implementációs, hanem egy tervezési kérdés volt. Az, hogy mi lesz a kód, nekem irreleváns, úgyse én fogom írni.
-
nevemfel
senior tag
-
martonx
veterán
válasz pmonitor #19652 üzenetére
Nem, nem, sima phising-et szívott be ott valaki, és még ahhoz is debilek voltak, hogy ne férjen mindenki hozzá mindenhez, így az amatőr hackerek röhögve vihettek mindent. De a hab a tortán az volt, amikor a hosszas kussolás, mellébeszélés után nyilatkoztak, hogy mindent megoldottak, a hackerek meg másnap újabb friss adatokat tettek közzé demonstrálandó, hogy azóta is folyamatosan bent vannak a rendszerben
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz Vision #19651 üzenetére
Dolgoztál már olyan kódon, amin alapvetően indiaiak dolgoznak? Mert én igen. Van egy nagy US cég, ahol az olcsó indiai programozó a policy. És hidd el, igazán nagy cégről van szó. No, ők engem és a magyar csapatomat kritikus helyzetekben bérelnek fel, amikor rendet kell rakni, vagy valami nagyon fontos feature-t mindenképpen határidőre le kell szállítani. Ott aztán mindent lehet látni a kódban :D pedig az aztán nagy enterprise kód
Én kérek elnézést!
-
pmonitor
aktív tag
válasz pmonitor #19652 üzenetére
Itt van egy konkrét példa arra, amit az előbb írtam. Itt a magát "vérprofinak" nevező elkezdett elméleti dolgokat nézni, amíg én(aki csak egy "programozgató" vagyok a gyakorlatot néztem. Azt, hogy hogy lehet megoldani a feladatot.
-
pmonitor
aktív tag
-
-
coco2
őstag
válasz Vision #19644 üzenetére
Nem kell közvetlenül egymáséba beleírni. Írnak a saját területükre, és a másik azt átolvassa.
Akár egy gépen vannak, akár külön, gyártasz rá egy interface-t, és azon keresztül csinálod az adat cserét valami aszinkron protokollal - nem szabadna gondot okozzon összeraknod valamit magadnak. Abban a formában egyúttal megvan a placeholder a webapi-ra a jövőre vonatkozóan, amikor majd külön gépekre költöznek a darabok. A jelenben webapi helyett db műveletek elegendőek. Van sebességed / kicsi overhead-ed.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni.
Szükségem lenne egy automatára, ami megnyitja ezt az oldalt:
[link]
Minden egyes találatot megnyit és feljegyzi valahová, hogy milyen alaplap van hozzá rögzítve, majd ha végig ért az elemeken akkor lapozna a második oldalra és ott is végignézné.
Teljesen mindegy, hogy hová írja ki, csak másolható legyen.
Van ötletetek, hogy hogyan lehetne a lehető legkönnyebben megugrani?Köszi
-
btraven
őstag
Nagy átverés ez a ChatGPT. A ChessGPT-t most vertem meg könnyedén sakkban. Pedig én nagyok kezdő sakkozó vagyok.
-
veterán
válasz Marky18 #19633 üzenetére
Felesleges, 2 service fog kommunikálni. Erre behozni egy message brokert kicsit ágyúval verébre. Már ez a fajta hibakezelés sem volt eredetileg tervben, csak a szépérzékem eszembe juttatta. Alapvetően nem számítunk arra, hogy a 2 service közötti kapcsolat bármikor is megszakad (egy infrán, sőt, egy szerveren belül csücsülnek).
-
sztanozs
veterán
válasz Vision #19628 üzenetére
Hasonlo kerdeshez van par jo otlet:
https://stackoverflow.com/questions/20499225/i-need-a-nodejs-scheduler-that-allows-for-tasks-at-different-intervalsJOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
dabadab
titán
-
veterán
Nem igazán ismerem a nodejs ökoszisztémát. Meg lehet ott valósítani alkalmazáson belül egy ütemezőt/q-t/bármi hasonlót? Például lekezelni azt, hogyha egy REST végpontról nem érkezik válasz, vagy nem olyan, amit szeretnénk, akkor bizonyos időközönként újrapróbálkozzon?
-
Voy15
tag
10+x év alatt én még nemláttam olyan FE devet aki GIMP-et használt volna.
PS/XD, Figma, Sketch, ezek mentek az én munkahelyeimen. -
petyus_
senior tag
Ugyan én BE fejlesztő vagyok, de biztos vagyok benne, hogy az aktuális projecten (~80 fő) egyik FE fejlesztő sem használ GIMP-et a munkája során. Egy kis cégnél ahol a frontend alatt azt értik, hogy találja ki, tervezze meg, rajzolja meg, ott előfordulhat, de egy nagyobb cégnél ez mind külön pozi.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz dabadab #19624 üzenetére
>kevésbé penge fejlesztők terepe
...volt addig, amíg a grafika, reszponzivitás, meg egyáltalán a külalak nem sokat számított a funkcionalitáshoz képest. De egy ideje funkciója már semminek sincs ( ) és akkor legalább kinézzen valahogy a napi sza*.
Az alapok közé még berakhatnád mondjuk a Gimp-et. Kelleni fog lépten-nyomon.
-
dabadab
titán
válasz SwedishJason #19622 üzenetére
Ha frontend, akkor a C# egyáltalán nem jó, ellenben szinte biztosan szükséged lesz Javascriptre ill. TypeScriptre, HTML-re meg CSS-re.
De ha úgy érzed, hogy tényleg érdekel a programozás meg van hozzá tehetséged, akkor érdemes átgondolni, hogy a fejlesztés melyik részével foglalkoznál szívesen, mert a frontend azért tipikusan a kevésbé penge fejlesztők terepe.
DRM is theft
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz SwedishJason #19622 üzenetére
https://itcafe.hu/tema/online_programozasi_tanulo-platformok/friss.html
HTML kód -> JavaScript -> PHP -> C++
[ Szerkesztve ]
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
SwedishJason
újonc
Sziasztok! Teljesen új vagyok még a programozás világában, igazából abszolút zöldfülű. Szeretném tőletek megkérdezni, hogy melyik a legjobb Programozó suli ahol el lehet sajátítani a tudást, főként fizetős felnőtt képzésre gondolok de ha van ingyenes is az is fantasztikus lenne. Ti melyiket ajánlanátok?
Kipróbáltam párat és nekem eddig a C# jött be. Nektek mi a véleményetek? Lehet arra specializálódni vagy hogyan kéne neki kezdeni, hogyha mondjuk Frontend Fejlesztő szeretnék lenni? mit tanácsoltok?
köszi a válaszokat előre is -
axioma
veterán
Akit erdekel, csak egy emlekezteto: holnaptol ujra adventofcode.
-
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Raspberry Pi szerveren fut egy qbittorrent-nox ami ala raktam egy post scriptet, hogy kitakaritsa a letoltott anyagokbol a szemetet (nfo, txt, exe) ezzel nincs is gond mukodik szepen, viszont jo lenne ha at is nevezne a tartalmakat. Erre talaltam egy powershell-lel mukodo megoldast amit megprobaltam lefordittatni Linux szamara is ertelmezheto kodda de hibaval elszall. Ime a wines code#THIS PART CLEANS UP THE FILE NAMES #REMOVE DOTS get-childitem -recurse | dir -Filter *.mp4 | Rename-Item -NewName { $_.BaseName.replace('.',' ') + $_.Extension } get-childitem -recurse | dir -Filter *.mkv | Rename-Item -NewName { $_.BaseName.replace('.',' ') + $_.Extension } #SPACE OUT SEASONS AND EPISODES - UPPER CASE get-childitem -recurse | dir -Filter *.mp4 | Rename-Item -NewName { $_.BaseName.replace(' S01E',' S01 E').replace(' S02E',' S02 E').replace(' S03E',' S03 E').replace(' S04E',' S04 E').replace(' S05E',' S05 E').replace(' S06E',' S06 E').replace(' S07E',' S07 E').replace(' S08E',' S08 E').replace(' S09E',' S09 E').replace(' S10E',' S10 E').replace(' S11E',' S11 E').replace(' S12E',' S12 E').replace(' S13E',' S13 E').replace(' S14E',' S14 E').replace(' S15E',' S15 E') + $_.Extension } get-childitem -recurse | dir -Filter *.mkv | Rename-Item -NewName { $_.BaseName.replace(' S01E',' S01 E').replace(' S02E',' S02 E').replace(' S03E',' S03 E').replace(' S04E',' S04 E').replace(' S05E',' S05 E').replace(' S06E',' S06 E').replace(' S07E',' S07 E').replace(' S08E',' S08 E').replace(' S09E',' S09 E').replace(' S10E',' S10 E').replace(' S11E',' S11 E').replace(' S12E',' S12 E').replace(' S13E',' S13 E').replace(' S14E',' S14 E').replace(' S15E',' S15 E') + $_.Extension } #SPACE OUT SEASONS AND EPISODES - LOWER CASE NAMING TO UPPER CASE get-childitem -recurse | dir -Filter *.mp4 | Rename-Item -NewName { $_.BaseName.replace(' s01e',' S01 E').replace(' s02e',' S02 E').replace(' s03e',' S03 E').replace(' s04e',' S04 E').replace(' s05e',' S05 E').replace(' s06e',' S06 E').replace(' s07e',' S07 E').replace(' s08e',' S08 E').replace(' s09e',' S09 E').replace(' s10e',' S10 E').replace(' s11e',' S11 E').replace(' s12e',' S12 E').replace(' s13e',' S13 E').replace(' s14e',' S14 E').replace(' s15e',' S15 E') + $_.Extension } get-childitem -recurse | dir -Filter *.mkv | Rename-Item -NewName { $_.BaseName.replace(' s01e',' S01 E').replace(' s02e',' S02 E').replace(' s03e',' S03 E').replace(' s04e',' S04 E').replace(' s05e',' S05 E').replace(' s06e',' S06 E').replace(' s07e',' S07 E').replace(' s08e',' S08 E').replace(' s09e',' S09 E').replace(' s10e',' S10 E').replace(' s11e',' S11 E').replace(' s12e',' S12 E').replace(' s13e',' S13 E').replace(' s14e',' S14 E').replace(' s15e',' S15 E') + $_.Extension } #CLEAN UP get-childitem -recurse | dir -Filter *.mp4 | Rename-Item -NewName { $_.BaseName.replace(' ',' ').replace(' ',' ').replace(' ',' ').replace(' ',' ') + $_.Extension } get-childitem -recurse | dir -Filter *..mkv | Rename-Item -NewName { $_.BaseName.replace(' ',' ').replace(' ',' ').replace(' ',' ').replace(' ',' ') + $_.Extension } #REMOVE EVERYTHING AFTER EPISODE get-childitem -recurse | dir -Filter *.mp4 | Rename-Item -NewName { ($_.BaseName -creplace '(?<=S\d+ E\d+)\D.*') + $_.Extension } get-childitem -recurse | dir -Filter *.mkv | Rename-Item -NewName { ($_.BaseName -creplace '(?<=S\d+ E\d+)\D.*') + $_.Extension } exit
Ez pedig a Linux-os: (mar a sajat eleresekkel)#!/bin/zsh
# Elérési útvonalak
movies_path="/mnt/PiDrive1/Movies"
tv_shows_path="/mnt/PiDrive1/TV Shows"
# REMOVE DOTS - MP4
find "$movies_path" -type f -name "*.mp4" -execdir zmv '(*).(*.mp4)' '$1 $2' \;
find "$tv_shows_path" -type f -name "*.mp4" -execdir zmv '(*).(*.mp4)' '$1 $2' \;
# REMOVE DOTS - MKV
find "$movies_path" -type f -name "*.mkv" -execdir zmv '(*).(*.mkv)' '$1 $2' \;
find "$tv_shows_path" -type f -name "*.mkv" -execdir zmv '(*).(*.mkv)' '$1 $2' \;
# SPACE OUT SEASONS AND EPISODES - UPPER CASE - MP4
find "$movies_path" -type f -name "*.mp4" -execdir zmv '(* S[0-9]E[0-9]*)' '$1 E$2' \;
find "$tv_shows_path" -type f -name "*.mp4" -execdir zmv '(* S[0-9]E[0-9]*)' '$1 E$2' \;
# SPACE OUT SEASONS AND EPISODES - UPPER CASE - MKV
find "$movies_path" -type f -name "*.mkv" -execdir zmv '(* S[0-9]E[0-9]*)' '$1 E$2' \;
find "$tv_shows_path" -type f -name "*.mkv" -execdir zmv '(* S[0-9]E[0-9]*)' '$1 E$2' \;
# SPACE OUT SEASONS AND EPISODES - LOWER CASE NAMING TO UPPER CASE - MP4
find "$movies_path" -type f -name "*.mp4" -execdir zmv '(* s[0-9]e[0-9]*)' '$1 E$2' \;
find "$tv_shows_path" -type f -name "*.mp4" -execdir zmv '(* s[0-9]e[0-9]*)' '$1 E$2' \;
# SPACE OUT SEASONS AND EPISODES - LOWER CASE NAMING TO UPPER CASE - MKV
find "$movies_path" -type f -name "*.mkv" -execdir zmv '(* s[0-9]e[0-9]*)' '$1 E$2' \;
find "$tv_shows_path" -type f -name "*.mkv" -execdir zmv '(* s[0-9]e[0-9]*)' '$1 E$2' \;
# CLEAN UP - MP4
find "$movies_path" -type f -name "*.mp4" -execdir zmv '(* *)' '$1 $2' \;
find "$tv_shows_path" -type f -name "*.mp4" -execdir zmv '(* *)' '$1 $2' \;
# CLEAN UP - MKV
find "$movies_path" -type f -name "*.mkv" -execdir zmv '(* *)' '$1 $2' \;
find "$tv_shows_path" -type f -name "*.mkv" -execdir zmv '(* *)' '$1 $2' \;
# REMOVE EVERYTHING AFTER EPISODE - MP4
find "$movies_path" -type f -name "*.mp4" -execdir zmv '(* S[0-9]E[0-9]*)(*)' '$1' \;
find "$tv_shows_path" -type f -name "*.mp4" -execdir zmv '(* S[0-9]E[0-9]*)(*)' '$1' \;
# REMOVE EVERYTHING AFTER EPISODE - MKV
find "$movies_path" -type f -name "*.mkv" -execdir zmv '(* S[0-9]E[0-9]*)(*)' '$1' \;
find "$tv_shows_path" -type f -name "*.mkv" -execdir zmv '(* S[0-9]E[0-9]*)(*)' '$1' \;
viszont annak ellenere, hogy az
autoload zmv
be van allitva a.zshrc
fajlba (onnalloan el is indul) a scriptet lefuttatva ezt a hibauzetet kapom:find: ‘zmv’: No such file or directory
Szerintetek miert nem mukodik?
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Drizzt
nagyúr
Tudok erre boven ellenpeldat. Van munkatarsam, aki helpdesken kezdte, ugyanannal a cegnel 20 evvel kesobb vezeto fejleszto. Mas cegnel meg boven olyan allasra jelentkezel, amilyenre csak akarsz. Persze valamit azert fel kell mutatni, hogy miert leszel te arra alkalmas.
I am having fun staying poor.
-
coco2
őstag
válasz sztanozs #19610 üzenetére
A pálya váltás nagy cégnél mesebeszéd. Egyszer elindulsz helpdesk-nek, vagy valami, utána az összes hr-es annak rak be, és azoknak a write-only nehézfejű mezei tököknek aztán magyarázhatsz, amit akarsz, összesen annyit kérdeznek majd "akkor most jelentkezik, vagy sem?" A nagy céges környezet nem megértő kicsit sem. Talán ha kapcsolataid vannak, de az meg nincsen a srácnak, ha jól vettem ki anno.
-
sztanozs
veterán
válasz Micsurin #19609 üzenetére
Erre irtam, hogy el kell menni olyan iranyba, ahol van meg felvetel (infosec/helpdesk belepo pozik) es jol jon az IT-s hattertudas. Persze ez szakitas a programozoi palyaval (egy idore mindenkepp), hacsak nem olyan pozit sikerul talalni, ahol kell automatizalni is egy kicsit, mert akkor python (vagy akar js, vagy dotnet is) jatszhat.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz sztanozs #19516 üzenetére
Ahhoz aktív jogviszony kell és az a cumi, hogy már abszolváláskör megszűnik a tanulmányi szerződésed.
Én is ezzel szívok... több mint egy éve vagyok a cégnél csak épp kéziféket húztak a hiringre. Decemberben ha minden igaz abszolválok szóval diákban nem maradhatok az meg, hogy lesz-e hely kérdéses. A piac meg elnézve döglött is valamint a sok bootcampes közül nehéz kiemelkedni még a diploma határán ~1-1,5 gyakornokival is amíg nem kerül interjúra a sor....
Csak épp Morgan freeze, Epam freeze, Evo freeze és lehetne sorolni. A bérköltséged meg hiába adnád le mondván csak gyűljön a kilométered ha addig el sem juttok.
Sőt igazából az Accenture-nél is ha jól rémlik mind haverok mind reddit alapján igen csak minden be lett fagyasztva. Szinte körbe is lőttük egy jó részét azoknak akik felszívják a juniorokat egyébként.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
coco2
őstag
válasz BUZZLGHTYR #19594 üzenetére
Az angollal már rád szóltak, de szerintem nem eléggé. Aki programozással akar foglalkozni, szerintem neki az első nyelv, amit megtanulnia kell, az az angol.
A szakma nem befogadó egy kicsit sem. Küzdelem megy mindenütt. Ha tudsz küzdeni a helyedért, oké leszel, ha nem, akár neki se állj.
Ha belekezdenél, valamelyik csapásirányon kellene elindulni, és ahhoz a fő kérdés, hogy üresfejű fecsegő vagy szöszölős worrywart vagy-e inkább? Melyik? Erről másokat kérdezz meg, ne te döntsd el. A népek legalább 95%-ának zéró közeli az önkritikája.
-
-
VikMorroHun
őstag
válasz pelyib #19603 üzenetére
Vagy ha sikerül(ne) megírni azt a réges-régi böngészős játékot, amiben fut egy emberke, időnként jön szembe egy fal, ha nekifut, kezdi elölről; ha egérrel kattintanak, üt egyet, és ha jó az időzítés, átüti a falat, ilyenkor új animáció, YEEE! hang, majd fut tovább.
-
pelyib
tag
válasz hiperFizikus #19595 üzenetére
Maga a kódolás egy nagyon unalmas dolog
Hogymi?
Amikor vegre megnyitod az IDE-t, hogy kodot irj a tervezes utan
Amikor letrejonnek. az elso osztalyok a sok UML diagram, system wide requirementsbol
Amikor kezd kialakulni a "tortenet"
Amikor lefut az elso unit, integration, api teszt
Amikor a legdurvabb business requirementre is meglesz a teszt
Amikor "flow"-ban vagy es sikerul megirni egy halom kodotHat ezeket azert nem mondanam unalmasnak, SOT!
-
sh4d0w
félisten
válasz hiperFizikus #19595 üzenetére
Szerintem a kodolas nem unalmas, de pont ugyanugy kell hozza ihlet, mint egy regeny megirasahoz, mert pont ugyanugy alkoto munka.
Az angol viszont kelleni fog, akarmilyen nyelven is alljon neki programozni a forumtars, mert nagysagrendekkel tobb resource van angolul.
https://www.coreinfinity.tech
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest