- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomPack
őstag
-
TomPack
őstag
válasz Gubek-Einste #68409 üzenetére
Köszi szépen, megnézem őket!
Egyébként az járható út lenne, ha az említett egy port-al rendelkező TP-linket dugnám rá a jelenlegi routerem WAN-portjára?
szerk; úgy látom, hogy ez a MediaBridge mód csak két Asus router között fog működni!
[ Szerkesztve ]
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
TomPack
őstag
válasz gyulank #68405 üzenetére
Nem szeretném a jelenlegi routerem piszkálni.
Azt hittem egyszerűbben tudom szemléltetni hogy mit is akarok.
Felejtsd el kérlek, nincs semmilyen routerem!
A kérdésem az volt, hogy mit vegyek?
MaCH_70 tök jó tippet adott, hogy merre induljak el, de egyelőre nem találok olyan eszközt, amint több ethernet port is lenne nem csak 1db!ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
TomPack
őstag
válasz gyulank #68399 üzenetére
Igen, jelenleg a router vezetéken csatlakozik egy másik routerra.
Nem akartam ezzel is bonyolítani az esetem, mert amúgy is ezt szeretném megszüntetni.
HA lehet, akkor nem resetelném azért a routert hogy kipróbáljam amit mondtál, csak ha tuti a dolog. Inkább vennék egy másik routert ami tudja ezt ami kell nekem, beüzemelném, és ha minden szuper, a régit megszüntetném. Legfeljebb majd elteszem tartalékba.
A képernyőképen direkt hagytam fent a jelenlegi üzemmódot is azért, hogy szemlélteni tudjam mi az a két mód amit tud a jelenlegi routerem.Ezt szeretném megvalósítani;
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
TomPack
őstag
válasz MaCS_70 #68398 üzenetére
Köszi!
Ezt találtam, ő egyértelműen tudja a client-módot a leírásban, a wifit ethernet porton továbbítja pl a tévének, játékkonzolnak;
[link] TL-WR802N
Vele annyi problémám, hogy eléggé kicsi, és emiatt csak 1Db Ethernet port van rajta.
A google pedig az ellenségem, egyszerűen nem találok olyat amin több port is van, és a neten fellelhető használati útmutatójában is tudja a fenti funkciót!ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
TomPack
őstag
válasz gyulank #68396 üzenetére
Ezt a módot tudja a routerem amit pirossal bekarikáztam. (TP-Link A6 AC 1200).
Tehát ha wifin kapcsolódik a mobilomhoz, akkor a LAN-on is adja majd a netet?A rajzom alatt a mai első hozzászólásomat érted? Az miben más, miért ír mást?
(bocs, hogy ennyire amatőr vagyok a témában)ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
TomPack
őstag
válasz gyulank #68392 üzenetére
Nem WDS-el akarok csatlakozni a host "router"-re, ami igazából egy telefon lenne, megosztott hotspot-al.
Amiket eddig néztem routereket, mindegyik leírásában azt találtam, hogy a Wireless Kliens-módot tudják, ami azt jelenti hogy a Wifi-t továbbítják Wifi-n. De nekem az kéne, hogy LAN-kábelen továbbítsa.
Jelenlegi routerem is vezetéken továbbítaná AP-módban. De nekem vezetéken kéne.
[ Szerkesztve ]
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
TomPack
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan router a piacon, ami egy meglévő Wifi-hálózatot "alakít" át vezetékes internetté?
Mint ahogyan az az ábrán is van!Köszi a segítséget!
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
TomPack
őstag
.
[ Szerkesztve ]
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
-
TomPack
őstag
válasz csaszi75 #68192 üzenetére
Köszi szépen a segítséget, de elbeszélünk egymás mellett!
Wifi hotspot-ból szeretnék otthoni vezetékes hálózatot csinálni, és a kérdésem arra irányuló, hogy milyen routert vegyek erre a feladatra, melyik az a router funkció ami ellátja ezt a feladatot. Az Acces Point-ot tudja a jelenlegi routerem is, de az ha jól gondolom ez a funkció a vezetékes netet osztja tovább Wifin.
A Bridge-mód az ami kellhet nekem?ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
TomPack
őstag
válasz csaszi75 #68190 üzenetére
Miért lenne értelmetlen?
Nem szeretném kiszedni a SIM-kártyát a telefonomból és belerakni egy routerbe, amikor alkalomadtán éppen otthon vagyok, és kéne egy kis net a vezetékes eszközeimnek.
Külön otthoni mobilnetre előfizetni sincs értelme, hiszen épp megszüntetni akarom a kiépített vezetékes internetet, mert nagyon-nagyon keveset van használva.ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
TomPack
őstag
Sziasztok!
Mobilról szeretném megosztani Hotspot-funkcióval a netet otthoni hálózatra, ezáltal kiváltva a vezetékes netet.
A routeren lógna egy-két eszköz vezetéken is, ezért fontos lenne hogy a Wifi-router fogja a telefonom jelét, majd vezetéken ossza tovább a netet a LAN-kábeles eszközeim felé.
Remélem sikerült elég laikusan megfogalmaznom.
A jelenlegi konfiguráció mellett a routeren csak az AP-módot támogatja, ami ha jól értem nekem nem lesz jó.(Tp-Link Archer C6)
Milyen routert vegyek erre a célra?
Melyik az a router üzemmód, amire nekem szükségem van? Bridge-mód?ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
TomPack
őstag
Sziasztok!
Létezik valami 3rd party app, amivel egy Windows 10-es gép megosztott mappáját helyi, itthoni hálózaton egy másik Windows 10-es gépről láthatom?
Egyszerűen sehogy se megy a hagyományos megosztás, de lassan feladom a próbálkozást.Van a "főgép", /Win10 Pro/ amin filmek, videók, dokumentumok vannak dögivel. SErviio is fut rajta, a tévéket is kiszolgálja HD-tartalommal. Androidos telóról is gond nélkül látom a megosztást, streamelem a videókat minden gond nélkül.
A problémás gépen Windows 10 Home van, új, jogtiszta, szűz rendszer. Már mindennel próbálkoztam, a főgép látja írja-olvassa ennek a gépnek is a megosztásait. De ez a gép nem látja a megosztott mappákat. A serviio-val látom, és lejátssza a főgépen lévő filmeket, stb.
De én a könyvtárszerkezetet szeretném látni, szerkeszteni, stb, ahogyan az eddig is működött pár kattintás után.
Mi lehet a gond, illetve létezik erre valami külsős program?ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Sorozatok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Megoldások IBS/IBD-re
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Honda topik
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest